|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#6631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: powiekszenie piersi!wazne pytania!
Fotka jeszcze ciepła, zaznaczyłam dokąd przed tym wydarzeniem w niedzilę dochodził implant. Teraz pierś kończy się w starym fałdzie.
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2009-09-08 o 23:59 |
|
|
|
#6632 |
|
Raczkowanie
|
MyaDiva takie sytuacje, jak twoja nie odstrasza od zabiegu, a własnie tak jak pisze listopadowa skłania do przemyslen. Do dokladniejszego poznania lekarza, kliniki, ogólnie zagadnienia.
Bardzo mi przykro, że poza samym faktem , że Ciebie to spotkalo to jeszcze spotkałas sie z ignorancja w klinice, czyli defacto u sprawców zamieszania ehhhhhhh ręce opadaja czasem ale pamietaj, ze twój przypadek to kolejna zapisana kartka w skarbnicy wiedzy jaka jest to forum |
|
|
|
#6633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak można tak kłamać w żywe oczy, że wszystko jest pięknie i biust znakomity BezczelnośćMya - a masz może fotkę obejmującą obie piersi - co by lepiej porównać
Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2009-09-09 o 00:07 |
|
|
|
|
#6634 |
|
Raczkowanie
|
czyli wg nich nie trzeba nic poprawiac i oni chca tak zostawic Twoje piersi?
|
|
|
|
#6635 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jestem Troche w temacie, ale widząc to zdjęcie pomyslalam sobie, że to twoje naturalne piersi.
|
#6636 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#6637 |
|
Raczkowanie
|
bezczelność
i bezsilność... |
|
|
|
#6638 |
|
Zakorzenienie
|
skoro jeszcze nie padłyście to macie fotkę z przodu
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2009-09-09 o 02:01 |
|
|
|
#6639 |
|
Zakorzenienie
|
A najgorsze jest to, że wiele kobiet ciuła kasę miesiącami a nawet latami na tak kosztowny zabieg, bo przecież pieniądze na ulicy nie leżą. Kładzie się pełna ufności pod skalpel (bo w końcu spełni się jej marzenie), z przekonaniem, że wybrała lekarza najlepszego z najlepszych (bo przecież taki znany). A potem wielkie rozczarowanie - op. spartolona na maksa i totalna olewka ze strony tego lekarza... Pieniądze wyrzucone w błoto, kupa stresu i jedna wielka niewiadoma co dalej robić...
|
|
|
|
#6640 |
|
Zakorzenienie
|
..fotka też jeszcze ciepła, tzn po podwinięciu
|
|
|
|
#6641 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#6642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Cytat:
Na pocieszenie dodam, że pani dr zareagowała podobnie jak Ty
|
||
|
|
|
#6643 |
|
Zakorzenienie
|
Myslę ,że mogłabys wystąpic o odszkodowanie na droge sądową bez problemu. Lekarz powinnien zostac ukarany za swoje partactwo i olewczy stosunek bo jesli dla niego to jest dobrze wykonane to ja mam tez coś z mózgiem
|
#6644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jak nic wychodzi, że to MY mamy nierówno pod kopułą i wszyscy inni, którzy nie widzą w twoim biuście tego znakomitego cudu chirurgii plastycznej ![]() Do tej pory myślałam, że to podświadomość płata mi figle - ale nie! Dzięki znakomitym magikom ze stolycy uświadomiłam sobie, że mi na serio brakuje którejś klepki i jeszcze wzrokowo niedomagam |
|
|
|
|
#6645 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro zrobię USG i będę miała napisane co sie stało. Dzwonię do pani dr z prośbą o przyspieszenie operacji-myślę, że jeśli będzie można zrobić ją szybciej to pani dr mi pomoże.
---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- Zachwilkę wkleje wypowiedz innego ich pacjenta odnośnie tego co napisałaś.Ku przestrodze tego co podpisujecie przed operacją!!!!!
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2009-09-09 o 00:42 |
|
|
|
#6646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą muszę dokładnie poszperać, co można zrobić w takiej sytuacji - na pewno skarga do Izby lekarskiej (taki sąd wewnętrzny), ale też pozew do sądu grodzkiego (chyba...?). Szkoda, że nie jestem prawnikiem... ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Standardowa formułka w Zgodzie na zabieg: wyrażam zgodę na wykonanie takiego i takiego zabiegu op., zostałem poinformowany przez lek. o ryzyku jakie niesie za sobą podanie leków znieczulających, wyrażam również zgodę na przeprowadzenie innych niezbędnych zabiegów, jeśli zajdzie taka konieczność. Tak to mniej więcej brzmi |
|
|
|
|
#6647 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------
Zachwilkę wkleje wypowiedz innego ich pacjenta odnośnie tego co napisałaś.Ku przestrodze tego co podpisujecie przed operacją!!!!![/QUOTE] Wklejam w całości żeby sprawa była jasna. Ogromnie żałuje , że nie zrobiłam sobie kopii tego usrojstwa, które trzeba u nich przed operacją podpisać. Chociaż jetem facetem, sześć lat temu, będąc na zakręcie mojego życia osobistego, popadłem w kompleksy na punkcie swojego wyglądu i zdecydowałem się wykonać operację plastyczną nosa, który był (i jest)trochę skrzywiony na a do tego wydawał mi się nie tak kształtny jak bym chciał. Na wybór dr. A. Sankowskiego zdecydowałem się (niestety) gdy wpadła mi w ręce napisana przez niego książka o chirurgii plastycznej. Operacja się odbyła ... Fakt, że w sprawie nosa nie przyniosła praktycznie żadnego rezultatu jeszcze bym jakoś przełknął. No cóż, trochę cierpienia i wyrzucone kilka tysięcy. To, że pewne dolegliwość które miały ustąpić do roku czasu (odrętwienie czubka nosa, częste czerwienienie pod wpływem słońca czy chłodu) nie ustąpiły nigdy, niestety przeszkadzają. Najbardziej karygodnym było jednak to że dr. Sankowski postanowił do wykonania zabiegu wykorzystać chrząstkę z małżowiny usznej (czego nikt z chirurgów z którymi później konsultowałem sprawę nie rozumiał) tym samym oszpecając mnie do końca życia !!! Uszy były do tamtej pory elementem mojego wyglądu do których nie maiłem żadnych zastrzeżeń, powiedziałbym wręcz, że były ładne. Teraz jedno jest kompletnie zdeformowane a twarz stała się przez to niesymetryczna. Proces w sądzie niestety przegrałem bo, jak każdy przed zabiegiem, podpisałem oświadczenie, że "rozumiem iż chirurgia plastyczna nie jest nauką ścisłą i efekty mogą różnic się od oczekiwanych", które to oświadczenie, w opinii sądu, zwalniało dr. Sankowskiego z jakiejkolwiek odpowiedzialności ... Wniosek jest jak rozumiem oczywisty, omijać gabinet dr. A. Sanowskiego !!! ---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#6648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż jetem facetem, sześć lat temu, będąc na zakręcie mojego życia osobistego, popadłem w kompleksy na punkcie swojego wyglądu i zdecydowałem się wykonać operację plastyczną nosa, który był (i jest)trochę skrzywiony na a do tego wydawał mi się nie tak kształtny jak bym chciał. Na wybór dr. A. Sankowskiego zdecydowałem się (niestety) gdy wpadła mi w ręce napisana przez niego książka o chirurgii plastycznej. Operacja się odbyła ... Fakt, że w sprawie nosa nie przyniosła praktycznie żadnego rezultatu jeszcze bym jakoś przełknął. No cóż, trochę cierpienia i wyrzucone kilka tysięcy. To, że pewne dolegliwość które miały ustąpić do roku czasu (odrętwienie czubka nosa, częste czerwienienie pod wpływem słońca czy chłodu) nie ustąpiły nigdy, niestety przeszkadzają. Najbardziej karygodnym było jednak to że dr. Sankowski postanowił do wykonania zabiegu wykorzystać chrząstkę z małżowiny usznej (czego nikt z chirurgów z którymi później konsultowałem sprawę nie rozumiał) tym samym oszpecając mnie do końca życia !!! Uszy były do tamtej pory elementem mojego wyglądu do których nie maiłem żadnych zastrzeżeń, powiedziałbym wręcz, że były ładne. Teraz jedno jest kompletnie zdeformowane a twarz stała się przez to niesymetryczna. Proces w sądzie niestety przegrałem bo, jak każdy przed zabiegiem, podpisałem oświadczenie, że "rozumiem iż chirurgia plastyczna nie jest nauką ścisłą i efekty mogą różnic się od oczekiwanych", które to oświadczenie, w opinii sądu, zwalniało dr. Sankowskiego z jakiejkolwiek odpowiedzialności ... Wniosek jest jak rozumiem oczywisty, omijać gabinet dr. A. Sanowskiego !!! ---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ---------- Tak właśnie w większości przypadków to wygląda. Powiem Ci, że mi ta zgoda na zabieg u nich od razu się nie podobała i zastanawiałam się jak lekarz z takima autorytetem może sobie pozwolić na proszenie swoich pacjentek o podpisywanie czegoś takiego.To była jedna z pierwszych czerwonych lampek jaka mi się zaświeciła w głowie.Ale jak już wiecie mam chore oczy i to zbagatelizowałam.[/QUOTE] oooo rany, dobrze że mnie uswiadomiłaś. ciekawa jestem czy kasprzyk daje takie cos do podpisu bo mam zamiar ( a wrecz jestem pewna) u niego zrobic zabieg. Ja rozumiem, ze "efekty mogą sie różnić od oczekiwanych" ale spartoczenie czegoś to chyba inna sprawa nie no włos mi sie zjerzyl na głowie
|
|
#6649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proces w sądzie niestety przegrałem bo, jak każdy przed zabiegiem, podpisałem oświadczenie, że "rozumiem iż chirurgia plastyczna nie jest nauką ścisłą i efekty mogą różnic się od oczekiwanych", które to oświadczenie, w opinii sądu, zwalniało dr. Sankowskiego z jakiejkolwiek odpowiedzialności ... Wniosek jest jak rozumiem oczywisty, omijać gabinet dr. A. Sanowskiego !!![/QUOTE] Pierwszy raz słyszę o takim 'bonusie' w formułce zgody na zabieg . Kilka razy miałam zabieg - w tym dwa z zakresu chirurgii estetycznej (plastyka blizny i powiększ. piersi) i nigdy się z czymś takim nie spotkałam No chyba, że ja czytać nie potrafię albo cóś Rozumiem, że jak będę chciała zoperować sobie nos, a w klinice wykonają mi plastykę narządów płciowych to też mam przekichane w sądzie, bo chirurgia plastyczna to nie nauka ścisła
|
|
|
|
|
#6650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Kilka razy miałam zabieg - w tym dwa z zakresu chirurgii estetycznej (plastyka blizny i powiększ. piersi) i nigdy się z czymś takim nie spotkałam No chyba, że ja czytać nie potrafię albo cóś Rozumiem, że jak będę chciała zoperować sobie nos, a w klinice wykonają mi plastykę narządów płciowych to też mam przekichane w sądzie, bo chirurgia plastyczna to nie nauka ścisła [/QUOTE]Bardzo dobrze to ujełaś
|
|
#6651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykład na to jak cwanie wymigać się od odpowiedzialności |
|
|
|
|
#6652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tej zgodzie po pierwsze- wymienione były wszystkie możliwe powikłania(cała strona, również te wynikające z błędu lekarza!!!!), po drugie cała lista innych rzeczy które mogą się zdarzyć np: piersi krzywe, na róznych wysokościach, różnego kształtu , asymetria brodawek.....itp, potem było że lekarz nie ponosi za to odpowiedzialności bo chirurgia nie jest nauką zcisłą..ble ble ble, potem że przyjełam to do wiadomości i ewentualne koszty koniecznych dodatkowych operacji ponoszę ja -podpis i dupa blada
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2009-09-09 o 01:57 |
|
|
|
|
#6653 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrej nocki Dziewczynki
Muszę się kłaść, bo jutro do roboty nie wstanę Mya - myślami będę z Tobą Jutro poszperam po necie, może znajdę coś ciekawego nt. postępowania w przypadku nieudanej op. plastycznej
|
|
|
|
#6654 |
|
Zakorzenienie
|
W tej zgodzie po pierwsze- wymienione były wszystkie możliwe powikłania(cała strona, równierz te wynikające z błędu lekarza!!!!), po drugie cała lista innych rzeczy które mogą się zdarzyć np: piersi krzywe, na róznych wysokościach, różnego kształtu , asymetria brodawek.....itp, potem było że lekarz nie ponosi za to odpowiedzialności bo chirurgia nie jest nauką zcisłą..ble ble ble, potem że przyjełam to do wiadomości i ewentualne koszty koniecznych dodatkowych operacji ponoszę ja -podpis i dupa blada[/QUOTE]
Wielka szkoda, że to podpisałaś Ja sie bede tego wystrzegać jak ognia, dzieki Tobie nie dam sie zapedzic w kozi róg.Znajac zycie pewnie tez bym to podpisała, bo wierzyłabym jak ciele lekarzowi, że tak trzeba
|
#6655 |
|
Zakorzenienie
|
Zwracam się z prośba, może któraś z czytających osób ma przypadkiem u siebie ten dokument żeby mi go przesłała. Zamieścimy go tu na forum ku przestodze .
|
|
|
|
#6656 |
|
Raczkowanie
|
Smutne - co Cie spotkało Diva - nie jestem wtajemniczona ale to co znajduję między wierszami jest
Mam nadzieję, że dr Skwiercz przyspieszy ci termin i szybko zapomnisz o tej sytuacji - choc również mam nadzieję, że lekarzowi nie puścisz tego płazem! Twoja szczerość motywuje. Wiesz, że ja również mam kłopot z prawą, pomarszczoną ździebko piersią. Wciąż jest pomarszczna (co jest niestety bardzo wyczuwalne i widoczne), pobolewa, jest niżej i dalej od mostka. ![]() Choć jestem zachwycona posiadaniem piersi ogólnie - to mam ciśnienie (nie ukrywam że ma w tym swój udział hero - HORO) na posiadanie piersi ładniejszych: w znaczeniu niepomarszczonych i bliżej usytuowanych. Mam nadzieję zatem, że konsultacja w połowie września co nieco zmieni w moim postrzeganiu. Trzymam kciuki w Twojej sprawie! EDIT: ja podpisywałam zgodę na operację - ale bez takich kruczków... Edytowane przez zuzanka2006 Czas edycji: 2009-09-09 o 01:35 |
|
|
|
#6657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzis zobaczyłam , że ich nic a nic nie obchodzi że zawiedli moje zaufanie.Słowo zaufanie jest gówno warte. Nie zrobiło na nich najmniejszego wrażenia że potrzebuje pomocy, i że coś jest zle-a ja zrozumiałam że lekarz nie może upaść już niżej.
|
|
|
|
|
#6658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#6659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 01:49 ---------- ---------- Dopisano o 02:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:52 ---------- Mykam i ja do łóżeczka, dziękuje Wam wszystkim-dobrze wiedziec że nie tylko ja mam zle pod kopułą, w grupie razniej Muszę jutro ładnie się uśmiechać i USG wybłagać na cito.
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2009-09-09 o 01:53 |
|
|
|
|
#6660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem kochana naprawdę jak Ciebie pocieszyć Trzymam zatem kciuki za dr Skwiercz... żeby poprawila partaczy. ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
Wiem, ze to ostatnia rzecz, o ktorej teraz myślisz, ale ... powalcz chociaż o odszkodowanie...
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

Bezczelność
+ korekcja powiek górnych 

Muszę się kłaść, bo jutro do roboty nie wstanę