Aparaty ortodontyczne cz. VII :) - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-07, 16:13   #1051
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

Cytat:
Napisane przez Yoggobela Pokaż wiadomość
No ja mam dokładnie ten drugi wariant. ;P Mam hassa + aparat na dole, a góra dopiero za te 5-6 miesięcy. Może to hassa tak długo się nosi? W ogóle czym one się różnią, wiesz? Bo przecież i hass i hyrax cel mają taki sam..
Pytałam dziś o to i moja orto powiedziała, że jeśli chodzi o mechanizm działania to mają taki sam. Poza sposobem zakładania różnią się tylko tym, że hass mocniej działa.

Cytat:
Okej, ciekawa jestem jak zdecydujesz. Od razu napisz.
Po dzisiejszej wizycie u orto jestem już prawie zdecydowana na hassa, o ile przez najbliższe 18 godzin nie zmienię zdania to idę jutro zrobić wycisk.

Bo generalnie moje opcje sprowadzają się do:
A) Sam aparat na górę - 1,5 roku leczenia i retencja do końca życia. Dalej nierówny zgryz i górne zęby po leczeniu wystające na 4mm
B) Hass na 4 miesiące + aparat na dół. Aparat na górę po zdjęciu hassa. Leczenie całe 1,5-2 lata. Retencja w postaci zdejmowanej płytki na górę 2 lata i wada nie powróci . Retencja na dół (przyklejany drucik) najlepiej na stałe. Górne zęby będą lekko wystawać, ale stykać się z dolnymi.

Więc w takim układzie, chyba nie ma się co zastanawiać i brać hassa. Dobrze robię?

Dodam jeszcze, że powiedziała, że mimo moich problemów ze stawami, hass nie zaszkodzi, bo będzie mi rozszerzał szczękę z przodu a nie z tyłu.
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 16:22   #1052
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Morfina Pokaż wiadomość
~Gonia~ sto lat no i ząbków prościusieńkich!
Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
okok.. to czekamy na hi
wszystkiego naj!!!
dzięki dziewczyny

[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;14121393]Więc w takim układzie, chyba nie ma się co zastanawiać i brać hassa. Dobrze robię?[/QUOTE]

pewnie, że dobrze bo zawsze lepiej mieć wszystko wyleczone do końca - nie tylko ze względów estetycznych, ale i zdrowotnych

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 16:52   #1053
Ayshaa
Rozeznanie

hej dziewczyny
dziś dołączyłam do grona zadrutowanych

mam Damona na górę, będę go nosić rok i 3 miesiące.
potem mam mieć jeszcze dół, za jakiś czas.
nie jest źle, nawet mnie nie boli, tylko mam takie dziwne uczucie:P

ma któraś z Was doświadczenie z Damonami? podobno to dobre aparaty, przynajmniej mój orto tak twierdzi :p
już zdążyłam polubić mój aparacik, ale i tak już nie moge sie doczekać efektów;D
Stary 2009-09-07, 16:54   #1054
farbowana26
Raczkowanie

ja tez jestem załamana-załorzenie dolnego aparatu oddala sie -a miało byc tylko profilaktyczne poprafki w ząbkach.Dzis poszłam wymienic przednią jedynke dolną <kukurydza>bo kolor zmienił po 20 latach i zęba nie mam ale nowego tez nie mam .Moja orto jest tez dentystką i niestety pomimo 2 przeswietlen zeba nie jest w stanie go udroznic .Zalutowała mi dziure i wysłala do innego.Boję sie ze bedzie więcej to kosztowac niz sie umawialam.Mam nadzieje ze do konca tygodnia będę miała zęba bo na razie jestem dziewczyna bez zeba na przodzie a po zatym zauwazyłam ze załorzyła mi plombe na 2.A na to sie nie umawiałam z nią więc byłam w szoku jak zobaczyłam ze cien na zebie zniknął a pojawila sie plomba.Tą 2 i dwie 7 mial robic mój dentysta -???byłam dzis u niego z 7 kami bo mam tam 2 niedrozne kanaly przez ktore nie moge zalorzyc aparatu.I sie w... bo powiedział ze owszem on to robił ale tylko plombya tych udroznien sie nie podejmie bo sa wąskie i skostniale<zobaczył to niby na zdjeciu>to co znaczy ze sie nie podejmie??dał mi adres do specjalisty do rzeszowa.Zwariował.To po co były mi te drogie plomby na 7 ???mowiłam mu ze robie zeby pod aparat a on tylko plomby wymienił.Pytam sie go czy naprawde tak wazne jest udroznienie jego zdaniem tych 7-emek skoro nie bolą i sa ładnie zaplombowane -a on na to ze to trzeba zrobic 1-to czemu nie zrobił tego rok temu.??

i teraz mam taki biznes plan ze nic nie bede mowila mojej orto niech ona sie pomeczy z 7-mkami -i kolejny wydatek,tylko szkoda mi tej kasy co na plomby wywaliłam.
Pewnie szybciej jak w listopadzie nie zalorze aparatu ze wzgledu na finanse -dodatkowa koszty mnie zrujnuja.
farbowana26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 17:02   #1055
domiluk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ayshaa Pokaż wiadomość
ma któraś z Was doświadczenie z Damonami? podobno to dobre aparaty, przynajmniej mój orto tak twierdzi :p
ja mam taki aparat zobacz czy masz to samo- wcześniej zamieściłam swoje zdjęcia strona 30 post 885

Edytowane przez domiluk
Czas edycji: 2009-09-07 o 17:04
domiluk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 17:07   #1056
farbowana26
Raczkowanie

88ekatarina88 awantarka zmieniłas??
farbowana26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 17:15   #1057
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farbowana26 Pokaż wiadomość
88ekatarina88 awantarka zmieniłas??
a zdarza się

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-07, 17:21   #1058
natalka92
Wtajemniczenie

GG do natalka92 Send a message via Skype™ to natalka92

Cytat:
Napisane przez domiluk Pokaż wiadomość
ja mam taki aparat zobacz czy masz to samo- wcześniej zamieściłam swoje zdjęcia strona 30 post 885
Też mam. Podobno te osoby, które mają bezligatury mniej skarżą się na ból a wszystko dzieje się podobno szybciej i nie obciera warg itp. Ogólnie polecam ;D. A tak w ogóle to nie mam neta i nie mogę Was często odwiedzać xd. Papos ;].

"Nikt nie wie, że jest pod seksem i dusza"! ;D

Vida me hace feliz .
natalka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 17:23   #1059
gabryssiaa
Zakorzenienie

oO Gonia! no no pełna `rocznica`
wszystkiego najcudowniejszego,
najwspanialszego,
spełnienia najskrytszych marzeń
oraz uśmiechu na całe życie wraz z
(tak jak katerina powiedziała) holiłud smajlem
:wink o:

Edytowane przez gabryssiaa
Czas edycji: 2009-09-07 o 17:25
gabryssiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 17:27   #1060
domiluk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalka92 Pokaż wiadomość
Podobno te osoby, które mają bezligatury mniej skarżą się na ból a wszystko dzieje się podobno szybciej i nie obciera warg itp. Ogólnie polecam ;D.
szybciej... no .... tu to ja nie jestem przykładem bo ja już (góra) prawie 3 lata hehe
ale fakt faktem ból jest znośny- nie miałam żadnych z tych objawów o których pisały dziewczyny czyli nieprzespane noce itd. - pełen luz

domiluk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 17:40   #1061
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Kurcze, dziewczyny mam problema.
Moja orto była na urlopie zdrowotnym od lipca i miała wrócić 1 września.
Dzwonię dziś ale nie wróci. Jakąś poważniejszą chorobę ma.

I teraz muszę zmienić orto ://. Szukam jakiejś dobrej, najlepiej w łódzkim.
Piotrków Trybunalski, Tomaszów Mazowiecki, Łódź, ewentualnie Radom.
Możecie kogoś polecić ?
Łódź: Grobelny na Kwiatowej, Mikołajczyk na Wioślarskiej albo Brzóska na Piotrkowskiej! Wszyscy super!
Dokładne namiary znajdziesz w googlach!

Gonia Twoje zdrówko
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-07, 17:45   #1062
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
ja tez jestem załamana-załorzenie dolnego aparatu oddala sie -a miało byc tylko profilaktyczne poprafki w ząbkach.Dzis poszłam wymienic przednią jedynke dolną <kukurydza>bo kolor zmienił po 20 latach i zęba nie mam ale nowego tez nie mam .Moja orto jest tez dentystką i niestety pomimo 2 przeswietlen zeba nie jest w stanie go udroznic .Zalutowała mi dziure i wysłala do innego.Boję sie ze bedzie więcej to kosztowac niz sie umawialam.Mam nadzieje ze do konca tygodnia będę miała zęba bo na razie jestem dziewczyna bez zeba na przodzie a po zatym zauwazyłam ze załorzyła mi plombe na 2.A na to sie nie umawiałam z nią więc byłam w szoku jak zobaczyłam ze cien na zebie zniknął a pojawila sie plomba.Tą 2 i dwie 7 mial robic mój dentysta -???byłam dzis u niego z 7 kami bo mam tam 2 niedrozne kanaly przez ktore nie moge zalorzyc aparatu.I sie w... bo powiedział ze owszem on to robił ale tylko plombya tych udroznien sie nie podejmie bo sa wąskie i skostniale<zobaczył to niby na zdjeciu>to co znaczy ze sie nie podejmie??dał mi adres do specjalisty do rzeszowa.Zwariował.To po co były mi te drogie plomby na 7 ???mowiłam mu ze robie zeby pod aparat a on tylko plomby wymienił.Pytam sie go czy naprawde tak wazne jest udroznienie jego zdaniem tych 7-emek skoro nie bolą i sa ładnie zaplombowane -a on na to ze to trzeba zrobic 1-to czemu nie zrobił tego rok temu.??

i teraz mam taki biznes plan ze nic nie bede mowila mojej orto niech ona sie pomeczy z 7-mkami -i kolejny wydatek,tylko szkoda mi tej kasy co na plomby wywaliłam.
Pewnie szybciej jak w listopadzie nie zalorze aparatu ze wzgledu na finanse -dodatkowa koszty mnie zrujnuja.
Zrozumiałe, że jesteś wściekła o te wydatki ale nie wydaje mi się dobrym pomysłem nic nie mówienie orto żeby się "pomęczyła". Sama sobie krzywdę zrobisz, bo jej się będzie coś wydawać co może zdecydowanie zmienić postać rzeczy jak przyjdzie do (nie daj Boże) komplikacji. W zasadzie to nie wiem też dlaczego dziwisz się, że ktoś się nie chce czegoś podjąć- to i tak lepiej, niż by się za to zabrał i spartolił i kasę wziął. A że rok temu tego nie zrobił to zapewne z tego samego powodu co teraz się tego nie podejmuje. Co do tych plomb to jakaś zakręcona sytuacja w ogóle. Pewnie się pogubiłaś w całej sytuacji, ale ja bym na Twoim miejscu pojechała do tego specjalisty...

GONIA wszystkiego naj naj naj
Stary 2009-09-07, 18:03   #1063
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gabryssiaa Pokaż wiadomość
oO Gonia! no no pełna `rocznica`
wszystkiego najcudowniejszego,
najwspanialszego,
spełnienia najskrytszych marzeń
oraz uśmiechu na całe życie wraz z
(tak jak katerina powiedziała) holiłud smajlem
:wink o:
Cytat:
Napisane przez mclilu Pokaż wiadomość

Gonia Twoje zdrówko
Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość

GONIA wszystkiego naj naj naj
dzięki dziewuchy ależ mi się miło zrobiło

Stary 2009-09-07, 18:34   #1064
guga003
Raczkowanie

GG do guga003

Cytat:
ja tez jestem załamana-załorzenie dolnego aparatu oddala sie -a miało byc tylko profilaktyczne poprafki w ząbkach.Dzis poszłam wymienic przednią jedynke dolną <kukurydza>bo kolor zmienił po 20 latach i zęba nie mam ale nowego tez nie mam .Moja orto jest tez dentystką i niestety pomimo 2 przeswietlen zeba nie jest w stanie go udroznic .Zalutowała mi dziure i wysłala do innego.Boję sie ze bedzie więcej to kosztowac niz sie umawialam.Mam nadzieje ze do konca tygodnia będę miała zęba bo na razie jestem dziewczyna bez zeba na przodzie a po zatym zauwazyłam ze załorzyła mi plombe na 2.A na to sie nie umawiałam z nią więc byłam w szoku jak zobaczyłam ze cien na zebie zniknął a pojawila sie plomba.Tą 2 i dwie 7 mial robic mój dentysta -???biyłam dzis u niego z 7 kami bo mam tam 2 niedrozne kanaly przez ktore nie moge zalorzyc aparatu.I sie w... bo powiedział ze owszem on to robił ale tylko plombya tych udroznien sie nie podejmie bo sa wąske i skostniale<zobaczył to niby na zdjeciu>to co znaczy ze sie nie podejmie??dał mi adres do specjalisty do rzeszowa.Zwariował.To po co były mi te drogie plomby na 7 ???mowiłam mu ze robie zeby pod aparat a on tylko plomby wymienił.Pytam sie go czy naprawde tak wazne jest udroznienie jego zdaniem tych 7-emek skoro nie bolą i sa ładnie zaplombowane -a on na to ze to trzeba zrobic 1-to czemu nie zrobił tego rok temu.??

Z Twojego wywodu ciężko cokolwiek zrozumieć. Po pierwsze czy te siódemki były już leczone kanałowo i masz nie do końca udrożnione i wypełnione kanały i masz mieć reendo ( z tego co czytam prawdopodobnie pod mikroskopem) czy mają tylko plomby, ale orto chciałaby, żeby były przeleczone kanałowo? Jak rozumiem plomby miałaś zakładane rok temu, więc nie wiem o co masz pretensje do dentysty? A jeżeli orto założy Ci aparat na te niepewne siódemki, to możesz je stracić i to na pewno nie będzie problem Twojej orto, tylko Twój.
guga003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 18:43   #1065
joot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anoolka7 Pokaż wiadomość
Cześć joot! Ja mam Damona na razie na górze. Pod koniec września idę na pierwszą wizytę kontrolną - więc specjalistką nie jestem ale jak masz jakieś pytania to śmiało.
super, dzieki na pewno sie zglosze i bede dzielic wrazenami bo to wielka zmiana w moim zyciu
trochę dobrej, trochę złej..."
/Jacek Janczarski/
joot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-07, 18:44   #1066
papryka85
Zakorzenienie

Gonia jakaś Ty młoda

Sto lat w zdrowiu i niech Twój piękny uśmiech gości na Twojej twarzy jak najczęściej
Stary 2009-09-07, 18:48   #1067
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Gonia wszytskiego najlepszego!
Jak w tej piosence - przed Tobą siódme niebo
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 18:52   #1068
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malinka1 Pokaż wiadomość
~Gonia~ Życzenia już Ci na pewno składali
twarz Twoja była uśmiechnięta
ale jest jeszcze jedna osoba, to Ja
życzę ci wiele szczęścia i słodyczy
wiele wspomnień, miłych wrażeni
i spełnienia wszystkich marzeń sto lat
Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
Gonia jakaś Ty młoda

Sto lat w zdrowiu i niech Twój piękny uśmiech gości na Twojej twarzy jak najczęściej
dziękuję wiecie co, chyba jeszcze nigdy tylu życzeń nie dostałam

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Gonia wszytskiego najlepszego!
Jak w tej piosence - przed Tobą siódme niebo

Stary 2009-09-07, 19:23   #1069
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

~Gonia~
Szczęścia, bo to ważne w życiu, uśmiechu, zdrowia też. Wszystkiego najlepszego, wszystko czego chcesz przyjmij w dniu urodzin

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 19:33   #1070
Ayshaa
Rozeznanie

Cytat:
podobny tylko ja na przednich ząbkach (do trójek) mam przezroczyste zamki a metalowe jest tylko to, co drut podtrzymuje i na drucie między przednimi zębami mam takie mini sprężynki założone co mają mi wysunąć trochę jedynki do przodu

Cytat:
szybciej... no .... tu to ja nie jestem przykładem bo ja już (góra) prawie 3 lata hehe
ale fakt faktem ból jest znośny- nie miałam żadnych z tych objawów o których pisały dziewczyny czyli nieprzespane noce itd. - pełen luz
3 lata Damona masz? ojj, to długo... przecież zwykłe aparaty nosi się ok. 2 lata, a Damon niby szybszy... a mogę spytać z czego to wynika? tzn. taką miałaś wadę, czy jakieś komplikacje w trakcie leczenia?
i te zdjęcia, to rozumiem, że już pod koniec jakoś robione?;> bo naprawde ładne ząbki masz
mi orto powiedział, że rok i 3 miesiące bede nosić... zobaczymy co z tego wyniknie

Gonia ja również życzę wszystkiego najlepszego!

Edytowane przez Ayshaa
Czas edycji: 2009-09-07 o 19:34
Ayshaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 19:41   #1071
Yoggobela
Raczkowanie

GG do Yoggobela

[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;14121393]Pytałam dziś o to i moja orto powiedziała, że jeśli chodzi o mechanizm działania to mają taki sam. Poza sposobem zakładania różnią się tylko tym, że hass mocniej działa.

Po dzisiejszej wizycie u orto jestem już prawie zdecydowana na hassa, o ile przez najbliższe 18 godzin nie zmienię zdania to idę jutro zrobić wycisk.

A) Sam aparat na górę - 1,5 roku leczenia i retencja do końca życia. Dalej nierówny zgryz i górne zęby po leczeniu wystające na 4mm
B) Hass na 4 miesiące + aparat na dół. Aparat na górę po zdjęciu hassa. Leczenie całe 1,5-2 lata. Retencja w postaci zdejmowanej płytki na górę 2 lata i wada nie powróci . Retencja na dół (przyklejany drucik) najlepiej na stałe. Górne zęby będą lekko wystawać, ale stykać się z dolnymi.

Więc w takim układzie, chyba nie ma się co zastanawiać i brać hassa. Dobrze robię?

Dodam jeszcze, że powiedziała, że mimo moich problemów ze stawami, hass nie zaszkodzi, bo będzie mi rozszerzał szczękę z przodu a nie z tyłu.
[/QUOTE]
Dobrze robisz. Z pewnością opłaci Ci się ta decyzja na przyszłość.
Jutro wkleję moje zęby przed założeniem hassa i po 11 obrotach. ;p
Yoggobela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 19:45   #1072
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość
~Gonia~
Szczęścia, bo to ważne w życiu, uśmiechu, zdrowia też. Wszystkiego najlepszego, wszystko czego chcesz przyjmij w dniu urodzin
Cytat:
Napisane przez Ayshaa Pokaż wiadomość
Gonia ja również życzę wszystkiego najlepszego!

Stary 2009-09-07, 20:01   #1073
Yoggobela
Raczkowanie

GG do Yoggobela

A jednak dzisiaj dodam zdjęcia.

1. PRZED bez hassa, bez metalu
2. 11 przekręceń z hassem, 4 dni z aparatem na dole.

Nie widzę żadnych zmian ewentualnie na gorsze, chociaż wiadomo dól mam od kilku dni dopiero, jednak hass chyba nie działa.. Kolor gumek w rzeczywistości jest trochę ciemniejszy, wygląda bardziej na turkus. Ale bardzo mi się podoba.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00202.jpg (45,7 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00363.jpg (59,8 KB, 122 załadowań)

REKLAMA
Stary 2009-09-07, 20:05   #1074
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:

Nie widzę żadnych zmian ewentualnie na gorsze, chociaż wiadomo dól mam od kilku dni dopiero, jednak hass chyba nie działa.. Kolor gumek w rzeczywistości jest trochę ciemniejszy, wygląda bardziej na turkus. Ale bardzo mi się podoba.
widać szparę- nie gadaj

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-09-07, 20:13   #1075
Yoggobela
Raczkowanie

GG do Yoggobela

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
widać szparę- nie gadaj
No, szpara minimalna jest. Dobrze, że nie duża, jednak co do szerokości ogólnie góry, nie widzę różnic. ;P Zostało mi 8 obrotów.. Może aparat też trochę rozszerzy?

Edytowane przez Yoggobela
Czas edycji: 2009-09-07 o 20:15
Stary 2009-09-07, 20:23   #1076
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Nadal nie widzę u siebie zmian od ponad miesiąca No może takie ciut ciut ale to trzeba z lupą popatrzeć, żeby spostrzec inny kształt łuku Załączam:
fotka sprzed założenia aparatu
obecna (3 miesiace i 2 tygodnie z hakiem;p)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (35,3 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2189.jpg (15,3 KB, 103 załadowań)

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 20:29   #1077
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Nadal nie widzę u siebie zmian od ponad miesiąca No może takie ciut ciut ale to trzeba z lupą popatrzeć, żeby spostrzec inny kształt łuku Załączam:
jak, widać ze ci jedynka sie prostuje i druga robi sie znacznie krótsza ale to sie spiłuje za jakiś czas jak już równe beda

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

REKLAMA
Stary 2009-09-07, 20:46   #1078
Yoggobela
Raczkowanie

GG do Yoggobela

Cytat:
Ja widzę różnicę. Jedynka, o której pisze Ekaterina, ale ja przede wszystkim zauważyłam zmianę przy dwójkach. Wcześniej ta lewa (Twoja prawa) w porównaniu z drugą była trochę schowana, mniejsza. Teraz wyglądają niemal, że jednakowo.
Stary 2009-09-07, 21:13   #1079
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Cytat:

Widać szparkę, ale jest bardzo niewielka. Przekręcasz raz dziennie czy dwa?

W ogóle masz "mało wadliwe" te ząbki, po leczeniu to już w ogóle będą jak z reklamy pasty do zębów

Nie przeszkadza Ci to, że nie możesz zamknąć buzi z tym hassem? ;>

Cytat:
Widać różnicę, są pod mniejszym skosem i dwójka się wysunęła Będziesz miała zakładany aparat na dół?

Edytowane przez bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Czas edycji: 2009-09-07 o 21:25
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 21:33   #1080
Szynszyla81
Raczkowanie

[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;14121393]Pytałam dziś o to i moja orto powiedziała, że jeśli chodzi o mechanizm działania to mają taki sam. Poza sposobem zakładania różnią się tylko tym, że hass mocniej działa.

[/QUOTE]

Dobrze robisz....zdecydowanie lepiej "pomęczyć się te kilka miesięcy , żeby mieć piękny usmiech "-)

Cytat:

Minimalna szczelinka...fajnie.....a le ząbki i bez aparatów masz proste....gdybym takie miała to pewnie bym nie męczyła się teraz z Hassem.....
bardzo dużo akrylu dali ci na zęby....mozesz wogóle domknąc usta??
Szynszyla81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości