|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#4232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza mąż w roli bobasa wygląda uroczo ![]() Jak on sie tam wcisnął ? Kochana, nic co potencjalnie mogłoby znaleźć się w moim żołądku się przede mną nie ukryje Cytat:
![]() Magnez nie pomógł? A jak odczuwasz te skurcze?Jak twardnienie brzuszka czy Cię jakoś bolą? Połóż się lepiej i może zadzwoń do Twojej ginki, lepiej dmuchać na zimne. Co do tego smsa do Kamili, ja też się zastanawiałam. Może rzeczywiście jedna by napisała? W ogóle to chyba powoli nadchodzi czas, coby się wymienić nr telefonów na wszelki wypadek
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy okazji poproszę o jej nr niemiecki.
|
|
#4234 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Byłam wczoraj na USG i liczyłam na to, że lekarz potwierdzi płeć a tu lipa Mało tego okazało się, że dziecko obróciło się o 180 stopni. Lekarz zaniemówił, bo podobno pierwszy raz w jego karierze zdarzyło się, żeby maluch w tak zaawansowanej ciąży tak się odwrócił. Czyli ogólnie to ani nie wiem czy to na pewno będzie chłopak, a po drugie jak się nie odwróci to zeka mnie cesarka A on zadowolony wypycha mi głowę nad pępkiem, wkłada łapki pod żebra i kopie po pęcherzu i spojeniu łonowym Pytałam też jak to jest z tymi terminami z OM i z USG i lekarz mówił, żeby nie sugerować się USG bo ono nie bierze pod uwagę tego, że jedna kobieta rodzi dziecko 52m a inna 58cm. Także szykuję się jednak na listopad niż na październik, ale to nawet lepiej bo spokojnie wszystko zdążę pokupować. |
|
|
|
#4235 |
|
Rozeznanie
|
kochane dziekuje za troske.
tak mam lezec - na lewym boczku, wziasc podwojna dwke magnezu, voltaren w czopku , i jeszcze utrogestan - jak po tym nie przejdzie to....mam dzwonic do gin i przyjedzie do szpitala.nie!! to jeszcze nie czas - ja dopiero jestem w 31 tygodniu. brombi to co piszesz do kamili??? ja mam grecki nr, wiec nie wiem czy bedzie chciala odpisac. ona podala kom. polska. a z ta wymiana nr to dobry pomysl. tylko moze nie tak oficjalnie - lepiej na pv.
|
|
#4236 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze nie straszcie z tymi bólami jak na okres bo ostatnio też je miałam. Tak mnie bolało, że musiałam szybko wrócić do domu. Położyłam się i przeszło. Po tyg. się powtórzyło szłam do sklepu i niestety nie doszłam. Szybko do domu i się położyć całe szczęście przechodzi
|
|
|
|
#4237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do przewijaka to my mielismy taki na lozeczko i byl bezpieczny bo mial pod spodem takie malutkie nozki w kazdym rogu przez co sie nie zsuwal Cytat:
co do tych skurczy to faktycznie chyba zaczynaja sie u ciebie przepowiadajace mam nadzieje ze malutka tak sobie tylko swiruje a nie szykuje sie na wyjscie![]() Tarasia ale slicznosci ten twoj brzusio Lucky ja tez sie dolanczam do prosby o fotki reszty mieszkania bo pokoik malutkiej jest urzadzony slicznie i z klasa
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
Zaharia, Brombusia, ja napisałam właśnie do Kareniny z niemieckiego nr (może będzie jej łatwiej odpisać
).Teraz zostaje nam tylko czekać czy coś odpisze. Konspiracjo, my mamy przewijak na łóżeczko. I ma on teki rowki w każdym rogu, że się nie zsunie. Jedyne co może się stać to przesuwanie wzdłuż łóżeczka, jak po szynach ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-10 o 14:19 |
|
|
|
#4239 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie też się takie bóle przydarzyły ostatnimi czasy. zgłosiłam to na wizycie ginowi, on sprawdził szyjkę i powiedział " to niegroźne skurcze bo szyjka się nie skróciła" ... i tyle było gadania...
|
|
|
|
#4240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I pewnie jednak chłopak, skoro raz tam zobaczył klejnoty to chyba nie da się, żeby było inaczej ![]() Może się jeszcze przekręci? Cytat:
Dzięki Guciu. Teraz czekamy na odpowiedź
|
|
#4241 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zamówiłam dzisiaj nawilżacz powietrza do pokoju w ramach wykończenia wyprawki http://allegro.pl/item727249444_ultr...i_pingwin.html
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
||
|
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki zaraz Was nadrobie, ale mam PROŚBE.
Otóż mój Tz dzownil przed chwileczka i mówił, że ma mozliwosc załawienia mi pracy (takiej niby pracy) abym miala macierzysnkie po porodzie. I kaze mi sie Was (:P) popytac, czy jest taka szansa w ogole, ja rodze w grudniu, więc 3 miesiace do porodu...Wlaciwie saman ie wiem co mam sie dokladnie spytac. On y mi oplacil ZUS w tym czasie przez te 3 mies. Wiecej mi powie jak wroci z pracy. |
|
|
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
O rany, Domi to mnie pytaniem teraz zastrzeliłaś.
Nie znasz kogoś, kto zajmuje się sprawami kadrowymi albo księgową jakąś?
|
#4244 |
|
Rozeznanie
|
gucia super - dzieki, teraz tak jak napisalas czekamy na odpowiedz. mam nadzieje, ze wszystko jest ok.
ja sobie leze -i wcale mi sie to nie podoba, ale dla miriam poswiece sie ![]() flowerpower- ooo to ci z malego akrobata, ciesze sie, ze rosnie zdrowy, a jak taki gietki jest to jeszcze raz moze zrobi fikolka i przywita swiat z glowki
|
|
#4245 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, śliczne macie brzuszki
Lucky, a pokój Twojej Małej naprawdę super! I na pewno się spodoba Zahario, trzymam kciuki żeby skurcze minęły i Malutka posiedziała w brzuszku jeszcze te parę tygodni...
|
#4246 |
|
Rozeznanie
|
domi jak ja się niedawno orientowałam jak to jest z uzyskaniem macierzyńskiego, to dowiedziałam się, że wystarczy, że przepracuje się miesiac kalendarzowy na umowie o pracę na pełny etat. Potem możesz jeszcze trochę popracować, ale jeśli po tym miesiacu pracy przejdziesz na zwolnienie, to potem za pierwsze 30 dni zwolnienia otrzymujesz wynagrodzenie od pracodawcy - czyli pensję. Potem z kolei przejmuje Cie ZUS i do dnia porodu on wypłaca Ci również pensję, z tym że nawet wyższą bo mniej składek sie wtedy odlicza. Po porodzie zaś otrzymujesz zasiłek macierzynski.
Jeśli umowa o pracę wygasa przed terminem porodu, to zostaje automatycznie do tego terminu przedłużona i po porodzie nie idziesz na urlop macierzyński, a tylko otrzymujesz ten zasiłek macierzynski. Jeśli natomiast masz umowę na czas np. nieokreślony, to po porodzie przechodzisz na urlop macierzyński, a po jego upływie pracodawca ma obowiazek Cie ponownie zatrudnić. Nie wiem czy przytępnie wyjaśniłam i czy w ogóle o to Ci chodziło. Aha! W takich sytuacjach (gdy przepracujesz miesiac i idziesz na zwolnienie, a potem rodzisz itd.) istnieje niebezpieczeństwo, że ZUS oskarży Ciebie i Twojego pracodawcę o wyłudzenie pieniędzy tzn. że umowa o pracę została zawarta tylko po to, żeby uzyskać zasiłek macierzyński.
|
#4247 |
|
Rozeznanie
|
BARDZO DZIĘKUJĘ za miłe komentarze nt pokoiku i brzuszka
![]() zrobię później kilka fotek moich ulubionych pomieszczeń czyli kuchni i sypialni i Wam pokażę ![]() DOMI - co do zatrudnienia teraz - ja w 4mc nie chciałm już podpisywać umowy o pracę bo mój ZUS zakłada ciężarnym sprawy o wyłudzenia pieniędzy - i można stracić wszytkie świadczenia! podpisywanie umowy na 3mies przed porodem jest bardzo ryzykowne - to zależy też od ZUS-u w Twojej okolicy ale u nas baardzo tego pilnują i wiele ciężarnych ma przez takie coś kłopoty... w hurtowni koło mnie są 3 rodzaje wanienek i do każdej jest inny stojak produkowany przez innego producenta ale dopasowany do tych kilku konkretnych modeli wanienek, więc trzeba wybrać i przymierzyć. ja wybrałam najpierw stojak - z suszarką pod spodem a do niego pasowała akurat duża wanienka. całość kosztowała mnie 71 stojak +28 wanienka
|
|
|
|
#4248 |
|
Rozeznanie
|
byłam dzis w lidlu i są fajne koszule tzn sa 3 wzory ale 1 nadaje sie idealnie do karmienia. długi rękaw, rozpinane,jsny roż, bardzo fajna bawełna. podobna kupiłam w sklepie 4x drozej.
dodaje link: http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages..._koszula_nocna Edytowane przez Dorka83 Czas edycji: 2009-09-10 o 15:55 |
|
|
|
#4249 | |||
|
Zakorzenienie
|
Gucia, mi sie oczywiscie fotki tez bardzo podobały, a najbardziej ten duuży dzidziuś
Jak nasi mezowie zaczna sie wczuwać, probowac butelek, zabawek to może być wesolo Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja spadam, pa, trzymam kciuki za Zaharię i dobre wieści od Kareniny!
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
hmm.. domi ja bedac w pierwszej ciazy podpisalam umowe bedac w 5 miesiacu ciazy ale tylko na pol etatu. mialam macierzynski, zus odemnie nic nie chcial.. tylko ze ja naprawde nic nie kombinowalam tylko powiedzialam pracodawcy ze albo umowa albo odchodze z dnia na dzien.. (to byla restauracja a ja pracowalam na kuchni) to byl taki dziwny okres czasu ze z kuchni odeszlo 3 osoby i 5 osob z baru wiec jesli odeszlabym i ja menadzerowie musieliby klasc kotlety na talerze i nalewac piwko wiec dostalam umowe i mialam ubezpieczenie + macierzynski.
|
#4251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pokoic cudowny, strzasznie mi sie podoba
Śliczny brzusio Cytat:
Cytat:
|
|
#4252 |
|
Zadomowienie
|
napisałam długi wpis i mi zeżarło
no nic, napiszę w skrócie: Dziewczyny piękne brzuchole!!!!! Konspiracja - wkłady mozna kupić tez w sklepie dla dzieci (ja widziałam w P-niu, ale nie wiem czy w każdym sklepie). A przewijak jest przytwierdzany do łóżeczka Zaharia- oby Miraian sobie jescze posiedziała w brzuszku!! Co jej sie tak śpieszy? Domi- ciężko mi się wypowiedzieć! nie znam się na tym. Ravenne- nawilżacz super. Hm... nie wiem czy kupić też? szczerze to nie pomyślałam o nawilżaczu.. Dziś WYPRASOWAŁAM WSZYSTKO DLA CÓRCI i teraz ledwo żyję.
|
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia mi sie z kolei to srodkowe zdjecie co dodalas najbardziej podoba i opis do niego tez.. az sie wzruszylam normalnie
![]() ciaza to jednak dziwny stan, takie malutkie rzeczy emocjonalnie mnie rozbrajaja..
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam bardzo za odpowiedź
|
|
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
Domi urlop macierzynski to bodajrze 20tygodni jesli rodzisz jedno dziecko. przy blizniakach dluzej.
klopoty moga byc jesli okaze sie ze osoba zatrudniajaca cie to rodzina, a tak naprawde to nie mam zbyt duzej wiedzy na temat..
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm, to z drugiej strony w ogole by sie nie opłacało
![]() A ja chciałam się pochwalić: ZROBIŁAM PIZZE WG PRZEPISU NASZEJ KACHULKI, ja która nigdy nie miałam do czynienia z drożdzami,ach ale jestem z siebie dumna aż zrobiłam zdjecieMina Tz bezcenna, stwierdzil, że lepsza niz zamawiana ![]()
|
|
|
|
#4257 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wow domi, ale smaka zrobilas. tez chce taka pizze. ten twoj tz ma szczescie!!! dziewczynki, nadal leze jak ta kloda i licze czas pomiedzy skurczami -voltaren pomogl na bol , ale skurcze nadal sa tylko zmniejszyly czestotliwosc . mam nadzieje, ze do wieczorka przejda i znowu bede mogla zajac sie czym konstruktywnym.biedna ta moja gin - z nia dzisiaj online, ale kobieta ma cierpliwosc i odpowiada na kazde nawet na irracjonalne pytania. a nasza kamilka nie odpowiada???? zaczynam sie naprawde o nia martwic.
|
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narazie odpoczywaj jak najwiecj.. Dziewczynki czy ktoras z was napisala smsa do Kareniny???bo ona pewnie nie daje nam znac, bo nawet nie ma numeru do zadnej
|
|
|
|
|
#4259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Domi pizza smakowicie wygląda
Cytat:
![]() Cytat:
To co, robimy tą listę z numerami? Lepiej mieć wcześniej, niż czekać za długo.
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
Brombi nie zauważyłam
![]() mam nadzieje, ze jednak u niej wszytsko okej... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.

mam nadzieje ze malutka tak sobie tylko swiruje a nie szykuje sie na wyjscie
bo pokoik malutkiej jest urzadzony slicznie i z klasa

).