|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dziewczyny z Plus Size z przyjemnością gubią kochane ciałko :)
magda slicznie jej jak ja bym chciała taka krótką fryzurke ale mój mąż nie nawidzi krótkich włosów u kobiet (czyt. u MNIE)
zainspirowana zmianą Twoją idę do fryzjera w następny piątek na podcięcie i malowanie . Jak usłyszałam cene za pasemka z modelowaniem i strzyżeniem to szczena mi opadła 65-70zł ![]() ![]() w ANGORZE jest artykuł o źle dobranych stanikach!!
Synuś już z Nami ![]() Dietkuje I 85kg ![]() II 80kg III 70kg Edytowane przez angel109238 Czas edycji: 2009-09-11 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak wlasnie 90 iles % ma zle dobrane staniki, kazdy narzeka-bo prawda, ale dajmy na to ide do takiego atlantica czy triumpha a tam kobieta sprzedajaca nie ma pojecia jak dobrac Ci ten stanik... skoro place iles tam to chyba powinny byc jakos wyszkolone te "panie" i powinny umeic dobrac, pomoc? na dobra sprawe moge isc na bazar kupic za 5zl i tak samo bedzie zle dobrany.. ![]() magdzie wlosy ok-mama ma podobna fryzure "pazurzasta" ![]()
![]() |
![]() |
#1383 |
Zadomowienie
|
Magda świetna fryzura
![]() zarobisty image ![]() zmiana na korzyść ![]() bardzo mi się podobasz w tej fryzurce ![]() ile Cię kosztowała ta przyjemność ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1384 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Synuś już z Nami ![]() Dietkuje I 85kg ![]() II 80kg III 70kg Edytowane przez angel109238 Czas edycji: 2009-09-11 o 12:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1385 |
Rozeznanie
|
Magda bardzo mi się podoba. z twojej długości włosów myślę, że fryzurka super no i poważniej teraz wyglądasz jak to w krótkich włosach
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1387 |
Zadomowienie
|
wiem że są wysprzedaże istnieje też allegro upolowałam tam staniczek nowy za 39 zł ale wytłumacz to dziewczynie która kupuje stanik za 5 zł na targu i wciska się w 95 d dla nich 5 zł a 50 to różnica
dziewczyny co myślicie o tych staniczkach? mają szansę na dobre podtrzymanie piersi?
Synuś już z Nami ![]() Dietkuje I 85kg ![]() II 80kg III 70kg Edytowane przez angel109238 Czas edycji: 2009-09-11 o 12:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1388 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Da się jakoś szybciej tą architekturę ![]() ![]() o matko, ale stara jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1389 |
Rozeznanie
|
Dziękuje dziewczyny za miłe słowa płaciłam 33zł z farbowaniem więc wydaje mi się że nie dużo 0.5 roku temu miałam pasemka to razem z ścięciem,pofarbowaniem i modelowaniem zapłaciłam 50zł u tego samego fryzjera bo ja chodzę do niego od 4 lat a wcześniej miałam innego w rodzinnej miejscowości i też go nie zmieniałam.Fryzura podoba mi się samej też tylko nie lubie mieć takich wymodelowanych wole jak sama troszke podkręce modelarką a nie takie napuszone
![]() Co do staników to nigdy nie mogę sobie dobrać idealnego poprostu mam dużą różnicę pomiędzy piersiami ![]() ![]()
![]() |
#1390 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeczoznawca. Studiujesz Ekonomie lub Budownictwo (nie wiem czy jakies jeszcze sa ale wiem,ze te dwa na pewno) po tylko tych studiach idziesz na magistra (zrobic wlasnie wycene nieruchomosci) czyli juz 5 lat plus jeszcze rok podyplomowki z wyceny. Ja robie licencjata w tym wlasnie kierunku (Ekonomia-Gospodarowanie nieruchomosciami) wiec nie musze juz robic podyplomowki bo licencjat jest wlasnie zwiazany z nieruchomosciami. Po studiach humanistycznych czy innych nie mozna zrobic wyceny. Po Studiach masz rok stazu (platnego -tzn Ty placisz dla nich,w ciagu tego stazu piszesz kilka wycen z kazdej metody i techniki czyli kilkanascie.. w wakacje zapomnialam;p zdajesz te wyceny to calej komisji a potem zdajesz egzamin panstwowy (zdawalnosc 30%), jak zdasz masz zawod mozesz zaczynac prace ![]() cale szczescie na zarzadce i posrednika nieruchomosci zniesli egzaminy bo to samo bylo ze zdawalnoscia. ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1391 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- ale z allegro też bym nie kupiła jestem tego samego zdania co mischievous stanik trzeba przymierzyć bo będzie tak jak z tymi butami
![]() |
![]() |
#1392 |
Zadomowienie
|
zawsze można zwrócić wciągu 10 dni
![]() ![]()
![]() |
#1393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1394 |
Zadomowienie
|
no tak niby racja.
Ale jak się nie ma sklepu stacjonarnego w pobliżu to internet pozostaje ![]()
![]() |
#1395 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do tego rzeczonzawcy to ja mam studia ekonomiczne bo skończyłąm w tym roku Akademię Ekonomiczną wrocławską, więc magister odhaczony .. jak dobrze rozumiem pozostaje podyplomówka i staż ?? ![]() czekamy na relację z architektury, ale tu już pewnie sajgon bo min 5lat
![]() |
![]() |
#1396 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o naukę to budownictwo jest bardzo trudnym kierunkiem (samo liczenie i rysowanie techniczne) a architektura bardzo pracochłonnym bo jest dużo projektów których w jeden wieczór nie da się zrobić. Jak jest się systematycznym to nie ma większych problemów ale naprawde pracy jest dużo ( piszę o studiach dziennych bo na takich studiowałam) ja miedzyczasie wziełam urlop dziekański żeby trochę popracować na budowie i zrobić rok praktyk.) I po studiach trzeba zrobić uprawnienia wykonawcze ( 2 lata praktyki na budowie + 1 rok praktyki w biurze projektowym) a uprawnienia projektowe ( rok na budowie + 2 lata w biurze projektów). Bez uprawnień też można pracować ale nie można być samodzielnym projektantem i co za tym idzie dużo mniej się zarabia ja jeszcze uprawnień nie mam ale to juz nie długo choć zarobki są naprawdę na bardzo dobrym poziomie ja w pierwszej pracy zarabiałam o 1200 zł więcej niż mój tata. A jeśli chodzi o wiek to na architekturze dziennej ze mną studiowało kilka osób po trzydziestce bo kilka razy próbowali się dostać lub już po jednych studiach już byli. Niezapomniana myśle że ten rzeczoznawca to bardzo dobry pomysł wiem że w Szczecinie na Politechnice teraz to Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny tam były też podyplomowe na rzeczoznawcę zaoczne ale nie wiem po jakich studiach można tam chodzić. Dziewczyny wrzućcie zdjęcia to wam dopasuje kilka fryzurek chyba że macie takie fryzurki co sie wam podobają to zróbcie sobie zdjęcie z tak ustawioną twarzą jak na zdjeciu wtedy się łatwiej dopasuje a jak coś to piszcie na priva. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1397 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
WSGN w google wpisz, stronke pojawi sie tam mozesz sobie poczytac.
![]() |
![]() |
#1399 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1400 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zastanawiam się nad kupnem krokonierza tylko nie wiem czy warto w sumie to chce jedynie sprawdzić jaki poziom ruchy zapewniam sobie teraz bo średnio powinno być ok. 5000 kroków a żeby schudnąć to ok 10000 zastanawiam się ile trzeba chodzić lub biegać żeby zrobić te 10000 kroczków. Może któraś z was wie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1401 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sporzadza on operat szacunkowy-tak w skrocie opinia autorska rzeczoznawcy majatkowego, zawiera kilka stron opis nieruchomosci, cechu nieruchomosci i metoda jaka jest wycena robiona. ma wejsc podatek katastralny czyli podatek od wartosci nieruchomosci, czyli wszystkie nieruchomosci beda musialy byc wycenione ![]()
![]() |
![]() |
#1403 |
Rozeznanie
|
nie no raczej jej chodzi o taki przyczepiany do odzieży.. mam gdzieś taki kupiony za kilkanaście zł ale nie używam może zacznę
![]() ![]() a wiecie jakie jaja w tej szkole dziś wyszły. Pani na wf-ie nie ściągneła chłopakowi okularów i zdeżył się z moim bratem. Brat ma śliwe na czole i trochę otarć, a tamten skrzywione okulary i napuchniętą powieke ![]() ![]()
![]() |
#1404 |
Zadomowienie
|
moje zdjatko proszę o coś ciemnego z czerwonymi i blond pasemkami i coś tak długośc do ramion cieniowane
![]() sory za takie tło ale tylko to wyszło
![]() |
#1405 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() aha czy któaś chodzi na aerobic?? U mnie w miejscowości robią w szkole na sali gim w pon, środe i piątek a w piątek jest step aerobic.. nie wiem tylko ile się za takie coś płaci ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1406 |
Zadomowienie
|
kurczę mi kiedyś siostra oddała karnet bo miała operację i nie mogła chodzić a karnet miała zaledwie tydzień wiec chodziłam 3 tygodnie dwa razy w tygodniu. Pierwsze zajecia dla mnie tragedia gubiłam kroki i mi nie wychodziło.
Potem wkórzało mnie to ze chodzą tam xs takie teamy i kolezanki tej instruktorki które zawsze były na początku. Nie podobało mi się. Wtedy ważyłam z 80 kg teraz to chyba byłaby porażka. Zawsze mozesz spróbować np. wykupić pojedyńcze wejscie ![]()
![]() |
#1407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze odpisalam a teraz nie widze tej wiadomosci :| oczywiscie, dlatego jest tak ciezko i na egzaminach mala zdawalnosc, ciezka jest sie"wbic", rzeczoznawca wycenia nieruchomosc, sporzadza operat szacunkowy jest tam opis nieruchomosci, cechy i metody i techniki ktorymi jest wyceniona ta nieruchomosc-za taka jedna wycene dostaje 500-1000 zl mysle ze dochodzi nawet do 2000zl. Wybralam ten kierunek po pierwsze bo to jes to co lubie, po 2 -dobrze zarobic mozna ![]()
![]() |
![]() |
#1408 |
Rozeznanie
|
Krokomierz chce taki przypinany do odzieży są też takie gdzie pokazuje też ilość przebytych kilometrów i spalonych kalorii, ale mi zależy na takim najprostszym aby ocenić czy mam wystarczajacą ilość ruchu
Angel wieczorkiem postaram się coś zrobić ale szału nie będzie bo zdjecie masz robione od dołu. Edytowane przez majcia00 Czas edycji: 2009-09-11 o 16:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1409 |
Rozeznanie
|
A wracając do diety... myślałam dziś o tym dlaczego wam waga stoi w miejscu. Może być wiele przyczyn. Piszecie, że trzymacie się diety. Ale jak ta dieta wasza wygląda?? Bo możecie popełniać jakieś błędy żywieniowe, które powodują, że się wszystko pieprzy. Druga sprawa to kcal. Niby nie trzeba liczyć ale to sprawa dość ważna gdy są takie dziwne wahania. Może na początku diety za szybko obciełyście kcal organizm się do tego przyzwyczaił i spowolnił a potem zwiększyłyście. Ja gdy zwiększayłam z 1300-1500 do 1600-1800 to waga mi stała chyba z 3 tyg
![]() Znalazłam ten artykuł i myślę, że warto się z nim zapoznać ![]() 5 sposobow by podkrecic swoj metabolizm Metabolizm - slyszeliscie to slowo milion razy, ale czy naprawde wiecie czym on jest? Czy to cos czego mozna dotknac? Czy miesci sie w okreslonej czesci naszego ciala? Czy moze byc operowany przez lekarzy? I najwazniejsze, czy mozna go przyspieszyc? Jakkolwiek metabolizmu nie mozna dotknac czy operowac, mam dla was dobra wiadomosc - mozna go przyspieszyc dzieki wlasciwym cwiczeniom i zywieniu. To dobra informacja, bo przecietny mieszkaniec Ameryki Polnocnej po 25roku zycia traci okolo 10% swojego 'przerobu metabolicznego' co dekade. Skupiajac sie na poprawie kazdego z 5 czynnikow metabolicznych podanych ponizej bedziecie w stanie powtrzymac to spowolnienie. A to oznacza szybki metabolizm do konca zycia! Czynnik metaboliczny #1 mięśnie Zyskanie 5 do 10 funtow (3-4,5kg) masy miesniowej podniesie wasz metabolizm spoczynkowy - liczbe kalorii spalana by utrzymac funkcje zyciowe - jakies 100 kalori kazdego dnia. Oczywiscie, mase miesniowa mozecie budowac poprzez regularne cwiczenia oporowe. Co ciekawe, nie tylko ta nowo dodana masa miesniowa podniesie metabolizm spoczynkowy, podtrzymujac go na podniesionym poziomie dniem i noca, ale dostaniecie takze niezalezny 'dopalacz', zarowno za wykonywanie trenigow jak i regenerowanie sie po nich. Czynnik metaboliczny #2 : afterburn Przez ukierunkowany i 'wysilkowy' trening ( znany jako trening interwalowy ) mozecie podniesc liczbe kalori spalanych przez treningi (okolo 300 do 600 kalorii dziennie zaleznie od waszych rozmiarow i dlugosci cwiczen). Przymujac, ze wprowadzicie dosc czeste interwaly, mozecie spalac dodatkowe 100-200 kalorii dziennie, dzieki powysilkowemu zapotrzebowaniu na kalorie, nawet siedzac na tylku. To tak zwany 'afterburn' i jestem sekretem, ktory wykorzystuja ci, ktorzy wypracowali sobie szybki metabolizm. Czynnik metaboliczny #3 : jedzenie Tak, to prawda, nawet jedzenie moze podkrecic metabolizm. Niedojadaj i metabolizm zwolni. Jedz tyle ile potrzeba i pozostanie na wysokim poziomie nadal pozwalajac palic tluszcz. Idac dalej, jedzac 'kosztowne' metabolicznie bialka, przyspieszajace metabolizm tluszcze i bogate w antyoksydanty owoce i warzywa, i wlasciwe wegle we wlasciwym czasie mozecie przyspieszyc metabolizm o kolejne 100-200 kalorii dziennie. Czynnik metaboliczny #4 : roznorodnosc cwiczen Kiedykolwiek wykonujesz nowa aktywnosc jest prawdopodobne, ze potrwa troche nim 'nauczysz sie' wykonywac jak 'jak nalezy'. Innymi slowy, jestesmy nieudolni (nieefektywni) wykonujac nowe czynnosci. W zyciu, nauczono nas by brzydzic sie nieudolnoscia (nieefektywnoscia ), ale w pogoni za szybkim metabolizmem nieudolnosc (nieefektywnosc) jest darem. Regularnie zmieniajac program treningowy stajesz sie mniej efektywny w spalaniu kalori. Podobnie jak samochod potrzebujacy regulacji, twoje cialo bedzie palilo wiecej paliwa, ktorego potrzebuje by dzialac, marnotrawiac nadmiar jako cieplo. W przeciwienstwie do samochodu, kiedy chodzi o spalanie kalorii, nieefektywnosc to dobra rzecz. Nakloni twoje cialo do spalania wiekszej ilosci kalori i tluszczu. Czynnik metaboliczny #4 : ruch Dzieki pracy biurowej, rodzinnym obowiazkom i dlugiej liscie 'obowiazkowych' programow telewizyjnych wiekszosc z nas rusza sie mniej w wieku 30 czy 40 lat niz wtedy, gdy byli nastolatkami. Oto ostateczny sekret 'dozywotniego' przyspieszenia metabolizmu - ruszaj sie wiecej. Do treningu silowego, interwalowego i roznicowania programu treningowego opisanych wczesniej warto dodac wysilek o niskiej intensywnosci. Yoga, wyprowadzanie psa, jazda na rowerze z malzonkiem - wszystko sie liczy. Laczac przynajmniej 5 godzin fizycznej aktywnosci na tydzien, mozecie zwiekszyc liczbe spalanych kalori o kolejne 300 do 600 kalori. Jezeli jestes mlody i nie doswiadczyles efektu uplywajacego czasu to swietnie. Nie znaczy to jednak, ze go nie doswiadczysz! Upewnij sie, ze uzywasz kombinacji madrego zywienia, treningu i suplementacji, ktora bedzie podkrecac twoj metabolizm do konca zycia. Jezeli jestes starszy i twoj aktualny tryb zycia negatywnie wplynal na twoje cialo, wiedz, ze nie jest za pozno. Pozmieniaj sprawy teraz, a mozesz odwrocic szkody, do ktorych doszlo. Widzialem to wiele, wiele razy. Dr John M Berardi, CSCS Adjunct Assistant Professor, University of Texas President, Science Link, Inc. [www.precisionnutrition.co m"]; ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Uzupełnienie artykułu ![]() ![]() Precision Nutrition - system dietetyczny opracowany przez Dr John Berardi autora 2 znakomitych książek : Gourmet Nutrition i Precision Nutrition oraz niezliczonej ilości artykułów. Nam na forum znany jest bardziej, jako 10 przykazań żywieniowych . Czym jest Precision Nutrition? Jest to system dietetyczny , którego zadaniem jest w sposób jak najprostszy bez zbędnego liczenia zmienić nasze nawyki żywieniowe a dzięki temu doprowadzić nas do lepszej sylwetki, bardziej muskularnej i odtłuszczonej. Czy to działa ? Tak!!! Zdecydowanie, jeśli tylko będziemy postępować zgodnie ze wskazówkami, które podam poniżej na pewno osiągniemy nasze upragnione cele. To czego potrzebujemy aby osiągnąć nasze cele to odpowiednie odżywianie oraz odpowiedni trening i regeneracja. Poniżej prezentuję wam 10 wskazówek, które musza być przestrzegane, aby nasze ciało pozbyło się niechcianego tłuszczu. 1. Należy spożywać 6-7 posiłków co 2,5 - 3 h 2. Należy w każdym posiłku spożywać "pełne białko" (zawierające wszystkie aminokwasy) 3. Należy w każdym posiłku spożywać węglowodany o w miarę jak najniższym I/G pochodzące z warzyw(najlepiej włóknistych) i owoców 4. Należy dbać aby posiłek przed treningowy był bogaty w łatwo przyswajalne białko 5. Należy dbać aby węglowodany we wszystkich posiłkach poza posiłkami przed i po treningowym pochodziły z warzyw i owoców o niskim IG. Posiłki około treningowe powinny zawierać węglowodany o wyższym I/G 6.Należy dbać aby posiłek po treningowy zawierał węglowodany proste i łatwo przyswajalne białko w proporcji 2:1 7. Należy pilnować aby 25-35%spożywanych kalorii w diecie pochodziło z tłuszczy z podziałem na : 1/3 z tłuszczy nasyconych (zwierzęcych), 1/3 z tłuszczy jednonienasyconych (np. oliwa z oliwek, avocado), a 1/3 z tłuszczy wielonienasyconych (olej lniany, rybi , orzechy i nasiona itp.) 8. Należy unikać napoi innych niż: woda mineralna niegazowana, zielona herbata itp. 9. Należy dbać o to by każdy posiłek za wyjątkiem posiłków około treningowych składał się z naturalnego, nie przetworzonego pożywienia, należy unikać słodzików, konserwantów, polepszaczy itp. 10.Należy spożywać większe ilości węglowodanów tylko w okolicach treningowych (przed i po treningu) , posiłki te powinny być ubogie w tłuszcz. W innych posiłkach powinna występować przewaga tłuszczy nad węglowodanami pochodzącymi z warzyw i owoców Zmiana naszego dotychczasowego sposobu odżywiania na ten powyższy zaowocuje poprawą sylwetki oraz zdrowia w większości przypadków . Pytania jakie się rodzą to jak może wyglądać przykładowy jadłospis na takiej diecie i w jaki sposób te wskazówki wprowadzić w życie ? Jadłospis jaki tu podaje jest tylko przykładowy, jak wiadomo każdy z nas jest inny i dla każdego dieta ta powinna wygląda inaczej. Jednodniowy jadłospis : Posiłek 1 Białka jaj Sałata Siemię lniane Posiłek 2 Łosoś Szpinak Posiłek 3 Polędwica wołowa Brokuły Garść orzechów Posiłek przed treningowy( można go pi ć w trakcie treningu) Wpc/wpi/wph (białko serwatki) lub albuminy(białko jaj) Carbo lub banan (białko w stosunku do węglowodanów jak 1:2) Posiłek po treningowy To samo jak w posiłku przed treningowym Posiłek 6 Pierś z kurczaka Kasza kuskus/ryż/kasza jęczmienna/płatki Dowolny owoc Posiłek 7 Mintaj Chleb pełnoziarnisty razowy Sałatka warzywna Powyżej mamy zobrazowany przykładowy dzień treningowy na diecie Precision Nutrition, oczywiście nie podałem ilości celowo gdyż są one elementami diety bardzo osobistymi i każdy powinien dobierać je pod kątem własnych potrzeb, możliwości i celi. Jak zauważyliście dieta posiada pewne obwarowania, które należy bezwzględnie przestrzegać. Nieprzestrzeganie ich może doprowadzić do spowolnienia efektów lub ich całkowitemu zanikowi. Nim rozpoczniecie układanie diety kilka moich uwag : - nigdy w posiłkach nie łączymy węglowodanów w dużych ilościach oraz tłuszczy (tyczy się to głównie tłuszczy nasyconych). - dodatek warzyw nawet w niewielkich ilościach do każdego posiłku jest ważny, natomiast owoce traktował bym bardziej instrumentalnie i stosował bym je około treningowo. -źródła pokarmowe należy maksymalnie różnicować ,zawsze dbamy o pełne białko( z mięsa, ryb, jaj, odżywek) oraz jak największą ilość warzyw liściastych o jak najbardziej intensywnym kolorze. - owoce w umiarkowanej ilości są ok. szczególnie około treningowe z własnego doświadczenia polecam jagody (źródło luteiny). - kaloryczność diety zmieniamy zarówno im plus jak i im minus stopniowo o 100-200 kcal cały czas obserwując reakcje naszego organizmu, dokonujemy tego przez obserwacje poziomu tłuszczu ustrojowego co 2-3 tyg. - w przypadku ukierunkowaniu diety na masę i konieczności dodania kalorii, kalorie dodajemy najpierw do : * posiłku po treningowego (+ 100-200 kcal w postaci węglowodanów) * posiłku w godzinę po treningu (+ 100-200 kcal w postaci węglowodanów) * pierwszego posiłku (śniadania) w dni treningowe (+ 100-200 kcal w postaci węglowodanów) * o ile nadal zachodzi potrzeba zwiększenia ilości kcal w diecie, kalorie dodajemy w postaci tłuszczu, równomiernie rozkładając dodaną ilość pomiędzy wszystkie posiłki z wyjątkiem posiłków około treningowych, które jak wiadomo są wolne od tłuszczu. -wodę należy spożywać w ilości minimum 2l pamiętając również aby nie przesadza z nadmiernym jej piciem. Na pewno wiele osób ma pytanie co z ważeniem posiłków, co z liczeniem kcal ? Jest to przecież jeden z ważniejszych elementów 99% zdrowych diet. Cóż jak za każdą dietą tak i za tą nie stoi "magia" lub tajemna kombinacja posiłków i tu też w późniejszym czasie będziemy musieli sięgnąć po odpowiednie bilansowanie diety ale powinno to nastąpi dopiero po tym gdy osiągniemy perfekcje w korzystaniu ze wszystkich 10 wskazówek żywieniowych. źródło sfd.pl
"Do sukcesu nie ma żadnej windy... trzeba iść po schodach" Edytowane przez niezapomniana Czas edycji: 2009-09-11 o 18:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1410 |
Zakorzenienie
|
ja mysle ze jem tyle co zawsze liczylam w glowie i na oko, jesli bylo ponad norme to i tak bylo spalane bo rowerem jezdzilam.. licze na to,ze cos sie zatrzymalo we mnie, woda moze w jelitach nie chce sie przepchac wszystko:P (mimo,ze jest codziennie toaleta)
ale czuje sie taka ciezka, brzuch taki pelny.. mam dni w ktorych czuje sie super w sensie-lekka, brzuch plaski itp a teraz sa te dni opuchniete (okres powinien byc za tydzien o ile sie znow nie przesunie bo odstawilam tabsy) mysle ze to ma tez znaczenie jesli czujesz sie ciezko to tak jest.. ale z tym jedzeniem tez w koncu zdarzaja sie te grzeszki, nie wiem ja czekam az ruszy bo juz mialam miesieczny postoj.. da sie przezyc chociaz do pazdziernika liczylam ze bedzie mniej no ale trudno.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.