Offtopowe zapuszczanie cz IV. - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-09, 20:03   #3691
Anariel
Wtajemniczenie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz IV.

Jak przetestujesz to zdaj nam relacje
-Od Lipca 2009 dbam o paznokcie

Anariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 20:12   #3692
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
:d:d:d
Jakie śliczności

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 20:14   #3693
Magdzia94
Zakorzenienie

Mona
A bedzie to moze w polskim Kauflandzie.

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 20:19   #3694
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Tak jest, wszystko się zgadza
No to fajnie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 20:27   #3695
sara325
Raczkowanie

ja nie wiem, ale wyszło na to, że moje włosy zamiast rosnąć to są krótsze... o jakiś centymetr czy dwa. ale może to dlatego, że je jakoś źle mierze- to po pierwsze, a po drugie- moje włoski są kręcone ;/
A tak wgl nie na temat to od dzisiaj zaczynam oprócz dbania o włoski zacząć robić brzuszki i wgl zacząć trochę ćwiczyć już dzisiaj doszedł ab rocket i zaczynam ćwiczenia

włoski

32>34>36>38>40
40>42>44>46>48>50
sara325 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 20:28   #3696
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Jakie śliczności
Noo

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Mona
A bedzie to moze w polskim Kauflandzie.
Nie, na pewno nie, to jest jakaś firma "Berlin Cosmetics" i w ogóle u Niemców Kaufland jest o wiele większy niż u nas, mają miliony produktów których u nas nie ma i nie będzie, oprócz tego całe szafy np Maybelline, Nivea itd.

Edytowane przez mOna01
Czas edycji: 2009-09-09 o 20:32
mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 20:30   #3697
Magdzia94
Zakorzenienie

Kurde no wielka szkoda. u nas nic nie ma.

Stary 2009-09-09, 20:33   #3698
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde no wielka szkoda. u nas nic nie ma.
Jak Ci na czymś zależy to mogę Ci zawsze kupić, to nie problem

Stary 2009-09-09, 20:37   #3699
Magdzia94
Zakorzenienie

dzieki za inf Narazie musze wyprobowac wszystkie polskie rzeczy z mojej listy

Stary 2009-09-09, 20:39   #3700
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Przepraszam bardzo, ale ja Ciebie nie krytykuje za Twoje poglądy, więc nie rób tego Ty ! Jeżeli nie rozumiesz mojej sytuacji, tego co ja czuję to po co się wypowiadasz i zaczynasz jakieś wywody o pseudohodowlach? Byłaś przy mnie gdy kupowałam pieska? Widziałaś jak jest? Byłaś w co drugiej takiej hodowli? Zachowałaś się teraz jakbyś była nie wiem - co najmniej królową tego świata, przy której nie wolno pisać swojego zdania :/
fakty są takie ze wsparłaś pseduhodowle, co wiecej nie widzisz w tym nic złego rozważasz w przyszłosci rozmnożenie swojej suczki.
Dla mnie to skrajna nieodpowiedzialność i jest to nie do zaakceptowania.

Jak Cie nie stac na psa z rodowodem ok, rozumiem, ale wystarczyło isc do najbliższego schroniska i jakiegos psa zabrac do domu a nie przyczyniać sie do bezsensowego rozmnażania

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 20:52   #3701
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
fakty są takie ze wsparłaś pseduhodowle, co wiecej nie widzisz w tym nic złego rozważasz w przyszłosci rozmnożenie swojej suczki.

Jak Cie nie stac na psa z rodowodem ok, rozumiem, ale wystarczyło isc do najbliższego schroniska i jakiegos psa zabrac do domu a nie przyczyniać sie do bezsensowego rozmnażania
Kto powiedział, że nie stać na psa z rodowodem? Poprostu tego pokochałam od pierwszego spojrzenia. Nie każdy chce zabierać psa ze schroniska - nie jestem sama w domu, nie ja decyduje o tym skąd wezmę. Nie widze nic złego w tej akurat hodowli, ponieważ widziałam jak tam było, co się działo. Piesek pochodzi od rodowodowej suczki Shiz tzu i psa Maltańczyka również z rodowodem, dlatego on sam go nie ma - wiadomo, mieszaniec. Jak pisałam wcześniej moja babcia ma taką pseudohodowlę, wiem co się w niej dzieje dlatego jej nie popieram. Gdybyś przeczytała kilka postów wyżej widziałabyś, że właściciele nie będą już rozmnażać tych piesków, a to był pierwszy i ostatni raz. Każdy z nas ma inną opinię na temat tego czy pieska dopuszczać czy nie, moja jest taka , że nie wyobrażam sobie, żeby suczka nie była dopuszczona. Może i mam jakieś myślenie prehistoryczne, ale to moje zdanie.
Nie chcę się kłócić, ale zdania nie zmienię, a nie wiesz z czym w tym przypadku masz akurat do czynienia. Jeżeli właściciel dba o pieska, chce dopuścić raz, piesek jest pod stałą opieką (24h) lekarską to jakie tu widzisz przeciw wskazania? Wiem, że dużo jest ślicznych piesków w schroniskach, ale moja rodzicielka nie chce mieć takich ( nie wiem czemu, poprostu myśli jak myśli ) i pisałam już, że jak pójdę na swoje, to wezmę pieska ze schroniska, ponieważ kocham zwierzęta. A Twoje oskarżenia uważam za bezpodstawne. Każdy ma prawo do własnego zdania i myślenia , ale żeby odrazu kogoś ośmieszać, bo myśli jak myśli? Bo tak to zabrzmiało, przynajmniej dla mnie.
Amen.

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 20:54   #3702
weegirl
Zakorzenienie

Oraaany, Dziewczyny, trzymajcie mnie, bo zwariuję

Dopiero przed chwilą Tż uświadomił mi, że dzisiaj jest ŚRODA a nie CZWARTEK. Na początku chciałam zorganizować spotkanie w piątek, ale byłam przekonana, że to już jutro Ale, skoro Wam pasuje czwartek, to niech już tak zostanie, ja na JUTRO i tak zaplanowałam, że się z Wami zobaczę, niezależnie od tego, jak to JUTRO będzie się nazywać. Ehhh, już dawno nie byłam taka nieogranięta. Tylko mnie nie bijcie.

Motylku kochany, już wystarczy. Przekazałaś już to, co miałaś do przekazania i pora sobie odpuścić. Czasami należy zasiać ziarno wiedzy i czekać, aż ono wykiełkuje w spokoju i tu nie chodzi tylko o dzisiejszą sytuację. Każdy sobie musi wszystko przemyśleć. I nie kłócić mi się tutaj jak coś chcecie załatwić to w realu , bo Internet zawsze w końcu prowadzi do nieporozumień. My z Benkiem i Chatul też sobie wszystko wyjaśnimy w cztery oczy (właściwie, w sześć).
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 20:55   #3703
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny przestancie się klócic
To nie kłótnia tylko zwykła konwersacja

Bloguję
Stary 2009-09-09, 20:57   #3704
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
No faktycznie nie za ciekaw te tamaty u mnie w szkole z tego co pamiętam do wyboru było ze 2 razy więcej... Ja z doświadczenia bym radziła dość wąski temat - taki zeby nie mogli Cię zaskoczyć jakimś pytaniem od czapy ,ja miałam temat Biografia artysty jako klucz do zrozumienia jego twórczości - Fiodor Dostojewski i dostałam maxa , z tych co podałaś to mis ie podba temat 1 albo 7 bo możnaby je fajnie zrobić, z tym ze ja nie lubie litratury z okresu wojennego...

A i jeszcze polecam iść do jakiejś polonistki prywatnie jak już wybierzesz temat zeby Cię naprowadziła na to jak to zrobić (zeby nie było- nie chodzi mi o to zeby pisała za Ciebie) , bo jawet nie za bardzo wiedziałam od jakiej strony sie zabrać do tej całej prezentacji, i byłam na takich 3 spotkaniach u poleconej przez koleżankę polonistki i naprawdę mi one pomogły
Znaczy, tematów jest 140, spisałam te ciekawsze! Wiem, wie, mama jest nauczycielką, ma koleżanki, więc tak zrobię. Lubię czytać o obozach koncentracyjnych, ale sama nie wiem jak miałabym to ugryźć...
Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość

Zależy od 3 spraw:
1) wolisz robic pracę badawczą, poczytać i spokojnie robić?
2) chcesz bazować na tym co znasz lub mogłaś przeczytać
3) Wiedza językowa.

Z tego co babeczka nam mówiła już: Śmierć (u nas w szkole taki temat) bierze 30% komisja słyszy taki temat po 3 razy dziennie - jest co do czego porównywać więc jest trudniej, odradzam samobójstwo bo to pewnie podobnie. Ja wybrałabym z tego 6 i mogę polecić wiatr przeznaczenia Lackey tam ten motyw psychicznego związania ofiara-kat jest świetnie ukazany. Znowu w jedynce Samotność Bogów i dojrzewanie Johna.
Temat 12 też u nas jest zazwyczaj nie wychodzi prawie nigdy.

Wiesz, ja nie mam pojęcia jak to ma wyglądać wszystko. Jutro mamy mieć tłumaczone to na polskim, wtedy zastanowię się bardziej. A jesli nic się nei dowiem to poszperam w internecie. Chyba wolałabym przeczytac co trzeba i potem zrobić swoje. Lubię czytac.

Cytat:
Napisane przez Jagoda90 Pokaż wiadomość

Znam dziewczynę, która całe życie uważała się za najlepszą, najmądrzejszą itd. Śmiała się z wyników znajomych z matur , bo mieli np po 60% , a sama....nie zdała matury ( wszystkim mówiła, że ona rozsz robi na 70-80%)....

hm ja miałam o Rafale Wojaczku. Temat w mojej szkole raczej oryginalny. Myślałam, że zadadzą mi 3 pytania i tyle. Gnębili mnie- miałam jakieś 8-10 pytań, bo babki chyba uwielbiały środki stylistyczne, ale miałam 100% . Myślę, że lepsze są takie tematy, które nie będą oblegane. Mniejszy problem z bibliografią, komisja Cię nie porównuje z innymi itd.
Chyba jest nawet tak,ze osoba w klasie nie moze mieć tego samego tematu. Ale nei ejstem pewna. Gratuluję 100 %
Cytat:
Napisane przez Anariel Pokaż wiadomość
Hm... prosze o spokoj

Witam! U mnie dalej zdrowie do d...

Co do oswiadczyn to my juz dawno po Jakies 4 lata Ale stwierdzilismy,ze slubu nie potrzebujemy. Ostatnio rozmawialismy i doszlismy jednak do tego,ze chcemy byc oficjalnie mezem i zona

19agusiek91 Ja mam Nail Tek Xtra. Maluje codziennie do 7 dni (jeszcze nigdy mi sie nie udalo dluzej niz 5). Pozniej zmywam i odpoczatku.
Mam tez Nail Tex Fundation 2 ale jeszcze nie uzywalam Najpierw Xtra wykoncze
Dzięki Zakupię po 18, bo już patrzeć na moje nie mogę.

Cytat:
Byłam dzisiaj znowu u Niemców, tym razem w Kauflandzie (szukałam takich czekoladek Cupido i nie było ) i zobaczyłam to szampon bez SLSów (na cocoamidopropyl betaine) i ma wyciągi z aloesu, ylang ylang oraz lawendy, a olejek ma: o. z pestek winogron, sojowy, różany (nadaje piękny różany zapach ), ze słodkich migdałów, z oliwek, jojobę, rokitnik, jakieś glicerydy palmowe i wit.E szampon 2euro, olejek 3. Była jeszcze 100% jojoba ale 100ml za 8euro to mi jakoś szkoda było
Chciałoby się powiedzieć: idź sobie i przestań kusić.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Oraaany, Dziewczyny, trzymajcie mnie, bo zwariuję

Dopiero przed chwilą Tż uświadomił mi, że dzisiaj jest ŚRODA a nie CZWARTEK. Na początku chciałam zorganizować spotkanie w piątek, ale byłam przekonana, że to już jutro Ale, skoro Wam pasuje czwartek, to niech już tak zostanie, ja na JUTRO i tak zaplanowałam, że się z Wami zobaczę, niezależnie od tego, jak to JUTRO będzie się nazywać. Ehhh, już dawno nie byłam taka nieogranięta. Tylko mnie nie bijcie.

Motylku kochany, już wystarczy. Przekazałaś już to, co miałaś do przekazania i pora sobie odpuścić. Czasami należy zasiać ziarno wiedzy i czekać, aż ono wykiełkuje w spokoju i tu nie chodzi tylko o dzisiejszą sytuację. Każdy sobie musi wszystko przemyśleć. I nie kłócić mi się tutaj jak coś chcecie załatwić to w realu , bo Internet zawsze w końcu prowadzi do nieporozumień. My z Benkiem i Chatul też sobie wszystko wyjaśnimy w cztery oczy (właściwie, w sześć).
Jesteś boska Swoją drogą, ja potrafię wyjść do szkoły bez plecaka, bez skarpetki..

Komar się do mnie dobiera
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 21:03   #3705
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Chciałoby się powiedzieć: idź sobie i przestań kusić.

Cytat:
Jesteś boska Swoją drogą, ja potrafię wyjść do szkoły bez plecaka, bez skarpetki..
Taaa, ja w podstawówce wróciłam do domu bez plecaka jakoś tak zapomniałam go zabrać z szatni

Stary 2009-09-09, 21:09   #3706
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Każdy z nas ma inną opinię na temat tego czy pieska dopuszczać czy nie, moja jest taka , że nie wyobrażam sobie, żeby suczka nie była dopuszczona. Może i mam jakieś myślenie prehistoryczne, ale to moje zdanie.
prehistoryczne to mało powiedziane...mam nadzieje ze jednak sie dokształcisz w tym temacie i wreszcie zrozumiesz pewne rzeczy...

Cytat:
Nie chcę się kłócić, ale zdania nie zmienię, a nie wiesz z czym w tym przypadku masz akurat do czynienia. Jeżeli właściciel dba o pieska, chce dopuścić raz, piesek jest pod stałą opieką (24h) lekarską to jakie tu widzisz przeciw wskazania?
tak owszem, widze przeciwskazania

Cytat:
Każdy ma prawo do własnego zdania i myślenia , ale żeby odrazu kogoś ośmieszać, bo myśli jak myśli? Bo tak to zabrzmiało, przynajmniej dla mnie.
Amen.
kazdy ma prawo do swojego zdania, nawet jak jest ono delikatnie mówiąc, niemądre....ale jak ktos szkodzi zwierzętom to mi ciśnienie skacze i nie mogę na to patrzeć spokojnie.

Moze jednak poczytasz wątki chodziażby na wizoozu o rozmnażaniu psów?

Cytat:
Motylku kochany, już wystarczy. Przekazałaś już to, co miałaś do przekazania i pora sobie odpuścić.
Moze i tak, ale strasznie wkurza mnie, że ktoś nie może pojąc pewnych rzeczy i upiera sie przy swoim na siłe.
Rozumiem, mozna nie wiedziec pewnych rzeczy ok, ale zawsze mozna sie dokształcic w danym temacie

tak czy siak są takie rzeczy, zachowanie w ludziach, których nigdy nie zaakceptuje

[*] 11.09.2012
Stary 2009-09-09, 21:09   #3707
Klaudiczka997
Rozeznanie

Cytat:

Pseudohodowle są i bedą zawsze bo nigdzie nie jest to zabronione i takie pieski też potrzebują domu...bo jeżeli nikt ich nie bedzie chciał wzić to pewnie by były skazane na smierć...nie można ich odrazu skreślać

Upragniona: 75-80cm.

Posiadam na wymianę:
zestaw khadi szampon i odzywke
wax zagraniczny
odzywke fitomed i aussie,
tigi melko i miód,
i zestaw doliva z oliwa z oliwek
Cece-med maska

Gdyby kogoś coś interesowało to chetnie sie zamienie
Klaudiczka997 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 21:16   #3708
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudiczka997 Pokaż wiadomość
Pseudohodowle są i bedą zawsze bo nigdzie nie jest to zabronione
bardzo ubolewam nad tym serio, ale to wszystko istnieje TYLKO przez ludzką głupote, nieodpowiedzialnosc, egozim i chęc nabycia "podróbki" danej rasy

Cytat:
i takie pieski też potrzebują domu...
bo jeżeli nikt ich nie bedzie chciał wzić to pewnie by były skazane na smierć...nie można ich odrazu skreślać
ja tych psów nie skreślam, w koncu sama bede miala psa z pseudohodowli (tyle ze przez schronisko), ale tu chodzi o ludzi, bo jakby nie bylo popytu i chęci kupienia np yorka za tanie pieniądze (bo po co wydawac 3000 jak rodowód to tylko "papier", jak mozna miec za 800zł?), błednego myslenia ze suka musi miec raz mlode,. nie mialy by miejsca takie sytuacje, bo ludzie wiedzieliby czym to wszystko grozi....

Moim zdaniem wszystkie psudo są do skreślenia, absolutnie wszystkie i jak tylko wiedzialabym o tym, od razu ide do US - bo tylko tak prawnie mozna ich jeszcze "ukrócić"

[*] 11.09.2012
Stary 2009-09-09, 21:18   #3709
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Znaczy, tematów jest 140, spisałam te ciekawsze! Wiem, wie, mama jest nauczycielką, ma koleżanki, więc tak zrobię. Lubię czytać o obozach koncentracyjnych, ale sama nie wiem jak miałabym to ugryźć...
Wiesz, ja nie mam pojęcia jak to ma wyglądać wszystko. Jutro mamy mieć tłumaczone to na polskim, wtedy zastanowię się bardziej. A jesli nic się nei dowiem to poszperam w internecie. Chyba wolałabym przeczytac co trzeba i potem zrobić swoje. Lubię czytac.

Ja miałam to szczęście, że zdawałam starą maturę. Na ustnym z polskiego, wśród wylosowanych 3 pytań był temat o Ocalałych. Tak się rozgadałam na temat Różewicza (kocham Jego wiersze), że mnie komisja nie mogła uciszyć

Cytat:
Komar się do mnie dobiera
Ciesz się... przynajmniej KTOŚ się do Ciebie dobiera!

Edytowane przez weegirl
Czas edycji: 2009-09-09 o 21:23
Stary 2009-09-09, 21:23   #3710
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Pseudohodowle są i bedą zawsze bo nigdzie nie jest to zabronione i takie pieski też potrzebują domu...bo jeżeli nikt ich nie bedzie chciał wzić to pewnie by były skazane na smierć...nie można ich odrazu skreślać
Lepiej wziąć takiego pieska niż skazać na śmierć. A jeżeli wiadomo, że właściciel dopuszcza jeden jedyny raz, to ja osobiście nie widze przeciw wskazań. Widziałam pieski, które sprzedają z takich pseudohodowli na bazarach, pieski są niedożywione, zarobaczone, odrywane od matki zbyt wcześnie. Kiedyś żal mi się zrobiło takie pieska i poprostu odkupiłam na bazarze od pana, który źle go traktował. Może i zbiłam źle, bo na tym zarobił, ale pieska naprawdę było szkoda. I co się okazało? Że piesek był tak źle traktowany, że miał ropień w brzuchu i ogromne glisty. Niestety po czasie sam zdechł, dlatego sama jestem uczulona na krzywdę zwierząt. Zdania co do kupowania piesków w pseudohodowli nie zmienię. Jeżeli mają dobrze, są zadbane i pod stałą opieką weterynarza - to ok. Wiadomo, że weterynarz ma więcej wiedzy niż ja i jeżeli on nie będzie widział przeciw wskazań do dopuszczania suczki to czemu mam tego nie robić? Bo inni mi każą? Trzeba patrzeć przede wszystkim na swoje czyny i być świadomym swoich błędów, a później dopiero patrzeć na innych

Bloguję
Stary 2009-09-09, 21:24   #3711
motylek1007
Zakorzenienie

stary typ matur byl zdecydowanie łatwiejszy teraz nie wiem czy bym zdała

Soleilka mam tylko nadzieje, ze z czasem zrozumiesz w końcu pewne rzeczy i nie bedziesz takich głupot podawała dalej w necie czy realu....

[*] 11.09.2012

Edytowane przez motylek1007
Czas edycji: 2009-09-09 o 21:26
Stary 2009-09-09, 21:41   #3712
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
stary typ matur byl zdecydowanie łatwiejszy teraz nie wiem czy bym zdała .
Nie zgadzam się z wysuniętą przez Ciebie tezą Tzn. nauczyciele kiedyś częściej pomagali, szczególnie, jak widzieli, że ktoś dużo umie, a na ustnym jest potwornie stremowany. Mnie niby nie pomagali, ale wiem, że u niektórych starali się coś podpowiedzieć. Myślę, że nauczyciel, który uczył Cię przez 3 lata będzie w stanie Cię ocenić bardziej rzetelnie niż ktoś, kto widzi Cię po raz pierwszy.
Kiedyś na ustnym z polskiego były pytania do wylosowania. U mnie 2 były z literatury i jedno z językoznawstwa (raczej trudne). Dzisiaj na maturze musisz pisać wg klucza, bo inaczej już Ci lecą punkty. Jak dla mnie to głupota. Uważam, że polski system szkolnictwa zmierza ku upadkowi, jak to miało już miejsce w wielu krajach. Niedługo uczniowie w ogól będą wychodzili ze szkoły średniej nie przeczytawszy ani jednej książki A już gimnazjum to zupełna porażka.
Stary 2009-09-09, 21:50   #3713
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:

Ciesz się... przynajmniej KTOŚ się do Ciebie dobiera!
Wolałabym kogoś hmm, większego i mniej krwiożerczego

Cytat:
stary typ matur byl zdecydowanie łatwiejszy teraz nie wiem czy bym zdała

Mów do mnie jeszcze Maturę z chemii będę pisała w dzień urodzin mojego Tatusia
Cytat:

Taaa, ja w podstawówce wróciłam do domu bez plecaka jakoś tak zapomniałam go zabrać z szatni
Dobra, możesz zostać Ja zobaczyłam, ze jestem bez plecaka, pod szkoła. A ztymi skarpetkami, nie wiem jak ja to zorbiłam... Zima, a ja bez skarpet, w samych kozakach

Umyłam włosy, wcześniej naolejowałam tym olejkiem Babydream. Rany, te włosy mają lepiej niż mój TŻ Zrpbiłam ślimaka na noc, ciekawejak bedą wyglądały rano. Rano zamierzam tylko potraktowac je jedwabiem.
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2009-09-09, 21:54   #3714
Anariel
Wtajemniczenie

Dobra ja z goraczka 39.9 ide spac... O ile zasnac bedzie mozna... Umieram.

Stary 2009-09-09, 21:54   #3715
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Nie zgadzam się z wysuniętą przez Ciebie tezą Tzn. nauczyciele kiedyś częściej pomagali, szczególnie, jak widzieli, że ktoś dużo umie, a na ustnym jest potwornie stremowany. Mnie niby nie pomagali, ale wiem, że u niektórych starali się coś podpowiedzieć. Myślę, że nauczyciel, który uczył Cię przez 3 lata będzie w stanie Cię ocenić bardziej rzetelnie niż ktoś, kto widzi Cię po raz pierwszy.
Kiedyś na ustnym z polskiego były pytania do wylosowania. U mnie 2 były z literatury i jedno z językoznawstwa (raczej trudne). Dzisiaj na maturze musisz pisać wg klucza, bo inaczej już Ci lecą punkty. Jak dla mnie to głupota. Uważam, że polski system szkolnictwa zmierza ku upadkowi, jak to miało już miejsce w wielu krajach. Niedługo uczniowie w ogól będą wychodzili ze szkoły średniej nie przeczytawszy ani jednej książki A już gimnazjum to zupełna porażka.
Klucz to głupota. A ludzie nie czytają książek, bo, co tu dużo mówić, do zrobienia czegoś trzeba człowieka zachęcić. Tak było i będzie. A lektury są źle dobrane, jest ich za dużo i omawianie jest źle rozplanowane. Potop i Lalka w jednym półroczu to za dużo na możliwości większości. No i nie oszukujmy się, lektury są już dawno nieaktualne, a język, jakim są pisane, też zniechęca. Lekcje polskiego w liceum też są raczej nudne (u niektórych może być inaczej, tak wynika z moich obserwacji), bo nauczyciele muszą gonić z programem i wszystko dopasowywać do tego głupiego klucza.
Klucz powinni znieść i jeśli chodzi o lektury, bardziej skupić się na współczesności. Dodać chociaż jedną naprawdę ciekawą lekturę w roku. Jest naprawdę dużo pasjonujących książek, które są na dodatek bardzo wartościowe. I lekturą na pewno powinny być Wichrowe Wzgórza, bo pokazują wagę miłości
(to były słowa osoby, która w gimnazjum prowadziła dialogi z nauczycielką na polskim, to był jej ukochany przedmiot, a jak poszła do liceum, pożałowała, że nie istnieje profil biologia-fizyka).

Stara matura była lepsza, bo trzeba było dodatkowo zdać egzamin na studia. Nie rozumiem, jak parę zakutych informacji z zupełnie niezwiązanej dziedziny może dać mi przepustkę na studia. Wolałabym już móc poszerzać moją wiedzę na temat jaki mnie interesuje, wiedząc, że przyda mi się przy egzaminie wstępnym, zamiast wkuwać coś, co mi się już nigdy w życiu nie przyda.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 21:58   #3716
19agusia91
Zakorzenienie

W ogóle bez sensu strasznie zrobili z tym zdawaniem dwa razy matury, gdy np chce się zdawać maturę rozszerzoną z matematyki. Najpierw na 9 poziom podstawowy, a potem o 14 rozszerzony. Mogli to chociaż na dwa dni rozbić.. Matura to nie lekcja, tu trzeba się naprawdę wysilić. Podejrzewam, ze jak ktoś zdaje rozszerzenie to zależy u na bardzo dobrym wyniku z rozszerzenia, podstawa rzadko liczy się na studiach. A jak zdać dobrze rozszerzenie, skoro człowiek zmęczony umysłowo po podstawie, pewnie głodny. Nie wiem, ale to jest strasznie (tu mam ochotę przeklnąc.).

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Klucz to głupota. A ludzie nie czytają książek, bo, co tu dużo mówić, do zrobienia czegoś trzeba człowieka zachęcić. Tak było i będzie. A lektury są źle dobrane, jest ich za dużo i omawianie jest źle rozplanowane. Potop i Lalka w jednym półroczu to za dużo na możliwości większości. No i nie oszukujmy się, lektury są już dawno nieaktualne, a język, jakim są pisane, też zniechęca. Lekcje polskiego w liceum też są raczej nudne (u niektórych może być inaczej, tak wynika z moich obserwacji), bo nauczyciele muszą gonić z programem i wszystko dopasowywać do tego głupiego klucza.
Klucz powinni znieść i jeśli chodzi o lektury, bardziej skupić się na współczesności. Dodać chociaż jedną naprawdę ciekawą lekturę w roku. Jest naprawdę dużo pasjonujących książek, które są na dodatek bardzo wartościowe. I lekturą na pewno powinny być Wichrowe Wzgórza, bo pokazują wagę miłości
(to były słowa osoby, która w gimnazjum prowadziła dialogi z nauczycielką na polskim, to był jej ukochany przedmiot, a jak poszła do liceum, pożałowała, że nie istnieje profil biologia-fizyka).

Stara matura była lepsza, bo trzeba było dodatkowo zdać egzamin na studia. Nie rozumiem, jak parę zakutych informacji z zupełnie niezwiązanej dziedziny może dać mi przepustkę na studia. Wolałabym już móc poszerzać moją wiedzę na temat jaki mnie interesuje, wiedząc, że przyda mi się przy egzaminie wstępnym, zamiast wkuwać coś, co mi się już nigdy w życiu nie przyda.
Ja czytam baaardzo dużo książek, od dziecka. Ale prawda jest taka, ze podczas roku szkolnego, w liceum, nie mam na to czasu. Oczywiście, mogłabym wracać po tych ośmiu lekcjach do domu i czytać, ale to nie da efektu, bo jak jestem zmęczona to i tak nic z tego czytania nie wyniosę. Dlatego zostają streszczenia. Staram się, ale czasami nie daję rady. Szczególnie, gdy okazuje się, ze na przeczytanie "Zbrodni i kary" mam 5 dni. Książki czytam we ferie i wakacje.

Też uważam, ze tamten system był lepszy. Bez gimnazjum. I jak zawaliło się jeden egzamin na studia, bo np miało się okres i ogromne bóle brzucha z tym związane, można było jechać i próbować zdawać na innej uczelni. A teraz? Zawalisz jeden egzamin- maturę i szansa zamknięta na każdą uczelnię.
Hula Hop
440/5000 minut

Edytowane przez 19agusia91
Czas edycji: 2009-09-09 o 22:00
Stary 2009-09-09, 21:59   #3717
legallybrunette
Rozeznanie

ustnej matury z polskiego nie zda tylko kompletny gŁąb lub ten kto ma problemy ze stresem. piszesz sobie na jakis temat wybrany przez siebie a pozniej poprostu go opowiadasz. mnie tak trema zjadla ze powtarzalam 3 razy to samo, i jąkalam się jak glupek. Po wyjsciu z sali malo co sie nie rozplakalam bo myslalam ze nie zdam, zdania ktore wypowiadalam byly bez sensu, ciągle klepalam o jednym, zapomnialam calkiem opowiedziec o jednej lekturze a uzyskalam 85% jedno wielkie nieporozumienie, najlepsze uczennice pisaly same , pozniej wyglaszaly z jakimis planszami, obrazami, staraly sie i mialy po 50% ,a wiadomo jak to chlopacy odkupowali prace od starszych albo sciagneli z neta uczyli sie tych 2 stron na pamiec i mieli 100%. Niczym to nie odzwierciedla wiedzy. jak dla mnie? żal
Stary 2009-09-09, 22:05   #3718
Anariel
Wtajemniczenie

matura sama w sobie jest glupota czy to nowa czy stara

Stary 2009-09-09, 22:12   #3719
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Anariel Pokaż wiadomość
matura sama w sobie jest glupota czy to nowa czy stara
Święta prawda

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 22:14   #3720
19agusia91
Zakorzenienie

Dobranoc. Nie piszcie dużo!
Hula Hop
440/5000 minut
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości