|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2
Asiu Kicia się przeprowadziła i nie ma neta narazie
![]() Fakt nudny ten dzień jakiś... Jakby znajomi nas nie odwiedzili bym chyba się tarzała z nudów a tak zmusili mnie do posprzątania hehe:P |
|
|
|
#3572 |
|
Raczkowanie
|
Cisza tu straszna dzisiaj
Ciekawe jak tam u Edzi Joanna2912 oby to byl tylko maly katarek moze przejdzie szybciutko i obejdzie sie bez lekow A taka znajoma to trzeba niech nie roznosi zarazkow |
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() Kuruj się Asiu domowyni sposobami ,ehh ludzie niektórzy są po prostu nienormalni..i nie ma na nich rady...ta znajoma jest beznadziejna, ja bym nie poszła chora do ciężarnej kobiety!!Tmbardziej jak jej mówiłaś, żeby nie przychodziła jak jest chora. Nic tylko nakopać do U nas dzisiaj słonko i chmurki na przemian, ale nie pada. Z innej beczki Moja@ wczoraj się zaczęła a dzisiaj mam tak jakby to był 5 dzień, nic już nie kumam, zawsze była 5-6 dni, i to przy braniu tabsów, bez nich miałam do 7 i to jakie. Teraz jest taka jakaś inna, skąpsza i bez skrzepów, bez bólu, wczoraj jedynie tylko troszkę pboolał mnie brzuch więc się położyłam po południu. Wybaczcie za szczegóły w opisie, ale zastanawia mnie o co chodzi
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2009-09-06 o 15:32 |
|
|
|
#3574 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niemilosiernie przez kilka pierwszych miesiecy, a potem sobie powoli wracalo do normy |
|
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
Napewno chcecie wiedziec czy zatestowałam a bede wredna i napisze na samym koncu joanna2912 spróbuj soku z cebuli i czosnku zasypanego cukrem lub z buraka stary przepis babciny zebra666 na rajdzie nie byłam zaspałam Kochane moje zatestowałam i ....... wicie co czekałam cierpiliwie az w yskocza kreseczki(chociażby jedna) ale przez srodek wzdłóż ekraniku zrobiła sie jedna długa czerwona (albo rózowa kreska ) cały ekranik stal sie rózowy . po 8 min spojrzalam na test i pod kątem koloru rózowego widać było 2 kreski jedna mocna druga słabsza Sadze jesnak ze jestem bo tak troche powyżej pempka czuje kude jak to opisac czuje taki ciezar ale nie od zew tylko od wewnatrz brzucha jakby cos mi pchało ten brzuch do przodu takie jest wrażenie, nigdy tego nie miałam i nie odczuwałam (chyba ze miałam tak zawsze tylko nie zauważyłam ) i inaczej sie czuje naprawde dopada mnie zmeczenie i nie wiem czy to cos ma wspólnego i czy któras z was tak miała ja bym ciągle piła tak jakym na kacu była ciagle chce mi sie pic nie mówiąc o jedzeniu ( to moze byc jeszcze pozostałosc po rzucaniu palenia) a i kreci mi sie w głowie troche sie tez wystraszyłam na innym forum przeczytałam (nie jestem pewna czy ta kobieta starała sie o dziecko , i czy nie miała problemów z @ itp ) napisała ze nie dostała @ zrobiła test , wyszedł pozytywny i poszła do lekarza lekarz powiedział ze to nie jest wcale ciaza tylko toriel na jajniku ![]() Mysle jednak ze jestem dlategoż iż te objawy które miałam od poczatku kiedy do was napisałam, byly prawdziwe czeste siusianie i ta wrazliwosc na smaki i wogóle , juz wam mówie dlaczego co i jak W marcu tego roku wazyłam 46 kg przy 167 wzrostu na poczatku maja rzuciłam papierosy moj organizm poprostu zbzikował paliłam około 14 lat (paczke czasem zdarało sie i poltora dziennie )rzuciłam w ciagu jednego dnia zaczełam jesc a nie karmic żołądek dymem papierosowym wiec organizm zaczał życ .kiedy miesiac temu sie ważyłam ,moja waga wynosiła UWAGA : 54 kg teraz prosze mi grzecznie powiedziec kiedy mam sie zapisać do lekarza tzn chodzi mi o to żęby lekarz cokolwiek widział na usg Chciałam siostrze zrobic niespodzianke ale za mna poczłapał kupic test dzis od rana pisze mi esy hahaha wiec jej napisałam ze na 80 % jestem hahahaahah ona mi takiego esa napisała ze chodze po domu i sie ciagle do siebie smieje haaahha zreszta ona wczoraj mi powiedziała ze inaczej jakos wygladam ale sie rozpisałam Jeszcze tylko podsumowanie Dziewczny i tak naprawde nie wiem czy jestem czy nie (dlatego tez mysle ze jestem hahaha) (nawet gdybym nie była nastepne razy biore bardziej na luzie i juz nie bede sie nakrecać) Czego i życze wszystkim Wam ![]()
|
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia ja myślę, że jesteś w ciązy. Mój tescik też najpierw przez cały ekranik miał kreske itp. a potem wyłoniła się ciemna kontrolna.. a po paru minutach ta druga ciążowa;P i cuż 21 tydzień leci.
Do lekarza idż w 5tym tyg od miesiączki licząc ostatniej wtedy widać już pęcherzyk ciążowy Gratuluję!!!!!... a zawsze test możesz powtórzyć Powinna już silniejsza wyjść
|
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
zebra666 i tez tak zrobie kude tylko ja naprawde juz mam objawy ale przeciez dopiero to poczatek
czyli reasumujac od tej która miala przyjsc teraz czyli 2 wrzesnia ?? zebra666 ja tez mam nadzieje ze tak jest a test powtórze i napisze co i jak Dzieki a tak zastanawialiscie sie jako rodzice jakie imie nadacie swoim fasoleczką kiedy juz przyjda na świat ?? |
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia od tej poprzedniej co była:P a my chyba damy na imie Piotruś
|
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
jak tej co była to mi wychodzi ze w tym tyg
mialam juz isc bo po terminie @ jestem 4 dni ała i to juz bedzie wiadomo ![]()
|
|
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia na pewno fasolina jest a test zwariował, bo pewnie są dwie małe istotki
Z tą wizytą u lekarza to różnie bywa. Ja byłam w 5 tygodniu to mnie zbył, że jest macica rozpulchniona, ale on na razie ciąży nie może stwierdzić. I wysłał mnie na usg. Na pewno wiele by Ci wyjaśniło badanie z krwi.
|
|
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
marlenka0505
![]() teraz mi wbiłas nóz w serce hahaha o matko o tym to ja nie pomyslałam nawet własnie to jest najgorsze ze ja mdleje jak mi krew pobieraja zebra666 moj brat jeden z blizniaków to piotrus drugi to Paweł sa najmłodsi w rodzinie i maja 16 lat przed nimi jest siora Karolina ma 24 potem brat Adam 27 no i ja
|
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- a co do ciąży mnogiej, to słyszałam że wynik z bety też może wskazywać na ciążę mnogą |
|
|
|
|
#3583 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Mysle ze uda Wam sie w koncu ... Jesli oboje jestescie zdrowi i sie tak staracie to musi sie udac. Nie ma innej opcji!!! Swoja droga... Robiliscie jakies badania? Zwariowalam na punkcie sims'ow znowu ;p ostatnio duzo gram, az zapominam o calym bozym swiecie i zgadnijcie co tam tak ciagle robie?? ;D Moja simka ma juz 4 dzieci (w tym trojaczki) i znowu jest w ciazy Cytat:
Te objawy, dwie krechy, slabe ale dwie ... trzymam kciuki zeby jutro byly II wyrazne grube krechy ;D A i do lekarza to tak jak dziewczyny pisza, w sumie teraz mozesz isc. Miejmy nadzieje ze juz cos zobaczy
|
||
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Edziu kochana, mam nadzieję, ze kolejny test albo beta będą pozytywne!!!! Cieszę się z Tobą i trzymam mocno kciuki za fasolinkę!!!!
co do mdlenia przy pobieraniu krwi, to ja mam tak samo![]() Giova Co do odstawienia tabsów, to 30 sierpnia wzięłam ostatnią, @ z odstawienia była 2-7, no i teraz ta normalna strasznie dziwna. Chyba też mi się pochrzaniło, ale nie martwię się tym i fajnie jakby tak zostało, bo kiedyś mdlałam z bólu.
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2009-09-06 o 18:04 |
|
|
|
#3585 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Cosmaaaaaaa;1410632 5]Witaj kochana ;* U mnie porzadku, czekam na @ ... mam 28 dc ( ostatnio sie pomylilym i napisalam ze byl 22 chyba a byl 24;p widze to dopiero jak na karte spojrze ;D zalozylam sobie ;D) No i generalnie juz dawno @ powinna byc, ale po tamtym cyklu to nie wiem kiedy sie spodziewac tak naprawde.... Brzuch pobolewa i ciagle mam wrazenie ze dostalam @ ale sucho jest ....
Mysle ze uda Wam sie w koncu ... Jesli oboje jestescie zdrowi i sie tak staracie to musi sie udac. Nie ma innej opcji!!! Swoja droga... Robiliscie jakies badania? Owszem, ale 7 lat temu i było wszystko ok. Mam pytanie do Was kochaniutkie. Czy test ciążowy może być wadliwy? Tzn kiedy zakrapla się to zawsze cały pasek robi się czerwony i widać jak się rozmywają. A w moim teście tylko jedna kreska była - tak sadzę. Nawet po godzinie nie było śladu po kreskach. Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłam. |
|
|
|
#3586 |
|
Wtajemniczenie
|
Nooo Edziula!! ja też myślę że jednak to jest too!! ale spokojnie poczekajmy, powtórz jutro teścik i będzie wszystko jasne!! Może w końcu się uda i poprzesyłasz nam wszystkim magiczne moce
|
|
|
|
#3587 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a nie mysleliscie zeby znowu zrobic badania? jesli moge spytac,w jakim wieku jestescie?
|
|
|
|
|
#3588 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny mam dola
jestem w 7tc prawie 8tc i dostalam plamienia , a poem mi troche krwi polecialo, jak poszlam do toalety. bylam juz w szpitalu kazali czeka jutro zrobia skan i mocz. . czy to jest poronienie? pozdro
|
#3589 |
|
Wtajemniczenie
|
joanna...ja bym tej znajomej powiedziała co nie co do słuchu
Edzia....ja pogratuluję dopiero jak pokaże się 100% druga kreseczka.Ty też lepiej poczekaj aż się pojawi i nie wybieraj imienia dla dzidzi,aby potem płaczu nie było Cosmaaa...ty kochaniutka się lepiej nie nakręcaj.I wiesz dlaczego .Jakby wam się udało zajść z gumką to normalnie na kolanach do Częstochowy bym poszła.Czekaj tyle ile musisz i wtedy będziemy kciuki trzymać i nie puszczać
|
#3590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Oj mam nadzieję, że nie i będę za Was trzymać kciuki. Trzymaj się. |
|
|
|
|
#3591 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
moje zdanie jest takie ,ze na emergency nie mieli prawa odeslac Cie do domu !!!! powinni od razu zrobic Ci skan i badania krwi i moczu,taka jest podstawa w szpitalach,i nie powinnas sie dac tak szybko splawic,ja bym tam wrocila i powiedziala,ze nie wyjde dopoki mi nie zrobia chociazby skanu bo inaczej skonsultuje sie z Citizens Advice !!! zle zrobilas,ze dalas sie tak szybko splawic |
|
|
|
|
#3592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A odczuwasz jakieś bóle podbrzusza??
|
|
#3593 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
koglus nie martw sie bo to ze ciagle sie zamartwiasz nie działa dobrze na ciebie i na twoja fasolinke ,
nie wiem czy to jest poronienie najlepiej grzecznie i spróbowac sie uspokoic i poczekac do jutra Sensuel Nie ma sprawy ja tez jeszcze jestem w szoku ze mnie sie udało za 1 razem ![]() Linka24 ![]() :m agia: chyba ze przybedzie wiecej wlascicielek fasolinek ty mozesz juz sobie wybrać która chcesz Byłam tez u mojej mamusi na cmentarzu podziekowac ze nademna czuwa i ze dała mi Aniołka którego mam nadzieje mam w brzuszku ( wiem to napewno ) joanna2912- kurcze u mnie w ostatnich dniach jest jakas epidemia na gardła psikanie i katar czyli jakies przeziebienia ja od popołudnia odczuwam odpłuw sił i drapanie w gardle ![]() a i jeszcze jak pojde zrobic we wtorek zrobic badanie krwi to czy musze powiedziec po co <mysli> |
|
|
|
#3595 |
|
BAN stały
|
Kurczaki tak mnie dzis ciagna jajniki
juz oczywiscie chce mi sie modle sie tylko do Boga zeby nie daj B nie przyszlo zadne plamienie juz sama nie wiem o co chodzi ![]() PEPUS a Ty dzialaj a nie zawieszasz dzialanka,uda Ci sie na pewno |
|
|
|
#3596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie mialam boli tylko moj brzuch jest taki niekomfortyowy, nie bardzo moge siedziec bo wydaje i sie ze gi gniote bardzo ... ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- wydaje mi sie ze to wszystko mam z przemeczenia , bo wczoraj bylam w pracy 18 godzin , bo kieownik nie dal mi urlopu na nastepny tydzien jeden dzien i musialam robic zmiane podwojna, tez sie zastanawiam czy moja praca na lotnisku ma wplyw na ciaze, nie zawsze jestem blisko samolotow a jak juz to ze słuchawkami ... moge poprosic w sumie o przeniesienie na inny dzial. dzieki za odpowiedzi , jutro sie wyjasni buziaki dla wszystkich
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
wrrrrr 2 razy edytowałam i mi sie pusta stronka zrobiła
Carol77 własnie dlatego idzie ze mna siora jakby co bedzie mnie łapać ![]() joanna2912 kude dzis jakis sadny dzien bo mnie dzis cały dzien boli brzuch nie jajniki tylko brzuch nie brałam nic bo sie boje chciałabym ci pomoc i uspokoic tyle co znalazłam ze jesli bardziej jest to odczuwany bol niz ciagniecie to moga to byc wiązadła macicy o : Pierwsze dni i tygodnie ciąży to intensywny rozwój i wzrost Twojego dziecka. Cały twój organizm reaguje na obecność tej małej istotki w twoim brzuchu, a szczególnie domek dziecka – macica. Staje się ona przytulnym mieszkaniem na całe 9 miesięcy. Ale żeby maluszkowi było wygodnie, musi rosnąć razem z nim. I ty to czujesz! Rosnąca macica rozciąga trzymające ją więzadła, zaczyna uciskać na inne narządy leżące w pobliżu, np. pęcherz moczowy. Teraz centrum twojego organizmu jest właśnie tutaj – w dole brzucha. To tutaj, pod wpływem zmian hormonalnych, dopływa najwięcej krwi, przez co narządy są obrzmiałe i bardzo tkliwe. Możesz mieć wrażenie pełności w jamie brzusznej; uczucie „ciągnięcia”, szczególnie w pachwinach, lekkie skurcze macicy – podobne jak na miesiączkę, ale raczej bezbolesne. Objawy napięcia przedmiesiączkowego i ciąży są bardzo podobne – a to dlatego, że w obu przypadkach wzrasta gwałtownie poziom gestagenów, odpowiedzialnych za skurcze macicy, złe samopoczucie, bolące piersi, rozdrażnienie.Jeśli bóle mają charakter bolesnych regularnych skurczy, należy udać się do ginekologa, który zdiagnozuje przyczynę dolegliwości i w miarę możliwości zastosuje leczenie. tyle tylko przeczytałam
|
|
|
|
#3598 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy ci Kochana i wzajemnie ci życzymy Wiecie co mama smaka na lampke czerwonego wina normalnie az mnie skreca moj TŻ powiedział ze to chłopak bo mu sie sniło jak gra w piłke z nim hehehe powiedziałam ze ma sobie to wybic z głowy bo mi sie sniła dziewczynka hahaha i bedzie z mamusia na spacerki chodziła któras z dziewczyn powiedziała ze bede miała blizniaki hahahaha o 2 pieczenie przy jednym ogniu :P bosz tylko czy ja dam rade 2 urodzic ![]() na raz imie dla obydwu było wybrane juz z 8 lat temu ale za duzo w rodzinie mi pokradło wiec musze zmienic i nikomu ich nie zdradze. dla mnie to obojetne czy to bedzie przysłowiowy Krzyś czy Malwinka byle zdrowe Ale chyba mój ma racje bo wczoraj wpierdzieliłam pol słoika tatusiowych ogórków kiszonych i papryki konserwowej
|
|
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
Kogluś kochana, ja w 1 ciąży miałam krwawienie i to powiem Ci, że duze. Wtedy nie wiedziłam jeszcze, że jestem w ciąży, @się spóźniała jakzwykle jakieś 3 tygodnie, ale to była normalka więc się nie martwiłam. Poszłam poszaleć na rowerku, chyba się przesiliłam i wieczorem zaczeło ze mnie lecieć, taka czysta krew bez skzrepów i to konkretnie. Wykąpałam się i poszłam spać ciesząc się, ze nareszczie mm okres. Rano wstałami było suchutko. Za jakieś 2 tyg po tym zrobiłam test i był pozytywny..byłam w szoku jak się później okazało był to 16 tydz a krwawienie miało miejsce w 14. Na szczęście moja dzidzia przetrwała i wszystko dobrze się skończyło. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie wszystko ok, życzę Ci tego z całego serduszka!!! Trzymam za Was kciuki, nie denerwuj się i idź raz jeszcze do lekarza! Ja nie byłam, bo nie wiedziałam, że jestem w ciąży, ale jakbym wiedziała, leciałabym i nie pozwoliła wypuścić do domu dopóki wszystko się nie unormuje. Trzymajcie się
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

Ciekawe jak tam u Edzi
niech nie roznosi zarazkow 

niemilosiernie przez kilka pierwszych miesiecy, a potem sobie powoli wracalo do normy
a bede wredna i napisze na samym koncu

Z tą wizytą u lekarza to różnie bywa. Ja byłam w 5 tygodniu to mnie zbył, że jest macica rozpulchniona, ale on na razie ciąży nie może stwierdzić. I wysłał mnie na usg. Na pewno wiele by Ci wyjaśniło badanie z krwi.

juz oczywiscie chce mi sie
juz sama nie wiem o co chodzi