|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
|
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Betii mnie też nie ruszają te rzeczy.Piję z kimś kawkę,stawiam ciasteczka i niech sobie jedzą
![]() Teraz cały czas sobie stoją na stole wafelki i mnie nie kuszą,sama je dziś kupiłam Ćwiczę silną wolę |
|
|
|
#603 |
|
Zadomowienie
|
Ja będe dziś ćwiczyć 50 min na rowerku a mam dzień białkowy
myślę że nie umrę od tego. Z resztą ćwiczyłam w tym tygodniu tylko 2 razy.;/
|
#604 |
|
Raczkowanie
|
witam was dziewczynki,
Przeczytalam ksiazke bardzo uwaznie i chce sie przygotowac do diety Dukana, a to bedzie moja pierwsza dieta w zyciu, wiec chce do tego podejsc powaznie ( z reszta Dukan przestrzega przed czestym dietowaniem sie) prosze poradzcie mi, gdzie wy kupujecie:
Czy wy serio pijecie cole light i chudniecie? mozna ja pic codziennie?
|
#605 |
|
Raczkowanie
|
Witam Proteinki
![]() Dawno się nie odzywałam, ale czytam co piszecie praktycznie codziennie. Strażniczki działają za mnie więc nie muszę zabierać głosu hi hi! Chodzi mi oczywiście o czytanie książki, bo bez tego ani rusz... Wiadomo że pewne rzeczy mogą umknąć, dlatego warto do niej zaglądać gdy ma się wątpliwości Ale to już pewnie wiecie.... Gdzieś tu na forum poruszony był temat wędliny.... i ktoś odparł że tylko drób czy indyk. Otóż, kochane Dukan piszę o chudych wędlinach które mogą być: z kurczaka, indyka jak również wieprzowe. Oczywiście pod warunkiem że nie przekroczą 4% tłuszczu.Takie wędliny - pakowane z pełnym opisem procentowym - mozna dostać w Biedronce i Lidlu. Są pyszne, zwłaszcza: szynka konserwowa i szynka z wędzonego kurczaka (tylko 2% tłuszczu) - obie z Biedronki. Szczerze polecam
|
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
ooo, kredka, dzięki
![]() właśnie moje kotlety z mięsa mielonego 'doszły', zjadłam ogromną ilość, jednak jak coś smakuje to apetyt powraca. polecam. kupiłam mielone mięso z indyka 7% w Piotrze i Pawle (pakowane), ale smażyłam na grillu więc jeszcze trochę wypłynęło, takie mięso mieszam z jajem, przyprawami (troszkę soli, dużo pieprzu i majeranku) oraz z pokrojonymi drobno i podsmażonymi na teflonie pieczarkami i cebulą.
|
#607 |
|
Zadomowienie
|
ja juz zglupialam... niewiem czy stosowac ta diete i czy w niej wytrzymam...
|
#608 |
|
Rozeznanie
|
Witam was dziewczęsta
Dziś jest pierwszy dzień moje iety (fazy I) jakoś sie trzymam i zamierzam w tym wytrwać . O kilku dni was obserwuje i wkoncu postanowiłam sie przyłączyc i zrzucic te zbędne kilogramki a jest ich troszke bo aż 8 kg . I z tym wiąrze sie moje pytanko ile powinna trwać faza II ?
|
#609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam. Startujemy z tej samej wagi;P i mamy taki sam cel ![]() Faza II to o ile mi wiadomo powinna trwać aż do osiągnięcia upragnionej wagi.
|
|
#610 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też się nim raczę,u mnie jest w sklepie obok mnie---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
Ja też nie spotkałam się z serkami o niskiej zawartości tłuszczu,kupuje tak jak Eliza piątnicę 3% i ser biały0% i często właśnie taki ser wkładam do miksera dodaję troche jogurtu i mam chomogenizowany---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
gratuluję!Ja też jestem zachwycona tą dietą |
|||
|
|
|
#611 |
|
Raczkowanie
|
Z tymi serkami,jogurtami i twarożkami to czasem ciężko coś odpowiedniego znaleźć. Prawie w każdym sklepie są w moim mieście jogurty 0%,ale owocowe z naturalnymi już gorzej,a jak już znajdę to ma węgli tyle co białka.Jak już wcześniej pisałam serki homogenizowane 0% kupuję w Stokrotce.W Lidlu znalazłam super mięsko w plastikowym pudełeczku,plasterkowane z gotowanej piersi indyka.
|
|
|
|
#612 | ||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
To mamy podobnie,bo ja też dzisiaj nakupiłam różnych słodkości,przyjechała rodzinka i sobie jedli ,a ja jadłam placuszki |
||
|
|
|
#613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oleju parafinowego jeszcze nie kupowałam... Serek bez tłuszczu już ktoś podał ale ostatecznie można też kupować takie z zawartością do 3%. Właśnie dziś taki ustrzeliłam w Tesco i zamierzam zrobić jakiś deser, bo najczęściej ze słodkości mam jogurtowe ptasie mleczko
|
|
|
|
|
#614 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Serek homo bez tluszczu chyba sie nie znajdzie, bo homogenizowanie przetworow mlecznych polega na rozdrabnianiu duzych czasteczek tluszczu zawartych w mleku. Takie rozdrobnione czesteczki tluszczow omijaja proces trawienia i przenikaja do krwi. Wiec, jesli dobrze rozumiem, od tego tluszczu sie nie tyje. Gorzej od figury bedzie sie mial natomiast uklad sercowo-naczyniowy :/. No i znowu wyszlo, ze strasze. A wcale nie chcialam ![]() EDYCJA: A teraz doczytalam, ze jednak istnieja 0%, wiec probuje zrozumiec jak one sa homogenizowane, jesli nie maja tluszczu. Czy ktos moglby spisac sklad takiego serka? Bede wdzieczna
...:::not just another face in the crowd:::... ____________ kg do zrzucenia 15.07.09 \/ 34 33 32 3130 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20.... 1 0 ![]() ------------------------/\ 26.10.09 (ruszylo!!) Edytowane przez margaretkaat Czas edycji: 2009-09-12 o 22:07 |
|
|
|
|
#615 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=chelbia;14205376]witam was dziewczynki,
Przeczytalam ksiazke bardzo uwaznie i chce sie przygotowac do diety Dukana, a to bedzie moja pierwsza dieta w zyciu, wiec chce do tego podejsc powaznie ( z reszta Dukan przestrzega przed czestym dietowaniem sie) prosze poradzcie mi, gdzie wy kupujecie:
Więc olej ja kupuję w aptece.Serek homogenizowqany z firmy ostrawia0%,lub kupuje twaróg 0% z piatnicy wkładam go do miksera dodaję troszeczkę jogurtu i już mam homogenizoawany.U mnie tez są kostki z mniejszą zawartością tłuszczu ,ale ja jeszcze nie kupowałam.Jeśli chodzi o colę to czasem ją piję,ale nie czesto |
|
|
|
#616 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj na proteinkach
śniadanie: jajecznica z 3 jajek z chudym serkiem żółtym(chyba go unikamy prawda?) obiad: duży jogurt naturalny z twarogiem półtłustym+słodzik do smaku posiłek: omlet z otrębami z tuńczykiem z puszki kolacja: jajecznica z 2 jajek, serek wiejski, jogurt naturalny, troszkę serka do tego: 2 l czerwonej herbaty, 3 l wody mineralnej
|
#617 |
|
Raczkowanie
|
ja już dziś zaliczyłam 8 dzień I fazy, miałam od jutra startować z drugą ale przeciągnę jeszcze jutro
w ogole to mam pytanie, czy nie miałyście jakis problemów żołądkowych po zjedzeniu warzywa po 9 dniach odwyku?;p
|
|
|
|
#618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie.
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#620 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Owszem jak przechodzę na p/w to mnie tak jakoś wzdyma,tak mam za każdym razem ,ale to tylko w pierwszych dniach |
|
|
|
|
#621 |
|
Zadomowienie
|
Nie lubię mięsa poza szynką. A fileta nie było. Później poszłam na zakupy.
|
#622 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak dlamnie to ten ser żółty i twaróg półtłusty to tragedia |
|
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
No ja myślę,że się tak cały czas nie odżywiasz
![]()
|
|
|
|
#624 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje za ciepłe powitanie
kuleczka18 a jaki obrałas system? bo ja sie zastanawiam na 5 ni pierwsza a pózniej 1/1 II fazy
|
#625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
System 5/5.
|
|
#626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No widzisz bez Ciebie ani rusz,ja też byłam święcie przekonana że tylko wędliny z kurczaka i indyka,jak mi bardzo miło że się myliłam .
|
|
|
|
|
#627 |
|
Zadomowienie
|
Szkoda, że Lidla i Biedronkę mam daleko bo chętnie bym takie wędlinki zakupiła
No trudno, popatrzę gdzieś w swoich sklepach, może coś podobnego znajdę...
|
|
|
|
#628 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Skład:serek homogenizowany,substancje zagęszczające:E412,E410,ż elatyna wieprzowa,regulator kwasowości:E330 Wartość odżywcza w 100g:wartość energetyczna 60kcal,zawartość białka 12g,węglowodanów 3g,tłuszczu 0g |
|
|
|
|
#629 |
|
Raczkowanie
|
a jak to jest z tymi otrebami?? bo ja jakos nie umiałam znalesc tego w ksiazce.. mam wersje na kompa a tuc czyta mi sie trudno z dwojka małych dzieci :P moga byc otreby przenne?? i to musowo trzeba jesc codziennie 3 łyzki ??
![]() a jak sobie radzicie z napadami głodu gdzies w drodze?? np. ja chodze z dzieciakami na spacer i czasem zajmuje mi to ładnych pare godzin i zastanawiam sie co moge jako przegryzke sobie kupic?? czy wielkim grzechem było by wypicie jakiesgos jogurtu do picia owocowego ?? albo smakowego jakiegos?? kawowy lubie bardzo :P to chyba lepsze rozwiazanie niz kupno drozdzowki czy batonika nie ?? ![]() a tu juz padło jakies pare stron wczesniej to pytanie ale raczej nie widzialam odpowiedzi :P co jecie do obiadu do miesa zamiast ziemniakow?? zeby na tym talerzu nie było zbyt pusto moze jakas sałatka?? tylko jaka ?? narazie to mam wymyslone jajko szyneczka i jogurt naturalny a co jeszcze by tam dac to nie wiem moze twarog chudy?? i jeeszcze pytanko na temat przypraw wszytskie mozna?? typu do gyrosa albo do grila?? te przyprawy do kurczaka curry i tym podobne tez??
|
|
#630 |
|
Zadomowienie
|
A ja się strułam winem przedwczoraj. Wypiłam niewiele, a miałam objawy potężnego kaca, w związku z czym najpierw przez cały dzień jadłam bułke na raty i piłam sok pomidorowy, a potem zjadłam kilka parówek przed snem. dziś juz białkowo jadłam, ale mało, brzuch nadal mnie pobolewa. Teraz sobie zasunę ciepłe kakao do łóżka i będzie ok, mam nadzieję. Trzymajcie się proteinki
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

Nie ładnie
.

myślę że nie umrę od tego. Z resztą ćwiczyłam w tym tygodniu tylko 2 razy.;/

Oto i on:

.