|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
dzieki
![]() ja sie tylko modle zeby Marcel sie nie zarazil bo wtedy to ja chyba sie zalamie juz
|
|
#1502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
TAK, bebiko rozupsci sie w wodzie kotra podgrewac podgrzeje (ja zawse na noc zostawiam sobie gotowana wode i pozniej przelwam do butelek i wkladam po kolei po kamrieniach rano jak sie wyspie i mlody tez to myje wsyztskie butle ;] Cytat:
jelsi jestes zmecozna popros meza niech zostanie jeden dzien czy no z malym a ty sie wyspj zrelaksuj zorb cos dla siebie ... pozdrawiam
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#1503 | |
|
celebriti
|
dziekuje wszystkim za odpowiedzi
niestety moja mała walczy w nocy z bolacym brzuszkiem. zastosuje jeszcze do konca tyg ten plantex a pozniej sprobuje infacol. a czy espumisan to jakis specjalny jest dla dzieci? czy ktoras z was probuje podawac witaminy D i K wlewajac je do butli do wody? ja dzis w desperacji ak zrobilam, bo jest jedno wielkie plucie jak podaje do buzi. powiedzcie mi prosze co potrzeba by zapisac dziecko do przychodni? poki co bylismy w szpitalu na kontroli w 9 dni po urodzeniua teraz ortopeda w 6 tyg ale wczesniej przychodnia. na jakiej zasadzie to dziala? ja studiuje wiec nie obejme ubezpieczeniem mlodej. jakie sa formalnosci? /jestem juz na 34 stronie zaraz bede z Wami na biezaco/
|
|
|
#1504 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a jesli nie masz ukonczonych 25 lat i studiujesz to Ciebie jak i Twoje dziecko moze wpisac Twoja mama do legitymacji rodzinnej
|
|
|
#1505 | |
|
celebriti
|
dzieki
|
|
|
#1506 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamuśki
długo się nie odzywałam, ale od 1 września jestem sama bo Tż wyjechał na 2 miesiące i ciężko było mi się ogarnąć, ale wracam do żywych Gratuluje Wszystkim Rozpakowanym Nie dam rady Was nadrobić, ale napiszę w skrócie co u nas a więc Serafinek rośnie jak na drożdżach i apetyt ma za dwoje, niestety dopadły nas straszne kolki ale jakoś sobie radzimy jest już lepiej niż na początku kiedy płakał całymi dniami koszmar!Miałam problemy laktacyjne i gorączkę 39 ledwo żyłam ale udało się i karmię piersią! Chociaż miałam chwilę zwątpienia czy to ma sens jednak najgorsze za nami. A poza tym wszystko ok czuję się trochę samotna, bo jestem w nowym mieście (a właściwie wsi ![]() Postaram się udzielać na forum jak tylko czas mi pozwoli. Buziaki ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zaleznosci od wieku rozna jest ilosc kropel do podawania. Ja podaje D, ale mam w kapsulkach ktore wciskam malej do buzki po kapieli, na lezaco jak jest jeszcze na przewijaku.Jak widze ze ma zamiar wypluc to jej glowke delikatnie odchylam do tylu i odruchowo polyka. Z espumisanem nie mialam problemu zeby nakapac.Delikatnie sciskalam policzki i wkraplałam.Natomiast bobotic jest zdecydowanie gęstszy, wiec kropelki najpierw kapię do a'la strzykawki od nurofenu i potem wstrzykuje jej bokiem(jakby to okreslic, po wew.str policzka) nigdy na wprost, bo moze sie zakrztusic, a boczkiem to znow odruchowo polknie. U nas dzis bez koleczki.No i z ogromna kupa Mamusia lubi jak dziecko robi kupki, nawet takie jak jest umorusana po pachy ![]() Lepsze to niz problem z nia.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z podawaniem witamin u mojej małej nie ma problemu. Wystarczy że podam jej buteleczkę przed usta i sama otwiera buzię i łyka kropelki bez problemów, nic jej nie leję do buzi na siłę. |
||
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Fridzia...fajny ten snajper.ziekuje bardzo, skorzystam bankowo.
Mąż dzis wstal dzis do Laury, choc byla moja noc.Nie wiem jak mu sie to udalo, ze nie slyszalam, bo z reguly to go budze ze mala płacze (spi z nami w pokoju) Szykuje sie na zakupy bo znowu wszystko ogolocone,lacznie z zamrazarkami
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1510 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Kochane
Nareszcie wrocilam. Wybaczcie, ze taka dluuuga przerwa, ale mam usprawiedliwienie- tydzien po porodzie przywieziona karetka wyladowalam w szpitalu z temperatura 40 stopni i ostrym zapaleniem pecherza. Teraz juz jest ok, nareszcie moge sie cieszyc moja sliczna Ania i byciem mama Zaraz wszystko opisze i postaram sie nadrobic. A teraz fotka mojej coreczki
|
#1511 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
ja wczoraj mialam fajny dzien-mala co chwila przysypiala co sie rzadko zdarza ale to chyba ten syrop tak dziala usypiajaco o 10.00 ide do fryzjera podciac grzywke i koncowki -jakos nie chce zmiany a chcialabym wreszcie zapuscic dlugie wlosy tzn. mam dlugie ale chce dluzsze ![]() potem musze posprzatac a mama zajmie sie mala i jeszcze w gosci wpada do nas moj dziadek ze swoja babą ![]() Cytat:
kuruj sie !! moze niech tż zajmie sie malym a ty sie wyspij to sie lepiej poczujeszCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1512 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
chmury przyszły Cytat:
trzymam za udane chrzciny! Cytat:
|
||
|
|
|
#1513 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ups! coś mi sie pokiełbasiło! ... tak to jest jak się robi pieć rzeczy na raz ![]() Cytat:
![]() Poprosimy fotkę Twojego dorodnego synka ... kolejny dzidz walczy z kolkami Zaglądaj częściej! ... Cytat:
... śliczna jest!
|
|||
|
|
|
#1514 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() wspolczuje przezyc - ale za to coreczke masz cudna moja imienniczka ![]() Cytat:
![]() no wlasnie ja spalam dzisiaj u Eryka w pokoju (Eryk u ojca) a TZ spal z malym i tylko wolal mnie na karmienie w nocy
|
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobiety
bylam juz tu rano iucieklam na zakupy bo zrobily sie pustki w ross kupilam pieluszki babydream pakowane po2szt-niby jakas nowosc wzielam 2 rozmiary,sprobuje czy fajne Zapelnilam zamrazarke.Usmazylam kotleciki i zrobilam reszte obiadku na dzis.Nawet gar-kociolek spaghettiz 1kg miesa zrobilam.Pomroze ![]() zaraz idziemy na spacer.
|
|
|
#1516 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny,
widze ze nie tylko ja mam chwile zwatpienia, ja to caly czas chodze podłamana i zastanawiam sie czy to wszystko ma sens :karmienie piersia to czy GABRYS dostaje mleczka tyle co trzeba, to czy w koncu moj kregosłup odpocznie i czy sie wyspie. Do tego moj mąż traci nerwy i kiedy syn krzyczy to moj maż też- mam nadzieje ze to sie zmieni bo i dziecku to nie pomaga ani mnie a tymbardziej jemu. Niewiem pozatym jak odzwyczaic syna noszenia na rekach i zasypiania bez krzykow w łóżeczku. Moze ma ktoras z Was mamy na to patent moze poskutkuje na naszym synku??? Tak wogole to ja sie zastanawiam czy nadajesie na matke ![]() ![]() synowi zamiast mowic ze matka jest wspaniala wmawiam ze jest paskudna i wredna zla matka dotego moja mama i jej rady trzyaj cycka tak zrob to i to tak, najgorsze jest to ze te rady sa wtedy gdy syn najgorzej zawodzi i mnie szlak wtedy trafia dzis podczas karmienia mama zaczela we mnie wmuszac herbate bo musze pic slodkie w czasie karmienia, wczesiej wmuszała we mnie goracą herbate stała tak nademna i dzieckiem (a ja myslalam kiedy na syna sie ona rozleje) opieprzylam i dzis przyniosla chłodna herbate tez omało nie opieprzyłam to sie na mnie pogniewala. I zyj tu człowieku w spokoju i zgodzie ![]() ![]() nie mam sil. A jutro mamy pępkowe ![]() ![]() jakos mnie ono nie cieszy
|
#1517 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
viki wspolczuje - ale nie mysl tak, jestes wspaniala matka, kazda z nas ma chwile zwatpienia zwlaszcza jak jest ciezko, jak sobie nie radzimy, gdy nie wiemy jak pomoc dziecku, ale przeciez kochamy nasze dzieci i robimy wszystko zeby byly szczesliwe, a ze nie zawsze idzie wszystko po naszej mysli to nie nasza wina
ja mialam duzo takich chwil przy pierwszym synku, teraz juz jest inaczej bo wiem jak to jest i mimo, ze drugi synek jest zupelnie inny, ma ciagle kolki i ciagle placze to staram sie nie zalamywac bo wiem, ze to przejdzie i zobaczycie dziewczyny, ze za pare miesiecy zapomnicie o tych ciezkich chwilach i bedziecie sie z tego smiac a moj synek to w ogole jest jakis inny niz wszystkie dzieci chyba - to pierwsze dziecko jakie widzialam w swoim zyciu, ktore nie lubi byc noszone na rekach - jak sie go bierze to od razu marudzi, fakt ze nie uczylam go noszenia od poczatku no ale przeciez dzieci uwielbiaja byc na rekach, a on nie - jemu do szczescia potrzebna tylko suszarka
|
|
#1518 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
To szampon Musteli, nazywa się "Szampon w piance" ![]() Cytat:
, na pewno będzie dobrze Cytat:
![]() Klocuszek, klocuszek ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1519 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja już Ci kiedyś pisałam - dzielna z Ciebie babka ![]() Cytat:
|
|
|
#1520 |
|
BAN stały
|
hejka dziewczyneczki
![]() ![]() Jakie amcie slodkie dzieciaczki.... Ja tez za niedlugo bede miec takiego boboaska.....ehehe ![]() Trzyma kciuki za kolki zeby byly mniejsze i za zdorwie waszych maluchow i was..... Pozdrawiam serdecznie...... |
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
dawno cie nie bylo u nas
co u ciebie malga? jakies szczegoly,cos, hm?
|
|
|
#1522 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() co tak rzadko do nas zagladasz? co u Ciebie? jak tam z Pawlem, jak Wasze romantyczne wyjazdy ![]() ooo nieeee babo wstretna - znasz juz plec dziecka i nic sie nie chwalisz??? gratuluje coreczki
|
|
|
#1523 | |||
|
celebriti
|
Cytat:
boli jak 'grzebia?' Cytat:
mam okropny dół i to ciagle nie tylko nawracajacy. dzieki za odpowiedzi o przychodni i wit wszystkim ktos pytal o gronkowca kiedys.... (nadrobilam watek) jest staphylococus, np s. aureus - gronk. zlocisty. co to jest ten orbitek? mi po tyg zlecialo 10 kg teraz nie wiem ile waze.
|
|
|
#1524 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
aaa ja zapomnialam sie pochwalic, ze u mnie kolejne 2kg w dol
juz wygladam normalnie w ciuchach jeszcze mam brzuchol odstajacy ale mysle, ze zgubie kiedys
|
|
#1525 |
|
Zadomowienie
|
Cieszę się, że jeszcze o mnie pamiętacie
Miramej nie chwal mnie tak bo też mam chwilę zwątpienia i musze sobie popłakać ale fakt, że przez większość czasu staram się być dzielna ![]() Wczoraj załatwiłam większość rzeczy dla Synusia tzn. pesel, becikowe i książeczkę zdrowia na szczęście pojechała ze mną koleżanka i pilnowała Serafinka w aucie a ja biegałam- nie cierpię urzędów ![]() Pochwalę się wagą jak Wy bo ważę już 5 kg mniej niż przed ciążą i mam na liczniku obecnie 58 kgJak poczytałam o kolkach u Waszych Maluszków to mi trochę raźniej ale muszę przyznać, że to koszmar patrzeć jak dziecko tak cierpi a ja mu ulżyć nie mogę. Była u mnie położna i powiedziała że to moja wina bo mam złą dietę więc przez tydzień jadłam suchary i gotowane żarcie i co....kolki były dalej! Potem zaczęłam jeść w miarę normalnie tylko bardziej delikatne rzeczy i jest trochę lepiej. Nadal Mały się męczy czasem ale jest poprawa a i podaję mu bobotic a testowałam plantex, lefax, infacol, debridat i bobotic najlepszy może dlatego że jest najmocniejszy z nich wszystkich. A i Synusia noszę w huście- super sprawa jak się jest zdanym tylko na siebie A to ja z moim Synusiem
|
#1526 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W tym zdaniu sama zauważyłaś, że to droga donikąd, po prostu tak nie rób Co do mamy i Jej rad , ja jak karmię, w pokoju oprócz nas, może być tylko mój mąż, nikt więcej, polecam Cytat:
![]() Wychodzi na to, że mój synek też jest inny, może nie marudzi, jak się Go nosi, ale się nie pcha na ręce ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
Będę, bo jest za co Całe szczęście u nas urzędowe sprawy załatwia Małż ![]() Serafinek śliczny Jaką masz chustę?
|
|
|
#1527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a Serafin dziękuję za komplement chusta jest firmy red castle- elastyczna i bardzo miła w dotyku polecam tylko droga bo kosztowała 215 zł ale się przydaje więc nie żałuje zakupu
|
|
#1528 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#1529 |
|
Zadomowienie
|
Witaj po bardzo dlugiej przerwie.
Podczytuje watek, ale jakos pisanie mi nie wychodzi. Moj Kuba skonczyl wczoraj miesiac. Kolki nas nie mecza, nie wiem czy nie mamy ich czy tez dziala Espumisan ktory ja biore i Ifacol ktory bierze maly. Karmimy sie piersia. Poczatki byly ciezkie, ale sie udalo. Kubus w ciagu miesiaca przybral 1,2kg, wiec wiem, ze mam mleka pod dostatkiem. Choc bywa, ze maly jest lenowy i nie chce mu sie ciagnac.Ladnie przesypia noce. Generalnie jest pogodnym dzieckiem. Mamy maly problem z samodzielnym zasypianiem. 2 razy na 10 zasnie sam poza tym potrzebuje wspomagania(albo troche na rekach, na szczescie krociutko, albo przy cycu). Przeczytalam ksiazke "Jezyk niemowlat" Tracy Hogg i chcialabym wprowadzic w zycie jej plan. I tu mam pytanie. czy ktoras z mam spotkala sie z tym w praktyce i czy to dziala? Interesujaco wglada rowniez pomysl z ksiazki "Zasniej wreszcie", ale wydaje sie byc nieco jakby brutalniejszy. Prosilabym mamy o jakies pomysly, zeby nauczyc malego samodzielnego zasypiania i jak mu bardziej uporzadkowac dzien. A i jeszcze mam pytanko, czym traktujecie potowki. Maz wzial Kube na spacer i go przegrzal. I pojawily sie malenkie krostki w zgieciach raczek i na karczku. Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki. Zalaczam zdjecia mojego ju miesieczego syneczka.
|
#1530 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Ulcia witaj
synus oczywiscie slodki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

Ciągle marudzi, spać nie chce a wygląda na śpiącego...już nie mam pojęcia co mu jest....nie wygląda na chorego..... Jestem wymęczona i zrezygnowana. Nie tak sobie wyobrażałam macierzyństwo. Myślałam że z czasem bedzie lepiej a jest z każdym dniem gorzej...znów ryczeć mi się chce....Próbuje już wszystkiego i pomysły mi się kończą...Co ja robie źle? 
koszmar!
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

kuruj sie !! moze niech tż zajmie sie malym a ty sie wyspij to sie lepiej poczujesz

trzymam za udane chrzciny!
ups! coś mi sie pokiełbasiło!
... tak to jest jak się robi pieć rzeczy na raz 
, nie liczac tych wszystkich zaszczyków, pobierania x razy krwi zgłówki... Jeszcze teraz płakac mi sie chce...