Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-06, 15:21   #3571
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2

Asiu Kicia się przeprowadziła i nie ma neta narazie
Fakt nudny ten dzień jakiś... Jakby znajomi nas nie odwiedzili bym chyba się tarzała z nudów a tak zmusili mnie do posprzątania hehe:P

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 15:25   #3572
giova13
Raczkowanie

Cisza tu straszna dzisiaj Ciekawe jak tam u Edzi mam nadzieje ze II
Joanna2912 oby to byl tylko maly katarek moze przejdzie szybciutko i obejdzie sie bez lekow A taka znajoma to trzeba niech nie roznosi zarazkow
giova13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 15:30   #3573
Carol77
Zakorzenienie

Witajcie kochane
Kuruj się Asiu domowyni sposobami ,ehh ludzie niektórzy są po prostu nienormalni..i nie ma na nich rady...ta znajoma jest beznadziejna, ja bym nie poszła chora do ciężarnej kobiety!!Tmbardziej jak jej mówiłaś, żeby nie przychodziła jak jest chora. Nic tylko nakopać do
U nas dzisiaj słonko i chmurki na przemian, ale nie pada.

Z innej beczkiMoja@ wczoraj się zaczęła a dzisiaj mam tak jakby to był 5 dzień, nic już nie kumam, zawsze była 5-6 dni, i to przy braniu tabsów, bez nich miałam do 7 i to jakie. Teraz jest taka jakaś inna, skąpsza i bez skrzepów, bez bólu, wczoraj jedynie tylko troszkę pboolał mnie brzuch więc się położyłam po południu. Wybaczcie za szczegóły w opisie, ale zastanawia mnie o co chodzi

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2009-09-06 o 15:32
Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 15:48   #3574
giova13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Z innej beczkiMoja@ wczoraj się zaczęła a dzisiaj mam tak jakby to był 5 dzień, nic już nie kumam, zawsze była 5-6 dni, i to przy braniu tabsów, bez nich miałam do 7 i to jakie. Teraz jest taka jakaś inna, skąpsza i bez skrzepów, bez bólu, wczoraj jedynie tylko troszkę pboolał mnie brzuch więc się położyłam po południu. Wybaczcie za szczegóły w opisie, ale zastanawia mnie o co chodzi
Nie wiem kiedy odstawilas tabsy, ale jak ja odstawilam to mi sie wszystko porabalo niemilosiernie przez kilka pierwszych miesiecy, a potem sobie powoli wracalo do normy Tyle ze juz nigdy nie wrocilo do stanu z przed tabsow i dobrze bo wtedy to mialam cyrki. Wiec moze dobiero ci sie stabilizuje
giova13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 15:51   #3575
Edzia400
Zakorzenienie

pisze już 3 raz i co chce emotke sobie wybrac to zamiast minimalizowac strone to ja zamykam

Napewno chcecie wiedziec czy zatestowałam a bede wredna i napisze na samym koncu

joanna2912 spróbuj soku z cebuli i czosnku zasypanego cukrem lub z buraka stary przepis babciny
zebra666 na rajdzie nie byłam zaspałam nie słyszałam

Kochane moje zatestowałam i ....... wicie co sama chciałabym znać odpowiedz
czekałam cierpiliwie az w yskocza kreseczki(chociażby jedna) ale przez srodek wzdłóż ekraniku zrobiła sie jedna długa czerwona (albo rózowa kreska ) cały ekranik stal sie rózowy . po 8 min spojrzalam na test i pod kątem koloru rózowego widać było 2 kreski jedna mocna druga słabsza Najlepsze jest to ze kupiłam tylko jeden ahahahahah bo stwierdziłam ze mi napewno za 1 razem wyjdzie i nie bede miała zepsutego znów musze czekać do jutra
Sadze jesnak ze jestem bo tak troche powyżej pempka czuje kude jak to opisac czuje taki ciezar ale nie od zew tylko od wewnatrz brzucha jakby cos mi pchało ten brzuch do przodu takie jest wrażenie, nigdy tego nie miałam i nie odczuwałam (chyba ze miałam tak zawsze tylko nie zauważyłam ) i inaczej sie czuje naprawde dopada mnie zmeczenie i nie wiem czy to cos ma wspólnego i czy któras z was tak miała ja bym ciągle piła tak jakym na kacu była ciagle chce mi sie pic nie mówiąc o jedzeniu ( to moze byc jeszcze pozostałosc po rzucaniu palenia) a i kreci mi sie w głowie

