|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#572 |
|
Raczkowanie
|
Ja znalazłam mleko łaciate 0% tłuszczu. Tylko że jak przeczytałam skład, to ono ma więcej węglowodanów niż bialka : | Mogę je pić mimo to? :/
|
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Była w Biedronce,ale tylko ta w jakiejś zalewie.
Raz kupiłam w Carfurze,ale nie sprawdzałam wtedy ile ma tłuszczu. ![]() Z tym mlekiem to nie wiem,ja nie piję wcale
Edytowane przez eliza40 Czas edycji: 2009-09-11 o 22:23 |
|
|
|
#574 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Ja dziś zaliczyłam mały grzeszek(byłam zmuszona) zjeść kiełbase z ogniska z 2 kromkami chleba i ketchupem:/ ale diete poza tym trzymałam...no może poza jednym piwem:P od jutra dzień białkowy za to i więcej poćwicze.
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
a serki homo light gdzie zdobywacie?
![]() dzisiaj byłam w Piotrze i Pawle, kupowałam wędlinę w dziale mięsnym, a u nas każda wędlina ma doczepioną tabliczkę ze składem... i może lepiej by było gdyby jej nie miały, zaczęłam czytać i... ![]() najlepsze, że najdłuższy opis a w tym same super składniki (cukier, skrobia, glutaminian i takie tam cuda...) miała banalna "szynka z piersi kurczaka", cóż.
|
#577 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() mozarelkę light na pewno można kupić w auchanie, wiem bo kupowałam, jakkolwiek w smaku to nie to no i light oznacza bodajże 10% tłuszczu jak dobrze pamiętam, podobną ilość ma Arla (coś jak feta trochę, jeżeli nie jadłyście, tylko jakby bardziej doprawiona) i ta to dopiero jest obrzydliwa moim zdaniem ![]() pozdrawiam ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
Ja serków homo wcale u siebie nie mogę dostać.Kupuję wiejski z Piątnicy 3%
Marketu auchan nie mam niestety w pobliżu. Karton ja kupuję wędlinę tylko drobiową i nie patrzę ile czego ma,bo w końcu może żadnej bym nie kupiła. |
|
|
|
#579 |
|
Raczkowanie
|
no mni tez troszke zle zrozumiałyscie
ksiazke przeczytałam a bynajmniej cały dział o fazie pierwszej jak narazie wiem ktore mieska mozna a ktore nie pytałam sie tylko jak to wizualnie wyglada bo ja sie cholere nie znam na tych miesach i jak ide do sklepu to kupuje to co widze i sie pytałam po czym poznac czy miesko jest chude.. czy da sie to tak okreslic patzrac na nie ?? a jak nie to bede sie odzywiac kurczakami albo indykami a jeszcze jedno bo dzis tak sie przygladałam serkom i tym wszytskim jogurtom naturanlym.. na co zwracacie uwage?? na poziom tłuszczu czy na weglowodany?? a moze na to i na to?? bo ja tak czytalam i kazdy jogurt naturalny milam mniejwiecej tyle weglikow co białka no i zgłupiałam..a chude wedlinki to np. poledwiczka z kurczaka tak?? wybaczcie te moje wszytskie pytania ale chce sie jak najwiecej dowiedziec i dobrze przygotowac przeczytanie ksiazki to ciut za mało
|
|
#580 |
|
Raczkowanie
|
Ja myślę, że to by było pomocne bardzo, gdyby w wątku z przepisami lub nowym pisałybyśmy jakie produkty jemy i skąd je mamy i jaki mają skład, bo ja też gubię się w tym nabiale : P
|
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Mięsa jemy drobiowe i z indyka.Za dużego wyboru to nie mamy,ale można sobie po wymyślać.Ja np,kroję filet w drobną kosteczkę,przyprawa do kebabu i na patelnię,do tego sos czosnkowy z jogurtu naturalnego i cała rodzina zadowolona
![]() Wędliny to wszystkie drobiowe,oprócz jakiś tam rolad z warzywami,no chyba ,że mamy wtedy p/w. Ja przy serkach i jogurtach patrzę na zawartość tłuszczu,inaczej to ciężko byłoby to wszystko ogarnąć ![]() To takie moje rady,jeśli coś doradziłam źle,to koleżanki bardziej doświadczone mnie poprawią ![]() Pupuru we wcześniejszych wpisach dziewczyny często pisały co i gdzie.To się często i tak powtarza,bo tych produktów nie ma za wiele. Edytowane przez eliza40 Czas edycji: 2009-09-11 o 23:43 |
|
|
|
#582 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupuję jogurt naturalny "Bieluch" Ma on coprawda 2% tłuszczu ale jest bez cukru i na więcej składników raczej staram się nie patrzeć
. Oczywiście najlepiej kupować te z mniejszą zawartością tłuszczu albo i 0% ale ten mi bardzo odpowiada w smaku i konsystencji. Jest bardzo gładki, tzw. aksamitny![]() Kilka stron wstecz mówiłyście o ciałku i o jego masowaniu. Właśnie przypomniałam sobie, że u mnie w szafie zalega jeden krem, który mogłabym właśnie w ten sposób zużyć . Co myślicie o tym, żeby pośladki masować kremem ujędrniającym do biustu ?
