|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. III - w oczekiwaniu na cud mobilizacji
Tak wiem, że mogę, i piszę. Chodzi o to, że będę pisać i podstawę, i rozszerzenie Tak nam powiedziała dyrektorka przynajmniej, zę podst piszą wszyscy, a kto chce, ten pisze też rozszerzenie.Najlepsze, że te egz są tego samego dnia, podst na 9 a rozsz. na 14, więc czeka mnie dzień z królową nauk
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej ;] skąd jestes?;> UWM mi dal do myślenia okolice Oln?;> czy coś bliżej Gda?---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Aga, na PG na bank się dostaniesz UWM teraz w ogóle próbuje podnieść swoje renomę i ma takie wymagania, że szok połowa moich znajomych podostawała się na UG, UW, a na UWM nie ![]() a matury mieli napisane BARDZO DOBRZE.
|
|
#2253 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() rzeczywiście was cisną Cytat:
![]() mi jeszcze nie ustalili fakultetów ![]() Cytat:
koszykarzy też widziałam ![]() hej
|
||||||
|
|
|
#2254 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedzmy, ze z Elbląga, więc do Gdańska i olsztyna mam podobną odległość ![]() Od nas z okolic prawie wszyscy idą właśnie na UWM. (kortowiada )Mnie osobiście marzy się gdańsk, bardzo podoba mi się klimat tego miasta Boję się tylko, żeby nie dorzucili czegoś do wymaganych przedmiotów...
|
|
#2256 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nam studniówkę organizuje szkoła i tradycyjnie wszystkie klasy mają ją razem :P mnie martwi najbardziej partner polonezowy...ZiK - notatki mam w którymś zeszycie i jakieś kserówki też. Jeśli trzeba zeskanuję ![]() ____________ Dziewczyny, załamka Mój temat na ustną - ten heroizm, ma być o dzieciach-dzieciach, nie dzieciach-młodzieży. I wracam do cholernego punktu wyjścia, wrrr. I jeszcze zadania z matmy nie umiem zrobić... Eh :/ Trójkąt ABC ma boki długości |AB|=14, |BC|=8 pierwiastków z 2, |AC|=10. Oblicz wysokości trójkąta i promień okręgu opisanego na tym trójkącie. Liczę i liczę z tego głupiego wzoru Herona i za nic mi nie wychodzi. Mój tok myślenia jest taki, że policzę sobie pole własnie z Herona i później podstawię do pola trójkąta z tego wzoru z R.. ale niee... Z WOKu zadała nam jędza jakieś konflikty ról cokolwiek to jest i weź człowieku wymyślaj. I jeszcze muszę napisać, że nie kocham niemieckiego z całego serca <tupie> myslovitz-czerwony notes błękitny prochowiec klik |
|
|
|
|
#2257 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tak już tu wszyscy o tym wiedzą To ta jedynka inaczej jest? Wy to pewnie gadacie o jakieś biologii albo innej głupocie ale do matmy ten Kiełbasa jest 2009/2010, z Grega chyba wszystkie już są 2010, Operonów jeszcze nie widziałam.W kolory coś nie potrafiałam Cytat:
![]() Cytat:
a dojazd busem to 10 minut, resztę musiałam czekać w szkole...W tym roku odpukać, jeszcze nie musiałam jechać busem w żadną stronę ![]() Cytat:
Mama mi dzisiaj wygarnęła, że po co mi ten angielski R i niemiecki P. Nie chce jej się mnie wozić na korki ![]() Mogłabym sobie iść na jakieś budownictwo czy mechanikę, cokolwiek i zdawać tylko R z matmy i fizyki. Ale mi się zachciało IFE (International Faculty of Engineering...) z wykładowym angielskim, tam muszę zdawać angielski R i liczy się też drugi język. Ale nie wiem, czy nie przesadzam, bo progi są iście politechnikowe i dostałabym się pewnie bez zbytniego przykładania do tego angielskiego i bez zdawania niemca ![]() Cytat:
ja bym nie poszła do szkoły średniej tak daleko ![]() Ale wolałabym mieszkać na miejscu Cytat:
JA też chcę
|
||||||
|
|
|
#2258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam w tym roku, dwa dni przekoczowałam w akademiku ![]() fajnie było, ale jednak Gdańsk mi się marzy, a Olsztyn do taki trochę żal dla mnie.. to już taka ostateczność naprawdę, nie wiem co ludźmi kieruje, że tam papiery składają.. nie chcę broń Boże Cię urazić ![]() tylko po prostu Olsztyna nawet w rankingach nie ma -.- tzn. jest, ale gdzieś na końcu... i moim zdaniem Olsztyn w porównaniu do Gdańska wygrywa jedynie tym Kortowem, bo to świetny klimat.. no,ale Gdańsk ma swoją przepiękną aurę.. Morze, Starówka.. ach. idź do Gdańska ![]() Cytat:
skarbnik ale i tak zawsze ja wszystko robie i organizuję bo moja klasa to... jakbyś mogła ![]() na PW wyślę Ci maila;> przesłalabyś mi? ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- to wyślij mi swój adres na PW ;***
|
|
#2259 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2260 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jakoś idzie
Przerwę sobie zrobiłam, bo mózg fiksuje od tych fachowych terminów Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zdjęcie pt. Martyna-bobo ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Idę dalej do biologii ![]() Dobranoc, Paróweczki
|
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to cały samorząd mamy troszkę dziwny (oprócz mnie, ofkors Ja Ci dam paróweczki ![]()
Edytowane przez parodia Czas edycji: 2009-09-09 o 00:50 |
|
|
|
|
#2262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I zamierzam być w przyszlym, niekoniecznie jako miejscowa studentka![]() Olsztyn też traktuję jako zło konieczne, marzę o Gd, jak się okazuje spora grupka znajomych też się tam wybiera ![]() Zobaczymy, jak to będzie, po prostu próbuję się jakoś zabezpieczyć.... A do gdańska na jaką uczelnie się wybierasz;> U nas o studniówce cisza... Tematów z polaka też nie dostaliśmy
|
|
#2263 |
|
Konto usunięte
|
witam
![]() ![]() jak tam u Was wygląda opcja wyboru tematów na ustny? Też macie zakaz powtarzania się tego samego w klasie? |
|
|
|
#2264 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Zaraz wyczerpiemy cały asortyment sklepu mięsnego xD Dobranoc Beata Pouczyłam się w końcu i odpoczywam A jutro ciężki dzień niestety.Ale mam dobry humor, bo siatkarze i koszykarze wygrali ![]() Do jutra, dobranoc wszystkim ![]() Edit: 500. post
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jeszcze tematów nie dała ale coś mówiła. No i generalnie jeśli 2 osoby z klasy wezmą ten sam temat to nic się nie stanie. Byle by pół klasy nie brało tego samego
|
|
#2266 |
|
Zadomowienie
|
To i ja dołączę
.Jestem na etapie wybieranie wszystkiego - od tematu prezentacji maturalnej, poprzez przedmioty, jakie mam zdawać. No i kończąc na sukience na studniówkę .Mam na razie w głowie mętlik, bo sama nie wiem co chcę robić. Najchętniej wzięłabym gap year...
|
#2267 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic więcej nie rozważam.korto była udaaaana pewnie się nie raz minęłyśmy ![]() myslovitz, coma, enej <333 Cytat:
hej ![]() u mnie babka powiedziała, że mają się nie powtarzać, że jeśli ktoś wybierze za łatwy/za trudny temat, to zrobi wszystko,żeby odradzić i obrzydzić ten wybór ![]() Cytat:
|
|
#2268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie po dniach otwartych UG wcale mi sie nie podobał.... pg ma swój klimacik ![]() Niestety na myslovitz mnie nie było, bo byłam tylko w sobotę Pół dnia w kolejce do bungee ![]() dziewczyny czy mogłaby któraś polecić dobre repetytorium do matmy i ewentualnie geografii?? Nie mam pojęcia co wybrać
|
|
#2269 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w matmie są zadania, przykładowe rozwiązania?? Kurcze, mamy taką nauczycielkę matmy (na mat-infie Cóż, mogę tylko powiedzieć, że nasze książki chyba mają mnóstwo błędów
|
|
#2271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa też stałam w tej kolejce, dziewczyna z ekipy z którą byłam skakała ;] pamiętam, że deszcz kropił ;] też bym skoczyła, ale 18 lat nie miałam.. i trzeba było być trzeźwym ![]() ale chociaż na wesołym miasteczku byłam ![]() ja do gegry mam operonu i parkEdukacji ![]() mam też jakieś tablice geograficzne.. z matmy się czaję na operon. dziewczyny polecały zbiory zadań Kiełbasy. ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- właśnie tatko do mnie wpadł i pytał czy mam coś przeciwko temu, żeby mnie zostawili na tydzień w październiku samą w domu ![]() a niech jadą, na zdrowie. ![]() chętnie pomieszkam sama przez tydzień
|
|
#2272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ta są. Praktycznie przy każdym temacie są przykładowe rozwiązania. Co do zbioru Kiełbasy... tak wszyscy go chwalą, ale jak zapytałam babkę od korków to powiedziała, że wszystko zależy od działu... Niektóre są naprawdę super zrobione, inne już gorzej. Także chyba nie ma idealnego zbioru, ale Kiełbasa jest chyba najbardziej popularna ![]() Zastanawiam się nad kupnem PASZPORTU MATURZYSTY - Geografia... Co powiecie o tym? |
|
|
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówi, że to jegne vademecum spokojnie starczy żeby dobrze się przygotować do matury z geo. (mówię o poziomie rozszerzonym również )
|
|
#2274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pisałam wcześniej, że zastanawiam się, co zrobić z tym ang. I jednak zdecydowałam się na podstawę-nie chcę dokładać sobie nauki i stresować się na ustnym rozszerzonym... Nie wiem, czy dałabym radę z tym wszystkim. I tak z matmy mam mnóstwo roboty. Więc pozostał mi jeszcze wybór tematu na prezentację... Żadnych pomysłów.. |
|
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam prostą decyzję. tylko 144 tematów do wyboru
wybrałam trzy, których raczej nikt nie wybierze więc spoko. ![]() a żadnego typu nie masz?
|
#2276 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydrukuje je i powykreślam te, których na pewno nie będę chciała... może jakoś się uda. ![]() oj uda się
|
|
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co? zarejestrowałam się na postcrossing.com
i jutro idę wysłać pierwszą kartkę, do Steffi z USA ;] już czuję, że mnie to wciągnie
|
#2278 | ||||
|
Raczkowanie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do łazienek, to damskie u nas jest elegancko i to pudelko na papier (papier w środku jest ) i pojemnik na mydło (z mydłem jest już różnie) i mnóstwo petów w kiblach![]() Cytat:
gdybym miała lepszą głowe do języków, to bym tez się nad tym kierunkiem zastanawiałaCytat:
----------- Ze studniówką to u nas jest tak, że co roku jest w tym samym miejscu, a my nie mamy za bardzo nic do gadania jesli chodzi o zmiane lokalu W szkole i tak bysmy nie zrobili, bo za malo miejsca, a klas maturalnych jest 6...----------- Marta, nie zacytowało mi jednego Twojego postu, pytałas się m.in. o tematy na ustną z polskiego... cos tam wyszukałam, spisałam sobie na kartke to co mi sie podobało i w sumie troche tego mam Napisze tu jutro część z nich, bo teraz juz troche pozno, pamietam tylko jeden: "Czy banał, nijaka codzienność moga być tematem wybitnego dzieła literackiego?". Prosty i w sumie nie jakos super ciekawy, ale nie chciałam nic o miłości, bo dużo osób bedzie takie tamaty brać. To nie jest ostateczna decyzja co do tego tematu, ale ten mi sie najbardziej rzucił w oczy![]() W ogóle to byłam u tego lekarza. Przepisała mi tylko jakies tabletki i maść, a ten ból to w sumie sam mi już prawie przeszedł. Także niepotrzebnie sie tam wybierałam. Idę spać, bo jako jedyna w domu jeszcze jestem na nogach ![]() Dobranoc... Szyneczki
|
|
#2279 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie o tym piszemy, o tematach na ustny, ostatnie parę stron ![]() A see, sukienkę to sobie będziesz po nowym roku wybierać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Martyna, pierw masz mi wysłać Czemu jak odrabiam lekcje z Tżtem, to przykładowo polski, 8 pytań do wiersza, zajmuje mi jakieś 5 razy więcej czasu... Edytowane przez parodia Czas edycji: 2009-09-08 o 23:52 |
||||
|
|
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jaha, że wyślę ;] jutro cisnę do sklepu z upominkami po ładną kartkę dla Ciebie i dla Steffi ;] i od razu na pocztę ;] tylkoo, Tobie wyślę priorytetem, a jej nie. o. a co do tych lekcji z Tż.. ach.. a mówiłam grzecznie mi tam ! idę spać Wy Moje Wieprzowinki ;*** dobranoc;*
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

Tak nam powiedziała dyrektorka przynajmniej, zę podst piszą wszyscy, a kto chce, ten pisze też rozszerzenie.

i klasa to podobno luzy.... Juz wole swoją mękę w I gdzie nie mialam w perspektywie żadnego egzaminu
okolice Oln?;> czy coś bliżej Gda?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

rzeczywiście was cisną 

z czego jedna to lekcja biblioteczna
:swieci oczami: 
Mój temat na ustną - ten heroizm, ma być o dzieciach-dzieciach, nie dzieciach-młodzieży. I wracam do cholernego punktu wyjścia, wrrr. 
no, ale MUSZA pod takim kątem to wam pokazać. istna manipulacja. cóż. taki kraj.
JA też chcę

gdybym miała lepszą głowe do języków, to bym tez się nad tym kierunkiem zastanawiała