|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. III - w oczekiwaniu na cud mobilizacji
Cytat:
No rozumiem, że bez sensu, ale wolałabym czekać i coś ciepłego zjeść niż o 7 rano mieć ![]() i nie świruj z jakimś chudnięciem, bo zaczniesz potem normalnie jeść i będzie jojo. poza tym, z czego Ty chcesz chudnąc dziewczyno ![]() nie wchalę się <zygu zygu> xDwy macie ciągle bo 5 lekcji, a ja po 7 wiecznie, więc wiesz :P coś mi się też nalezy
|
|
|
|
|
#2342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do jakiej strony jest link w pierwszym poście? Przecież tam w informatorze wszystko jest opisane ed: Rozumiem, że chodzi o to, że kiedyś tam dodatkowe będą tylko R (a dobrze im tak ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
Tak jak pisałam - do domu by mi się nie opłacało wracać. Bo znowu rodzice musieliby mnie te 10 km zawieźć. Nawet jakbym pojechała busem (wiadomo, świetne godziny), to 2 km mam do przystanku Nie będę - u mnie jojo nie występuję. Jak już schudnę, to się trzymam Z ud ![]() Bo mi jeszcze dodatkowe godziny z przedmiotów maturalnych nie doszły. Plan w ciągłej zmianie... ------ A dzisiaj się zapisałam na angielski na korki
Edytowane przez parodia Czas edycji: 2009-09-09 o 18:59 |
||
|
|
|
#2343 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() tak w ogole to czesc jak masz na imie ?Cytat:
. nie no kolezanki pewnie skutecznie namowia mnie zebym poszła jednak ![]() dokaldnie. z tymi autobusami to jest maskaraaa., Cytat:
wczesniej zdarzaly sie takie sytuacje ale ja sie zawsze wtedy bulwersuje najgorzej jest latem, ciepło, scisk, nieprzyjemny zapach i wez tak jedz
|
|||
|
|
|
#2344 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym dziwne, żeby w całej szkole jeden temat się nie powtórzył. zwłaszcza, że tematów jest ok 150, a uczniów wiele więcej. Naprawdę taki wymóg jest dla mnie absurdalny, na naszej klasie wszyscy zaklepuja sobie temat, a ja głupia zastanawiam się nad czterema tematami i mam cichą nadzieję, ze nikt mi ich nie zwinie sprzed nosa. |
|
|
|
|
#2345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ehh jak ja dojeżdżałam, to w bodajże 48 os autobusie wszystkie miejsca siedzące i stało 30-40 osób oddychać sie nie dało.... no i czekanie po godz - dwie na autobus to była norma.... Teraz jestem szczęślwą posiadaczką auta i jakoś rozwiązał się problem dojazdów btw smieszna sytuacja dzis pod szkolą, nasza klasa skonczyla lekcje, wszyscy zapakowali się w samochody po parę osób i parking opustoszał Znów tak, że ostatni kończymy lekcje wrrr nie cierpię tego dziś dali nam tematy maturalne... Masakra, tylko 144, wszystkie bardzo podobne, a najlepsze ze otrzymalismy jeden komplet na klasę i musieliśmy sami kserować Niedługo dojdzie do tego, że dostaniemy jeden arkusz maturalny i też bd musieli się podzielić
|
|
#2346 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też nie :P jakbym chodziła na fakultety to w ogole.. tyle lekcji że masakra. dlatego nie będę chodziła :p wole w tym czasie usiąść nad czymś sama w domu ![]() Nie dość że masz taką babe od ang to jeszcze korki ?[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14157134]nikt Ci nie kaze zdawac dodatkowych przemiotow tak w ogole to czesc jak masz na imie ? bo wkurzaja mnie takie zasady. ze nie wolno w czasie imprezy wychodzic, nie wolno tego, tego i tego. nie lubie jak ktos mi narzuca sztywne zasady. nie no kolezanki pewnie skutecznie namowia mnie zebym poszła jednak dokaldnie. z tymi autobusami to jest maskaraaa., heh wczesniej zdarzaly sie takie sytuacje ale ja sie zawsze wtedy bulwersuje najgorzej jest latem, ciepło, scisk, nieprzyjemny zapach i wez tak jedz [/QUOTE]z tymi zasadami mam IDENTYCZNIE! dlatego nienawidzialam swojego gimnazjum i nie lubie robic tego jak, kiedy, co, ktos inny sobie zazyczy...lato jest tragiczne :/ ale zima tez nie lepsza, bo czasem NIE GRZEJA! Cytat:
zaklep sobie ![]() Cytat:
? u nas nie ma gdzie pod szkola stanac zbytnio zajete wszystko.haha Justyna pytałaś czy mój tata z branży. Hm niezbyt , zawód zupelnie inny, ale po prostu dobry jest w takie klocki jak pisanie, duzo czyta, wiec z bibliografia mi pomoze. Uwazam go w ogole za inteligentnego i ogarniętego człowieka, który dobrze kombinuje i ma swietne pomysly no. |
|||
|
|
|
#2347 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przyjeżdża jakiś mały trampek i zamiast tych 50 osób zabiera dwa razy tyle. Najgorzej jest na początku roku, bo wtedy wszyscy chodzą do szkoły. Później jakoś wszyscy się wykruszają Najgorzej mają małe dzieciaczki z jednej wioski, dla których czasem nie ma miejsca w autobusie i muszą czekać 1,5 h na kolejny autobus, albo iść na nogach 5 km. To Ty się ciesz, że w ogóle zechcieli wam dać te tematy. U mnie nie pozwolili ich kserować, bo zostały wywieszone w gablotce i na stronie internetowej. A ja kurde chciałabym mieć pod nosem te tematy maturalne. Wolałabym wydać te 60 gr na ksero niż prosić znajomych o to by wydrukował mi tematy. |
|
|
|
|
#2348 |
|
Konto usunięte
|
ja mam tylko 80 pare tematow do wyboru
zastanawiam sie nad : 1.Literatura wobec Holocaustu. 2.Sposoby mityzacji swiata dziecinstwa. 3.Motyw tanca i jego funkcje w dzielach literatury. 4.Rozne sposoby widzenia wsi w literaturze. 5.Skandale i prowokacje literackie. - fajny temat ale raczej nie wybiore go ![]() 6.Literackie portrety ludzi starych. podoba mi sie jeszcze temat o literaturze wspołczesnej. czytajac po raz drugi liste tematow wybrałam te ktore najbardziej by mnie interesowaly teraz musze wybrac ktorys z nich
Edytowane przez 940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 Czas edycji: 2009-09-09 o 19:37 |
|
|
|
#2349 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I zamiast kurde na spokojnie sobie przemyśleć tematy do 30 września, muszę szybko jakiś wziąć, aby mi nikt go nie zawinął ;/ Taka jestem zła, że szok, zwłaszcza, że w innych klasach czegoś takiego nie ma, tylko moja wychowawczyni/polonistka ma takie widzimisię. Bardzo chętnie podyskutowałabym z nią na ten temat i może by coś się zmieniło, gdyby poparła mnie cała klasa. niestety wszyscy są mądrzy tylko wtedy, gdy nie ma polonistki. |
|
|
|
|
#2350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() enka coraz dziwniejsza się robi, jak fotka kiedys ![]() A co do tematów maturalnych ja mam na stronie internetowej tylko i wyłącznie ;o a jeśli ktoś chce zobaczyć a nie ma internetu to wiszą gdzieś tam w szkole nie mam pojęcia który z tematów będzie tym moim
|
|
#2351 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny:P
nie wiecie czy mozna jeszcze zdawac wos na psychologie? powiedzcie ze tak ....plis ale ta matura mnie dobija;((((( nic juz nie wiem,
|
|
|
|
#2352 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2353 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć, Makrele Wędzone!
Machałam, całe półtorej godziny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
<-- jaki on ma seksowny języczek :Cytat:
Cytat:
I u mnie w klasie też każdy musi mieć inny, także..Cytat:
, już się za dużo nasłuchałam tekstów typu: 'moja stara/y', irytują mnie.___ Wiecie co? Cały wf z dziewczynami dumałyśmy, jak ozdobić salę na studniówkę i chyba jest idea- zrobimy na rodeo kowboje, kaktusy, Dziki Zachód, te sprawy. Myślałyśmy nawet, żeby wypożyczyć ze sklepu manekiny i je przyozdobić na kowbojów ; )) Wydaje mi się, że to by świetnie wyglądało, ale jeszcze trzeba obgadać z chłopakami, chociaż.. oni mają niewiele do gadania ![]() Jestem P-A-D-N-I-Ę-T-A. W sobotę mam występ, w nast. piątek też, nie wiem, co im się nagle stało! Justyna - tak mi się przypomniało, że odpisałam Ci wtedy w związku z tą 'pałką' czy 'batonem', ale pomyliłam imiona i ochrzciłam Cię Paulina ![]() , tak więc piszę jeszcze raz- obiła mi się o uszy ta nazwa, ale nikt jej u nas nie używa, dlatego pozostaje 'pałka', po prostu.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
||||||
|
|
|
#2354 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14157134] heh
wczesniej zdarzaly sie takie sytuacje ale ja sie zawsze wtedy bulwersuje najgorzej jest latem, ciepło, scisk, nieprzyjemny zapach i wez tak jedz [/QUOTE]Tak, to jest najlepsze.... Chociaż u mnie nie jest tak źle, bo większość, to byli ludzie 16-20 lat + trochę starszych osób. Z mojego punktu widzenia gorzej jest w sklepach ![]() Cytat:
Bo ona nie robi nic typowo pod R ![]() Myślałam, że jakiś polonista czy dziennikarz ![]() Cytat:
![]() My dostaliśmy jeden zestaw na klasę i nie było problemu - jedna osoba zeskanowała i powysyłała. A że dostała w poniedziałek, a wysłała w piątek po 23 to inna sprawa ![]() Martyna - u nas identycznie, chociaż mamy 7 dziewczyn na 15 chłopaków, ale oni i tak się zgodzą. A że my, dziewczyny się pierw parę razy pokłócimy, to co innego... ![]() Fajnie tak "idę machać pałą"
Edytowane przez parodia Czas edycji: 2009-09-09 o 19:56 |
||
|
|
|
#2355 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14157833]ja mam tylko 80 pare tematow do wyboru
zastanawiam sie nad : 1.Literatura wobec Holocaustu. 2.Sposoby mityzacji swiata dziecinstwa. 3.Motyw tanca i jego funkcje w dzielach literatury. 4.Rozne sposoby widzenia wsi w literaturze. 5.Skandale i prowokacje literackie. - fajny temat ale raczej nie wybiore go ![]() 6.Literackie portrety ludzi starych. podoba mi sie jeszcze temat o literaturze wspołczesnej. czytajac po raz drugi liste tematow wybrałam te ktore najbardziej by mnie interesowaly teraz musze wybrac ktorys z nich [/QUOTE]Twoje tematy brzmią tak dokladnie, czy też okroiłaś je na potrzeby szybszego wpisania tutaj ? ![]() faktycznie masz mało.. ja prawie 3 razy więcej... a z tych nad którymi sie zastanawiasz to tez wazne na czym mozesz się oprzeć, teksty kultury, literatura, sztuka? dlatego pytam czy tak brzmią dosłownie czy jest to określone w temacie :p ja bym wzięła taki, w którym można użyć więcej, niż tylko literaturę, szczegolnie jeśli jest okrelslone ze tylko danej epoki a 5 faktycznie fajny, wziełabym wlasnie pewnie ten chociaz nie wiem czy nie za trudny. 2 i 6 mi sie podobają. z 3 mialabym problem zeby okreslic jakis jest motyw tanca w literaturze a o wsi mam w swoich tematach wybierzesz coś spokojnie Cytat:
u mine w klasie tez tak jest z ludźmi :/... a nawet gorzej, bo jak usiluje sie z nimi podyskutowac to oni nigdy swojego zdania nie umieją wyrazić! nie wiem czy sie wstydza, czy nie myśla ale to jest irytujace... Cytat:
|
||
|
|
|
#2356 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do bibliografi ja sobie wypisałam narazie książki które sama znam lub ktoś mi powiedział że jest tam postac lekarska, więc mam je zamiar przeczytac a potem wybrac te ktore wykorzystam Jak chcesz wyśle Ci liste na PW ![]() A że nie masz nic do roboty to zazdroszczę Ja pewnie pół nocy dzisiaj zarwę jak nie więcej ;/Cytat:
Cytat:
A ja dzisiaj czytając tematy natknęłam się na taki:Język Internetu w różnych odsłonach - nicki , emotikony , gramatyka ... Omów zagadnienie, odwołując się do zgromadzonego materiału. Jak to przeczytalam to sobie od razu pomyślałam o forum i spamie jaki tu jest:d Materiału miałabym w ciula i jeszcze trochę ![]() Chyba mi wszystkiego nie zacytowało ;/
|
|
|
#2357 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
przez ten remont zwariuje, hałas jak nic. ![]() dobra przeczytałam tą konstytucję i nauczyłam się niektórych regułek. ![]() dzisiaj daliśmy wstępne deklaracji, ale tylko dla wychowawcy.
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już parę razy o tym było ![]() Dziewczyny może na stronie głównej umieścimy informacje o maturze żeby ciągle o to samo nie pytać?
|
|
#2359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez lubie miec wszystko ładnie ogarniete, przejrzyste... ![]() i nie masz tego wrazenia, ze masz taki bałagan i nie wiesz co gdzie jest ![]() no akurat o tacie mam takie zdanie, mimo, ze masz tez i negatywne, wiadomo ![]() ale ciesze sie ze sie urodzilam w tej rodzinie, ze chociaz jeden z rodzicow jest taki i moge tak o nim mówic. śmiesnzy pomysł z tym rodeo a nie myslicie ze np. jak wyskoczycie w tych strojach balowych to nie bedzie do siebie "pasowalo" ? Cytat:
![]() chińczyk dobryyy ja przewaznie jak po szkole jem i nie jade do domu tylko gdzies indziej to laduje na sałatce ![]() nie polonista ani dziennikarz, ale powiedzmy ze sie tym interesuje u nas jak ktos ma skanowac cos dla klasy to tez tak haha
|
||
|
|
|
#2360 | |
|
Zadomowienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14157833]ja mam tylko 80 pare tematow do wyboru
zastanawiam sie nad : 1.Literatura wobec Holocaustu. 2.Sposoby mityzacji swiata dziecinstwa. 3.Motyw tanca i jego funkcje w dzielach literatury. 4.Rozne sposoby widzenia wsi w literaturze. 5.Skandale i prowokacje literackie. - fajny temat ale raczej nie wybiore go ![]() 6.Literackie portrety ludzi starych. podoba mi sie jeszcze temat o literaturze wspołczesnej. czytajac po raz drugi liste tematow wybrałam te ktore najbardziej by mnie interesowaly teraz musze wybrac ktorys z nich [/QUOTE]O Holokauście ciekawy.... Co do 6 to mamy podobny - starość jako motyw literacki Ja zastanawiam się nad satyrycznym obrazem spoleczenstwa polskiego, jest tez motyw winy i kary, wedrowki, przyjazni - to z tych banalniejszych ![]() Interesujący,ale mialabym problem z doborem utworow - plotka jako ulubiona forma komunikacji.... Najbardziej przychylam sie do "postać hioba w lit i malarstwie" - chociaz się nie przemęczę ![]() Cytat:
|
|
#2361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja bym miala dobrze bo biegac nie moge ![]() tzn mysle ze w sumie.. nasza sala gimnastyczna bylaby wieksza niz ta co wynajeta jet w sobieskim a studniowka w szkole to taka prawdziwa studniowka ![]() ja tez kosza ogladalam wlasnie ![]() nie wiedzialabys co wybrac do tego tematu haha. ![]() a co masz dzis do roboty? ja raz w LO zarwalam noc, a tak to ide spac najpozniej do 12, co i tak jest dla mnie tragedia ![]() ED: w sumie juz chyba z tego lekarza w literaturze zrezygnowalam, więc nie musisz, ale dziękuje
Edytowane przez blue_apple Czas edycji: 2009-09-09 o 20:13 |
||
|
|
|
#2362 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2363 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Piję Nescafe Gold, ale ogólnie to wolę herbatę zieloną lub czerwoną (uwielbiam, piję je litrami --- Walczyłam przez jakieś dwie godziny z zadaniami z matmy. Najpierw nie mogłam żadnego rozwiązać, męczyłam się, kombinowałam na sto sposobów, już mnie tam szlag trafiał, ale w końcu rozwiązałam i padam na twarz. Ta szkoła mnie wykończy Ale za to mam satysfakcję, że w końcu doszłam o co biega
|
|
#2364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zebyscie wiedziały jaki intensywny jest bol miejsca w ktorym powinien byc zab... Myslalam ze skoro dzisiaj zostaje sie w domu to zrobie cos konstruktywnego, nie wiem poczytam. Ale nawet ogladanie serialu sprawia mi problem bo co chwila przysypiam po srodkach p.bolowych. W posmiedzialek znowu mam dentyste... tylko planowanego. Ta wizyta, jeszcze jedna u chirurga, pozbawienie mnie ostatniej 8mki... powinien wtedy nastapic koniec z bolami :P
Jezeli chodzi o tematy z polskiego, ja dostalam dwa egzemplarze. Wybralam "Problemy filmowej adaptacji, porownaj film z jego literackim pierwowzorem. Ocen adaptacje."... za duzo musze sie uczyc sama, zeby sie bawic z skomplikowanymi tematami jak np. Obrzedy i obyczaje ludowe... temat fajny, ale zbyt obszerny.
|
|
#2365 |
|
Konto usunięte
|
a tak dla rozładowania mojej złości pochwalę się tematami, które mnie zainteresowały
1.Dramat pokolenia Kolumbów wyrażony w literaturze. Określ jego istotę, analizując wybrane utwory. 2.Kicz w literaturze i sztuce. Przedstaw problem na wybranych przykładach. 3.Porównaj obraz wojny w znanych Ci filmach i w literaturze, odwołując się do wybranych przykładów (na początku bardzo mi się spodobał, jednak po dłuższym zastanowieniu stwierdziłam, że jednak go nie wezmę, bo tu nie chodzi o przedstawienie II wojny światowej) 4. Postać diabła w literaturze i malarstwie. Omów zagadnienie na wybranych przykładach. |
|
|
|
#2366 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie miałam rozszerzenia z chemii, tzn. w gimnazjum to miałam, ale bardzo okrojone, i nic nie pamiętam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja piszę na kopercie zwrotny, jakby nie doszło to wróci ![]() ale nie musisz pisać. i tak Ci pewnie nie odpisze ;P haha. jestem padnięta. był u mnie Tż, a mnie chyba przeziębienie bierze. boli mnie głowa i mięśnie. :/ ble.
|
|
#2367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A musze odrobic matmę, przypomniec sobie a wlasciwie nauczyc sie na niemiecki tabeli nieregularnych, do tego napisac po niemiecku list motywacyjny, dokonczyc streszczenie Zbrodni i Kary czytac no i na koniec 3 tematy na biologię... :P Tylko tyle ![]() Cytat:
|
|
|
#2368 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2369 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
głownie moge oprzec sie tylko na przykladach z literarury. piatka jest rzeczywiscie fajna. ale jestem troche leniwa i chyba pojde na łatwizne pomysle jeszcze na spokojnie i zastanowie sie nad bibliografia.Cytat:
3- fajny temat ![]() komary mnie pogryzły Edytowane przez 940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 Czas edycji: 2009-09-09 o 20:58 |
||
|
|
|
#2370 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta polonistka to wasza wych? Cytat:
![]() dziś zdawało mi sie iz wyłaczyłam przeglądarke, bo wczesniej cos robilam przy komputerze w necie, ale skończyłam, zaraz patrze a ja weszlam na wizaż ![]() No w końcu doszłaś i zapamiętasz o co chodzi! ja bym zwątpiła i zostawiła to ![]() Cytat:
![]() Mam podobny temat Cytat:
Pogrubione także mam tylko z tym kiczem jakiś inny... ![]() też wam chyba napisze te, które mnie interesują. Cytat:
weź coś i idź spać wcześniej. Cytat:
czy to jakies "kujonki" ?O ja, to troche masz :p i zadali Ci to z dnia na dzień? ja bym pewnie czegos nie zrobiła :P albo wiedzac ze tyle mnie czeka zrobila wczesniej nienawidze po nocach nic robic
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

Ale to może schudnę jeszcze trochę 

ale cóż. teraz jakoś więcej tego jeździ i nie jest tak źle
najgorzej jest latem, ciepło, scisk, nieprzyjemny zapach i wez tak jedz
oddychać sie nie dało.... no i czekanie po godz - dwie na autobus to była norma.... Teraz jestem szczęślwą posiadaczką auta i jakoś rozwiązał się problem dojazdów
:P jakbym chodziła na fakultety to w ogole.. tyle lekcji że masakra. dlatego nie będę chodziła :p wole w tym czasie usiąść nad czymś sama w domu 

a o wsi mam w swoich tematach