|
|||||||
| Notka |
|
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Moderatozaur
|
Dot.: Wzory na haft krzyżykowy vol.3
Właśnie miałam zasiadać do haftowania obrazu, myślałam, że to normalne krzyżyki, a tu taka niespodzianka w postaci połowy zapełnionej kratki (pionowo, albo poziomo) i nie wiem jak to ugryźć za bardzo. machnąć takie pół krzyżyka po prostu? /\ ? Czy jak? Wrzucam kawałek schematu dla jaśniejszego zobrazowania o co mi chodzi i pięknie proszę Was moje drogie o pomoc...
|
#962 |
|
Rozeznanie
|
....a ja mam do Was jeszcze pytanko....Z jakiego zamiennika mulin korzystacie???ze strony na haftach polskich???czy macie jakies inne zamienniki bardziej dokladne???a moze macie jakies swoje dobre zamienniki???
Pozdrawiam. |
|
|
|
#963 |
|
Rozeznanie
|
No i kurcze nastepny problem mam....
Wzielam sie dzisiaj za nowy obrazek do wyszycia (wydrukowalam schemat,odmierzylam material,patrze na muliny ktore mam dobrac) a tu masz ci babo placek .....jak mam to wyszywac podwojnymi kolorami??dziewczyny,moze ktoras z Was wyszywala ten obrazek???bardzo prosze o pomoc.
Edytowane przez emi58a Czas edycji: 2009-12-29 o 22:15 |
|
|
|
#964 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#965 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja nie wyszawałam tego obrazka ale kiedyś wyszywałam lwy w trawie gdzie też było dużo takich "kompletów " złożonych z dwóch kolorów mulin i ja robiłam tak że jak wyszywam 4 nitkami to brałam dwie z jednego koloru a diwe z drugiego i je łączyłam a potem nawlekałm na igłę i do dzieła, były dziwne połączenia bo fiolet z brązem ale finalny wynik był rewelacyjny. |
|
|
|
|
#966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W srozpisce to ładnie nazwali tweed - faktycznie wygląda podobnie.
|
|
|
|
|
#967 | |
|
Moderatozaur
|
Cytat:
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Przymierzałam się do haftowania tego wzoru i pamiętam że ten wzór wyszywa się na lnie (przynajmniej na taki jest zamierzony przez producenta). Na lnie krzyżyk wyszywa się co dwie nitki, tzn. jeden krzyżyk ma 2x2 nitki, wtedy takie krzyżyki pomniejszone wyszywa się np. 1x2 nitki albo 1x1 nitkę, w zależności od wzoru.
|
|
|
|
#969 | |
|
Moderatozaur
|
Cytat:
Dzięki bardzo.
|
|
#970 |
|
Rozeznanie
|
poszukuję wzorku jakiegoś Teletubisia na poduszkę dla 1,5 rocznego chłopca...poratujcie proszę
grjolkar@o2.pl |
|
|
|
#971 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
belaliza a o jakie dokładnie aniołki Ci chodzi? Podam orientacyjnie co mam...
lightangel a gdzie dorwałaś taką kanwę? Przejrzałam internetowe pasmanterie i wszystkie operują tylko wielkościami 14, 16, 18, a szukam właśnie od 20 wzwyż (tzn 20 ct - 80/10; 22 ct - 87/10; 25 ct - 100/10. Nawet 18 ostatnio wydaje mi się trochę duża... |
|
|
|
#973 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
emi58a mogę prosić o wzór tej pary z postu #963 na mój mail ? Edytowane przez anemonekk Czas edycji: 2009-09-10 o 21:01 |
|
|
|
|
#974 | |
|
Moderatozaur
|
Cytat:
|
|
#975 |
|
Przyczajenie
|
Hejka jestem tu nowa i trafiłam na twoje piękne prace. Też troche wyszywam, ale moje wyszywanki nawet się nie omywają do waszych. Czy mogę prosić o wzory tych obrazów na meila. krukare@poczta.onet.pl z góry dziękuję!!!
|
|
|
|
#976 |
|
Raczkowanie
|
Integro czy ja mogę sobie ściągnąć wzorek sowy, który umieściłaś kilka postów "wyżej" (chodzi o wzór sowy blackwork)?
Edytowane przez patusan Czas edycji: 2009-09-10 o 21:51 |
|
|
|
#977 |
|
Przyczajenie
|
Hejka jestem tu nowa i trafiłam na twoje piękne prace. Też troche wyszywam, ale moje wyszywanki nawet się nie omywają do waszych. Czy mogę prosić o wzory tych obrazów na meila. krukare@poczta.onet.pl z góry dziękuję!!! chodzi mi o te z posta 183
|
|
|
|
#978 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
anemonekk@gmail.com |
|
|
|
|
#979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W połowie pisania postu trochę pposzukałam i udało mi się znaleźć kanwę 80 oczek na allegro (http://www.allegro.pl/item734552729_...0_cm_2szt.html) Ta na której ja wyszywam jest taka sama, nawet tego samego producenta, tylko w mojej pasmanterii sprzedają ją z metra a nie w kawałkach. Nie wiem jak dużo tej kanwy potrzebujesz, ale może tyle ile jest tu akurat Ci wystarczy. Znalazłam jeszcze inne aukcje z kanwą 80/10: http://www.allegro.pl/item733113513_...nica_sk_p.html http://www.allegro.pl/item731125081_...kolor_lnu.html http://www.allegro.pl/item734649659_...zek_biala.html http://www.allegro.pl/item735855649_...2_20_10cm.html http://www.allegro.pl/item735856710_...2_20_10cm.html http://www.allegro.pl/item735857072_...2_20_10cm.html http://www.allegro.pl/item735857629_...2_20_10cm.html Są różne kolory, więc masz z czego wybierać
Edytowane przez lightangel Czas edycji: 2009-09-10 o 23:04 |
||
|
|
|
#980 | |
|
Moderatozaur
|
Cytat:
, ale wszytsko by ładnie wychodziło. No nic, dzięki w każdym razie jeszcze raz za wyjaśnieniaA co do kanwy, to ja kupiłam tą http://www.allegro.pl/item733113513_...nica_sk_p.html i jestem nawet zadowolona...
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
A może któraś z Was ma te wzorki? Jeśli tak to chętnie przygarnę
![]() lightangel@tlen.pl |
|
|
|
#982 |
|
Przyczajenie
|
a no tak anonka zapomniałam o mailu
|
|
|
|
#983 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#984 |
|
Przyczajenie
|
Sabriel89, bardzo Cie proszę o schematy do tryptyków z postu #842 i o te kwiatuszki z postu #848. Mój mail: daisy24031978@yahoo.com
Dzięki wielkie
|
|
|
|
#985 |
|
Raczkowanie
|
A ja kanwy polskiej więcej nie kupię, a już na pewno nie przez internet. Raz kupiłam i okazało się, że to nie aida, tylko coś o splocie podobnym jak len, tak że nitka przelatywała przez oczka, a drugi raz okazało się, że nie jest kwadratowa. Zauważyłam to dopiero niestety w trakcie haftowania, coś mnie tknęło, że gęba japonki jakaś taka szeroka wychodzi i okazało się że 10 na 10 krzyżyków to prostokąt nie kwadrat
Od tej pory kupuję tylko DMC albo Zweigart.
|
|
|
|
#986 |
|
Raczkowanie
|
Masz rację, też tylko raz wyszywałam na polskiej kanwie i przy pomocy nici Ariadny. Doszłam do wniosku, że szkoda mojej pracy dla takich efektów, jakie uzyskałam. Wolę już ponieść większe koszty lecz cieszyć oczy skończoną pracą.
|
|
|
|
#987 |
|
Raczkowanie
|
witam znalazłam takie śliczne aniołki i zakładkę na książkę jeśli macie to proszę o wzory paputek24@wp.pl z góry dziękuję i pozdrawiam
|
|
|
|
#988 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i piekne wzorki poduszeczek i pary całujacej się...jesli mozna to poproszę też grjolkar@o2.pl |
|
|
|
|
#989 |
|
Wtajemniczenie
|
patusan - dzieki za jeżyka
dziewczyny mam pytanie do misków popcorn nie ma kolorów podanych - trzeba samemu dobierać?
|
#990 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez kolczatka79 Czas edycji: 2009-09-11 o 11:29 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

.....jak mam to wyszywac podwojnymi kolorami??dziewczyny,moze ktoras z Was wyszywala ten obrazek???bardzo prosze o pomoc.

W srozpisce to ładnie nazwali tweed - faktycznie wygląda podobnie.

Od tej pory kupuję tylko DMC albo Zweigart.