|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Przyczajenie
|
Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic
Cześć! Chciałam prosić o analizę szamponu Bumble&Bumble Alojoba
SKŁAD: Water (Aqua Purificata) Purified, Sodium Laureth Sulfate, Cocamide MEA, Glyceryl Stearate Se, Coco-Glucoside, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Wheat Starch, Coconut Alcohol, Wheat Amino Acids, Panthenol (Pro-Vitamin B5), Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Tocopheryl (Vitamin E) Acetate, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract, Dimethicone, Retinyl Palmitate, Dicetyldimonium Chloride, Glycerin, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Chamomilla Recutita (Wild Chamomile) Flower Extract, Butylene Glycol, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Xanthan Gum, Sodium Cocoate, Sodium PCA, Sodium Chloride, Benzophenone-4, Potassium Stearate, Citric Acid, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolino ne, Chlorphenesin, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Linalool, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Fragrance (Parfum). Wiem, że na tym forum analizowałyście już dwa szampony z tej serii i wypowiadałyście się o nich bardzo pozytywnie. W tym też jest bardzo dużo składników odżywczych, ale martwi mnie czy nie będzie za bardzo obciążał włosów. Mam cienkie włosy, które w dodatku ostatnio bardzo ucierpiały podczas stosowania szamponu MatrixVolumizing (pojawił się łupież, strasznie się przetłuszczają i swędzą). Skład matrixa zaczyna się od sodium laureth sulfate, sodium lauryl sulfate i zastanawiam się czy to nie wina tej zabójczej mieszanki. W tym Bumblu też jest SLES i dlatego martwie się, czy ten fakt nie deprecjonuje trochę tego szamponu. Z drugiej strony,może jest w nim też coś co SLES neutralizuje? A może bumble ogólnie jest tak "dobroczynny", że to nie ma znaczenia? Tym bardziej, że znalazłam dużo pozytywnych opinii o B&B Alojoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Zakorzenienie
|
proszę o analizę
HairX Repair Therapy Split-end Serum ![]() skład: Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Dimethicone, Amodimethicone, Phenyl Trimethicone, Parfum, Dimethiconol. Czy to serum będzie miało jakiś korzystny wpływ na końcówki?? Jest porównywalne do serum z Avonu?? Z góry dziękuję za odpowiedź ![]()
#2343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Substancje odżywcze ( podkreślone) - hydrolizowany jedwab, pantenol, pokrzywa, ekstarkt z szałwi, rozmarynu,żywokostu, tymianek, cytryna Na fioletowo silikon ale rozpuszczalny w wodzie (wiec nie mam pojęcia po co go tu dali) Ponadto jest na wodzie różanej (różowe) Podumowując, ładny bogaty sklad, dużo supstancji odżywczych i ekstraktów, troche mało nawilżaczy ale szczerzemówiąc ja uważam ze szampon ma myć a nie nawilżać wlosy[COLOR="Silver"]
![]() ![]() Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2009-09-03 o 15:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2344 | ||
Zakorzenienie
|
[/COLOR]
Cytat:
Substancje czynne (podreślone) - herbata, witamina E, winorośl Na niebiesko - nawilżacze Nie ma silikonów. Na czerwono to co złe - zapach i konserwanty dość wysoko Ogólnie mi się ta odżywka podoba, moze nie powala ale nie jest zla, powinna nawilżać Cytat:
![]() |
#2345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A serum z Avonu z tego co wiem zawiera alkohol, wiec nie dość ze nic dobrego dla włosów nie zrobi to jeszcze je wysuszy Polecam jedwab Waxa , on przynajmniej ma te proteini jedwabiu a nie same silikony i zapewne jest tańszy od obu wymienionych wyżej produktów
![]() |
#2346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2348 |
Zakorzenienie
|
Witam.Prosze o analize tych dwóch produktów-
Nivea Hair Care, Styling, Volume Sensation, Pianka do włosów 'Zwiększona objętość Skład: Aqua, Isobutane, VP/VA Copolymer, Propane, Polyquaternium-4, Panthenol, Niacinamide, Cetrimonium Chloride, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, butane, Citric Acid, Sodium Benzoate, Citronellol, Linalool, Parfum. Nivea Hair Care, Styling, Volume Sensation, Spray unoszący włosy u nasady Skład: Aqua, Polyquaternium-89, Panthenol, Niacinamide, PEG-12 Dimethicone, Cetrimonium Chloride, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Sodium Benzoate, Citric Acid, Limonene, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylprioponal, Geraniol, Alpha-Isomethyl Ionone, Parfum Czy będą one jakoś dzilaały rzeczywiście na objętość? i najważniejsze czy nie zaszkodzą włosom? Czy nie pogorsza ich kondycji,nie przesuszą ?Z góry serdecznie dziękuję ![]()
#2349 |
Zakorzenienie
|
Witam,
Proszę o analizę kosmetyku: Loton Provit Rosa we włosach Skład: aqua, glycerin, propylene glycol, polyquaternium 6, panthenol, polysorbate 20, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, parfum, C.I. 19140, C.I. 42045. Dziękuję ![]()
#2350 |
Przyczajenie
|
Wiem, że tutaj analizujecie raczej składy kosmetyków, jednak została mi przepisana wcierka na wypadanie włosów i chciałabym wiedzieć, czy skład jest ok.
Bardzo proszę o jej analizę, jeśli nie na tym wątku to proszę mnie skierować do innego. wcierka robiona na zamówienie: acidi salicylici, mentholi 0,8, pilocarpini 0,3, tinctura chinae, tinctura capsici 6,0, Ethanolum 60%. |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na niebiesko- nawilżenie na zielono- odżywienie polyquaternium 6- działanie kondycjonujące, antystatyczne polysorbate 20 -emolient na końcu- konserwanty, zapach, barwniki Nie widzę nic, co mogłoby włosom zaszkodzić, produkt powinien mieć działanie nawilżające ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2352 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podkreślone - substancje czynne : witamina B3 i B5 oraz koenzym Q10 Fioletowy -antystatyki Nie ma silikonów. co do pobudzania produkcji keratyny to ogólnie nie za bardzo wiem co to ma znaczyć ![]() Napewno ułatwi rozczesywanie wlosów i je nawilży(czyli jakieś pozytywne dzialanie ma)natomiast jest możlwiość obciążenia cienkich wlosów, pozatym substancje czynne są na szarym końcu,a ostatnim skłądnikiem jest "tytułowy" koenzym Q10 ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2009-09-04 o 18:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogrubione - silikony (zawiera cykliczne) Na czerwono - alkohol ! i to dość wysoko Niebieski - nawilżacze Fioletowy - antystatyki Na końcu konserwanty i zapachy Odżywka będzie obciążać włosy i trochę je nawilżać, chociaż należy uważać na alkohol, jeśli ktoś ma włosy wrażliwe na ten składnik to bedzie wysuszać
![]() |
#2354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podkreślone - silikon ale zmywalny wodą Fioletowe- substancja usztywniająca Jak na tego typu produkty- niezły skład bo nie zawiera alkoholu (większość lakierów i tym podobnych produktów go posiada), jednak z doświadczenia wiem że przy przetłuszczających się włosach ładowanie czegokolwiek na nasadę włosów (oprócz wcierek) spowoduje szybsze przetłuszczanie się, ale oczywiście można spróbować ![]()
![]() ![]() Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2009-09-04 o 19:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No trafiłam z tą mgiełką ![]()
![]() |
#2356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Zakorzenienie
|
proszę o pomoc
![]() pytałam już prawie miesiąc temu w zbiorczym wątku składowym, ale nie dostałam odpowiedzi. Pytam więc tu: pytanko mam o odżywkę Ziaja, Plantica, Odżywka do włosów farbowanych 'Olej rycynowy': (wklejam jeszcze raz linki, bo przekierowanie z nazwy jakoś się psuje ) http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=29569 skład : Aqua (Water), Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Dimethicone, Isopropyl Myristate, Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Aloe Barbadensis Extract, Butylene Glycol, Helianthus Annuus Seed Extract, Panthenol, Retinyl Palmitate, Ricinus Communis Oil, Tocopheryl Acetate, Trilaureth-4 Phosphate, BHA, Cyamopsis Tetragonolobus Gum, Sodium Benzoate, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum (Fragrance), Citric Acid. i porównanie jej z poprzednią wersją Ziaja, Plantica V, Odżywka Olej rycynowy (Włosy farbowane) http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8421 skład: Skład: Aqua, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Stearalkonium Chloride, PEG-20 Stearate, Panthenol, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Extract, Retinyl Palmitate, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Dimethicone, Sodium Benzoate, Parfum (Fragrance), 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Citric Acid Czy ta pierwsza będzie przyjazna dla włosów cienkich i delikatnych? Zakładam spłukiwanie, żeby nie obciążać. Czy zmiana składu "wyszła" na dobre? P.S. używam tej pierwszej od kilku tygodni, po spłukaniu mam kłopot z rozczesywaniem, muszę wspierać się odżywką w sprayu ![]()
![]() |
#2358 |
Raczkowanie
|
Bardzo proszę analizę składu.
![]() Maska mleczna, nawilżająca z proteinami mleka. Firmy; MCG (master class group) Sklad; Aqua, Cetostearyl Alcohol, Glicerin, Palmitamidopropyltrimoniu m Chloride, Microcrystalline Wax, cetearrth-20, Dimothicon, Cyclomethicone, Sodium Hyaluronate, fragrance, d-panthenol, DMDM hydantoin, Hydrolyzed Milk protein , hydrolize silk protein, Phenoxyethanol (and) Methylparaben (and) Butylparaben, (and) Ethylparaben (and) Propylparabrn (and) isobutylparaben, citric Acid, citronellol, linalool, limonene, Mam nadzieje ze sie nie omyliłam. Pai sprzedająca poleciła ma ja zamiast Kallosa i powiedziała ze bd regenerować (wiem wiem pewnie mnie oklamala ![]() ![]()
#2359 |
Zakorzenienie
|
Bardzo proszę analizę szamponu Mrs. Potter's z ekstraktem z imbiru:
Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Cocoamphoacetate, Cocamidopropyl Betaine, Disodium PEG-5 Laurylcitrate Sulfosuccinate, , Methoxy PEG/PPG-7/3 Aminopropyl Dimethicone, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chliride, Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract, Parfum, Isopropyl Alcohol, Propylene Glycol, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate,Methylchloroisot hiazolinone Methylisothiazolinone, Citric Acid, Sodium Chloride, Limonene, CI 19140, CI 17200. Będę bardzo wdzięczna za opinię o nim, nie ma go w KWC , a jestem ciekawa, jak się mają obietnice producenta do składu. Zgodnie z info na opakowaniu szampon wzmacnia włosy i zapobiega ich wypadaniu.
...it's about practice. Edytowane przez lemka Czas edycji: 2009-09-06 o 19:40 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Raczkowanie
|
Witam znawczynie składów
![]() Bardzo prosiłabym o analizę nastepujących produktów: Pat&rub by Kinga Rusin- szampon dodający objętości Aqua, Ammonium Lauryl Sulfate, Camellia Sinensis Leaf Water, Lauryl Glucoside, Betaine, Glycerin, Plantago Psyllium Seed Extract, Lamium Album Flower Extract, Panax Ginseng Root Extract, Eclipta Prostrata Extract, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Cocoyl Proline, Caprylyl Glycol, Phenethyl Alcohol, Parfum, Yogurt Powder, D-Panthenol, Sodium Phytate, Citric Acid, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium, Limonene, Linalool. Pat&rub by Kinga Rusin- odżywka dodająca objętości Aqua, Camellia Sinensis Leaf Water, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol , Betaine, Glycerin, Plantago Psyllium Seed Extract, Lamium Album Flower Extract, Panax Ginseng Root Extract, Eclipta Prostrata Extract, Brassicamidopropyl Dimethylamine, Simmondsia Chinesis (Jojoba) Seed Oil , Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Caprylyl Glycol, Phenethyl Alcohol, Parfum, D-Pantenol, Aspartic Acid, Citric Acid, Tocopherol, Helianthus Annuus ( Sunflower) Seed Oil, Citral, Limonene, Linalool. Pat&rub by Kinga Rusin- szampon do włosów normalnych i tłustych Aqua, Ammonium Lauryl Sulfate, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Water, Lauryl Glucoside, Betaine, Glycerin, Eclipta Prostrata Extract, Saponaria Officinalis Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Extract, Thymus Vulgaris (Thyme) Extract, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Cocoyl Proline, Caprylyl Glycol, Phenethyl Alcohol, Parfum, Sodium Phytate, Citric Acid, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium, Citral, Limonene, Linalool. Pat&rub by Kinga Rusin- odżywka do włosów normalnych i tłustych Aqua, Mentha Piperita(Peppermint) Leaf Water, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Betaine, Glycerin, Eclipta Prostrata Extract, Saponaria Officinalis Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Extract, Thymus Vulgaris (Thyme) Extract, Brassicamidopropyl Dimethylamine, Cannabis Sativa Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Caprylyl Glycol, Phenethyl Alcohol, Parfum, D-Pantenol, Aspartic Acid, Citric Acid, Tocopherol, Helianthus Annuus ( Sunflower) Seed Oil, Citral, Limonene, Linalool. Edytowane przez samajka Czas edycji: 2009-09-15 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Przyczajenie
|
A co do składów to radziłabym dziewczynom, które używają produktów do włosów bez silikonów uważać na te z nivea. Teraz odżywki mają nową formułę, a co za tym idzie skład niż ten podany na kwc, np. ja się naciełam jak kupiłam diamond gloss tuż przed nałożeniem coś mnie podkusiło, żeby przeczytać skład bo miała nowe opakowanie i znalazłam silikon: dimethicone na samym początku. A tak lubiłam tę odżyweczkę
![]() Edytowane przez ankack Czas edycji: 2009-09-08 o 16:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podkreślone - nawilżacze fioletowe - substancje natłuszczające czerwone - silikony Niebieski - substancja rozgrzewająca Pod konice konserwanty i zapachy - z przewagą konserwantów ( a tym także parabeny) Całkiem niezły ten składzik, powinien właśnie łądnie działać na suche i dosyć gęste włosy (myśle ze fajnie by się sprawdziła przy lokach), przy dłuższym używaniu powinna w jakimś stopniu trwale wpływac na polepszenie kondycji włosów ![]() Myśle ze warto by ją zmywać zimną wodą lub płukanką octową, ponieważ ma efekt rozgrzewający a w wysokiej temp.rozchylają się łuski włosa (co powoduje lepszą penetrację substancji aktywnych) ale należło by potem te łuski domknąć ![]()
![]() |
#2365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podkreślone - substancje aktywne : ekstrakt z cytryny, ekstrakt z owsa Niebieski - nawilżacze ( w tym także kwas mlekowy który jest także regulatorem pH) Fioletowy - antystatyk Nie ma silikonów. Jak na moje oko to całkiem w porządku szamponik, faktycznie nie powinien plątać włosów, tytułowe ekstrakty także są - szkoda ze poza połową składu (czyli mało ich), co do wzmacniania i delikatnego mycia to to raczej chwyt marketingowy ![]()
![]() ![]() Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2009-09-09 o 12:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pogrubione - SLES Na końcu barwiniki Ładny, prosty skład, napewno będzie spełniał swoją podstawową funkcję , czyli mył, może troszkę wzmacniać bo ma ten ekstrakt z brzozy aczkolwiek na samay końcu składu wiec trudno określić czy jest tam go odpowiednia ilość aby zadziałał
![]() |
#2367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Detergenty (podkreślone) - m.in.SLES i także SLS (w środku składu) Nawilżacze na niebiesko Całkiem w porządku, faktycznie ma te 7 ziół i aloes, tylko troche dużo detergentów, w tym agresywny SLS, raczej dla wrażliwców sie nie nadaje...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podkreślone - detergenty :jest SLES. Nie ma silikonów. Jak na szampon ma bardzo dużo substancji aktywnych, oczywiście nie jest to minus aczkolwiek nie wiem czy w ogóle zdążą one zadziałać, ale generalnie jak najbardziej w porządku składzik ![]()
![]() |
#2369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Praktycznie te same co w szamponie tylko w innej kolejności. Podkreślone - silikony (także są cykliczne) Niebieskie - nawilżacze Niezła odżyweczka ![]()
![]() |
#2370 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.