Zawiodlyscie sie kiedys na Tz,wybaczylyscie i nie zalowalyscie tego? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-08, 20:54   #31
Ptysio5
Zakorzenienie

Dot.: Zawiodlyscie sie kiedys na Tz,wybaczylyscie i nie zalowalyscie tego?

zawiodł mnie i wybaczyłam to zawiódł mnie inaczej
i tak się to ciągnęło i ciągnęło, aż mi się znudziło. I

konkluzja: może i warto wybaczyć - jeśli to Ten facet.
Ptysio5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-08, 21:01   #32
taktoja1
Raczkowanie

A i owszem, dałam 2,3,4 i chyba nawet 5. Wniosek? Kategorycznie, nigdy więcej. Może i tą 2 szansę warto dać, każdy może pobłądzić, ale potem? do widzenia!!
Stary 2009-09-08, 23:18   #33
Yaza
Rozeznanie

Dałam drugą szansę, póki co nie zawiodłam się. Nie chodziło o zdradę, w każdym razie nie o zdradę w dosłownym znaczeniu tego słowa - ja jednak poczułam się jakby mnie pobił i wytarł mną podłogę. Koszmar. Od tamtej pory on nie utrzymuje z nią takich kontaktów jak wcześniej, generalnie relacje osłabły.
"When you loved the one who was killing you, it left you no options. How could you run, how could you fight, when doing so would hurt that beloved one? If your life was all you had to give your beloved, how could you not give it?

If it was someone you truly loved?"
Yaza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-09, 01:23   #34
Plx
Raczkowanie

Co prawda, nie jestem kobietą, ale może napiszę coś od siebie - osobiście się, na szczęście, jeszcze nie zawiodłem. Wiem, jednak, że byłbym w stanie wybaczyć dużo - tylko zdrada by u mnie nie przeszła pod żadnym pozorem, bez względu na to, czy byłoby to całowanie, czy też coś bardziej dogłębnego.

Pozdrawiam,

Plx
Stary 2009-09-09, 09:18   #35
weronikka
Raczkowanie

ktoś mądrze napisał - każdy zasługuje na 2 szansę ale nigdy na 3cią. Dałam swojemu 2 szansę i jak na razie jest cudownie.
weronikka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-09, 21:07   #36
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Zawiódł bardzo. Bolało, jak cholera. Zaufanie odbudowywał ponad rok, ale udało się... Nigdy nie zapomnę tego, co mi zrobił, ale byłam w stanie wybaczyć i nie rozpamiętuję już błędów przeszłości.
Nie żałuję, bo od tamtego czasu zawsze mogę na Niego liczyć i nigdy więcej mnie nie zawiódł.
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-10, 08:20   #37
MaGniFiQue
Raczkowanie

Zawiódł... Zdradził. Chciałam wybaczyć, może z czasem zapomnieć. Nie umiałam. Chciałam wzbudzać w Nim poczucie winy, a on chciał już zostawić to za Nami i iść dalej. Ciągle wracało. Zwodził dalej, inaczej. Nie chciał znosić ciągłego wypominania winy, twierdził, że to nie leży w Jego naturze. Rozstaliśmy się

Edytowane przez MaGniFiQue
Czas edycji: 2009-09-10 o 13:13
MaGniFiQue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-28, 16:31   #38
lasoa
Zakorzenienie

TŻ nigdy nie zawiódł. Ale ja zawiodłam, zdradziłam. Wybaczył. Jesteśmy teraz narzeczeństwem. A miedzy nami? Duzo lepiej niz przed.
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-04, 18:33   #39
Lady Pink
Raczkowanie

Wybaczyłam.. Nie żałuję.. Choć nie chodziło tu o zdradę, bicie itp, ale mam swoje reguły i wiem, że kolejny raz jakby cos było nie wybacze
Lady Pink jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-04, 18:59   #40
ToTyLkoJa2
Zadomowienie

GG do ToTyLkoJa2

tak.
w pewien wakacyjny, poniedziałkowy poranek, odczytuje smsa, że mój luby odwozi swoją byłą dziewczynę do... UWAGA.. Rzymu.. tzn. pojedzie z nią razem busem bo się bidulka sama boi komunikacji publicznej.
to nie było pytanie czy będę miała coś przeciwko tylko informacja.
Wrócił, mieliśmy ciche dni, przeprosił i po sprawie.
Stary 2009-10-04, 19:07   #41
Tetrix
Rozeznanie

Zawiódł. Kilkakrotnie. Żałuję, że dawałam i ciągle daje szanse, ale go kocham i nie potrafię z tym skończyć. Zero zaufania, którego chyba nie da się już odbudować, bo każda moja próba rozmowy i wyjaśnienia pewnych spraw kończy się tym, że On się obraża i wścieka, że ciągle mu coś wypominam. Jak mu mówię, że jego postępowanie sprawia, że tracę do niego coraz więcej zaufania, mówi - to mnie rzuć.
Nie wiem czy wybaczam. W złości wszystko mi się przypomina i bardzo się denerwuje. Nigdy nie zapomnę pewnych rzeczy.

Tetrix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-04, 19:21   #42
wasienka
Zadomowienie

a ja... ja jestem dobrą dziewczyną, tak mi się chociaż wydaje, ale mój Tż... zawiodłam sie na nim tak poważnie raz, w sumie dwa razy, ale to drugie to już była zdrada... ja wybaczam ale nie od razu i nie z lekkim sumieniem... w sumie można to nazwać moją dumą... nie pozwala mi wybaczyc bo jak to wyglada.. sama sobie zawsze myslalam 'jezu zdradza ją a ona ciagle z nim jest, glupia'... jesli chodzi o ta zdrade.. wybaczylam, nie od razu, ale wybaczyłąm, ale nie zapomniałam. ciagle sie zastanawiam czy dobrze zrobilam... kilka razy w tygodniu sobie przypominam o tej sytuacji... a zaufanie? malutkie albo znikome nawet... jesli los bedzie chcial zebysmy dalej zyli razem.. to moze kiedys zaufanie sie odbuduje... Ogólnie jesli sie nie klocimy, to jest wszystko cacy, tak zyc do konca ale zdarzaja sie sprzeczki i wtedy wszystkie mysli powracaja.. niby mowi ze kocha ale czy napewno tak jest? moze juz mu sie znudzilam albo ma mnie dosyc? moze lepiej by bylo sie rozstac? moze lepiej by mi bylo z kim innym? warto bylo mu dawac szanse? i takie mysli kłębią mi sie w głowie, najczesciej wtedy jak zaczynam płakać, a przy sprzeczkach to jest czeste u mnie, nie wazne o co by ta sprzeczka byla, główną myślą jest 'już nie chce cierpiec i płakać przez niego!' chcialabym zeby sie zmienil na lepsze, chociaz i tak zrobil juz wielkie postepy, ale to nie wystarcza... wydaje mi sie ze mało sie wczuwa w nasz zwiazek.. sama juz nie wiem.
ps. żale sie wam bo wlasnie w tej chwili mam tą 'sprzeczke' tzn juz jest po, ale przykrosc jeszcze sie utrzymuje...
wasienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-10, 20:44   #43
zielona87
Zadomowienie

zawiodlam sie, wybaczylam, uwierzylam w chęci poprawy... i co? I własnie walczę zeby nie płakać, bo znowu robi to samo, a jakiekolwiek proby rozmowy koncza sie niczym;(;(
CP od 26.01.2013
Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC

Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013
Start 70kg
Jest 66 kg
Cel 63 kg
zielona87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-10, 21:04   #44
NiepozornaWampirka
Raczkowanie

Czy się zawiodłam na moim TŻ.?
Tak zawiodłam się ...zranił mnie swoim zachowaniem ...jednak dałam 2 szansę i nie żałuję tej decyzji ani trochę

Wiem jedno zdrady bym wybaczyć nie mogła nawet Jemu.
Stary 2009-10-10, 21:21   #45
kashha
Zadomowienie

Zawiodłam się... wybaczyłam... żałowałam

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-10, 21:40   #46
NiepozornaWampirka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zielona87 Pokaż wiadomość
zawiodlam sie, wybaczylam, uwierzylam w chęci poprawy... i co? I własnie walczę zeby nie płakać, bo znowu robi to samo, a jakiekolwiek proby rozmowy koncza sie niczym;(;(
Ojej
Przykro mi,że Twój TŻ tak się zachowuje.

Może pogadaj z nim po raz ostatni.Zaznacz jakie jest Twoje stanowisko i postaw ULTIMATUM?--->niekoniecznie zerwanie.Ale postanów coś ,zawiadom go o tym i się tego trzymaj
Stary 2009-10-10, 21:48   #47
Ejniacz
Zadomowienie

Zawiódł okropnie. Dałam mu drugą szansę iii... czasem się zastanawiam czy zrobiłam dobrze. On jest cudowny, wszystko jest wspaniale, ale ja jestem tak strasznie przewrażliwiona że w każdym jego słowie czy zdaniu widzę drugie dno. Nie potrafię mu zaufać, może potrzeba więcej czasu...

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-10, 21:51   #48
NiepozornaWampirka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ejniacz Pokaż wiadomość
Zawiódł okropnie. Dałam mu drugą szansę iii... czasem się zastanawiam czy zrobiłam dobrze. On jest cudowny, wszystko jest wspaniale, ale ja jestem tak strasznie przewrażliwiona że w każdym jego słowie czy zdaniu widzę drugie dno. Nie potrafię mu zaufać, może potrzeba więcej czasu...
Nie wiem co się między Wami wydarzyło...Jednak to co wiem napewno ...to,to,że trudno jest odbudować zaufanie . Jednak nie jest to niemożliwe.
Myślę,że potrzeba czasu
Stary 2009-10-10, 21:59   #49
Linka25
Zakorzenienie

Zawiódł (całował sie na imprezie z naszą wspólną (!) znajomą. Sam sie przeznał. Wybaczyłam, bo to w sumie drobnostka. Choc wtedy była niemalże tradedią Nie żałuje, bo już to się nigdy nie powtórzyło. A minęło już ładnych parę lat.
Miślę, że warto sobie wybaczać, przynajmniej takie "głupoty".
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-10, 22:02   #50
NiepozornaWampirka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Zawiódł (całował sie na imprezie z naszą wspólną (!) znajomą. Sam sie przeznał. Wybaczyłam, bo to w sumie drobnostka. Choc wtedy była niemalże tradedią Nie żałuje, bo już to się nigdy nie powtórzyło. A minęło już ładnych parę lat.
Miślę, że warto sobie wybaczać, przynajmniej takie "głupoty".
;-) dla mnie to nie byłaby glupota ...Co nie zmienia faktu,że cieszę się bardzo iż się Wam uklada
Stary 2009-10-10, 22:12   #51
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NiepozornaWampirka Pokaż wiadomość
;-) dla mnie to nie byłaby glupota ...Co nie zmienia faktu,że cieszę się bardzo iż się Wam uklada
Zależy z jakiej perspektywy sie patrzy. Ja patrzę z perspektywy 7 letniego udanego związku, teraz już małżeństwa.
To, że parę lat temu całował sie z dziewczyną na imprezie, dzis nie znaczy dla mnie nic. Bo wiem, że mnie kocha, bo ja kocham jego, bo jesteśmy w siebie wpatrzeni jak para "swieżo" zabujanych nastolatków.
A wtedy? Coś mu odbiło, a może mieliśmy jakiś kryzys? Dziś juz nawet nie pamiętam... Dziś się z tego podśmiewuję czasem, bardzo rzadko...a on zawsze sie wtedy lekko zawstydza

P.S. A wtedy...Byłam wściekła

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2009-10-10 o 22:16
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-10, 22:25   #52
NiepozornaWampirka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Zależy z jakiej perspektywy sie patrzy. Ja patrzę z perspektywy 7 letniego udanego związku, teraz już małżeństwa.
To, że parę lat temu całował sie z dziewczyną na imprezie, dzis nie znaczy dla mnie nic. Bo wiem, że mnie kocha, bo ja kocham jego, bo jesteśmy w siebie wpatrzeni jak para "swieżo" zabujanych nastolatków.
A wtedy? Coś mu odbiło, a może mieliśmy jakiś kryzys? Dziś juz nawet nie pamiętam... Dziś się z tego podśmiewuję czasem, bardzo rzadko...a on zawsze sie wtedy lekko zawstydza

P.S. A wtedy...Byłam wściekła
;;-) Myślę,że to od charakteru danej osoby zależy.Ja z TŻ jestem już ponad 4 lata. Wiem,że gdyby całował się z inną to najpewniej bylby koniec (głównie dlatego,że bym sie tym zadręczała i zniszczyła związek swoimi natrętnymi myślami).

Powtórzę się raz jeszcze: cieszę się,że tak dobrze jest między Wami
Stary 2009-10-11, 13:53   #53
black memory
Raczkowanie

ja wybaczyłam kiedyś kłamstwo ale od tego czasu właczył mi sie "kontroler słownosci" czyli jak mowi że wyjdzie o 20 to ja dzwonie 20.15 czy juz wyszedł. Nic to nie zmienilo bo ostatnio została naciagnieta struna i jestem na etapie rozmyślania czy go nie zostawic. W jego oczach jestem oczywiście przewrażliwiona i go kontroluje, natomiast ja chce poprostu wiedziec żeby być spokojną.Nie napracował sie nad odbudowaniem zaufania:/W sumie wychodzę z załozenia: zrobił raz, zrobi i kolejny.
black memory jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-11, 14:08   #54
ViOLcIa
Raczkowanie

hmmmm...ja uważam, żę granice raz przekroczone, przekraczane bd. zawsze... i raczej zdania nie zmienie, bo juz nieraz sie przekonalam, że moja teoria się sprawdza... nie tylko na sobie ale i wśród znajomych...

ViOLcIa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości