![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Plociuchy i gaduły na diecie: nothing can stop us now!
Hello
Ja nie piszę, bo nie mam o czym. W sprawie pożal się Boże 'interview' zadzwoniłam i usłyszałam to, co spodziewałam się usłyszeć, czyli, że decyzja należy do pani dyrektor (rozmawiałam z wice), że on z jej decyzjami nie dyskutuje' i takie tam, czyli w skrócie: kumoterstwo i tyle. Nie miałabym pretensji, gdyby dano mi szanse chociaż na rozmowę, ale już bardziej dosadna 'pani dyrektor' być chyba nie mogła i jest dla mnie jasne, że zatrudniła (czy zatrudni) swoją znajomą (czy znajomą znajomej, whatever). Próbuję rozgłosić jakoś swoją firmę, ale nie jest łatwo o reklamę, jak nawet na podstawy brakuje kasy. TŻet wziął wolne bo musi porobić badania, część już za nim, przedłużyli mu prawko, tym razem na szczęście bezterminowo, a wyniki cukru, morfologii będzie miał jutro. Wczoraj była u nas koleżanka, potem kolega, dziś wybraliśmy się razem (z TŻetem) na basen i lody. Jutro przyjeżdża teściowa (ale chyba nie na noc). I to wszystko. Podczytuję Was, ale u mnie osobiście bez ekscesów. Trzymajcie się ciepło!
#92 | |
Zadomowienie
|
a tak jakoś zebrało mi się na rozmyslania i wspominanie dobrych czasów...jeszcze tych takich bardziej beztroskich...
ale juz wracam na ziemię.... a czemu na żadnym zdjęciu nie widac Ciebie ![]() ![]() Cytat:
virginio a czy u Ciebie w mieście wychodzi może jakaś lokalna gazeta??? może tam się ogłoś...??? myślę że to by był całkiem dobry pomysł....!!!! ![]() u mnie nic ciekawego....jestem zmęczona i niewyspana..byłam dziś opłacic dyplom magisterski i widziałam sie z moją najlepszą koleżanką ze studiów, dostałam tez od niej płyte z jej wesela na którym byłam w sierpniu....o matko jak ja wyglądam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a jeszcze wam nie powiedziałam najlepszego mam w-f w tej mojej szkole...ehhh myslałam że edukacje taką szkolną w-f to mam już dawno za sobą.... wiem że się poruszam troche itd ale nie mam ochoty biegac na ocene na 60 m ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez ines85 Czas edycji: 2009-09-10 o 20:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
Kostko faktycznie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Widzę, że w wątku zapanował smutek, marazm i w ogóle jakiś nie fajny nastrój. Hallo, koleżanki! Więcej uśmiechu! Więcej pozytywnej energii! Więcej udzielania się! Virginio- nie przejmuj się tym "interview" (piszę w cudzysłowie, bo ta sytuacja typowo na tą nazwę nie zasługuje), bo najwięcej to stracili akurat oni. Mogli zatrudnić taką fajną, kompetentną osóbkę i nie wykorzystali okazji. Popełnili błąd swojego życia! Takim ludziom trzeba współczuć ![]() Jeśli chodzi o reklamę to nie oszukujmy się, bez pieniążków jest to trudne. Ale trudne nie znaczy niemożliwe. Jak już któraś z dziewczyn wspomniała: dlaczego nie ogłosisz się w lokalnej prasie? Z tego co wiem opłata jest bardzo symboliczna. Są też specjalne serwisy, w których ludzie umieszczają ogłoszenia o udzielanych przez siebie korepetycjach/ lekcjach z danego języka. To jest już w ogóle bezpłatne. Ogłoszenia w takich serwisach jak Gumtree również. Nic nie tracisz- poumieszczaj anonse w internecie (o ile już tego nie zrobiłaś). A nóż widelec trafią na nie potencjalni klienci? Poza tym pamiętaj, że żadna reklama nie działa z taką siłą jak marketing szeptany ![]() ![]() A przede wszystkim myśl pozytywnie to wszystko będzie dobrze ![]() Blokerko- na pewno przesadzasz i wcale nie jest tak źle z ubraniami dla nas, kobietek których wymiary troszeczkę odbiegają od wymiarów modelek ![]() ![]() Mam nadzieję, że sytuacja w Twoim życiu już się troszeczkę ustabilizowała i już nie jesteś taka zabiegana ![]() ![]() Kosteczko-fajnie,że udało Ci się znaleźć domek dla kociego malucha. Życzę powodzenia w walce z pocztą polską (jak znam tę cudowną instytucję to będzie Ci potrzebne ![]() ![]() Ines- w ogóle się nie przejmuj, bo aparat zawsze dodaje kilka kilo. W każdym razie ja się tak zawsze pocieszam ![]() ![]() A W-Fem się nie przejmuj. Będziesz miała przynajmniej dobrą mobilizację,żeby trochę się poruszać. No tak... Już jestem spóźniona do pracy ![]() Trzymajcie się ![]() ![]()
#96 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() ja wpadam tylko na chwilkę i lece na koniki dzisiaj ja sie relaksuje ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Bry Paniom,
Limonka, ty to jesteś jak radosny promyczek ![]() Z ciuchami może rzeczywiście trochę przesadzam. Ale i tak będę praktykować odzieżowy odwyk. Przynajmniej do czasu aż w sklepach nie pojawią się jesienne kolekcje w pełnej krasie - bo na razie z tego co wiem to dopiero preludium się odbywa. A z tą grupą to jest jednak źle, a będzie jeszcze gorzej. Bo okazało się, że ta szkoła nie zrobiła tym ludziom testu wstępnego. I babki są na takim mocnym poziomie średniozaawansowanym, a ten facet na przełomie podstawowego i pre-intermediate. Co nie pomaga w sytuacjach, kiedy grupa nie jest pełna dobrej woli. No i na dodatek w dniu ostatnich zajęć z nimi jest koncert Tori Amos na który już kupiliśmy z TeŻem bilety, a oczywiście godziny się pokrywają... Ale to to akurat mam nadzieję, że się uda jakoś załatwić. Miłych jazd Kosteczko! ![]() Virginio, Limonka podała tyle sposobów na zareklamowanie się, że ja już nie mam zbyt wielkiego pola do popisu. Ale szczególnie polecam te serwisy w których za darmo można zostawić swoje ogłoszenie. W zeszłym roku to dzwonili ludzie do mnie ze szkół językowych, którzy tam znaleźli ogłoszenie. Może i z tobą tak będzie? ![]() A ja teraz siedzę w domku, piję kawcię, słucham radiowej trójeczki i męczę się z przygotowaniem jakiś zajęć dla moich korków. Dietowo, to przytyłam pół kg odkąd wyjechał TeŻ - tego można się było w sumie spodziewać. No ale dzisiaj wraca, więc od dzisiejszego wieczora znowu będę grzeczna. A nie wiem czy już Wam pisałam, ale jedziemy na weekend w górki łapać ostatnie promienie słońca przed nadejściem burej jesieni. Tysia, a ty się pewnie uczysz, że tak się nie odzwyasz? Powodzenia, kochana. Niech ci wiedza ślicznie do główki wchodzi ![]()
#98 |
Zakorzenienie
|
pojezdzilam i się troche wykonczylam, ugotowalam obiad dla taty i murarza i normalnie padam, a zaraz jade w gory, skarby do niedzieli i mam nadzieje ze jak wroce to bedzie tu pelno nowych postow ktore bede czytac i czytac i czytac...
![]() milego weekendu kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane,
Nie wiem, czy mnie jeszcze pamiętacie, bo jakieś 2 miesiące temu zniknęłam z wątku, ale skruszona córka marnotrawna (jak to Limonka określiła) powraca. Głównym powodem mojej nieobecności było ślęczenie nad pracą mgr, którą to w dniu dzisiejszym złożyłam do dziekanatu ![]() ![]() ![]() W życiu osobistym wszystko super - narzeczony złożył pracę w dziekanacie razem ze mną, więc możemy teraz skupic się na sobie (od środy, bo pojechał na parę dni do domu rodzinnego). Postanowiliśmy też przeprowadzic się na północ kraju, bo tam mamy oferty pracy i ja stamtąd pochodzę (cała rodzinka tam mieszka), bo tu na Śląsku to biiida z nędzą jak to mówią. No a z dietą bez zmian, czyli.... źle ![]() ![]() ![]() ![]() Przez następne parę dni będę się starała nadrobic trochę wątku żeby wiedziec co i jak... kto z kim romansuje, kto ma jaką pracę i czy odbyło się Wasze spotkanie u Virginii. P.S. Strasznie trudno było Was znaleźc, ale tytuł wątku jest bezbłędny! ![]() Edytowane przez JoyceSky Czas edycji: 2009-09-11 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki, ja tylko na sekunde, doschna mi pazury i ide spac bo jestem nie tomna a jutro wielkie dzien;d
a jestem nietomna gdyz iż poneiważ z podowu poprawki debilowatej wstalam wczesnie noca zeby ja poczytac troche, i polazlam cos tam powypisywalam jakies bzdury bo nic mi do glowy nie chcialo wejsc;/ wyniki maja byc w poneidzialek to i ja wam podam wyniki; ![]() a jutro musze sie wysapc i szykowac ![]() jutro wielki dzien-ALI naszej slub ![]() slub coprawda o 15 w kosciele i na ta mialam zamair jechac, ale dostalam rozporzadzenie od panienki mlodej ze mam u niej w domu byc przed 14, widac ma dla mnei jakas misje do spelnienia, i msuze sie zbeirac zeby pzed 14 byc u niej ![]() cos czuje ze to wesele przejdzi do histori;DDDDD ciumeczki kochane dzieweczki ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Normalnie szok
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No nic. Co u mnie? Hmm... Wszystko przez Malinn ![]() ![]() ![]() A co do mojej diety - jest nieźle - w niedzielę miną 2 tygodnie mojej I fazy SB. Wszystko super tylko waga pokazuje 0,5kg mniej i jakoś wcale nie czuję żebym schudła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kosteczko śliczne zdjęcia. To chwilowo tyle. Trzymajcie się. P.S. Tysiu udanej zabawy!!! Tak się zastanawiam - czy którejś z Was na I fazie było słabo i była straaasznie nietomna??? Bo ja tak mam i straaasznie słabiutka się zrobiłam. Edytowane przez olcia_czwa Czas edycji: 2009-09-11 o 22:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Fiolusiek - dziękuję za przywitanie... stęskniłam się za Wami, nie ma co okrywać
![]() Tysiu - poprawka na pewno poszła dobrze; pogratuluj Ali od nas! Jak ten czas leci. Do mojego ślubu zostało jeszcze tylko 8 miesięcy ![]() Olcia -to ta Twoja Nadia strasznie energiczna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, robaczki
![]() Joyce- witaj, skarbuchu ![]() ![]() Strasznie się cieszę, że wszystkie przeboje z pracą magisterską masz już za sobą. Bo obrona to przecież tylko formalność ![]() ![]() A dietą się nie martw... Już my cię tu zmobilizujemy ![]() ![]() Olciu- wizaż ma to do siebie,że zdarza mu się zjadać posty i dziwnym trafem są to zazwyczaj te najdłuższe i najbardziej elokwentne ![]() ![]() Heh, Twoja córeczka to żywe srebro ![]() ![]() A jeśli chodzi o SB... Nie ma diety idealnej dla wszystkich. To bardzo indywidualna sprawa. Może SB po prostu nie jest dla Ciebie? Blokerko- nie martw się, TŻ wróci to stracisz te pół kilo ![]() ![]() U mnie nic ciekawego. Byłam wczoraj na imprezie i mam kaca jak stąd do Maroko. A teraz zmykam do pracy. To będzie ciężki dzień ![]() Trzymajcie się ![]()
#105 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() czytam was na biezaco ale nie mam weny odpowiadac kazdej z osobna ![]() ![]() ![]() ![]() faceci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Heloł w ten bury poranek sobotni!
![]() JoyceSky, my się jeszcze nie znamy, bo ja się pojawiłamchyba mniej więcej wtedy, kiedy ty zniknęłaś. Tak więc teraz jak jesteśmy już razem, to mam nadzieję, że już zostaniemy obie ![]() ![]() ![]() ![]() Limonka, trochę spaliłam - prawda ![]() Olcia, ja na te stronki z tematyką: kosmetyki na wizażu to nawet nie wchodzę. Wiem, że pewnie popełaniam ze dwa błędy pielęgnacyjne na godzinę, ale trochę mnie przeraża wizja inwestowania wielkiej kasy w kosmetyki. Ale napisz mi czy na Ciebie te wszystkie kalafiorki działaja, to może się zmotywuję... Hm. No nic dziewczynki. Teraz właśnie skończyłam się pakować i wybywamy na weekend z TeŻem. Szkoda, że taka pogoda jest nieciekawa, ale cóż zrobić... Zawitam do Was z powrotem w niedzielę wieczorem albo w poniedziałek ![]() Trzymajcie się babeczki i przestrzegajcie dietowych przykazań! ![]()
#107 |
Zadomowienie
|
Heroł, heroł!
Limonko - to Ty, biedaczko, w soboty też musisz pracować? Nie podoba mi się to! Wcale a wcale ![]() Oczywiście uroczyście obiecuję, że już z wątku nie zniknę (what the hell was I thinking, anyway?). Ja tu naprawdę czuję się jak w domu. Super, że już w przyszłym tygodniu składasz pracę - zobaczysz jakie to wspaniałe uczucie zostawić to cholerstwo w dziekanacie. fiolusiek - ![]() blokerka - Fajnie, że studiujemy razem - a raczej studiowałyśmy ![]() Miłego weekendu z Tżtem! Wracaj do nas szybko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Wtajemniczenie
|
hej piekne
![]() Joyce wieki Cie nie widzialam, a jak kurs wizazu? Olenko nie wiem ile mala wazy ale dowiem sie we wtorek bo mamy usg na 18.30 ![]() ![]() ![]() buziole lalki ![]() ![]()
#109 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taaaak jest! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Niestety ten weekend jest jednocześnie ostatnim. Od początku września szkoła nie ma już w weekendy takiego oblężenia i dodatkowa osoba (czyli ja) jest już szczerze mówiąc zbędna. Właśnie, właśnie! Powiedz nam... Pracujesz trochę w tej branży? Czy może przez walkę z pracą magisterską nie miałaś czasu/siły, żeby o tym pomyśleć? Cytat:
![]() Tysiu- zaraz pewnie będziesz zmykać do Ali. Baw się dobrze ![]() ![]() Virginio- a Ty gdzie się robaczku podziewasz? ![]() U mnie cisza i spokój. Po kilku kubkach kawy trochę się ogarnęłam i już nie czuję się jakbym lada chwila miała umrzeć ![]() Rekrutanci są dzisiaj w miarę normalni, może poza jednym panem, który przejrzał mnie na wylot i domyślił się, że to, iż nie chciałam przyjąć mu ksero dyplomu (jako że jak powszechnie wiadomo ksero to żaden dokument) wynika z mojej daleko posuniętej złośliwości ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
limonka moja sukienka jest o dupe rozbic!!!!!!!!
wzielam sobie spodnei i sie przebiore!!! wlasnei wychdoze z domu ![]() milego dnia,. ciumki;d wróce pewnego dnia ;D
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
co z wami ze nie piszecie
![]() jakis czas temu przegladalam ogloszenia matrymonialne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Ja ostatnie dwa dni spędziłam na autoreklamie heh ![]() ![]() Więc nie pozostaje Wam nic innego, jak trzymać za mnie mocno kciuki, o co Was uprzejmie proszę. Dziś byłam jeszcze na bazarku, i kupiłam dwa staniki za całe 12zł, chustę za całe 15 i tunikę, w której prawdopodobnie pójdę za tydz. na wesele za całe 30zł. I tak mam wyrzuty, zwłaszcza, że TŻet zdążył mi już te 'szaleństwa' wypomnieć... ![]() Ech, gdzie te czasy, kiedy nie mieliśmy na głowie kredytu, pożyczek, kiedy bezkarnie mogłam robić dużo większe zakupki, kiedy stać nas było na wyjście do knajpki na obiad, do empiku po nowe książki....? Wiem, wiem, to jeszcze nie koniec świata. Chwilami tylko czuję się, jakbym nagle została 'zdegradowana' ale mam nadzieję, że to tylko przejściowe, że to minie. I nie mam tu na myśli tylko naszych problemów finansowych, ale ogólnie wszystkich kłód, jakie od jakiegoś czasu rzuca nam pod nogi los... Teściowa przyjeżdża dopiero jutro ![]() ![]() ![]() A tak poza tym to czytam. Na przemian kolejną część 'Zakupocholiczki' i 'Wpadki' (czyli 'Padam na twarz'). I nadal bez rewelacji... Dobrej nocy, skarby!
#113 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Tysiu- jestem przekonana, że marudzisz i w swojej sukience wyglądasz jak gwiazda ![]() Czekamy na relację z wesela... Jak już wrócisz pewnego dnia ![]() Virginio- "cudowna Limonka" ![]() ![]() ![]() Fajnie, że tak ostro zajęłaś się reklamą. Pamiętaj, że to nie jest WYDATEK tylko INWESTYCJA. Założę się, że każdy grosik wydany na ulotki czy banner zwróci Ci się z procentem ![]() Własna strona internetowa to też dobry pomysł. Podrzucisz mi linka? Tutaj lub na priv- jak wolisz. Bardzo jestem ciekawa jak wyszło. A jeśli chodzi o pieniądze... Temat rzeka. Niby szczęścia nie dają a jak ciężko jest żyć gdy pojawiają się problemy finansowe... Na szczęście nie jest tak, że nie można z nich wybrnąć. Jestem pewna, że zadziała u Was zasada raz od wozem, a raz na nim. I nie mam tu na myśli tylko sytuacji materialnej ![]() Uściskaj małego kurczaczka (Marysię, prawda?) od wizażowych ciotek ![]() Dziewczyny, dziewczyny... Nie poznaję Was! Co tu taka cisza??? Apeluję o poprawę! U mnie wszystko ok. Wczoraj po pracy zrobiłyśmy sobie z koleżankami maraton kabaretów i wyśmiałam się za wszystkie czasy ![]() ![]() W nocy znów nie mogłam spać. Coraz częściej mi się to zdarza. Tym razem jednak wykorzystałam czas bardzo konstruktywnie. Przede wszystkim posprzątałam wreszcie w szafce z butami i czuję się jak po zakupach w obuwniczym ![]() ![]() Później... szyłam kwiatki z filcu ![]() Teraz czekam na koleżankę, z którą mam jechać do pracy i która niestety bardzo się spóźnia ![]() To by było na tyle jeśli chodzi o mnie. Trzymajcie się cieplutko i PISZCIE WIĘCEJ! ![]() ![]() ![]()
#114 |
Zadomowienie
|
no nie !!!! wypociłam długiego posta i go skasowałam przez przypdaek
![]() ![]() ![]() u mnie nic ciekawego...ostatnio nie jestem w humorze......zauważyłam, że jestem nieznośna sama dla siebie i dla otoczenia ![]() ciągle widze wszystko w czarnych kolorach, marudze, zrzędze i w ogóle nie umiem się z nikim dogadac ..... to chyba przez to że moje zycie nie wygląda tak jakbym tego chciała ....... Tysia i jak po weselu ![]() ![]() ![]() Virginio trzymam kciuki żeby reklama przyciągneła nowych uczniów ![]() widze że się bawisz za tydzień na weselu ![]() ![]() ![]() ![]() fiolusiek co to znowu za nowy amant ![]() ![]() ![]() Limonko ![]() ![]() ![]() miłego dnia kobietki ![]()
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
ale tu cicho
![]() ![]() ![]() ![]() przebudzcie sie i wracajcie tu do nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
wizażowy robalek
|
Cześć Wam
![]() Widzę, że została założona nowa część ![]() ![]() Nie piszę ostatnio, bo niestety nie mam zbyt wiele czasu, ale Was bacznie obserwuję ![]() U mnie nic ciekawego. Szkoła, w czwartek mam fryzjera, w sobotę kurs maturalny i wesele, w niedzielę poprawiny, a w poniedziałek chciałam oddać krew, bo u mnie w szkole jest akcja krwiodawstwa... jeszcze mnóstwo kartkówek i klasówek powtórkowych ![]() Trzymajcie się ciepło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Grrr.... napisałam obszernego posta i mi net wysiadł i się nie zamieściło
![]() Wczoraj oblewałam w końcu oddanie pracy do dziekanatu, więc dzisiaj zwlekłam się z łóżka dopiero po 11 ![]() Kupiłam sobie sukienkę na obronę z H&M i płaszczyk z Cropp towna - jak będę miała chwilkę czasu to zrobię zdjęcia ![]() Pytałyście o kurs wizażu - ukończyłam, miałam kilka zleceń od pewnej drogerio-perfumerii na makijaże, bo urządzali takie "konsultacje z wizażystką". Oprócz tego zrobiłam już pierwszy makijaż ślubny ![]() Fiolusiek - umów się z tym kolesiem na kawkę - skoro M. Cię olewa to nie masz nic do stracenia, a może się okazac, że ten amant z ogłoszenia to super kandydat na chłopaka ![]() Limonka - koniecznie pokaż nam te kwiatki, bo spodobał mi się pomysł i może sama bym się pobawiła i zrobiła takie ozdoby. Masz jakieś przypuszczenia co do przyczyny bezsenności? Martwi cię coś? Może spróbuj pic herbatę z melisy przed snem. Mi przez jakis czas pomagała. Virginia - przy takim rozreklamowaniu na pewno posypią się nowe zlecenia, także don't you worry.. teraz zacznie się wam układac ![]() Ines - najlepiej idź na długi, samotny spacer i przemyśl sobie wszystko. Może powinnaś wprowadzic kilka zmian w swoim życiu? Mrofka - zaglądaj częściej! I wygląda na to, że będziesz miała intensywny tydzień. Wklej zdjęcia po wizycie u fryzjera. |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- cos ten wizaz szwankuje ![]() joyceSky - fajnie, ze do nas wrocilas ![]() ![]() fiolusiek - nowy amant ![]() ![]() ![]() limonko - mnie tez te kwiaty zainteresowały prosze o wiecej szczegolow ![]() ![]() virginia - myslę, ze teraz rozdzwonia sie telefony i bedzesz rozchwytywana ![]() wrocilam i chyba musze piec sernik bo mam pelno wiejskiego sera ![]() Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2009-09-13 o 17:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Wiec tak
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.