Suknie ślubne wybieramy- w nich sexowne pupy mamy Panny Młode 2010 cz.10 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-09, 13:43   #421
Samoa
Zakorzenienie

Dot.: Suknie ślubne wybieramy- w nich sexowne pupy mamy Panny Młode 2010 cz.10

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość

mój TZ też uwielbia oglądać sport wszystko po kolei moze oglądać
czasami potrafi nastawiać sobie budzik, żeby np. obejrzec jakąś nocną walkę bokserską
ja oglądam wszystkie wazne walki i własnie albo nie śpię albo specjalnie wstaje na walkę Ale u mnie boks to rodzinny sport i wszyscy razem oglądamy

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=7tjX8...eature=related
hmmm tu mamy taki dość nietypowy taniec... ale najważniejsze jest to że właśnie patrząc na tą panią moja głowa uświadomiła sobie jak sexowne są dopasowane sukienki ślubne.. dotychczas byłam zwolenniczką wielkich kiecek ślubnych ale teraz oficjalnie opowiadam się za dopasowanymi kieckami szkoda że ja w rybce wyglądam nieciekawie bo nabrałam ochoty na takie małe dopasowane cudeńko
super taniecAle w tej Twojej poprawinwej sukni wyglądasz dobrze a jest dopasowana, wiec nie rozumiem dlaczego mialabyś źle wyglądac w rybce. Jak masz kształt klepsydry to powinnaś dobrze wyglądać, zwłaszcza w takiej typowej rybce do której trzeb amiec długie nogi

Ja juz sie nie moge doczekać dnia ślubu, w sumie to najbardziej nie moge sie doczekać az będe odbierac suknięNejlepiej, że wsztystkie koelzanki chcą iśc ze mna na przymiarkęJeszcze się okaże, ze przyprowadze wycieczke
Stary 2009-09-09, 13:43   #422
lain
Zakorzenienie

to ja bede ostatnia na liscie kupujacych suknie juz nie moge na te suknie patrzec
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 13:45   #423
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
to ja bede ostatnia na liscie kupujacych suknie juz nie moge na te suknie patrzec
ja tez dlatego chcę kupic i juz ani jedna mi się nie spodoba bo nie będę nawet oglądać ich w necie

Samoa to pójdą rodzice koleżanki to ile Was tam będzie weź policz!

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-09-09 o 13:47
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 13:47   #424
ultraradiola
Wtajemniczenie

A ja mam tipsiorki i jestem z nich bardzo zadowolona
Muszę co 3-4 tygodnie sobie wypełniać żeby ładnie wyglądały można rzadziej to robić, ale ja wolę mieć ładne a i przy okazji wzorki sobie zmienię
Ściąganie tipsów u mojej manicurzystki wynosi ok 20 zł wszystko ładnie spiłuje ukształtuje końcówki pomaluje ładnie bezbarwnym i odzywką i znów są naturalne Na swój ślub tez planuję jakieś delikatne z malutkim wzorkiem .
dziewczyny nurtuje mnie jedna rzecz a mianowicie chodzi mi o sukienki z mocno odkrytymi plecami np:
http://www.lilea.com/uploads/image/g..._photo/c18.jpg
http://www.lilea.com/uploads/image/g..._photo/c20.jpg
jak tu wygląda sprawa z biustonoszem? Marzy mi się taka ale nie wyobrażam sobie wystąpić bez niego za bardzo bym się stresowała Macie może jakie rozwiązania

Jeszcze 45 min i do domku już nie mogę w tej pracy wysiedzieć.

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 13:48   #425
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja tez dlatego chcę kupic i juz ani jedna mi się nie spodoba bo nie będę nawet oglądać ich w necie
to ja sobie zrobilam przerwe w ogladaniu sukien w necie. do tematu wroce jak znow mi sie zachce (albo kiedy sytuacja mnie zmusi ) i kupie wtedy jak mnie to rzeczywiscie bedzie cieszylo, a nie z nastawieniem - "omg chodzmy juz stad"
Stary 2009-09-09, 13:48   #426
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
dziewczyny nurtuje mnie jedna rzecz a mianowicie chodzi mi o sukienki z mocno odkrytymi plecami np:
jak tu wygląda sprawa z biustonoszem? Marzy mi się taka ale nie wyobrażam sobie wystąpić bez niego za bardzo bym się stresowała Macie może jakie rozwiązania
mogą Ci wszyć biustonosz, albo na all sa takie nisko zapinane

Lain ja tak miałam jak mierzyłam suknie, które mi sie nie podobały, kazałam natychmiast je ściągać i nara im, ale przy Carrerze i W1 mogłam sobie stać i się podziwiać ale jestem ciekawa jaką Ty suknię kupisz

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-09-09 o 13:50
Stary 2009-09-09, 13:50   #427
Dżasta87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
A ja mam tipsiorki i jestem z nich bardzo zadowolona
Muszę co 3-4 tygodnie sobie wypełniać żeby ładnie wyglądały można rzadziej to robić, ale ja wolę mieć ładne a i przy okazji wzorki sobie zmienię
Ściąganie tipsów u mojej manicurzystki wynosi ok 20 zł wszystko ładnie spiłuje ukształtuje końcówki pomaluje ładnie bezbarwnym i odzywką i znów są naturalne Na swój ślub tez planuję jakieś delikatne z malutkim wzorkiem .

Jeszcze 45 min i do domku już nie mogę w tej pracy wysiedzieć.
Sa takie biustonosze co sie obwiazuje w pasie,specjalne do takich sukienek.No i oczywiscie mozna bez,jesli sa wszyste miseczki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-09, 13:51   #428
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Lain nie będę się kłócić, ale chyba jednak ja będe ostatnia. Bo moja mama to zawsze mówi"że jeszcze jest czas" a z nikim innym, sukni kupować nie będę. Więc nie krzyczeć na mnie jak dopiero w maju będę biegać za suknią. eehhh.A z drugiej strony to mi sukni nie chce sie oglądać.
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 13:54   #429
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
albo ja
ja w ogóle nie oglądam w necie, bo po co oglądam tylko te które Wy wklejacie

oooo to jest już Nas 3

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 13:56   #430
Dżasta87
Raczkowanie

Cytat:
albo ja

oooo to jest już Nas 3
To prawie tak jak ja Suknie raz ogladałam w necie i na tym koniec. Na razie nie wybieram sie po suknie, moze w lipcu...
Stary 2009-09-09, 13:56   #431
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
albo ja
mam tak samo.
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-09, 13:56   #432
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Lain nie będę się kłócić, ale chyba jednak ja będe ostatnia. Bo moja mama to zawsze mówi"że jeszcze jest czas" a z nikim innym, sukni kupować nie będę. Więc nie krzyczeć na mnie jak dopiero w maju będę biegać za suknią. eehhh.A z drugiej strony to mi sukni nie chce sie oglądać.
a to jak w maju to oddaje palme pierwszenstwa (czy tez bycia ostatnia )
w maju to juz bym chciala miec jakas suknie w szafie i skupic sie na sesji i bronieniu prac

ja mam nadzieje, ze kiedys mnie natchnie i cos rusze z ta suknia...
TZ chce w grudniu kupowac obraczki, moze spinki do mankietow itp.
moze wtedy cos mnie ruszy i pojde szukac sukni

na razie zyje innymi rzeczami
Stary 2009-09-09, 13:57   #433
kaska87
Zakorzenienie

ja bym jednak radziła w necie pooglądać bo ja bym Carrrery w życiu nie zmierzyła, gdybym jej nie widziała w necie w ogóle pamiętacie ja pojechałam mierzyć Funy i Kate a jak już mi pani zdejmowała Kate to ja tak z ciekawości "a macie państwo Carrerę" a pani, że tak no to dawaj mierzę i...... nawet tatus skomentował

Stary 2009-09-09, 13:57   #434
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:

Samoa to pójdą rodzice koleżanki to ile Was tam będzie weź policz!
nie wiem czy rodziców będe fatygowac na przymiarki. A koleżanek na razie zgłosiło sie sześć, mały tłumek jak na salonAle tak na prawdę to chcę zabrac jedną
Ja już nie patrze na suknie w necie odkąd kupiłam i uwazam, ze nie ma sensu patrzec, bo i tak wszystko wychodzi w praniu jak sie zmierzy.
Szkoda tylko trochę, że moja suknia nie ma wypaśnego zdjęcia katalogowego, ale i tak caly czas pamiętam jak w niej wygladałam i jak się ładnie mieniła i jaką miała koronke i jakie miała groszki śliczne między koronką i kokardkę i kryształki przy dekolcieI sie tak powoli przekonuję do tych kolczyków z Madonny tylko boje sie ceny, ale co tam, jak sie na nie zdecyduje to kupie. Jeszcze tylko buciki jakies musze kupić...najgorszy punkt w calym slubnym ubiorze.
Stary 2009-09-09, 13:58   #435
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dżasta87 Pokaż wiadomość
Sa takie biustonosze co się obwiązuje w pasie,specjalne do takich sukienek.No i oczywiście można bez,jeśli są wszyte miseczki
To chyba najlepsze rozwiązanie z tym biustonoszem dookoła pasa. Muszę się rozejrzeć ale to jak znajdę tę wymarzoną, bo gusta mi się zmieniają strasznie. W październiku muszę zamknąć ten temat i mieć już kupioną już się nie mogę doczekać Ta dam

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 14:01   #436
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Szkoda tylko trochę, że moja suknia nie ma wypaśnego zdjęcia katalogowego.
to patrz na W1 bo ma bardziej kozackie zdjęcie bo Lorna ma z 2007 chyba a to w sumie ta sama suknia pewnie idziesz z tą Martą musisz jeszcze pukpuka policzyć

Stary 2009-09-09, 14:01   #437
centipede
Zadomowienie

Cześć
Ledwo żyję, byłam na praktykach i jedna grupa tak mi dała w kość, że szok ale i tak ich lubię tylko chyba muszę być groźniejsza
Gosia a jak tam u Ciebie?

Szanuś chyba pasowałaby do Ciebie suknia tego typu zresztą Ty będziesz we wszystkim super wyglądać

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
A wiecie coi ostatnio wymyslił. Myślałam, że padnę trupem. Stwioerdził, że na nasze 2-dniowe wesele kupi 90 butelek wódki. Bo ktoś mu powiedział, ze tyle wystarczy. Wg mnie minimum 150 butelek trzeba kupić. A oni se policzyli kto nie pije i że winko jeszcze będzie i im wyszło 90 butelek. a później może będziemy latać po supermarketach i wódke kupować. Jak kupi 90 butelek to ja ze swojej kasy dokupuje 60, bo nei mam zamiaru się wstydzć na weselu jak zabraknie. I powiedzcie mi jak takiemu łosiowi przegadać, że za mało chce kupić
Na pewno za mało musisz nawrócić TŻ

Cytat:
Hehe,niezle wykombinował.
U nas z wodka jest tak,ze jak bedziemy kupwac to szefowa restauracji powie nam ile mamy kupic, tzn.mozemy wiecej ale nie mniej.
Ale jak to powie Wam ile macie kupić

Cytat:
Napisane przez n-karlik Pokaż wiadomość
cześć dziewuszki, jak już wspominałam w poprzednim wątku moja pronovias donaire okazała się brudna i brzydka- jednym slowem czar prysł, za to, w poniedziałek zmierzylam nową kolekcję 2010 - jedna sukieneczka jest biała z W1 a druga - coś pomiedzy bielą a ecru - Atelier Diagonal. Zalączam zdjęcia; proszę Was o opinie, wg mnie i mojego "zespołu doradczego" w ecru rewelacyjnie, z kolei moja Mamuś widziałaby mnie w skromnej bieli
Najbardziej podoba mi się druga

Kubusewa jaki welon zamówiłaś?
Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
ja tam nie obeznana jakoś szczególnie ale napisałam na poprzedniej stronie w odnieśnieniu do posta Kubusewy.

a jak nie chcecie tipsa to możecie sobie pokryć naturalne żelem czy akrylem i wtedy ze 2 czy 3 razy uzupełnić i ma się swoje ale utwardzone

ja mam tak teraz. Mam utwardzone akrylem, nic się nie łamie, nie ma tych zadziorków po bokach a lakier to i 2 tygodnie się trzyma
Takie coś właśnie by mnie interesowało tak jak Lain i Lusmarija moje paznokcie zawsze łamią się w nieodpowiednim momencie a ogólnie są ok także na pewno im nie zaufam

Zarezerwowaliśmy kamerzystę:ju pi:
Stary 2009-09-09, 14:03   #438
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
ja bym jednak radziła w necie pooglądać bo ja bym Carrrery w życiu nie zmierzyła, gdybym jej nie widziała w necie w ogóle pamiętacie ja pojechałam mierzyć Funy i Kate a jak już mi pani zdejmowała Kate to ja tak z ciekawości "a macie państwo Carrerę" a pani, że tak no to dawaj mierzę i...... nawet tatus skomentował
no ale po co ja mam oglądac skoro nawet nie wiem w jakim fasonie mi będzie dobrze... najpierw to musze sprawdzić, bo "na oko" to mi w kazdej będzie pięknie co nie

Stary 2009-09-09, 14:04   #439
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
to patrz na W1 bo ma bardziej kozackie zdjęcie bo Lorna ma z 2007 chyba a to w sumie ta sama suknia pewnie idziesz z tą Martą musisz jeszcze pukpuka policzyć
niee, nie z nią W1 ma nieładnie prześwietlone, nie widac szczegółów, juz wole Lorny fote.
A co myślicie o tych kolczykach?Mi sie nie podobają haha
http://www.swarovski.com/Web_PL/en/6...egoryName=0110
ale mają na koncu taki kryształek jak te z Madonny. a widziałyście w koncu te z MAdonny na filmie czy nikomu sie nie chcialo lukać?
Stary 2009-09-09, 14:04   #440
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość

Zarezerwowaliśmy kamerzystę:ju pi:
gratuluje a ma jakas stronke?

TZ wlasnie jedzie do serwisu odebrac auto...
no wiec: cieknace cylinderki, jakas uszkodzona sprezynka, zapieczone tarcze, cos tam z jakas linka czy cus... a ze to sie wymienia osiowo to zrobili na obu tylnych kolach... 380 zetow
Stary 2009-09-09, 14:05   #441
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
no ale po co ja mam oglądac skoro nawet nie wiem w jakim fasonie mi będzie dobrze... najpierw to musze sprawdzić, bo "na oko" to mi w kazdej będzie pięknie co nie
a no to jak tak wolisz to spoko ja wolałam byc przygotowana by mnie panie w jakieś wiochmeńskie suknie nie władowały

Stary 2009-09-09, 14:09   #442
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
a no to jak tak wolisz to spoko ja wolałam byc przygotowana by mnie panie w jakieś wiochmeńskie suknie nie władowały
oj tam...
najwyżej będą później następne pokolenia wstawiały moja suknie w wątki typy "Najbrzydsza suknia jaką kiedykolwiek widziałyscie" przynajmniej sławna będe

Stary 2009-09-09, 14:09   #443
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
mi się już nie chce chcę zamówić suknię i koniec
ja tak samo

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
super taniecAle w tej Twojej poprawinwej sukni wyglądasz dobrze a jest dopasowana, wiec nie rozumiem dlaczego mialabyś źle wyglądac w rybce. Jak masz kształt klepsydry to powinnaś dobrze wyglądać, zwłaszcza w takiej typowej rybce do której trzeb amiec długie nogi
powiem ci tak.. koleżanka która mnie widziała w rybce mówiła ze ślicznie wyglądam ale ja się w niej w ogóle ślubnie nie czułam.. czułam się w niej jak w normalnej sukience tylko ze białego koloru.. a wazne jest to żeby się dobrze i pięknie czuć w sukni slubnej a nie tylko podobać innym. ja sie lepiej czuję jak mam suknię a pod nią halke na kole- i swobodniej można nogami przebierać i po prostu czuję się w takiej sexy i ślubnie

Cytat:
ja tak miałam jak mierzyłam suknie, które mi sie nie podobały, kazałam natychmiast je ściągać i nara im, ale przy Carrerze i W1 mogłam sobie stać i się podziwiać
żebyście widziały jakie ja mam miny jak mierzę brzydką albo nijaką suknię hehehe aż mnie siostra zbeształa ze mogłabym aż tak nie okazywać swojej niechęci hehehe ale jak zmierzyłam Kate to nie chciałam jej zdejmować- a jak już ją zdjęłam to poprosiłam zeby móc ja jeszcze raz włożyć

Cytat:
w ogóle pamiętacie ja pojechałam mierzyć Funy
ja pamiętam i tak się właśnie zastanawiam czy nie miałabym ochoty jej zmierzyć na allegro jest teraz i średnio mi się podoba na tej babce ale kto wie Kasia ile ona kosztowała nowa??????
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 14:10   #444
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
oj tam...
najwyżej będą później następne pokolenia wstawiały moja suknie w wątki typy "Najbrzydsza suknia jaką kiedykolwiek widziałyscie" przynajmniej sławna będe
dobre to było
No to muszę przyznać, że W1 trosze ograniczała ruchu nóg o Cancanie w niej można zapomnieć i o jakiś dzikich tańcach
Tancia wiem, że Carrera, Kate i Funy kosztował mniej więcej tyle samo
Mi się Funy na necie podobała, ale na każdej PM ten dół jest okropny bo ma te marszczenia

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-09-09 o 14:15
Stary 2009-09-09, 14:12   #445
Dżasta87
Raczkowanie

No bo babka sie nas zapytała czy sami organizujemy alkohol, czy ona zaproponuje nam jakas tam cene i wtedy ona sprowadzi. My mowimy,ze sami. I wtedy powiedziała,ze powie nam ile butelek.Bo wiesz,u nich jest tak,ze jest restauracja,ktora ma renome i ona nie moze dopuscic do tego,zeby braklo wodki. Dajmy na to,ze liczy 0,7 na glowe, bo taki jest u nich standart. Mi ten uklad pasuje, bo szczerze powiedziawszy nie wiem ile mam wodki kupic, u nich wesela są co tydzien (a nawet i czesciej), wiec wiedza co i jak.Jak wodeczka zostanie zawsze moge oddac (albo wypic)
Tak samo powiedziałam nam z napojami i owocami.
Stary 2009-09-09, 14:15   #446
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluje a ma jakas stronke?

TZ wlasnie jedzie do serwisu odebrac auto...
no wiec: cieknace cylinderki, jakas uszkodzona sprezynka, zapieczone tarcze, cos tam z jakas linka czy cus... a ze to sie wymienia osiowo to zrobili na obu tylnych kolach... 380 zetow
ej no to jak mieliście zapieczone tarcze to nie jeździliście autem?Bo to się dzieje jak auto stoi długo I nie trzeba nic wymieniać tylko trzeba rozhuśtac auto i wtedy to puszcza i działa i nic nie trzeba wymieniać. Chyba, że to te cylinderki i sprezynka były do wymiany a tarcze wam zostawili, mam nadzieje, że was nie naciągnęli.
Stary 2009-09-09, 14:16   #447
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
No bo babka sie nas zapytała czy sami organizujemy alkohol, czy ona zaproponuje nam jakas tam cene i wtedy ona sprowadzi. My mowimy,ze sami. I wtedy powiedziała,ze powie nam ile butelek.Bo wiesz,u nich jest tak,ze jest restauracja,ktora ma renome i ona nie moze dopuscic do tego,zeby braklo wodki. Dajmy na to,ze liczy 0,7 na glowe, bo taki jest u nich standart. .
jeśli masz 2 dniowe wesele to 0,7 to ok, ale jeśli masz wesele 1 dniowe bez poprawin to nie wiem po co tyle wódy a nie macie korkowego jak swoją wódkę dajecie?

Stary 2009-09-09, 14:18   #448
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:

No bo babka sie nas zapytała czy sami organizujemy alkohol, czy ona zaproponuje nam jakas tam cene i wtedy ona sprowadzi. My mowimy,ze sami. I wtedy powiedziała,ze powie nam ile butelek.Bo wiesz,u nich jest tak,ze jest restauracja,ktora ma renome i ona nie moze dopuscic do tego,zeby braklo wodki. Dajmy na to,ze liczy 0,7 na glowe, bo taki jest u nich standart. Mi ten uklad pasuje, bo szczerze powiedziawszy nie wiem ile mam wodki kupic, u nich wesela są co tydzien (a nawet i czesciej), wiec wiedza co i jak.Jak wodeczka zostanie zawsze moge oddac (albo wypic)
Tak samo powiedziałam nam z napojami i owocami.
w sumie to dobrze tak, nie bedziecie się musieli nad tym zastanawiac, zawsze jedne problem z głowy pozostaje tylko kupić

Stary 2009-09-09, 14:20   #449
kaska87
Zakorzenienie

dzisiaj zostanę zabita ustawiłam u TZ-cika na lapie stronę startową wizaż.pl nakrzyczy na mnie
"kochanie Ty chyba sobie żartujesz znów ta piracka strona"

Stary 2009-09-09, 14:20   #450
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Tancia wiem, że Carrera, Kate i Funy kosztował mniej więcej tyle samo
Mi się Funy na necie podobała, ale na każdej PM ten dół jest okropny bo ma te marszczenia
no właśnie w necie funy bardzo ładnie się prezentuje i tak ciekawa byłam jak na zywo wygląda ale skoro mówisz że lipa to nie wiem czy będę sobie nią głowę zawracać...
dopóki nie zamówię sukni to nie zaznam spokoju a jak już zamówię to będzie wielkie AMEN i koniec szukania kiecki
widzę że dziewczyny dzielą się na dwa obozy- jeden który suknię musi mieć szybko bo inaczej nie zazna spokoju i drugi, który zakupem się w ogóle nie rajcuje i zwlekać zamierza tak długo jak się da w sumie fajnie bo inaczej nic bysmy nie miały do oglądania w 2010 roku jakbysmy wszystko pokupowały już w tym roku
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości