|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
celebriti
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
staram się was nadrabiac ale jestem dopiero na 18 stronie
![]() przeczytam watek caly - wiele przydatnych informacji jest ![]() u mnie jest roznie. mala raz grzeczna raz rozdarciuch, ja nie zorganizowana. Tuli co u Ciebie bo my w tym samym czasie rodzilysmy, sa juz kolkii? ja od wczoraj podaje plantex. najgorzej jest w nocy, boli ją i nie spimy w ogole..
|
|
|
#1472 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
dzis podalam tylko 2x ale dzis to my caly czas bylysmy w terenie. Od 9-12:30 spacer -m.in do mamy po obiad.Wpadlam do domku i wyruszylam do kolezanki z porodowki 20km za Poznania.U niej kilka godzinek i znowu zahaczylam o mame.U niej do samej kąpieli bylam.Jak weszlam do domu to kąpiel na biegu i dzidzia juz spi. Pot po tylku mi lecial. Cytat:
![]() Cytat:
Spi w spiworku.Czasem upocona ja wyciagam a potowek mimo to nie ma.Moze to skora z tendencja do uczulen/potowek itp ![]() Cytat:
![]() No wlasnie, dlaczego nie moze sie zblizac? dziekujemy wszystkim mamunia za komplementy ![]() Cytat:
Zapraszam do naszego albumu. Cytat:
Nawet nie bede pisac jak ja to widze.Poprostu u mnie diamtetralna odwrotnosc. Ja tak skromnie po cichu zapytam...czy nie myslisz o przejsciu na butelke?podziwiam poswiecenie.Robisz co mozesz, tylko ze psychika twoje jest w marnym stanie(odnosze nieodparte wrazenie) Cytat:
Cytat:
ale sie zdziwilam...to ma chyba dosc szerokie zastosowanie...moj psiutek to uczuleniowiec i wlasnie łyka clemastinum ![]() A jak to jest z ta czkawka?naprawde jak zimno dziecku to jej dostaje? ![]() chyba poucinalo mi cytaty ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
wtedy sie dzieci odgazowuja-bączki
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||||||
|
|
|
#1473 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny
![]() nawet nie probuje was nadrobic a zaległosci mam straszne. Ale niestety... od 25 sierpnia byłam z moja malutka w szpitalu... dopiero dzis nas wypisali. A i tak nie jest idealnie... Musze sie tylko modlic, żeby teraz wszystko sie juz ułozyło... Zuzinka ma problem z jelitami, a jej przypadek okreslono jako "nietypowy", leczona była sterydami. teraz walcze ze skutkami ubocznymi typu <niepokoje, lęki, ataki płaczu, ciągły głód, itp...> Oby to nie trwało wiecznie... A Malutka tyle przeszła... tydzien antybiotyk (nie pomogło), zmiana mleka (połowiczna poprawa) i w koncu kolonoskopia przy znieczuleniu w kregosłupik , nie liczac tych wszystkich zaszczyków, pobierania x razy krwi zgłówki... Jeszcze teraz płakac mi sie chce...Teraz juz MUSI byc dobrze. Idę do mojej Księzniczki pa |
|
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
z tą czkawką to wydaje mi sie to mało prawdopodobne, bo zimno to dla organizmu stres - organizm wydziela hormony pobudzające krażenie w najważniejszych narządach, a obkurczające w konczynach, czyli mniej potrzebne do życia
za pobudznie krążenia odpowiada układ współczulny, a za czkawkę odpowiada przywspołczulny, czyli działający odwrotnie (dlatego jak ktoś ma czkawkę to trzeba sie przestraszyć - czyli pobudzic układ współczulny) chyba nie zakręciłam za bardzo, ale mały mi juz kwęka
|
|
#1475 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
w profilu katarzynki jest opcja albumu po prawej stronie, ale musisz być dodana do "jej przyjaciół"
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojej kuzynki córa tez byla taka jak gdyby pobudzona miala "płytki"sen wsyztsko ja wybudalo marudzila nikt nie wiedzial o co chodzi tez mało spało czesto wstawala, az pediatra powiedzial zeby dala raz dziennie butle raz cyca, no i mała po tej butli przsyiala 3-4 godziny a kuzynka razem z nia ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#1478 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
eleeri ja Cie rozumiem bo moj maly ma to samo - co prawda juz sie to normuje ale jest ciezko, potrafi w dzien jesc co chwile....
ale nie doluje sie tym az tak bardzo bo wiem, ze to w koncu przejdzie i bedzie inaczej - pewnie dlatego, ze mam juz jedno dziecko i wiem jak to wyglada pozniej wiec nic sie nie martw, teraz jest ciezko ale za pare miesiecy bedziesz miec slodziudkiego bobaska, usmiechnietego i spiacego w nocy Cytat:
ale napewno teraz bedzie lepiej, musi byc lepiej trzymam kciuki za Zuzie
|
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze to pomoze i szybko zejdzie to dziadostwo-poki co wykapalam ja dzisiaj w krochmalu.......glowke umylam szamponem,delikatnie ale dlugo tarlam recznikiem a potem jeszcze szczoteczka i nalozylam olejuszke znowu i czapeczke na glowke-dobrze ze nie ma tej ciemieniuchy tak mocno bo z taka czupryna to maskra ![]() my bedziemy miec chrzciny 18 października mam nadzieje ze nie bedzie az tak zimno.....
|
|
#1480 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ciężko będzie
![]() Cytat:
... to rekord - i nawet mu sie zajączek spodobał ![]() a kot jest chory ... ma koci katar i weterynarz nie moze sobie z tym oradzić ... i tak jz choruje biedny pół roku i nic mu nie pomaga ![]() [QUOTE=eleeri;14167204 Nie to nie wina karmienia Z tym jest wszystko OK., tylko młody budzi się w nocy co godzinę, je pół godziny (ciągnie cyca i nie zasypia) i śpi, tylko, że jego sposób jedzenia powoduje, że ja śpię około pół godziny i tak kilka razy w ciągu nocy, w sumie uzbiera mi się 2-3 godziny spania ale na raty ![]() Jestem tym wykończona [/QUOTE]Cytat:
Cytat:
![]() http://www.allegro.pl/item728565415_...e_automat.html no nizły klocuszek z Kubusia ... jest co nosić, no nie ![]() Cytat:
![]() super, ze Tomuś taki grzeczny wrócił z wakacji? Przywiózł prezent? ![]() no nie wiem własnie ... ![]() j.w.
|
||||
|
|
|
#1481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. . zaciskamy zeby już wszystko było dobrze!!!! Cytat:
Mój Bartek dostaje czkawki po jedzeniu ... chociaż tesciowa też ostatnio stwierdziła ze to z zimna
|
||
|
|
|
#1482 | |
|
celebriti
|
kładę, kłade i na brzuszku i na boczku i masuje i czekam az sie odbije...... i mąż wysyła mnie do psychologa bo mam objawy wg niego baby blues. ryczę razem z małą całymi dniami.
czy plantex podajecie/podawalyscie raz dziennie jak napisane? ja dołozylam dzis łyzeczke gripe water i poki co luz ale to noce sa najgorsze a zaraz bedzie pobudka. 1.pe-es dodalam gripe do 10 ml wody bo pluła z łyzeczki, ktos tak praktykował? 2.czy bebiko rozpusci sie w temp do jakiej podgrzeje wode podgrzewacz?
|
|
|
#1483 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marysia słodka ![]() Cytat:
Miło cię znowu czytać ![]() Ogromnie dużo zrobiłaś dla swojego dziecka, bardzo się starałaś, to jest godne podziwu. Brawa dla ciebie! Zioła witaj ![]() Slodkiego masz chłopczyka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
, mam nadzieję, że uczulenie szybko zejdzie ![]() Ja już 3 tygodnie na orbitreku dzień w dzień i widzę już postępy , trzymam kciuki i za ciebie ![]() ----------- U mnie dwa dni minęły spokojnie, dużo spacerowaliśmy, a nawet udalo mi się już skompletować (prawie ) jesienno-zimową garderobę dla Antosia . Kupowanie ubranek dla niego sprawia mi dużo przyjemności ![]() Wracając do poruszanych tematów... Ja jestem od 2 miesiącach na tabletkach - biorę tzw mini pill - Cerazette, czuję się po nich dobrze, nie chcę na razie innych. Lekarz polecał mi implant - zabezpiecza na 3 lata, ale jakoś nie mogłam się na to zdecydować. Antosia kąpię w płynie do kąpieli, oliwkę stosuję na główkę i czasami dodaje do wody, do ciała lotion. Czuję się tak sobie, ale powoli chyba wchodzę w tendencję zwyżkową , podczytywałam was oczywiście, ale nie miałam weny, aby coś napisać.---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Wszystkim życzę bezkolkowej nocki!
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-09-10 o 23:05 |
||||
|
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bebiko rozpusci sie ale woda musi byc conajmniej letnia.Podaj moze malenstu infakol-polowe porcji jesli nie ma jeszcze miesiaca.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(serum Clarinsa i miniaturkę meteorytów Guerlain)nie wiem czy moje rozumowanie jest sluszne dotyczące czkawki ![]() po szybkim w łapczywym jedzeniu to chyba każdy ma czkawkę... z resztą nerw błędny (ukł. przywspółczulny)przebiega przy żołądku...
|
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() mala wstala o 7.30 dostala mleczko i znowu zasnela ale pewnie juz na krotko bo zawsze tylko pol godziny i ma dosc no nie dziwota jak spala cala noc![]() lecem cos zjesc poki spi........a ja mam znowu kg mniej na wadze Cytat:
|
|
#1487 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Antonio śpi po porannym mleku, więc mam czas dla siebie ![]() Za oknem buro i strasznie wieje, więc chyba nici z naszego spaceru ![]() Cytat:
Cytat:
2. Mleko rozpuści się w letniej wodzie. Cytat:
. Prezenty od siebie dla siebie bardzo poprawiają humor Cytat:
I gratuluje kolejnego kilograma na minusie!
|
|
#1488 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
my znowu mielismy ciezka noc
![]() a na dodatek rozlozylam sie na amen i umieram boje sie, ze maly sie zarazi, od wczoraj wszystko co zje to ulewa, moze to pierwszy objaw przeziebienia nie wiemide dzis na dwor, trzeba korzystac z ostatniego dnia pogody ojciec zabiera dzis Eryka na caly weekend to chociaz troszke odetchne, TZ tez ma wczesniej z pracy wrocic mi pomoc bo naprawde zle sie czuje, najgorsze, ze nie mozna nic brac
|
|
#1489 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
u nas piekna złota jesień ... więc zaraz lecimy na spacerek - na działeczkę, sprawdzic czy przywieźli nam piasek i pustaki ... jesteśmy już na etapiue ścianek działowych na poddaszu i jak dobrze pójdzie to w przyszłym roku przeprowadzka Cytat:
... tylko troche się boje o moją laktację - skoro ćwiczenia ją zmniejszają ![]() ![]() Cytat:
![]() ja też sobie zrobiłam prezent ... wczoraj kupiłam deskę do prasowania ![]() a dzisiaj zamawiam biustonosz ... bo już mam dość tego "do karmienia" ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
kuruj sie!!! i oby Antoś się nie zaraził
|
|||
|
|
|
#1490 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zawsze jest ryzyko kolki po czosnku, ale może spróbuj... mnie gardło bolało, a po takiej mieszance przeszło Cytat:
|
|
|
#1491 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Synuś dziękuje za komplementy
![]() Cytat:
A to Antoś już taki duży??? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jesteście bardzo dzielne!dziękuję z chłopczykiem ![]() Muszę pędzić, bo pół godzinki minęło i mały znowu chce jeść
Edytowane przez zioła Czas edycji: 2009-09-11 o 14:28 |
||||||
|
|
|
#1492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a teraz na taras z nia wyszłam na chwilke bo przez ten szpital wógole słoneczka nie widziała |
|
|
|
|
#1493 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() jak zwykle mam do Was pytanie po jakim czasie od zjedzenia " czegos zakazanego " mozna podac dziecku pierś? wczoraj zjadlam jajko i dzis mlody robił smierdzące kupki ale nie zielone- hm tzn ze moge wcinac jajka czy lepiej nie, w sumie to nadal jestem zakrecona i niewiem co jesc jesli ktoras z as ma jakies menu ustalone lub przepisy na dania to prosze o poratowanie lub link do fajnej strony.
|
#1494 |
|
Zadomowienie
|
Nareszcie mam chwile żeby usiąść...mój synek jest poprostu dzisiaj okropny
Ciągle marudzi, spać nie chce a wygląda na śpiącego...już nie mam pojęcia co mu jest....nie wygląda na chorego..... Jestem wymęczona i zrezygnowana. Nie tak sobie wyobrażałam macierzyństwo. Myślałam że z czasem bedzie lepiej a jest z każdym dniem gorzej...znów ryczeć mi się chce....Próbuje już wszystkiego i pomysły mi się kończą...Co ja robie źle? ![]() Katarzynka wczoraj obejrzałam zdjęcia ale wizaż mi świrował i nie mogłam nic napisać. Zdjęcia są super! Twoja córeczka to prawdziwy aniołek, jest taka pogodna!!! Aż zazdroszcze...ja mam wrażenie że mój synek jest nieszczęśliwy ze mną bo nie wygląda na szczęśliwego...a ja nie wiem co moge zmienić... |
|
|
|
#1495 | ||
|
Zakorzenienie
|
a co tu takie pustki????????? dziweczyny gdzie sie podziewacie??? ![]() Cytat:
... a deska wypaśna ![]() Cytat:
... ale ciekawa jestem po jakim czasie od zjedzenia czegoś dostaje się to do mleka ![]() a ja od zawze jem jaka i nie zauważyłam smierdzących kupek http://www.dziennik.pl/kobieta/artic...dietetyka.html |
||
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kobitki
Ja dosłownie tylko na sekundke zajrzałam sie przywitac. Dzisiaj mam bardzo pracowity dzien, cd. sprzatania, ugotowałam zupe-krem mandarynkowa na pierwsze danie i zdobiłam juz dzisiaj warzywka do ryby po grecku. Musiałam dzisiaj bo jutro sie ze wszystkim nie wyrobie. Byłam u kosmetyczki na hennie i regulacji brwi a zaraz maluje włoski Jeszcze musze pomyc talerze, miseczki itp. Mam jeszcze sporo roboty ale najgorzej bedzie jutro. Dobrze, ze mama zrobi czesc potraw Aniu, pytalas ile bedzie osób... spodziewam sie ok 25. ![]() Kuba jest grzeczny tylko od dwoch dni chcialby ciagle zeby go łapac za raczki i pozwalac siedziec. To chyba jeszcze za wczesnie na takie akrobacje, ale jak mu sie nie pozwoli to jest wielki płacz. W wozku lezec nie chce bo nic nie widzi, a na spacerwke tez chyba za wczesnie. ![]() Spi coraz mniej bo woli najlepiej na rekach sie rozgladac dookoła Dzisiaj w dzien robił ze 3 drzemki po 15 min. Dobrze, że nocki ładnie przesypia. Wczoraj jak zjadł o 19 to od razu usnał i obudził sie na jedzonko o 3.30. Nadal marudzi przy jedzeniu, mało je ![]() Uciekam juz Bede pewnie w poniedziałek i zdam relacje z chrzcin. Miłego weekendu.
|
|
#1497 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. dawno do Was nie zagladalam bo moja Królewna tylko na rączkach swiat chce zwiedzać i poznawać
taże na nic czasu nie mam a śpi tylko na dworzu tak jej powietrze służy widze że już chyba jesteśmy w komplecie z poczekalni gratulacje dla nowych mamus i buziolki dla dzidziusków ![]() wrzucam dzisiejsze fociaki mojej kruszynki ma juz 12 tygodni
|
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wstaw swierza foteczke synusia bo zdaje mi sie ze nie jestes obiektywna z tym nieszczesciem ![]() Moze poprostu taki jego charakter.Nie kazde dzieciatko musi byc smieszkiem. Laura jest na etapie ssania piąstek.Jak sie uda to wycycka rękawy i mamie obslini bluzke ![]() Główke coraz sztywniej trzyma.Czasem jeszcze ja przewaza.Smieje sie czesto, zaczepiajac mnie.Dzis dosc duzo odzywala sie po swojemu machajac nozkami i raczkami Licytuje dla niej na alle hustawke,lezaczek i bujaczek w 1.Strasznie mi zalezy zeby mnie nikt nie przelicytowal, a jeszcze 3dni :/ ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cass twoj malo je a Laura wcale nie ma ochoty wiecej jesc niz dotychczas. Zadko zdarzy sie zeby wypila 120.Z reguly wciaga 90 a i to potrafi zostawic.Nie zmuszam jej ani sie nie martwie.Prawidlowo przybiera na wadze, wiec widocznie nie ma potrzeby jesc wiecej.Prawdziwa kobietka-tyle co trzeba i ani kropli wiecej.Nie ma tego po mnie bo ja to łakomczuch jestem i jem czasem wiecej niz trzeba Kolezanka zaslyszala gdzies zeby nie podawac dziecku nic slodzonego glukoza bo to cukier i on zatwardza ![]() Nie wiem jak sie mam do tego ustosunkowac.Slodze malej herbatke tą ktora sama parze ale czy ja pije czy nie to problem z kupka miewa. Czy ktos mi cos poradzi? marica-corcia sliczna.Widze ze w wodzie czuje sie jak rybka.Moja gdybym zamoczyla/zalała jej uszka to włączylaby syrene :d
|
|
|
|
#1499 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzieki
ale ja nie mam Antosia Cytat:
![]() wypije dzis calcium bo moge i wezme rutinoscorbin a jutro przyjezdza do mnie lekarz ale zdycham
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.

nie wiem czy to przypadek, czy to jednorazowe, czy rzeczywiscie organizm juz mial dosc tych lekarstw i tak na nie reagowal, zobaczymy dzis
malo tego w nocy jak sie obudzil na karmienie i sie rozbudzil to w koncu polozylam go do lozeczka i zgasilam swiatlo i nie bylo placzu tylko zasnal 

... mały poleży sobie góra 10 minut w kołysce, albo na naszym łózku a potem płacz i chce na ręce
... 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, nie liczac tych wszystkich zaszczyków, pobierania x razy krwi zgłówki... Jeszcze teraz płakac mi sie chce...

a kiedy moglam na orbim godzinke cwiczyc
Ciągle marudzi, spać nie chce a wygląda na śpiącego...już nie mam pojęcia co mu jest....nie wygląda na chorego..... Jestem wymęczona i zrezygnowana. Nie tak sobie wyobrażałam macierzyństwo. Myślałam że z czasem bedzie lepiej a jest z każdym dniem gorzej...znów ryczeć mi się chce....Próbuje już wszystkiego i pomysły mi się kończą...Co ja robie źle?