|
|
#181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Widzę, że niektóre z Was już były na wizytach i mają pierwsze zdjęcia swoich maleństw
A ja zdecydowałam, że pójdę do tego drugiego gina i sama się przekonam co mi bardziej pasuje... na środę 16 września o 16 mam umówioną wizytę
Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2009-09-10 o 17:05 |
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Puma13 hihi ale gafe wanełam
yolanda9 j tez dopiero w przyszłym tyg idę troche sie boje bo dawno nie byłam ale mam nadzieje ze jest dobrze i ze mojej fasolince nic nie zagraża Biricchina czytałam ze niektóre to nawet z łozka wstac nie moga tak je boli i ze niby to nie ciagły bol tylko krótkotrwały i że niby to nic groznego luteinka no spa i do łozeczka Ja mam problem bo do tego gina ide tez 1 raz wiec nie mam z nim kontaktu była tylko rejestracja a chciałam sie cos was zapytać macie czasami( te dziewczyny które sa w 5 lub krótko po 5 tyg albo te które pamietaja) biały jak mleko śluz bez zapachu nie jest go duzo i nie ciagle ( dzis sie wystraszyłam ze to cos złego i ze krew bo i podbrzusze mnie boli jak na okres ) ale to był włsie ten biały sluz . Niby na necie pisze - biały śluz - Pod wpływem zmian hormonalnych często dochodzi do zmiany ph pochwy na zasadowe oraz do pobudzenia wydzielania gruczołów znajdujących się w pochwie i szyjce macicy. Pojawić się wówczas może większa niż zazwyczaj ilość wydzieliny pochwowej, zawierającej śluz szyjkowy oraz złuszczone komórki nabłonka. Jest ona zazwyczaj bezwonna o zabarwieniu przeźroczystym lub białawym.
|
|
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
Edzia, u mnie to raczej wszystko jest przezroczyste, ale każda to inaczej przechodzi. Jak masz możliwość to zadzwoń do gina i zapytaj, na pewno cię uspokoi. I nie kracz bliźniaków, bo nie dam rady z trójką dzieci
|
#184 |
|
Przyczajenie
|
Zdjęcie było robione w 7 tyg i 4 dni
, przynajmniej tak pisało na samej fotografii ![]() Niestety nikt jeszcze nie wyznaczył mi terminu, mam nadzieje, że w przyszłym tygodniu jak pójdę z wynikami to wreszcie coś się dowiem więcej ![]() ![]() Dziękuję za ciepłe słowa i życzę Wam prześlicznych fotek swoich fasolek. ![]() A właśnie jakie badania Wam zlecili do wykonania?? Mi na razie mocz, morfologie, OWA, HBS, glukoze i grupę krwi ( w sumie nie wiem czemu, skoro już mam na to papierek :P mam RH- ). Nie wiem, czy to nie za mało.... z tego co czytałam.... |
|
|
|
#185 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Uśmiechnięta, ja sama robiłam morfologię, toxo, mocz, plus jeszcze bete dorzuce i z wynikami pójdę do ginki... Grupę krwi znam swoją i J. bo krew oddawaliśmy w krwiodawstwie... O kolejnch badaniach sie dowiem już na wizycie...
Zapisałam się do gin na 23/09 i to akuat na NFZ... Pierwszy raz będę iść do faceta i zobacze czy wytrzymam i czy w ogóle fcet okaże się fachowy.... Najpierw czeka mnie wizyta u ginki prywatnie i to już za 4 dni
|||||||||||||||||||||
|
|
#186 |
|
Przyczajenie
|
No właśnie ja też oddaje krew i mam papierek odnośnie grupy krwi, ale lekarz machnął na to ręką i kazał zrobić nowe ...
Ja właśnie teraz zbieram się na zrobienie badań ![]() miłego dnia dziewczyny |
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
hej
zgadnij_MS wiem ze na grupe krwi trzeba papier a nie tylko wiedze, ja robilam jeszcze cytomegalie bo mam niestety kontakt z chorym w stanie wegetatywnym a to sprzyja zakazeniom. na szczescie wszystko ok ja tez mam Rh- ale moje dziewczyny maja krew po mnie wiec mam nadzieje ze nie bedzie problemu i tym razem
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2009-09-11 o 10:16 |
|
|
|
#188 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tak mialam ale przeszlo (teraz 7tydz.)... i bole na @ i sluz ale sie teraz troszke mniej zrobilo ale to podobno normalne... nie masz sie czym przejmowac
|
|
|
#189 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||||||||||||||||||||||
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
memka87 dzieki uspokoiłas mnie ja była pobrac krew
wow i nawet nie bolało i nie zasłabłam tak pieknie Pani pielegniarka krewke pobrała ![]() usmiechnie_ta mniej wiecej sama umiesz sobie ustalic termin http://www.byckobieta.pl/jak-ustalic...u-dziecka.html ![]() ja tez wiem jaka mam grupe krwi ale chyba bede musiała jeszcze raz miec robione głupio bo ja sie boje igły ![]()
|
|
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy macie takie uczucie, że chwilami twardnieje brzuch?, tak dokładniej, to samo podbrzusze, bo się zdenerwowałam...
|
#192 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny odżyłam!! Ostatnie 2 dni czułam się okropnie, ale dzisiaj czuję się super
Puma13 ale jakie to uczucie? Coś temu towarzyszy? |
|
|
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
Biricchina, coś jakby rozpychało mnie od środka i odpuszczało. Wtedy czuję, że na chwilę, mam tak jakby twarde podbrzusze. W sumie, to nawet nie boli, ale takie dziwne to jest uczucie.
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- To super, że czujesz się już lepiej, żeby już tylko tak zostało
|
#194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba macica mi się rozciągała, 2 dni non stop bolał mnie brzuch jakbym miała mega zakwasy!! Polepszyło mi się już, apetyt chyba wrócił, zjadłam dzisiaj wieeelkieeego pączka, ale ciiii
|
|
|
|
|
#195 |
|
Zadomowienie
|
Pewnie mnie też się rozciąga, a ja nie potrzebnie panikuję. Ja też dzisiaj mam apetyt na słodkie
|
#196 |
|
Rozeznanie
|
PRZYŁĄCZAM SIE DO MAJÓWEK
test pozytywny=@-brak i jestem w ciąży termin 22maja. jak umowie sie na pierwszą wizyte 1paż. to będzie ok czy iść wcześniej? a właśnie ja tez troche zakuje w brzusiu a ja okropnie panikuję. ![]() |
|
|
|
#197 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() i życzę braku zbędnych wrażeń :P:P ( )i szczęśliwego wzrostu fasolki. Ja byłam na pierwszej wizycie w 5 tyg., aby potwierdzić ciążę , ale z tego co zauważyłam wystarczy być na pierwszej wizycie przed 8 tygodniem ![]() ( ale na pewno przed 10 tyg.) |
|
|
|
|
#198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witamy na wąteczku!Co do terminu wizyty, to pierwszy października jest oki i może nawet serducho już będzie A bóle i kłucie w brzusiu też miałam, ale po kilku dniach przeszły, także jeśli nie towarzyszą im jakieś plamienia czy krwawienia, to raczej nic złego nie powinno się dziać ![]() A gdzie się podziewa eniggma?? Bo tu trzeba listę uaktualnić
Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2009-09-12 o 09:36 |
|
|
|
|
#199 |
|
Przyczajenie
|
Witam koleżanki i serdecznie gratuluję. Ja jestem w 22 dniu cyklu i niecierpliwie czekam na wynik ponieważ staram się o dzidzusia. Mam nadzieję że się uda i będę mogła dołączyć do Waszego zaszczytnego grona Mamuś majowo-czerwcowych
To czekanie strasznie się dłuży a ja już chciałabym wiedzieć ))
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki.
Ja na razie tak nieśmiało tu u Was... Pytanie mam - jak to jest z tymi Waszymi tygodniami ciąży? Piszecie, że macie 6-7 tyg. a terminy na maj. Ja mam dopiero 2 tyg. i parę dni od zapylenia, a wg. kalkulatora termin na 18 maja. To skąd te ciąże Wasze mają po 7 tyg? Jak to liczycie? Tak jak gin, od początku cyklu ostatniego?? Albo ja źle liczę, albo kalkulator coś nie halo. Albo czegoś nie rozumiem.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-09-12 o 21:09 |
|
|
|
#201 |
|
BAN stały
|
dziewczynki prosze o dane do listy
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba tak jest.
Ja też sztywnieję, jak tylko brzuch się napina. Taka "choroba" świeżych przyszłych mam. ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Dziewczyny, czy Wy też biegacie do wc co chwilę? Chyba za wcześnie na to, a ja ganiam jak kot... Dziś w nocy 4 razy wstawałam, taki mam ucisk na pęcherz.
![]() I ssanie w żołądku, że masakra. ![]() |
|
|
|
#203 |
|
Przyczajenie
|
No to ja też nieśmiało dołączam do majowo-czerwcowych
po dwóch latach starań pozdrawiam wszystkie mamuśki
|
|
|
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
Bela, witaj jeszcze raz
![]() Kropka, witaj Tak, liczymy tak jak lekarz, czyli od pierwszego dnia cyklu (pierwszego dnia@). Też częściej chodzę do wc, ale nie aż tak często, jak np w pierwszej ciąży. To jak najbardziej normalne. Justi_Mal, trzymam kciuki za twoję fasolkę i żebyś szybciutko do nas dołączyła. A mnie do objawów, dołączyło pobolewanie piersi od wczoraj, ale ogólnie, to nie jest źle. Muszę zapytać lekarza, bo zauważyłam, że jak siedzę z pół godz w samochodzie, to zaczynają mnie boleć plecy, wydaje mi się, że to troszkę za wcześnie na takie dolegliwości. Macie może podobnie? ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Bezmienna, witaj. który to tydzień?
|
#205 |
|
Przyczajenie
|
Tak długo, że w czerwcu pogodziłam się z myślą, że nie będę mamą. No i proszę
7tc. Mój lekarz się stwierdził jedno: najlepsza antykoncepcja to chcieć mieć dzidzię
|
|
|
|
#206 |
|
Rozeznanie
|
witam w niedzielę
właśnie ja z objawów to też lekkie pobolewania brzucha i jak coś dłużej robie bez odpoczynku to tez wlaśnie te plecy dają znać a ja panikuje i lece do wc sprawdzac czy ok. bo bóle brzucha i pleców to tak jak na @ ![]() kurcze troche w szoku jestem bo pierwsza moja ciąża nie była łatwa. pozdrawim mamuśki. fajnie mi sie ułożyło bo będe mamą majowo-czerwcowa w 100% bo z czerwca już mam a teraz z maja będzie. a i mamuśki będziemy miały najcudowniejsze prezenty na DZIEŃ MAMY. Edytowane przez bela14 Czas edycji: 2009-09-13 o 07:15 |
|
|
|
#207 | ||||
|
Zadomowienie
|
witaj Kropeczko!
![]() Cytat:
![]() yolanda9( Jola, 28lat) tp.14.05.2010r. Ten termin porodu to na razie według kalkulatora ![]() Cytat:
![]() Cytat:
początkowo myślałam, że za dużo piję bo jestem(a raczej byłam na diecie) i wtedy musiałam dużo pić...ale teraz wydaje mi się, że to i jedno i drugie![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
witam serdecznie nowe mamusie
wiem ze niepokoi was wiele rzeczy, ale spokojnie, z pewnoscia jest wszystko ok, a jesli intuicja podpowiada wam ze cos boli bardziej niz powinno to niech lekarz rozwieje wasze obawy, najwazniejszy jest spokoj mamy ( sama nie wierze ze to pisze )puma o ktorej masz jutro wizyte? ja ide na 11 i juz tylko o tym mysle
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to już rozumiem. W takim razie mam 5tyg. ![]() Brzuch ciągnie nadal. Rzadziej ale ciągnie. I temp. ciała mam trochę wyższą niż normalnie. |
|
|
|
|
#210 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Witam Kropkę, Bele, Bezimienną ![]() Kropko ja liczę od ost @... Justi_Mal trzymam ![]() Suwaczek pokazuje mi 6 tydzień, czyli wg różnych teorii to skonczyła 6 tydzien, jestem w 7 tygodniu albo jestem w 6 tygodniu... Juz sama nie wiem jak powinno być prawidłowo liczone.... Miłej niedzieli
|||||||||||||||||||||
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:13.

i ze mojej fasolince nic nie zagraża
). 

)
A bóle i kłucie w brzusiu też miałam, ale po kilku dniach przeszły, także jeśli nie towarzyszą im jakieś plamienia czy krwawienia, to raczej nic złego nie powinno się dziać
po dwóch latach starań