|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sylvie 20
w ilu miejscach jeszcze bedziesz pisac??!! nei wystarczy ze watek zalozylas? regulamin sie klania..
|
|
|
|
#812 |
|
Rozeznanie
|
Biore Sylvie juz od jakiegoś czasu, są to moje pierwsze tabletki, ale zmian nie widzę ani w zachowaniu, ani w samopoczuciu. Ale jak pisały dziewczyny wczesniej - kazdy reaguje inaczej.
Co do dodatkowego zabezpieczenia - lekarz polecił nam przez 7 od pierwszej tabletki stosowac prezerwatywe. Ale dlatego ze zaczelam je stosowac 3 dnia cyklu. Jednak nie mozemy sie przełamac i mimo ze to juz ładnych pare opakowan nadal uzywamy gumek
|
|
|
|
|
#813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to kiedyś minie mi wystarczyły 2 opakowania i zaufałam a narazie nie wyobrażam sobie, życia bez tabletek..
|
|
|
#814 |
|
Pani Buka
|
ja brałam kilka miesięcy Cilest, teraz gin przepisał mi właśnie to. powiedział, że skład taki sam, tylko hormonów nieco mniej, a jestem młoda więc po co mam się niepotrzebnie tak truć. po tamtym czułam się dobrze, więc mam nadzieję że teraz tym bardziej będzie ok
![]() a co do ufania tabletkom - raczej nie mam z tym problemu, a po co bawić się z gumkami jak to odbiera tylko przyjemność
|
|
#815 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#816 |
|
Przyczajenie
|
Kontracept
Witam!!!
Mam pytanie, co myslicie o tabletkach antykoncepcyjnch Kontracept???Zażywam je od 4 miesięcy.Przeważnie tydzien przed zakończeniem brania tabletek mam plamienia czy to normalne?a teraz mam 7 dni przerwy, juz 4 dzien a ja nie mam miesiączki:-(Nie wiem co myśleć?!;-( Edytowane przez kamilla09 Czas edycji: 2009-09-03 o 18:09 |
|
|
|
|
#817 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kontracept
plamienia w czasie pierwszych 3 miesięcy mogą się pojawiać - choć w Twoim przypadku, gdy nie widzisz zmiany powinnaś wybrać się do ginekologa. najwyraźniej te tabletki nie są dla Ciebie odpowiednie.
a nastepnym razem jest zbiorczy na temat Kontraceptu
|
|
#818 |
|
BAN stały
|
Ja brałam Sylvie20 miesiąc i więcej nie wezmę. Histerii dostawałam, chodziłam roztrzęsiona...fuj, wracam do moich Yasminelle.
|
|
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kontracept
ale wiesz, pierwsza wiadomosc, trudno poszukac. przeciez latwiej zalozyc nowy watek i zasmiecac forum
|
|
|
|
#820 |
|
Rozeznanie
|
[1=9cfdbdf4a8633c241406c59 618b1b1f07a8603a7_62eda0f 28d492;14057905]heh, po to zaczynam brać tabletki, żeby nie używać prezerwatyw, bo mała to przyjemność, a czasem wręcz nieprzyjemna(chyba mam uczulenie ;< )[/QUOTE]
Przedewszystkim zdecydowalismy sie na tabletki, zeby miec pewniejsze zabezpieczenie przed niechcianą ciąża bo dzidziusia planujemy za kilka latek Prezerwatywa nie przeszkadza nam, jednak coraz częściej korci aby jej nie używać Ale strach jest silniejszy, mam nadzieję że minie
|
|
|
|
|
#821 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Tabletki antykoncepcyjne KONTRACEPT
Witam!!!
Mam pytanie, co myslicie o tabletkach antykoncepcyjnch Kontracept???Zażywam je od 4 miesięcy.Przeważnie tydzien przed zakończeniem brania tabletek mam plamienia czy to normalne?a teraz mam 7 dni przerwy, juz 4 dzien a ja nie mam miesiączki:-(Nie wiem co myśleć?!;-( |
|
|
|
|
#822 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te tabletki nie powoduja prawie żadnych skutków ubocznych, fakt że często denerwuję się bez powodu i bolą mnie piersi, ale to da się przeżyć.
|
|
|
#825 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Biorę kontracept już prawie rok i za każdym razem okres mam 3 dnia po skończeniu opakowania. Nigdy nie miałam żadnych plamień. Na początku byłam bardzo nerwowa i zwiększył mi się apetyt, ale z biegiem czasu minęło
|
|
|
|
|
#826 |
|
Pani Buka
|
Grr. Powiem Wam, że od kilku dni poluję na Sylvie i upolować nie mogę
![]() Czy znacie jakąś sieć aptek, które mają te tabletki?
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znając moje małe miasto to może być ciężko..Co do sieci aptek to niestety nie pomogę Myślałam, że ☠☠☠☠☠☠☠ w tym przypadku poratuje, a tu proszę..
|
|
|
|
|
|
#828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja właśnie tak robię bo jak zaczynałam brać S. to nawet w Warszawie nigdzie ich nie mogłam dostać, a teraz jak mają to jedno opakowanie
|
|
|
|
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#830 |
|
Pani Buka
|
no tak, tylko dzwonię właśnie do apteki, w której wczoraj byłam, a babka, że pytała już w dwóch hurtowniach, w których się zaopatrują, i tam też nie ma! i będzie szukać dalej, i ma do mnie ewentualnie dzwonić... masakra
|
|
#831 |
|
BAN stały
|
Przegięcie. Ja mieszkam w naprawdę malutkim mieście, ale jak powiedziałam, że chcę zamówić to nie było problemu i na drugi dzień odebrałam tabsy...
|
|
|
|
|
#832 |
|
Pani Buka
|
ok, już udało mi sie znaleźć. ale fakt, muszą specjalnie skądś tam sprowadzać...
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
przechodze z Yasminelle na kontracept i w zwiazku z tym mam pytanie czy jesli wezme 1 tab po 7 dniowej przerwie to bede zabezpieczona od razu? nie kupilam jeszcze tabletek wiec nie mam ulotki ale pytam osob ktore juz je maja i wyczytaly. chodzi mi o to czy zabezpieczenie bedzie zachowane jesli wspolzyc bede w 7 dniowejprzerwie pomiedzy zmiana tabletek.
|
|
#834 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Sylvie - coś nowego ?
i jak dziewczyny u Was ze skutkami ubocznymi?
Biore Sylvie 20 dopiero od niedawna ale co moge powiedziec to: - jest to pierwsze opakowanie i cały czas plamię - mam jakby większy apetyt - pogorszyla jakby mi sie cera? - zachowanie spoko, nie mam humorków, stałam sie nawet jakby "milsza"?:P - co do wagi to nie wiem...jakby mniej ale biore tez Clarinol CLA i pije zielona herbatke i moze stad waga mniejsza - URÓSŁ MI BIUST :d:d Edytowane przez ksiatuszek Czas edycji: 2009-09-21 o 20:51 |
|
|
|
|
#835 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie 20 syndi jak i sylvie20, 30 produkowane są przez symphar.syndi jest odpowiednikiem diane35, sylvie zas logestu i harmonetu.są dużo tańsze niż ich starsze "siostry".podobno symphar zajmuje sie produkcją generyków znanych tabletek anty...
|
|
|
|
#836 |
|
Rozeznanie
|
A ja bez żadnych skutków ubocznych - odpukać
Jestem zadowolona, samopoczucie nadal bez zmian, humorków też nie mam, cera jaka była taka jest, waga stoi w miejscu ![]() Tylko biust mi się powiększył A jeśli chodzi o plamienia to podobno przez pierwsze trzy opakowania mogą występować. |
|
|
|
|
#837 |
|
Raczkowanie
|
Drogie Panie
tabletki fajne, cena przystępna, u mnie spadek wagi (minimalny bo 1 kg), ładniejsza cera, trochę humorków... aha i mój biust już w nic się mieści :P co najmniej rozmiar w górę. A nie sądzicie że powinni nam coś dorzucać do pudełka :P bo w czym je nosić? etui jakieś by się przydało
|
|
|
|
|
#838 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Harmonet-wady i zalety. - zbiorczy
Mam pytanie do dziewczyn ktore odstwaily harmonet i przez jakis czas nie braly zadnych hormonow. Jak bylo u was z tradzikiem? Pojawil sie po odstawieniu? Ostatnio slyszalam opinie, ze po odstawieniu czesto w wyniku rozregulowania hormonow pojawia sie tradzik nawet u dziewczyn ktore wczesniej go nie mialy.
Biore harmonet niecaly rok dlatego, ze zaczelam leczyc sie aknenorminem(retinoid) i szkoda byloby mi efektow leczenia. Z drugiej strony mimo, iz nie mialam specjalnych efektow ubocznych oprocz gromadzenia sie wody w organizmie to boje sie, ze po dluzszym stosowaniu moga wyjsc mi zylaki( w rodzinie prawie wszystkie kobiety maja). Macie jakis pomysl na to kiedy i jak odstawic? Zostalo mi aknenorminu na niecaly miesiac leczenia, a pozniej planowalam jeszcze jakies 3 miesiace brac harmonet. Moja dermatolog powiedziala ze 3-6 miesiecy po zakonczeniu kuracji nie powinno sie zachodzic w ciaze, niektorzy mowiaz ze 8 miesiecy i sama teraz nie wiem. |
|
|
|
|
#839 |
|
Przyczajenie
|
Hey dziewczyny!
Biore juz 5 tabletkę i czje sie bardzo dobrze. Mam pytanie od ktorej tabletki jestem w pełni zabezpieczona? Zapomnialam sie zapisac lekarza, ulotka mi sie ulotnila i prosze o radę![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- zapytac * |
|
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli rozpoczęłaś w pierwszym dniu cyklu - to od pierwszej
ulotka nie ma prawa się ulotnić - co zrobisz gdy będziesz jej potrzebować? troszkę to nieodpowiedzialne... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

mi wystarczyły 2 opakowania i zaufałam 

Ale strach jest silniejszy, mam nadzieję że minie 

Znając moje małe miasto to może być ciężko..
Myślałam, że ☠☠☠☠☠☠☠ w tym przypadku poratuje, a tu proszę..