troche sie tez wystraszyłam na innym forum przeczytałam (nie jestem pewna czy ta kobieta starała sie o dziecko , i czy nie miała problemów z @ itp ) napisała ze nie dostała @ zrobiła test , wyszedł pozytywny i poszła do lekarza
lekarz powiedział ze to nie jest wcale ciaza tylko toriel na jajniku i miała operacje, bosz jak ja sie lubie dreczyc i przysparzać stresu jestem panikara i przewrazliwiona)

Mysle jednak ze jestem dlategoż iż te objawy które miałam od poczatku kiedy do was napisałam, byly prawdziwe czeste siusianie i ta wrazliwosc na smaki
i wogóle , juz wam mówie dlaczego co i jak
W marcu tego roku wazyłam 46 kg przy 167 wzrostu na poczatku maja rzuciłam papierosy moj organizm poprostu zbzikował paliłam około 14 lat (paczke czasem zdarało sie i poltora dziennie )rzuciłam w ciagu jednego dnia zaczełam jesc a nie karmic żołądek dymem papierosowym
wiec organizm zaczał życ .kiedy miesiac temu sie ważyłam ,moja waga wynosiła UWAGA : 54 kg

teraz prosze mi grzecznie powiedziec kiedy mam sie zapisać do lekarza tzn chodzi mi o to żęby lekarz cokolwiek widział na usg

Chciałam siostrze zrobic niespodzianke ale za mna poczłapał kupic test dzis od rana pisze mi esy hahaha wiec jej napisałam ze na 80 % jestem hahahaahah ona mi takiego esa napisała ze chodze po domu i sie ciagle do siebie smieje haaahha zreszta ona wczoraj mi powiedziała ze inaczej jakos wygladam

ale sie rozpisałam Jeszcze tylko podsumowanie
Dziewczny i tak naprawde nie wiem czy jestem czy nie chodz mojemu dałam instrukcje jaki chce wózek i łozeczeko jakby mi sie zapomniało moj TŻ ma od tyg apetyt za 2
(dlatego tez mysle ze jestem hahaha) (nawet gdybym nie była nastepne razy biore bardziej na luzie i juz nie bede sie nakrecać) Czego i życze wszystkim Wam
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 16:03   #3576
zebra666
Zakorzenienie

Edzia ja myślę, że jesteś w ciązy. Mój tescik też najpierw przez cały ekranik miał kreske itp. a potem wyłoniła się ciemna kontrolna.. a po paru minutach ta druga ciążowa;P i cuż 21 tydzień leci.
Do lekarza idż w 5tym tyg od miesiączki licząc ostatniej wtedy widać już pęcherzyk ciążowy
Gratuluję!!!!!... a zawsze test możesz powtórzyćPowinna już silniejsza wyjść

Stary 2009-09-06, 16:36   #3577
Edzia400
Zakorzenienie

zebra666 i tez tak zrobie kude tylko ja naprawde juz mam objawy ale przeciez dopiero to poczatek czyli reasumujac od tej która miala przyjsc teraz czyli 2 wrzesnia ?? zebra666 ja tez mam nadzieje ze tak jest a test powtórze i napisze co i jak Dzieki

a tak zastanawialiscie sie jako rodzice jakie imie nadacie swoim fasoleczką kiedy juz przyjda na świat ??
Stary 2009-09-06, 16:39   #3578
zebra666
Zakorzenienie

Edzia od tej poprzedniej co była:P a my chyba damy na imie Piotruś

Stary 2009-09-06, 16:43   #3579
Edzia400
Zakorzenienie

jak tej co była to mi wychodzi ze w tym tyg mialam juz isc bo po terminie @ jestem 4 dni ała i to juz bedzie wiadomo fajnie musze jutro dopiero sie rejestrnąc
Stary 2009-09-06, 16:59   #3580
marlenka0505
Zakorzenienie

Edzia na pewno fasolina jest a test zwariował, bo pewnie są dwie małe istotki Z tą wizytą u lekarza to różnie bywa. Ja byłam w 5 tygodniu to mnie zbył, że jest macica rozpulchniona, ale on na razie ciąży nie może stwierdzić. I wysłał mnie na usg. Na pewno wiele by Ci wyjaśniło badanie z krwi.
Stary 2009-09-06, 17:07   #3581
Edzia400
Zakorzenienie

marlenka0505 teraz mi wbiłas nóz w serce hahaha o matko o tym to ja nie pomyslałam nawet ze 2 fasoliny pisza ze najlepiej idzie sie po 6 tyg i czy to jest prawda ze lekarz nie moze cie badac ginekologicznie do 8 tyg własnie to jest najgorsze ze ja mdleje jak mi krew pobieraja
zebra666 moj brat jeden z blizniaków to piotrus drugi to Paweł sa najmłodsi w rodzinie i maja 16 lat przed nimi jest siora Karolina ma 24 potem brat Adam 27 no i ja
Stary 2009-09-06, 17:18   #3582
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
marlenka0505 teraz mi wbiłas nóz w serce hahaha o matko o tym to ja nie pomyslałam nawet ze 2 fasoliny pisza ze najlepiej idzie sie po 6 tyg i czy to jest prawda ze lekarz nie moze cie badac ginekologicznie do 8 tyg własnie to jest najgorsze ze ja mdleje jak mi krew pobieraja
zebra666 moj brat jeden z blizniaków to piotrus drugi to Paweł sa najmłodsi w rodzinie i maja 16 lat przed nimi jest siora Karolina ma 24 potem brat Adam 27 no i ja
mnie w 6 tygodniu badał i nic się nie stało i usg dopochwowe też miałam robione. Więc nie wiem o co chodzi z tym, z nie wolno. No kochana to musisz zacisnąć zęby i się przemóc, bo spotkania z igiełką będą teraz częstsze. Ja też miałam taki problem, ale w ciąży się "osowiłam" z pobieraniem krwi.

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

a co do ciąży mnogiej, to słyszałam że wynik z bety też może wskazywać na ciążę mnogą
Stary 2009-09-06, 17:20   #3583
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
Witajcie Laseczki!
Widzę, że Kicia zniknęła na dłuższą chwilę
Myślałam, że wpadnę i poczytam o nowych II grubych krechach a tu nic posucha. Ja wznawiam staranka od najbliższego cyklu. Kiedyś musi się udać, a jak nie to trudno. Będzie mi smutno, ale na świecie jest tyle dzieci do kochania.
Cosma a Ty gdzie się podziewasz? Co tam u Ciebie? Jak się czujesz?
Stara Panna Ty też się chowasz? Napisz co tam u Ciebie słychać.
Witaj kochana ;* U mnie porzadku, czekam na @ ... mam 28 dc ( ostatnio sie pomylilym i napisalam ze byl 22 chyba a byl 24;p widze to dopiero jak na karte spojrze ;D zalozylam sobie ;D) No i generalnie juz dawno @ powinna byc, ale po tamtym cyklu to nie wiem kiedy sie spodziewac tak naprawde.... Brzuch pobolewa i ciagle mam wrazenie ze dostalam @ ale sucho jest ....
Mysle ze uda Wam sie w koncu ... Jesli oboje jestescie zdrowi i sie tak staracie to musi sie udac. Nie ma innej opcji!!!
Swoja droga... Robiliscie jakies badania?

Zwariowalam na punkcie sims'ow znowu ;p ostatnio duzo gram, az zapominam o calym bozym swiecie i zgadnijcie co tam tak ciagle robie?? ;D Moja simka ma juz 4 dzieci (w tym trojaczki) i znowu jest w ciazy teraz pewnie beda blizniaki ;D

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
pisze już 3 raz i co chce emotke sobie wybrac to zamiast minimalizowac strone to ja zamykam

Napewno chcecie wiedziec czy zatestowałam a bede wredna i napisze na samym koncu

joanna2912 spróbuj soku z cebuli i czosnku zasypanego cukrem lub z buraka stary przepis babciny
zebra666 na rajdzie nie byłam zaspałam nie słyszałam

Kochane moje zatestowałam i ....... wicie co sama chciałabym znać odpowiedz
czekałam cierpiliwie az w yskocza kreseczki(chociażby jedna) ale przez srodek wzdłóż ekraniku zrobiła sie jedna długa czerwona (albo rózowa kreska ) cały ekranik stal sie rózowy . po 8 min spojrzalam na test i pod kątem koloru rózowego widać było 2 kreski jedna mocna druga słabsza Najlepsze jest to ze kupiłam tylko jeden ahahahahah bo stwierdziłam ze mi napewno za 1 razem wyjdzie i nie bede miała zepsutego znów musze czekać do jutra
Sadze jesnak ze jestem bo tak troche powyżej pempka czuje kude jak to opisac czuje taki ciezar ale nie od zew tylko od wewnatrz brzucha jakby cos mi pchało ten brzuch do przodu takie jest wrażenie, nigdy tego nie miałam i nie odczuwałam (chyba ze miałam tak zawsze tylko nie zauważyłam ) i inaczej sie czuje naprawde dopada mnie zmeczenie i nie wiem czy to cos ma wspólnego i czy któras z was tak miała ja bym ciągle piła tak jakym na kacu była ciagle chce mi sie pic nie mówiąc o jedzeniu ( to moze byc jeszcze pozostałosc po rzucaniu palenia) a i kreci mi sie w głowie

troche sie tez wystraszyłam na innym forum przeczytałam (nie jestem pewna czy ta kobieta starała sie o dziecko , i czy nie miała problemów z @ itp ) napisała ze nie dostała @ zrobiła test , wyszedł pozytywny i poszła do lekarza
lekarz powiedział ze to nie jest wcale ciaza tylko toriel na jajniku i miała operacje, bosz jak ja sie lubie dreczyc i przysparzać stresu jestem panikara i przewrazliwiona)

Mysle jednak ze jestem dlategoż iż te objawy które miałam od poczatku kiedy do was napisałam, byly prawdziwe czeste siusianie i ta wrazliwosc na smaki
i wogóle , juz wam mówie dlaczego co i jak
W marcu tego roku wazyłam 46 kg przy 167 wzrostu na poczatku maja rzuciłam papierosy moj organizm poprostu zbzikował paliłam około 14 lat (paczke czasem zdarało sie i poltora dziennie )rzuciłam w ciagu jednego dnia zaczełam jesc a nie karmic żołądek dymem papierosowym
wiec organizm zaczał życ .kiedy miesiac temu sie ważyłam ,moja waga wynosiła UWAGA : 54 kg

teraz prosze mi grzecznie powiedziec kiedy mam sie zapisać do lekarza tzn chodzi mi o to żęby lekarz cokolwiek widział na usg

Chciałam siostrze zrobic niespodzianke ale za mna poczłapał kupic test dzis od rana pisze mi esy hahaha wiec jej napisałam ze na 80 % jestem hahahaahah ona mi takiego esa napisała ze chodze po domu i sie ciagle do siebie smieje haaahha zreszta ona wczoraj mi powiedziała ze inaczej jakos wygladam

ale sie rozpisałam Jeszcze tylko podsumowanie
Dziewczny i tak naprawde nie wiem czy jestem czy nie chodz mojemu dałam instrukcje jaki chce wózek i łozeczeko jakby mi sie zapomniało moj TŻ ma od tyg apetyt za 2
(dlatego tez mysle ze jestem hahaha) (nawet gdybym nie była nastepne razy biore bardziej na luzie i juz nie bede sie nakrecać) Czego i życze wszystkim Wam
Edziu, z gratulacjami poczekam az powtorzysz test ale w glebi gdzies czuje ze jestes jednak Te objawy, dwie krechy, slabe ale dwie ... trzymam kciuki zeby jutro byly II wyrazne grube krechy ;D A i do lekarza to tak jak dziewczyny pisza, w sumie teraz mozesz isc. Miejmy nadzieje ze juz cos zobaczy
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 18:03   #3584
Carol77
Zakorzenienie

Edziu kochana, mam nadzieję, ze kolejny test albo beta będą pozytywne!!!! Cieszę się z Tobą i trzymam mocno kciuki za fasolinkę!!!! co do mdlenia przy pobieraniu krwi, to ja mam tak samotzn miałam... teraz jak poszłam pobrać 1 raz w życiu nic mi nie było, normalnie byłam w szoku, nie wiem co mi się stało, chyba ta nadzieja, że może jestem w ciązy trzymała mnie na nogach...no ale niestety ciąży brak. No ale już się nie nakręcam

Giova Co do odstawienia tabsów, to 30 sierpnia wzięłam ostatnią, @ z odstawienia była 2-7, no i teraz ta normalna strasznie dziwna. Chyba też mi się pochrzaniło, ale nie martwię się tym i fajnie jakby tak zostało, bo kiedyś mdlałam z bólu.

Olusia
Filipek

Adaś

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2009-09-06 o 18:04
Stary 2009-09-06, 18:44   #3585
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

[QUOTE=Cosmaaaaaaa;1410632 5]Witaj kochana ;* U mnie porzadku, czekam na @ ... mam 28 dc ( ostatnio sie pomylilym i napisalam ze byl 22 chyba a byl 24;p widze to dopiero jak na karte spojrze ;D zalozylam sobie ;D) No i generalnie juz dawno @ powinna byc, ale po tamtym cyklu to nie wiem kiedy sie spodziewac tak naprawde.... Brzuch pobolewa i ciagle mam wrazenie ze dostalam @ ale sucho jest ....
Mysle ze uda Wam sie w koncu ... Jesli oboje jestescie zdrowi i sie tak staracie to musi sie udac. Nie ma innej opcji!!!
Swoja droga... Robiliscie jakies badania?

Owszem, ale 7 lat temu i było wszystko ok.
Mam pytanie do Was kochaniutkie. Czy test ciążowy może być wadliwy? Tzn kiedy zakrapla się to zawsze cały pasek robi się czerwony i widać jak się rozmywają. A w moim teście tylko jedna kreska była - tak sadzę. Nawet po godzinie nie było śladu po kreskach. Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłam.
Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 19:00   #3586
Linka24
Wtajemniczenie

Nooo Edziula!! ja też myślę że jednak to jest too!! ale spokojnie poczekajmy, powtórz jutro teścik i będzie wszystko jasne!! Może w końcu się uda i poprzesyłasz nam wszystkim magiczne moce
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 19:57   #3587
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Owszem, ale 7 lat temu i było wszystko ok.
Mam pytanie do Was kochaniutkie. Czy test ciążowy może być wadliwy? Tzn kiedy zakrapla się to zawsze cały pasek robi się czerwony i widać jak się rozmywają. A w moim teście tylko jedna kreska była - tak sadzę. Nawet po godzinie nie było śladu po kreskach. Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłam.
moze byc wadliwy, najlepiej zrobic nastepny-innej firmy.
a nie mysleliscie zeby znowu zrobic badania? jesli moge spytac,w jakim wieku jestescie?
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 21:05   #3588
koglus
Rozeznanie

dziewczyny mam dola
jestem w 7tc prawie 8tc i dostalam plamienia , a poem mi troche krwi polecialo, jak poszlam do toalety. bylam juz w szpitalu kazali czeka jutro zrobia skan i mocz. . czy to jest poronienie?
pozdro

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 21:19   #3589
Sensuel
Wtajemniczenie

joanna...ja bym tej znajomej powiedziała co nie co do słuchu .Spróbuj może domowe sposoby,chociaż ja ich nie stosuję,bo wolę zwykłe medykamenty bo na mnie inne nie działają,ale może Tobie pomogą.

Edzia....ja pogratuluję dopiero jak pokaże się 100% druga kreseczka.Ty też lepiej poczekaj aż się pojawi i nie wybieraj imienia dla dzidzi,aby potem płaczu nie było .Trzymam jednak kciuki

Cosmaaa...ty kochaniutka się lepiej nie nakręcaj.I wiesz dlaczego .Jakby wam się udało zajść z gumką to normalnie na kolanach do Częstochowy bym poszła.Czekaj tyle ile musisz i wtedy będziemy kciuki trzymać i nie puszczać
Stary 2009-09-06, 21:37   #3590
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
moze byc wadliwy, najlepiej zrobic nastepny-innej firmy.
a nie mysleliscie zeby znowu zrobic badania? jesli moge spytac,w jakim wieku jestescie?
Ja już badań robić nie będę, bo jeśli nie zafasolkuję do końca roku to już koniec starań. Wtedy już tylko zabezpieczenie by nie zajść. Zresztą jakoś straciłam ochotę, nawet w tym miesiącu nie było przytulanek, bo mnie odrzuciło. Jakoś nie mam ochoty - co u mnie jest dziwne, a nawet chore. Może taki chwilowy etap mam.

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
dziewczyny mam dola
jestem w 7tc prawie 8tc i dostalam plamienia , a poem mi troche krwi polecialo, jak poszlam do toalety. bylam juz w szpitalu kazali czeka jutro zrobia skan i mocz. . czy to jest poronienie?
pozdro
Oj mam nadzieję, że nie i będę za Was trzymać kciuki. Trzymaj się.
Stary 2009-09-06, 21:38   #3591
joanna2912
BAN stały

Cytat:
dziewczyny mam dola
pozdro
Kurcze wspolczuje,mam nadzieje ,ze jest jednak wszystko ok a jesli moge wiedziec to duzo krwi Ci polecialo ??? i czy mialas bole brzuszka ??? nie zawsze krwawienie musi oznaczac koniec,mi polozna powiedziala,ze czesto gesto oznacza to odklejanie kosmowki(czyli pozniejszego lozyska),powinnas sie polozyc koniecznie z nogami do gory,wzias nospe najlepiej forte,do tego ze 2 tableteczki liteinki pod jezyk i najlepiej cyclonamine
moje zdanie jest takie ,ze na emergency nie mieli prawa odeslac Cie do domu !!!! powinni od razu zrobic Ci skan i badania krwi i moczu,taka jest podstawa w szpitalach,i nie powinnas sie dac tak szybko splawic,ja bym tam wrocila i powiedziala,ze nie wyjde dopoki mi nie zrobia chociazby skanu bo inaczej skonsultuje sie z Citizens Advice !!! zle zrobilas,ze dalas sie tak szybko splawic
joanna2912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 21:39   #3592
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny mam dola
pozdro

A odczuwasz jakieś bóle podbrzusza??
Stary 2009-09-06, 21:41   #3593
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
joanna...ja bym tej znajomej powiedziała co nie co do słuchu .Spróbuj może domowe sposoby,chociaż ja ich nie stosuję,bo wolę zwykłe medykamenty bo na mnie inne nie działają,ale może Tobie pomogą.

Edzia....ja pogratuluję dopiero jak pokaże się 100% druga kreseczka.Ty też lepiej poczekaj aż się pojawi i nie wybieraj imienia dla dzidzi,aby potem płaczu nie było .Trzymam jednak kciuki

Cosmaaa...ty kochaniutka się lepiej nie nakręcaj.I wiesz dlaczego .Jakby wam się udało zajść z gumką to normalnie na kolanach do Częstochowy bym poszła.Czekaj tyle ile musisz i wtedy będziemy kciuki trzymać i nie puszczać
No wlasnie juz jej powiedzialam i to nie tlko ja, bo moj ja tak opierdzielil,ze obrazila sie na niego pinda jedna ale ja ja mam tak szczerze w no wlasnie z tymi domowymi mankamentami to jest roznie bo na mnie tez one zbytnio nie dzialaja
Stary 2009-09-06, 21:46   #3594
Edzia400
Zakorzenienie

koglus nie martw sie bo to ze ciagle sie zamartwiasz nie działa dobrze na ciebie i na twoja fasolinke ,
nie wiem czy to jest poronienie najlepiej grzecznie i spróbowac sie uspokoic i poczekac do jutra sciskam mocno
Sensuel Nie ma sprawy ja tez jeszcze jestem w szoku ze mnie sie udało za 1 razem
Linka24:m agia: chyba ze przybedzie wiecej wlascicielek fasolinek ty mozesz juz sobie wybrać która chcesz

Byłam tez u mojej mamusi na cmentarzu podziekowac ze nademna czuwa i ze dała mi Aniołka którego mam nadzieje mam w brzuszku ( wiem to napewno )

joanna2912
- kurcze u mnie w ostatnich dniach jest jakas epidemia na gardła psikanie i katar czyli jakies przeziebienia ja od popołudnia odczuwam odpłuw sił i drapanie w gardle

a i jeszcze
jak pojde zrobic we wtorek zrobic badanie krwi to czy musze powiedziec po co <mysli>
Stary 2009-09-06, 21:51   #3595
joanna2912
BAN stały

Kurczaki tak mnie dzis ciagna jajniki ze juz mam czarne mysli,wlasnie sie przespalam i myslalam ,ze bedzie ok jak wstane a tu wczesniej bolal mnie jak zwykle krzyz w polaczeniu z podbrzuszem,po drzemce krzyz minal a jajniki dalej ciagna jak cholera i mam nadzieje,ze obedzie sie bez wizyty na emergency bo tu mi i tak za wiele nie pomoga,wzielam juz nospe,luteinke i nic juz oczywiscie chce mi sie bo to juz prawie 10 tydzien wiec to juz jest za pozno raczej na takie bole podbrzusza,a jeszcze nie moge sie dodzwonic do swojej ciotki modle sie tylko do Boga zeby nie daj B nie przyszlo zadne plamienie bo chyba oszaleje,bo ja przeciez juz nie pracuje ,dzis prawie caly dzien przelezalam a tu kurcze ten ciagnacy bol juz sama nie wiem o co chodzi
PEPUS a Ty dzialaj a nie zawieszasz dzialanka,uda Ci sie na pewno
Stary 2009-09-06, 22:08   #3596
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joanna2912 Pokaż wiadomość
Kurcze wspolczuje,mam nadzieje ,ze jest jednak wszystko ok a jesli moge wiedziec to duzo krwi Ci polecialo ??? i czy mialas bole brzuszka ??? nie zawsze krwawienie musi oznaczac koniec,mi polozna powiedziala,ze czesto gesto oznacza to odklejanie kosmowki(czyli pozniejszego lozyska),powinnas sie polozyc koniecznie z nogami do gory,wzias nospe najlepiej forte,do tego ze 2 tableteczki liteinki pod jezyk i najlepiej cyclonamine
moje zdanie jest takie ,ze na emergency nie mieli prawa odeslac Cie do domu !!!! powinni od razu zrobic Ci skan i badania krwi i moczu,taka jest podstawa w szpitalach,i nie powinnas sie dac tak szybko splawic,ja bym tam wrocila i powiedziala,ze nie wyjde dopoki mi nie zrobia chociazby skanu bo inaczej skonsultuje sie z Citizens Advice !!! zle zrobilas,ze dalas sie tak szybko splawic
kurcze sama nie wiedzialam co robic, babka mi powiedziala ze skan zamkniety w niedziele w klinice dla ciezarnych i postarala sie specjalnie na jutro rano bo tak to bym czekla w kolejce , wiec jej uwierzylam ze fktycznie nie maja jak moze zrobic, najpierw mialam za pierwszym razem 3 kropki brazowe i sluz. wodnisty a pootem w szpitalu w klopie pociekla mi troche czerwonej krewi a teraz nic nie leci tylko czasami jak pojde na siusianie to na papierze mam male zabrudzenie brazowe , troche sie wystraszylam bo nie chce poronic, wzieli mi mocz do pobrania tylko, kazali lezec, cisnienie chyba duze ze strachu.
nie mialam boli tylko moj brzuch jest taki niekomfortyowy, nie bardzo moge siedziec bo wydaje i sie ze gi gniote bardzo ...

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

wydaje mi sie ze to wszystko mam z przemeczenia , bo wczoraj bylam w pracy 18 godzin ,
bo kieownik nie dal mi urlopu na nastepny tydzien jeden dzien i musialam robic zmiane podwojna, tez sie zastanawiam czy moja praca na lotnisku ma wplyw na ciaze, nie zawsze jestem blisko samolotow a jak juz to ze słuchawkami ... moge poprosic w sumie o przeniesienie na inny dzial.
dzieki za odpowiedzi , jutro sie wyjasni
buziaki dla wszystkich

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 22:11   #3597
Edzia400
Zakorzenienie

wrrrrr 2 razy edytowałam i mi sie pusta stronka zrobiła
Carol77 własnie dlatego idzie ze mna siora jakby co bedzie mnie łapać o sorki zapomniałam Nas łapać
joanna2912 kude dzis jakis sadny dzien bo mnie dzis cały dzien boli brzuch nie jajniki tylko brzuch nie brałam nic bo sie boje
chciałabym ci pomoc i uspokoic tyle co znalazłam ze jesli bardziej jest to odczuwany bol niz ciagniecie to moga to byc wiązadła macicy o :
Pierwsze dni i tygodnie ciąży to intensywny rozwój i wzrost Twojego dziecka. Cały twój organizm reaguje na obecność tej małej istotki w twoim brzuchu, a szczególnie domek dziecka – macica. Staje się ona przytulnym mieszkaniem na całe 9 miesięcy. Ale żeby maluszkowi było wygodnie, musi rosnąć razem z nim. I ty to czujesz! Rosnąca macica rozciąga trzymające ją więzadła, zaczyna uciskać na inne narządy leżące w pobliżu, np. pęcherz moczowy. Teraz centrum twojego organizmu jest właśnie tutaj – w dole brzucha. To tutaj, pod wpływem zmian hormonalnych, dopływa najwięcej krwi, przez co narządy są obrzmiałe i bardzo tkliwe.
Możesz mieć wrażenie pełności w jamie brzusznej; uczucie „ciągnięcia”, szczególnie w pachwinach, lekkie skurcze macicy – podobne jak na miesiączkę, ale raczej bezbolesne. Objawy napięcia przedmiesiączkowego i ciąży są bardzo podobne – a to dlatego, że w obu przypadkach wzrasta gwałtownie poziom gestagenów, odpowiedzialnych za skurcze macicy, złe samopoczucie, bolące piersi, rozdrażnienie.Jeśli bóle mają charakter bolesnych regularnych skurczy, należy udać się do ginekologa, który zdiagnozuje przyczynę dolegliwości i w miarę możliwości zastosuje leczenie.
tyle tylko przeczytałam
Stary 2009-09-06, 22:16   #3598
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Przesyłam Wam pozytywne fluidy, by zmartwień było jak najmniej.
Stary 2009-09-06, 22:26   #3599
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Przesyłam Wam pozytywne fluidy, by zmartwień było jak najmniej.

dziekujemy ci Kochana i wzajemnie ci życzymy

Wiecie co mama smaka na lampke czerwonego wina
normalnie az mnie skreca
moj TŻ powiedział ze to chłopak bo mu sie sniło jak gra w piłke z nim hehehe powiedziałam ze ma sobie to wybic z głowy bo mi sie sniła dziewczynka hahaha i bedzie z mamusia na spacerki chodziła
któras z dziewczyn powiedziała ze bede miała blizniaki hahahaha o 2 pieczenie przy jednym ogniu :P
bosz tylko czy ja dam rade 2 urodzic na raz
imie dla obydwu było wybrane juz z 8 lat temu ale za duzo w rodzinie mi pokradło wiec musze zmienic i nikomu ich nie zdradze.
dla mnie to obojetne czy to bedzie przysłowiowy Krzyś czy Malwinka byle zdrowe
Ale chyba mój ma racje bo wczoraj wpierdzieliłam pol słoika tatusiowych ogórków kiszonych i papryki konserwowej
Stary 2009-09-06, 22:29   #3600
Carol77
Zakorzenienie

Kogluś kochana, ja w 1 ciąży miałam krwawienie i to powiem Ci, że duze. Wtedy nie wiedziłam jeszcze, że jestem w ciąży, @się spóźniała jakzwykle jakieś 3 tygodnie, ale to była normalka więc się nie martwiłam. Poszłam poszaleć na rowerku, chyba się przesiliłam i wieczorem zaczeło ze mnie lecieć, taka czysta krew bez skzrepów i to konkretnie. Wykąpałam się i poszłam spać ciesząc się, ze nareszczie mm okres. Rano wstałami było suchutko. Za jakieś 2 tyg po tym zrobiłam test i był pozytywny..byłam w szoku jak się później okazało był to 16 tydz a krwawienie miało miejsce w 14. Na szczęście moja dzidzia przetrwała i wszystko dobrze się skończyło. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie wszystko ok, życzę Ci tego z całego serduszka!!! Trzymam za Was kciuki, nie denerwuj się i idź raz jeszcze do lekarza! Ja nie byłam, bo nie wiedziałam, że jestem w ciąży, ale jakbym wiedziała, leciałabym i nie pozwoliła wypuścić do domu dopóki wszystko się nie unormuje. Trzymajcie się

Olusia
Filipek

Adaś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości