Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-10, 19:24   #1471
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

staram się was nadrabiac ale jestem dopiero na 18 stronie
przeczytam watek caly - wiele przydatnych informacji jest
u mnie jest roznie. mala raz grzeczna raz rozdarciuch, ja nie zorganizowana.
Tuli co u Ciebie bo my w tym samym czasie rodzilysmy, sa juz kolkii? ja od wczoraj podaje plantex. najgorzej jest w nocy, boli ją i nie spimy w ogole..

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 19:45   #1472
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ale co jest najdziwniejsze, kolezanka powiedziala mi, ze jej dziecku przesly kolki jak odstawila wszystkie specyfiki, kropelki, czopki itp

i ja tak zrobilam - od dwoch dni nie podalam malemu nic kompletnie i wczoraj byl spokoj nie wiem czy to przypadek, czy to jednorazowe, czy rzeczywiscie organizm juz mial dosc tych lekarstw i tak na nie reagowal, zobaczymy dzis
ja tez 4dni nic nie dawalam a wczoraj bylo co bylo...
dzis podalam tylko 2x ale dzis to my caly czas bylysmy w terenie.
Od 9-12:30 spacer -m.in do mamy po obiad.Wpadlam do domku i wyruszylam do kolezanki z porodowki 20km za Poznania.U niej kilka godzinek i znowu zahaczylam o mame.U niej do samej kąpieli bylam.Jak weszlam do domu to kąpiel na biegu i dzidzia juz spi.
Pot po tylku mi lecial.

Cytat:
a w ogole zapomnialam dodac, ze moje dziecko spalo nawet w swoim lozeczku malo tego w nocy jak sie obudzil na karmienie i sie rozbudzil to w koncu polozylam go do lozeczka i zgasilam swiatlo i nie bylo placzu tylko zasnal

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ubieralam mala zawsze po kapieli w body z dlugim rekawkiem i skarpetki i spala przykryta tylko pieluszka flanelową......ostatnio byly jakies chlodne noce to ubralam jej body z krotkim i na to pajacyka, a potem w nocy jak sie obudzila wyladowala z nami w lozku i pod koldrą wiec pierwsza moja mysl to potowki ze przegrzala sie, ale tego jest mnostwo tych kropeczek!!
ja mam wrazenie ze czesto malej za goraco ale zmienia sie to jak w kalejdoskopie, np w aucie jej goraco a jak ja wsadze to juz wiaterek.
Spi w spiworku.Czasem upocona ja wyciagam a potowek mimo to nie ma.Moze to skora z tendencja do uczulen/potowek itp

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
U nas wszystko super, oprócz tego, ze małż nauczył Bartka noszenia na rękach i teraz on do pracy a ja mam problem ... mały poleży sobie góra 10 minut w kołysce, albo na naszym łózku a potem płacz i chce na ręce ...

szkoda ze nasz kot nie moze zlizac się do Bartka ...
jak mu sie to udalo ?

No wlasnie, dlaczego nie moze sie zblizac?
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
A propos kota
Kasia fotka boska
dziekujemy wszystkim mamunia za komplementy

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Cześć. U nas noc minęła nienajlepiej...co godzine pobudka z powodu bólu brzuszka dopiero po 6.30 jak go nakarmiłam i wzięłam do mojego łózka to spaliśmy do 10! Ale potem znowu marudzenie, ale juz nie z powodu brzuszka...tylko ewidentnie nerwy małego...nie moge rozgryźć o co mu chodzi więc nie moge mu pomóc i teraz go zostawiłam w łóżeczku bo mam dość jego zachowania. Chwile pomruczał i teraz słysze że stęka i coś gada po swojemu....a ja chwile do kompa siadam. Potem go zabiore na spacer bo wyjątkowo ładna pogoda u nas (widać słoneczko)

Katarzynka zdjęcie super! Córeczki nie widać zabardzo ale koty są cudowne
ja rozpracowalam Laure jak chce jej sie pic a wypycha smoczek jezyczkiem tzn ze nie ta herbatke chce pic.Najczesciej w 1kolejnosci podaje jej tą co sama parze-ta czasem pije chetnie czasem tyle o ile, za to reszte hippa chetnie.

Zapraszam do naszego albumu.

Cytat:

Do to wszystko, nie tak to sobie wyobrażałam, niepotrzebnie chyba kupowałam wózek

i znowu stęka
spadam bo ma czkawkę
eleeri, tak mi cie zal powaznie...Z reka na serduszku.
Nawet nie bede pisac jak ja to widze.Poprostu u mnie diamtetralna odwrotnosc.
Ja tak skromnie po cichu zapytam...czy nie myslisz o przejsciu na butelke?podziwiam poswiecenie.Robisz co mozesz, tylko ze psychika twoje jest w marnym stanie(odnosze nieodparte wrazenie)

Cytat:
a ja z kolei w pelni eksploatuje swoj wozek - dzien bez spaceru jest dla mnie dniem straconym, nawet jak spie godzine na dobe to musze wyjsc mimo ze mama nieraz mi proponowala, ze wyjdzie a ja pojde spac to ja nie moge bo tez chce byc na dworzu
ja tez tak mam.Identycznie.Jak tylko sie ogarne ze wszystkim to wyruszamy.

Cytat:
przepisala Clemastinum w syropie -mam tez odstawic wszystkie kosmetyki i myc ja w samej wodzie narazie......
ale sie zdziwilam...to ma chyba dosc szerokie zastosowanie...
moj psiutek to uczuleniowiec i wlasnie łyka clemastinum

A jak to jest z ta czkawka?naprawde jak zimno dziecku to jej dostaje?

chyba poucinalo mi cytaty

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
staram się was nadrabiac ale jestem dopiero na 18 stronie
przeczytam watek caly - wiele przydatnych informacji jest
u mnie jest roznie. mala raz grzeczna raz rozdarciuch, ja nie zorganizowana.
Tuli co u Ciebie bo my w tym samym czasie rodzilysmy, sa juz kolkii? ja od wczoraj podaje plantex. najgorzej jest w nocy, boli ją i nie spimy w ogole..
kladziesz malenstwo na brzuszku?
wtedy sie dzieci odgazowuja-bączki
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 19:47   #1473
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Czesc dziewczyny
nawet nie probuje was nadrobic a zaległosci mam straszne.
Ale niestety... od 25 sierpnia byłam z moja malutka w szpitalu... dopiero dzis nas wypisali. A i tak nie jest idealnie...
Musze sie tylko modlic, żeby teraz wszystko sie juz ułozyło...
Zuzinka ma problem z jelitami, a jej przypadek okreslono jako "nietypowy", leczona była sterydami. teraz walcze ze skutkami ubocznymi typu <niepokoje, lęki, ataki płaczu, ciągły głód, itp...> Oby to nie trwało wiecznie...
A Malutka tyle przeszła... tydzien antybiotyk (nie pomogło), zmiana mleka (połowiczna poprawa) i w koncu kolonoskopia przy znieczuleniu w kregosłupik , nie liczac tych wszystkich zaszczyków, pobierania x razy krwi zgłówki... Jeszcze teraz płakac mi sie chce...
Teraz juz MUSI byc dobrze.
Idę do mojej Księzniczki pa
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 19:52   #1474
p4w
Zakorzenienie

z tą czkawką to wydaje mi sie to mało prawdopodobne, bo zimno to dla organizmu stres - organizm wydziela hormony pobudzające krażenie w najważniejszych narządach, a obkurczające w konczynach, czyli mniej potrzebne do życia
za pobudznie krążenia odpowiada układ współczulny, a za czkawkę odpowiada przywspołczulny, czyli działający odwrotnie (dlatego jak ktoś ma czkawkę to trzeba sie przestraszyć - czyli pobudzic układ współczulny)

chyba nie zakręciłam za bardzo, ale mały mi juz kwęka

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 19:52   #1475
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Zapraszam do naszego albumu.
Ale jak?

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 20:48   #1476
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak?
w profilu katarzynki jest opcja albumu po prawej stronie, ale musisz być dodana do "jej przyjaciół"

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-09-10, 21:12   #1477
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Do tego mój mały jest karmiony cycem i tu jest drugi mega problem
Młody jak jest głodny to zaczyna przez chwilkę ssać paluszka, potem dwa, potem całą piąstkę, a na koniec włącza taką syrenę jakby go obdzierali ze skóry

Tak w sumie to on jest grzeczny, tylko mało sypia, a mi głównie o to chodzi.
Mały płacze, albo marudzi jak mu coś dolega, albo czegoś chce (jest głodny, ma brudna pieluszkę, nudzi mu się, chce spać, itp.), czyli normalnie

Tylko często je i mało śpi
(zauważyłam, że majowo-czerwcowa mama ma ten sam problem, że jej 4 miesięczne dziecko je co godzinę w nocy)
a nie zastanawialas sie moze nad czesciowym przejsciem na butle ? w sensie np raz na dzien i na noc mleko modyfikowane ? wtedy sie na je takim mleczkiem i dłuzej bedzie spał ?!
mojej kuzynki córa tez byla taka jak gdyby pobudzona miala "płytki"sen wsyztsko ja wybudalo marudzila nikt nie wiedzial o co chodzi tez mało spało czesto wstawala, az pediatra powiedzial zeby dala raz dziennie butle raz cyca, no i mała po tej butli przsyiala 3-4 godziny a kuzynka razem z nia ;]

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 21:27   #1478
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

eleeri ja Cie rozumiem bo moj maly ma to samo - co prawda juz sie to normuje ale jest ciezko, potrafi w dzien jesc co chwile....
ale nie doluje sie tym az tak bardzo bo wiem, ze to w koncu przejdzie i bedzie inaczej - pewnie dlatego, ze mam juz jedno dziecko i wiem jak to wyglada pozniej
wiec nic sie nie martw, teraz jest ciezko ale za pare miesiecy bedziesz miec slodziudkiego bobaska, usmiechnietego i spiacego w nocy

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
Ale niestety... od 25 sierpnia byłam z moja malutka w szpitalu... dopiero dzis nas wypisali. A i tak nie jest idealnie...
Zuzinka ma problem z jelitami, a jej przypadek okreslono jako "nietypowy", leczona była sterydami. teraz walcze ze skutkami ubocznymi typu <niepokoje, lęki, ataki płaczu, ciągły głód, itp...> Oby to nie trwało wiecznie...
A Malutka tyle przeszła... tydzien antybiotyk (nie pomogło), zmiana mleka (połowiczna poprawa) i w koncu kolonoskopia przy znieczuleniu w kregosłupik , nie liczac tych wszystkich zaszczyków, pobierania x razy krwi zgłówki... Jeszcze teraz płakac mi sie chce...
wspolczuje ale napewno teraz bedzie lepiej, musi byc lepiej trzymam kciuki za Zuzie
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 21:42   #1479
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

ale sie zdziwilam...to ma chyba dosc szerokie zastosowanie...
moj psiutek to uczuleniowiec i wlasnie łyka clemastinum
ooo moja droga Clemastinum to ja sama kiedys bralam jak mialam uczulenie na rekachmoja mama tez brala na katar

mam nadzieje ze to pomoze i szybko zejdzie to dziadostwo-poki co wykapalam ja dzisiaj w krochmalu.......glowke umylam szamponem,delikatnie ale dlugo tarlam recznikiem a potem jeszcze szczoteczka i nalozylam olejuszke znowu i czapeczke na glowke-dobrze ze nie ma tej ciemieniuchy tak mocno bo z taka czupryna to maskra

my bedziemy miec chrzciny 18 październikamam nadzieje ze nie bedzie az tak zimno.....

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 21:47   #1480
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Aniu, pocieszę Cię - nasz Synuś tez nauczył się na rączkach
ciężko będzie
Cytat:
To może podłuż coś pod dupkę i plecy
Ja nie narzekam na tę huśtawkę, teraz co prawda baterie mi padły i czekam aż małż kupi
póki co karuzela zajmuje małego chyba lepiej niż ta huśtawka

A czemu kot nie może się zbliżać do dziecka ?
podkładam ręcznik ... albo poduszkę ... dzisiaj Bartek przessiedział w lezaczku pół godziny ... to rekord - i nawet mu sie zajączek spodobał

a kot jest chory ... ma koci katar i weterynarz nie moze sobie z tym oradzić ... i tak jz choruje biedny pół roku i nic mu nie pomaga
[QUOTE=eleeri;14167204
Nie to nie wina karmienia
Z tym jest wszystko OK., tylko młody budzi się w nocy co godzinę, je pół godziny (ciągnie cyca i nie zasypia) i śpi, tylko, że jego sposób jedzenia powoduje, że ja śpię około pół godziny i tak kilka razy w ciągu nocy, w sumie uzbiera mi się 2-3 godziny spania ale na raty
Jestem tym wykończona [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez zioła Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam za gratulacje i miłe powitanie!
Zaraz wkleję Wam mojego przystojniaczka
jaki boski! a jaka czuprynka cudna!
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
A Ty masz leżaczek, czy huśtawkę? Bo coś mi świta, że huśtawkę?

No i zważyliśmy Kubusia wczoraj - wynik 5515 g , przez 4 tygodnie przybrał 1385 g , tak więc UnholyOne my też mamy klocuszka
ja mam cus takiego
http://www.allegro.pl/item728565415_...e_automat.html

no nizły klocuszek z Kubusia ... jest co nosić, no nie
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
mmojego dokarmiam butlą, a cyca i tak lubi i bez problemu ssie

u nas ogólnie coraz lepiej - mały spi w nocy bardzo ładnie, w dzień tez jest coraz lepiej
coraz dłużej się potrafi sobą zająć, a spacerki też codziennie w wózku albo w nosidełku zależy gdzie idziemy (ostatnio się obudził w wózku i nie płakał tylko patrzył wokoło, a jeszcze niedawno na pewno by sie rozdarł na całe gardło )

buziaczki dla Was Mamusie
życzę czerpania jak największej radości z macierzyństwa!!!!
chciałabym zeby mój tak umiał

super, ze Tomuś taki grzeczny ... a jak tam mąż wrócił z wakacji? Przywiózł prezent?
Cytat:
jak mu sie to udalo ?

No wlasnie, dlaczego nie moze sie zblizac?
no nie wiem własnie ...

j.w.

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 21:48   #1481
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczyny
ojej! współczuję ... biedna malutka! .. . zaciskamy zeby już wszystko było dobrze!!!!
Cytat:
z tą czkawką to wydaje mi sie to mało prawdopodobne, bo zimno to dla organizmu stres - organizm wydziela hormony pobudzające krażenie w najważniejszych narządach, a obkurczające w konczynach, czyli mniej potrzebne do życia
za pobudznie krążenia odpowiada układ współczulny, a za czkawkę odpowiada przywspołczulny, czyli działający odwrotnie (dlatego jak ktoś ma czkawkę to trzeba sie przestraszyć - czyli pobudzic układ współczulny)

chyba nie zakręciłam za bardzo, ale mały mi juz kwęka
ooooo! Dyiekuje bardzo za taki wykład
Mój Bartek dostaje czkawki po jedzeniu ... chociaż tesciowa też ostatnio stwierdziła ze to z zimna

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-09-10, 22:36   #1482
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

kładę, kłade i na brzuszku i na boczku i masuje i czekam az sie odbije...... i mąż wysyła mnie do psychologa bo mam objawy wg niego baby blues. ryczę razem z małą całymi dniami.

czy plantex podajecie/podawalyscie raz dziennie jak napisane?
ja dołozylam dzis łyzeczke gripe water i poki co luz ale to noce sa najgorsze a zaraz bedzie pobudka.

1.pe-es dodalam gripe do 10 ml wody bo pluła z łyzeczki, ktos tak praktykował?

2.czy bebiko rozpusci sie w temp do jakiej podgrzeje wode podgrzewacz?

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 23:05   #1483
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arinitti Pokaż wiadomość
Cześć,
jak zwykle ostatnio jestem tu przelotem, wstawiam zdjęcia mojego Słoneczka - Marysi i pozdrawiam was, a wszystkie nasze Dzieciaczki całuję czule

Ciocia Iza
Witamy serdecznie i zapraszamy częściej
Marysia słodka
Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
witam wszystkie rozpakowane Mamy i oczywiście gratuluję. Widzę że większość podobnie jak ja nie ma czasu na buszowanie na wizażu. Ja jestem od ponad miesiąca z dzidzią i mężem u mojej mamy gdzie nie ma sieci, więc nie mam kontaktu ze światem.
(...)
Chyba zacznę robić statystyki ile mam nie karmi piersią, żeby pocieszać się że nie jestem jedyna. Żadko zdarzaja mi się w życiu takie sytuacje, żeby tak się starać i tak długo nie odpuszczać, a jednak nie ma efektu. Pocieszam się że wytrzymałam te 5 tygodni.
Dobra już nie marudzę. Pozdrawiam wszyskie szczęśliwe Mamy
Witaj musicman Miło cię znowu czytać
Ogromnie dużo zrobiłaś dla swojego dziecka, bardzo się starałaś, to jest godne podziwu. Brawa dla ciebie!
Cytat:
Napisane przez zioła Pokaż wiadomość
Zaraz wkleję Wam mojego przystojniaczka
Zioła witaj
Slodkiego masz chłopczyka
Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
u nas noc w maire ok, o 18 kapielenie małego i butla troche zabaw i do 12 w nocy spokoj, o 12 na snie daje butle pozniej butla o 4 i pozniej po 8 wiec u nas sie powoli unormowalo, my walcyzmy z zatwardzeniem, dostaje mlody LACTULOSUM i zacyzna powoli dzialac !
dzis pierwsza rehabilitacja i w maire ok, za tydzien mamy wizyte u lekrza i dowiemy sie wiecej ;]
Trzymam kciuki, aby kupki sie unormowały i za rehabilitację i za lekarza!
Cytat:
Bylam z Weronika na spacerze i weszlam do osrodka umowic sie na szczepienie -we wtorek idziemy.....
przy okazji skonsultowalam te krostki z pediatra i ona stwierdzila ze to nie sa potowki bo za bardzo rozlegle obszary tzn. caly brzuszek, plecki, raczki, troche nozki i dupka........powiedziala ze to jakies uczulenie ktore moglo sie zrobic jak spala z nami pod koldra mocno sie spocila a wtedy jest slabsza odpornosc i mogla dostac uczulenie na alergeny z koldry!!
przepisala Clemastinum w syropie -mam tez odstawic wszystkie kosmetyki i myc ja w samej wodzie narazie......
(...)
spadam pocwiczyc na orbim bo moja kondycja jest do bani!! rano pcwiczylam 10minut z przerwami myslalam ze mi pluca rozwali-tak to jest jak w ciazy sie nic nie robilo......a kiedy moglam na orbim godzinke cwiczyc
Biedna Mała , mam nadzieję, że uczulenie szybko zejdzie

Ja już 3 tygodnie na orbitreku dzień w dzień i widzę już postępy , trzymam kciuki i za ciebie
-----------
U mnie dwa dni minęły spokojnie, dużo spacerowaliśmy, a nawet udalo mi się już skompletować (prawie) jesienno-zimową garderobę dla Antosia . Kupowanie ubranek dla niego sprawia mi dużo przyjemności

Wracając do poruszanych tematów...
Ja jestem od 2 miesiącach na tabletkach - biorę tzw mini pill - Cerazette, czuję się po nich dobrze, nie chcę na razie innych. Lekarz polecał mi implant - zabezpiecza na 3 lata, ale jakoś nie mogłam się na to zdecydować.

Antosia kąpię w płynie do kąpieli, oliwkę stosuję na główkę i czasami dodaje do wody, do ciała lotion.

Czuję się tak sobie, ale powoli chyba wchodzę w tendencję zwyżkową , podczytywałam was oczywiście, ale nie miałam weny, aby coś napisać.

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Wszystkim życzę bezkolkowej nocki!

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2009-09-10 o 23:05
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 23:16   #1484
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
czy plantex podajecie/podawalyscie raz dziennie jak napisane?
ja dołozylam dzis łyzeczke gripe water i poki co luz ale to noce sa najgorsze a zaraz bedzie pobudka.

moja plantex popijala caly dzien, nawet 2 saszetki jej robilam.
Bebiko rozpusci sie ale woda musi byc conajmniej letnia.
Podaj moze malenstu infakol-polowe porcji jesli nie ma jeszcze miesiaca.

Stary 2009-09-11, 08:17   #1485
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
ojej! współczuję ... biedna malutka! .. . zaciskamy zeby już wszystko było dobrze!!!!

ooooo! Dyiekuje bardzo za taki wykład
Mój Bartek dostaje czkawki po jedzeniu ... chociaż tesciowa też ostatnio stwierdziła ze to z zimna
małż wraca dziś, więc nie wiem czy coś kupił, ale na wszelki wypadek sama kupiłam sobie prezenciki na allegro (serum Clarinsa i miniaturkę meteorytów Guerlain)

nie wiem czy moje rozumowanie jest sluszne dotyczące czkawki
po szybkim w łapczywym jedzeniu to chyba każdy ma czkawkę... z resztą nerw błędny (ukł. przywspółczulny)przebiega przy żołądku...

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-09-11, 08:32   #1486
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej
mala wstala o 7.30 dostala mleczko i znowu zasnelaale pewnie juz na krotko bo zawsze tylko pol godziny i ma dosc no nie dziwota jak spala cala noc
lecem cos zjesc poki spi........a ja mam znowu kg mniej na wadze

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Czuję się tak sobie, ale powoli chyba wchodzę w tendencję zwyżkową , podczytywałam was oczywiście, ale nie miałam weny, aby coś napisać.
a depresja niech spada na drzewo

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 10:33   #1487
mariolasl
Zakorzenienie

Witam z rana
Antonio śpi po porannym mleku, więc mam czas dla siebie
Za oknem buro i strasznie wieje, więc chyba nici z naszego spaceru
Cytat:
od 25 sierpnia byłam z moja malutka w szpitalu... dopiero dzis nas wypisali. A i tak nie jest idealnie...
Witam pieknie po przerwie. Życzę dużo zdrowia dla Twojej córeczki . Mam nadzieję, że teraz już będzie z górki!
Cytat:

1. Ja tak robiłam, nie było problemów z wypiciem
2. Mleko rozpuści się w letniej wodzie.
Cytat:
małż wraca dziś, więc nie wiem czy coś kupił, ale na wszelki wypadek sama kupiłam sobie prezenciki na allegro (serum Clarinsa i miniaturkę meteorytów Guerlain)
Gratuluję prezentów . Prezenty od siebie dla siebie bardzo poprawiają humor
Cytat:
a ja mam znowu kg mniej na wadze

a depresja niech spada na drzewo
Dziękuję
I gratuluje kolejnego kilograma na minusie!
Stary 2009-09-11, 12:04   #1488
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

my znowu mielismy ciezka noc

a na dodatek rozlozylam sie na amen i umieram boje sie, ze maly sie zarazi, od wczoraj wszystko co zje to ulewa, moze to pierwszy objaw przeziebienia nie wiem

ide dzis na dwor, trzeba korzystac z ostatniego dnia pogody

ojciec zabiera dzis Eryka na caly weekend to chociaz troszke odetchne, TZ tez ma wczesniej z pracy wrocic mi pomoc bo naprawde zle sie czuje, najgorsze, ze nie mozna nic brac
Stary 2009-09-11, 13:04   #1489
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry
u nas piekna złota jesień ... więc zaraz lecimy na spacerek - na działeczkę, sprawdzic czy przywieźli nam piasek i pustaki ... jesteśmy już na etapiue ścianek działowych na poddaszu i jak dobrze pójdzie to w przyszłym roku przeprowadzka
Cytat:
Ja już 3 tygodnie na orbitreku dzień w dzień i widzę już postępy , trzymam kciuki i za ciebie
-----------
U mnie dwa dni minęły spokojnie, dużo spacerowaliśmy, a nawet udalo mi się już skompletować (prawie) jesienno-zimową garderobę dla Antosia . Kupowanie ubranek dla niego sprawia mi dużo przyjemności
ja chyba muszę małz apoprosić zeby spowrotem wniósł mi rowerek na górę ... tylko troche się boje o moją laktację - skoro ćwiczenia ją zmniejszają

Cytat:

nie wiem czy moje rozumowanie jest sluszne dotyczące czkawki
po szybkim w łapczywym jedzeniu to chyba każdy ma czkawkę... z resztą nerw błędny (ukł. przywspółczulny)przebiega przy żołądku...
hihi i bardzo dobrze

ja też sobie zrobiłam prezent ... wczoraj kupiłam deskę do prasowania
a dzisiaj zamawiam biustonosz ... bo już mam dość tego "do karmienia"

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:

a na dodatek rozlozylam sie na amen i umieram boje sie, ze maly sie zarazi, od wczoraj wszystko co zje to ulewa, moze to pierwszy objaw przeziebienia nie wiem

ojciec zabiera dzis Eryka na caly weekend to chociaz troszke odetchne, TZ tez ma wczesniej z pracy wrocic mi pomoc bo naprawde zle sie czuje, najgorsze, ze nie mozna nic brac
biedna
kuruj sie!!! i oby Antoś się nie zaraził

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-09-11, 13:21   #1490
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję prezentów . Prezenty od siebie dla siebie bardzo poprawiają humor
racja z prezentów od siebie jestem zawsze najbardziej zadowolona

Cytat:

może spróbuj mleko z miodem i odrobiną czosnku
zawsze jest ryzyko kolki po czosnku, ale może spróbuj...
mnie gardło bolało, a po takiej mieszance przeszło

Cytat:
dzień dobry
u nas piekna złota jesień ... więc zaraz lecimy na spacerek - na działeczkę, sprawdzic czy przywieźli nam piasek i pustaki ... jesteśmy już na etapiue ścianek działowych na poddaszu i jak dobrze pójdzie to w przyszłym roku przeprowadzka

ja chyba muszę małz apoprosić zeby spowrotem wniósł mi rowerek na górę ... tylko troche się boje o moją laktację - skoro ćwiczenia ją zmniejszają

hihi i bardzo dobrze

ja też sobie zrobiłam prezent ... wczoraj kupiłam deskę do prasowania
a dzisiaj zamawiam biustonosz ... bo już mam dość tego "do karmienia"

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------
masz szczęście, że biustonosz zamawiasz, bo deska do prasowania to nie prezent

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-09-11, 14:26   #1491
zioła
Zakorzenienie

Cytat:
ziola synys cudny
Cytat:
Śliczny , a czuprynka jak u mojego synka
Synuś dziękuje za komplementy

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Zioła, Synuś do schrupania

Co do Oillan.
Mam, ale nie używam jeszcze. Na opakowaniu jest napisane od 6 miesięcy. W wyjątkowych przypadkach od 1 mies.
Lepiej kupić Oilatum lub Emolium. W przypadku pierwszego - 1 zakrętka do wanienki z wodą. Z drugim pewnie podobnie, ale nie wiem, bo nie używalam. Jest jeszcze Balneum, ale również nie stosowałam.
Z tego wszystkiego Oilatum najdroższe.

Na początek radzę spróbować parafiny ciekłej. Można smarować ciałko jak oliwką lub wlewać troszkę do wody. Jak dla mnie super i cena powalająca - ok. 3 zł. Do kupienia w aptece.

Z serii emolientów (Oilatum, Oillan itp) są też mydełka. Od pierwszych dni życia. Stosuję i polecam

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

A co do huśtawek, to ta pierwsza super, ale jedni sprzedawcy piszą do 11. 3 kg inni do 9 kg
A że Antoś już prawie ma 6 kg, to w tym drugim przypadku w ogóle mi się nie kalkuluje.
Najpraktyczniejsza ta do 18 kg, którą ma też Wojtusia, ale te inne takie słodkie
Z tą parafiną musimy spróbować.
A to Antoś już taki duży???

Cytat:
Cześć. U nas noc minęła nienajlepiej...co godzine pobudka z powodu bólu brzuszka dopiero po 6.30 jak go nakarmiłam i wzięłam do mojego łózka to spaliśmy do 10! Ale potem znowu marudzenie, ale juz nie z powodu brzuszka...tylko ewidentnie nerwy małego...nie moge rozgryźć o co mu chodzi więc nie moge mu pomóc i teraz go zostawiłam w łóżeczku bo mam dość jego zachowania. Chwile pomruczał i teraz słysze że stęka i coś gada po swojemu....a ja chwile do kompa siadam. Potem go zabiore na spacer bo wyjątkowo ładna pogoda u nas (widać słoneczko)

Zioła faktycznie przystojniaczek z niego!

A mojemu jednak zaczęła sie robić ciemieniucha...niedawno pisałam o suchej skórce na głowie no i jednak to były początki ciemieniuchy.

....oho...mój mały mnie bierze na litość...płacze z wielkim żalem...... ide go ubrać na spacer.
Ja z kolei martwię się tym ,że mój maluch budzi się w nocy, nie chce jeść, tylko zasypia przy mnie, za to teraz nadrabia i domaga się jedzenia co pół godziny
Cytat:
Ja bym też poszła na spacer bo i u mnie piękna pogoda, ale spać mi się chce

Młody na spacerze mi uśnie i się wyśpi a ja będę w nocy znowu zdychać, a tak czekam aż uśnie na dłużej niż pół godziny i zmykam też spać naładować akumulatory przed nocą

Do to wszystko, nie tak to sobie wyobrażałam, niepotrzebnie chyba kupowałam wózek

i znowu stęka
spadam bo ma czkawkę
Oj, rozumiem chyba zbyt dobrze Twój ból

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć laski

Dzięki za opinię

A Ty masz leżaczek, czy huśtawkę? Bo coś mi świta, że huśtawkę?

zioła synuś śliczny , mój też jest zmarzluchem , ale nie oliwkuję też dlatego, bo nie lubię. Nam na suchą skórkę pomogło Emolium
To jest emolium-emulsja do kąpieli, tak? Dostałam próbkę czegoś takiego w szpitalu. Kochana, a powiedz tylko jak tym myć włosy? I czy należy koniecznie po kąpieli posmarować cialko czymś?

Cytat:
-----------------

ja kąpię w Emolium, a po kąpieli balsam Emolium i ciałko jest gładziutkie

!!
Cytat:
Czesc dziewczyny
Strasznie Wam współczuję,ale na pewno wszystko się dobrze ułoży jesteście bardzo dzielne!
Cytat:

Zioła witaj
Slodkiego masz chłopczyka
dziękuję z chłopczykiem

Muszę pędzić, bo pół godzinki minęło i mały znowu chce jeść

Edytowane przez zioła
Czas edycji: 2009-09-11 o 14:28
zioła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 14:35   #1492
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

a na dodatek rozlozylam sie na amen i umieram boje sie, ze maly sie zarazi, od wczoraj wszystko co zje to ulewa, moze to pierwszy objaw przeziebienia nie wiemc

No ja tez kicham caly czas i gardelko mnieboli, obym teraz Zuzinki nie zaraziła bo ma obniżona odpornośc
a teraz na taras z nia wyszłam na chwilke bo przez ten szpital wógole słoneczka nie widziała
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 16:11   #1493
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

hej dziewczyny
jak zwykle mam do Was pytanie po jakim czasie od zjedzenia " czegos zakazanego " mozna podac dziecku pierś?

wczoraj zjadlam jajko i dzis mlody robił smierdzące kupki ale nie zielone- hm tzn ze moge wcinac jajka czy lepiej nie, w sumie to nadal jestem zakrecona i niewiem co jesc jesli ktoras z as ma jakies menu ustalone lub przepisy na dania to prosze o poratowanie lub link do fajnej strony.

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 17:22   #1494
majka versace
Zadomowienie

Nareszcie mam chwile żeby usiąść...mój synek jest poprostu dzisiaj okropny Ciągle marudzi, spać nie chce a wygląda na śpiącego...już nie mam pojęcia co mu jest....nie wygląda na chorego..... Jestem wymęczona i zrezygnowana. Nie tak sobie wyobrażałam macierzyństwo. Myślałam że z czasem bedzie lepiej a jest z każdym dniem gorzej...znów ryczeć mi się chce....Próbuje już wszystkiego i pomysły mi się kończą...Co ja robie źle?

Katarzynka wczoraj obejrzałam zdjęcia ale wizaż mi świrował i nie mogłam nic napisać. Zdjęcia są super! Twoja córeczka to prawdziwy aniołek, jest taka pogodna!!! Aż zazdroszcze...ja mam wrażenie że mój synek jest nieszczęśliwy ze mną bo nie wygląda na szczęśliwego...a ja nie wiem co moge zmienić...

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 18:52   #1495
Ania0104
Zakorzenienie

a co tu takie pustki????????? dziweczyny gdzie sie podziewacie???

Cytat:
masz szczęście, że biustonosz zamawiasz, bo deska do prasowania to nie prezent
hehehe ... jeszcze muszę żelazko sobie sprawić i nie będę robiła nic innego tylko prasowała ... a deska wypaśna

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
jak zwykle mam do Was pytanie po jakim czasie od zjedzenia " czegos zakazanego " mozna podac dziecku pierś?

wczoraj zjadlam jajko i dzis mlody robił smierdzące kupki ale nie zielone- hm tzn ze moge wcinac jajka czy lepiej nie, w sumie to nadal jestem zakrecona i niewiem co jesc jesli ktoras z as ma jakies menu ustalone lub przepisy na dania to prosze o poratowanie lub link do fajnej strony.
hmmm tez sie nad tym zastanawiałam, ale ja cały czas karmię piersią więc nic mi to nie daje ... ale ciekawa jestem po jakim czasie od zjedzenia czegoś dostaje się to do mleka

a ja od zawze jem jaka i nie zauważyłam smierdzących kupek

http://www.dziennik.pl/kobieta/artic...dietetyka.html

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-09-11, 20:13   #1496
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witam kobitki
Ja dosłownie tylko na sekundke zajrzałam sie przywitac. Dzisiaj mam bardzo pracowity dzien, cd. sprzatania, ugotowałam zupe-krem mandarynkowa na pierwsze danie i zdobiłam juz dzisiaj warzywka do ryby po grecku. Musiałam dzisiaj bo jutro sie ze wszystkim nie wyrobie. Byłam u kosmetyczki na hennie i regulacji brwi a zaraz maluje włoski Jeszcze musze pomyc talerze, miseczki itp. Mam jeszcze sporo roboty ale najgorzej bedzie jutro. Dobrze, ze mama zrobi czesc potraw

Aniu, pytalas ile bedzie osób... spodziewam sie ok 25.

Kuba jest grzeczny tylko od dwoch dni chcialby ciagle zeby go łapac za raczki i pozwalac siedziec. To chyba jeszcze za wczesnie na takie akrobacje, ale jak mu sie nie pozwoli to jest wielki płacz. W wozku lezec nie chce bo nic nie widzi, a na spacerwke tez chyba za wczesnie.
Spi coraz mniej bo woli najlepiej na rekach sie rozgladac dookoła
Dzisiaj w dzien robił ze 3 drzemki po 15 min. Dobrze, że nocki ładnie przesypia. Wczoraj jak zjadł o 19 to od razu usnał i obudził sie na jedzonko o 3.30.
Nadal marudzi przy jedzeniu, mało je

Uciekam juz Bede pewnie w poniedziałek i zdam relacje z chrzcin.
Miłego weekendu.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 20:25   #1497
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cześć dziewczyny. dawno do Was nie zagladalam bo moja Królewna tylko na rączkach swiat chce zwiedzać i poznawać taże na nic czasu nie mam a śpi tylko na dworzu tak jej powietrze służy widze że już chyba jesteśmy w komplecie z poczekalni gratulacje dla nowych mamus i buziolki dla dzidziusków
wrzucam dzisiejsze fociaki mojej kruszynki ma juz 12 tygodni
Stary 2009-09-11, 20:35   #1498
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Katarzynka wczoraj obejrzałam zdjęcia ale wizaż mi świrował i nie mogłam nic napisać. Zdjęcia są super! Twoja córeczka to prawdziwy aniołek, jest taka pogodna!!! Aż zazdroszcze...ja mam wrażenie że mój synek jest nieszczęśliwy ze mną bo nie wygląda na szczęśliwego...a ja nie wiem co moge zmienić...
dziekuje, to bardzo mily komplement.Miód na me serce

Wstaw swierza foteczke synusia bo zdaje mi sie ze nie jestes obiektywna z tym nieszczesciem
Moze poprostu taki jego charakter.Nie kazde dzieciatko musi byc smieszkiem.

Laura jest na etapie ssania piąstek.Jak sie uda to wycycka rękawy i mamie obslini bluzke
Główke coraz sztywniej trzyma.Czasem jeszcze ja przewaza.Smieje sie czesto, zaczepiajac mnie.Dzis dosc duzo odzywala sie po swojemu machajac nozkami i raczkami
Licytuje dla niej na alle hustawke,lezaczek i bujaczek w 1.Strasznie mi zalezy zeby mnie nikt nie przelicytowal, a jeszcze 3dni :/

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cass twoj malo je a Laura wcale nie ma ochoty wiecej jesc niz dotychczas.
Zadko zdarzy sie zeby wypila 120.Z reguly wciaga 90 a i to potrafi zostawic.Nie zmuszam jej ani sie nie martwie.Prawidlowo przybiera na wadze, wiec widocznie nie ma potrzeby jesc wiecej.Prawdziwa kobietka-tyle co trzeba i ani kropli wiecej.Nie ma tego po mnie bo ja to łakomczuch jestem i jem czasem wiecej niz trzeba

Kolezanka zaslyszala gdzies zeby nie podawac dziecku nic slodzonego glukoza bo to cukier i on zatwardza
Nie wiem jak sie mam do tego ustosunkowac.Slodze malej herbatke tą ktora sama parze ale czy ja pije czy nie to problem z kupka miewa.
Czy ktos mi cos poradzi?

marica-corcia sliczna.Widze ze w wodzie czuje sie jak rybka.Moja gdybym zamoczyla/zalała jej uszka to włączylaby syrene :d

Stary 2009-09-11, 20:54   #1499
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
biedna
kuruj sie!!! i oby Antoś się nie zaraził
dzieki ale ja nie mam Antosia
Cytat:
może spróbuj mleko z miodem i odrobiną czosnku
zawsze jest ryzyko kolki po czosnku, ale może spróbuj...
mnie gardło bolało, a po takiej mieszance przeszło

niestety mleko juz nie pomoze bo rozlozylam sie na amen
wypije dzis calcium bo moge i wezme rutinoscorbin a jutro przyjezdza do mnie lekarz
ale zdycham
Stary 2009-09-11, 21:05   #1500
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
ale zdycham

moc pozdrowien

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości