Wrześniówki - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-10, 10:03   #691
negila
Rozeznanie

Dot.: Wrześniówki

alusia111 bardzo fajny prezent na podziękowania- o takim sposobie jeszcze nie słyszałam
My chcemy dać albumy o ile zdazymy je zrobić do tego jakieś małe symboliczne bukieciki.

Zdecydowanie polecam robić próbne fryzury. Poszłam na próbną i mimo tego że fryzjer zrobił mi dwie to żadna nie przypadła mi do gustu. Zdjęciami tez nie ma się co chwalić. Pierwsza z nich to kok, upięty na bok- może i ładny ale według mnie to nie pasuje do sukienki. Druga fryzura to upięcie które wymaga jeszcze trochę pracy- no ale to była tylko próbna.

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 10:28   #692
negila
Rozeznanie

kasienkakg wstawiam zdjęcia ale to naprawdę nic szczególnego
3 to fryzurka którą miałam kiedyś zrobioną na ślub i byłam bardzo zadowolona. teraz się zastanawiam czy czegoś takiego lepiej nie zrobić.

Stary 2009-09-10, 11:28   #693
kasienkakg
Zadomowienie

Dzieki za zdjecia.
Faktycznie ten kok (nr 1) jakos tak daleko odstaje Ci od głowy. Zdaje sobie sprawe,ze ciezko jest uczesac dlugie wlosy,ale kurcze ta moja fryzjerka jak mi spiela,to nie widac ze mam az tyle tych wlosow.
Ten drugi to srednio widac
a fryzurka ostatnia bardzo fajna. Luzik na glowie i nie widac nawet jak cos gdzies odpadnie lub sie popsuje.

A jaka masz sukienke skoro mowisz ze 1 fryzura nie bedzie pasowac?

Kurcze tak marudzilam na ta moja fryzjerka, ale ok zwracam jej honor - uczesala mnie tak nawet nawet

Edytowane przez kasienkakg
Czas edycji: 2009-09-10 o 11:29
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 12:54   #694
negila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
Dzieki za zdjecia.
Faktycznie ten kok (nr 1) jakos tak daleko odstaje Ci od głowy. Zdaje sobie sprawe,ze ciezko jest uczesac dlugie wlosy,ale kurcze ta moja fryzjerka jak mi spiela,to nie widac ze mam az tyle tych wlosow.
Ten drugi to srednio widac
a fryzurka ostatnia bardzo fajna. Luzik na glowie i nie widac nawet jak cos gdzies odpadnie lub sie popsuje.

A jaka masz sukienke skoro mowisz ze 1 fryzura nie bedzie pasowac?

Kurcze tak marudzilam na ta moja fryzjerka, ale ok zwracam jej honor - uczesala mnie tak nawet nawet
może fryzjerka za mało natapirowała albo brała grubsze pasemka włosów. Ale rzeczywiscie nie widać u Ciebie tej długości.
Druga fryzurka to właśnie miało być coś innego, taka przeplatanka a wyszło takie oto coś
ost. bardzo fajnie wyglądała i wszystkim się podobała. wiadomo loczki się trochę rozprostowały.

może do sukienki pasuje ten kok- literka A boki obszyte koronką ale mi jakoś nie za bardzo pasuje taki kok.

Stary 2009-09-10, 14:11   #695
kasienkakg
Zadomowienie

a wlasnie sie obudzilam-
musze jeszcze kupic
szminke/błyszczyk
Drogie Wizazanki co macie lub mialyscie na slubie?? A jak blyszczyk to efekt "wodny", metaliczny, z braokacikiem??
Stary 2009-09-10, 14:21   #696
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

ja kupiłam waterschine gloss 245- błyszczyk krystaliczny do ust z maybelline

dziewczyny co myślicie o takim zestawieniu:
-suknia w stylu hiszpańskim
-bukiet z czerwonych róż
- i parasol w kolorze czerwonym bo w sobotę ma padać

o ładną pogodę

Edytowane przez Sloneczko555xxx
Czas edycji: 2009-09-10 o 14:38
Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 22:09   #697
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
witam wrześnióweczki z 12....................... . jeszcze 2 dni...............:pazurk i:
Umieram ze strachu.... ciekawe jAK TAM Z POGODĄ NAWET NIE MIAŁAM CZASU SPRAWDZIĆ
Stary 2009-09-11, 07:17   #698
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

pogoda jest różna, to zależy na jakim portalu sprawdzisz............. a ja sie denerwuje

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 07:28   #699
Sylwia22xx
Przyczajenie

Mnie stres dopadł w środe. Strasznie się boje.
czeka mnie dziś prasowanie, pakowanie bo nocujemy w hotelu a na drugi dzień paprawiny.
Musimy jeszcze zawieść wodke do resteuracji i iść do spowiedzi.
Sylwia22xx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 07:47   #700
ania20m
Wtajemniczenie

Cześć
A ja jestem w rozsypce. został tydzień a ja nie mam skończonych albumów, nie mamy koszuli krawatu i butów dla TZ na poprawiny, nie mamy napojów, szampana, wina, nie mam też zamówionego bukiecika dla dziewczynki która poniesie obrączki. Pierwszego tańca nie ćwiczyliśmy chyba z 2 tygodnie bo nie było czasu i wczoraj jak tańczyliśmy to nam slabo wyszło

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 07:57   #701
kupka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sylwia22xx Pokaż wiadomość
Mnie stres dopadł w środe. Strasznie się boje.
czeka mnie dziś prasowanie, pakowanie bo nocujemy w hotelu a na drugi dzień paprawiny.
Musimy jeszcze zawieść wodke do resteuracji i iść do spowiedzi.
My juz jestesmy po spowiedzi,jeszcze dzis pazurki ostatnie dogrania z kwiaciarnią i wieczorem rozkładamy winietki na sali.Nie mogę uwierzyc ze to juz jutroCałe życie czekałam na ten dzień -mam nadzieje ze bedzie jeszcze lepszy niz mysle,aby tylko stres mnie nie zjadł

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-11, 08:07   #702
Sylwia22xx
Przyczajenie

ja pazurki robiłam wczoraj.
ja najbardziej boje się przysięgi i podziękowania dla rodziców. To takie chyba najbardziej wzruszajace momenty.
Stary 2009-09-11, 08:11   #703
kupka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sylwia22xx Pokaż wiadomość
ja pazurki robiłam wczoraj.
ja najbardziej boje się przysięgi i podziękowania dla rodziców. To takie chyba najbardziej wzruszajace momenty.
W sumie ja tez i jeszcze pierwszego tańca bo naprawde niewiem jak nam wyjdzie
Stary 2009-09-11, 08:12   #704
negila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Cześć
A ja jestem w rozsypce. został tydzień a ja nie mam skończonych albumów, nie mamy koszuli krawatu i butów dla TZ na poprawiny, nie mamy napojów, szampana, wina, nie mam też zamówionego bukiecika dla dziewczynki która poniesie obrączki. Pierwszego tańca nie ćwiczyliśmy chyba z 2 tygodnie bo nie było czasu i wczoraj jak tańczyliśmy to nam slabo wyszło
Ania głowa do góry. Mogę Cię pocieszyć że ja mam więcej niezałatwionych rzeczy, ale jest jeszcze tydzień i muszę się wyrobić. i ty też ze wszystkim zdążysz. a tańcem się aż tak nie przejmuj. wyjdzie dobrze, a jak się pomylicie to czy aż tak coś poważnego się stanie? ja mam 8 dni na nauczenie swojego tz tańczenia- jesli można to tak nazwać.

do mnie jakoś nie dochodzi że to już za tydzień

Stary 2009-09-11, 08:49   #705
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16
Talking Dot.: Wrześniówki

A ja wczoraj byłam na przymiarce sukni wszystko wygląda super! Nic od początku nie musiałam zmieniać, jak na mnie szyta! ślub 26 Września a my 'prawie' mamy wszystko gotowe" jeszcze nie kupiłam balonów i podziękowań dla rodziców... Trzeba sie pospieszyc!Fryzjerke ledwo załatwiłam bo już nie było miejsc! Ale nie moge sie Doczekać! Bedzie pięknie. Pochwale sie Moje Kochane moją kreacją i bucikami i co wy na to?
Angelika16 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-11, 09:23   #706
Sylwia22xx
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Angelika16 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj byłam na przymiarce sukni wszystko wygląda super! Nic od początku nie musiałam zmieniać, jak na mnie szyta! ślub 26 Września a my 'prawie' mamy wszystko gotowe" jeszcze nie kupiłam balonów i podziękowań dla rodziców... Trzeba sie pospieszyc!Fryzjerke ledwo załatwiłam bo już nie było miejsc! Ale nie moge sie Doczekać! Bedzie pięknie. Pochwale sie Moje Kochane moją kreacją i bucikami i co wy na to?
śliczna suknia i fajne buciki
Stary 2009-09-11, 09:31   #707
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dzien dobry

Ja nie mam -skonczonego podziękowania ,kupionego balsamu ,błyszczyku i ramki dla rodziców...nie zawieźliśmy wódki ani napoi....jeszcze trzeba po ciasta do kucvharki jechac .
U spowiedzi byliśmy rano ......

Paznokcie o 18 ...boje sieee
Stary 2009-09-11, 09:52   #708
ania20m
Wtajemniczenie

Ale to wszystko jest stresujące martwimy sie czy ze wszystkim zdążymy denerwujemy sie że wszyscy będą sie na nas gapić, modlimy sie o dobrą pogode, żyjemy tym szałem przedślubnym a co będziemy robić po ślubie? czym sie będziemy martwić i denerwować mi będzie brakowało chyba troche tego zamieszania ślubnego

Kupiłam wczoraj jeszcze świeczki na stoły i te zimne ognie na tort i udziec i balony do przystrojenia płotka przed domem

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 11:17   #709
Ellisa
Raczkowanie

A to moje cudo?Tak jak pisałam wcześniej wszystkie mi się podobaja i tak pięknie wyglądacie w swoich a mnie ogarnęły wątpliwości.ale to podobno normalne.Mam wątpliwości co do bolerka,czy to czy gadkie proste i bez udziwnień.Fryzurę chciałam niezbyt skąplikowaną w stylu podchodzącym pod hiszpański koczek.nie wiem jakie kwiaty do wiązanki,skłaniam się ku kantadeskom.Będę wdzięczna za wszelkie sugestie bo już nie jeden raz okazałyście się niezastąpione
Ellisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 15:11   #710
kasienkakg
Zadomowienie

A wiecie co mmi jeszcze zostalo na przyszly tydzien do zalatwienia:
-zdac 2 superciezkie egzaminy na uczelni z 2 lat nauki
-juz wiem ze nie zdaze zalatwic wszystkich wpisow (mam nadzieje,ze kolezanki mi pomoga)
-podwiazka
-ponczochy
-solarium/peeling itp
-reg. brwi
-kupic wodke i napoje i zawiezc do osrodka
-dokonczyc (a wlasciwie to zaczac,bo poki co tylko album kupiony) album z podziekowaniami dla rodzicow
-ulozyc tresc podziekowan dla rodzicow
-zapakowac prezenty dla swiadkow
-dorobic 12 zawiadomien
- aaa jeszcze cos na bramy
-zrobic zawieszki na wodke
-przygotowac kartki na zyczenia od gosci (nie bede miec ksiegi gosci, tylko 3-4 kartki wkleje na koncu albumu)
-omowic z kierowca ubior, tablice, godz przyjazdu itp
-zamowic kwiaty dla Mam
-kupic soczewki
- opłata za Ceremonię Ślubną
- spowiedź
- organista + śpiew (omowic co kto kiedy ma robic, itd)
- wystrój kościoła
-blyszczyk/szminka !
- poradnia rodzinna !!!!! ZAPOMNIAŁAM!!!! Ale mam isc tylko raz
-fotovideo-umowic godzine na slub i ogolnie powiedziec co chce miec a co nie
-w czwartek juz umowilam Pania zeby zrobila mi paznokcie
-spotkac sie z zespolem (Drugi raz!) i omowic zabawy, muzyke, itp
- cwiczyc dalej taniec (bylismy w szkole i poki co wszystko wychodzi)
-w czwartek wieczorem (ok 22) przyjechac do Kolobrzegu (czyli tam gdzie bedzie slub)
-w piatek podciac wlosy i pasemka
- w piatek spotkanie z proboszczem
-w poniedzialek ma byc plener, wiec musze zadbac o rozne akcesoria
- we wtorek wyjezdzamy na podroz poslubna, wiec musze pamietac o zabraniu juz w czwartek wszystkich niezbednych rzeczy
-a walizki wlasnie juz kupilam.

Zapomnialam jeszcze trzeba:
-balony na oczepiny
-swieczki do tanca ze swieczkami

Swoja droga Dziewczyny super wygladacie w swoich kiecuniach. I ja rowniez nie wiem co my bedziemy przezywac tak jak juz bedzie po slubie?

Elissa-bolerko piekne, jednak ja wzielabym proste,gladkie. Suknie masz dosyc prosta, elegancką. Bolerko Jest naprawde sliczne,ale jak dla mnie zbyt wydziwione do sukni i przyslania jej blask. Ja uwazam,ze bolerko powinno byc tylko dodatkiem,a Panna Mloda i jej suknia powinny grac pierwszoplanowa rolę. to bolerko jest piekne,ale kojarzy mi sie bardziej na sluby zimowe (chyba przez ten kolnierz mam takie skojarzenia z królowa sniegu). Ale to tylko moje skromne zdanie.

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

powodzenia wszystkim jutrzejszym pm!!!! Uśmiechajcie się jak najwiecej zeby byly ladne zdjecia!! Trzymam kciuki za pogode!

Czas edycji: 2009-09-11 o 14:04
Stary 2009-09-11, 21:17   #711
liliputek
Raczkowanie

Dziewczynki ja jutro nie bede miala juz raczej czasu aby wskoczyc do was na wizaz. Ide sie wykapac i spac. Zycze sobie i pozostalym 12-wrzesnioweczkom zeby weela nasze byly wspaniale. Do uslyszenia po weselichach i jeszcze raz wszystkiego naj.
liliputek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 23:26   #712
kupka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez liliputek Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja jutro nie bede miala juz raczej czasu aby wskoczyc do was na wizaz. Ide sie wykapac i spac. Zycze sobie i pozostalym 12-wrzesnioweczkom zeby weela nasze byly wspaniale. Do uslyszenia po weselichach i jeszcze raz wszystkiego naj.
Ja leże juz w łóżeczku i idę spac a dopiero teraz bo wieczorem przy rozstawianiu winietek wyszło ze brakuje nam 2 a 2 są podwójne-myslałam ze oszaleję
W domu udało mi sie dodrukowac ale lekko zmienione bo tamte były zamawiane na allegro a i odmówiły nam dzis o 20 stej 4 osoby:b aba:Mam nadzieje ze jutro bezdie juz wszystko dobrze,Trzymajcie kciuki
Stary 2009-09-12, 06:08   #713
kupka
Raczkowanie

Jestem ! Właśnie przeszła burza i jest mokro ale mam nadzieję ze słoneczko sie pojawi.Mam takiego stresa ze hej,żołądek wywraca mi na drugą stronę,,,,,,,zaraz wstaje i z kopyta aby było dobrze.Buziaki odezwę się

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-12, 06:49   #714
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

No to ja dzisiejszym PM życzę szczęścia, powodzenia, udanej zabawy i dobrego męża
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 07:10   #715
Sylwia22xx
Przyczajenie

kurcze jakiego ja mam stresa!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2009-09-12, 12:50   #716
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16

Kobitki miejmy nadzieje ze Koniec Września będzie piękny, bo aż sie martwie jak zerkam za okno...
Angelika16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 17:07   #717
Minutka26
Raczkowanie

Witajcie!

To ja też się troszkę wyżalę! Wpadam po woli w małą panikę! A właściwie to tak sie sresuje, że o niczym innym niż ślub nie potrafię już myśleć. Ślub już za tydzień, a tu ciągle coś jeszcze wyskakuje co trzeba zrobić. Odebrać suknię, poprawki do garnituru zrobić, zawieść alkohol, soki, winiety itp., iść do spowiedzi, spotkać się z księdzem, pogadać wreszcie z organistą, omówić sesję plenerową...i wiele wiele więcej! Za dużo by pisać. A pomyśleć, że na przygotowania miałam tyyyyle czasu!?! No niestety są sprawy których nie da się po prostu załatwić prędzej!!!!

Do tego wszystkiego nie wiem jakim cudem w dniu ślubu mam zdąrzyc z fryzurą, makijażem, ubiorem i sesja zdjeciową! Jakimś cudem muszę zdąrzyć do Kościoła na 17-tą, a i tak brakuje czasu na wszystko. Jak ktoś bierze ślub o wcześniejszej godzinie to ja nie wiem jak sie wyrabia!!! ????
No cóż trzeba liczyć, że jakoś to będzie.

To już tuż...tuż...

Stary 2009-09-12, 17:59   #718
kasienkakg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Minutka26 Pokaż wiadomość
Do tego wszystkiego nie wiem jakim cudem w dniu ślubu mam zdąrzyc z fryzurą, makijażem, ubiorem i sesja zdjeciową! Jakimś cudem muszę zdąrzyć do Kościoła na 17-tą, a i tak brakuje czasu na wszystko. Jak ktoś bierze ślub o wcześniejszej godzinie to ja nie wiem jak sie wyrabia!!! ????
No cóż trzeba liczyć, że jakoś to będzie.
JA BIORE O 15 za tydzien. Jak sie wyrobie? Wiec fryzjer na 8:00 ok1,5 godziny. o 10 makijaz ok 30minut. Licze ze o 11 bede w domu. Sesja plenerowa bedzie w poniedzialek. Paznokcie beda w czwartek. Wiec wlasciwie bede miec od 11 duzo czasu i zastanawiam sie co ja bede robic przez ten czas. Na pewno cos zjem. Zajade do kwiaciarni sprawdzic czy moj bukiet spelnia moje oczekiwania. I tyle. Limuzyna ma przyjechac po mnie do fryzjera (wynajelam na caly dzien), fotovideo bedzie od 8. Wiec podejrzewam ze bede im robic herbate :P Mam w planach jeszcze podjechac do osrodka zawiezc z TŻtem nasze rzeczy i przywitac gosci ktorzy juz beda. Kurcze ZANUDZE SIĘ....
Stary 2009-09-12, 20:49   #719
Minutka26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
JA BIORE O 15 za tydzien. Jak sie wyrobie? Wiec fryzjer na 8:00 ok1,5 godziny. o 10 makijaz ok 30minut. Licze ze o 11 bede w domu. Sesja plenerowa bedzie w poniedzialek. Paznokcie beda w czwartek. Wiec wlasciwie bede miec od 11 duzo czasu i zastanawiam sie co ja bede robic przez ten czas. Na pewno cos zjem. Zajade do kwiaciarni sprawdzic czy moj bukiet spelnia moje oczekiwania. I tyle. Limuzyna ma przyjechac po mnie do fryzjera (wynajelam na caly dzien), fotovideo bedzie od 8. Wiec podejrzewam ze bede im robic herbate :P Mam w planach jeszcze podjechac do osrodka zawiezc z TŻtem nasze rzeczy i przywitac gosci ktorzy juz beda. Kurcze ZANUDZE SIĘ....
Kurcze jak tak piszesz to aż trudno mi uwierzyć! Ja po prostu czuję że się nie wyrobię!
Ja fryzjera mam na 9:30 - bo dopiero od tej godziny maja otwarty salon!!! Fryzjer chce 2 godzin, dostanie co najwyżej 1 godzinkę z minutami, bo na 11:00 mam już makijażystkę do której też dojechać muszę!!! Ona też chce 2 godzin (nie mam pojęcia po co tyle!!) i też dam jej max 1 godzinę!!! Zrobi się 12:00, więc szybko się ubrać i na sesję! Musi być gdzieś blisko, bo to piątek i jak będę wracać z sesji do domu na błogosławieństwo to będą godziny szczytu i 30 minut to muszę rezerwować na pewno! Na sesję fotograf będzie miał co najwyżej licząc od 13:00 jakieś 2,5 godziny. Potem 30 minut na powrót i robi się 16:00. Szybko błogosławieństwo i do Kościoła!!! A gdzie tu coś zjejść???? Porażka!!! Załamka totalna

paznokcie też mam w czwartek, tylko co z tą sesją!!!! Na nią potrzeba najwięcej czasu i nie da się przełożyć.
Stary 2009-09-12, 21:17   #720
kasienkakg
Zadomowienie

zapomnialam jeszcze napisac ze ja mam blogoslawienstwo dzien przed slubem. Wtedy przyjada rodzice TŻta , świadkowie i chcemy miec we wlasnym scislym gronie tak tuz przed spaniem
Ja mamfryzjera tak wczesnie,bo juz wszystkie godziny byly zarezerwowane i powiedzmy ze po znajomosci przyjma mnie wczesniej. Moja fryzjerka powiedziala ze potrzebuje ok godziny-1,5godziny + wczesniej przygotowanie wlosow (ale bede dzien wczesniej to robic,bo moich wlosow nie mozna myc w dniu czesania,bo sa bardzo grube, geste i sliskie i wsuwki ich nie trzymaja tak dobrze jak sa swiezo umyte i po odzywce)
W tym samym czasie bedzie czesana mooja Mama i to ma zajac ok 45-60minut.
Makijaz mam w tym samym miejscu , wiec tu zaoszczedzam czas na dojazd. Mama bedzie szybciej uczesana wiec usiadzie do malowania. Makijaz wieczorowy ok pol godziny. POzniej ja do malowania. Slubny trwa dluzej (nie wiem czemu ).

Faktycznie przez to ze masz sesje w tym samym dniu to kurcze ciezko jest sie wyrobic. Chociaz zawsze mozna zrobic czesc zdjec, a reszte po zmroku opuscic sale na pol godzinki (jesli oczywscie fotograf bedzie w trakcie wesela).
Dodam fajne zdjecia,moze kogos zainspirują:

A jakie paznokcie robisz?

Czas edycji: 2009-09-12 o 21:46
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości