|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
dziekuje za odpowiedz
no to musze troche naszukac sie tych produktow całe szczescie ze mam 3 wieksze sklepy koło siebie :Pja planuje zrzucic 10 kg :P choc do pełni szczescia brakuje 15 troche mnie przybyło tu i tam po 2 ciazach i juz mi sie nie chce patrzec na siebie :P moj małzonek jak mu ostatnio marudziłam na moje zwizy to powiedział ze "troche motywacji i sie ich pozbedziesz" no to motywacje mam :P ale wiecie co ?? sama mysl ze zaczynam dietke działa na mnie tak ze juz czuje sie szczuplejsza no to nic ide poczytac jeszcze troche ale ciezko mi bo ksiazke mam na kompie a czasu na kompa niezbyt duzo bo chłopaki nie pozwalaja mi zbytnio na relaks :P dlaego zostałyscie mi wy jak cos bede chciala jeszcze to bede pytac no i melduje sie tu ładnie w poniedziałek z nowymi siłami do działania
|
|
|
|
#482 |
|
Raczkowanie
|
Jakto tylko raz? Oo Czyli że za drugim razem już nie działa?
|
|
|
|
#483 |
|
Zadomowienie
|
To dokładnie tak jak ja
Dukan twierdzi, że powinnam zrzucić 10kg ale co on tam wie ![]() No więc jestem na dietce i czekam na rezultaty . Dziś musiałam zjeść sama prawie całą kapustę, którą sobie wczoraj ugotowałam i w związku z tym w środku dnia miałam brzuch jak wielki napompowany balon . W zasadzie już się cieszę, że jutro ostatni dzień z warzywkami ponieważ z nimi jest więcej roboty i "zachodu" a jak już wiecie nie lubię gotować ![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Wygląda to tak: 1 faza uderzeniowa trwa do 10dni (raz w życiu) a potem 2 faza tzw. naprzemienna 5/5 czyli 5 dni Protein z Warzywami (P+W) a potem 5 dni samych Protein (P) , i tak w kółko na zmianę (dlatego faza naprzemienna) i trwa ona aż do uzyskania właściwej wagi. Potem dopiero faza 3 utrwalająca... Mam nadzieję, że to zrozumiałe choć troszkę
|
|
|
|
#484 |
|
Raczkowanie
|
O kurcze, to mi sie coś pomieszało, bo myślałam, że faza uderzeniowa ta pierwsza trwa 5 dni po prostu jak każda później.. i myślałam, ze robie źle, że planuje najpierw 10 dni _-_ i przede wszystkim myslałam, że sama wymysliłam te 10 dni na początek _-_
A jeszcze pytanie - czy są takie jogurty, które pasowałyby do tej diety, a jednocześnie nie bylyby kwaśne? Coś podobnego w smaku do danone fantazja bez tych dodatków z pojemniczka obok? I jakiej firmy i gdzie kupić jeśli coś takiego istnieje. Poza tym, może by pisac o takich dobrych rzeczach polecanych w temacie z przepisami? Żeby łatwiej bylo można znaleźć to, co można jeść. Edytowane przez pupuru Czas edycji: 2009-09-09 o 00:17 |
|
|
|
#485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Jeśli chcisz słodkie jogurty, to po prostu dodaj sobie do niego słodzik i np. kilka kropel aromatu i będziesz miała "prawie" fantazję . Ja z takiej właśnie kombinacji (+ żelatyna) robię sobie ptasie mleczko bardzo często.
|
|
|
|
|
#486 |
|
Raczkowanie
|
Tylko boje sie, że jak będe jadła cały ten nabiał (z wyjątkiem jajecznicy) non stop ze słodzikiem (bo słony jakoś mi nie wchodzi, nie mogę sie przemóc : /) to efekty będą dużo gorssze : /
Hmm... Mam miłą historie :d Mieszkam z dziadkiem i babcią (między innymi) i wczoraj zeszłam do nich na dół i sytuacja wyglądala mniej więcej tak: - dziadek, podwieź mnie do sklepu, bo muszę kupić jedzenie, a zaraz zamykają - no ale mamy jedzenie, weź coś sobie - ale ja nie mogę, bo muszę specjalne, bo jestem na diecie - na diecie? - no śmiałeś się ze mnie, że jestem gruba, to idę na dietę, Twoja wina : P A dzisiaj, schodzę na dół się zważyć (oni mają wagę w łazience, ja nie mam : P) i szok! 4kg mniej w jeden dzień! Chwila konsternacji, schodzę z wagi, przesuwam ją, że niby krzywo stoi, a potem jeszcze raz i nadal -4kg! Zeszłam z niej.... a ona wskazywała na minus kilka kilogramów. 'Ktoś' ją musiał cofnąć ![]() A zła wiadomość jest taka, że jak ustawiłam ją normalnie i się zważyłam, to nadal 0 utraty wagi :/ Mam nadzieję, że to przez okres i po okresie będzie nagłe 'BUM' :P Edytowane przez pupuru Czas edycji: 2009-09-09 o 02:02 |
|
|
|
#487 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny proszę dajcie mi znać ile tego chlebka i ile placków (wszystko z mąką kukurydzianą) można dziennie jeść?
i czy zamiast słodzika można używać cukru trzcinowego? ja po 2 dniach tylko 1 kg mnie j
|
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Myszka ja jem placki prawie co dziennie a i chleb też jem często.Nie wiem czy to dobrze,ale dopóki ktoś nie poruszył tematu tej mąki to się nie zastanawiałam
|
|
|
|
#489 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie kochana nie rób głubstw,proszę .P omyśl o tym jak zmieniasz garderobę,jak znajomi się oglądają i uwierzyć nie mogą że tak pięknie wyglądasz---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
Ja też tak miałam ,wystarczyło że popatrzyłam na jedzenie i byłam pełna.Waga też często stoi,a było tak że nawet wzrosła o 1,5kg.,a następnego dnia spadła.Niewiem dlaczego tak się dzieje---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#490 |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Ja też tak miałam ,wystarczyło że popatrzyłam na jedzenie i byłam pełna.Waga też często stoi,a było tak że nawet wzrosła o 1,5kg.,a następnego dnia spadła.Niewiem dlaczego tak się dzieje---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- To mnie pocieszylas betii a juz sie balam, ze to cos ze mna nie tak. Wczoraj doszlismy do kompromisu z moim, ze on nie moze wiecej schudnac i przechodzi na faze III od 22 tzn kiedy jedzie na urlop ( na ktory ja nie moge) wiec pozostane sama na placu boju |
|
|
|
#491 |
|
Przyczajenie
|
Mam do Was pytanie, czy którąś z Was bolały może nerki. Bo nie rano troszkę pobolewały i nie wiem czy to normalne. Wprawdzie Dukan w książce pisze, że dieta obciąża nerki i dlatego trzeba pić dużo.
Może któraś z Was też tak miała. Jestem dziś 17 dzień do diecie i mam 3.80 kg mniej
|
|
|
|
#492 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mniam mniam ale wczoraj stanęłam na wadze i huuuuuuuraaaaa nic nie przybyło ,fakt że trzymam się zasad co do listy np. nie jem wieprzowiny ,chleba ,makaronu a na weselu wyławiałam drób pieczony co prawda na tłuszczu ,ale mimo wszystko nie ma jak pisze Spinka25 efektu jojo i za to kocham pana Dukana .Dziewczyny nie poddawajcie się i czytajcie uważnie książkę , ja zawsze sprawdzam jak mam jakieś wątpliwości co pisze dukan będę na forum bo nie porzucam dietki ,jeszcze 2 kg ,mam nadzieję że je szybko zrzucę
|
|
|
|
|
#494 |
|
Raczkowanie
|
mi wkońcu spadł apetyt , nawet na warzywkach nie chce ni się za bardzo jeść ,lodówka pełna a ja się sycę samym widokiem...i waga też leci.... po 40 dniach ''postu'' 6,2 kg mniej
. Też zrobiłam test dukana myślimy podobnie z panem doktorem moja waga według niego to 61,1 i mam to osiągnąć w połowie pażdziernika i ja też tak sobie liczyłam tylko do tego czasu chcę 60 mam troszeczkę większe ambicje ..dziś w mojej biedronce pojawił się ''ACTIMEL'' lekki naturalny. kupiłam , tłuszcz o,05%, białko2,8 niestety węglowodany 3,3 . w smaku dość słodkawy przypomina mi trochę słodką śmietanę , konsystencja wodnista
Edytowane przez neura Czas edycji: 2009-09-09 o 11:29 |
|
|
|
#495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny chylę czoła przed wszystkimi ,które doszły do celu,lub są o parę kroków do |
|
|
|
|
#496 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cukru nie mozna, ale... przekopalam wlasnie internet w poszukiwaniu informacji i wychodzi na to ze zarowno slodzik jak i cukier trzcinowy maja okolo 94g wedlowodanow w skladzie. Sladowe ilosci tluszczu i bialka i podobna wartosc kaloryczna (cukier ma wiecej witamin). I stad moje pytanie, dlaczego akurat slodzik? Do tej pory uzywalam slodzika, nawet znalazlam taki o obnizonej zawartosci wegli (okolo 54g), ale po przeczytaniu paru artykulow na temat aspartamu i szkodliwosci nawet malych ilosci stwierdzilam ze wole trzcine. Nawet jezeli tym samym bede sabotazowac diete. Nie slodze herbat, a cukru uzywam tylko do deserow, ktorych przeciez nie robie codzien i nie zajadam sie lyzkami. I dlatego stawiam na naturalnosc i zdrowie. Cytat:
Upiecz muffinki, albo to czekoladowe cos z otreb - hamuje ochote na slodkie. A najlepiej, za kazdym razem jak najdzie Cie chec na grzeszek, ciacho, ser czy cokolwiek innego zakazanego to zrob ze 20 przysiadow albo brzuszkow. Wierz mi, od razu przechodzi Cytat:
Cytat:
Cytat:
wczoraj mialam atak glodowy, niby lodowka pelna a ja nie mialam co zjesc. Oparlam sie otwartej paczce Hitow w szafce, budyniowi czekoladowemu, wafelkom w czekoladzie, czekoladzie z orzechami, serkowi zoltemu i pomidorom. Dopiero teraz wychodzi mi oponka po urlopie. Dziwnie tak, jakby ktos mnei nagle nadmuchal w okolicy pepka. Ale po 2 dniach protein brzuch juz tak nie wystaje. Bedzie dobrze. Za 2 miesiace ani sie obejrze bede smigac w rozmiarze 36 i taki lachon ze mnei bedzie ze hoho (dzien motywacyjny mam hehe)
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|||||
|
|
|
#497 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratuluję super wynik |
|
|
|
|
#498 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Dukanki .Dawno nie było mnie tu ,ale już jestem i mam się chyba czym chwalić ,pomieważ po 10 dniach "popsutej wagi ", jak ja to nazywam spadam w dół tzn. bez jakiegoś szaleństwa ale codziennie się ważę i codziennie 0,10 -0,20 kg jest mnie mniej
|
|
|
|
#499 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za poradę. Piję dużo nawet ponad dwa litry, no ale zobaczymy co będzie dalej.
|
|
|
|
#500 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ach i czy ktoś z was robił/jadł dukanowe lody? bo zastanawiam się nad zrobieniem.. ale nie wiem czy warto..boje się że znowu coś wyrzuce:P Edytowane przez znaszmnie9 Czas edycji: 2009-09-09 o 14:42 |
|
|
|
|
#501 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz ja wyczytałam że ta dieta jest dla ludzi zdrowych,a z chorymi nerkami to już wogóle zabronione |
|
|
|
|
#502 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Proteinki
Daaaaaaaaaaaaaaaaaawno mnie tu nie slyszałyscie dziewczyny, ale również sledzę z uwagą ten wątek. Odeszłam od Dukana jakiś czas temu. I mi przybyło ciałka. Wazę teraz 2 kg wiecej niz przed dietą. Czyli 79. Oponka na brzuchu wisi. Mialam ciezki okres w swoim zyciu, zupelny aseksualny stosunek do wszystkiego. Przestałam uprawiac sport. Jadłam 2 razy dziennie,ale takie porcie ze ho ho . Wplyw ??? - troche dom, troche praca i zajadanie problemów GOTOWE! I teraz skruszona wracam i zamierzam sie nie poddać! Chce wazyc 68 kg. Czyli do zrzucenia mam 11 kg tluszczyku. Trzymajcie kciuki. Zaczynam od poniedzialku - 14 wrzesnia. GRATULUJE WYTRWAŁYM SUKCESÓW. Pozdrawiam Paulik |
|
|
|
#503 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
pierwszy raz w życiu mnie wczoraj bolały.. dlatego od dzisiaj pije więcej płynów.
|
|
|
|
|
#504 |
|
Raczkowanie
|
a ja się dzis czuje taka zmęczona...
nie wiem czy to dieta ale najchętniej bym poszła spać mimo, że w nocy spalam dużo, czuję się strasznie ciężka... w ogóle taki flegmatyk dziś ze mnie
|
|
|
|
#505 |
|
Zadomowienie
|
Ja też jestem bardzo zmęczona, że aż musiałam jabłko w szkole zjeść;/ w ogóle się na lekcjach skupić nie mogłam;/ to od braku węglowodanów. Stanełam dziś na wadze. i bez zmian nadal -1.5 kg a jestem już na PW drugi dzień
no cóż jeszcze 3 dni PW i potem znowu protal. Dziś mam masę nauki i nie wiem jak mój mózg sobie poradzi bez węglowodanów z taką ilością obowiazków;/ no cóż...trzeba jakoś przetrzymać, nie ma nic za darmo, pouczyc się trzeba, magnez wezmę.Mój dzisiejszy jadłospis: śniadanie: serek wiejski, pomidorek, jajko w szkole: serek , jajko, jabłko:/ w domku: ryba wędzona, serek wiejski, pomidor kolacja: będzie jajecznica z ogórkiem i pomidorem do picia: zielona herbata, kawa, 1,5 l wody, czerwona herbata\ pozdrawiam
|
#506 |
|
Raczkowanie
|
a to mój;p
sniadanie twaróg 0% z polędwicą z indyka i jajko II śniadanie to jajko i znów polędwica III śniadanie to kawa z mlekiem serek wiejski light ze słodzikiem Obiad mintaj i znów polędwica hahah wszystko dziś mi się prawie kończy a tej polędwicy mam stertę, jutro to chyba tylko ją będę jeść ![]() musze iść na zakupy jakieś |
|
|
|
#507 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#508 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Kuleczko jak na PW to tam strasznie malo tych warzywek jest. Te dni dane sa po to aby uzupelnic mozliwie najbardziej brak witamin w dni proteinowe. 2 pomidory i ogorek to za malo. Postaraj sie bazowac porzadne cieple danie na warzywkach wlasnie i do tego dodawac bialko.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#510 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez neura Czas edycji: 2009-09-09 o 17:26 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:31.

no to musze troche naszukac sie tych produktow

.
. W zasadzie już się cieszę, że jutro ostatni dzień z warzywkami 

. Jeśli chcisz słodkie jogurty, to po prostu dodaj sobie do niego słodzik i np. kilka kropel aromatu i będziesz miała "prawie" fantazję 

.P omyśl o tym jak zmieniasz garderobę,jak znajomi się oglądają i uwierzyć nie mogą że tak pięknie wyglądasz
Oczywiście Was do tego nie namawiam, ale jak widać nawet wtedy dieta Dukana działa
i przechodzi na faze III od 22 tzn kiedy jedzie na urlop ( na ktory ja nie moge) wiec pozostane sama na placu boju