|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. VI
Cytat:
to pewnie tylko taki stresik przedegzaminacyjny. Zobaczysz, że jutro będzie o wiele lepiej. Będziesz jeździć perfekcyjnie. Pozytywny jest w zasięgu ręki, więc nie trać czasu na takie pesymistyczne myślenie! Więc uśmiech na twarz, pakuj pewność siebie w kieszenie i pokaż jutro że POTRAFISZ! Trzymam kciuki mocnooooo
|
|
#4322 |
|
Raczkowanie
|
Moze to wina nowego instruktora, innaczej sie jzdzi z kims nowym ,ja ostatnio jezdzilam z nowym instruktorem(do tego byl malo sympatyczny) i tez robilam mase bledów , a wczesniej mi sie to nie zdazalo.
|
|
|
|
#4323 |
|
Raczkowanie
|
iza_wiosenna uwierz, że jutro zdasz! Zapomnij o niepowodzeniach, było minęło. Teraz trzeba się skupić na jutrzejszym dniu, zachować trzeźwość umysłu i pojechać najlepiej jak potrafisz! A przecież potrafisz, bo my wszystkie o tym tutaj dobrze wiemy i w Ciebie wierzymy!
Daj jutro czadu! ![]() ___ Swoją drogą mnie też uczyli, żeby na czerwonym stać na luzie. __ miss_piggy, Kiniolek91 dziękuję Wam ślicznie
|
|
#4324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie wiem co we mnie wstapilo poprostu chyba nie wytrzymalam tej nagonki z jego strony i tego, ze na chwile przed chcial we mnie wszystko zmienic.. fakt, jego rady byly bardzo pomocne, trafne.. nauczyl mnie latwiejszego sposobu na luk i parkowanie rownolegle, ktore wykorzystalam w trakcie.., ale bylo tego za duzo jak na te cztery godzinki..
|
|
#4325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kochana, dasz jutro radę, bo trzymam za Ciebie mocne kciuki i nawet różowym to piszę Stres Cię dopadł, ale trzeba go szybciutko wykurzyć. A dziś zrelaksuj się, wyśpij się porządnie i jutro z uśmiechem na twarzy proszę iść na egzamin A o której masz ? Żebym wiedziała kiedy dokładnie trzymać
|
|
|
#4326 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale z tyloma trzymanymi kciukami na pewno będzie mi raźniej!Dziewczyny, mam pewien problem. ten nowy instruktor kazał mi na łuku robić jeden cały w prawo gdy pierwszy po kopercie pachołek jest w połowie przedniej szyby. No, tam przy klamce. Stary natomiast, że mam kręcić, gdy pachołek będzie za lusterkiem. Jestem teraz w kropce, nie wiem jak wykonać ten głupi łuk.
|
|
|
#4327 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez BeaS Czas edycji: 2009-09-11 o 22:21 |
|
|
|
|
#4329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu jest zdjęcie łuku: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1250956972 ja robię cały w prawo gdy pachołek tuż koło tego w dolnym prawym rogu jest w połowie drzwi;p/za lusterkiem. Ale teraz chyba dochodzę do wniosku, że rzeczywiście za lusterkiem to już za późno, pamietam, że na pierwszym egzaminie po odkręceniu byłam prawie na linii. ale się cudem udało. a więc zrobię 'dzisiejszym' sposobem chyba. dzięęękuję !---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
zrozumiałam. nie wiem, jak to wygląda w toyocie, więc chyba zrobię obrót jak pachołek będzie na wysokości klamki, będę się starała mega równo ustawić samochód w kopercie. ![]()
|
|
|
#4330 |
|
BAN stały
|
mam takie pytanko do tych, które już zdały - ile czasu, od momentu wpłacenia pieniędzy za prawko, pojawił Wam się status na stronce internetowej "trwa postępowanie..."? bo wpłaciłam kasę w poniedziałek a tu jest piątek i dalej nic... :/
|
|
|
|
#4331 |
|
Raczkowanie
|
iza_wiosenna Powodzenia jutro ![]() Nie martw się będzie dobrze
|
|
#4332 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4333 |
|
Zadomowienie
|
iza_wiosenna życzę powodzenia i też będę trzymała kciuki. Pamiętaj że potrafisz i zobaczysz, że na egzaminie będziesz 2 razy bardziej skupiona niż na jeździe z instruktorem i wszystko wyjdzie tak pięknie jak jeszcze nie było!!
|
|
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wlasnie ten koles przed egzaminem mi powiedzial ze parkuje w kopercie do prawej ze srodkowy pacholek mam jakby kolo lewego swiatla.. i jade i jak zobacze pierwszy pacholek przy lusterku to zdecydowanie robie jeden obrot i jade....zobacze w lusterkach ze widze pacolek zakretowy to robie jeden obrot w druga strone i koniec opowiesci.. bo juz jechal mi prosciutko
|
|
#4335 |
|
Wtajemniczenie
|
Pachołek na wysokości klamki?! Nie potrafię sobie tego wyobrazić. Nie za późno? Mnie instruktor uczył (w yarisce), że jak zobaczę ten pierwszy pachołek-przy wyjeździe z koperty- w małej szybce, to wtedy pełen obrót w prawo. Jutro mam 2h doszkalające przed egzaminem. Nie jeździłam 3 tyg i boję się, że zapomniałam wszystko
|
#4336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja robiłam też na sposób że kręcę raz w prawo jak pachołek jest na wysokości lusterka i odkręcam sobie patrząc w tylną szybę jak pachołek środkowy ten już na mecie, na kopercie pokrywa mi się z tylnymi pasami
|
|
|
|
|
#4337 |
|
Raczkowanie
|
iza_wiosenna Powodzenia!!!!!!!!!!! Trzymam mocno kciuki ![]() A z łukiem to nie pomogę bo robię zawsze "na oko"
![]()
|
#4338 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zdalam i wplacilam we wtorek przed 12 i dzisiaj rano statusu jeszcze nie bylo, ale po poludniu sie zmienil. mysle ze to zalezy od twojego wordu, czy mordu - tzn jak szybko przeslą dokumenty dalej.
|
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
Iza
powodzenia dzisiaj |
|
|
|
#4340 | |
|
Rozeznanie
|
Gratuluje [QUOTE=benia1169;14189110][QUOTE=tisane7;14187331] Ja niestety NIE ZDAŁAM bardzo mi przykro [QUOTE=justysia1304;141901 84] ZDAŁAM GRatuluje tez mialam rewelacyjnego Oglaszam ze jestem LEGALNYM kierowca ![]() Odebralam swoj ukochany plastik ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
dolączam swoje kciuki
|
|
#4341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazdroszczę ogromnie. ![]() iza_wiosenna powodzenia dzisiaj!!!! pokaż co potrafisz ![]()
|
|
#4342 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=benia1169;14189110]
Cytat:
Ja to samo. Nie zdałam. Po kolei. Miałam na 14 30 zostałam wywołana 14 23. Okej ide. Patrze na egzaminatora i "dzien dobry " odpowiedział, puścil mnie pierwszy w drzwiach i kurcze musiałąm sama otwierac takie cholerstwo ciezkie i 3małam to bo nawet nie próbował złapac:-o. Autko numer 9. Wsiadamy przedstawil sie do kamery itp, ja nie musiałam. Wylosowane mi zostało sygnał dźwiękowe i przecimgłowe tylne. Okej proste. Wjechal na łuk. Kazał sie przygotowac, ustawił swój fotel tak, zebym nic nie widziala w bocznej tylnej szybie. Chciałam jego fotel przestawic, ale mysle . kurcze zrobie to i na starcie bede miała przekichane. Trudno luk zrobiłam na wyczucie . IDEALNIE. bałam sie go bo pierwszy raz oblałam własnie na nim. Patrze mój TŻ dzwoni zadowolony gdzies, to od razu raźniej na sercu. Wsiadł podjechalismy na górke i ja d niego "Ah te nerwy cala noga mi skacze" zeby roxluźnic atmosfere,a on "BYWA". To mi mina zbrzedła, wysiadł na górce zrobiłąm idealnie, wsiadł. Wyjeźdżam z WoRDU a tam na dróźce idzie bardzo powoli jakis chlopak, niczyms ie nie przejmujac, a ja musiałam stanac na górce zeby sobie przeszedł I Pani EWo skrecamy w rawo na rądzie, no to na wylotówke i jestem na nowo otwartej drodze. Skrcamy w parwo,okej, zaraz na skrzyżowaniu już były na drodze auto pozaparkowane, wiec ładnie kierunkowskaz i wyminełam je. Wróciłąm ładnie na swój pas, jedziemy dalej.. tak z 3 min .Prosze zawrócic z wykorzystaniem wjazdu na osiedle, oczywiscie na biegu wstecznym. No to robie, poszło slicznie. Zawróciłam jade... Przedemna rowrzysta, za mna 2 auta, popatrzył na mnie.. to myśle, trzeba go wyprzedzić. Wyprzedzam.. jestem już na swoim pasie tylko tyłek musialam schować, a tu kurcze kango rozpoędzone jedzie po moim pasie, wskoczył w miesjce za tymi samochodami na swój pas, ja od niego z metr a egzaminator mi za kierownice "co to pani zrobiła?" "Wyprzdziałam rowerzyste".. Cisza, jade z 6 m do przodu i nagle Prosze sie zatrzymac "zmiana" Ja w szoku.. nie wiem o co chodzi, zatrzyłam sie . Skomenotwał tylko "po co sie było spieszyc?" . Wsiadłam, myśle ciągła, niie było ciągłej. I Do wordu po jakis 10 min.. Zaczął ze mnągadac od razu na luzie jak oblałam, zadowolony "Pani tak łądnie jeźdżi myślałem, ze pani dzis zda" "Który to raz?" "Mówie drugi... "A za trzecim napewno już, Boże zrobił sie tak perfidnie miłyy!!! (![]() ![]() I teks "A daczego ta nózka tak skakała?" No z nerwów"A za pierwszym razem tez? - No nie.. teraz tak jakos" "a to chyba nie moja wina? I usmiech.. Wjechaliśmy na plac, nic mi nie wytłumaczył dlaczego, na kartce mam zaznaczone tylko pozytywne.. nic negatywnego. Wyszłam wtuliłam sie w TZ.. i poszły łzy. Podobno wysadlz auta egzaminator i patrzyl na mnie.. Poszłam zapłacic za 3 raz , przyszedł do W0rdu popatrzył na mnie i wyszedł. Potem juz stałam na przystanku wsiadał z kims nastepnym po wzniesieniu do auta i tez sie sie tak na mnie gapił... Pojechalam wieczorem z dobrymi kumpelkami w to miejsce poswieciłam te 40 min na dojazd w jedna strone. I tam ani ciągłej, ani kurcze ogranczenia predkosci. Moze chodziło ot o ze to kangoo sie schowało za tymi autami a egzaminator pomyslał ze to moja wina bo utrudniłąm mu ruch? Jak wyprzedzałam nie widziałam go.. tego kango.. nie byłam na tym odcinku gdzie auta zaparkowane, byla normalna szeroka droga, jak skoczyłam manewr to to kangoo chowało sie za tymi zaparrkowanymi autami. Kuźwa nie wiem dlaczego. Wszyscy mówia odwołuj sie.. ale jak? Po co syf robic? "to zobacz chociaż film z kamery." Ja po nocy stwierdizłam ze tozostawie, niech bedzie jak bedzie.. Mleko wylane. Nastepny Exam 15 GRUDZIEN. Parodia. Bede dzwonila o terminy Dziewczyny nie dajcie sie .Gratuluje zdanym i 3mam jeszcze mocniej za te oblane!! Damy rade. Dla dzisiejszesz zdajacej wielkie wspracie!
|
|
|
#4343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Jest mi tak wygodnie i czuje się pewniej... Ale musze się tego oduczyć .Iza powodzenia dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Kochana przykro mi
|
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
POWODZENIA DZIEWCZYNY, bo nie wiem czy ktoś poza Izą zdaje
![]() ![]() ![]()
|
#4345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro, że Ci się nie udało Właściwie to taka dziwna sytuacja, bo nie do końca sprecyzowane co zrobiłaś nie tak. Głupio, że egzaminator nawet Ci tego nie wyjaśnił. Ale podzielam Twoje zdanie, że lepiej to zostawić i nie odwoływać się.Tylko walcz koniecznie o przyspieszenie kolejnego egzaminu. Na pewno się uda i kolejny będzie już tym ostatnim zdanym rewelacyjnie!
|
|
#4346 |
|
Zadomowienie
|
Ajj szkoda, a juz tak dobrze szło. Czasami nie wiadomo za co oblewaja, ale sadze ze powinnien Ci powiedziec dlaczego a nie "zmiana" i miejsc siedzacych i jgo postawy ze słuzbisty w mega miłego, oglądajacego sie ciągle za Toba egzaminatora.. Mam nadzieje, ze dostaniesz jakis szybszy termin niz ten w grudniu.. Nie poddawaj sie mimo to i 3 raz bedzie dla Ciebie
![]() Iza - powodzenia
![]()
![]() Edytowane przez Sag etwas Czas edycji: 2009-09-12 o 10:37 |
|
|
|
#4347 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak mam pierwszy pachołek po kopercie na wysokości swojego fotela (czyli też klamki).
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
kochaaaaneee!
dziś już mam troszkę pozytywniejsze nastawienie, a raczej GŁUPAWĘ. jak się otwiera maskę? no dobra, może wiem, jak... ![]() zaraz wychodzę miłego dnia!
|
|
#4349 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza Iza doboju dziewczyno
![]() Bardzo się ciesze że masz pozytywne nastawienie
|
|
#4350 |
|
Zadomowienie
|
iza_wiosenna daj czadu !!!!
![]() madzioonia18w z tym sprzęgłem na zakrętach to chodzi o to, że ono chyba się niszczy w takich warunkach ciężkich ![]() maluuusssiiaa dziwny egzaminator, co z tego że na koniec miły, trzeba było się zapytać za co dokładnie oblałaś, skoro nic nie napisał na karcie i wszystko masz pozytywne no to bez sensu, chociaż w tych uwagach powinien napisać jak nie wiedział pod co podciągnąć, bo ktoś widząc Twoją kartę nawet nie wiedziałby za co nie zdałaś. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

ale teraz nie potrafię sobie wyobrazić, że jadę ładnie, płynnie i bez większych błędów. O ile jeszcze wczoraj wierzyłam w to, że jestem w stanie zdać, o tyle dziś moje nadzieje prysły jak bańka mydlana. Echhhhhh.

nie wiem co we mnie wstapilo poprostu chyba nie wytrzymalam tej nagonki z jego strony i tego, ze na chwile przed chcial we mnie wszystko zmienic.. fakt, jego rady byly bardzo pomocne, trafne.. nauczyl mnie latwiejszego sposobu na luk i parkowanie rownolegle, ktore wykorzystalam w trakcie.., ale bylo tego za duzo jak na te cztery godzinki..

ale ja nie widzę sensu w podchodzeniu do tego egzaminu. dziś miałam 2 h jazd z innym instruktorem i...nie było błędu, którego bym nie popełniła. Na łuku przejechałam po pachołku, jeździłam mało dynamicznie, po krawężnikach, krzywo parkowałam, nawet w zakręty wchodziłam jak początkująca, bo jakoś mi się niewygodnie redukowało te głupie biegi...
Kochana, dasz jutro radę, bo trzymam za Ciebie mocne kciuki i nawet różowym to piszę

tu jest zdjęcie łuku:
ale się cudem udało. a więc zrobię 'dzisiejszym' sposobem chyba. 

. Drugą próbę mi już zaliczył
Maturzystka 2010