Scent Bar X - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-06, 09:22   #1201
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar X

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Ja od wczoraj testuję te korektory (i nie tylko, bo w końcu paczka doszła) i jestem bardzo zadowolona.
Polecam więc za Vesenką Coś mi się zdaje że przerzucę się na minerały

Z tańszych drogeryjnych bardzo lubię Rimmel "mineralny" i Maybelline w musie.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 10:10   #1202
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Moniko, widzę, że zadowolona z EDM jesteś

Pin Up - ze swojej strony polecam jeszcze korektor Sunlight z EDM. Jest żołty, matowy, w małych ilościach FANTASTYCZNIE ukrywa cienie pod oczami.

Ja czekam na jakąś promocję tu: www.lumierecosmetics.com.
Osobiście bardziej podeszły mi kolory i formuły tych podkładów właśnie.

Na jesień i zimę planuję jednak wrócić do płynnych podkładów, bo obawiam się, że minerlane będą dla mnie za "suche".

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2009-09-06 o 10:18
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 10:58   #1203
Madzikon85
Zakorzenienie

Jak ja lubię takie poranki

Miłej niedzieli wszystkim życzę
Madzikon85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 11:00   #1204
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Moniko, widzę, że zadowolona z EDM jesteś
tak bardzo to dzięki Tobie zaraziłam się minerałami
Chyba znalazłam swój idealny odcień - Buff Beige Neutral, który idealnie wtapia się w cerę i jest praktycznie niewidoczny, więc chyba o to chodzi Pędzle też są świetne! Mam na razie dwie sztuki ale nie poprzestanę na tym
Dziewczyny, czy używacie jakiś primerów/czegoś co przedłuży trwałość makijażu? Ja najpierw matuję buzię odrobiną Vipery transparentnej i na to kładę podkład EM i spisuje się nieźle. Jednak chętnie przykryłabym to czymś jeszcze aby nic się nie starło i trwało cały dzień
Stary 2009-09-06, 11:07   #1205
teza20
Zakorzenienie

GG do teza20

: ziewam:
Jejciu jak mnie sie chce spac,a spalem 17,5godzinychyba przedawkowalem Xanax SRa tak to ogolnie w miare dzisiaj humor mam poprawnymam nadzieje ze dzisiaj mnie nikt nie wkurzybo jak wkurzy to bedzie zleOstatnio w pracy wpadlem w taki szal ze rzucalem wszystkim co popadnie
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj.
(Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka

-----------------------------------------

teza20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 11:08   #1206
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Pin Up - ze swojej strony polecam jeszcze korektor Sunlight z EDM. Jest żołty, matowy, w małych ilościach FANTASTYCZNIE ukrywa cienie pod oczami.
Dziękuję za rekomendację, przy najblizszej okazji dokonam zakupów
Wczesniej udam się do kosmetyczki, bo dawno nie byłam...

A tak w ogóle dzień dobry wszystim!
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 11:09   #1207
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Moniko - ja używam jako primera, pudru bambusowego z jedwabiem z Biochemii Urody. Sprawdza się świetnie, mnie nie wysusza ( co zrobił mi niestety ryżowy primer z EDM). Mam już 3 czy 4 opakowanie

Frank Zappa

Czas edycji: 2009-09-06 o 11:11
Stary 2009-09-06, 11:19   #1208
Pin up girl
Zakorzenienie

PS. Z biochemii urody zastanawiałam się właśnie nad tym pudrem i nad hydrolatem różanym, bo opis brzmi ciekawie...
Stary 2009-09-06, 11:21   #1209
escritora
Zadomowienie

A ile liczą sobie za przesyłkę z EDM? I pewnie (jak już się zdecyduję na zakupy) poproszę o pomoc, bo nie wiem, co mogłabym ewentualnie wybrać dla takiego bledziucha jak ja :/
Stary 2009-09-06, 11:21   #1210
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
PS. Z biochemii urody zastanawiałam się właśnie nad tym pudrem i nad hydrolatem różanym, bo opis brzmi ciekawie...
Hydrolaty różane (obydwa) są boskie! Ale jestem nieobiektywna bo uwielbiam wszystko o zapachy różanym Ale te hydrolaty świetnie nawliżają, cera jest ukojona i nawilżona. Mam porównanie z hydrolatami z Mazideł i muszę powiedzieć, że te z BU bardziej mi odpowiadają.

Escritoro - koszty zależą chyba od tego co bierzesz i ile ( tzn, mówię o samej przesyłce nierejestrowanej). Coś się tam ostatnio pozmieniało, porobili jakąś nową stronę, nowe koszty. Nie wiem dokładnie, bo to nie jest moja ulubiona firma i raczej jeżeli będę coś zamawiać to z All.

Frank Zappa

Czas edycji: 2009-09-06 o 11:23
Stary 2009-09-06, 11:25   #1211
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Hydrolaty różane (obydwa) są boskie! Ale jestem nieobiektywna bo uwielbiam wszystko o zapachy różanym Ale te hydrolaty świetnie nawliżają, cera jest ukojona i nawilżona. Mam porównanie z hydrolatami z Mazideł i muszę powiedzieć, że te z BU bardziej mi odpowiadają.

Escritoro - koszty zależą chyba od tego co bierzesz i ile ( tzn, mówię o samej przesyłce nierejestrowanej). Coś się tam ostatnio pozmieniało, porobili jakąś nową stronę, nowe koszty. Nie wiem dokładnie, bo to nie jest moja ulubiona firma i raczej jeżeli będę coś zamawiać to z All.
No to czuję się ostatecznie przekupiona i przekonana
Ale takie atrakcje zafunduję sobie dopiero w październiku... :/
Buuuuuuuuuuu właśnie wyczytałam na BU, że najbardziej odpowiednie maseczki do cery tłustej to ogórkowa albo limonkowa... Ja chcę różaną! Albo chociaż truskawkową...

Edytowane przez Pin up girl
Czas edycji: 2009-09-06 o 11:45
Stary 2009-09-06, 12:09   #1212
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
tak bardzo to dzięki Tobie zaraziłam się minerałami
Chyba znalazłam swój idealny odcień - Buff Beige Neutral, który idealnie wtapia się w cerę i jest praktycznie niewidoczny, więc chyba o to chodzi Pędzle też są świetne! Mam na razie dwie sztuki ale nie poprzestanę na tym
Dziewczyny, czy używacie jakiś primerów/czegoś co przedłuży trwałość makijażu? Ja najpierw matuję buzię odrobiną Vipery transparentnej i na to kładę podkład EM i spisuje się nieźle. Jednak chętnie przykryłabym to czymś jeszcze aby nic się nie starło i trwało cały dzień
ja nie używam primera. W tej chwili EDM używam w kolejności korektor, podkład, puder, róż. U mnie trzyma się bez poprawek cały dzień. Ja się maluję codziennie tylko jak na dworze są mrozy, bo na codzień wygodniej mi bez makijażu , ale nałożenie tego zestawu zajmuje chwilkę .

Cytat:
Napisane przez escritora Pokaż wiadomość
A ile liczą sobie za przesyłkę z EDM? I pewnie (jak już się zdecyduję na zakupy) poproszę o pomoc, bo nie wiem, co mogłabym ewentualnie wybrać dla takiego bledziucha jak ja :/
ja brałam zawsze nierejestrowaną. Jak uda mi się sprawdzić ile kosztowała to dam znać. W tej chwili nie pamiętam, ale nie było to specjalnie dużo. Zawsze zresztą możesz się dołączyć do wspólnych zakupów
edit: znalazłam, przy 12 pełnowymiarowych kosmetykach (w tym pędzle) i 5 próbkach przesyłka wyszła 20,04 dolara. Ale ja robiłam zakupy jeszcze na poprzednich zasadach. Nie wiem jak to wygląda teraz.

Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2009-09-06 o 12:13
vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 12:55   #1213
escritora
Zadomowienie

Cytat:
ja brałam zawsze nierejestrowaną. Jak uda mi się sprawdzić ile kosztowała to dam znać. W tej chwili nie pamiętam, ale nie było to specjalnie dużo. Zawsze zresztą możesz się dołączyć do wspólnych zakupów
edit: znalazłam, przy 12 pełnowymiarowych kosmetykach (w tym pędzle) i 5 próbkach przesyłka wyszła 20,04 dolara. Ale ja robiłam zakupy jeszcze na poprzednich zasadach. Nie wiem jak to wygląda teraz.
Dzięki
Chyba sobie zamówię jakiś zestaw próbek (czy jak zamówię np. dwa zestawy próbek to trzeci dostanę gratis???), szczególnie pudrów...
Stary 2009-09-06, 15:43   #1214
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Dzień dobry

oj, jak ciężko mi było dziś wrócić do życia po imprezie no ale jakoś dałam radę
teraz się muszę spakować (czego szczerze nienawidzę robić) i tymczasowo się przenoszę do TŻ-a, będziemy się bawić w dom

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 15:48   #1215
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Dzień dobry

oj, jak ciężko mi było dziś wrócić do życia po imprezie no ale jakoś dałam radę
teraz się muszę spakować (czego szczerze nienawidzę robić) i tymczasowo się przenoszę do TŻ-a, będziemy się bawić w dom
A macie już dzieci załatwione?
Stary 2009-09-06, 15:50   #1216
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Mogę Im swojego chuligana podrzucić

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 15:55   #1217
Pin up girl
Zakorzenienie

Pytam, bo jakby co, to adoptujcie mnie! Obiecuje, że będę grzeczna
Stary 2009-09-06, 16:15   #1218
Madzikon85
Zakorzenienie

Ach jak ja lubię takie niedziele

porobiłam trochę zdjęć, teraz ciacho się piecze i pachnie mi chałupka

A wczoraj wieczorem byłam z moim Mężczyzną w kinie na "Brzydkiej prawdzie" - tytuł głupi i zwiastował kolejną amerykańską idiotyczną komedię romantyczną......ale to jedna z najlepszych tego typu komedii jakie obejrzałam w tym roku Naprawdę prześmieszne dialogi a filmik o stereotypowych zachowaniach mężczyzn i kobiet - generalnie jak komuś już jesień dokucza to polecam

Dziś też się zapowiada miły wieczór
Madzikon85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 16:29   #1219
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
no tu jest problem, jakoś się żadne dziecko nie nawinęło
Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Mogę Im swojego chuligana podrzucić
nad chuliganem to bym się musiała poważnie zastanowić

Cytat:
Pytam, bo jakby co, to adoptujcie mnie! Obiecuje, że będę grzeczna
o takie odchowane to już lepiej jakbyś jeszcze czasami w obiedzie pomogła to już w ogóle załatwione

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2009-09-06, 16:41   #1220
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Moniko - ja używam jako primera, pudru bambusowego z jedwabiem z Biochemii Urody. Sprawdza się świetnie, mnie nie wysusza ( co zrobił mi niestety ryżowy primer z EDM). Mam już 3 czy 4 opakowanie
dzięki za info przy najbliższej okazji zamówię sobie któryś z pudrów; kuszą mnie te bambusowe, perłowe, diamentowe i inne cuda

Cytat:
ja nie używam primera. W tej chwili EDM używam w kolejności korektor, podkład, puder, róż. U mnie trzyma się bez poprawek cały dzień. Ja się maluję codziennie tylko jak na dworze są mrozy, bo na codzień wygodniej mi bez makijażu , ale nałożenie tego zestawu zajmuje chwilkę .
U mnie lekki makijaż zawsze musi być, lepiej się czuję Choćby korektor i puder sypki ale coś muszę położyć na paszczę

Znów zostałam sama na cały tydzień
Stary 2009-09-06, 16:48   #1221
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
o takie odchowane to już lepiej jakbyś jeszcze czasami w obiedzie pomogła to już w ogóle załatwione
Ale żeby dzidzia była ładna i grzeczna, to musi dostać hydrolat różany, maseczkę i puder
Stary 2009-09-06, 18:59   #1222
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Ale żeby dzidzia była ładna i grzeczna, to musi dostać hydrolat różany, maseczkę i puder
jak dzidzia czasem mamie użyczy to mama kupi

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2009-09-06, 20:33   #1223
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez escritora Pokaż wiadomość
Dzięki
Chyba sobie zamówię jakiś zestaw próbek (czy jak zamówię np. dwa zestawy próbek to trzeci dostanę gratis???), szczególnie pudrów...
już tłumaczę. Zestaw kosztuje teoretycznie 5 dolarów, ale EDM odlicza rabat 4,99 więc w praktyce płacisz 1 centa + koszt przesyłki ok. 3,5 dolara. To przy zamówieniu 1 zestawu próbek.
Gdy zamawiasz więcej zestawów (nie wiem czy jest jakiś limit dla tej zasady) płacisz za każdy zestaw 5 dolarów, a od całości odejmują rabat też 5 dolarów. Do tego dochodzi koszt wysyłki, przy 3 zestawach pewnie koło 7 dolarów. Czyli dla 3 zestawów masz: (3x5dolarów)-rabat 5 dolarów+koszt wysyłki=10dolarów+wysyłka ok.7 dolarów.
Wydaje mi się,że bardziej się opłaci zrobić oddzielne zamówienia i zamówić za każdym razem 1 zestaw. Wtedy masz każdy zestaw za 1 centa+ok.3,5dolara wysyłka, czyli za 3 zestawy płacisz niecałe 11 dolarów. Nie wiem czy zrozumiale wyjaśniłam

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość

U mnie lekki makijaż zawsze musi być, lepiej się czuję Choćby korektor i puder sypki ale coś muszę położyć na paszczę
ja latem lepiej się czuję bez makijażu, ewentualnie z pudrem dla zmatowienia filtrów i czasem korektor w razie zombiastej awarii
vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 21:03   #1224
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Jak mnie się marzy chodzenie bez makijażu... Parę razy miałam ochotę na totalną czystkę w kosmetyczce i zostawienie sobie jedynie na sytuacje awaryjne tuszu do rzęs, pudru sypkiego i ewentualnie korektora na nagłe niespodzianki. Nie udało mi się do tej pory.... Zawsze dochodzę do wniosku, że bez mocniejszego makijażu, wyglądam jak po ciężkiej libacji tudzież jak ofiara ciężkiego nałogu w ostatnim stadium

Frank Zappa

Stary 2009-09-06, 21:24   #1225
Kagan
Wtajemniczenie

Po długiej przerwie przyszłam powiedzieć Wam dobry wieczór Musiałam trochę "odpocząć" od komputera, a tym samym od Wizażu. Za dużo czasu pochłaniało mi przeglądanie stron perfumerii, allegro i innych w poszukiwaniu nowości perfumeryjnych, perełek i wszystkiego co związane z perfumami. Przyznam się, że nawet tu nie zaglądałam, bo bałam się, że nie dam rady wytrzymać dłużej bez wizażu. Teraz bedę zaglądała rzadziej, ale będę Nie potrafię jednak żyć całkiem bez perfum ( zresztą zawartość mojej szafki również o tym świadczy ) A teraz zmykam, bo jestem po 12 godz. w pracych. Zdajcie relację, co ważnego się wydarzyło, czy komuś coś się urodziło, może ktoś wziął ślub . Miłego wieczoru
Kagan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 21:28   #1226
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Jezusie!!!

Kagan Cześć Zaglądaj do nas częściej niż ostatnio

Frank Zappa

Stary 2009-09-06, 21:29   #1227
ivanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kagan Pokaż wiadomość
Po długiej przerwie przyszłam powiedzieć Wam dobry wieczór Musiałam trochę "odpocząć" od komputera, a tym samym od Wizażu. Za dużo czasu pochłaniało mi przeglądanie stron perfumerii, allegro i innych w poszukiwaniu nowości perfumeryjnych, perełek i wszystkiego co związane z perfumami. Przyznam się, że nawet tu nie zaglądałam, bo bałam się, że nie dam rady wytrzymać dłużej bez wizażu. Teraz bedę zaglądała rzadziej, ale będę Nie potrafię jednak żyć całkiem bez perfum ( zresztą zawartość mojej szafki również o tym świadczy ) A teraz zmykam, bo jestem po 12 godz. w pracych. Zdajcie relację, co ważnego się wydarzyło, czy komuś coś się urodziło, może ktoś wziął ślub . Miłego wieczoru
Agnieszko ja też po rozstaniu z Kacprem nie potrafie sie ogarnąc i jestem tu "żadko"

Hej dziewczyny
Stary 2009-09-06, 21:32   #1228
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez ivanna Pokaż wiadomość
Agnieszko ja też po rozstaniu z Kacprem nie potrafie sie ogarnąc i jestem tu "żadko"

Hej dziewczyny
hej Sąsiadko
Ja też ostatnimi czasy piszę rzadziej,ale wpadam,bo inaczej o mnie tu zapomną

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 21:34   #1229
ivanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
hej Sąsiadko
Ja też ostatnimi czasy piszę rzadziej,ale wpadam,bo inaczej o mnie tu zapomną
Ja to miałam totalny odwyk od wizażu aż głupio teraz po rozstaniu z narzeczonym myślałam że będzie więcej czasu... ale nie. Oprócz użalania sie nad sobą tojest dużo pracy...
Stary 2009-09-06, 21:36   #1230
MoniaK
Zakorzenienie

Kagan witaj

Wiecie co, odnośnie makijażu to i tak od ok. roku wiele mi się pozmieniało. Mianowice nie nałożę już na buzię "zwykłego" podkładu, źle się czuję po prostu, taka przyduszona Przestawiłam się na sam korektor i puder sypki a ostatnio testuję te wspaniałe minerały i chyba też zagoszczą na stałe w kosmetyczce. Nie lubię mieć dużo na twarzy a dzięki nim czuję, że skóra oddycha.
Pewnie że każdy chciałby mieć idealną cerę i wyglądać super bez makijażu ale takie rzeczy chyba tylko w erze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości