|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. VI
Cytat:
no u mnie był tylko teoretyczny wewnętrzny ;p a że jest praktyczny wewnętrzny to sie dopiero na forum dowiedziałam
|
|
#3962 |
|
Zadomowienie
|
ja nie miałam żadnego wewnętrznego praktycznego, teorie chyba tak, ale nie poszłam na ostatnie zajęcia bo byłam po jeździe zmęczona, bo zaczęłam jeździć jeszcze jakby w trakcie trwania teorii żeby nie opóźniać
w piątek egzamin. Zostało mi 6 godzin, zaczynam się stresować .... a powiedzcie mi czy jest na egzaminie parkowanie prostopadle tyłem? bo zapominam zapytać instruktora a muszę przećwiczyć jak coś moim zdaniem nawet po wyjezdzeniu 30godzin nikt nie prowadzi perfekt, bo nie da się w tak krótkim czasie robić wszystkiego super. |
|
|
|
#3963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj właśnie pytałam o parkowanie prostopadłe tyłem mojego instruktora i powiedział, że oficjalnie na egzaminie nie ma czegoś takiego. Ale moja koleżanka zdawała jakiś miesiąc temu i egzaminator kazał jej zaparkować prostopadle tyłem. Mimo wszystko jest to chyba jednak rzadkość.
|
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3966 |
|
Zadomowienie
|
moj instruktor jakos pod koniec jazd tez mi powiedzial, ze bede zdawac egzamin wewnetrzny, a potem stwierdzil, ze oblalam, ale papiery na egzamin i tak dostalam.
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
martus9191 Karmenka Powodzenia jutro ! Róż
|
|
#3968 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i poszedł mi super bez szwanku ale fakt mój instruktor pokazał mi dobry sposób szybko go załapałam tylko raz odwróciłam kierownicę w odwrotną stronę podczas ćwiczenia hehe
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. |
|
|
|
|
#3969 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny!!!Mam już za sobą 50 km samodzielnej jazdy.Siedząc za kierownicą nie miałam stresa ale jak już wyszłam z samochodu to nogi miałam mięciutkie.To dopiero była tak naprawdę lekcja jazdy.Człowiek sam jest zdany na siebie.Zadawalające jest to ,że sobie poradziłam.
|
|
#3970 |
|
Raczkowanie
|
dawno mnie tu nie było, a co do samodzielnej jazdy wczoraj po ciemku przywaliłam w jakiś pień czy coś w tym stylu, naprawdę nie miałam możliwości go zauważyć !! (samochód mamusi ;// ) i teraz tylko czekam na wyrok ;ddd także są też minusy samodzielnej jazdy ;p POWODZENIA wszystkim zdającym
ostatnio właśnie na tvn 24 słuchałam wypowiedzi instruktora który mówił, że z jego obserwacji wynika że młode dziewczyny na kursie radzą sobie o niebo lepiej od chłopaków )))
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze przepraszam za dodanie tego samego posta 5 razy!! PRZEPRASZAM
ale sprawdzałam i się nie dodał żąden post a tu psikus. Wewnetrzny coz hmmm mialam z innym instruktorem, nie tym ktory mnie uczyl. Takie bledy robilam ze wstyd....... Az nie bede mowic, wybaczcie nie bede picowac, ze jestem ,,miSZCZU" kierownicy, ale tak jak na wewnetrznym to chyba na 2 jezdzie nawet nie jezdzilam. Powiedzial, ze moze technicznie i jestem przygotowana , ale psychiczne... wcale. Stres mnie zgubil. Tylko nie zgadzam się do jednego... Bo jechałam i już byłam pod sygnalizatorem i sie pomaranczowe zaswiecilo. A on powiedzial, ze na czerownym przejechalam. Jasne jeszcze czego. I mu mowie. A on tak, ale w momencie jak byla pani na skrzyzowaniu bylo czerwone. TAk to moglam dac po hamulcach i sie zatrzymac, jesli tak bardzo chcial miec rozwalone auto z tylu. Albo zatrzymac sie na przejsciu dla pieszych, za co tez by sie czepial. Albo jak powiedzial ,,za przejsciem powinna sie pani zatrzymac" yhm tak, wtedy powie : wymusila pani pierwszenstwo tym kierowcom. I tak zle , i tak. Juz nie bede miala wewnetrznego tylko mam z nim pojezdzic godzine we wtorek o 13. Jesli bedzie mi dobrze szlo to mnie pusci. Tylko tak czy siak bede sie stresowac, wiec bledy beda. I jak teraz nie zdam, to najpewniej zabieram dokumenty ide do innej szkoly, wykupuje 2 godz. i prosze o zaswiadczenie. Amen
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
martus9191 Karmenka
![]() dajcie z siebie wszystko Dziewuszki ;*
|
#3973 |
|
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj cwiczylam na placu łuczek , swoim samochodem,ktorym strasznie ciezko sie kreci ,bo nie ma wspomagania, i wiecie co?? Nauczylam sie jezdzic na wyczucie ,patrzac tylko w tylnia szybe!! Wczesniej umialam tylko na pacholki,(cala w prawo jak tyczka przy lusterku, a pozniej prostujesz jak autko masz rownolegle z prawa linią, bla bla bla..) co jak dzis stwierzdilam ,jest totalnym bezsensem, bo jak na egzaminie beda innaczej staly pacholki to juz po luku ( nie dziwie sie teraz czemu tyle osob na luku nie zdaje
) a w waszej pozniejszej jezdzie ,tez przezciez juz nie bedzie pacholkow. Caly plac przejechalam kilka razy na wtsecznym patrzac tylko do tylu , i tak sie nauczylam, przez dzisiejsza godzine , naprawde sprobujcie ![]() Powodzenia dla jutrzejszych zdajacych
|
|
|
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że błędy były spowodowane słowem EGZAMIN, a teraz potraktujesz tę jazdę jak...jazdę i Ci ślicznie pójdzie.martus9191 Karmenka [miałyśmy razem zdawać, pamiętasz?
trzymam mocno kciuki ] dajcie czadu !
|
|
|
#3975 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
większość osób mówi że przez pierwszy tyg jeżdżenia samemu nauczyli się więcej niż na kursie ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
dobrze, że pojechałaś
|
|||
|
|
|
#3976 |
|
Wtajemniczenie
|
martus9191 Karmenka
Powodzenia ![]()
|
|
#3977 |
|
Rozeznanie
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
jaki fajny avvvvv
[udała się randez-vous?: ]
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
]------------- Żeby nie było OT. Marta, jutro o 7.40 trzymam kciuki. Zakasuj ( ) ich
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() także będę kciuukać o 7:40!
|
|
|
#3982 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3983 |
|
Raczkowanie
|
Nie zdalam, ale mimo wszystko wyszlam z usmiechem na twarzy. egzanimator super sympatyczny. oblalam na luku a jego sie w ogole nie obawialam. mam nadzieje, ze nastepnym razem sie uda
|
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam takie pytanko, może ktoiś się orientuje w temacie.
Prawko robiłam 5 lat temu, niestety nie zdałam i się poddałam (głupia byłam), teraz znow chcę zapisać się na jazdy i zdawać egzamin. Z tego co się dowiedziałam kursu nie musze robić nowego, starostwo wyślę papiero do wordu, że mam kurs ukończony,ale czy mogę się tak po prostu od razu zapisać na jazdy i ćwiczyć a w między czasie zdać testy, tzn zapisac się na egzamin i zdać;-) Zadzwoniłabym do wordu,ale nie umiem się tam od piątku dodzwonić a sprawa ta mnie męczy. może ktoś wie
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
ZDAŁAM!
Ale jestem szczęśliwa Ale może po kolei Egzamin miałam zaplanowany na 7.40 więc z mojego miasta wyjechałam 6.15. Zdawała jeszcze jedna dziewczyna ze mną więc drogę do ośrodka podzielił nam na 2 i tak jakieś 30 min przed egzaminem mogłam sobie pojechac, powiem Wam że to chyba dobrze bo całkowicie przestałam sie stresowac Na placu byłyśmy o 7.30 więc te 10 min to była modlitwa o to aby Renault jeździc No i jako 5 byłam na liscie. Przedemną 4 osoby na łuku padły... No ale spokoj, egzaminator bardzo miły, powycierał mi wszystkie szyby bo skroplone były powiedział że mam pokazac wlew płynu do spryskiwaczy i światła drogowe. Więc z tym bez problemu. No i potem na łuk Okazało się że autko było dużo czulsze niż to instruktora a poza tym słupki były niższe... Więc łuk na czuja praktycznie zrobiony, ale poszło z górką też nie było problemów... No więc plac zaliczony i jedziemy na miasto. Ja już w duchu tylko nie w lewo, tylko nie w lewo, oczywiście zanim dobrze pomyślałam już osłyszałam że w lewo :P Więc głupi wyjadz, potem tory, wyjechanie na główna i starówka... Tam straszne zamieszanie bo samochodów dużo. Jakas L-ka wymusiała pierwszeństwo, ale zdążyłam zahamowac ( pan egzaminator tylko sie pod nosem usmiechnal:P) Potem ronda dwa, siedemdziesiątka, zawracanie ( tu nie ten kierunkowskaz wlaczylam :P) potem powrót na siedemdziesiątke i znowu ktoś na mnie wymusił Egzaminator świetny, powiedział że jeżdże bardzo dobrze technicznie i zrobiłam dwa małe błędy ten z kierunkowskazem i na starówce raz się zbyt mało oglądałam. Ale wpisał pozytywny więc super ![]() Więc teraz czekam na odbiór ![]() Dzięki wielkie kochane za trzymanie kciuków ![]()
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w prawo,w prawo,w prawo,w prawo proszęproszęproszę w prawoooo! a egzaminator: na światłach pojedziemy...może.. w lewo!
|
|
|
#3988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() GRATULACJE !
|
|
#3989 |
|
Zadomowienie
|
gratuluje
a co do nagłej zmiany świateł na pomarańczowe jeśli nie zdążymy zatrzymać się przed przejściem to można zrobić to za przejściem, za takie zatrzymanie nie obleje, ale.... weź człowieku wiedz kiedy ruszyć a za przejechanie przez skrzyżowanie oczywiście - zależy od egzaminatora. Wiem że jeżeli Ci z naprzeciwka ruszają to my też mamy zielone i warto obserwować jak zachowuje się samochód za nami. Ale myślę że łatwiej powiedzieć niż zrobić niestety. Jeżeli już przejedziemy to warto się bronić i mówić że hamowanie spowodowałoby niebezpieczeństwo i żeby można było jeszcze zahamować to Pan by to zrobił
|
|
|
|
#3990 |
|
Raczkowanie
|
mtynai skąd jesteś?
widzę mazury![]() Martus9191 gratulacje!!!!! mi raz kierunek się odbił i nie ponowiłam wpisał mi to do tej karty ale to maleni błąd, więc zdałam też
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. Edytowane przez milunia27 Czas edycji: 2009-09-07 o 13:07 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

i poszedł mi super bez szwanku ale fakt mój instruktor pokazał mi dobry sposób szybko go załapałam tylko raz odwróciłam kierownicę w odwrotną stronę podczas ćwiczenia hehe

ale sprawdzałam i się nie dodał żąden post a tu psikus. Wewnetrzny coz hmmm mialam z innym instruktorem, nie tym ktory mnie uczyl. Takie bledy robilam ze wstyd....... Az nie bede mowic, wybaczcie

) a w waszej pozniejszej jezdzie ,tez przezciez juz nie bedzie pacholkow.
Myślę, że błędy były spowodowane słowem EGZAMIN, a teraz potraktujesz tę jazdę jak...jazdę
]
]
) ich