|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY
nie myjąc twarzy pogorszysz tylko sprawę , użyj jakiegoś łagodnego żelu do mycia twarzy np chwalony przez wiele osób żel Babydream dla dzieci
#2912 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sorry, ze sie tak dopytuje ale zaczelam od dzis i nie wiem jak postapic rano ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Wtajemniczenie
|
majaki a co to ma do rzeczy, że masz skóre tłustą?
![]() Ja też mam i używałam micelów. Toniku rano nie zmywam, bo po co?. Ba, nawet najpierw oczyszczam tłustą oliwką, a potem ją "zmywam" tonikiem. Rano nie myje twarzy, własnie, by jej nie przesuszyć (ostatnio się już dość przesuszyła) i nie produkowała więcej sebum.
Cierpisz na Hashimoto, niedoczynność tarczycy zaburzenia odżywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy? Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu odżywiania? ![]() Zapraszam na: Edytowane przez illegale Czas edycji: 2009-09-04 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Zakorzenienie
|
nie jestem jeszcze dobra w te klocki ale jak dla mnie to lepiej by było gdybyś ten Skinoren stosowała na noc albo co drugi dzień też na noc a na dzień dawała Vichy , pamiętaj żeby nawilżać cere
ja myję twarz żelem ziaji tintin potem tonik garniera a potem krem nawilżający i widzę poprawę
#2915 |
Zadomowienie
|
majaki, Bioderma ma 1 micel przeznaczony właśnie do skóry tłustej: Bioderma Sebium, ja też mam skórę tłustą i używam go od bardzo dawna i bardzo polecam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak tak Kasia tak własnie zmeirzam zrobić czyli stosowac Skinoren na noc moze na poczatku tak jak mowisz co drugi dzien a na dzien Vichy. ![]() Jezeli nei stosowała bym Skinroenu na noc to bym rano nie myła twarzy , jednak teraz stosuje i nei wiem czy myc czy nie. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi się że powinnaś myć też rano twarz, w między czasie nawilżaj skórę
#2918 |
Raczkowanie
|
Ok. Jutro rano umyje i naloze krem z Vichy.Nigdy go nei stosowąłam zobaczymy jaki jest.CHociaz jak czytam na KWC to jest on raczje przereklamowany alezobaczymy. A co do nawilzania bede starała sie nawilzac , ale mysle ze filtry ktore bede stosowac w jakims tam stopniu spradza sie jako nawilzacz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Zakorzenienie
|
majaki, ja czasem tez mam wrazenie, ze rano skora taka ladna, nie blyszczy sie, gladka - wiec po co ja draznic dodatkowo zmywajac nie wiadomo co. ALE pare razy pofolgowalam sobie - wstalam w sobote, nie mylam buziaka, bo przeciez byl piekny
![]() ![]() ![]() a na umyta twarz oczywiscie cos lekkiego, nawilzajacego. jak uzywasz filtrow, to nie musisz pod nie kremu nakladac, pogorszysz tylko wchlanianie. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- a ja sobie tak testuje micel biodermy sensibio i chyba jednak wole vichy purete thermale ![]() ![]() a jesli chodzi o filtr avene, to juz zdazylam miec tez na niego focha - niezbyt szybko go rozsmarowalam i zaczal sie rolowac. ale to chyba norma przy takiej warstwie kosmetyku, ktory ma do tego matujaco dzialac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, bardzo Was proszę o ocenę mojej przyszłej pielęgnacji ( jak już pisałam najbardziej zależy mi na pozbyciu się zaskórników )
Rano: płyn micelarny Ziaja filtr Babydream makijaż Popołudniu/Wieczorem i na noc żel Babydream do mycia twarzy effaclar K lub duo- nie wiem, który kupić, który lepiej pomoże mi w mojej walce ![]() gdy nie będę kładła effaclaru to Humektan co powinnam dodać do tej pielęgnacji ? który effaclar wybrać? ![]()
#2921 |
Przyczajenie
|
mam taki problem,... mam cera mieszana z postaciami zarówno zamknietych jak i otwartych zaskórników co jakis czas wyskoczy mi jakis ropniak al to zwykle z powodu wczesniejsze imprezy...szukam jednkak kremu do mojego typu skóry ale który nie odbarwia!!!mam opalona cere raczej w typie cyganki ciemne wlosy ciemna oprawa oczu itp...przerobilam juz rozne specyfiki ale kazdy z nich powoduje odbarwienia albo punktowe albo moja twarz jest duzo jasniejsza od szyji i reszcty ciala wygladqa to tragfedia!!!
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2922 |
Konto usunięte
|
Testuję obecnie biodermę sensibio - cudo...
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, moze mi cos doradzicie, bo ja ni w zab sie nie znam i nie bardzo wiem, jak mam doprowadzic swoja twarz do porzadku...
no wiec tak - cere mam mieszana, na czole i nosie swiece sie niemilosiernie. ZADEN krem matujacy nie pomaga na dluzej, gdy wychodze do szkoly o 8 a wracam o 14 to swiece sie jak choinka a ostatnio uzywam siarkowej mocy (w lecie sie sprawdzal b.dobrze, co wiecej, w lato nie mialam powodow do narzekan na cere), a po drugie, zlosliwe krosteczki, wyskakujace nad warga, kolo nosa i na czole, zaczerwienione, przypominajacre tradzik... traktowalam je nawilzaczem, alantanem, pasta cynkowa i nic...... jaka pielegnacje w postaci kremow/maseczek mi zalecacie ? bo ja juz nie mam ani sil ani pieniedzy by kupowac coraz to nowe specyfiki ktore sie w ogole nie sprawdzaja. problem sie konczy z latem lecz radosc jest chwilowa bo niedawno znowu powrocil....pozdrawiam Edytowane przez G12acka Czas edycji: 2009-09-08 o 14:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo proszę o rady ![]()
![]() |
#2925 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mialam bardzo podobny problem, ale poradzilam sobie z nim, oto jak: - rano przemywam twarz micelem Biodermy, nawilzajacym tonikiem Biotherm lub kojacym tonikiem LRP - polecam wszystkie - nakladam krem nawilzajacy z avene; w lato na dodatek filtry svr; - wieczorem twarz oczyszczam mleczkiem, zmywam zelem vichy, tonizuje i nakladam krem z avene Na dodatek staram sie pic duzo wody, unikam ostrych potraw, slodyczy jem ostatnio malo i to pewnie tez ma swoje zalety ![]() Skutkiem tego wszystkiego jest znaczna poprawa stanu mojej buzki, nic juz nie wyskakuje, podskorne grudki znikaja, a o blyszczeniu nawet nie mysle, bo takie cos u mnie nie wystepuje juz ![]()
![]() |
#2926 |
Raczkowanie
|
tez mam ten plyn mice z biodermy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Shee'naz Czas edycji: 2009-09-08 o 18:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Zadomowienie
|
Wieczorkiem po umyciu twarzy proponuję przemyć ją jeszcze tonikiem i wtedy nałożyć kremik
![]() A tak to wszystko w porządku z Twoją pielęgnacją ![]() Effaclar K znam, sama używam i polecam. Effaclar duo to nowość i nie miałam jeszcze przyjemności testować, więc nie pomogę do końca w wyborze ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Acha Jagodo proponuję dodać jeszcze dwa razy lub raz w tyg peeling. To pomoże w oczyszczeniu buźki. Wybór jest wielki ![]() Pobuszuj jeszcze po wątku to kopalnia infromacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Zakorzenienie
|
hej jagoda
jak juz justyd napisala -nie wyglada to zle. tonik po umyciu twarzy zelem naprawde sie przyda, zeby ukoic skore po kontakcie z kranowka. i wlasnie jakis peeling (cos z grona enzymatycznych) czy maseczka z glinki zielonej rowniez - najlepiej na weekend w ramach relaksu ![]() effaclar duo jest na tyle nowy, ze nie ma jeszcze opinii - a nawet jak sie pojawia, to trzeba wziac poprawke na to, ze krem nie byl uzywany zbyt dlugo. a na efekty (czy zle czy dobre) trzeba czasem poczekac ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2930 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ale proszę doradźcie mi tonik...przeczytałam cały wątek, byłam zdecydowana na AA young, ale chyba w ogóle wycofali tą serie, nie ma nigdzie w sklepach, na stronie producenta też jej nie widzę ![]() jeśli chodzi o trądzik to jest taka seria : http://www.aatherapy.pl/ wobec tego nie wiem, jaki kupić, a chodzi mi raczej o coś tańszego ![]()
Edytowane przez Jagoda90 Czas edycji: 2009-09-08 o 20:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() AA Therapy nie stosowałam, ale ten na noc ma dobre opinie przez kwas azelainowy (który jest też np. w Acne Dermie, ale jego konsystencja potrafi odstraszyć.) EDIT: Ha! Dopatrzyłam, że ma też niacynamid! Wprawdzie dopiero na 8-mym miejscu, ale to i tak dobrze. Jak kupię ten krem to w końcu przestanę tak truć o B3 na Wizażu :P Edytowane przez marcheweczka Czas edycji: 2009-09-08 o 20:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2934 |
Wtajemniczenie
|
No dokładnie, wycofali np. żel aloesowy z Oriflame, Lilliputza, teraz ten tonik i na pewno jeszcze wiele świetnych produktów. No, ale co by było, gdyby wycofywali tylko te złe?
![]() ![]() ![]() Mam do Was takie pytanie: czy jeśli zamiast żelu do mycia twarzy używać będę tylko płynu miceralnego, to muszę toniku też potem używać? jaki płyn miceralny oprócz Biodermy i Ziaji polecacie? A tak w ogóle to gdzie tej Ziaji szukać? Chciałam spróbować na początek tego płynu Ziajowskiego, a nigdzie go nie widzę ![]()
#2935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do miceli - po nich nie musisz juz uzywac toniku. ziaja powinna byc w roznych rossmannach, normalnych supermarketach... gdzies sie znajdzie chyba, co? chociaz ja jak bylam jakis czas temu w polsce i probowalam znalezc micela czy tonik garniera do cery wrazliwej, to ani sladu... kremy byly, mleczka i te dwufazowe plyny, a tego co chcialam - ani widu ani slychu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szukałam Ziaji w supermarkecie i jednym Rossmanie i nie bylo ;/ Ale jeszcze zostaly mi ze 3 drogerie do sprawdzenia ![]() W takim razie dziekuje za pomoc ![]() I jeszcze jedno male pytanko ![]() Czy jesli nie mam zadnego zapalenia lojotokowego na twarzy moge uzywac Pityval'u? Czy nie rozreguluje mi w jakis sposob gruczolow? Chociaz narazie kupilam Humektan jako krem nawilzajacy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2937 |
Wtajemniczenie
|
Jako toniki fajnie się sprawdzają hydrolaty, mi np. bardzo pasował oczarowy z BU - cerę mam trądzikową, mieszaną
![]() ![]()
![]() |
#2938 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2939 |
Konto usunięte
|
Byłam po próbki w aptekach.
![]() ![]() ![]() Testowałam natomiast Tolerine Riche i wiem, że wersja riche mnie pozapychała, ale w wersji legere by był dobry. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.