![]() |
#1681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :)
Cytat:
![]() ![]() Także dla mnie na nie dla żłobka to głównie choroby. Reszta zależy do dziecka. Nie wyobrazam sobie teraz zostawić Tymka w obcym miejscu, z obcymi dziećmi. On by drzwi wydrapał ![]() ![]() Pozatym noc straszna, Tymek znów spał z nami. Ale nie przez katar, nie wiem czy zęby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Zakorzenienie
|
heloł,
Wczoraj kupilismy Piotrkowi buty - 150zł za trzewiki, 30zł za kapcie ![]() ![]() Co do jedzonka, to Piotrek głownie wcina zupy. Drugie danie je z nami, wiec je i mieso i mizerie i surówki.. smakuje mu wszysttko, takze problemu nie ma ![]() a odkad chodzi, to nie mam z nim problemu, potrafi sie sam soba zajac na dlugie godizny
#1683 |
Zakorzenienie
|
Cześć babeczki
Ver_Onko miło Cię widzieć ![]() ![]() ![]() Anisiu to butki nieziemskie wyczesałaś Pitusiowi ![]() Co do gotowania to ja talentu też raczej nie mam ![]() ![]() Kuźwa fak!!! Dziś only 50 minut spania, a chciałam jeszcze co nie co zrobić. ![]() Jowiszku współczuję, a ile ten cyk miał komentarzy?
#1684 | |||
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczyny,
wiecie co, moja schiza odnośnie nóżek Ali się pogłębia, wydaje mi się, że jej nóżki z dnia na dzień są coraz bardziej krzywe. Nie wiem czy czekać do wizytu na usg bioderek do pazddzierniak czy isc do rodzinngo i poprosić o skierowanie do ortopedy. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Czyżby w Naszym wątku było większość kobietek bez chęci do gotowania ![]() Ala jeszcze przez 3 miesiące nie może jeść serów, cielęciny, wołowiny, poziomek, malin, truskawek, banan max 2 razy w tygoniu. Za to dziennie powinna wypijać 500-600mln mleka.
![]() |
#1685 |
Zakorzenienie
|
jestem zla i niewyspana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() na drzemke padla w sekunde ale co z tego...normalnie sie do niej nie odzywam dzis ![]() nie mam humoru, wiec ide. |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Wpadłam na chwilkę bo mała śpi, a TŻ pognał po pieczonego kurczaka na obiadek więc mam chwilkę czasu ![]() Czy Wasze dzieci też wchodzą w fazę samodzielnego jedzenia? Mati ma ostatnio jakąś manię ![]() ![]() A... no i coraz rzadziej raczkuje, chodzenie na dwóch nogach się spodobało ![]() ![]() Edytowane przez Cestia Czas edycji: 2009-09-09 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Zakorzenienie
|
aaaa to juz wiem, dlaczego moj Piter taki aniołkowaty ostatnio... Mała ja obstawiam skok rozwojowy, zobaczysz ze mloda ci zacznie lada dzien chodzic
![]() Nie łam sie kochana, moze juz takich nocy nie bedzie ![]() Flaszka Majusi spisuje sie u nas dzielnie, piotrek trabi z niej ze az milo ![]() Cestusia ja do dzis wspominam Mati jak dotykala naszych nosów z tym jej tajemnicznym i cudnym usmieszkiem ![]()
#1688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w sumie moglaby juz zaczac chodzic ![]() ![]() ![]() ![]() ciesze sie, ze flaszka pasi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Wtajemniczenie
|
Mała współczuję nocki.
Cestia , Ala sama nie je, tzn ja ej jeszcze nie pozwalałam bo wkurza mnie to, że wszytsko na ziei ląduje. To chyba taki okres, ze wszytskiedzieciaczki w szał wpadają. Ciekawe kiedyAli apetyt wróci. Ala też lubi karmić wszytskich,a najbardziej to lubi się dzielić z psem.
#1690 |
Zakorzenienie
|
Małą wiem, co czujesz...
Ja mam takie noce od tygodnia i mam dość. Tymek od urodzenia nie spał z nami tyle nocy pod rząd co teraz... Normalnie nie może spać u siebie bo musiałabym spędzić noc przy łóżeczku... spaaaaćććććććććććć ![]() Byłam znów w mojej przyszłej pracy, wzięłam skierowanie na badania, dzisiaj zadzwoniłam do starej pracy, powiedziałam że chcę się zwolnić. Kadrowiec ma do mnie dzwonić do końca tygodnia i się umówimy na papierkową robotę. dopiero potem pójdę zrobić badania. Także korzystam z ostatnich dni wolności... bo moje dni są juz policzone ![]() ![]() Dzisiaj idziemy z młodym do lekarza bo od rana juz wymiotował dwa razy, podejrzewam flegmę, ale chcę by go osłuchała lekarka bo coś mu w klacie za głośno furczy ![]() Idę się walnąć koło młodego w kimono bo spię na siedząco |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Zakorzenienie
|
Judi - az strach pomyslec, gdyby takie noce mialy trwac dluzej
![]() ![]() ![]() ![]() aaa-odnosnie jedzenia to moje dziecko znow ma faze na NIE ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1692 |
Wtajemniczenie
|
Judi wyśpij się puki możesz bo jak zacziesz pracę to nie będziesz miala zbytnio czasu. Ja odkąd zaczęłam pracęto często jestem zmęczona. Ale wiecie co mnie najbarzdiej wkurza, to, że w domu jest ciaglebałagan. Porządek jest tylkow sobotę i niedzielę jak sprzątnę. W poniedziałek jak wrócę dodomu to już jest syf. Rozumiem, że mama nie ma czasu na sprzatanie boprzy Ali ma co robić, ale mój tata mógłby jej pomóc w czymś, a on się tylko czepia. Jak sobie pomyśle,że do tego będzie jeszcze mój brat to
![]() ![]()
#1693 |
Zakorzenienie
|
cześc wszystkim
współczuję wam nie przespanych nocy ale powiem wam że ta nasze bobasy są dużo sprytniejsze niż sobie myślimy bo umieją wykorzystać każdą sytuacje jedna noc w porządku bo boli brzuszek czy coś ale gdy przechodzi to mały widzi plusy sypiania u boku mamusi więc na następną noc próbuje wykorzystać znów sytuacje i najczęściej się mu to udaje i dochodzi do przyzwyczajenia i nam coraz trudniej go od tego odzwyczaić ja pomimo chorób nigdy nie wziełam dziecka do łóżka wolałam klęczeć nad łóżeczkiem lub wziąść na chwilkę na ręce raz tak tylko wzięłam moje pierwsze i nigdy wiecej to tyle kończe bo bracik czeka na mnie do później |
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Zakorzenienie
|
Maluśna współczuję z całego serducha i
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kristi zgadzam się z Tobą całkowicie, tylko w nocy autopilot chce powrócić do pozycji horyzontalnej więc najłatwiej wziąć dziecko do siebie, potem będzie szał pał ![]()
#1695 |
Zakorzenienie
|
u nas w trudnych nocach wygląda to tak, że małż przenosi się do młodej. ona zazwyczaj wyje i ma problem uśnięciem, i nie da się jej zostawić w pokoju samej. wtedy małż ścieli sobie w jej pokoju, przysuwa łóżeczko do swojego narożnika, wkłada rękę przez szczebelki do niej i trwa w półśnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1696 |
Wtajemniczenie
|
u nas na szczęście od dawna nie ma ciężkich nocy (mam nadzieję, że nie zapeszę )
#1697 |
Zakorzenienie
|
mam kilka minut bo mała tarza się w styropianie
![]() ![]() zrobiłam dziś to niby spaghetti (trochę cebuli,mięso,przyprawy,ko ncentrat) i o dziwo zjadła ![]() ![]() małż ma dziś ur. przypomniałam sobie godzinę temu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Judi, ja wiem ze najlepsze dla dziecka jest bycie z mama. Ale jak nie ma mozliwosci, to wole zlobek. Co do chorob, to kazde dziecko inne jest i inaczej bedzie przechodzic. To co dla Waszych dzieci jest katarem, u nas po chwili jest swistem w oskrzelach i dusznosciami. Teraz obecnie ma malo swistow, ale duzo furczen...on jest juz taki przyzwyczajony do tego, ze jest chory,ze sam przyklada sobie fride do nosa i marimer...i nawet sie nie zajaknie jak podchodze wyciagnac glutki. Takze, na szczescie nie musze jeszcze z nim o to walczyc, bo gdyby tak bylo, to nie wiem jak bym przetrwala te jego chorobska. U nas sa inhalacje 3 razy dziennie, 2x dziennie zyrtec, 3 razy jeden syrop, 3xdrugi syrop, jakies krople do picia 2x dziennie, smarowanie pulmexem przed spaniem, ciagle wyciaganie glutkow i psikanie noska. i jak najwiecej picia (na szczescie pije wode mieralna prawie ze litrami) ..biedny ten moj malec...ale niestety obecnie, nie mam mozliwosci przeniesc sie nad morze (jak to widzialam ostatnio w MjM)...takze licze na to, ze moze troche tego mniej bedzie niz dotychczas. W przyszlym tyg. idziemy sie zaszczepic przeciwko grypie.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Wtajemniczenie
|
Biedny Borysek, tyle tego wszytskiego.
#1700 |
Zakorzenienie
|
Kasiulka - kochana ty moja
![]() ![]() ![]() Jowiszowa - no gratuluje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Verona - ale biedny ten twoj malec ![]() chyba kasztan mnie wzywa, cos czuje...wiec zabieram zad a potem ide na 2 spacer bo nie wytrzymam z tym trolem w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Zakorzenienie
|
Maluśna żałuję Cię bardzo kochana i myślę, że angelowatość zwycięży już wkrótce
![]() Ver_Onka współczuję Wam ![]() ![]() ![]() Jowiszku gratuluję upichcenia smacznego spaghetti ![]() Moja Olcia wcina nawet ostatnio tfu tfu, co by się jej nie odmieniło. Dziś moja mama powiedziała, że przytyła, że nóżki ma takie paróweczki ![]() ![]() A w poniedziałek mama wzięła Olę na obchód po swojej pracy i chwaliła się wnuczką. Jedna ze współpracownic ma wnuka o 3 dni młodszego od Oli to ponoć jest wielkości połowy mej córy, bo ma ponoć - nie wiem na ile rzeczywiście to prawda, szjbniętą mamę. Najpierw cyc do 8 miecha only, a teraz dostaje kaszę na mleku od czasu do czasu zupę ze słoika ![]() A kobita z ich żłobka pytała się jego ojca co on je, że taki mały.
#1702 |
Zakorzenienie
|
veronko ja moim robię inhalacje z berodualu i z budesonidu przy ostrych stanach a jak tylko brzydki kaszel to berodual no i do tego oczywiście syropek na kaszel i pomaga
te leki są na choroby alergiczne bo moje dzieci chorują na tle alergicznym mieli robione testy alergiczne ale nic nie wyszło a alergia wychodzi każdego roku |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
Zakorzenienie
|
poszla spac a ja juz w strachu, co dzis za niespodzianki nam w nocy szykuje
![]() ![]() mozliwe, ze to jednak zeby bo przed spacerem dala czadu z kasztanem, ledwo gumki od pampka utrzymaly zawartosc na miejscu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Zakorzenienie
|
moja usypia
![]() ![]() ![]() ![]() ja mam wino i winogrona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | |
Zakorzenienie
|
a to tez tak moze byc...
![]() ![]() a ja w koncu wolne ![]() ![]() mial maly wypadek, uderzyl twarza o futryne przygryzl warge, krew sie polala i ma dwa male zadrapania, a jutro czeka nas szczepienie i wizyta u lekarza... mam nadzieje, ze nie bedzie pytac co sie mu stalo ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1707 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pulmicort to tez dawałam w składzie też jest budesonid |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1710 |
Zakorzenienie
|
a ja jem winogrona ale bez wina
mam smaka na drinka ![]() co do śmierdzących kasztanów to Karolek powinien mieć już pełną buzię ząbków bo co dzień rano walnie takiego kasztana że do sypialni wejść nie idzie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.