|
|
#1591 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy gg - część XII
i nic naprawdę ludzkiego nie jest od nas wymagane.
nie mogłam pogodzić się ze świadomością, że musimy żyć osobno, bez szans na budzenie się w jednym łóżku, bez szans na miłość, którą można karmić się otwarcie, na oczach wszystkich, bez krat, bez granic, bez zakazów, bez ram, bez oburzenia, bez napiętnowania i pogardy świata. bez opamiętania... być może wciąż mam przy sobie to, czym żyłam. zawsze muszę mieć nieskazitelną skórę, na wypadek gdyby ktoś zwany Szczęściem przyszedł pod pretekstem naprawy lampki w salonie. zrozumiem pokornie nieudane obroty zdarzeń, które raz po raz przybierały postać tragedii. jedyne czego kiedykolwiek mogę oczekiwać od czegoś nazwanego pospolicie życiem, to huk rozpostartych skrzydeł wątpliwości wylatujących z głowy twojej, czy mojej, to słodkie poczucie bezinteresowności kiedy omijam urwanymi łukami poszczególne litery alfabetu, to pamięć, o zmianie czasu, w nadziei na lepsze dni. wypiłam herbatę, bez łez, z półtorej łyżeczki cukru, siedzę nie na stole, tylko na zepsutym fotelu, podpaski, o jezu. wszystkie obietnice są do wybaczenia, wszystkie krzywdy do wyśmiania, a prawdy do ulotnienia.
|
|
#1592 |
|
Raczkowanie
|
He's a one stop shop, makes my panties drop. (Jest przystankiem na chwileczkę, sprawia że moje majteczki opadają.) ![]() There's nothing more dangerous than a boy with charm. (Nie ma nic groźniejszego niż chłopiec z urokiem.) ![]()
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
-Faceci to kretyni.
-A ty jesteś chłopcem, czy mężczyzną?
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
pod rękę z myślami
Latarnie miasta, ciemna noc, ślepa miłość wiesz, nie szukam sensu, bo sens gdzieś upadł z kolejną dawką nerwów Idę samotnie tunelem kłamstwa i pogardy Nie mówmy prawdy, co? kochanie twój zapach przyspiesza bicie serca Wedel wymięka Sorry mam ochotę dać ci klapsa szczęście jest tam z boku też gdzieś
|
#1595 |
|
Raczkowanie
|
[/COLOR]TiS
nydee - podkradłam troszke. i jestem szczęśliwa i widzisz to w moim uśmiechu. mam więcej powodów do uśmiechu niż kiedykolwiek. i gdy powtarzasz, że nie zobacze twej twarzy utrzymują się łzy w moich oczach. a lot po jego serce odwołany. trzy dni pozniej uświadomisz sobie, że nic nie jest aż tak bardzo złe. I nie lubie tego, że jesteś powodem przez którego płacze. nie, to nie jest spoko i nie obiecuję, że poczujesz się lepiej. trzymaj się dobrej drogi , a będzie dobrze. jesteśmy w tym samym stanie i wiem jest ciężko kiedy przegrywasz walke. wiem, że to przeszłość zgubiłem się i nie wiem co Ci powiedzieć. mineła zaledwie minuta Ty juz odrzucasz mnie. byliśmy parą , byliśmy wszystkim dla siebie. poprostu byliśmy i robiliśmy to co robią zakochani. wątpię, że chciałabym Cię mieć trzy razy na dzień. doprowadzasz mnie do szaleństwa w sposób jaki mnie traktujesz. troszke tak na dobranoc ; )) .
Nie używam prostownicy od 1.09.2011r. Edytowane przez jeanettex3 Czas edycji: 2009-09-06 o 23:18 |
|
|
|
#1596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() _______________________ pod niebem pełnym cudów nieruchomieję z nudów, właśnie pod takim niebem wciąż nie wiem czego nie wiem. Światło z kolejnym świtem ciągle nazywam życiem, które spokojnie toczy swą nieuchronność nocy... Ten błękit snów i pragnień niejeden z nas odnajdzie, a niechby zaszedł za daleko, pewnie zostanie tam ... ten kraj jest jak psychodeliczny lot. Czujesz, że nie zmienisz nic. Spróbuj wziąć z tego coś - to przecież Twoje życie jest! Popełniaj błędy i naprawiaj je, gdy dotkniesz dna - odbijaj się. Wykorzystaj czas - drugiego już nie będziesz miał... Odetchnij więc, zastanów się. Znajdź jego sens, bierz życie takim, jakie jest. I ciągle szarp, i zmieniaj je. Przed siebie idź, bierz życie takim jakie jest. I zmieniaj je... I ciągle walcz... Przed siebie idź... po co ten stres, myślisz, że nie masz nic. Każdy ma - nawet Ty, czasem trzeba to po prostu znaleźć. Miłość, noc i deszcz, życie też, dlatego warto starać się. Powiedz, czy naprawdę nic nie jesteś wart? Znajdź to w sobie, tak. mieszkam w wysokiej wieży otoczonej fosą. Mam parasol, który chroni mnie przed nocą. Oddycham głęboko, stawiam piedestały. Jutro będę duża, dzisiaj jestem mała. Stawiam świat na głowie do góry nogami. Na odwrót i wspak bawię się słowami. Na białym czarnym kreślę jakieś plamy.
|
|
#1597 |
|
Raczkowanie
|
...w Twe słodkie ręce obie...
|
|
|
|
#1598 |
|
Rozeznanie
|
-Masz rację. Nie wiedziałam, że to tak boli. Dusza mnie boli najbardziej... -No widzisz... mówiłam, że po wszystkim i tak będzie bolało. Wiedziałam! Powtarzałam, że cie zrani. -Ale wiesz... w jednym się pomyliłaś. -Tak? A w czym? -Nie żałuję... Niczego nie żałuję!! I co? Myślisz, że już zapomniałam? Że to tak po prostu minęło? Nie minęło. Jakaś cząstka jego wciąż tkwi w mojej podświadomości. Nadal czuję jego zapach. Ciąglę słyszę jego kroki. Dalej widzę jego oczy. Pojawił się z Nikąd i do Nikąd wrócić nie potrafi. ` Weź mnie za rękę i trzymaj już na zawsze.
|
|
|
|
#1599 |
|
Gość
|
Wszystkie chwile z Tobą spędzone w tym tygodniu były marzeniami z moich snów..
A juz miałam wybrac innego dobrze że zdecydowalam sie na Ciebie. Twoje słodkie usta dotykające moich piersi.. |
|
|
|
#1600 |
|
Przyczajenie
|
Przeklinam moment gdy wszedłam na twoją orbitę
I zakręciłem się tak niesamowicie I zatraciłem się tak na całe życie Nagle czar prysnął, odebrałeś mi to wszystko Życie stało się sączącą się trucizną Cienka linia między miłością i nienawiścią Może to nie było miłością lecz złudzeniem Nie chcę wchodzić do tej samej rzeki dwa razy Życie jak rollercoaster Nie jest proste, ale kocham ten rozpęd Dla siebie szukam miejsca, biegnę wciąż w poszukiwaniu szczęścia wiele jest dróg, którymi chciałabym kroczyć
I'm a bitch, i'm a lover I'm a child, i'm a mother I'm a sinner, i'm a saint I do not feel ashamed I'm your hell, i'm your dream I'm nothing in between Just when you think, you got me figured out The season's already changing ![]() |
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
‘my’ nie rozbrzmiewa już w liczbie mnogiej.
słowa delikatne, spojrzenia i listy zgubisz przy przeprowadzce z jednego uczucia do drugiego. a słowo kocham nie będzie znaczyło więcej niż dzień dobry. wszystko co musimy zrobić to upewnić się, że wciąż rozmawiamy. i trochę niezręcznie, kiedy patrzysz przez okno i pytasz mnie jak ja to wszystko widzę - nikt mi przecież nie odczytał jaki kolor rzucają twoje oczy. |
|
|
|
#1602 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli można prosić to poproszę o więcej takich ![]() ____ gdy życie plany zburzy to bardzo chciałabym, byś do końca był Ty poluje na chwile by tylko z Tobą być pewnie gdzieś mamy czas i miejsce w których razem jesteśmy, czytamy gazetę i pijemy kawę na zawsze ja i Ty dla mnie
|
|
#1603 |
|
Zadomowienie
|
-Czasem coś rani mnie tak że cierpienie nie mieści się w moim ciele i czuję że każda żyła pęka mi z bólu
-Moje życie z każdym dniem nabiera barw -Być nie mieć -Zabijasz mnie każdego dnia jak nóż, Twój pastelowy uśmiech -Właśnie z Tobą chcę zdobyć to czego inni nie mogą... ;* -Kiedy życie podsuwa Ci cytrynę, powiedz: "O tak, lubię cytrynę. Masz jeszcze??" -status opisowy -Jeśli to nie jest miłość to chyba Bóg jest ślepy -Czasami trzeba usiąść obok i czyjąś dłoń zamknąć w swojej dłoni, wtedy nawet łzy będą smakować jak szczęście. ------------------------------------------------------------------------------------------ Wielka prośba macie może jakieś opisy z samymi 9 na 9 wrzesnia?? |
|
|
|
#1604 |
|
Przyczajenie
|
„W chwilach bólu i cierpienia będę Cię tulił i kołysał, zabiorę Twą mękę i uczynię ją swoją. Kiedy płaczesz, i ja płaczę, a gdy Ty cierpisz, ja też cierpię. I wspólnie spróbujemy powstrzymać potoki łez i zwątpienie, by dalej brnąć po wyboistych ścieżkach życia.” Nicholas Sparks - "Pamiętnik"
|
|
#1605 |
|
Zadomowienie
|
by ciągle wierzyć, że warto jest żyć ! niech tak zostanie, nie jesteś dla niej.. bo to jest taki typ chłopaka - w stylu "mamo, ukradli mi lizaka" ! to już przeszłość, choć na zawsze w mojej głowie.. Stałam na deszczu i myślałam, jak to dobrze by było, gdybyś mnie kochał..
|
|
#1606 |
|
Raczkowanie
|
allymylifeismusic <3 Dziękuję!
____________ czasami wbijamy wzrok w pozoru pusty punkt, dla kogoś patrzącego z boku może się wydawać to czynnością bez sensu, tak trudno jest nam czasami zrozumieć, że jakiś punkt może być ważniejszy niż cała reszta. kiedy byłam młodym człowiekiem, twierdziłam, że wszystko jest możliwe...i czasami byłam nieszczęśliwy. Gdy jestem starym człowiekiem, twierdzę, że nie wszystko jest możliwe i ...jestem szczęśliwa. Lepsza jest pewność tego, co się wie niż niewiadoma tego, co nieznane. od kilku tygodni nie potrafię się uwolnić . są ludzie, którzy wpatrują się w szyby po to, by obserwować drugiego człowieka, bywają też tacy, którzy patrząc przez okno widzą samych siebie. dziś minąłem Cię kiedy byłaś bardzo smutna, mimo okularów nie potrafiłem dostrzec przyczyn łez, zrozumiałem wszystko, gdy w domu zamknąłem oczy... Życie ciągle przekonuje mnie, że nie trzeba widzieć aby czuć. czasami się boisz sięgnąć dalej, głębiej, wyżej.Nie bój się, nie daj się ograniczać nikomu i niczemu.bądź sobą, realizuj swoje marzenia, spełniaj się. W końcu masz tylko jedno życie, a co będzie później? wszystko wydaje się proste, założę ciemne okulary, będę anonimowa, będę szłał na luzie przez te uliczki, nikt mnie nie rozpozna.Kurde czemu połowa ludzi mówi mi "Dzień dobry"! No tak-okulary "Made in China", to ich wina. z pozoru człowiekowi zależy na tym, by jak najwięcej widzieć, wiedzieć, słyszeć i czuć. Czasami jest jednak dobrze zamknąć oczy i po prostu chłonąć świat sobą. czasami mi się wydaje, że człowiek nie jest w stanie być szczęśliwy w jednym miejscu, ciągle musi wędrować i ciągle jest przekonany, że tam dokąd zmierza czeka go szczęście.
|
#1607 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zabieram ![]() Sami stawiamy mur, a potem mamy pretensje, że boli, jak walimy w niego głową. Co zresztą powoduje utratę stu pięćdziesięciu kalorii. botox podobno odmóżdża ![]() Chcę wcisnąć "Stop" w walkmanie i przewinąć, cofnąć całą tę rozmowę. Cofnąć się w przeszłość i ostrzec ich. Albo zrobić coś, by się w ogóle nie poznali. Ale nie mogę. Nie można przewinąć przeszłości. nie gniewam się, chociaż serce pęka, na wieki stracona miłości..
|
|
#1608 |
|
Zadomowienie
|
złamana dusza musi się zrosnąć, tak samo jak zrastają się połamane kości.. tęsknią wieżowce. płaczą całe osiedla. Tam gdzie razem byli nie ma ich, więc dlaczego Ziemia kręci się? nigdy. nigdy nie będzie lepszego. zawsze wracam myślami do jego uśmiechu, do jego zachowania. już na zawsze będzie moim ideałem. Nigdy się nie dowiesz jak ciepło Cię wspominam. Z myślą o Tobie tulę się do niego.
|
|
#1609 |
|
Wtajemniczenie
|
zakichanakrolewna - miło
![]() jeanette x3 - mojja. <33! ----------------------- bo dziś jestem zwyczajną dziewczyną, bez ubarwionych rzęs, bez ułożonych włosów z lodowatymi rękami i mokrymi oczami - marznę od środka. nie wstydzę się swoich słabości, teoretyczie nie. konstrukcja naszego szczęścia jest taka krucha.. To jakiś absurd i to absurd do kwadratu! Jak on tak mógł! Mogła wyzwać go od najgorszych. Mogła Go spoliczkować. Mogła też milczeć.Wybrała to ostatnie. Nieodwzajemniona miłość po prostu ją niszczyła, odbierała szansę na normalne ułożenie sobie życia. A zarazem gdzieś w głębi duszy wciąż tliła się głupia nadzieja. Najgorsze jest to zaćmienie, nie wiesz co się dzieje, zataczasz się, a obraz świata jest mdły. Bezskutecznie szukasz kogoś, czegoś, żeby nie upaść. Bezskutecznie wołasz pomocy. Nie potrafisz zrozumieć ani tego co się dzieje, ani tego co się działo. Nie możesz zrozumieć też siebie...Wiesz jak nazywa się ten stan? .. Wtedy, gdy jest szaro, pochmurno i deszczowo najsilniej odczuwam właśnie to. Trzymając w tej chwili telefon i bawiąc się jego klapką, ciągle czekam. Może zadzwonisz? Może ktokolwiek będzie łaska zadzwonić? .. Tak wiem, nadzieja matką głupich, ale czy marzenia nie powinny się spełniać? Czy przez resztę życia będę musiała siedzieć na środku pokoju, sam na sam z tym co teraz przejęło kontrolę nad moim umysłem? Z tym co się nazywa samotność ... - Jak możesz traktować mężczyzn jak dodatki do stroju? .. - Jestem w tym Mistrzynią. Nauczyłam się od swoich chłopaków. Wróciła do domu. Na nocnym stoliku postawiła dwa kieliszki i czerwone wino. "Napij się ze mną." – powiedziała, patrząc w uśpione niebo. - "Wypijmy za moją niespełnioną miłość...". Współczuję Ci. -Dlaczego? - Bo ja muszę pomalować paznokcie na czerwono by wyglądać kurewsko. Tobie wystarczy sam charakter żeby być kur.wą. |
|
|
|
#1610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nastrojowy dlatego kradnę! ![]() _______________ Mogłam z Tobą gwiazdy kraść, żyć naprawdę kolorowo,
poniedziałkom śmiać się w twarz ! i nie ważne że powiem, jak bardzo mi żal ciepła Twoich rąk, Twych ust. zawsze, gdy telefon nie dzwoni, wiem, że to Ty.. Niektórzy twierdzą, że słyszeli jak jej serce pękło z bólu. Gdy Cię ujrzałam pierwszy raz, wiedziałam że za Ciebie oddam życie..
|
|
|
#1611 |
|
Rozeznanie
|
tylko tu, gdzie każde źdźbło trawy ma swoje czułe miejsce, skleić się da życie, co pękło na pół.
w tańczących wokół ciemnych lustrach dni. nie dokończony jasny portret Twój.
|
#1612 |
|
Zadomowienie
|
nastychick, jeanettex3, Primadonna. - moje guru
![]() ![]() -Do czego byś porównał wasz związek? -To jest jak łaska łagodnego oddychania. Nie oddychasz - nie żyjesz. A kto Ciebie śliczna tęczo, siedmiobarwny pasie, namalował na tej chmurce jakby na atlasie? Niech na niebie stanie tęcza malowana twoją kredką. zostały mi jedynie Twoje zdjęcia.
|
#1613 |
|
Rozeznanie
|
*You could be a big part of someone else's life...And not even know it. / Możesz być dużą częścią czyjegoś życia... I nawet o tym nie wiedzieć.
*Nie staram się niczego udowodnić. Tylko urosnąć w Twoim spojrzeniu. *Masz przed sobą 45 kg tęsknoty. Za tym co powinno być. *Rozklejane ucieczki. Posklejane powroty. *Boję się, że to in-love to tylko w jedną stronę. *Tęsknoty się nie nauczysz. Zawsze przychodzi ze wspomnieniami. *Mam odwagę znów ją założyć. Wymiętą Twoim dotykiem tamtą sukienkę. *Bo jak jesteś to....to...A jak Cię nie ma to już wogóle...
potrzebuję wielkiego billboardu, komunikatu w 'dzień dobry tvn', napisu na śniegu przed moim domem bo nie dokońca jeszcze wierzę że Go mam. Edytowane przez garfieldo14 Czas edycji: 2009-09-07 o 18:17 |
|
|
|
#1614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
boooski! kradnę! _____________ Niektórych ludzi nie da się zatrzymać. Przychodzą tylko po to,
żeby odejść. Jaki by nie był powód łez, w końcu i tak trzeba wytrzeć nos. Truth is, sometimes I miss You so much, I can hardly stand it. Prawda jest taka, że czasami brakuje mi Ciebie tak bardzo, że ledwo mogę to znieść. Burczy mi w serduszku. what did it teach me? that love leaves. czego mnie to nauczyło? że miłość odchodzi.
|
|
|
#1615 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=z innej bajki;14119779]
Niektórych ludzi nie da się zatrzymać. Przychodzą tylko po to, [/QUOTEżeby odejść. Jaki by nie był powód łez, w końcu i tak trzeba wytrzeć nos. Truth is, sometimes I miss You so much, I can hardly stand it. Prawda jest taka, że czasami brakuje mi Ciebie tak bardzo, że ledwo mogę to znieść. Burczy mi w serduszku. what did it teach me? that love leaves. czego mnie to nauczyło? że miłość odchodzi. booskie. i podoba mi sie Twój avatar. ![]() ![]() "Prosiaczek wspiął się na paluszkach i szepnął: - Puchatku! - Co Prosiaczku? - Nic - rzekł Prosiaczek, biorąc Puchatka za łapkę, - chciałem się tylko upewnić, czy jesteś..."
|
#1616 |
|
Raczkowanie
|
nieztejbajki - <3 będziemy tęsknić
głowy zamknięte w plastikowej klatce
często szukam miłości nawet na śmietniku ciągle ja, w perspektywie poprzedniego dnia pamiętam do dziś pozostawioną na stole niedopitą kawę. wydłub mi oczy, żebym nie widziała gdy odwracasz się do mnie plecami utonęłam w stratosferze twojego zapachu spotkaj się ze mną jutro u podstawy mojej głowy wpół do drugiej butelki wina
|
#1617 |
|
Zadomowienie
|
miło mi _____________ it's all Your fault, You called me 'beautiful', You turned me out and now I can't turn back.. to wszystko twoja wina, nazywałeś mnie 'piękną', wywróciłeś moje życie do góry nogami i teraz nie mogę się pozbierać.. Wiesz jak to jest budzić się rano z poczuciem beznadziei, czuć, że miłość Twojego życia budzi się przy niewłaściwej kobiecie, a jednocześnie mieć nadzieję, że On jednak znajdzie szczęście, nawet jeśli bez Ciebie ?
zapytałabym, czemu nie jesteś teraz przy mnie ? Edytowane przez z innej bajki Czas edycji: 2009-09-07 o 16:10 |
|
|
|
#1618 |
|
Raczkowanie
|
Siemka ..
To na dziś odemnie ; O tyle stajesz się z dnia na dzień piękniejszy, o ile wzrasta w tobie miłość. Bo miłość jest ozdobą duszy, jest jej pięknem. Szczyt szybkości: Zamknąć tak szybko szufladę na klucz, żeby go jeszcze do niej schować ![]() Dał Jej sześć róż... Pięć żywych i jedną sztuczną, powiedział, że gdy ta ostatnia zwiędnie, wtedy przestanie Ją kochać... Szkoła przeszkadza mi w edukacji "Pomóż mi odnlaleźć nasze najpiękniejsze dni, zaczaruj moje serce, zostaw mnie bez tchu raz jeszcze .." "Wyryj w moim sercu siebie - zrób to przeciesz wiesz , to nie boli mnie" " Pamiętam jak razem z letnim deszczem, spadłeś z nieba mi [..] " "Jestem pewna że już najwyższy czas , by marzenią dać spełnić się " "Lubiła tańczyć pełna radości tak, ciągle goniła wiatr" "Nawed jeżeli wszystko kłamstwem jest, prosze cię okłamuj mnie" " [..] Ja jestem diabłem na dnie szklanki " ![]() " Pamiętam dobrze ideał swój, Marzeniami żyłem\żyłam jak król " "Jesteś dla mnie jak narkotyk, jak ulubiony gatunek heroiny" " Ten który kocha staje się zaślepiony w obec przedmiotu swej miłośći " "Nasz szkoły blues , szkolny blues. Nasz szkolny blues nasz szkolny luz " haha .. Ten ostatni lipny heh ..xD .. No dziś troche dużo ![]() A większość z piosenek Tyle chwale i chwale tą samą osobe . Ale cóż ? Moja wina że ona jest tak cudowna . I budzi u mnie aż tak wielki podziw? Primadonna |
|
|
|
#1619 |
|
Rozeznanie
|
z innej bajki - na początku wątku jest regulamin. nie powtarzamy opisów. pierwszy który zamieściłaś w swoim poście jest mojego autorstwa ;] _______________ jeszcze wczoraj chciałam walczyć, zmienić coś, naprawić, zacząć od nowa.. dziś po prostu nie mam ochoty. ale jeszcze troszkę się kochamy, prawda? nie kochałeś mnie, gdy był na to czas. teraz posłuchaj sobie 'too late'.
nie rozumiesz rzeczy, które mnie bolą. Edytowane przez JednaNaMilion Czas edycji: 2009-09-07 o 16:00 |
|
|
|
#1620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwielbiam. ![]() truskawkowa1993- i Ciebiee też. ![]() miisio.! <3 żyć w marzeniach przeszłym życiem. zdobywcy księżyca. -Jesteś lepsza. -I znajdę kogoś.? -Ba.! Wysoki, przystojny, dobrze zbudowany, z poczuciem humoru, ale wrażliwy, serdeczny, ale zdecydowany, będzie wiedział kiedy słuchać, a kiedy mówić, że masz racje.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

hihi Miło mi 

kradnę!