Aparaty ortodontyczne cz. VII :) - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-09, 11:16   #1171
hotgirl
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

Śmiechotka, zapewne moja orto wie o tych 8 itd. ale jakieś takie myśli dziwne czy się nic nie stanie z tymi zębami itd.

gugaOO3, miałam usuwać te 4 ale ich nie usuwam z tego powodu że mi się pojawia od czasu do czasu to uczulenie, a nie chcę przez wyrywanie tych zębów nabawić się czegoś więcej, tak miałam mieć robiony kamuflaż poprzez wyrwanie górnych 4 ponieważ na dole nie posiadam dwóch 5, ogólnie na dół miałam mieć zakładanego zwykłego druciaka, ale w związku z tym że nie wyrywam tych 4 moja orto radzi mi abym założyła tak jak na górze Damona, ponieważ łatwiej będzie skorygować wadę dokładnie nie wytłumacze bo to co ona do mnie mówi zazwyczaj i tak do mnie nie dociera.

Ja osobiście się cieszę że nie wyrywam tych 4 zresztą nie muszę mieć uśmiechu jak te gwiazdy z hollywood wystarczy aby zęby były proste
hotgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 13:24   #1172
Bob_Budowniczy_20
Raczkowanie

GG do Bob_Budowniczy_20

Hej wszystkim! Mogłabym się dołączyć??;> Od dwóch dni jestem "przyzdobiona" aparatem więc jeszcze duużo mam pytań a nie za bardzo komu mam je zadawać bo w rodzinie jestem pierwszą osobą która musi nosić aparat więc rodzina w niewiedzy mi nie pomoże...
Bob_Budowniczy_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 13:29   #1173
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bob_Budowniczy_20 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim! Mogłabym się dołączyć??;> Od dwóch dni jestem "przyzdobiona" aparatem więc jeszcze duużo mam pytań a nie za bardzo komu mam je zadawać bo w rodzinie jestem pierwszą osobą która musi nosić aparat więc rodzina w niewiedzy mi nie pomoże...
Pytaj śmiało
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 13:46   #1174
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bob_Budowniczy_20 Pokaż wiadomość
Witamy
Na początek możesz też sobie poczytać orto faq --> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=302074 , najczesciej zadawane i nurtujace pytania i odp zadrutowanych
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 14:38   #1175
sincarne
Raczkowanie

A ja wróciłam właśnie od dentysty - poszłam z dziurą w 2 a wyszłam z plombą na 1 ja to trafiam na wyluzowanych lekarzy ale do rzeczy. dentystka się zachwyciła, że po 3 miesiącach jest taka zmiana, bo takie wady to nawet po pół roku ponoć coś drga no dobra, pewnie przesadzała i to ostro, ale potrzebowałam takich słów od kogoś obcego
uprzedzając pytania, zdjęcia wrzucę za 3 tyg. jak od orto wytargam mój wycisk, bo na zdjęciu z 1 dnia z aparatem, to wiele nie widać

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 14:41   #1176
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Yoggobela Pokaż wiadomość
Przeżyłam szok patrząc do lustra. Szpara powiększyła się przez noc.. i to bardzo. I ciągle mnie boli, no ale wierzmy, że tak ma być. :P
A co do tego, że nic Cię nie boli - miałam tak samo. Myślałam, że nic się nie rozszerza.. Dopiero wczoraj coś poczułam. :P Ja dzisiaj będę mieć 16 przekręcenie z dwudziestu. ;D Zostało niewiele, później mam nadzieję, że szpara się szybko zejdzie..
Druciki, te dwa cholerstwa przy dziąsłach są okropne. Tzn teraz już ich nie czuję, ani mi nie przeszkadzają, ale pierwszy tydzień to był horror. Bolało mnie nawet otwarcie ust i w ogóle jakikolwiek ruch. Te rany miałam okropne, ale teraz już jest okej. Gładź i zero jakichkolwiek ran. ;D

A Ty ile masz zaleconych przekręceń? Raz, czy dwa dziennie?
To żeś dopierniczyła... pewnie i tak by ci pękło, ale po co robić więcej niż orto każe... a jakbyś sobie krzywdę zrobiła! Kobieto!

Boli Cię nadal?
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 14:48   #1177
gorzalkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Morfina Pokaż wiadomość
nom mi to teraz też jeszcz stzyka aż się zdziwilam ale wczoraj to samo mialam...
no i ja pewnie szpary miedzy jednkami miec nie bede ;d u mnie chca poszerzyc trzonowce czyli tam moje 6 bodajze
gorzalkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-09, 15:10   #1178
Yoggobela
Raczkowanie

GG do Yoggobela

[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;14153830]To żeś dopierniczyła... pewnie i tak by ci pękło, ale po co robić więcej niż orto każe... a jakbyś sobie krzywdę zrobiła! Kobieto!

Boli Cię nadal?[/QUOTE]
Boli nie tak bardzo, jednak 'czuję' gdy naciskam językiem. ;P A tam.. Jest okej.

A szpara powiększyła się do rozmiaru prawie 2 mm.. Masakra, wyglądam okropnie. Foteczki może wrzucić, hm? Przerażę was. xd
Yoggobela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 15:38   #1179
gorzalkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Szynszyla81 Pokaż wiadomość
Ja w sumie mam mieć 28 przekręceń...
Przeraziłaś mnie...ile mm szpara Ci się zrobiła przez noc?

Kurcze....jednak po cichu liczyłam że może mnie to ominie...to, tzn. szpara pomiędzy jedynkami.....ale chyba nie za bardzo ;-(
Trudno....

Dziewczyny...ile rozkręceń za Wami i jakiej wielości szpara na dzień dzisiejszy?

Pozdrawiam

ja mialam w 1 tydzien raz dziennie w 2 tydz 2 razy dziennie a w 3 nic i teraz ten sam system mam stosowac i 9 paz mi sciagac maja a zalozyli 25 sierpnia. i ja nie mam zadnej szpary. mi sie tylko trzonowce przesunely w bok zeby zrobc łuk paraboliczny.
czyli jeszcze 21 rozkrecen. a ktos wie moze ile takie jedno rozkrecenie poszerza?
gorzalkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 16:09   #1180
elinka20
Raczkowanie

Hey i jestem po wizycie u orto. gabrysiaa pytałam się o te latające ząbki, miałaś rację zostały mocno wyciągnięte i dlatego takie rozruszane są, ale mam się nie martwic nie wypadną i chyba co najważniejsze doczekałaś się fotek.
Z wizyty mam nie miłe uczucia z bólu łzy same mi leciały, ale było zabawnie gdy babka oblała mnie wodą. Góra ten sam łuk z niewielkimi zmianami, mam założony drucik pomiędzy 1-mi do zamknięcia szpary i na całej długości (od 5-tki prawej do 5-tki lewej) przezroczysty łańcuszek. Jeżeli chodzi o dół to na początku zdjęła mi zamki z 3-jek i odwróciła je (chaczyki mam do góry zamiast dołu) założyła grubszy drut (16,5 termiczny czy coś takiego) i gumowe ligaturki zamieniła w całości na metalowe. Dodaje foteczki.
P.S Zęby potwornie bolą i żaden przeciwbólowy mi nie pomaga może coś doradzicie?
elinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 16:19   #1181
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elinka20 Pokaż wiadomość
Hey i jestem po wizycie u orto. gabrysiaa pytałam się o te latające ząbki, miałaś rację zostały mocno wyciągnięte i dlatego takie rozruszane są, ale mam się nie martwic nie wypadną i chyba co najważniejsze doczekałaś się fotek.
Z wizyty mam nie miłe uczucia z bólu łzy same mi leciały, ale było zabawnie gdy babka oblała mnie wodą. Góra ten sam łuk z niewielkimi zmianami, mam założony drucik pomiędzy 1-mi do zamknięcia szpary i na całej długości (od 5-tki prawej do 5-tki lewej) przezroczysty łańcuszek. Jeżeli chodzi o dół to na początku zdjęła mi zamki z 3-jek i odwróciła je (chaczyki mam do góry zamiast dołu) założyła grubszy drut (16,5 termiczny czy coś takiego) i gumowe ligaturki zamieniła w całości na metalowe. Dodaje foteczki.
P.S Zęby potwornie bolą i żaden przeciwbólowy mi nie pomaga może coś doradzicie?

Jak masz łuk termiczny - termoaktywny to zjedz sobie loda albo coś zimnego - pomaga na ból
Stary 2009-09-09, 16:19   #1182
smiechotka
Rozeznanie

Mnie też boli cały prawy dół od sprężynki

Btw. Elinka, jak Ci się za***iaszczo dół zaczął robić!

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

Edytowane przez smiechotka
Czas edycji: 2009-09-09 o 16:20
smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 16:22   #1183
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smiechotka Pokaż wiadomość
Dzięki Skarbie

Dziękuję .
Ale jak dół, to dół i trzeba na wszystko ponarzekać, nie?

Nie mam na dole zalążków 8ek, sprawców całego stłoczenia. I właśnie z miejscem jest problem, bo nie pozwalam orto bardziej wysunąć ich do przodu, bo uważam, że w ten sposób uzyskamy efekt końskiego uśmiechu . Na każdej wizycie mam stripping. I dziś po tej mocniejszej sprężynce widzę, że jest miejsce na przekręcenie dolnego kła . Ale, ale.. Problemem jest góry kieł, który jak już trafił na swoje miejsce, to zaczął blokować ten dolny i 'wpychać' go do środka.. Także teraz piłujemy ten góry od spodu
Śmiechotko, nie mówisz chyba o takim końskim uśmiechu jak u mnie w załączniku?
Stary 2009-09-09, 16:27   #1184
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Cytat:
Boli nie tak bardzo, jednak 'czuję' gdy naciskam językiem. ;P A tam.. Jest okej.

A szpara powiększyła się do rozmiaru prawie 2 mm.. Masakra, wyglądam okropnie. Foteczki może wrzucić, hm? Przerażę was. xd
To dobrze, że mniej boli A foteczki.. hmm nie wiem... boję się <żartuję>
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 16:35   #1185
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
jest już nieźle, a będzie pięknie (oczywiście chodzi o Twoje ząbki)
ja od 6 dni również zmagam się z bólem i niestety nic nie pomaga, żadne lody, tabletki. ale z dnia na dzień jest lepiej.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-09, 16:39   #1186
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Jak masz łuk termiczny - termoaktywny to zjedz sobie loda albo coś zimnego - pomaga na ból
Mówiłam że na pewno przekręciłam nazwę loda jeszcze nie próbowałam, ale zaraz skocze do sklepu.dzięki

Cytat:
Mnie też boli cały prawy dół od sprężynki
Btw. Elinka, jak Ci się za***iaszczo dół zaczął robić!
Dół to jakieś 3tygodnie temu dopiero dostał kopniaka do prostowania,wcześniej nie miał ochoty

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
jest już nieźle, a będzie pięknie (oczywiście chodzi o Twoje ząbki)
ja od 6 dni również zmagam się z bólem i niestety nic nie pomaga, żadne lody, tabletki. ale z dnia na dzień jest lepiej.
Jak patrzę na efekty na górze, to zapominam o całym bólu. Jeżeli lody nie pomogą skoczy do znajomej pani dr. i poproszę o receptę na przeciwbólowe.

Edytowane przez elinka20
Czas edycji: 2009-09-09 o 16:44
Stary 2009-09-09, 16:44   #1187
Yoggobela
Raczkowanie

GG do Yoggobela

Cytat:
To zdjęcie mnie przeraziło.! :P
Yoggobela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 17:19   #1188
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
To zdjęcie mnie przeraziło.! :P
Odrazu dodaję, że to nie ja Żeby nie było!
Stary 2009-09-09, 17:34   #1189
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
a już myślałam
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 18:02   #1190
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
ej wiedźmy przestańcie się śmiać!! jeszcze się okaże, że to ktoś stąd i będzie wtopa

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 18:25   #1191
natewa
Rozeznanie

Kobitki, mało się udzielam, ale regularnie Was podczytuję Żaliłam się jakiś czas temu (jeszcze w porzednim wątku), że orto, u której byłam na konsultacji nie bardzo się chciała podjąć leczenia mnie i w dodatku określiła mnie mianem "trudnego przypadku". Dziś byłam o orto poleconej przez Paprykę () i wygląda na to, że jednak do Was w pełni dołączę Wo dodatku wcale nie jestem trudnym przypadkiem
Mam teraz dylemat innego rodzaju: czy wziąść cały metal, czy metal + porcelana od trójki do trójki. Kiedyś myślałam, że cena kosmetycznych jest dla mnie nie osiągalna, ale w tym wypadku różnica jest 300 zł i naprawdę mnie to kusi....
Nie pamiętam tylko, czy to porcelanowy, czy kryształowy się przebarwia? I czy to chodzi o zamki, czy tylko o gumki?
natewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 18:54   #1192
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Ee to kobyli śmiech .
Ja mówiąc 'koński' mam na myśli zęby nachylone pod kątem.. jakby rozwartym względem podniebienia, a nie prostym tak jak to byś powinno
Cytat:

Dół to jakieś 3tygodnie temu dopiero dostał kopniaka do prostowania,wcześniej nie miał ochoty
Pamiętam ta wolną amerykankę u Ciebie w paszczy :roll eyes:. I nigdy nie mogłam się nadziwić jak wytrzymujesz, bo ból musi być kosmiczny!

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 18:59   #1193
Morfina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gorzalkaa Pokaż wiadomość
no i ja pewnie szpary miedzy jednkami miec nie bede ;d u mnie chca poszerzyc trzonowce czyli tam moje 6 bodajze
hehe to się ciesz, że nie będziesz miala bo to nic miłego...

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Szynszyla81 Pokaż wiadomość
Ja w sumie mam mieć 28 przekręceń...
Przeraziłaś mnie...ile mm szpara Ci się zrobiła przez noc?

Kurcze....jednak po cichu liczyłam że może mnie to ominie...to, tzn. szpara pomiędzy jedynkami.....ale chyba nie za bardzo ;-(
Trudno....

Dziewczyny...ile rozkręceń za Wami i jakiej wielości szpara na dzień dzisiejszy?

Pozdrawiam
szpara się nie robi tak milimetrami z dnia na dzień. 1 mm na kilka dni
pociesze Cie- ja mam 4 mm szpary

Aparat stały góra i dół 25.11.09r.

59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg
Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm
paznokcie; włosy; skóra
cellulit; tłuszcz; rozstępy
Morfina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 19:19   #1194
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natewa Pokaż wiadomość
Kobitki, mało się udzielam, ale regularnie Was podczytuję Żaliłam się jakiś czas temu (jeszcze w porzednim wątku), że orto, u której byłam na konsultacji nie bardzo się chciała podjąć leczenia mnie i w dodatku określiła mnie mianem "trudnego przypadku". Dziś byłam o orto poleconej przez Paprykę () i wygląda na to, że jednak do Was w pełni dołączę Wo dodatku wcale nie jestem trudnym przypadkiem
Mam teraz dylemat innego rodzaju: czy wziąść cały metal, czy metal + porcelana od trójki do trójki. Kiedyś myślałam, że cena kosmetycznych jest dla mnie nie osiągalna, ale w tym wypadku różnica jest 300 zł i naprawdę mnie to kusi....
Nie pamiętam tylko, czy to porcelanowy, czy kryształowy się przebarwia? I czy to chodzi o zamki, czy tylko o gumki?
gumeczki się zawsze odbarwiają oczywiście nie te mocno kolorowe A jeśli chodzi o kosmetyczny.. to masz taki sam dylemat jak ja kiedyś miałam i wybrałam pół na pół czyli kosmetyczny.. i jak się nie mylę to chyba ten porcelankowy się przebarwia.. a kryształowy nie.. chociaż moje zdanie takie, że chyba każdy z biegiem czasu się przebarwi No i podobno na całym metalowym orto lepiej sie pracuje bo można więcej kombinacji porobić.. więc zapytaj orto czy to prawda i jak powie, że tak to bierz metal a jak powie że nie to musisz sama zdecydować hihi.. Ale pomogłam
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 19:32   #1195
domiluk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
gumeczki się zawsze odbarwiają oczywiście nie te mocno kolorowe A jeśli chodzi o kosmetyczny.. to masz taki sam dylemat jak ja kiedyś miałam i wybrałam pół na pół czyli kosmetyczny.. i jak się nie mylę to chyba ten porcelankowy się przebarwia.. a kryształowy nie.. chociaż moje zdanie takie, że chyba każdy z biegiem czasu się przebarwi No i podobno na całym metalowym orto lepiej sie pracuje bo można więcej kombinacji porobić.. więc zapytaj orto czy to prawda i jak powie, że tak to bierz metal a jak powie że nie to musisz sama zdecydować hihi.. Ale pomogłam
no właśnie mi moja orto powiedziała że na całym metalowym jest lepiej lepiej można kombinować
ale czy to prawda tego nie wiem, bo może tylko na metalowych pracuje i dlatego tak mówi
ja mam Damona także gumeczek nie mam -więc na temat przebarwień się nie wypowiem

domiluk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 20:18   #1196
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Jak Wam sie wydaje czy jest mozliwe, aby rurki obcieraly? Do tej pory obcieral mnie tylko wystajacy drut, ale teraz chyba jest inaczej Bylam niedawno u orto aby mi przyciela drut i nadal mam ten sam problem Nie wiem dlaczego tak jest... Czym to moze byc spowodowane? Na ostatniej wizycie orto mi dala troszke grubszy luk. Moze to byc powod? Doradzcie...

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 20:20   #1197
natewa
Rozeznanie

Moja orto powiedziała, że nie ma żadnej różnicy w działaniu, więc mogę sobie wybrać... O bezligaturowy też pytałam, ale w moim przypadku nie miał by on sensu, bo i tak będę musiała przychodzić na wizyty co miesiąc.
Chyba się skłaniam ku temu z porcelanowym przodem

Czy jeszcz któś mógłby się wypowiedzieć na temat tego przebrawiania się porcelanowego (najlepiej z autopsji) ?
natewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 20:35   #1198
milutek
Wtajemniczenie

natewa - o porcelanowym Ci nic nie napisze. ale polecam kryształek jeśli masz możliwość. zameczki są przeźroczyste i naprawdę ładnie to wygląda wg mnie. nic się nie przebarwia oprócz gumek oczywiście. chociaż ostatnio biorę błękitne i jest git,
Stary 2009-09-09, 20:43   #1199
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się, że orto zrobiła na Tobie dobre wrażenie
Na pewno dobrze Cię poprowadzi

Cytat:
Cytat:
Moja orto powiedziała, że nie ma żadnej różnicy w działaniu, więc mogę sobie wybrać... O bezligaturowy też pytałam, ale w moim przypadku nie miał by on sensu, bo i tak będę musiała przychodzić na wizyty co miesiąc.
Chyba się skłaniam ku temu z porcelanowym przodem

Czy jeszcz któś mógłby się wypowiedzieć na temat tego przebrawiania się porcelanowego (najlepiej z autopsji) ?
W działaniu pewnie różnicy nie ma, ale mnie orto mówiła, że woli pracować na metalu, ale jak pacjent chce kosmetyczny, to oczywiście no problem

Coś wstępnie już Ci powiedziała? Wyciski były? W którym gabinecie byłaś? (Rydlówka czy Czapińskiego?)
Stary 2009-09-09, 20:50   #1200
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Pamiętam ta wolną amerykankę u Ciebie w paszczy :roll eyes:. I nigdy nie mogłam się nadziwić jak wytrzymujesz, bo ból musi być kosmiczny!
Trudno było nie zapamiętać, bo to naprawdę koszmarnie wyglądało (jednak jest o wiele lepiej odkąd mam aparat) fakt góra potrafiła mi dopiec, ale byłam zawzięta i wytrzymywałam, z dołem jest gorzej po każdej wizycie jadę na przeciw bólowych (Ibuprom MAX itp.) a po dzisiejszej to Ketonal uśmierzył dopiero ból na jakieś 2h. teraz znów ból wrócił. Orto. jak zmieniała łuk i zakłądała metalowe ligaturki, to dosłownie ryczałam z bólu. (aż wstyd się przyznać)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości