|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia
Na wątku mamuś styczniowo lutowych poruszały ostatnio ten temat dziewczyny i pisały, że to brak magnezu na 100%, że odkąd go pija to ejst lepiej
|
|
|
|
#842 |
|
Wtajemniczenie
|
Paprotka na dziąsła kup sobie w aptece pastę lacalut active i nić dentystyczną - przejdzie od razu
A co do bóli i skurczy to też to mam. Wtedy jak się zmęczę, jak za długo coś robię albo jak dużo się schylam. Tak było jak przygotowywaliśmy się do ślubu i jak robiliśmy grilla. W nocy nie mogłam chodzić bo miałam takie kucia w dole pleców! A poprawkę mam za tydzień na całe szczęście ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
#843 |
|
Wtajemniczenie
|
to zanim kupie ten lacalut to poczekam co ci lekarz powie.. a nici dentystycznych nie moge uzywac bo mam tak blisko osadzone zeby koło siebie że nitka nie przejdzie. kiedys próbowałam to myslałamże padne z bólu
|
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
No ale mówię Wam na kurcze łydek magnez:P Ja ich jeszcze nie mam ale ponoć to częste u kobiet w ciąży. Jak się zaczną zaczne pić magnez
|
|
|
|
#845 |
|
Wtajemniczenie
|
ten magnez to też jutro kupie. spróbuje... akurat wypłata bedzie
bała sie tak brać wutaminy bo juz biore te takie co wszystkie w tej tabletce są |
|
|
|
#846 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja też takie biorę - dokładnie Elevit.
Mi na dziąsła babka w aptece poradziła ten lacalut bo to tak pasta najczęściej kupowana przez kobiety w ciąży. Więc możesz śmiało i ją jutro kupić Ja zapytam o te bóle pleców... Masakryczne są czasami Bo skurczy to raczej nie mam... Tylko te bóle ale to też rzadko. Eh no zobaczymy... Mój Tż jeszcze remontuje z moim tatą. Ale maskara i tak od rana... A ja się nudzę i nie mam kogo zaczepiać |
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Samanthhha też biore elevit:P drogie cholerstwo ale dobre... i nie żyga mnie po nim... a ból pleców tez miewam zwłaszcza jak się narobie, albo nałaże... potem odcierpie plecami
więc to chyba też normalnePaprotka dlatego też magnez do picia lepszy żeby się nie faszerowac zaś tabletami |
|
|
|
#848 |
|
Wtajemniczenie
|
Nooo elevit dobry ale na początku miałam problemy z połykaniem go
Pierwszą tabletkę pogryzłam i od razu pobiegłam A teraz już bez problemu łykam ![]() O mój Tż właśnie skónczył pracę na dzisiaj. To spadam 3majcie się Dziołchy ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza
!!!!No dokładnie te tablety są ogromne hehe, ja najpierw myślałąm, że będę na pół przekrawała ale obyło się bez tego... teraz łykać umiałabym je nawet na sucho Znowu mam dobry nastrój mam nadzieję, że taki zostanie chyba karate ćwiczył Mniej się martwie czy jest u niego ok
|
|
|
|
#850 |
|
Wtajemniczenie
|
no witam dziewczyny
a wiecie nad czy ja się zastanawiam? otóż mój lekarz powiedział że niepotrzebne jest robienie wszystkich badań co miesiąc więc bedziemy robili co dwa. mysle ok wie chyba co robi. No i ostatnio w lipcu miałam badania cukier i mocz ale krwi mi nie pobierali? a to chyba ważne no teraz w sierpniu nie miałam i teraz we wrzesniu chyba znowu badania i zobacze czy mi beda krew pobierać. ja myśle że to jest tak że może jakiś witamin mi zaczyna brakować i tak straznie boli mnie przez to ten krzyż że schylić się nie mogę ani podnieśc z łóżka a ten lekarz o tym nie wie bo mi badań krwi nie robił co myślicie? a mój wózeczek juz wyprany wlaśnie dzisiaj go wsadziłam do kartonu (dwa dni sie nim napawałam )a jak dostane wypłate to od razu lece po ten lacalut i magnez tylko powiedz mi samantha pasta czy żel? bo najpierw mówiłaś że to żel a teraz ze pasta do zębów ?? zebra moja Tosia jak zacznie szalec to tezsię zastanawiam co on TAM robi..
|
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
myslę, że musisz powiedzieć lekarzowi o dolegliwościach napewno zleci wtedy badania... a tak to ja tylko raz badałam krew i mocz jak na razi, bo nie było potrzeby co miesiąc też... i zawsze pyta czy coś się dzieje, boli, dokucza... a jak na razie nie więc myślę, ze to dlatego
|
|
|
|
#852 |
|
Wtajemniczenie
|
tylko wiesz ja sie boje ze mi sie to pogorszy a wizyte ja mam dopiero 25 wrzesnia...
od poczatku sie bałam ze bede miała bóle... ja mam problemy z kregosłupem.. i przed ciaza miałam skurcze w okolicy krzyza to teraz tez mam ale doszedł do tego normalny ból w krzyżu o boje sie ze za dwa tyg już do lekarza nie dojde
|
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
Tak więc magnez magnez jeszcze raz magnez
dzisiaj znowu dziewczyny polecały magnez na takie dolegliwości
|
|
|
|
#854 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze jeszcze wypłata mi nie wpłyneła a chciałam juz iść do apteki bo inchalatory mysze jeszcze wykupić bo mi sie skończyły a tu jak na złość nic
|
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
jak sie czuja przyszle mamusie ?? i staraczki ??tak sie zastanawiam (jesli moge lekko zmienic temat) co jest jak np. ja mam gr krwi A Rh - a Ł. 0 Rh + ponoc jakis konflikt moze byc ma moze ktoras cos takiego... Ja wogole niedawno wstalam i jakas jestem nie zywa pozdrawiam |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Sanderinka ja tak mam... Ja mam A- a Tż 0+, i to jest zestawienie konfliktowe... w pierwszej ciąży nic raczej się nie dzieje ale trzeba badac pare arzy grupe krwi żeby zobaczyć czy się nie tworzą przeciwciała w krwi matki... a w drugiej ciązy moż ebyć trudniej dlatego przy porodzie muszę dostać specjalny preparat w zastrzyku
|
|
|
|
#857 |
|
Wtajemniczenie
|
złyszałam że w ciązy to nie jest wielki problem. a jak bedzie coś nie tak to lekarz sie tym zajmie bo przecież bedzie wiedział jaka masz grupe krwi i bedzie chciał od twijego tż
|
|
|
|
#858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha a juz myslalam ze bedzie gorzej wogole sie tyle bzdur (?) oczytalam na jakiejs stronie ze jestem przerazona iŁ. tez.... ja nigdy nie zajde Cytat:
|
||
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
Sanderinka jesteś totalnie jedną z młodszych staraczek nie zakładaj, ze aż tyle nie zajdziesz
Masz mase czasu i napewno się uda
|
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Moze tak moze nie... ja coraz bardziej jestem zrezygnowana i zawiedziona... ciagle nic ![]() ale musi byc dobrze mam owu ale tez jakos tak mnie cos dziwnie bololo... w niedziele kuły jajniki a szczegolnie lewy wczoraj brzuch... |
|
|
|
#861 |
|
Wtajemniczenie
|
MY STARALISMY SIE 4 miesiące... tez mi sie juz wydawało że cos jest nie tak.. zawsze to jest chyba pierwsza mysl jaka sie człowiekowi nasuwa. przestań o tym myśleć i traktowac to tak obsesyjnie a napewno sie uda...
zawsze wtedy tak znienacka nagle człowiek zdaje sobie sprawe że juz sie stało
|
|
|
|
#862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Paprotka nie mówiłam, ze to żel To pasta do zębów, są jeszcze płyny do płukania ust ale mi wystarczył zakup pasty Heloł gerls ![]() Skubałam dziś koperek i właśnie zamierzam się uczyć Ambitny dzień
|
|
|
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
paprotka86 my staralismy sie chyba z 4 m-ce zanim poszlam do lekarza i dostalam tabletki anty i wlasnie teraz jest pierwszy cykl po tabsach
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle czasu go skubałas
![]() ![]() ???? Ja mam nie ambitny dzień... dzien lenia hahaha
|
|
|
|
#865 |
|
Wtajemniczenie
|
kupie kupie tylko wypłata jeszcze nie wpłynęla buuuu!!!tez postanowiłam sie uczyc dzisiaj dlatego znikam za chwilke.... watroba i reszta na mnie czekaja
|
|
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
milej nauki
|
|
|
|
|
#867 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo zje ... łam cały pisemny a tylko ustny zaliczyłam Sanderinka czekam, żeby wpisać Cie na listę zafasolkowanych! ![]() Ej właśnie, tyle dziewczyn na liście i się niektóre nie odzywają w ogóle... Szkoda! |
||
|
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
Normalka;P niektóre może nawet juz się nie odezwą hehe to tak jak a mamusiowych wątkach:F
Będę chyba dzisiaj umierała caluśki dzien z nudów |
|
|
|
#869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
słyszałam że po tabletkach organizm nie chce tak szybko "zaskoczyć" ale masz wielkie szanse...dopiero po 30 r.ż. zaczynaja sie problemy..
|
|
|
|
|
#870 |
|
Wtajemniczenie
|
Sanderinka na pewno zafasolkujesz niedługo! Albo zagroszkujesz
![]() :brzyda l:Zebra możesz za mnie zrozumieć gramatykę I już masz zajęcie ![]() Ja się wzięłam za przygotowania do writingu |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

więc to chyba też normalne

Pierwszą tabletkę pogryzłam i od razu pobiegłam
A teraz już bez problemu łykam
no teraz w sierpniu nie miałam i teraz we wrzesniu chyba znowu badania i zobacze czy mi beda krew pobierać.

a juz myslalam ze bedzie gorzej wogole sie tyle bzdur (?) oczytalam na jakiejs stronie ze jestem przerazona iŁ. tez.... ja nigdy nie zajde