Maturzystki 2010 cz. III - w oczekiwaniu na cud mobilizacji - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-09, 18:52   #2341
blue_apple
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. III - w oczekiwaniu na cud mobilizacji

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Dziewczyno, gdzie Ty żyjesz, że takich rzeczy nie widziałaś?
Ja już w tym roku nie mam tej przyjemności jeżdżenia busami, przynajmniej nie cały czas. Ale przed te dwa lata była jazda przepełnione busy to normalka, zawsze się stało. Taki rekord, to w busie bodajże 25-osobowym było nas 54! Sobota, kiedy odrabialiśmy, całe liceum, technikum + babki z jajkami na rynek
A mieszkam akurat między dwoma miastami, skąd kursują te busy i nie opłaca się pchać, żeby usiąść, bo potem trzeba będzie się pchać, żeby wysiąść

Napisałam wyżej, że inaczej byłoby bez sensu
Chociaż mam 9 wyjazdów do Sieradza, to nie wiem, co będę jadła przed nimi Ale to może schudnę jeszcze trochę

Chciałabym to zobaczyć

No rozumiem, że bez sensu, ale wolałabym czekać i coś ciepłego zjeść niż o 7 rano mieć
i nie świruj z jakimś chudnięciem, bo zaczniesz potem normalnie jeść i będzie jojo.
poza tym, z czego Ty chcesz chudnąc dziewczyno

nie wchalę się <zygu zygu> xD
wy macie ciągle bo 5 lekcji, a ja po 7 wiecznie, więc wiesz :P coś mi się też nalezy
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 18:54   #2342
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
dziewczyny mam już tego linka klik
(strona 15) obowiązkowe są tylko 3 przedmioty, reszte PP czy PR można wybrać jak się chce
Trzymajcie mnie!
Do jakiej strony jest link w pierwszym poście? Przecież tam w informatorze wszystko jest opisane
ed: Rozumiem, że chodzi o to, że kiedyś tam dodatkowe będą tylko R (a dobrze im tak )

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość

No rozumiem, że bez sensu, ale wolałabym czekać i coś ciepłego zjeść niż o 7 rano mieć
i nie świruj z jakimś chudnięciem, bo zaczniesz potem normalnie jeść i będzie jojo.
poza tym, z czego Ty chcesz chudnąc dziewczyno

nie wchalę się <zygu zygu> xD
wy macie ciągle bo 5 lekcji, a ja po 7 wiecznie, więc wiesz :P coś mi się też nalezy
Ciepłe to bym chyba sobie zjadła pizzę albo hot-doga Tak jak pisałam - do domu by mi się nie opłacało wracać. Bo znowu rodzice musieliby mnie te 10 km zawieźć. Nawet jakbym pojechała busem (wiadomo, świetne godziny), to 2 km mam do przystanku

Nie będę - u mnie jojo nie występuję. Jak już schudnę, to się trzymam
Z ud

Bo mi jeszcze dodatkowe godziny z przedmiotów maturalnych nie doszły. Plan w ciągłej zmianie...

------

A dzisiaj się zapisałam na angielski na korki

Edytowane przez parodia
Czas edycji: 2009-09-09 o 18:59
parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 18:59   #2343
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Vanilla_Cream Pokaż wiadomość
Ja także jestem tegoroczną maturzystką. Troche sie załamałam,bo początkowo mówili nam,że wystarczy j.polski, j.obcy i ta cholerna matma, i to wszystko a dzisiaj nam powiedzieli w szkole,że jeszcze jakis przedmiot dodatkowy. Chore! Ile można sie uczyc i siedziec nadgodziny na fakultetach....
nikt Ci nie kaze zdawac dodatkowych przemiotow
tak w ogole to czesc jak masz na imie ?
Cytat:

czemu miała byś nie iśc na studniówkę?

też mnie wkurzało, że zawsze w Warszawie dawali tak mało tramwai/autobusów itp. i potem takie zapchane... Najlepiej jeszcze jak okna są zamknięte, albo otware jedno albo w ogóle po co otwierają, skoro lepiej jak klima działa ale cóż. teraz jakoś więcej tego jeździ i nie jest tak źle
bo wkurzaja mnie takie zasady. ze nie wolno w czasie imprezy wychodzic, nie wolno tego, tego i tego. nie lubie jak ktos mi narzuca sztywne zasady. nie no kolezanki pewnie skutecznie namowia mnie zebym poszła jednak

dokaldnie. z tymi autobusami to jest maskaraaa.,

Cytat:
Ja już w tym roku nie mam tej przyjemności jeżdżenia busami, przynajmniej nie cały czas. Ale przed te dwa lata była jazda przepełnione busy to normalka, zawsze się stało. Taki rekord, to w busie bodajże 25-osobowym było nas 54! Sobota, kiedy odrabialiśmy, całe liceum, technikum + babki z jajkami na rynek
A mieszkam akurat między dwoma miastami, skąd kursują te busy i nie opłaca się pchać, żeby usiąść, bo potem trzeba będzie się pchać, żeby wysiąść
heh wczesniej zdarzaly sie takie sytuacje ale ja sie zawsze wtedy bulwersuje najgorzej jest latem, ciepło, scisk, nieprzyjemny zapach i wez tak jedz
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 19:13   #2344
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aneczka91 Pokaż wiadomość
Nie mogą się w klasie powtarzać tematy ponieważ np w tamtym roku było tak że 6 osób z 1 klasy wybrały ten sam temat i egzaminatorom było ciężko wybrać o tym samym stopniu trudności pytanie
ale jedna klasa może być oceniana przez innych egzaminatorów w inny dzień...
Poza tym dziwne, żeby w całej szkole jeden temat się nie powtórzył. zwłaszcza, że tematów jest ok 150, a uczniów wiele więcej.
Naprawdę taki wymóg jest dla mnie absurdalny, na naszej klasie wszyscy zaklepuja sobie temat, a ja głupia zastanawiam się nad czterema tematami i mam cichą nadzieję, ze nikt mi ich nie zwinie sprzed nosa.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 19:18   #2345
aga3304
Zadomowienie

Cytat:

Ehh jak ja dojeżdżałam, to w bodajże 48 os autobusie wszystkie miejsca siedzące i stało 30-40 osób oddychać sie nie dało.... no i czekanie po godz - dwie na autobus to była norma.... Teraz jestem szczęślwą posiadaczką auta i jakoś rozwiązał się problem dojazdów btw smieszna sytuacja dzis pod szkolą, nasza klasa skonczyla lekcje, wszyscy zapakowali się w samochody po parę osób i parking opustoszał
Znów tak, że ostatni kończymy lekcje wrrr nie cierpię tego

dziś dali nam tematy maturalne... Masakra, tylko 144, wszystkie bardzo podobne, a najlepsze ze otrzymalismy jeden komplet na klasę i musieliśmy sami kserować Niedługo dojdzie do tego, że dostaniemy jeden arkusz maturalny i też bd musieli się podzielić

aga3304 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 19:29   #2346
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Ciepłe to bym chyba sobie zjadła pizzę albo hot-doga Tak jak pisałam - do domu by mi się nie opłacało wracać. Bo znowu rodzice musieliby mnie te 10 km zawieźć. Nawet jakbym pojechała busem (wiadomo, świetne godziny), to 2 km mam do przystanku

Nie będę - u mnie jojo nie występuję. Jak już schudnę, to się trzymam
Z ud
Bo mi jeszcze dodatkowe godziny z przedmiotów maturalnych nie doszły. Plan w ciągłej zmianie...

------

A dzisiaj się zapisałam na angielski na korki
w sumie ta, takie jeżdżenie w kółko. ale po szkole, a przed jazdami, możesz pewnie coś zjeść gdzieś? to w sumie nie takie złe rozwiązanie... hm. ja po prostu bardzo odczuwam jak nie jem, zero energii, dlatego to dla mnie taki problem.

Mi też nie :P jakbym chodziła na fakultety to w ogole.. tyle lekcji że masakra. dlatego nie będę chodziła :p wole w tym czasie usiąść nad czymś sama w domu

Nie dość że masz taką babe od ang to jeszcze korki ?

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14157134]nikt Ci nie kaze zdawac dodatkowych przemiotow
tak w ogole to czesc jak masz na imie ?

bo wkurzaja mnie takie zasady. ze nie wolno w czasie imprezy wychodzic, nie wolno tego, tego i tego. nie lubie jak ktos mi narzuca sztywne zasady. nie no kolezanki pewnie skutecznie namowia mnie zebym poszła jednak

dokaldnie. z tymi autobusami to jest maskaraaa.,

heh wczesniej zdarzaly sie takie sytuacje ale ja sie zawsze wtedy bulwersuje najgorzej jest latem, ciepło, scisk, nieprzyjemny zapach i wez tak jedz [/QUOTE]

z tymi zasadami mam IDENTYCZNIE! dlatego nienawidzialam swojego gimnazjum i nie lubie robic tego jak, kiedy, co, ktos inny sobie zazyczy...

lato jest tragiczne :/ ale zima tez nie lepsza, bo czasem NIE GRZEJA!

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Poza tym dziwne, żeby w całej szkole jeden temat się nie powtórzył. zwłaszcza, że tematów jest ok 150, a uczniów wiele więcej.
Naprawdę taki wymóg jest dla mnie absurdalny, na naszej klasie wszyscy zaklepuja sobie temat, a ja głupia zastanawiam się nad czterema tematami i mam cichą nadzieję, ze nikt mi ich nie zwinie sprzed nosa.
masz rację. :/ to bezsensowny argument, ze komisja sie znudzi, ze trudniejsze pyt. rany :/ BEZSENSU! dobrze, że moimi tematami nikt nie jest zainteresowany.

zaklep sobie

Cytat:
Napisane przez aga3304 Pokaż wiadomość
Ehh jak ja dojeżdżałam, to w bodajże 48 os autobusie wszystkie miejsca siedzące i stało 30-40 osób oddychać sie nie dało.... no i czekanie po godz - dwie na autobus to była norma.... Teraz jestem szczęślwą posiadaczką auta i jakoś rozwiązał się problem dojazdów btw smieszna sytuacja dzis pod szkolą, nasza klasa skonczyla lekcje, wszyscy zapakowali się w samochody po parę osób i parking opustoszał

dziś dali nam tematy maturalne... Masakra, tylko 144, wszystkie bardzo podobne, a najlepsze ze otrzymalismy jeden komplet na klasę i musieliśmy sami kserować Niedługo dojdzie do tego, że dostaniemy jeden arkusz maturalny i też bd musieli się podzielić
ostatni, czyli ile mieliscie ? u nas nie ma gdzie pod szkola stanac zbytnio zajete wszystko.

haha xD

Justyna pytałaś czy mój tata z branży. Hm niezbyt , zawód zupelnie inny, ale po prostu dobry jest w takie klocki jak pisanie, duzo czyta, wiec z bibliografia mi pomoze. Uwazam go w ogole za inteligentnego i ogarniętego człowieka, który dobrze kombinuje i ma swietne pomysly no.
Stary 2009-09-09, 19:31   #2347
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

u mnie ta cała komunikacja autobusowa to wielka patologia...
Przyjeżdża jakiś mały trampek i zamiast tych 50 osób zabiera dwa razy tyle. Najgorzej jest na początku roku, bo wtedy wszyscy chodzą do szkoły. Później jakoś wszyscy się wykruszają
Najgorzej mają małe dzieciaczki z jednej wioski, dla których czasem nie ma miejsca w autobusie i muszą czekać 1,5 h na kolejny autobus, albo iść na nogach 5 km.

To Ty się ciesz, że w ogóle zechcieli wam dać te tematy. U mnie nie pozwolili ich kserować, bo zostały wywieszone w gablotce i na stronie internetowej. A ja kurde chciałabym mieć pod nosem te tematy maturalne. Wolałabym wydać te 60 gr na ksero niż prosić znajomych o to by wydrukował mi tematy.
Stary 2009-09-09, 19:35   #2348
Konto usunięte

ja mam tylko 80 pare tematow do wyboru
zastanawiam sie nad :
1.Literatura wobec Holocaustu.

2.Sposoby mityzacji swiata dziecinstwa.

3.Motyw tanca i jego funkcje w dzielach literatury.

4.Rozne sposoby widzenia wsi w literaturze.

5.Skandale i prowokacje literackie. - fajny temat ale raczej nie wybiore go

6.Literackie portrety ludzi starych.

podoba mi sie jeszcze temat o literaturze wspołczesnej.

czytajac po raz drugi liste tematow wybrałam te ktore najbardziej by mnie interesowaly teraz musze wybrac ktorys z nich

Edytowane przez 940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Czas edycji: 2009-09-09 o 19:37
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 19:36   #2349
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

masz rację. :/ to bezsensowny argument, ze komisja sie znudzi, ze trudniejsze pyt. rany :/ BEZSENSU! dobrze, że moimi tematami nikt nie jest zainteresowany.

zaklep sobie

bardzo chętnie bym sobie zaklepała, gdybym miała jeden temat na oku. Niestety zastanawiam sie nad czterema, więc mam gorzej
I zamiast kurde na spokojnie sobie przemyśleć tematy do 30 września, muszę szybko jakiś wziąć, aby mi nikt go nie zawinął ;/

Taka jestem zła, że szok, zwłaszcza, że w innych klasach czegoś takiego nie ma, tylko moja wychowawczyni/polonistka ma takie widzimisię.
Bardzo chętnie podyskutowałabym z nią na ten temat i może by coś się zmieniło, gdyby poparła mnie cała klasa. niestety wszyscy są mądrzy tylko wtedy, gdy nie ma polonistki.
Stary 2009-09-09, 19:44   #2350
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Jak to nie mogą powtarzać ?

Szkoda, że nie można tego czegoś zablokować

Tak, ale i tak będziemy wspominać jako jeden z lepszych w naszym życiu.

Idę coś naciapać na włosy. A później jedziemy na grzyby

I muszę się przygotować z anglika do odpowiedzi for & against uniforms
ocenianie zdjęć podglądacz i chyba cos tam jeszcze mam ładnie poblokowane
enka coraz dziwniejsza się robi, jak fotka kiedys

A co do tematów maturalnych ja mam na stronie internetowej tylko i wyłącznie ;o
a jeśli ktoś chce zobaczyć a nie ma internetu to wiszą gdzieś tam w szkole

nie mam pojęcia który z tematów będzie tym moim

zmieniam się na lepsze - DLA SIEBIE !
Inspiracyjna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 19:45   #2351
brzydkie
Rozeznanie

hej dziewczyny:P
nie wiecie czy mozna jeszcze zdawac wos na psychologie?
powiedzcie ze tak ....plis ale ta matura mnie dobija;((((( nic juz nie wiem,
brzydkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 19:48   #2352
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez brzydkie Pokaż wiadomość
a to już zależy od uczelni.
Stary 2009-09-09, 19:53   #2353
star15
Zakorzenienie

Cześć, Makrele Wędzone!

Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość

I znowu będziesz machać pałką
Machałam, całe półtorej godziny

Cytat:
Napisane przez wibovit Pokaż wiadomość
Witam maturzystki Mogę się przyłączyć?
Kiedyś w pierwszej części coś tam chyba skrobnęłam, ale teraz chciałabym oficjalnie dołączyć do Waszego grona, jeśli mnie przyjmiecie, oczywiście

No to może się przedstawię: jestem Ania, na maturze zdaję geografię, nie wiem jeszcze jaki poziom, a o temacie z polskiego to wolę nie wspominać. Ale dam radę, może
Cześć

Cytat:
Napisane przez elajna888 Pokaż wiadomość
hej

wiesz co, mnie takie rpowadzenie zeszytu jakoś mobilizuje i uspokaja, że skoro tyle w nim rzeczy jest [które przerobiłam] to chyba cos umiem. I też własnie musze założyć zeszyt na ten rok.
Ja zamierzam mieć w nim wszystko zebrane, bo tak mi się walają te notatki- tu testy, tu notatki z lekcji, tu notatki, jak się uczyłam do sprawdzianu, a tak to wszystko będzie w jednym miejscu i łatwo znaleźć, przejrzyście tak

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
No to hej Kotlecie Sojowy
rozwaliłaś mnie ; D

Cytat:
Napisane przez visionario Pokaż wiadomość
Cześć Wędlinki

Wasza inwencja twórcza dotycząca mięsa jest godna podziwu Moi faworyci to Konserwy Turystyczne, Wędzone Boczki i Przysmaki Mięsne Majora
<-- jaki on ma seksowny języczek :

Cytat:
---
Nie wyspałam się dzisiaj i snuję się od rana jak ostatnia ofiara. Pewnie wyglądam jak śnięta ryba, aż mi samej siebie żal Chyba muszę się kawą poratować, bo na jutro znowu sporo nauki. Na szczęście coraz bliżej do weekendu
Kawa, kawa jaką pijasz?

Cytat:
Tylko 150 tematów? U mnie w szkole jest 230, jakoś tak I u mnie w klasie też każdy musi mieć inny, także..

Cytat:

Justyna pytałaś czy mój tata z branży. Hm niezbyt , zawód zupelnie inny, ale po prostu dobry jest w takie klocki jak pisanie, duzo czyta, wiec z bibliografia mi pomoze. Uwazam go w ogole za inteligentnego i ogarniętego człowieka, który dobrze kombinuje i ma swietne pomysly no.
Lubię, jak ktoś tak pisze o swoich rodzicach , już się za dużo nasłuchałam tekstów typu: 'moja stara/y', irytują mnie.

___

Wiecie co? Cały wf z dziewczynami dumałyśmy, jak ozdobić salę na studniówkę i chyba jest idea- zrobimy na rodeo kowboje, kaktusy, Dziki Zachód, te sprawy. Myślałyśmy nawet, żeby wypożyczyć ze sklepu manekiny i je przyozdobić na kowbojów ; )) Wydaje mi się, że to by świetnie wyglądało, ale jeszcze trzeba obgadać z chłopakami, chociaż.. oni mają niewiele do gadania

Jestem P-A-D-N-I-Ę-T-A. W sobotę mam występ, w nast. piątek też, nie wiem, co im się nagle stało!

Justyna - tak mi się przypomniało, że odpisałam Ci wtedy w związku z tą 'pałką' czy 'batonem', ale pomyliłam imiona i ochrzciłam Cię Paulina , tak więc piszę jeszcze raz- obiła mi się o uszy ta nazwa, ale nikt jej u nas nie używa, dlatego pozostaje 'pałka', po prostu.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 19:53   #2354
parodia
Zakorzenienie

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14157134] heh wczesniej zdarzaly sie takie sytuacje ale ja sie zawsze wtedy bulwersuje najgorzej jest latem, ciepło, scisk, nieprzyjemny zapach i wez tak jedz [/QUOTE]
Tak, to jest najlepsze.... Chociaż u mnie nie jest tak źle, bo większość, to byli ludzie 16-20 lat + trochę starszych osób. Z mojego punktu widzenia gorzej jest w sklepach
Cytat:
w sumie ta, takie jeżdżenie w kółko. ale po szkole, a przed jazdami, możesz pewnie coś zjeść gdzieś? to w sumie nie takie złe rozwiązanie... hm. ja po prostu bardzo odczuwam jak nie jem, zero energii, dlatego to dla mnie taki problem.

Nie dość że masz taką babe od ang to jeszcze korki ?

Tylko pizza/hot-dog/hamburger/chińskie żarcie, nic innego nie ma...

Bo ona nie robi nic typowo pod R

Myślałam, że jakiś polonista czy dziennikarz
Cytat:
To Ty się ciesz, że w ogóle zechcieli wam dać te tematy. U mnie nie pozwolili ich kserować, bo zostały wywieszone w gablotce i na stronie internetowej. A ja kurde chciałabym mieć pod nosem te tematy maturalne. Wolałabym wydać te 60 gr na ksero niż prosić znajomych o to by wydrukował mi tematy.
A nie możesz pobrać ze strony szkoły i wydrukować?
My dostaliśmy jeden zestaw na klasę i nie było problemu - jedna osoba zeskanowała i powysyłała. A że dostała w poniedziałek, a wysłała w piątek po 23 to inna sprawa

Martyna - u nas identycznie, chociaż mamy 7 dziewczyn na 15 chłopaków, ale oni i tak się zgodzą. A że my, dziewczyny się pierw parę razy pokłócimy, to co innego...
Fajnie tak "idę machać pałą" u nas rzeczywiście funkcjonuje "baton"

Edytowane przez parodia
Czas edycji: 2009-09-09 o 19:56
parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 19:57   #2355
blue_apple
Zakorzenienie

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14157833]ja mam tylko 80 pare tematow do wyboru
zastanawiam sie nad :

czytajac po raz drugi liste tematow wybrałam te ktore najbardziej by mnie interesowaly teraz musze wybrac ktorys z nich [/QUOTE]

Twoje tematy brzmią tak dokladnie, czy też okroiłaś je na potrzeby szybszego wpisania tutaj ?
faktycznie masz mało.. ja prawie 3 razy więcej...
a z tych nad którymi sie zastanawiasz to tez wazne na czym mozesz się oprzeć, teksty kultury, literatura, sztuka? dlatego pytam czy tak brzmią dosłownie czy jest to określone w temacie :p ja bym wzięła taki, w którym można użyć więcej, niż tylko literaturę, szczegolnie jeśli jest okrelslone ze tylko danej epoki
a 5 faktycznie fajny, wziełabym wlasnie pewnie ten chociaz nie wiem czy nie za trudny. 2 i 6 mi sie podobają. z 3 mialabym problem zeby okreslic jakis jest motyw tanca w literaturze a o wsi mam w swoich tematach
wybierzesz coś spokojnie

Cytat:
bardzo chętnie bym sobie zaklepała, gdybym miała jeden temat na oku. Niestety zastanawiam sie nad czterema, więc mam gorzej
I zamiast kurde na spokojnie sobie przemyśleć tematy do 30 września, muszę szybko jakiś wziąć, aby mi nikt go nie zawinął ;/

Taka jestem zła, że szok, zwłaszcza, że w innych klasach czegoś takiego nie ma, tylko moja wychowawczyni/polonistka ma takie widzimisię.
Bardzo chętnie podyskutowałabym z nią na ten temat i może by coś się zmieniło, gdyby poparła mnie cała klasa. niestety wszyscy są mądrzy tylko wtedy, gdy nie ma polonistki.
no to faktycznie juz w ogole w głowie sie nie miesci. nie mysleliscie zeby pogadac z wychowawczynią?
u mine w klasie tez tak jest z ludźmi :/... a nawet gorzej, bo jak usiluje sie z nimi podyskutowac to oni nigdy swojego zdania nie umieją wyrazić! nie wiem czy sie wstydza, czy nie myśla ale to jest irytujace...

Cytat:
Cytat:
a to już zależy od uczelni.
Stary 2009-09-09, 19:59   #2356
martus9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
skoro witacie się tak mięsnie to Dzień dobry polędwiczki ze śliwkami

wczoraj nie miałam siły tu wejść, ale czytałam co piszecie. Ogólnie mam chol.erne zakwasy po wf'ie. Tak tak wychodzi teraz brak ćwiczeń. Dzisiaj ledwo co snułam się po tej szkole. Ale się cieszę, bo nie mam jutro pk z polskiego, przełożyła na nast. czwartek. !!
dzisiaj chyba sobie odpocznę od tego wszystkiego.
Wf.. my mamy teraz przerąbane Dzisiaj nauczycielka nie poczekała na nas tylko poszła z 2 dziewczynami na stadion a nam wstawiła nieobecności... Coś czuje całogodzinne bieganie na przyszłych lekcjach

Cytat:
Napisane przez wibovit Pokaż wiadomość
Witam maturzystki Mogę się przyłączyć?
Kiedyś w pierwszej części coś tam chyba skrobnęłam, ale teraz chciałabym oficjalnie dołączyć do Waszego grona, jeśli mnie przyjmiecie, oczywiście

No to może się przedstawię: jestem Ania, na maturze zdaję geografię, nie wiem jeszcze jaki poziom, a o temacie z polskiego to wolę nie wspominać. Ale dam radę, może
Hej

Cytat:
U mnie tez by nie było możliwości zmieścić się w szkole, bo mamy jakieś 300 osób w klasach maturalnych + os. towarzyszące
mam bardzo podobny temat, zaproponowany zresztą przez moją kol ale doszłam do wniosku, że znajdę fajniejszy, mimo, że ten niczego sobie
tylko wydaje mi się wąski i brak mi pomysłu na bibliografię...

ja nie mam tak na prawdę NIC do roboty.
jakieś zadania z matmy... z angla słówka czy coś w tym stylu. i w sumie.. nic więcej.
U mnie w klasach maturalnych jest ponad 360 osób plus towarzyszące a studniówka na sali gimnastycznej :P
Co do bibliografi ja sobie wypisałam narazie książki które sama znam lub ktoś mi powiedział że jest tam postac lekarska, więc mam je zamiar przeczytac a potem wybrac te ktore wykorzystam Jak chcesz wyśle Ci liste na PW
A że nie masz nic do roboty to zazdroszczę Ja pewnie pół nocy dzisiaj zarwę jak nie więcej ;/

Cytat:
Idę oglądać mecz siatkarzy, potem koszykarze, będę wieczorem.
Rodzinka ma już dość tego mojego zamiłowania do sportu

Miłego popołudnia
Ja zamiast się uczyc siedze i z tatą sport oglądam :P

Cytat:
U nas też nam dali jeden komplet i samym kazali skserowac...

A ja dzisiaj czytając tematy natknęłam się na taki:Język Internetu w różnych odsłonach - nicki , emotikony , gramatyka ... Omów zagadnienie, odwołując się do zgromadzonego materiału.

Jak to przeczytalam to sobie od razu pomyślałam o forum i spamie jaki tu jest:d Materiału miałabym w ciula i jeszcze trochę

Chyba mi wszystkiego nie zacytowało ;/

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

cel: 46 kg
martus9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 20:00   #2357
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
nie nie, tu chodzi o to, że lepiej by było, żeby w jednej KLASIE nie powielał się ten sam temat. Tzn. może, ale to jest trochę problem dla tych osób.

Cytat:
my też musieliśmy kserować, ale na szczęście Pani z biblioteki skserowała dużo kompletów-cena 1,20 zł

Cytat:
musisz sprawdzić na konkretnej stronie uczelni.

przez ten remont zwariuje, hałas jak nic.
dobra przeczytałam tą konstytucję i nauczyłam się niektórych regułek.
dzisiaj daliśmy wstępne deklaracji, ale tylko dla wychowawcy.

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 20:03   #2358
Aneczka91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
dziewczyny mam już tego linka klik
(strona 15) obowiązkowe są tylko 3 przedmioty, reszte PP czy PR można wybrać jak się chce
dopiero od 2014-2016 dobieranie przedmiotów będzie na poziomie R
wiemy wiemy ;D
Już parę razy o tym było

Dziewczyny może na stronie głównej umieścimy informacje o maturze żeby ciągle o to samo nie pytać?
Realizuje swoje plany i dążę do realizacji marzeń!

Aneczka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 20:06   #2359
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
Cześć, Makrele Wędzone!

Machałam, całe półtorej godziny

Cześć

Ja zamierzam mieć w nim wszystko zebrane, bo tak mi się walają te notatki- tu testy, tu notatki z lekcji, tu notatki, jak się uczyłam do sprawdzianu, a tak to wszystko będzie w jednym miejscu i łatwo znaleźć, przejrzyście tak

<-- jaki on ma seksowny języczek :

Lubię, jak ktoś tak pisze o swoich rodzicach , już się za dużo nasłuchałam tekstów typu: 'moja stara/y', irytują mnie.

___

Wiecie co? Cały wf z dziewczynami dumałyśmy, jak ozdobić salę na studniówkę i chyba jest idea- zrobimy na rodeo kowboje, kaktusy, Dziki Zachód, te sprawy. Myślałyśmy nawet, żeby wypożyczyć ze sklepu manekiny i je przyozdobić na kowbojów ; )) Wydaje mi się, że to by świetnie wyglądało, ale jeszcze trzeba obgadać z chłopakami, chociaż.. oni mają niewiele do gadania

Jestem P-A-D-N-I-Ę-T-A. W sobotę mam występ, w nast. piątek też, nie wiem, co im się nagle stało!
makrelko, narobiłas mi smaka

tez lubie miec wszystko ładnie ogarniete, przejrzyste... bardzo pomaga w nauce, bo nie szukasz bo stu ksiązkach, kserówkach, zeszytach, kartkach...
i nie masz tego wrazenia, ze masz taki bałagan i nie wiesz co gdzie jest

no akurat o tacie mam takie zdanie, mimo, ze masz tez i negatywne, wiadomo
ale ciesze sie ze sie urodzilam w tej rodzinie, ze chociaz jeden z rodzicow jest taki i moge tak o nim mówic.

śmiesnzy pomysł z tym rodeo a nie myslicie ze np. jak wyskoczycie w tych strojach balowych to nie bedzie do siebie "pasowalo" ?

Cytat:
Tak, to jest najlepsze.... Chociaż u mnie nie jest tak źle, bo większość, to byli ludzie 16-20 lat + trochę starszych osób. Z mojego punktu widzenia gorzej jest w sklepach

Tylko pizza/hot-dog/hamburger/chińskie żarcie, nic innego nie ma...

Bo ona nie robi nic typowo pod R

Myślałam, że jakiś polonista czy dziennikarz

My dostaliśmy jeden zestaw na klasę i nie było problemu - jedna osoba zeskanowała i powysyłała. A że dostała w poniedziałek, a wysłała w piątek po 23 to inna sprawa
czemu w sklepach?

chińczyk dobryyy ja przewaznie jak po szkole jem i nie jade do domu tylko gdzies indziej to laduje na sałatce

nie polonista ani dziennikarz, ale powiedzmy ze sie tym interesuje pisywał scenariusze, no i po prostu dużo czyta

u nas jak ktos ma skanowac cos dla klasy to tez tak haha
Stary 2009-09-09, 20:08   #2360
aga3304
Zadomowienie

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14157833]ja mam tylko 80 pare tematow do wyboru
zastanawiam sie nad :

czytajac po raz drugi liste tematow wybrałam te ktore najbardziej by mnie interesowaly teraz musze wybrac ktorys z nich [/QUOTE]

O Holokauście ciekawy....
Co do 6 to mamy podobny - starość jako motyw literacki

Ja zastanawiam się nad satyrycznym obrazem spoleczenstwa polskiego, jest tez motyw winy i kary, wedrowki, przyjazni - to z tych banalniejszych
Interesujący,ale mialabym problem z doborem utworow - plotka jako ulubiona forma komunikacji....
Najbardziej przychylam sie do "postać hioba w lit i malarstwie" - chociaz się nie przemęczę

Cytat:

___

Mogłabym podsunąć jeszcze kiedyś realizowany w naszej szkole - pałac zimowy, naprawdę swietny efekt i motyw antyczny, grecki - byly nawet rzezby w styropianie, ale to juz tzreba miec talent

aga3304 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 20:11   #2361
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneczka91 Pokaż wiadomość
wiemy wiemy ;D
Już parę razy o tym było

Dziewczyny może na stronie głównej umieścimy informacje o maturze żeby ciągle o to samo nie pytać?
Tez o tym myślałam, co wy na to? taki skrót? albo skopiować z neta?

Cytat:
Napisane przez martus9191 Pokaż wiadomość
Wf.. my mamy teraz przerąbane Dzisiaj nauczycielka nie poczekała na nas tylko poszła z 2 dziewczynami na stadion a nam wstawiła nieobecności... Coś czuje całogodzinne bieganie na przyszłych lekcjach

Hej

U mnie w klasach maturalnych jest ponad 360 osób plus towarzyszące a studniówka na sali gimnastycznej :P
Co do bibliografi ja sobie wypisałam narazie książki które sama znam lub ktoś mi powiedział że jest tam postac lekarska, więc mam je zamiar przeczytac a potem wybrac te ktore wykorzystam Jak chcesz wyśle Ci liste na PW
A że nie masz nic do roboty to zazdroszczę Ja pewnie pół nocy dzisiaj zarwę jak nie więcej ;/

Ja zamiast się uczyc siedze i z tatą sport oglądam :P

U nas też nam dali jeden komplet i samym kazali skserowac...

A ja dzisiaj czytając tematy natknęłam się na taki:Język Internetu w różnych odsłonach - nicki , emotikony , gramatyka ... Omów zagadnienie, odwołując się do zgromadzonego materiału.

Jak to przeczytalam to sobie od razu pomyślałam o forum i spamie jaki tu jest:d Materiału miałabym w ciula i jeszcze trochę

Chyba mi wszystkiego nie zacytowało ;/
a to te 2 nie mogly powiedziec zeby poczekac na was?
ja bym miala dobrze bo biegac nie moge

tzn mysle ze w sumie.. nasza sala gimnastyczna bylaby wieksza niz ta co wynajeta jet w sobieskim ale w sumie taka tradycja i czasu na zmiene nie bylo a studniowka w szkole to taka prawdziwa studniowka

ja tez kosza ogladalam wlasnie

nie wiedzialabys co wybrac do tego tematu haha.

a co masz dzis do roboty?
ja raz w LO zarwalam noc, a tak to ide spac najpozniej do 12, co i tak jest dla mnie tragedia

ED: w sumie juz chyba z tego lekarza w literaturze zrezygnowalam, więc nie musisz, ale dziękuje

Edytowane przez blue_apple
Czas edycji: 2009-09-09 o 20:13
Stary 2009-09-09, 20:13   #2362
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

Tylko 150 tematów? U mnie w szkole jest 230, jakoś tak I u mnie w klasie też każdy musi mieć inny, także..
Tylko jak widzisz Ty masz większy wybór. Ja niestety nie mam ochoty oddawać temat tylko dlatego, że ktoś też chce mieć taki sam. To ma być MOJA prezentacja na temat, który JA wybrałam, a nie na temat, który musiałam wybrać, bo taki mi pozostał.
Cytat:

oczywiście, że bym mogła... gdybym miała dobrą drukarkę. tak to bym zapłaciła 60 gr za ksero i byłoby po kłopocie.
Cytat:

no to faktycznie juz w ogole w głowie sie nie miesci. nie mysleliscie zeby pogadac z wychowawczynią?
u mine w klasie tez tak jest z ludźmi :/... a nawet gorzej, bo jak usiluje sie z nimi podyskutowac to oni nigdy swojego zdania nie umieją wyrazić! nie wiem czy sie wstydza, czy nie myśla ale to jest irytujace...
Pogadać? cała rozmowa wyglądała by tak, że jedna osoba rzuca pomysł, polonistka krytykuje pomysł mówiąc o jakichś dziwnych zaletach takiego wybierania po czym pyta, czy ktoś także jest przeciw temu. Nikt się nie zgłosi, sprawa zamknięta a po lekcji wszyscy na nowo narzekają na maturę.
Stary 2009-09-09, 20:14   #2363
visionario
Rozeznanie

Cytat:
ja jak nie mam nauki i planuje np. posprzątać.. to ląduje na wizażu
Skąd ja to znam. Ostatnio jak mam coś zrobić to staram się pod żadnym warunkiem nie włączać komputera, bo zawsze kończy się to tak samo

Cytat:
Kawa, kawa jaką pijasz?
Piję Nescafe Gold, ale ogólnie to wolę herbatę zieloną lub czerwoną (uwielbiam, piję je litrami ), a kawą ratuję się jak muszę, tak jak dzisiaj.

---
Walczyłam przez jakieś dwie godziny z zadaniami z matmy. Najpierw nie mogłam żadnego rozwiązać, męczyłam się, kombinowałam na sto sposobów, już mnie tam szlag trafiał, ale w końcu rozwiązałam i padam na twarz. Ta szkoła mnie wykończy Ale za to mam satysfakcję, że w końcu doszłam o co biega

visionario jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 20:18   #2364
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Zebyscie wiedziały jaki intensywny jest bol miejsca w ktorym powinien byc zab... Myslalam ze skoro dzisiaj zostaje sie w domu to zrobie cos konstruktywnego, nie wiem poczytam. Ale nawet ogladanie serialu sprawia mi problem bo co chwila przysypiam po srodkach p.bolowych. W posmiedzialek znowu mam dentyste... tylko planowanego. Ta wizyta, jeszcze jedna u chirurga, pozbawienie mnie ostatniej 8mki... powinien wtedy nastapic koniec z bolami :P

Jezeli chodzi o tematy z polskiego, ja dostalam dwa egzemplarze. Wybralam "Problemy filmowej adaptacji, porownaj film z jego literackim pierwowzorem. Ocen adaptacje."... za duzo musze sie uczyc sama, zeby sie bawic z skomplikowanymi tematami jak np. Obrzedy i obyczaje ludowe... temat fajny, ale zbyt obszerny.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 20:25   #2365
201604200942
Konto usunięte

a tak dla rozładowania mojej złości pochwalę się tematami, które mnie zainteresowały

1.Dramat pokolenia Kolumbów wyrażony w literaturze. Określ jego istotę, analizując wybrane utwory.
2.Kicz w literaturze i sztuce. Przedstaw problem na wybranych przykładach.
3.Porównaj obraz wojny w znanych Ci filmach i w literaturze, odwołując się do wybranych przykładów (na początku bardzo mi się spodobał, jednak po dłuższym zastanowieniu stwierdziłam, że jednak go nie wezmę, bo tu nie chodzi o przedstawienie II wojny światowej)
4. Postać diabła w literaturze i malarstwie. Omów zagadnienie na wybranych przykładach.
Stary 2009-09-09, 20:25   #2366
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladyanx Pokaż wiadomość
Bingo, termochemia;d
Oblicz wydajność reakcji rozkładu jodowodoru na pierwiastki, jeżeli podczas rozkładu 10g HI uzyskano 1,5 kJ ciepła a entalpia tej reakcji wynosi -26,5 kJ/mol HI

Zrobiłam tak:
2HI -> H2 + I2
delta H = -26,5 kJ
i proporcje:
10g HI - 1,5kJ
128g HI - x
x=19,2kJ

19,2kJ - x%
26,5kJ - 100%
x=72,45%

:X zaś czy to dobrze, czy niedobrze?
ja Ci nie powiem
nie miałam rozszerzenia z chemii, tzn. w gimnazjum to miałam, ale bardzo okrojone, i nic nie pamiętam

Cytat:
Napisane przez Vanilla_Cream Pokaż wiadomość
Ja także jestem tegoroczną maturzystką. Troche sie załamałam,bo początkowo mówili nam,że wystarczy j.polski, j.obcy i ta cholerna matma, i to wszystko a dzisiaj nam powiedzieli w szkole,że jeszcze jakis przedmiot dodatkowy. Chore! Ile można sie uczyc i siedziec nadgodziny na fakultetach....
hej

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
si. pierwsza istota to LI Lingxi. A w tej pocztówce piszecie im swoje adresy?
skąd ona?
ja piszę na kopercie zwrotny, jakby nie doszło to wróci
ale nie musisz pisać. i tak Ci pewnie nie odpisze ;P haha.

jestem padnięta.
był u mnie Tż, a mnie chyba przeziębienie bierze.
boli mnie głowa i mięśnie. :/ ble.

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 20:38   #2367
martus9191
Zakorzenienie

Cytat:
a to te 2 nie mogly powiedziec zeby poczekac na was?
ja bym miala dobrze bo biegac nie moge

tzn mysle ze w sumie.. nasza sala gimnastyczna bylaby wieksza niz ta co wynajeta jet w sobieskim ale w sumie taka tradycja i czasu na zmiene nie bylo a studniowka w szkole to taka prawdziwa studniowka

ja tez kosza ogladalam wlasnie

nie wiedzialabys co wybrac do tego tematu haha.

a co masz dzis do roboty?
ja raz w LO zarwalam noc, a tak to ide spac najpozniej do 12, co i tak jest dla mnie tragedia

ED: w sumie juz chyba z tego lekarza w literaturze zrezygnowalam, więc nie musisz, ale dziękuje
Mamy łączony wf i nie bardzo lubimy się z drugą klasą, no że nas nie zawołały to rozumiem :P Ale swoją klasę wrobic

A musze odrobic matmę, przypomniec sobie a wlasciwie nauczyc sie na niemiecki tabeli nieregularnych, do tego napisac po niemiecku list motywacyjny, dokonczyc streszczenie Zbrodni i Kary czytac no i na koniec 3 tematy na biologię... :P Tylko tyle

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Jezeli chodzi o tematy z polskiego, ja dostalam dwa egzemplarze. Wybralam "Problemy filmowej adaptacji, porownaj film z jego literackim pierwowzorem. Ocen adaptacje."... za duzo musze sie uczyc sama, zeby sie bawic z skomplikowanymi tematami jak np. Obrzedy i obyczaje ludowe... temat fajny, ale zbyt obszerny.
Świetny temat... U nas niestety nie było go na liscie ;( A właśnie na taki liczyłam... A swoich już zgłaszac nie mozna...

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

cel: 46 kg
martus9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 20:45   #2368
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

Świetny temat... U nas niestety nie było go na liscie ;( A właśnie na taki liczyłam... A swoich już zgłaszac nie mozna...
ja miałam nadzieję na temat holokaustu albo w stulu "dziecko wobec wojny" . I lipa ;]
Stary 2009-09-09, 20:55   #2369
Konto usunięte

Cytat:
Twoje tematy brzmią tak dokladnie, czy też okroiłaś je na potrzeby szybszego wpisania tutaj ?
faktycznie masz mało.. ja prawie 3 razy więcej...
a z tych nad którymi sie zastanawiasz to tez wazne na czym mozesz się oprzeć, teksty kultury, literatura, sztuka? dlatego pytam czy tak brzmią dosłownie czy jest to określone w temacie :p ja bym wzięła taki, w którym można użyć więcej, niż tylko literaturę, szczegolnie jeśli jest okrelslone ze tylko danej epoki
a 5 faktycznie fajny, wziełabym wlasnie pewnie ten chociaz nie wiem czy nie za trudny. 2 i 6 mi sie podobają. z 3 mialabym problem zeby okreslic jakis jest motyw tanca w literaturze a o wsi mam w swoich tematach
wybierzesz coś spokojnie
tematy okrojone głownie moge oprzec sie tylko na przykladach z literarury. piatka jest rzeczywiscie fajna. ale jestem troche leniwa i chyba pojde na łatwizne pomysle jeszcze na spokojnie i zastanowie sie nad bibliografia.

Cytat:
a tak dla rozładowania mojej złości pochwalę się tematami, które mnie zainteresowały

1.Dramat pokolenia Kolumbów wyrażony w literaturze. Określ jego istotę, analizując wybrane utwory.
3.Porównaj obraz wojny w znanych Ci filmach i w literaturze, odwołując się do wybranych przykładów (na początku bardzo mi się spodobał, jednak po dłuższym zastanowieniu stwierdziłam, że jednak go nie wezmę, bo tu nie chodzi o przedstawienie II wojny światowej)
4. Postać diabła w literaturze i malarstwie. Omów zagadnienie na wybranych przykładach.
1- cos kojarze ze podobny temat moge wybrac.
3- fajny temat

komary mnie pogryzły i stopa swedzi mnie teraz.

Edytowane przez 940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Czas edycji: 2009-09-09 o 20:58
Stary 2009-09-09, 20:59   #2370
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Pogadać? cała rozmowa wyglądała by tak, że jedna osoba rzuca pomysł, polonistka krytykuje pomysł mówiąc o jakichś dziwnych zaletach takiego wybierania po czym pyta, czy ktoś także jest przeciw temu. Nikt się nie zgłosi, sprawa zamknięta a po lekcji wszyscy na nowo narzekają na maturę.
cholera, co za ludzie :/
ta polonistka to wasza wych?

Cytat:
Skąd ja to znam. Ostatnio jak mam coś zrobić to staram się pod żadnym warunkiem nie włączać komputera, bo zawsze kończy się to tak samo

Piję Nescafe Gold, ale ogólnie to wolę herbatę zieloną lub czerwoną (uwielbiam, piję je litrami ), a kawą ratuję się jak muszę, tak jak dzisiaj.

---
Walczyłam przez jakieś dwie godziny z zadaniami z matmy. Najpierw nie mogłam żadnego rozwiązać, męczyłam się, kombinowałam na sto sposobów, już mnie tam szlag trafiał, ale w końcu rozwiązałam i padam na twarz. Ta szkoła mnie wykończy Ale za to mam satysfakcję, że w końcu doszłam o co biega
ja włączam automatycznie
dziś zdawało mi sie iz wyłaczyłam przeglądarke, bo wczesniej cos robilam przy komputerze w necie, ale skończyłam, zaraz patrze a ja weszlam na wizaż

No w końcu doszłaś i zapamiętasz o co chodzi! ja bym zwątpiła i zostawiła to

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Zebyscie wiedziały jaki intensywny jest bol miejsca w ktorym powinien byc zab... Myslalam ze skoro dzisiaj zostaje sie w domu to zrobie cos konstruktywnego, nie wiem poczytam. Ale nawet ogladanie serialu sprawia mi problem bo co chwila przysypiam po srodkach p.bolowych. W posmiedzialek znowu mam dentyste... tylko planowanego. Ta wizyta, jeszcze jedna u chirurga, pozbawienie mnie ostatniej 8mki... powinien wtedy nastapic koniec z bolami :P

Ała, to strasznie musi boleć. Nigdy mi nie wyrywali zęba i mam nadzieje że nie będa

Mam podobny temat ale ja za mało filmów oglądam...

Cytat:

Pogrubione także mam tylko z tym kiczem jakiś inny...
też wam chyba napisze te, które mnie interesują.

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
ja Ci nie powiem
nie miałam rozszerzenia z chemii, tzn. w gimnazjum to miałam, ale bardzo okrojone, i nic nie pamiętam

jestem padnięta.
był u mnie Tż, a mnie chyba przeziębienie bierze.
boli mnie głowa i mięśnie. :/ ble.
mi sie ZDAJE ze ok jest to zadanie.

weź coś
i idź spać wcześniej.

Cytat:
Mamy łączony wf i nie bardzo lubimy się z drugą klasą, no że nas nie zawołały to rozumiem :P Ale swoją klasę wrobic

A musze odrobic matmę, przypomniec sobie a wlasciwie nauczyc sie na niemiecki tabeli nieregularnych, do tego napisac po niemiecku list motywacyjny, dokonczyc streszczenie Zbrodni i Kary czytac no i na koniec 3 tematy na biologię... :P Tylko tyle

No to niezłe są czy to jakies "kujonki" ?

O ja, to troche masz :p i zadali Ci to z dnia na dzień? ja bym pewnie czegos nie zrobiła :P albo wiedzac ze tyle mnie czeka zrobila wczesniej nienawidze po nocach nic robic
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości