|
|
#1531 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Scent Bar X
Cytat:
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to prawdziwe fistaszki
![]() Cześć Polly
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#1533 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
acha- u nas sie to na chleb nakłada i nie ma osobnej nazwy- teraz będe juz wiedziała Cytat:
witam ![]() i czekam
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#1535 |
|
grozi wypollizowaniem
|
no ba! jeszcze pyta
,miałam Cię wybatozyć juz rano, ale postanowiłam dać ci ostatnią szansę- do wieczora-ale jak widać-nie poprawiłaś cię- ![]()
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umawiałyśmy się na weeekend
|
|
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
To te małe solone popierdółki w puszkach nie są prawdziwe?
Od teraz nic nie będzie takie jak wcześniej To prawie jakbyś mi powiedziała,że święty Mikołaj nie istnieje ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A św. Mikołaj rzeczywiście nie istnieje, ha
|
|
|
|
#1539 |
|
grozi wypollizowaniem
|
|
|
#1540 | |
|
Zadomowienie
|
No właśnie, to jak się te fistaszki, no ten tego, z tej skorupki obiera?
![]() Cytat:
![]()
|
|
#1541 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
vesenko! a czy do tej potrawy serwuje sie jeszcze cos? znaczy jaka sałatke cy cus? aaa..wymyśliłam patent na bakłazana- plasterki bakłazana w cieście nalesniekowym - dobre bedzie? hie?
|
|
|
#1542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1543 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Bakłażan w naleśnikowym powinien być niezły. Z cukinią się ten patent sprawdza. Tylko bakłażana ponoć powinno się posolić i potem zebrać papierowym ręcznikiem sok, bo inaczej może być gorzki. |
|||
|
|
|
#1544 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
![]() to niedobrze Cytat:
ano-wiem o soleniu
|
|
|
#1545 | |||
|
BAN stały
|
A jednak to "fakt autentyczny" Ale dzisiaj wszystko wrocilo do normy Witam znad szklaneczki ananasowego "Bowle" (brzmi "egzotycznie", a to po prostu gazowany napoj alkoholowy na bazie wina, jakies 2 ojro za litrowa butle - pewnie pija to tylko miejscowi zule Cytat:
Co prawda "typowy" tradzik mam juz za soba (podobnie, jak i nastoletnie lata), ale co chwile wyskakuja mi jakies syfy, do tego skora zanieczyszczona, przetluszczajaca sie, miejscami drobne blizny/przebarwienia (a wyprobowalem wiele rozmaitych srodkow, w tym tych na recepte) Mam po prostu dosyc. Koniec. Kropka ![]() Eeeeej... ja tez chce! Skoro gotowanie i pieczenie juz obsadzone, to moge zajmowac sie "profesjonalnym zmywaniem naczyn", zaden problem Poza tym chcialbym serwowac wyroby alkoholowe, ale chyba Madzik mnie ubiegla Aha! Wszystko, poza koszeniem trawy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chociaz pyry z gzikiem tez bym sobie zjadl Tutaj ziemniakow prawie wcale sie nie je (ja jadlem je, odkad tu jestem, jeden raz) ![]() --- Jutro mam wolne i chce wybrac sie na coroczny "sped bydla" (Viehscheiden) - rogacizna wraca z alpejskich lak do swoich zagrod, uroczysty przemarsz przez cala wioske i inne atrakcje Tylko nie wiem, czy nie zaspie - impreza rozpoczyna sie o 12:30
|
|||
|
|
|
#1546 |
|
BAN stały
|
Gryx może wstaniesz
ja właśnie skończyłam oglądać film i spać nadal się nie chce.. Ja to jestem trudny egzemplarz jesli chodzi o spanie, nie moge spać, potrafię się trząść z zimna w nocy, mam zimne stopy.. Idę leżeć może zasnę..
|
|
|
|
#1547 |
|
BAN stały
|
Mam nadzieje, ze wstane
W ogole to zjadlbym cos...
|
|
|
|
#1548 | |||
|
Zakorzenienie
|
słusznie
![]() Cytat:
na wszelki wypadek na ten dzień odstawię słodziaki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
) Fistaszków nie skomentuję ![]() dobranoc
|
|||
|
|
|
#1549 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Pierwsza
![]() Super mieć pobudkę o tej porze w wolny dzień,po prostu to uwielbiam
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
A ja poproszę standardowo już o przepis. Placków ziemniaczanych sama nigdy nie robiłam, a marzy mi się zrobienie placków po węgiersku kiedyś tam w przyszłości bo uwielbiam.
|
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
Gryksiu - widzę, że zmywak obsadzony
Ale drinki możemy robić razem - co dwie pary rąk to nie jedna
|
|
|
#1553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wsjem
![]() Widzę ,że jeśli chodzi o tematy kulinarne mogę się wiele tutaj nauczyć....wystarczy czytać i się ie odzywać ![]() Dziękuję Vasenko za pomysły,myślę ,że kapuśniak jestem w stanie zepsuć ![]() Polly -zimnioki z kefirem z lubościa czynię ![]() Co do" tapetowanych" fistaszków -ja tam zawsze jak pomyślę "Fistaszek" to widzę go w skórce....tzn skorupce,i nie inaczej..tylko,ze mnie fistaszek kojarzy się.......eeee..nie ważne,za wczesna pora na te tematy
|
|
#1554 | |||
|
Zakorzenienie
|
zawsze możesz po usmażeniu położyć na papierowy ręcznik, to wchłonie nadmiar tłuszczu
![]() A ja robię inaczej, do ciasta naleśnikowego daję łyżkę oleju i smażę na teflonowej patelni tylko przetartej olejem. Wtedy nie ma problemu. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie wyobrażam sobie życia bez ziemniaków.
|
|||
|
|
|
#1555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aaa, o komunę. Mnie tam mój domowy tylko zajmuje. Co za dużo fistaszków to niezdrowo, może urosnąć brzuszek
![]() Nie? A kto Ci tak nakłamał?I tylko Barowiczki wiedziałyby o co kaman ![]() Cytat:
Zmywanie naczyń, obojętnie profesjonalne czy nie, najchętniej zlecam innym.A i kolejny fistaszek w komunie się przyda ![]() Cytat:
A ja myślałam, że Ty w Bajerach jesteś, a tam to przecież jada się na okrągło kartofle i kapustę (a przynajmniej bylo tak w latach 70-tych, gdy moja babcia tam była na wakacjach).A ja tam lubię w wolny dzień wstać o 7-8 (ósma trzydzieści to maks). Nie dość, że dzień długi, to i moje samopoczucie po pobudce o takiej godzinie jest zdecydowanie najlepsze To ja to chcę zobaczyć Wczoraj nastąpiła ta wiekopomna chwila zerwania, rozkrojenia i skosztowania mojego stukanego arbuza. I wiecie co? W przyszłym roku pół ogrodu obsadzamy arbuzami Arbuz w środku normalny czerwony, a słodki jak taki ze sklepu. A waga 5 kg Pysznościowy Dziś poczyniłam kolejne kulinarne odkrycie - a wszystko oczywiście z potrzeby. Chciało mi się skłodkiego, do sklepu daleko (zresztą fryzurę mam po spaniu zawsze niewyjściową), w domu nic nie ma, pieczenie odpada. No to kogel-mogel. I kawa do tego. Pamiętałam, że gdzieś widziałam przepis na kawę z koglem-moglem, znalazłam, zmodyfikowałam i piję. Aleeee dobreeeee
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w kwestii odsączania potraw - robię tak jak Vesenka - na papierowych ręcznikach ( frytki, cukinię, kotlety, placki). Agnysk0 - a kto się łokrutnie śmiał ze zdjęcia Christiana, podesłanego na priv?
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-09-12 o 10:50 |
|
|
|
|
#1557 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
kapuśniak to zupa, której nie da się zepsuć |
||||
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę musiała spróbować tylko nie mam tarki o średnich oczkach, tylko małe i duże. A cukinie dziś widziałam w sklepie, może jeszcze będą, kiedy będę wracać z pracy. Zaskoczyła mnie ta musztarda w składnikach. A z czym jadłaś te placki? LouLou, Anastazjooo, olśniło mnie że jeszcze Taiwa jest z Kielc, co prawda ostatnio chyba zapracowana bo rzadko pojawia się na forum, ale być może udałoby się jej zajrzeć na zlot. Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2009-09-12 o 11:18 |
|
|
|
|
#1560 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie,tylko wrzucić i gotować 20 minut.....dam radę![]() A owszem,znam prostszą ...chinska zupka z Radomia
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

To one w skorupkach są?

Od teraz nic nie będzie takie jak wcześniej
To prawie jakbyś mi powiedziała,że święty Mikołaj nie istnieje 

A św. Mikołaj rzeczywiście nie istnieje, ha

Skoro gotowanie i pieczenie juz obsadzone, to moge zajmowac sie "profesjonalnym zmywaniem naczyn", zaden problem