Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-08, 22:53   #481
Ulinka_24
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2

dziekuje za odpowiedz no to musze troche naszukac sie tych produktow całe szczescie ze mam 3 wieksze sklepy koło siebie :P

ja planuje zrzucic 10 kg :P choc do pełni szczescia brakuje 15 troche mnie przybyło tu i tam po 2 ciazach i juz mi sie nie chce patrzec na siebie :P moj małzonek jak mu ostatnio marudziłam na moje zwizy to powiedział ze "troche motywacji i sie ich pozbedziesz" no to motywacje mam :P ale wiecie co ?? sama mysl ze zaczynam dietke działa na mnie tak ze juz czuje sie szczuplejsza

no to nic ide poczytac jeszcze troche ale ciezko mi bo ksiazke mam na kompie a czasu na kompa niezbyt duzo bo chłopaki nie pozwalaja mi zbytnio na relaks :P dlaego zostałyscie mi wy jak cos bede chciala jeszcze to bede pytac no i melduje sie tu ładnie w poniedziałek z nowymi siłami do działania
Ulinka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 23:08   #482
pupuru
Raczkowanie

Jakto tylko raz? Oo Czyli że za drugim razem już nie działa?
pupuru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 23:56   #483
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ulinka_24 Pokaż wiadomość
ja planuje zrzucic 10 kg :P choc do pełni szczescia brakuje 15
To dokładnie tak jak ja

Dukan twierdzi, że powinnam zrzucić 10kg ale co on tam wie , hi, hi ja bym chciała 15kg porzucić raz i na zawsze

No więc jestem na dietce i czekam na rezultaty .

Dziś musiałam zjeść sama prawie całą kapustę, którą sobie wczoraj ugotowałam i w związku z tym w środku dnia miałam brzuch jak wielki napompowany balon . W zasadzie już się cieszę, że jutro ostatni dzień z warzywkami ponieważ z nimi jest więcej roboty i "zachodu" a jak już wiecie nie lubię gotować

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Cytat:
Napisane przez pupuru Pokaż wiadomość
Jakto tylko raz? Oo Czyli że za drugim razem już nie działa?
Wygląda to tak: 1 faza uderzeniowa trwa do 10dni (raz w życiu) a potem 2 faza tzw. naprzemienna 5/5 czyli 5 dni Protein z Warzywami (P+W) a potem 5 dni samych Protein (P) , i tak w kółko na zmianę (dlatego faza naprzemienna) i trwa ona aż do uzyskania właściwej wagi. Potem dopiero faza 3 utrwalająca...
Mam nadzieję, że to zrozumiałe choć troszkę

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 00:06   #484
pupuru
Raczkowanie

O kurcze, to mi sie coś pomieszało, bo myślałam, że faza uderzeniowa ta pierwsza trwa 5 dni po prostu jak każda później.. i myślałam, ze robie źle, że planuje najpierw 10 dni _-_ i przede wszystkim myslałam, że sama wymysliłam te 10 dni na początek _-_

A jeszcze pytanie - czy są takie jogurty, które pasowałyby do tej diety, a jednocześnie nie bylyby kwaśne? Coś podobnego w smaku do danone fantazja bez tych dodatków z pojemniczka obok? I jakiej firmy i gdzie kupić jeśli coś takiego istnieje. Poza tym, może by pisac o takich dobrych rzeczach polecanych w temacie z przepisami? Żeby łatwiej bylo można znaleźć to, co można jeść.

Edytowane przez pupuru
Czas edycji: 2009-09-09 o 00:17
Stary 2009-09-09, 00:25   #485
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pupuru Pokaż wiadomość
A jeszcze pytanie - czy są takie jogurty, które pasowałyby do tej diety, a jednocześnie nie bylyby kwaśne? Coś podobnego w smaku do danone fantazja bez tych dodatków z pojemniczka obok? I jakiej firmy i gdzie kupić jeśli coś takiego istnieje. Poza tym, może by pisac o takich dobrych rzeczach polecanych w temacie z przepisami? Żeby łatwiej bylo można znaleźć to, co można jeść.
Wszystkie jogurty naturalne bez cukru i z jak najmniejszą ilością tłuszczu (najlepiej 0%) pasują do naszej diety. Co do smaku to sama musisz próbować. Ja kupuję sobie w Realu jogurt "Bieluch" bo właśnie jego smak i konsystencja mi odpowiadają, chociaż tłuszczu ma 2% . Jeśli chcisz słodkie jogurty, to po prostu dodaj sobie do niego słodzik i np. kilka kropel aromatu i będziesz miała "prawie" fantazję . Ja z takiej właśnie kombinacji (+ żelatyna) robię sobie ptasie mleczko bardzo często.

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 01:35   #486
pupuru
Raczkowanie

Tylko boje sie, że jak będe jadła cały ten nabiał (z wyjątkiem jajecznicy) non stop ze słodzikiem (bo słony jakoś mi nie wchodzi, nie mogę sie przemóc : /) to efekty będą dużo gorssze : /

Hmm... Mam miłą historie :d
Mieszkam z dziadkiem i babcią (między innymi) i wczoraj zeszłam do nich na dół i sytuacja wyglądala mniej więcej tak:
- dziadek, podwieź mnie do sklepu, bo muszę kupić jedzenie, a zaraz zamykają
- no ale mamy jedzenie, weź coś sobie
- ale ja nie mogę, bo muszę specjalne, bo jestem na diecie
- na diecie?
- no śmiałeś się ze mnie, że jestem gruba, to idę na dietę, Twoja wina : P
A dzisiaj, schodzę na dół się zważyć (oni mają wagę w łazience, ja nie mam : P) i szok! 4kg mniej w jeden dzień! Chwila konsternacji, schodzę z wagi, przesuwam ją, że niby krzywo stoi, a potem jeszcze raz i nadal -4kg! Zeszłam z niej.... a ona wskazywała na minus kilka kilogramów. 'Ktoś' ją musiał cofnąć

A zła wiadomość jest taka, że jak ustawiłam ją normalnie i się zważyłam, to nadal 0 utraty wagi :/ Mam nadzieję, że to przez okres i po okresie będzie nagłe 'BUM' :P

Edytowane przez pupuru
Czas edycji: 2009-09-09 o 02:02
Stary 2009-09-09, 07:38   #487
Mysz_ka
Raczkowanie

Dziewczyny proszę dajcie mi znać ile tego chlebka i ile placków (wszystko z mąką kukurydzianą) można dziennie jeść?
i czy zamiast słodzika można używać cukru trzcinowego?

ja po 2 dniach tylko 1 kg mnie j
Mysz_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 08:10   #488
eliza40
Zakorzenienie

Witam.
Myszka ja jem placki prawie co dziennie a i chleb też jem często.Nie wiem czy to dobrze,ale dopóki ktoś nie poruszył tematu tej mąki to się nie zastanawiałam
eliza40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 09:20   #489
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez syb Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam kryzys.... chcę ciastko, chcę zupę którą ugotowałam i ser żółty, coś innego chce... buu
poradźcie coś.
Nie kochana nie rób głubstw,proszę.P omyśl o tym jak zmieniasz garderobę,jak znajomi się oglądają i uwierzyć nie mogą że tak pięknie wyglądasz.PROSZĘ NIE GRZESZ.Zrób sobie deser dukana ,albo serniczek,może muflinki.Pij skarbie dużo dużo wody,wypij kefir albo jogurt.Trudno nie możemy jeść tego co chcemy ,ale napewno się opłaci.Wiesz ja mam dużo do zrzucenia i muszę się uzbroić w cierpliwość,wiem że nic nie przyjdzie samo,trzeba pocierpieć.Choć ja chyba się już przyzwyczaiłam do tej diety i staram się być zawsze najedzona wtedy nie myślę o jedzeniu.Trzymaj się i niedaj się zwieść zupce ani serkowi.

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Assafi Pokaż wiadomość
Witam wszystkie nowe i stare dukanki.

Nie bylo mnie pare dni (zaczelam nowa prace i tam nie ma netu) i kurde ponad 10 stron mialam do nadorobienia.
Ja nadal na P/W ale kurde od ponad 2 tyg waga mi stoi na 60.4. Juz zaczynam sie dolowac bo mojemu juz calkiem niezle waga spadla ( miesci sie do spodni z przed 3 lat) a ja nadal stoje. WRRRRRRRR Mam nadzieje, ze sie niedlugo ruszy mam jeszcze 6,5 kg do zrzucenia.
Mam takie pytanie czy wy tez tak czasem macie, ze poprostu wam sie nic niechce jesc a jak juz cos zjecie to niewiele bo czujecie sie syte! Bo ja od kiliku dni nie mam za bardzo ochoty jesc a jak juz jem to bardzo malo.
Pozdrawiam
p.s. nie rozpisujcie sie tak bo nie nadazam nadrabiac
Ja też tak miałam ,wystarczyło że popatrzyłam na jedzenie i byłam pełna.Waga też często stoi,a było tak że nawet wzrosła o 1,5kg.,a następnego dnia spadła.Niewiem dlaczego tak się dzieje.Ale ogólnie jest super.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Spinka25 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkie Dukanki!
Wy już mnie pewnie nie pamiętacie, ale ja Was ciągle podczytuję (jakoś nie mogę się odczepić od tego wątku ) i śledzę systematycznie Wasze losy. Oczywiście za wszystkie trzymam bardzo mocno kciuki!

Chciałam napisać słówko do wszystkich tych, które boją się efektu jo-jo po zakończeniu diety. Ja już dość długo nie jestem na Dukanie i jem "prawie" normalnie - jem 2 kromki chleba dziennie (staram się pełnoziarnisty), poza tym makaron pełnoziarnisty, chude mięsko, DUŻO warzyw i owoców, staram się nie opychać i nie jeść dużo słodyczy (ale całkowicie sobie nie odmawiam) i... kilogramy nie wracają Ja nie przeprowadziłam nawet III fazy, tylko od razu przeszłam na takie odżywianie Oczywiście Was do tego nie namawiam, ale jak widać nawet wtedy dieta Dukana działa

Także trzymajcie się wszystkie dzielnie (podziwiam zwłaszcza betii za nie grzeszenie ) i dalej róbcie swoje!
Pozdrawiam "starą gwardię", a zwłaszcza wiolqn, dobrego duszka tego wątku!
Buziaki!
Jak mogłabym zapomnieć o Tobie ,to dzięki Wam,bo dużo otuchy i porad czerpałam również od Kredki i cieszę się bardzo że jesteście tu z nami.Tak Wiolgn to chodząca encyklopedia wiedzy i porad,jak dobrze że można tu zajrzeć i rozwiać swoje wątpilwości,no i oczywiście zaraz jakoś na duszy lżej.Pozdrawiam
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 10:20   #490
Assafi
Raczkowanie

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Ja też tak miałam ,wystarczyło że popatrzyłam na jedzenie i byłam pełna.Waga też często stoi,a było tak że nawet wzrosła o 1,5kg.,a następnego dnia spadła.Niewiem dlaczego tak się dzieje.Ale ogólnie jest super.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

To mnie pocieszylas betii a juz sie balam, ze to cos ze mna nie tak. Wczoraj doszlismy do kompromisu z moim, ze on nie moze wiecej schudnac i przechodzi na faze III od 22 tzn kiedy jedzie na urlop ( na ktory ja nie moge) wiec pozostane sama na placu boju
Assafi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 10:29   #491
Ancymon24
Przyczajenie

Mam do Was pytanie, czy którąś z Was bolały może nerki. Bo nie rano troszkę pobolewały i nie wiem czy to normalne. Wprawdzie Dukan w książce pisze, że dieta obciąża nerki i dlatego trzeba pić dużo.
Może któraś z Was też tak miała. Jestem dziś 17 dzień do diecie i mam 3.80 kg mniej
Ancymon24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 10:56   #492
neura
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ancymon24 Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie, czy którąś z Was bolały może nerki. Bo nie rano troszkę pobolewały i nie wiem czy to normalne. Wprawdzie Dukan w książce pisze, że dieta obciąża nerki i dlatego trzeba pić dużo.
Może któraś z Was też tak miała. Jestem dziś 17 dzień do diecie i mam 3.80 kg mniej
u mnie też ten problem niestety z bólem występuje , szczególnie odczuwam zawsze pod koniec fazy protein , kiedy wchodzę na P+W przestają dokuczać , piję dużo herbaty oczyszczającej i czerwoną puki nie mam problemów z oddawaniem moczu trzymam dietę ale powinnaś skonsultować sie z lekarzem szczególnie kiedy miałeś w przeszłości problemy z nerkami
o3.09-65,80
06.o9-64,90
09.09-64,20
13.09-63,50
20.09-62,9
neura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 10:57   #493
pani_sylwia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Spinka25 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkie Dukanki!
Wy już mnie pewnie nie pamiętacie, ale ja Was ciągle podczytuję (jakoś nie mogę się odczepić od tego wątku ) i śledzę systematycznie Wasze losy. Oczywiście za wszystkie trzymam bardzo mocno kciuki!

Chciałam napisać słówko do wszystkich tych, które boją się efektu jo-jo po zakończeniu diety. Ja już dość długo nie jestem na Dukanie i jem "prawie" normalnie - jem 2 kromki chleba dziennie (staram się pełnoziarnisty), poza tym makaron pełnoziarnisty, chude mięsko, DUŻO warzyw i owoców, staram się nie opychać i nie jeść dużo słodyczy (ale całkowicie sobie nie odmawiam) i... kilogramy nie wracają Ja nie przeprowadziłam nawet III fazy, tylko od razu przeszłam na takie odżywianie Oczywiście Was do tego nie namawiam, ale jak widać nawet wtedy dieta Dukana działa

Także trzymajcie się wszystkie dzielnie (podziwiam zwłaszcza betii za nie grzeszenie ) i dalej róbcie swoje!
Pozdrawiam "starą gwardię", a zwłaszcza wiolqn, dobrego duszka tego wątku!
Buziaki!
Witam wszystkie dziewczyny i od razu mówię ,że podpisuję się obiema rękami pod słowami Spinki25, trochę sobie pofolgowałam z dietą ,małe grzeszki a po drodze wiejskie wesele mniam mniam ale wczoraj stanęłam na wadze i huuuuuuuraaaaa nic nie przybyło ,fakt że trzymam się zasad co do listy np. nie jem wieprzowiny ,chleba ,makaronu a na weselu wyławiałam drób pieczony co prawda na tłuszczu ,ale mimo wszystko nie ma jak pisze Spinka25 efektu jojo i za to kocham pana Dukana .
Dziewczyny nie poddawajcie się i czytajcie uważnie książkę , ja zawsze sprawdzam jak mam jakieś wątpliwości co pisze dukan
będę na forum bo nie porzucam dietki ,jeszcze 2 kg ,mam nadzieję że je szybko zrzucę
pani_sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 11:27   #494
neura
Raczkowanie

mi wkońcu spadł apetyt , nawet na warzywkach nie chce ni się za bardzo jeść ,lodówka pełna a ja się sycę samym widokiem...i waga też leci.... po 40 dniach ''postu'' 6,2 kg mniej . Też zrobiłam test dukana myślimy podobnie z panem doktorem moja waga według niego to 61,1 i mam to osiągnąć w połowie pażdziernika i ja też tak sobie liczyłam tylko do tego czasu chcę 60 mam troszeczkę większe ambicje ..

dziś w mojej biedronce pojawił się ''ACTIMEL'' lekki naturalny. kupiłam , tłuszcz o,05%, białko2,8 niestety węglowodany 3,3 . w smaku dość słodkawy przypomina mi trochę słodką śmietanę , konsystencja wodnista
o3.09-65,80
06.o9-64,90
09.09-64,20
13.09-63,50
20.09-62,9

Edytowane przez neura
Czas edycji: 2009-09-09 o 11:29
Stary 2009-09-09, 11:28   #495
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pani_sylwia Pokaż wiadomość
Witam wszystkie dziewczyny i od razu mówię ,że podpisuję się obiema rękami pod słowami Spinki25, trochę sobie pofolgowałam z dietą ,małe grzeszki a po drodze wiejskie wesele mniam mniam ale wczoraj stanęłam na wadze i huuuuuuuraaaaa nic nie przybyło ,fakt że trzymam się zasad co do listy np. nie jem wieprzowiny ,chleba ,makaronu a na weselu wyławiałam drób pieczony co prawda na tłuszczu ,ale mimo wszystko nie ma jak pisze Spinka25 efektu jojo i za to kocham pana Dukana .
Dziewczyny nie poddawajcie się i czytajcie uważnie książkę , ja zawsze sprawdzam jak mam jakieś wątpliwości co pisze dukan
będę na forum bo nie porzucam dietki ,jeszcze 2 kg ,mam nadzieję że je szybko zrzucę
Dziewczyny chylę czoła przed wszystkimi ,które doszły do celu,lub są o parę kroków do.My które zaczynamy mamy Was za wzór,więc dzielcie się dalej z nami swoim doświadczeniem,ja wiem że każdy organizm jest inny i każdy potrzebuje określonego czasu żeby dojść do wymarzonych kilogramów,ale wszystkie damy radę,grunt to wierzyć w to bardzo mocno i robić to co do nas należy.
Stary 2009-09-09, 11:29   #496
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez Mysz_ka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam 2 pytania:

1. upiekłam chlebe wg przepisu 175 g mąki kukurydzianej, 2 jajka, 2 łyżeczki proszku, 150 ml jogurtu. Wyszedl mi bardzo cienki w blaszce ale całkiem smaczny. Ile można o zjeść na 1 dzień??

2. nie mogłam trafić słodzika w proszku. Kupiła cukier trzcinowy. Czy można?
dzienny przydzial skrobii kukurydzianej to 1 lyzka. 175g to pewnie ze 3 czubate lyzki wyszly, wiec podziel chlebek na 3 dni. Tak najbezpieczniej. Plackow otrebowych mozna tyle ile wyszlo z 3 lyzek otreb.

cukru nie mozna, ale... przekopalam wlasnie internet w poszukiwaniu informacji i wychodzi na to ze zarowno slodzik jak i cukier trzcinowy maja okolo 94g wedlowodanow w skladzie. Sladowe ilosci tluszczu i bialka i podobna wartosc kaloryczna (cukier ma wiecej witamin). I stad moje pytanie, dlaczego akurat slodzik? Do tej pory uzywalam slodzika, nawet znalazlam taki o obnizonej zawartosci wegli (okolo 54g), ale po przeczytaniu paru artykulow na temat aspartamu i szkodliwosci nawet malych ilosci stwierdzilam ze wole trzcine. Nawet jezeli tym samym bede sabotazowac diete. Nie slodze herbat, a cukru uzywam tylko do deserow, ktorych przeciez nie robie codzien i nie zajadam sie lyzkami. I dlatego stawiam na naturalnosc i zdrowie.

Cytat:
Napisane przez syb Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam kryzys.... chcę ciastko, chcę zupę którą ugotowałam i ser żółty, coś innego chce... buu
poradźcie coś.
Zrob sobei zdjecie w bikini i powies na wewnetrznej stronie drzwiczek od szafy (aby wszyscy nei musieli go ogladac). Obok przyklej zdjecie jakiegos ciacha. I jak dopadnie cie taki kryzys to otworz sobie te drzwiczki i popatrz tak z minutke. Ciacho - fotka, ciacho- fotka.
Upiecz muffinki, albo to czekoladowe cos z otreb - hamuje ochote na slodkie. A najlepiej, za kazdym razem jak najdzie Cie chec na grzeszek, ciacho, ser czy cokolwiek innego zakazanego to zrob ze 20 przysiadow albo brzuszkow. Wierz mi, od razu przechodzi

Cytat:
Napisane przez Didier Pokaż wiadomość
trace powoli palera i juz mi sie nawet tych przepisow wszystkich nie chce testowac a tyle mialam zapalu na poczatku
wierz centymetrowi nie wadze. Moja waga tez czasem pokazywala wiecej a centymetr twierdzil ze mniej.

Cytat:
Napisane przez betii5 Pokaż wiadomość
Jak mogłabym zapomnieć o Tobie ,to dzięki Wam,bo dużo otuchy i porad czerpałam również od Kredki i cieszę się bardzo że jesteście tu z nami.Tak Wiolgn to chodząca encyklopedia wiedzy i porad,jak dobrze że można tu zajrzeć i rozwiać swoje wątpilwości,no i oczywiście zaraz jakoś na duszy lżej.Pozdrawiam
az sie zaczerwienielam, dzieki dziewczynki
Cytat:
hmmm, z tymi nerkami to nei przelewki. Mialas zdrowe przed rozpoczeciem diety? Pij duzo, bo duzo bialka bardzo zakwasza organizm i woda jest konieczna dla ich wlasciwego funcjonowania. Te 2l dziennie to nie jest wskazowka,, to obowiazek. Inaczej mozna sobie naprawde narobic szkody.

wczoraj mialam atak glodowy, niby lodowka pelna a ja nie mialam co zjesc. Oparlam sie otwartej paczce Hitow w szafce, budyniowi czekoladowemu, wafelkom w czekoladzie, czekoladzie z orzechami, serkowi zoltemu i pomidorom.
Dopiero teraz wychodzi mi oponka po urlopie. Dziwnie tak, jakby ktos mnei nagle nadmuchal w okolicy pepka. Ale po 2 dniach protein brzuch juz tak nie wystaje. Bedzie dobrze. Za 2 miesiace ani sie obejrze bede smigac w rozmiarze 36 i taki lachon ze mnei bedzie ze hoho (dzien motywacyjny mam hehe)

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 11:32   #497
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neura Pokaż wiadomość
mi wkońcu spadł apetyt , nawet na warzywkach nie chce ni się za bardzo jeść ,lodówka pełna a ja się sycę samym widokiem...i waga też leci.... po 40 dniach ''postu'' 6,2 kg mniej . Też zrobiłam test dukana myślimy podobnie z panem doktorem moja waga według niego to 61,1 i mam to osiągnąć w połowie pażdziernika i ja też tak sobie liczyłam tylko do tego czasu chcę 60 mam troszeczkę większe ambicje ..

dziś w mojej biedronce pojawił się ''ACTIMEL'' lekki naturalny. kupiłam , tłuszcz o,05%, białko2,8 niestety węglowodany 3,3 . w smaku dość słodkawy przypomina mi trochę słodką śmietanę , konsystencja wodnista
gratuluję super wynik.To masz szczęście bo ja tego actimela niestety nie widziałąm na oczy.Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów.
Stary 2009-09-09, 12:14   #498
Eklereczka
Przyczajenie

Witam wszystkie Dukanki .Dawno nie było mnie tu ,ale już jestem i mam się chyba czym chwalić ,pomieważ po 10 dniach "popsutej wagi ", jak ja to nazywam spadam w dół tzn. bez jakiegoś szaleństwa ale codziennie się ważę i codziennie 0,10 -0,20 kg jest mnie mniej. Obecnie jestem na P+W które lepiej mi służą . POZRAWIAM.
Eklereczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 12:49   #499
Ancymon24
Przyczajenie

Dzięki za poradę. Piję dużo nawet ponad dwa litry, no ale zobaczymy co będzie dalej.
Ancymon24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 13:53   #500
znaszmnie9
Przyczajenie

Cytat:
Jestem 16 dzień na diecie i schudłam mniej wiecej tyle co Ty.. i wczoraj właśnie pierwszy raz bolały mnie nerki..mimo że tak jak Ty pije dużo płynów.. troche to niepokojące.. postaram się pić jeszcze więcej, a jak dalej mnie będą pobolewać to zgłoszę się do lekarza.

ach i czy ktoś z was robił/jadł dukanowe lody? bo zastanawiam się nad zrobieniem.. ale nie wiem czy warto..boje się że znowu coś wyrzuce:P

Edytowane przez znaszmnie9
Czas edycji: 2009-09-09 o 14:42
znaszmnie9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 14:41   #501
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez znaszmnie9 Pokaż wiadomość
Jestem 16 dzień na diecie i schudłam mniej wiecej tyle co Ty.. i wczoraj właśnie pierwszy raz bolały mnie nerki..mimo że tak jak Ty pije dużo płynów.. troche to niepokojące.. postaram się pić jeszcze więcej, a jak dalej mnie będą pobolewać to zgłoszę się do lekarza.
Wiesz ja wyczytałam że ta dieta jest dla ludzi zdrowych,a z chorymi nerkami to już wogóle zabronione.A może poprostu pij więcej jak dwa litry,może potrzeba ci więcje żeby wypłukać te wszystkie śmieci.
Stary 2009-09-09, 15:12   #502
paulik
Raczkowanie

Witajcie Proteinki
Daaaaaaaaaaaaaaaaaawno mnie tu nie slyszałyscie dziewczyny, ale również sledzę z uwagą ten wątek.
Odeszłam od Dukana jakiś czas temu. I mi przybyło ciałka.
Wazę teraz 2 kg wiecej niz przed dietą. Czyli 79.
Oponka na brzuchu wisi. Mialam ciezki okres w swoim zyciu, zupelny aseksualny stosunek do wszystkiego. Przestałam uprawiac sport. Jadłam 2 razy dziennie,ale takie porcie ze ho ho . Wplyw ??? - troche dom, troche praca i zajadanie problemów GOTOWE!
I teraz skruszona wracam i zamierzam sie nie poddać!

Chce wazyc 68 kg. Czyli do zrzucenia mam 11 kg tluszczyku.

Trzymajcie kciuki.
Zaczynam od poniedzialku - 14 wrzesnia.
GRATULUJE WYTRWAŁYM SUKCESÓW.
Pozdrawiam Paulik
paulik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 15:21   #503
znaszmnie9
Przyczajenie

Cytat:
Wiesz ja wyczytałam że ta dieta jest dla ludzi zdrowych,a z chorymi nerkami to już wogóle zabronione.A może poprostu pij więcej jak dwa litry,może potrzeba ci więcje żeby wypłukać te wszystkie śmieci.
ależ ja nie mam chorych nerek! pierwszy raz w życiu mnie wczoraj bolały.. dlatego od dzisiaj pije więcej płynów.
Stary 2009-09-09, 15:42   #504
candy1991
Raczkowanie

a ja się dzis czuje taka zmęczona...
nie wiem czy to dieta ale najchętniej bym poszła spać mimo, że w nocy spalam dużo, czuję się strasznie ciężka... w ogóle taki flegmatyk dziś ze mnie
candy1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 16:05   #505
kuleczka18
Zadomowienie

Ja też jestem bardzo zmęczona, że aż musiałam jabłko w szkole zjeść;/ w ogóle się na lekcjach skupić nie mogłam;/ to od braku węglowodanów. Stanełam dziś na wadze. i bez zmian nadal -1.5 kg a jestem już na PW drugi dzień no cóż jeszcze 3 dni PW i potem znowu protal. Dziś mam masę nauki i nie wiem jak mój mózg sobie poradzi bez węglowodanów z taką ilością obowiazków;/ no cóż...trzeba jakoś przetrzymać, nie ma nic za darmo, pouczyc się trzeba, magnez wezmę.
Mój dzisiejszy jadłospis:
śniadanie: serek wiejski, pomidorek, jajko
w szkole: serek , jajko, jabłko:/
w domku: ryba wędzona, serek wiejski, pomidor
kolacja: będzie jajecznica z ogórkiem i pomidorem

do picia: zielona herbata, kawa, 1,5 l wody, czerwona herbata\

pozdrawiam
Rowerek-1/40
kuleczka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 16:17   #506
candy1991
Raczkowanie

a to mój;p
sniadanie
twaróg 0% z polędwicą z indyka i jajko
II śniadanie to jajko i znów polędwica
III śniadanie to kawa z mlekiem serek wiejski light ze słodzikiem
Obiad mintaj i znów polędwica
hahah wszystko dziś mi się prawie kończy a tej polędwicy mam stertę, jutro to chyba tylko ją będę jeść
musze iść na zakupy jakieś
candy1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 16:19   #507
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez znaszmnie9 Pokaż wiadomość
ależ ja nie mam chorych nerek! pierwszy raz w życiu mnie wczoraj bolały.. dlatego od dzisiaj pije więcej płynów.
Życzę ci żeby przestało boleć,a jak nie to szybciutko do lekarza.
Stary 2009-09-09, 17:11   #508
znaszmnie9
Przyczajenie

Cytat:
Życzę ci żeby przestało boleć,a jak nie to szybciutko do lekarza.
dziękuję bardzo już wlałam w siebie chyba z 2 litry a to dopiero środek dnia:P
Stary 2009-09-09, 17:19   #509
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Kuleczko jak na PW to tam strasznie malo tych warzywek jest. Te dni dane sa po to aby uzupelnic mozliwie najbardziej brak witamin w dni proteinowe. 2 pomidory i ogorek to za malo. Postaraj sie bazowac porzadne cieple danie na warzywkach wlasnie i do tego dodawac bialko.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 17:23   #510
neura
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kuleczka18 Pokaż wiadomość
Mój dzisiejszy jadłospis:
śniadanie: serek wiejski, pomidorek, jajko
w szkole: serek , jajko, jabłko:/
w domku: ryba wędzona, serek wiejski, pomidor
kolacja: będzie jajecznica z ogórkiem i pomidorem

do picia: zielona herbata, kawa, 1,5 l wody, czerwona herbata\

pozdrawiam
jadłospis jak najbardziej dukanowski ale proponowała bym jak masz chwilę czasu zamiast serka wiejskiego kupić chudy twaróg czyli ser biały -ma 3 razy tyle białka , jest tani i 0 węglowodanów , kiedy dodasz do niego trochę jogurtu i soli bedzie jak wiejski ale bardziej wartościowy i ''Dukanowy''
o3.09-65,80
06.o9-64,90
09.09-64,20
13.09-63,50
20.09-62,9

Edytowane przez neura
Czas edycji: 2009-09-09 o 17:26
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości