![]() |
#1771 |
Raczkowanie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
a żeby odprowadzac ten cholerny podatek (tzn. mama za mnie) muszę jeszcze rejestrować DG? czy można po prostu sprzedawać i latać co miesiąc do urzędu?
---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- A jeżeli nie bedę miała zarejestrowanej DG to da się porostu sprzedawać i co miesiąc odprowadzać podatek? czy po prostu dac sobie siana do 18? Edytowane przez alisja6 Czas edycji: 2009-09-12 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1772 |
www.dulcedo.pl
|
Jeśli mama za Ciebie to ona musi mieć DG, podpiełabym się pod mamę i działała pod jakimś psełdonimem markę wyrobisz i w razie kontroli mama będzie miała rachunki. To mi do głowy przychodzi.
#1773 |
Raczkowanie
|
Ale to dużo roboty mama musi mieć DG (nie wiem czy się zgodzi) Bo to chyba trochę trwa takie założenie DG? Chyba poczekam do 18 i będę sprzedawać kolczyki koleżankom po kryjomu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1774 |
Zakorzenienie
|
I niestety niepredko sie zmieni...
#1775 |
Raczkowanie
|
Jeśli w ogóle się zmieni... ale się nasprzedawałam przez ten internet po cholerze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1776 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli będę sprzedawała wyłącznie znajomym to w Galeriach nikt znać mnie nie będzie i kiedy już założę DG to znowu długo to potrwa nim ktoś mi zaufa jako twórcy. Znajomi nie zawsze kupią (zwłaszcza gdy ma się niewiele koleżanek, które stać na droższą biżu choć raz w miesiącu) i wówczas będzie to błędne koło. W galeriach jest dziennie mnóstwo oglądających. Ech, ja to już jestem ogłupiała totalnie. Nie stać mnie by nadwyrężać domowy budżet i opłacać DG bez dochodów. A chcę znowu zarabiać tak jak kiedyś (przed ciążą). W tej mojej dziurze (mieście gdzie mieszkam) to sobie ewentualnie mogę w łeb strzelić ![]()
![]() |
#1777 |
www.dulcedo.pl
|
Są pewne dylematy których się nie przeskoczy, rozumiem te dylematy sama rozwijam firmę i nie powiem, żebym kokosy robiła wręcz powiem że balansuję na granicy. Ale ja przy sprzedaży nie ograniczam się do internetu jeżdżę na giełdy itd. A co do rozwiązania w sprawie sprzedażny bez działalności i kasy proponuję wybrać się do jakiegoś stowarzyszenia rzemieślniczego wiem, że będąc zrzeszonym lub posiadając tytuł artysty plastyka można inaczej się rozliczać niż kasa fiskalna. Ale nie zgłębiałam tematu, jest nawet pewien pan który sprzedaje srebrne wyroby w jednej z galerii handlowych w Warszawie bez kasy tłumaczył mi że z tego powodu - niestety więcej powiedzieć nie umiem. trzeba nawiedzić kilka biur księgowości może maja na to jakiś pomysł.
![]() |
#1778 |
Raczkowanie
|
przepraszam za wiadomość niezwiązana z tematem, ale nie wiem gdzie mogłabym umieścić swoje pytanie. Chodzi mi o to, że szukam bezpośredniego kontaktu z jedna z artystek wykonująca torebki. Artystka ta jest reklamowana przez jedną z galerii internetowych, która bardzo skrzętnie ukrywa dane swoich podopiecznych. Chciałbym nawiązać z tą panią kontakt w celach handlowych. Może wiecie w jaki sposób możną ją odszukac? Dodam, że przekopałam inne galerie, (które pozwalaja na podpisywanie prac nazwiskiem) ale nic to nie dało. Chętnie podałabym pseudonim którym posługuje sie artystka, ale nie wiem czy mogę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1779 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1780 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1781 |
Raczkowanie
|
szukałam juz, niestety bez sukcesu. Występuje tylko w galeriach i pod pseudonimem, żadnych dodatkowych danych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1782 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1783 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja niestety nie mogę sobie pozwolić na koszty większe od dochodów i na dokładanie z domowego budżetu ![]() Od kilku dni już mnie głowa boli od myślenia i kombinowania. Lecz cóż ja wykombinuję nie mając sprzedaży ![]()
![]() |
#1784 |
Przyczajenie
|
Co sądzicie o galerii Arsneo.pl ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1786 |
Zakorzenienie
|
Bardzo pozytywna i miła galeria
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1787 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Raczkowanie
|
Co sądzicie o sklepie korallo.pl? Chciałabym kupić tam trochę srebra i swarków, ale boję się w ciemno (nigdy tam nie kupowałam) . Myślę o zakupach za 400zł. Jakie macie doświadczenia z tym sklepem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1789 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Do dzisiaj mi zresztą nie oddali pieniędzy za reklamowane elementy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1790 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- a co powiecie o sklepie onyks.eu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Rozeznanie
|
To nie ten wątek! O wielu sklepach internetowych dużo zostało już powiedziane. Trzeba poszukać w wątku wskazanym przez Clementinne.
#1792 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was wysyłała ostatnio może zgłoszenie do Modnej? Wysłałam swoje 2 tygodnie temu i troszkę zaczęłam się już stresować brakiem odpowiedzi, tzn. zastanawiam się czy zgłoszenia powtórne też za każdym razem doczekują się odpowiedzi czy też jeżeli w dalszym ciągu pracom czegoś brakuje po prostu są pomijane, bo rozumiem, że mogą spotkać się z irytacją rozpatrującej.
#1793 |
Rozeznanie
|
Z tego co wiem to Modna zwraca szczególną uwagę na zdjęcia. Mają być ostre, jasne, kolory nie przekłamane, no w ogóle cud miód i orzeszki
![]() Oczywiście prace też muszą być wykonane poprawnie z dbałością o szczegóły ale z tego co widziałam w Twoim wątku to tego Ci nie brakuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1794 |
Rozeznanie
|
będę odpisywać na zgłoszenia w przyszłym tygodniu - cierpliwości
![]() teraz wprowadzamy duże zmiany i kończymy właśnie nad nimi prace i będziemy przyjmować nowe osoby, jak już wszystko ruszy ![]()
#1795 |
Zakorzenienie
|
No a ja dziś dostałam swój pierścioneczek zamówiony u Nibylandii w Modnej
![]() Eh...... zauroczyłam się pierścionkiem i nie zwróciłam uwagi na takie drobiazgi w wykonaniu ;] Carga z jednej strony jest tak wymęczona,że szok. W dodatku, nie jest ona zlutowana ( na zdjęciu widać, ale nie sądziłam,że to będzie taki odstęp). Na obrączce widać,ze chyba lut na nią skapnął, bo jest taka "plama" Ale jestem zadowolona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 |
Rozeznanie
|
lut by dał się usunąć, jeśli jest to plama to jest to najprawdopodobniej tzw. zud ... jest to tlenek miedzi (twardy i kruchy) trudny do usunięcia, tworzy się gdy miedź zawarta w srebrze odciąga tlen podczas lutowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1799 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1800 |
Zadomowienie
|
"Są pewne dylematy których się nie przeskoczy, rozumiem te dylematy sama rozwijam firmę i nie powiem, żebym kokosy robiła wręcz powiem że balansuję na granicy. Ale ja przy sprzedaży nie ograniczam się do internetu jeżdżę na giełdy itd. A co do rozwiązania w sprawie sprzedażny bez działalności i kasy proponuję wybrać się do jakiegoś stowarzyszenia rzemieślniczego wiem, że będąc zrzeszonym lub posiadając tytuł artysty plastyka można inaczej się rozliczać niż kasa fiskalna. "
Można się zgłosić do jakiegoś ośrodka kultury, który ma koło twórców ludowych i jesli wystawiają stoiska na różnych imprezach, to można sprzedawać jako twórca ludowy. Wtedy jest to legalne bez DG. NIe jest to idealne wyjscie ale zawsze jakieś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.