Edytowane przez BogaczKa22 Czas edycji: 2009-09-11 o 23:43 |
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
No Bogaczko wypróbuj ten krem,ciekawe co z tego wyjdzie
|
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
Eliza, ja też nie będę, nie można się dać zwariować
![]() Co do jogurtu naturalnego - kupuję zott 1% w Piotrze i Pawle, jako jeden z nielicznych ma więcej białka niż węgli. Kiedyś czytałam o dziewczynie, której chłopak kupił w Niemczech taki roll-on Garniera na cellulit na brzuchu, ona nie doczytała i intensywnie traktowała nim uda i o dziwo pomogło
|
#585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do tego roll-on'a to też fajnie wiedzieć
|
|
|
|
|
#586 |
|
Raczkowanie
|
Bogaczko tylko co ci sutki nie wyrosna na posladkach
|
|
#587 |
|
Zadomowienie
|
No cóż bywa, nie zalamuje się i idę dalej z dietą:P heh coś za coś muszę dziś poćwiczyć więcej i tyle;D ważne żeby myśleć pozytywnie.
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście,że idź z dietą dalej,ja nie miałam nic złego na myśli
![]() Ja dziś na wadze mniej 1kg po dwóch dniach ogólnie na dukanie 5,2 kg
|
|
|
|
#589 |
|
Raczkowanie
|
U mnie wczoraj był pierwszy dzień drugiej fazy, jupi! Z tej radości byłam tak zapracowana, że nie wrzuciłam swojego bilansu fazy pierwszej
Oto i on:10 dni protein bez żadnych grzeszków + 6800 metrów przepłyniętych w tym czasie w basenie = 4.5 kg mniej! Obwodowo wygląda to nawet lepiej, bo od tego pływania w połączeniu z dietą ciałko mi się 'zbija' i już po ciuchach widać co nieco. No i przede wszystkim pożegnałam się z okropnie wystającym brzuchem, który mnie przygnębiał. Kocham tę dietę! Jak tu się nie starać dalej?! Idę chrupać ogórka
Start diety: 1/09/2009, 88,2 kg, wzrost: 173 cm Zakończenie pierwszego etapu: 74,7 kg 30/11/2009 Drugi etap od 15/02/2010, cel: 68 kg Aktualnie: 75,8 kg http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...7414f241a9.png Edytowane przez Dianae Czas edycji: 2009-09-12 o 12:06 Powód: dopisek |
|
|
|
#590 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Wam wszystkim!U mnie dieta idzie teraz nawet coraz lepiej mniej grzechów a to tylko dla tego ze rozstałam sie ze swoim i przez pare dni nie myslałam tak o jedzeniu bo tak jakby mi stało cos na gardle od tego płaczu chyba:/Tylko jestem zaskoczona tym ze wczoraj wsumie zjadłam 2 serki wiejskie, biały i jak przyszlam po pracy pod wieczór to zrobiłam dwa placuszki z otrab i piłam duzo a dzisiaj patrze na wage a tu wiecej...jakies 0.5kg i jednak to prawda ze jak jestes głodna i nawet jak nie jesz to na gorsze chyba wychodzi bo wsumie byłam głodna bo mnie ssało w żołądku ale nawet nie miałam jak zjesc w pracy...No chyba ze po tych dwóch dniach P+W cos sie ruszy i jak w tygodniu pociagne znowu same P to spadne spowrotem...zobaczymy
Ale i tak sie ciesze juz ze chociaz troche mi sie udało A dzisiaj siostra poszła do sklepu i kupiłam bułeczki takie cieplutkie ze az wzięłam je i zaczełam wąchac ale sie oparłam zjedzeniu:-/ Ehhh a tak pachniały i takie dobre by były z miodem i do tego kakao lub z serkiem almette chrzanowym i pomidorkiem...:-P;-D Marzenia:-P
|
|
|
|
#591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak z tym serem białym? Nie za tłusty?
Hula hop-2/40 Ćwiczenia na jędrny biust-1/40 Skakanka-0/40 Rowerek-1/40 Edytowane przez kuleczka18 Czas edycji: 2009-09-12 o 12:51 |
|
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
A jak to jest z mąką kukurydzianą i otrębami? Jeśli jem dzienną porcję otrębów - 3 łyżki, to już mąki lepiej nie?
Pytam bo znalazłam przepis na sernik light gdzie autorka pisze:" dodaj xg mąki kukurydzianyej (ale wtedy nie jedz już placuszków owsianych)"
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam teraz p/w i waga spadła więc ![]() Karton ja nie wiem jak to jest ,ale ja jem codziennie otręby i placki serowe a tam jest łyżka mąki.Była zawsze mowa o tym żeby nie przekraczać dziennych dawek.Może odezwią się nasze doświadczone koleżanki to nam odpowiedzą
|
|
|
|
|
#594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ważę się codziennie rano i wieczorem.Na razie nic nie ćwiczę,ale od przyszłego tygodnia zaczynam aerobik raz w tygodniu,a potem będzie dwa razy.Po przerwie wakacyjnej będzie ciężko
|
|
|
|
|
#596 |
|
Zadomowienie
|
mialam stosowac ta diete dukana ale kurcze jakos nie moge sie do niej przyzwyczaic...od tygodnia cwicze codziennie i zaczelam jesc 5 posilkow dziennie nie przekraczajac 1500 kcal...czy naprawde warto stosowac ta diete??
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
myślałam, że to nie jest najlepszy pomysł dużo ćwiczyć? zwłaszcza na P? bez węgli to trochę słabo, zwłaszcza, że przed i po np: biegu, poleca się zjeść węglowodany?
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
Karton ja myślę,że przed ćwiczeniami zjem sobie chlebek dukana może będzie dobrze.
Ewelain widzisz co dziewczyny piszą o tej diecie.Musisz sama sobie odpowiedzieć na to pytanie. Ja właśnie zjadłam sobie sernik ,który upiekłam według przepisu z przepisowni i jest bardzo dobry Uświadomiłam sobie,że w święta nie będę musiała odmawiać sobie serniczka bo będę mogła upiec swój heh czy ta dietka nie jest super
|
|
|
|
#599 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kochana piękny wynik![]() .N ieważne ile było wcześniej ważne ile jest teraz |
|
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Co do ćwiczeń to Dukan pisze żeby w fazie P nie ćwiczyć intensywnie (biegi, siłownia, sporty) a co najwyżej pływanie, joga, porozciągać się, jakieśtam parę przysiadów czy coś, bo organizm jest i tak już mocno osłabiony.
Co do mąki kukurydzianej, Dukan pisze o tej mące jako o dodatku (łyżka, dwie) do sosów, do zagęszczania. Więc myślę, że jeśli robi się coś, gdzie tej mąki jest więcej to należy to na parę dni podzielić. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

no i light oznacza bodajże 10% tłuszczu jak dobrze pamiętam, podobną ilość ma Arla (coś jak feta trochę, jeżeli nie jadłyście, tylko jakby bardziej doprawiona) i ta to dopiero jest obrzydliwa moim zdaniem