![]() |
#631 |
Rozeznanie
|
Dot.: drenaż limfatyczny w domu
![]()
![]() |
#632 |
Raczkowanie
|
Zalezy co masz na myśli,bo jeśli masaż manualny to chyba ciężko tak samemu. Wydaje mi się,że najbliższe drenażowi działanie ma masażer elektryczny philipsa Cellesse.Poszukaj,jest o nim osobny wątek na wizażu.Dobrze też działają takie dysze z wodą lecacą pod duzym ciśnieniem,które coraz częściej można spotkać na nowoczesnych krytych pływalniach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#633 |
Rozeznanie
|
Drenaż limfatyczny to specjalna technika masażu. Sekret polega na tym by pobudzić krążenie chłonki w kierunku od naczyń włosowatych do ujść żylnych. By wykonać go profesjonalnie trzeba niestety mieć nieco wprawy. Nie napisałaś jaki efekt chcesz osiągnąć. Skuteczny masaż możesz wykonać sama w domu, np wcierając w ciało olejek aromatyczny lub żel do masażu. Krzywdy zapewne sobie tym nie zrobisz. Natomiast jeżeli zależy ci na zlikwidowaniu obrzęków zapraszam do gabinetów kosmetycznych - tam drenaż wykonywany jest zarówno manualnie, jak również za pomocą specjalnych urządzeń, a sam zabieg jest całkiem przyjemny
![]()
![]() |
#634 |
Zadomowienie
|
Dot.: masażer na cellulit
Dziewczyny a kupowała ktoras z Was moze to urządzonko ?
http://allegro.pl/item670865383_masa...hz_zestaw.html
![]() |
#635 |
Przyczajenie
|
ja nie, ale od niedawna zostałam posiadaczką perfectslim pro philips. Dzisiaj jest 3-ci dzień terapii, jestem ciekawa efektów. Mam nadzieję, że będą to pozytywne efekty. Dam znać jak zobaczę różnicę w wyglądzie
![]() a tymczasem pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
BAN stały
|
Najlepszym masażerem są ludzkie ręce i zwykła gąbka pod prysznicem. Takie jest moje zdanie, ja w ten sposób się pożegnałam z cellulitem. Fakt, cellasene też się przydały no i dieta. Ale nie ma to jak dobry masaż!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
Zadomowienie
|
Dot.: Masaż redukujący cellulit bolesny z siniakami - proszę o poradę
miałam robiony masaż modelujący w środę..Robiła to dziewczyna która od kilku lat się tym zajmuję.. Niestety jestem przerażona moim brzuchem.. Mam cały fioletowy od siniaków i opuchnięty.. Cześć była ręcznie a część bańka chińską.. Po tej bańce to mam minimalne ślady na nogach a na brzuchu to jeden wielki koszmar ;/ ;/
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#638 |
Przyczajenie
|
masuję się już tydzień. Przez pierwsze cztery dni codziennie, teraz już tylko co 2-gi dzień ( jak w instrukcji ). Oprócz tego 2x dziennie nakładam żel l'oreal, który jest naprawdę świetny i czasami używam masażera ręcznego typu roller. Ku mojemu zdumieniu mój cellulit powoli zanika. Jest ona nadal widoczny ale moja skóra nie przypomina już świeżo spompowanego materaca.
Na początku stosowania miałam pełno "malinek", ale nauczyłam się juz nim posługiwać i jest ich coraz mniej. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#639 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Masaż redukujący cellulit bolesny z siniakami - proszę o poradę
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#640 |
Raczkowanie
|
mój celulit w zeszłym roku zauważył mąż (sama nie widzę swojej pupy
![]() Nie mam pojęcia czemu ale był to dla mnie niesamowity szok i stwierdziłam, że nie popuszczę. Znam się trochę na składach kosmetyków i wg mnie preparat Eveline był najlepszy, no i wmasowywałam do 2x dziennie przy pomocy drewnianego masażera z grubymi wypustkami, i jeszcze coś jeszcze łykałam (już nie pamiętam co ale skład też przeanalizowałam). Byłam osobą bardzo szczupłą (miałam nawet niedowagę) więc zrezygnowałam z diety, a na ćwiczenia nie miałam już siły po pracy. Po jakims miesiącu-dwóch -żadnego efektu ![]() Teraz znowu się zmobilizowałam. Akurat jadę w góry, więc wrócę pewnie połowę chudsza i będę bardziej umięśniona -szczególnie w udach, ale koleżanka powiedziała mi, że wtedy celulit może się zaostrzyć, jeśli najpierw go trochę go nie zbiję ćwiczeniami areobowymi. No i wkroczyłam do akcji. Wczoraj w ruch poszedł scrub cukrowy +drewniany masażer, do tego maska z żłotej glinki i mikronizowanych alg Laminaria i będę jeszcze z tą papką wskakiwać w bawełnine spotenki, bo tworzywa sztuczne typu folia spożywcza mi się nie uśmiechają... Zastanawiam się też nad masażerem Relax&Tone lub tym solac... Philips odpada, bo popękane naczynka na nogach obfitują u mnie w zatrważających ilościach... często protukty z tv market'u są w dużo niższych cenach w Realu, więc się może dzisiaj trochę rozejżę... dodatkowo mam w planach codziennie 100 przsiadów, i zakup ciężarków do nóg... ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Myślę, że świetną alternatywą dla endermologi, Philipsa i celules jest bezogniowa bańka chińska... zasysasz taką przy ciele i jeżdzisz po udzie, a kosztuje grosze... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#641 |
Raczkowanie
|
eh... Ten Solac był by dobry, gdyby sam się obracał, a okazało się, że on ma tylko funkcję wibracji...
Byłam już w Media Markt'cie, Achuan'ie, Realu, ale znalazłam tylko inny model Solac'a, który wygląda identycznie jak Relax&Tone, i nota-bene jest droższy od tego z TV-śmele o jakieś 40 zł :/ Zato maseczki nie trzeba niczym owijać, bo ona powinna tak poprostu zastygnąć na skórze, co oznacza że można ją już zmyć. Jest fajna w użyciu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 |
Zadomowienie
|
Ależ Solac sam się obraca. Wibruje także, ma funkcję drenowania limfy. Mi on służy, skóra wygładzona ewidentnie.
Nat
![]() |
#643 |
BAN stały
|
Ja polecam taki zwykły, ręczny z wypustkami - dobrze działa, jak używa się go do wsmarowywania balsamów na cellulit.
Tutaj jest przykład: http://www.allegro.pl/item718056019_..._od_firmy.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Masaż antycellulitowy i vacu step
Wczoraj po raz pierwszy byłam na masażu. Masażystka obejrzała mnie i powiedziała, że z moim ciałem ogólnie jest ok, tylko mogłabym coś zrobić z górną częścią ud i okolicą pośladków, bo tu mam tendencje do tycia
![]() Dodam, że staram sie jeść rozsądnie i ćwiczyć 2 razy w tygodniu... A może warto to wspomóc jeszcze ćwiczeniami w podciśnieniu? Np rowerek albo bieżnia? Dzięki za opinie!
![]() |
#645 |
Raczkowanie
|
Dot.: masaż na cellulit dużą gumową bańką-czy to naprawdę musi być tak bolesne
Jedna pani, która pracuje masując bańkami, sama stwierdziła że lepszym sposobem na walkę z cellulitem jest rolletic. Samo jego redukowanie, jak i czas spędzony na masażach rolleticu jest o wiele przyjemniejszy i skuteczniejszy.
Też się nad tymi bańkami zastanawiałam, ale właśnie rollując się spotkałam kobitkę o której mówię, no i już się nie zastanawiam. Salonów z bańkami nie szukam, "wyrollowuję" cellulit na rolleticu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 |
Przyczajenie
|
Dot.: masaż na cellulit dużą gumową bańką-czy to naprawdę musi być tak bolesne
o skuteczności można przeczytać w innym wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=127280
a co do bolesności, to niestety jest to lekko bolesny zabieg, podczas którego pękają czasem naczynka - lecz z czasem pęka ich coraz mniej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
Zakorzenienie
|
Dot.: MASAŻ ANTYCELLULITOWY
Niedawno po raz pierwszy byłam na masażu. Masażystka obejrzała mnie i powiedziała, że z moim ciałem ogólnie jest ok, tylko mogłabym coś zrobić z górną częścią ud i okolicą pośladków, bo tu mam tendencje do tycia
![]() ![]() Dodam, że staram sie jeść rozsądnie i ćwiczyć 2 razy w tygodniu...Poza tym sporo chodzę... A może warto to wspomóc jeszcze ćwiczeniami w podciśnieniu? Np rowerek albo bieżnia? I czy to prawda, że podczas okresu nie powinno się chodzić na masaż? Dzięki za opinie!
![]() |
#648 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam, mam taki problem otóż na ośrodku sportowym do którego uczęszczam zakupili profesjonalne masażery antycellulitowe (takie co się stoi na szybce na namalowanych stopach) orientowałam sie i kosztuje to koło 600 zł, mój problem polega na tym ze masowalam sobie moj niewielki cellulit juz 4 razy i jestem pewna ze sie powieksza
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#649 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#650 |
Zakorzenienie
|
Oj to zależy gdzie... Ceny są bardzo zróżnicowane...
Ja byłam w ośrodku zdrowia a tam jest taniej raczej niż w salonach odnowy biologicznej czy spa... Masaż taki trwa ok.pół godzinki i kosztuje 30 zł (pośladki, okolice bioder i uda) Mam nadzieję, że warto...
![]() |
#651 |
Raczkowanie
|
Sama z checia bym sie wybrala, poszukam czegos u mnei w miescie
![]() Dzieki za odp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masaz_suska ile masazó polecasz, zeby dały efekt? Wyżej pisałam o swoim problemie...
![]() |
![]() |
#653 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że masaż tylko wspomaga
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 |
Przyczajenie
|
Tak jak ktoś już wczesniej wspomniał, że masaż antycellulitowy jest skuteczny jeśli przestrzega się diety i odpowiednie dobranej aktywności fizycznej.
Miałem pacjentkę która była nieco sceptycznie nastawiona do efektywności tego masażu. Byłem wobec niej szczery i od początku powiedziałem, że jeżeli nastawia się jedynie na "zbawienne" działanie masażu nie podejmując diety i aktywności fizycznej to niech lepiej zaoszczędzi te pieniądze bo to nie będzie miało sensu. Posłuchała wskazówek i byliśmy obydwoje zadowoleni z efektów. Polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Zakorzenienie
|
Masaż często polega na intensywnym uciskaniu... Czy nie sprawi to, że skóra się rozciągnie?
Faktycznie duże znaczenie ma częstotliwość masażu? Nie jest tak, że jestem jakaś otyła albo mam zwisające fałdy tłuszczu ![]() ![]() CZy masaż tylko usunie cellulitis czy sprawi też, że będę trochę szczuplejsza w tych miejscach?
![]() |
#656 |
Przyczajenie
|
Masaż nie usunie cellulitis tylko wpływa na zmniejszenie cellulitu.
Cellulitis - to zapalenie tkanki podskórnej i leczenie jej polega na podaniu antybiotyków. Cellulit - skórka pomarańczowa. Masaż uelastycznia skórę i poprawia jej sprężystość więc nie widzę możliwości aby mógł ją jeszcze dodatkowo rozciągnąć. Według mnie częstotliwość masażu powinna być dostosowywana indywidualnie. Bez wstępnych "oględzin" trudno cokolwiek stwierdzić. Systematyczność należy napewno zachować w diecie i regularnym podejmowaniu aktywności fizycznej. Masaż jest dodatkiem. Pozdrawiam i głowa do góry karolinko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#657 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Tamta masażystka zaleciła mi co 2 dni...
![]() |
#658 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2. Częstotliwość ma znaczenie, ale zależy to od metody, wstępnie 2-3 razy w tygodniu zwłaszcza jeśli w terapii cellulitu korzysta się z manualnego drenażu limfatycznego. 3. Co w sumie chcesz osiągnąć? Z tego co piszesz to nie wiadomo czy pytanie dotyczy właściwego cellulitu czy tez jw. lokalnego nagromadzenia tkanki tłuszczowej? Dlatego wracamy kolejny raz do sedna sprawy. 4. Masaż odpowiednio wykonany zmniejsza cellulit (nie mylić z celluilitis - bo to jest określenie stanu zapalnego skóry), można także skutecznie modelowac wybrane partie ciała, byle rozsądnie, profesjonalnie i z głową!!! powodzenia Piotr www.imbw.pl
![]() |
![]() |
#659 |
Zakorzenienie
|
Zawsze myślałam, że cellulit i -is to to samo
![]() ![]() Może nie wyraziłam się dokładnie jeśli chodzi o mój problem więc napiszę jeszcze raz... Mam trochę cellulit na udach. Poza tym jak masażystka mnie obejrzała to stwierdzila, że jest ogólnie ok, nie powinnam sie odchudzać ale mogłabym popracowac nat pewnymi częściami ciała (uda-wnętrze i tył poniżej pośladków i trochę biodra)bo mam tendencje do okładania sie tam tłuszczu ![]() Czy mam rozumiec, że takie masaże pomogą mi własnie w pozbyciu lub zmniejszeniu sie tam tej tkanki tłuszczowej? Pytam bo niechciałabym, zeby pieniądze wyrzucic w błoto ![]()
![]() |
#660 |
Wtajemniczenie
|
DR BETA ŻEL JG przeciw cellulite
czy ktoś stosował te kosmetyki? jakie opinie?
a może również oliwke ktoś stosował? Edytowane przez Kinaa1 Czas edycji: 2009-11-07 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.