Maturzystki 2010 cz. III - w oczekiwaniu na cud mobilizacji - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-08, 20:26   #2251
aga3304
Zadomowienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. III - w oczekiwaniu na cud mobilizacji

Cytat:
Napisane przez s4bin4 Pokaż wiadomość
Mozesz pisac matme na rozszerzeniu

Tak wiem, że mogę, i piszę. Chodzi o to, że będę pisać i podstawę, i rozszerzenie Tak nam powiedziała dyrektorka przynajmniej, zę podst piszą wszyscy, a kto chce, ten pisze też rozszerzenie.
Najlepsze, że te egz są tego samego dnia, podst na 9 a rozsz. na 14, więc czeka mnie dzień z królową nauk

aga3304 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 20:29   #2252
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga3304 Pokaż wiadomość
Hej Mogę dołączyć
Matura już mi spędza sen z powiek, bo nie wiem co zdawać (!)
Na pewno angielski na podstawi, polski tak samo, z tego co sie dowiedzialam to z matmy chcąc pisać rozszerzenie i tak muszę napisać podstawę
I tu się zaczyna moj problem, wybieram sie raczej na politechnikę gdańską, zarzadzanie, ekonomia - te klimaty. I nie wiem, czy wybierac dodatkowy przedmiot, bo z tą matmą wszystko jest zamotane, jesli sie nie dostane, to zeby isc na UWM musze zdac cos jeszcze.... zastanawiam się nad geografią, ael ilość materiału mnie przeraża

W naszej szkole napisali jakis program unijny i będę miała 7 godz polskich, 8 matematyk - ogólnie masakra jakies 31-32 godz tygodniowo i klasa to podobno luzy.... Juz wole swoją mękę w I gdzie nie mialam w perspektywie żadnego egzaminu
Fakultety u nas masakra- wspomniana geo.: nasza klasa jest z materialem o polowe dalej...., angielski musimy chodzic na rozsz, bo i tak mielismy kontynuacje w LO, tiaaaa matura

hej ;] skąd jestes?;> UWM mi dal do myślenia okolice Oln?;> czy coś bliżej Gda?

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Aga, na PG na bank się dostaniesz
UWM teraz w ogóle próbuje podnieść swoje renomę i ma takie wymagania, że szok
połowa moich znajomych podostawała się na UG, UW, a na UWM nie
a matury mieli napisane BARDZO DOBRZE.

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 20:33   #2253
201605040950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ankossek Pokaż wiadomość
hejj ja jeszcze za intensywnie nie myśle o maturze a tu już trzecia część tego wątku
Cytat:
Napisane przez lady_chwila Pokaż wiadomość
chciałabym się przyłączy
Zdaję najprawdopodobniej: polski PR, ang PP, mat PP i wos PR. plany? kielce/kraków zobaczymy
hej

Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość
" W pewnym mieście jeden fryzjer goli mężczyzn, którzy nie golą się sami. Kto goli fryzjera? '

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
A jaką fajną koszulkę z Bugsem miał.

Dzieńdoberek.
Tyle nauki mam na jutro, że odpadam
Na angielski masa zadań i wypracowanie, na wos jakaś praca domowa o socjologii, z polaka Potop omawiamy i notatki muszę przepisać, no i z historii Kartkówka, 3 prace domowe. Bo 3 chłopaków przyszło w spodenkach a to nie jest zgodne z jego zasadami
wow

rzeczywiście was cisną

Cytat:
Napisane przez squirrelqa Pokaż wiadomość
Hej
Witam Was, również jestem maturzystką 2010.

U mnie już w szkole zaczęły się fakultety z przedmiotów maturalnych. Byłam na takich zajęciach z matmy-bardzo fajnie było, gdyż było tylko 5 dziewczyn w sumie
Muszę na nie chodzić, bo jak na razie nie wyobrażam sobie, że mogłabym zdać maturę z "królowej nauk".
hej
mi jeszcze nie ustalili fakultetów

Cytat:
Napisane przez visionario Pokaż wiadomość
Przechodzimy ze zwierzątek na mięsko?

Obejrzałam mecz siatkarzy, teraz oglądam koszykarzy i w między czasie coś tam się uczę ale lenia mam przeokropnego
czemu nie
koszykarzy też widziałam

Cytat:
Hej Mogę dołączyć
hej
201605040950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 20:34   #2254
onaaa333
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
ile w Twojej szkole jest klas maturalnych?
maturalnych jest 7 , takze osob troche jest...
onaaa333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 20:36   #2255
aga3304
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
hej ;] skąd jestes?;> UWM mi dal do myślenia okolice Oln?;> czy coś bliżej Gda?

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Aga, na PG na bank się dostaniesz
UWM teraz w ogóle próbuje podnieść swoje renomę i ma takie wymagania, że szok
połowa moich znajomych podostawała się na UG, UW, a na UWM nie
a matury mieli napisane BARDZO DOBRZE.

Powiedzmy, ze z Elbląga, więc do Gdańska i olsztyna mam podobną odległość
Od nas z okolic prawie wszyscy idą właśnie na UWM. (kortowiada)
Mnie osobiście marzy się gdańsk, bardzo podoba mi się klimat tego miasta Boję się tylko, żeby nie dorzucili czegoś do wymaganych przedmiotów...

Stary 2009-09-08, 20:37   #2256
ladyanx
Raczkowanie

GG do ladyanx Wyślij wiadomość przez MSN do ladyanx Send a message via Skype™ to ladyanx

Cytat:
cześć Kabanosy ;*

dopiero wróciłam ze szkoły, choć lekcje skończyłam 1,5h temu.
byłam z trzema osobami z innej klasy dowiedzieć się coś w sprawie sali na studniówkę, ale niestety nie było właścicieli.. i musimy jechać jutro..
no,ale dogadaliśmy się, że rozbijamy studniówkę na dwa razy. klasa A i B oraz D i E. Bo moja klasa (B) najszybciej się dogada z A, a D i E jak zawsze robią problemy... już coś nie pasuje, już wymyślają. -.-

jutro mam 4 lekcje z czego jedna to lekcja biblioteczna
czyli mam w sumie tylko matmę, polski i geo.

z polskiego już nam dzisiaj zadała mapkę mentalną (kolejną!) ze ZiK..
(może któraś z was posiada mapkę nt. świata przedstawionego w ZiK? chętnie bym przygarnęła.. albo chociaż jakieś dobre, szczegółowe notatki z ZiK? :swieci oczami: )

muszę zacząć powtarzać do matury -.-
aleee nie mogę nigdzie kupić vademecum z matmy na 2010, będę musiała zamówić na alledrogo.

idę coś zjeść

miłego dnia Bamboszki ;*
odrazu widać, że Pani Gospodarz nam studniówkę organizuje szkoła i tradycyjnie wszystkie klasy mają ją razem :P mnie martwi najbardziej partner polonezowy...
ZiK - notatki mam w którymś zeszycie i jakieś kserówki też. Jeśli trzeba zeskanuję

Trójkąt ABC ma boki długości |AB|=14, |BC|=8 pierwiastków z 2, |AC|=10. Oblicz wysokości trójkąta i promień okręgu opisanego na tym trójkącie.

Liczę i liczę z tego głupiego wzoru Herona i za nic mi nie wychodzi. Mój tok myślenia jest taki, że policzę sobie pole własnie z Herona i później podstawię do pola trójkąta z tego wzoru z R.. ale niee...

Z WOKu zadała nam jędza jakieś konflikty ról cokolwiek to jest i weź człowieku wymyślaj. I jeszcze muszę napisać, że nie kocham niemieckiego z całego serca <tupie>

myslovitz-czerwony notes błękitny prochowiec klik

ladyanx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 20:42   #2257
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
no niby bez sensu, bo to wymyślanie bzdur, ale przy okazji tak czy siak ćwiczysz język... chociaż już mogłaby Ci zaoszczędzić tego, no, ale z tego co mówisz to nie w jej stylu
no wiesz co, tak na forum publicznym wydajesz moją tajemnicę!
tylko, że ja nie będę miała czasu na przyzwyczajenie i jeszcze kurde, jest straszny problem podobno z wrzucaniem jedynki :| wczoraj tej mojej koleżance pomagał egzaminator i też raz mu nie weszła

a to vademecum to do jakiego Ty przedmiotu chcesz ? mi się zdaje, że nie ma jeszcze z 2010 roku pod koniec września się pojawiają.
Ja bym wolała w tym czasie np spać, leżeć
I tak już tu wszyscy o tym wiedzą
To ta jedynka inaczej jest?

Wy to pewnie gadacie o jakieś biologii albo innej głupocie ale do matmy ten Kiełbasa jest 2009/2010, z Grega chyba wszystkie już są 2010, Operonów jeszcze nie widziałam.

W kolory coś nie potrafiałam
Cytat:
U mnie maturalnych jest 9 studniówkę załatwia dyrektorka, w głupim Hotelu Sobieskim, za kupe kasy, ale podobno ona ma za to profity ona w sumie tylko rezerwuje, i płaci :/
my nawet nie mielismy wyboru innego miejsca! informacja o tym ze mamy zaplacić zaliczke byla jakos z 3 tyg przed tym, i oczywiscie zebranie, na ktorym rodzice moglby ustalic np. inne miejsce, cos zaproponowac, bylo w ostatni dzien kiedy mozna bylo zapłacić zaliczkę

o ja... no, ale MUSZA pod takim kątem to wam pokazać. istna manipulacja. cóż. taki kraj.
A ja będę miała w szkole i będę miała klimat połowinki mieliśmy z jedną klasą (jest nas 7 oddziałów) w restauracji i nie podobało mi się, jak jakaś zwykła impreza
Cytat:
Napisane przez Naciaaa1991 Pokaż wiadomość
Z tego co widzę to podawałyście godz.powrotów ze szkół.
Ja współczuję w swojej kl. tym dojeżdżającym do miasta...
Bo jeśli zajęcia w pon. i piątki kończymy o 16 <o zgrozo > , to zanim pójdą na ten autobus, dojadą, to już kolejna godzina mija... A nie wszyscy [w tym niestety ja] mają zdolność uczenia się o późnych porach.
Aaaaale ja mam tak pięknie ułożony ten plan, że codziennie mam na godz.9 bądź 10, a to tylko po to by na wcześniejszych porannych godz. wcisnąć fakultety, zajęcia dodatkowe, jak zwał tak zwał
I siedź sobie tak np. w pon. od godz. 8:00 do 16:00 - to się nie nazywa przygotowanie do matury tylko do pracy! Hehe
Dojazdy są straszne... Ja mając na 8.10 w tamtym roku miałam busa o 7.15 - musiałam wstać 6.30 a dojazd busem to 10 minut, resztę musiałam czekać w szkole...
W tym roku odpukać, jeszcze nie musiałam jechać busem w żadną stronę
Cytat:
U mnie też się zaczęło z angielskim, będę nad nim siedzieć bardzo dużo, więc łączę się w bólu
I jeszcze muszę go zdać na jakieś dziewięćdziesiąt kilka procent
A Tobie jest potrzebny angielski na studia?
W sumie to sama nie wiem xD
Mama mi dzisiaj wygarnęła, że po co mi ten angielski R i niemiecki P. Nie chce jej się mnie wozić na korki
Mogłabym sobie iść na jakieś budownictwo czy mechanikę, cokolwiek i zdawać tylko R z matmy i fizyki. Ale mi się zachciało IFE (International Faculty of Engineering...) z wykładowym angielskim, tam muszę zdawać angielski R i liczy się też drugi język.
Ale nie wiem, czy nie przesadzam, bo progi są iście politechnikowe i dostałabym się pewnie bez zbytniego przykładania do tego angielskiego i bez zdawania niemca
Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
edit: ja juz nie wiem jak bedzie lepiej....czy dojazdy codziennie 30km w jedna strone czy wynajecie mieszkania tam gdzie chodze do szkoly....
z jednej strony musze wstawac codziennie o 4.45, dojazd zajmuje mi 1,5 godz w jedna strone plus czekanie na przystankach i po lekcjach, okolo pol godziny, bo autobusu odrazu po lekcjach nie mam

z drugiej...w domu mam wszytsko podane, obiad ugotowan ciuchy wyprane, spokoj, cisze
co do prania to wracalabym na weekend do domu wiec nie problem, no ale jak wynajme jakis pokoj to nie wiem czy tam bedzie cisza itd i warunki do nauki, no i wydalabym duzo kasy, ceny wynajmu we wro sa wysokie, miejsc malo (na osiedlu swojej szkoly nie wiadomo czy by cos sie znalazlo) no i duzo kasy na jedzenie, a chodzenie do restaurcji czy jakiegos baru to tez duzo czasu zajmuje...
nie moge sie zdecydowac

a rodziny nie mam, mam chlopaka we wro, ale on mieszka na drugoej stronie miasta, u niego tymbardziej niemialabym warunkow do nauki, nie wyobrazam sobie uczenia sie przy nim i wogole mieszkania z nim w tym wieku;p
ja bym nie poszła do szkoły średniej tak daleko
Ale wolałabym mieszkać na miejscu
Cytat:
aaa niespodzianki
jak też chcesz to wyślij mi swój adres na PW
niech Ci Beata powie co ładnego ode mnie dostała
haha.
A ja? JA też chcę

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 20:48   #2258
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzmy, ze z Elbląga, więc do Gdańska i olsztyna mam podobną odległość
Od nas z okolic prawie wszyscy idą właśnie na UWM. (kortowiada)
Mnie osobiście marzy się gdańsk, bardzo podoba mi się klimat tego miasta Boję się tylko, żeby nie dorzucili czegoś do wymaganych przedmiotów...
a tam, na korto można jechać nie będąc studentem UWM.
byłam w tym roku, dwa dni przekoczowałam w akademiku
fajnie było, ale jednak Gdańsk mi się marzy, a Olsztyn do taki trochę żal dla mnie.. to już taka ostateczność naprawdę, nie wiem co ludźmi kieruje, że tam papiery składają.. nie chcę broń Boże Cię urazić
tylko po prostu Olsztyna nawet w rankingach nie ma -.- tzn. jest, ale gdzieś na końcu... i moim zdaniem Olsztyn w porównaniu do Gdańska wygrywa jedynie tym Kortowem, bo to świetny klimat..
no,ale Gdańsk ma swoją przepiękną aurę.. Morze, Starówka.. ach.
idź do Gdańska

Cytat:
Napisane przez ladyanx Pokaż wiadomość
odrazu widać, że Pani Gospodarz nam studniówkę organizuje szkoła i tradycyjnie wszystkie klasy mają ją razem :P mnie martwi najbardziej partner polonezowy...
ZiK - notatki mam w którymś zeszycie i jakieś kserówki też. Jeśli trzeba zeskanuję

a widzisz, wcale nie pani gospodarz ;]
skarbnik
ale i tak zawsze ja wszystko robie i organizuję bo moja klasa to...

jakbyś mogła
na PW wyślę Ci maila;> przesłalabyś mi?

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość

A ja? JA też chcę
to wyślij mi swój adres na PW ;***

Warren Buffet
Stary 2009-09-08, 20:55   #2259
ladyanx
Raczkowanie

GG do ladyanx Wyślij wiadomość przez MSN do ladyanx Send a message via Skype™ to ladyanx

Cytat:

jakbyś mogła
na PW wyślę Ci maila;> przesłalabyś mi?
No jasne Czekam tylko, az brat sie pojawi, bo ja tego nie umiem popodlaczac :P No i zeszyt musze namierzyc
ladyanx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 21:00   #2260
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:
jak biol?
Jakoś idzie Przerwę sobie zrobiłam, bo mózg fiksuje od tych fachowych terminów

Cytat:
Napisane przez klaudynka4 Pokaż wiadomość
Nic dzisiaj nie zrobiłam, nic kompletnie, leń totalny. Źle mi z tym

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Mnie też zlej. Odechciało mi się uczyć.
A już myślałam, że mnie cud mobilizacji napadł.

Dobranoc Karkówki z Grilla
Oł jee

Cytat:
Dobranoc Salami

Cytat:
niech Ci Beata powie co ładnego ode mnie dostała
haha.
Zdjęcie pt. Martyna-bobo

Cytat:
Hej Mogę dołączyć
Matura już mi spędza sen z powiek, bo nie wiem co zdawać (!)
Na pewno angielski na podstawi, polski tak samo, z tego co sie dowiedzialam to z matmy chcąc pisać rozszerzenie i tak muszę napisać podstawę
I tu się zaczyna moj problem, wybieram sie raczej na politechnikę gdańską, zarzadzanie, ekonomia - te klimaty. I nie wiem, czy wybierac dodatkowy przedmiot, bo z tą matmą wszystko jest zamotane, jesli sie nie dostane, to zeby isc na UWM musze zdac cos jeszcze.... zastanawiam się nad geografią, ael ilość materiału mnie przeraża

W naszej szkole napisali jakis program unijny i będę miała 7 godz polskich, 8 matematyk - ogólnie masakra jakies 31-32 godz tygodniowo i 3 klasa to podobno luzy.... Juz wole swoją mękę w II czy I gdzie nie mialam w perspektywie żadnego egzaminu
Fakultety u nas masakra- wspomniana geo.: nasza klasa jest z materialem o polowe dalej...., angielski musimy chodzic na rozsz, bo i tak mielismy kontynuacje w LO, tiaaaa matura
Hej ;* To Ty maturzystka 2010?

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Idę dalej do biologii

Dobranoc, Paróweczki

~ Thomas Fuller ~
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 21:05   #2261
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
a widzisz, wcale nie pani gospodarz ;]
skarbnik
ale i tak zawsze ja wszystko robie i organizuję bo moja klasa to...
My na skarbnika wybraliśmy w tym roku takiego... W sumie to cały samorząd mamy troszkę dziwny (oprócz mnie, ofkors ), skarbnik i przewodnicząca są tacy trochę nadgorliwi xD
Cytat:
Dobranoc, Paróweczki
Ja Ci dam paróweczki

Edytowane przez parodia
Czas edycji: 2009-09-09 o 00:50
Stary 2009-09-08, 21:08   #2262
aga3304
Zadomowienie

Cytat:
a tam, na korto można jechać nie będąc studentem UWM.
byłam w tym roku, dwa dni przekoczowałam w akademiku
fajnie było, ale jednak Gdańsk mi się marzy, a Olsztyn do taki trochę żal dla mnie.. to już taka ostateczność naprawdę, nie wiem co ludźmi kieruje, że tam papiery składają.. nie chcę broń Boże Cię urazić
tylko po prostu Olsztyna nawet w rankingach nie ma -.- tzn. jest, ale gdzieś na końcu... i moim zdaniem Olsztyn w porównaniu do Gdańska wygrywa jedynie tym Kortowem, bo to świetny klimat..
no,ale Gdańsk ma swoją przepiękną aurę.. Morze, Starówka.. ach.
idź do Gdańska
Na kortowiadzie też byłam w tym roku I zamierzam być w przyszlym, niekoniecznie jako miejscowa studentka

Olsztyn też traktuję jako zło konieczne, marzę o Gd, jak się okazuje spora grupka znajomych też się tam wybiera
Zobaczymy, jak to będzie, po prostu próbuję się jakoś zabezpieczyć....
A do gdańska na jaką uczelnie się wybierasz;>

U nas o studniówce cisza...
Tematów z polaka też nie dostaliśmy

Stary 2009-09-08, 21:31   #2263
201804100943
Konto usunięte

witam

jak tam u Was wygląda opcja wyboru tematów na ustny? Też macie zakaz powtarzania się tego samego w klasie?
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 21:33   #2264
visionario
Rozeznanie

Cytat:
Hej Mogę dołączyć
Cześć

Cytat:
Dobranoc, Paróweczki
Zaraz wyczerpiemy cały asortyment sklepu mięsnego xD

Dobranoc Beata

Pouczyłam się w końcu i odpoczywam A jutro ciężki dzień niestety.
Ale mam dobry humor, bo siatkarze i koszykarze wygrali

Do jutra, dobranoc wszystkim

Edit: 500. post

visionario jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 21:37   #2265
synesthesia
Zakorzenienie

U nas jeszcze tematów nie dała ale coś mówiła. No i generalnie jeśli 2 osoby z klasy wezmą ten sam temat to nic się nie stanie. Byle by pół klasy nie brało tego samego
synesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 21:46   #2266
see
Zadomowienie

To i ja dołączę .

Jestem na etapie wybieranie wszystkiego - od tematu prezentacji maturalnej, poprzez przedmioty, jakie mam zdawać. No i kończąc na sukience na studniówkę.

Mam na razie w głowie mętlik, bo sama nie wiem co chcę robić. Najchętniej wzięłabym gap year...
Stary 2009-09-08, 21:50   #2267
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Na kortowiadzie też byłam w tym roku I zamierzam być w przyszlym, niekoniecznie jako miejscowa studentka

Olsztyn też traktuję jako zło konieczne, marzę o Gd, jak się okazuje spora grupka znajomych też się tam wybiera
Zobaczymy, jak to będzie, po prostu próbuję się jakoś zabezpieczyć....
A do gdańska na jaką uczelnie się wybierasz;>

U nas o studniówce cisza...
Tematów z polaka też nie dostaliśmy
ja UG albo PG nic więcej nie rozważam.
korto była udaaaana pewnie się nie raz minęłyśmy
myslovitz, coma, enej <333

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
witam

jak tam u Was wygląda opcja wyboru tematów na ustny? Też macie zakaz powtarzania się tego samego w klasie?

hej

u mnie babka powiedziała, że mają się nie powtarzać, że jeśli ktoś wybierze za łatwy/za trudny temat, to zrobi wszystko,żeby odradzić i obrzydzić ten wybór

Cytat:

Edit: 500. post

Cytat:
Napisane przez see Pokaż wiadomość
To i ja dołączę .

Jestem na etapie wybieranie wszystkiego - od tematu prezentacji maturalnej, poprzez przedmioty, jakie mam zdawać. No i kończąc na sukience na studniówkę.

Mam na razie w głowie mętlik, bo sama nie wiem co chcę robić. Najchętniej wzięłabym gap year...
hej

Warren Buffet
Stary 2009-09-08, 22:14   #2268
aga3304
Zadomowienie

Cytat:
ja UG albo PG nic więcej nie rozważam.
korto była udaaaana pewnie się nie raz minęłyśmy
myslovitz, coma, enej <333

Właśnie po dniach otwartych UG wcale mi sie nie podobał.... pg ma swój klimacik
Niestety na myslovitz mnie nie było, bo byłam tylko w sobotę Pół dnia w kolejce do bungee

dziewczyny czy mogłaby któraś polecić dobre repetytorium do matmy i ewentualnie geografii?? Nie mam pojęcia co wybrać

Stary 2009-09-08, 22:28   #2269
onaaa333
Raczkowanie

Cytat:
Niestety na myslovitz mnie nie było, bo byłam tylko w sobotę Pół dnia w kolejce do bungee

dziewczyny czy mogłaby któraś polecić dobre repetytorium do matmy i ewentualnie geografii?? Nie mam pojęcia co wybrać
ja mam z operonu. Geografia calkiem niezla, ale matma taka srednio... dla mnie skomplikowane zbyt
Stary 2009-09-08, 22:33   #2270
aga3304
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez onaaa333 Pokaż wiadomość
ja mam z operonu. Geografia calkiem niezla, ale matma taka srednio... dla mnie skomplikowane zbyt

A w matmie są zadania, przykładowe rozwiązania??
Kurcze, mamy taką nauczycielkę matmy (na mat-infie), że jak jej nie zgadza się wynik, to mówi, że ejst błąd w druku...
Cóż, mogę tylko powiedzieć, że nasze książki chyba mają mnóstwo błędów

Stary 2009-09-08, 22:35   #2271
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:

aaa też stałam w tej kolejce, dziewczyna z ekipy z którą byłam skakała ;]
pamiętam, że deszcz kropił ;]
też bym skoczyła, ale 18 lat nie miałam.. i trzeba było być trzeźwym
ale chociaż na wesołym miasteczku byłam

ja do gegry mam operonu i parkEdukacji
mam też jakieś tablice geograficzne..

z matmy się czaję na operon.
dziewczyny polecały zbiory zadań Kiełbasy.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

właśnie tatko do mnie wpadł i pytał czy mam coś przeciwko temu, żeby mnie zostawili na tydzień w październiku samą w domu

a niech jadą, na zdrowie.
chętnie pomieszkam sama przez tydzień

Warren Buffet
Stary 2009-09-08, 22:42   #2272
onaaa333
Raczkowanie

Cytat:
A w matmie są zadania, przykładowe rozwiązania??
Kurcze, mamy taką nauczycielkę matmy (na mat-infie), że jak jej nie zgadza się wynik, to mówi, że ejst błąd w druku...
Cóż, mogę tylko powiedzieć, że nasze książki chyba mają mnóstwo błędów

Ta są. Praktycznie przy każdym temacie są przykładowe rozwiązania. Co do zbioru Kiełbasy... tak wszyscy go chwalą, ale jak zapytałam babkę od korków to powiedziała, że wszystko zależy od działu... Niektóre są naprawdę super zrobione, inne już gorzej. Także chyba nie ma idealnego zbioru, ale Kiełbasa jest chyba najbardziej popularna
Zastanawiam się nad kupnem PASZPORTU MATURZYSTY - Geografia... Co powiecie o tym?
Stary 2009-09-08, 22:46   #2273
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaaa333 Pokaż wiadomość
Ta są. Praktycznie przy każdym temacie są przykładowe rozwiązania. Co do zbioru Kiełbasy... tak wszyscy go chwalą, ale jak zapytałam babkę od korków to powiedziała, że wszystko zależy od działu... Niektóre są naprawdę super zrobione, inne już gorzej. Także chyba nie ma idealnego zbioru, ale Kiełbasa jest chyba najbardziej popularna
Zastanawiam się nad kupnem PASZPORTU MATURZYSTY - Geografia... Co powiecie o tym?
mój facet od gegry poleca operon, tylko i wyłącznie.
mówi, że to jegne vademecum spokojnie starczy żeby dobrze się przygotować do matury z geo. (mówię o poziomie rozszerzonym również )

Warren Buffet
Stary 2009-09-08, 22:51   #2274
onaaa333
Raczkowanie

Cytat:
mój facet od gegry poleca operon, tylko i wyłącznie.
mówi, że to jegne vademecum spokojnie starczy żeby dobrze się przygotować do matury z geo. (mówię o poziomie rozszerzonym również )
Tak, tak. Ja to cały czas mam na myśli poziom rozszerzony

Pisałam wcześniej, że zastanawiam się, co zrobić z tym ang. I jednak zdecydowałam się na podstawę-nie chcę dokładać sobie nauki i stresować się na ustnym rozszerzonym... Nie wiem, czy dałabym radę z tym wszystkim. I tak z matmy mam mnóstwo roboty.

Więc pozostał mi jeszcze wybór tematu na prezentację... Żadnych pomysłów..
Stary 2009-09-08, 23:05   #2275
mtynai
Zakorzenienie

ja miałam prostą decyzję. tylko 144 tematów do wyboru wybrałam trzy, których raczej nikt nie wybierze więc spoko.

a żadnego typu nie masz?

Warren Buffet
Stary 2009-09-08, 23:08   #2276
onaaa333
Raczkowanie

Cytat:
ja miałam prostą decyzję. tylko 144 tematów do wyboru wybrałam trzy, których raczej nikt nie wybierze więc spoko.

a żadnego typu nie masz?
Przeglądałam te tematy, jest ich mnóstwo...
Wydrukuje je i powykreślam te, których na pewno nie będę chciała... może jakoś się uda.

oj uda się
Stary 2009-09-08, 23:32   #2277
mtynai
Zakorzenienie

wiecie co? zarejestrowałam się na postcrossing.com
i jutro idę wysłać pierwszą kartkę, do Steffi z USA ;]

już czuję, że mnie to wciągnie

Warren Buffet
Stary 2009-09-08, 23:33   #2278
maaril
Raczkowanie

Hej

Cytat:
Napisane przez ladyanx Pokaż wiadomość
U mnie takie gwiazdy to na prawo i lewo xD Jest u nas w szkole taka Virginia, która potrafi tak się odstawić, że bez kija nie podchodź. Spódniczka krótka, kabaretki, kozaczki białe obowiązkowo i mój ulubiony punkt programu - korona, taka cyrkoniowa... albo jest u mnie taki ewenement, co wiosną po szkole bez butów chodzi, bo niby wygodniej. Jestem też gorącą fanką komunijnych bucików mojej psorki od geo;d

Cytat:
u mnie w damskiej dwa zlewy, jedno duże lustro, nie działająca suszarka do rąk, jeden pojemnik na mydło, 8 kabin.

w męskiej trzy albo cztery zlewy, też coś koło 8-10 kabin. -.-
lustra - brak

jakie to tematy?;>

niewiele mi mówi numerek ...

jasne, każdy sobie tłumaczy swoje uzależnienie na różne sposoby..

u mnie cała klasa wypisała sobie, ze "nie wyrażam chęci na moje uczestnictwo w zajęciach wychowania do życia w rodzinie" i nie mamy tej godziny ;]

Marta, nie smutaj ;* dasz rade ;***
U nas niby tez była opcja że można nie wyrazić zgody, ale babka od bio powiedziała że "ma nadzieję, że zrezygnują TYLKO i wyłącznie osoby nie zdające biologii na maturze", także nikt kto bio na maturze zdaje nie zrezygnował, bo inaczej miałby u mniej przerąbane

Co do łazienek, to damskie u nas jest elegancko i to pudelko na papier (papier w środku jest) i pojemnik na mydło (z mydłem jest już różnie) i mnóstwo petów w kiblach

Cytat:
ja

geodezja i kartografia
gospodarka przestrzenna
(i rozważam) skandynawistykę (jednak)
Skandynawistyka, cudnie gdybym miała lepszą głowe do języków, to bym tez się nad tym kierunkiem zastanawiała

Cytat:
o, miałam wam jeszcze opowiedzieć

przyjęli u mnie w szkole nowego nauczyciela od wfu, szczerze mówiąc, nie wiem jak gościu wygląda, ale jest od razu po studiach i ponoć chucherko i nie wygląda na nauczyciela..

i akcja była ostatnio
jakiś koleś z 1 klasy LO grzebał w kantorku, piłkę wybierał.. i ten nowy goścu od wfu wchodzi i pyta :"co Ty robisz?", a pierwszak się obejrzał, zmierzył wzrokiem faceta i mówi :"a ch*j Cię to obchodzi?"

poskładałam się ze śmiechu
O kurde

-----------

Ze studniówką to u nas jest tak, że co roku jest w tym samym miejscu, a my nie mamy za bardzo nic do gadania jesli chodzi o zmiane lokalu W szkole i tak bysmy nie zrobili, bo za malo miejsca, a klas maturalnych jest 6...

-----------

Marta, nie zacytowało mi jednego Twojego postu, pytałas się m.in. o tematy na ustną z polskiego... cos tam wyszukałam, spisałam sobie na kartke to co mi sie podobało i w sumie troche tego mam Napisze tu jutro część z nich, bo teraz juz troche pozno, pamietam tylko jeden: "Czy banał, nijaka codzienność moga być tematem wybitnego dzieła literackiego?". Prosty i w sumie nie jakos super ciekawy, ale nie chciałam nic o miłości, bo dużo osób bedzie takie tamaty brać. To nie jest ostateczna decyzja co do tego tematu, ale ten mi sie najbardziej rzucił w oczy

W ogóle to byłam u tego lekarza. Przepisała mi tylko jakies tabletki i maść, a ten ból to w sumie sam mi już prawie przeszedł. Także niepotrzebnie sie tam wybierałam.

Idę spać, bo jako jedyna w domu jeszcze jestem na nogach

Dobranoc... Szyneczki

kod rabatowy na e-torebkę 40219d53

maaril jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 23:40   #2279
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
witam

Cytat:
Napisane przez see Pokaż wiadomość
To i ja dołączę .

Hej
Właśnie o tym piszemy, o tematach na ustny, ostatnie parę stron
A see, sukienkę to sobie będziesz po nowym roku wybierać
Cytat:
Na każdej stronie tu jest chyba o Kiełbasie napisane
Cytat:

a żadnego typu nie masz?
Ja już mam wreszcie swoje, 211. Zabieram się za drukowanie

Martyna, pierw masz mi wysłać

Czemu jak odrabiam lekcje z Tżtem, to przykładowo polski, 8 pytań do wiersza, zajmuje mi jakieś 5 razy więcej czasu...

Edytowane przez parodia
Czas edycji: 2009-09-08 o 23:52
Stary 2009-09-08, 23:53   #2280
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość

Martyna, pierw masz mi wysłać

Czemu jak odrabiam lekcje z Tżtem, to przykładowo polski, 8 pytań do wiersza, zajmuje mi jakieś 5 razy więcej czasu...

no jaha, że wyślę ;]
jutro cisnę do sklepu z upominkami po ładną kartkę dla Ciebie i dla Steffi ;]
i od razu na pocztę ;]
tylkoo, Tobie wyślę priorytetem, a jej nie. o.

a co do tych lekcji z Tż.. ach.. a mówiłam grzecznie mi tam !

idę spać Wy Moje Wieprzowinki ;***
dobranoc;*

Warren Buffet
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości