|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX
Dzień dobry
Jaki piękny dzień, rano pan paczkonosz przyniósł dwie paczki z EDM (więc jest wszystko... oprócz pędzelków, mam nadzieję, że dojdą jutro )Właśnie zjadłam ostatnią sztukę Cytat:
Ciabatki robi się łatwo, przydałby się kamień do pieczenia chleba, ale ja nie mam i też wyszły To te Trzeba mieć minimum 12 godzin na czekanie, ale przynajmniej nie trzeba zagniatać![]() Współczuję ![]() Trochę podejrzana sprawa, że tak Ci plomby wypadają, ja wierzę, że w każdym zębie da się tak zainstalować plombę, żeby nie wypadła, a lekarze tylko się tak tłumaczą, bo nie potrafią Ja bym na Twoim miejscu poszukała innego dentysty![]() cześć... mam dziwne wrażenie, że pomyliłaś wątki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja mam piękny kosmetyczny bałagan na biurku Śmieją się do mnie cienie, róże i podkłady, śliczne są wszystkie![]() Już je podzieliłam na grupki, co dla kogo, strasznie fajna zabawa![]() Tak piszecie o poprawkach na studiach, a ja już mam studia za sobą, tylko ta głupia magisterka
|
|
#3602 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Przyszłam się wyżalić.
![]() Bo zaplanowaliśmy sobie 2 wyjazdy do końca września - jeden ten do znajomych, a drugi prosto od nich. No i co? Duuupa. ![]() Weszłam wczoraj na studenckie forum i bardzo ucieszyła mnie informacja, że moja szanowna dydaktyk zażyczyła sobie, żeby przywieść jej osobiście (więc nie przez grupowego) dzienniki praktyk i indeksy 22 albo 24 września. Muszę dodawać, że wtedy miało nie być mnie w domu? Oczywiście, tylko osobiście, bo: 'Jak ktoś się nie zjawi to zaliczenia nie dostanie'. No to wczoraj w nocy dzwonię do TŻa i mówię mu o wszystkim, zdecydowaliśmy, że zamienię sobie praktyki z 18 (to mój ostatni dzień) i wcześniej wyrobię te godziny, żeby z samego rana wyjechać i mieć coś z tych kilku dni. Dziś rano dzwoniła moja opiekun praktyk i zgodziła się trochę kręcąc nosem, ale powiedziałam, że posiedzę dłużej i zrobię kilka dodatkowych rzeczy. Potem weszłam na forum i znowu nowe info, że boska prof. N. stwierdziła, że jednak mamy przyjechać z tym wszystkim 18. Beznadziejny dzień dziś. Jak mnie dziś wkurzą dzieciaki z gimnazjum to pozabijam chyba. |
|
|
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Iza będziesz miała chwilkę w czwartek?
|
|
|
#3604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kiedy opi? mam nadzieję, że nie dzisiaj
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Pojawiło się słoneczko, ale pewnie jest zimno Wczoraj prawie cały dzień trzęsłam się z zimna - zamarzyło mi się żeby już grzali ![]() Lece niedługo do mojej byłej pracy zanieść zamówienia z Avonu, na pocztę wysłać rzeczy sprzedane na Allegro i skocze do CH - może jakieś buty fajne będą. Kosmetycznie nie szaleje Niestety w obie strony - nie kupuję (ale myślę o serum nawilżającym Hydra Energy z Oriflame - mam strasznei wysuszoną skórę, czuję ściągniecie
|
#3606 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ice, gratuluję.
Ała! Nie bij. Po 20.09 będę sama w domu to może mi się uda zasiąść do tej katorżniczej pracy. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mam kawałek ogródka do skopania. Cytat:
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Nic mi nie wiadomo o OPI, chyba jeszcze termin nie jest ustalony
![]() Powiedz, jak wygląda Theme Park i Opening Day? Nie mogę się doczekać
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Dziś rano wyjechała moja siostra.... Była z dzieciakami aż sześć tygodni a teraz znów pusto... Smutno mi
|
#3609 |
|
po prostu Em :)
|
Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej.
![]() fuksja, chyba powariowali na tej Twojej uczelni. Przecież do końca września są wakacje, nawet jeśli masz praktyki. ![]() Ja wczoraj w końcu wciągnęłam się w szukanie jakiegoś pensjonatu w którym moglibyśmy się zatrzymać, i tak mi zleciało parę godzin, i humor się poprawił. Jedziemy na trzy dni w przyszłym tygodniu i już nie mogę się doczekać. I przeglądałam stronę hotelu do którego też się wybieramy w niedalekiej przyszłości - to TŻ go wybrał, wiedziałam, że jest drogi, ale 300 zł za noc.
|
|
#3610 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
fuksjaa współczuję sytuacji, ja bym się chyba wkurzyła i trzasnęła zwolnieniem lekarskim tej kobiecie, niech sobie nie myśli, że może ludziom skracać wakacje
![]() sleepy Dziewczyny, ale się wkręciłam w naturalną pielęgnację włosów Czy któraś z Was używała oleju do włosów, jak wrażenia?
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
fuksjaa co za wstrętny babsztyl!
To mi nieco przypomina sytuacje jakie ja miałam na mojej uczelni, więc wiem co czujesz ![]() sleepy nie smutaj się ![]() nosku ja używam olei na włosy - monoi i kokosowego z BU
|
#3612 | |
|
|
Cytat:
długo trzymasz je na włosach? dobrze się zmywają?przepraszam za tyle pytań
|
|
|
#3613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A chętnie bym teraz do olejów wróciła bo moje włosy aż proszą się o jakieś mocniejsze nawilżenie
|
|
#3614 | |
|
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- jakich olejów używałaś?
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
One są bardzo wydajne
A co do rozpuszczania - oleje trzymam w lodówce i przez to mają stałą konsystencję. Wygrzebuję paznokciem albo łyżeczką trochę a rozpuszczają się same od ciepła dłoni.
|
|
#3616 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mam właśnie monoi, kokosowy i różany, który też zdarzało mi się nakładać na włosyCytat:
Ja swoje też trzymam w lodówce, dlatego są jak kamień.
|
|
#3617 | |||
|
Wtajemniczenie
|
No przecież zobaczysz w czwartek, przyniosę wszystkie
![]() Cytat:
Theme Park jest ciepleszy niż Opening Day, ale niestety nie umiem więcej powiedzieć, nie umiem opisywać róży musisz poczekać aż dwa dni!![]() Cytat:
, przyjedź do Warszawy![]() Cytat:
![]() Ja wyjeżdżam na dziś i jutro, Warszawianki, napiszcie proszę kiedyś, czy się widzimy w czwartek i gdzie
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam przed chwilą - upolowałam buty na wyprzedaży
Są satynowe, ciemno-szare, momentami czarne ![]() Z kosmetyków kupiłam tylko czarną kredkę z brokatem Bell i 2 maseczki w saszetce Dermiki (z tych nowych - czekoladową i turkusową)
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś też idę po pracy poszukać butów do latania do pracy. Mam upatrzone te niebieskie, 3 u góry: http://www.we-dwoje.pl/damskie;obuwi...kul,14121.html
Szkoda, że taki przód nieco szpiczasty, ale mam takie same czarne i noszą się super
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A China to jaki odcień?
|
|
|
#3621 | |||
|
|
Cytat:
dziewczyny piszą, że kupują wielkie słoje tego oleju dlatego się upewniałam jak z wydajnością, chociaż na krótkie włosy pewnie i tak wiele nie pójdzie ![]() W tym miesiącu planuję sobie kupić olej ze słodkich migdałów i może z jojoby, bo są dostępne w aptece, więc nie będzie problemu ze zdobyciem A jak mi się to olejowanie spodoba to na liście mam olej kokosowy i jakiś hinduski olejek Amla (podobno rewelacja). A dodatkowo kusi mnie olej z korzenia łopianu do wcierania w skórę głowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nałożyłam na włosy maskę Gloria, po pierwszym użyciu jestem zadowolona. Włosy są miękkie, sypkie i elastyczne. Tylko jakoś tak końcówki dziwnie mi sterczą we wszystkie strony
|
|
|
#3622 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja obecnie mam ten micel, lubię go
Masz na myśli japonki na mieście czy chadzanie bez kapci po domu? Cytat:
![]() Ja bym chciała mieć studia za sobą, na prawdę! Dzisiaj znów mnie babka z chemii klinicznej odesłała na poniedziałek ![]() Tu się zgadzam- rano TŻ mnie chciał odwieźć, al ejak dojechał do mojego bloku (500m) to miał kapcia na kole- dopompował pompką z mojego garażu i pojechaliśmy najpierw do niego do wytwórni żeby zabrać trochę towaru i zawieźć tam gdzie pracuej czyli koło mojej uczelni. Ale nie zdecydowaliśmy się wracać spowrtorem przez miasto bo korki były na godzinę jazdy- no to objechaliśmy autostradą a tam jakieś roboty i znowu korek :/ potem po zjeździe znów ta opona sflaczała ale jakoś mnie dowiózł chociaż mało się na egzamin nie spóźniłam. A potem jeszcze nie było lakieru Welli na promocji w SP ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- A, zużyłam wczoraj szampon i piling do stóp
|
|
#3623 |
|
Zadomowienie
|
Może nie zauważyłam jakichś spektakularnych efektów, ale nałożony przed myciem rzeczywiście sprawił, że włosy były trochę bardziej nawilżone i mniej się puszyły. Na suche włosy nie próbowałam, boję się, że będą wyglądały na przetłuszczone. Najfajniejszy jak dla mnie był kokosowy, bo włosy pachniały nim nawet po umyciu. Monoi pachnie najładniej, ale po myciu już go nie czuję. Różany jak dla mnie śmierdzi
więc nie przeszkadzało mi, że po myciu go nie czuję.
|
#3624 | |||
|
|
Ja też nie znoszę takich ludzi, a ona niestety do takich osób należy.
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale ona napsuła nam już tyle krwi, że chyba nic co związane z nią mnie już nie zdziwi. ![]() Postanowiłam wziąć sprawy w swoje ręce i pojechałam na uczelnię, żeby rozwiać wszystkie wątpliwości. Oczywiście, pani w toku nie chciała udzielić mi żadnych informacji, jakiegokolwiek kontaktu do tej baby podać także. Więc wymusiłam, żeby zadzwoniła do niej w mojej obecności. Okazało się, że mamy przywieść te cholerne dzienniki i indeksy 22 lub 24.09, a nie 18. Chyba nie muszę dodawać, że miałam ochotę zabić tego kto wymyślił ten motyw z 18. Potem musiałam znowu załatwiać wszystko z moim opiekunem, żeby wyrobić te praktyki o jeden dzień wcześniej, ale myślę, że nie będzie problemu. A na poprawę nastroju, zarezerwowaliśmy dziś noclegi. Nawet z tych nerwów nie chce mi się jeść i żyję dziś jedynie na kawie i jogurcie naturalnym. A wieczorem jadę na basen, trzeba budować formę.
|
|||
|
|
|
#3625 |
|
po prostu Em :)
|
fuksja, super.
Gdzie dokładnie jedziecie? Podrzucisz linka?
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
Czym się różni kefir od jogurty naturalnego? Bo ten drugi mi nie smakuje (prócz bałkańskiego ale jego trudno mi dostać w osiedlowym spożywczaku, rzadko przywożą
) więc wymyśliłam, że może kefirki będę podjadać z muesli, bo chciałam zrezygnować z mleka ![]() w ogóle ostatnio mam jakiś odrzut od słodyczy typu czekolady/batony/ciastka, nawet słodyczowe limitowanki mi nie podchodzą
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kremowy, gęsty, delikatny tylko nie z tych light, bo są paskudne i wcale nie takie light ![]() jeśli Ci smakuje to jedz musli z kefirem wydaje mi się, że nawet ma lepiej wpływające na organizm kultury bakterii niż jogurt tu zestawienie jogurtu z kefirem
|
|
#3628 | |
|
|
No jasne.
http://www.podsyrokom.pl/ Wybieramy się do Szaflar, chociaż najpierw mieliśmy w planach Bukowinę. W sam raz na odpoczynek i relaks we dwoje. A przy okazji pozwiedzamy trochę okolice. Bardzo się cieszę. Cytat:
Ja wcinam jogurt zazwyczaj z otrębami, albo owsianką. Dopiję kawę i lecę na basen, mam nadzieję, że dziś już wiecej nic złego się nie stanie.
|
|
|
|
|
#3629 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Bardziej kwaskowaty i taki nooo smaczniejszy. Ciężko opisać. No i bardziej do picia niż jedzenia łyżeczką. Jogurt naturalny jest dla mnie taki mdły i o dziwnym posmaku, nie mogę się do niego przekonać.Aż nabrałam ochoty na kaszkę gryczana z jajkiem sadzonym i kefirkiem. ![]() W Tesco kiedyś bywały pyszne kefirki z koperkiem i ogórkiem, ale ostatnio nigdzie ich nie widuję. ![]() Jestem dzisiaj totalnie wykończona, boli mnie głowa i jestem niewyspana i nie wiem jak tu się uczyć na jutro. Stałam 3,5 godziny w kolejce po zaległy wpis z praktyk, razem ze mną stała chyba połowa roku. Po południu musiałam pojechać po drugi wpis, teraz wróciłam i kompletnie nie mam siły się uczyć, a muszę.
nienormalną sytuacją nauczymy się kochać przestaniemy się bać życie stanie się muzyką i stanie się to co ma się stać Edytowane przez iceflower Czas edycji: 2009-09-08 o 17:44 |
|
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
fuksjaa cieszę się, że załatwiłaś na uczelni
Niestety tak to bywa, że się człowiek nadenerwuje a potem jednak wychodzi na to, że da się jednak wszystko załatwić i nerwy były niepotrzebne ![]() Co do kefiru....ja go niecierpię, ble Za to jogurt naturalny od biedy zjem, ale go muszę jakoś po swojemu urozmaicić owockami na przykład.Byłam w CCC po pracy, kupiłam te niebieskie czółenka z linka, który wrzuciłam wcześniej. Wydają się wygodne i stabilne. Mam nadzieję, że do zimy mi posłużą A teraz idę się walnąć na wyrko i będę skubać słonecznik
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.

Jaki piękny dzień, rano pan paczkonosz przyniósł dwie paczki z EDM
(więc jest wszystko... oprócz pędzelków, mam nadzieję, że dojdą jutro
)

A trudno się robi takie ciabattki? Potrzebne jakieś specjalne oprzyrządowanie czy coś? Jak nie, to proszę o przepis 

Ja bym na Twoim miejscu poszukała innego dentysty

Oczywiście, tylko osobiście, bo: 'Jak ktoś się nie zjawi to zaliczenia nie dostanie'.
Ledwo pół roku ją miałam i teraz mam dziurę głębokości rowu mariańskiego a obok wystający kawałek mojego zęba, bo resztę dentystka musiała usunąć poprzednio 

Czy któraś z Was używała oleju do włosów, jak wrażenia?

A chętnie bym teraz do olejów wróciła bo moje włosy aż proszą się o jakieś mocniejsze nawilżenie