powiekszenie piersi!wazne pytania! - Strona 230 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-13, 15:59   #6871
Masza711
Zadomowienie

Dot.: powiekszenie piersi!wazne pytania!

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
Masza, masz co pokazac to mi sie zachciewa, 25 latko

Ostateczny wybor ma byc w lipcu wiec wtedy dopytam i wtedy dopiero wszystko bedzie dobrane, jakos tak mi teraz to pytanie przyszlo do glowy, jak juz dr mnie pomierzy i dobrze wymaca to mysle ze dobierzemy co i jak trzeba. Hehe teraz przynajmniej konsultację mam gratis Bo zaliczka wplacona, jak zrezygnuje to doktorowi sie zwroci za konsultacje
A nie ma takiej opcji bys zadała to pytanie mailowo? Masz wtedy sporo czasu na przemyslenie, doczytanie i podjecie decyzji...
Masza711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 16:20   #6872
MyaDiva
Zakorzenienie

Moli-Skarbie, dobrze słyszeć że u Ciebie już dobrze i piersiątka dochodzą do siebie. Jeśli chodzi o te torebki to do tego co napisała Ruda dodam jeszcze słówko. Proces tworzenia zaczyna się w pierwszym tygodniu po zabiegu. Są to z początku mikroskopowe wartości-dlatego trzeba na początku tak uważać. W tym okresie przy naderwaniu, przeciągnięciu ból będzie niewielki a jednak miejscami proces musi się zacząć od nowa-a to sprzyja nieprawidłowemu otorbieniu (ztwardnieniu torebki). Po 3 tyg torebką jest juz otoczony cały implant-jest cieniutka i zaczyna się jej budowa. Po 4 msc powinna być już na tyle mocna, że nic nie powinno jej grozić przy normalnym postępowaniu.Jednak cały proces wytwarzania torebki kończy się po roku!!!! a w przypadku młodego organizmu nawet 1,5 roku.
Tak to wygląda teoretycznie. U niektórych jednak torebki są słabe-dłużej sie budują,czasem zosają już słabe, niekiedy dochodzi do otorbienia np jednego implantu a w drugiej piersi wszystko jest ok.
U mnie moje torebki oglądał lekarz tydzień przed pęknięciem-były mocne, pochwalił je. Jednak kieszenie-wyglądały na za dużą. I być może dlatego implant wymusił inną pozycję i stworzenie nowej torebki w tej dużej kiszeni.

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Maszeńko - Słoneczko buziaki ogromne biegnę teraz na obiadek do rodziców, jak będziesz miała wieczorkiem chwilkę to zajrzyj do nas

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 16:27   #6873
Masza711
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
Maszeńko - Słoneczko buziaki ogromne biegnę teraz na obiadek do rodziców, jak będziesz miała wieczorkiem chwilkę to zajrzyj do nas
MYA-dzielna wojowniczko-i ja sciska To forum jest FANTASTYCZE i to Wy o tym stanowicie Ja thx za to ze mogłam poznac osobiscie Ciebie i Listopadową Wieczorkiem...bede robic to co tygryski lubia robic najbardziej... Ale wpadne jutro
Masza711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 16:31   #6874
evitanna
BAN stały

Dziewczyny, ile czekacie na operację od chwili pierwszej konsultacji - założywszy, że wówczas jesteście 100% zdecydowane? Chciałabym jakoś sobie życie zaplanować, w lutym/marcu czeka mnie egzamin zawodowy, z kolei w lato nie chciałbym mieć operacji np w lipcu. Czy można jakoś to sobie ustalić, zaplanować?
evitanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 17:37   #6875
Agnessa30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evitanna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ile czekacie na operację od chwili pierwszej konsultacji - założywszy, że wówczas jesteście 100% zdecydowane? Chciałabym jakoś sobie życie zaplanować, w lutym/marcu czeka mnie egzamin zawodowy, z kolei w lato nie chciałbym mieć operacji np w lipcu. Czy można jakoś to sobie ustalić, zaplanować?
Wszystko zalezy od lekarza, kliniki, twojej sytuacji i innych czynnikow.
Ja mialam konsultacje 30min przed zabigiem , ale tylko dlatego, ze niestety nie mieszkam w PL i ze wzgledu na prace nie moglam wybrac sie na konsultacje, a poza tym prawie w ostatniej chwili zmienilam wybor kliniki i doktorka , czego dzisiaj wcale nie zaluje. Przed terminem zalatwilam wszystko telefonicznie i mailowo.

Agnessa30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 18:29   #6876
malinowa83
Przyczajenie

witam wszystkie mile Panie
zdecydowalam sie na operacje, jestem z warszawy i podstawowe poytanie
DO KOGO WARTO? czy znacie kogos kogo mozna polecic lub powod dla ktorego warto wyjechac i zoperowac sie gdzies dalej? no i mniej wiecej ile kosztuje taka wizyta wywiadowcza i czego ciekawego mozna sie na niej dowiedziec? z zazdroscia pozdrawiam cieplo Was wszystkie ktore sa szczesliwymi posiadaczkami slicznych cycuchow
malinowa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 19:16   #6877
estelle85
Przyczajenie

[QUOTE=MyaDiva;14217770]Moli-Skarbie, dobrze słyszeć że u Ciebie już dobrze i piersiątka dochodzą do siebie. Jeśli chodzi o te torebki to do tego co napisała Ruda dodam jeszcze słówko. Proces tworzenia zaczyna się w pierwszym tygodniu po zabiegu. Są to z początku mikroskopowe wartości-dlatego trzeba na początku tak uważać. W tym okresie przy naderwaniu, przeciągnięciu ból będzie niewielki a jednak miejscami proces musi się zacząć od nowa-a to sprzyja nieprawidłowemu otorbieniu (ztwardnieniu torebki). Po 3 tyg torebką jest juz otoczony cały implant-jest cieniutka i zaczyna się jej budowa. Po 4 msc powinna być już na tyle mocna, że nic nie powinno jej grozić przy normalnym postępowaniu.Jednak cały proces wytwarzania torebki kończy się po roku!!!! a w przypadku młodego organizmu nawet 1,5 roku.
Tak to wygląda teoretycznie. U niektórych jednak torebki są słabe-dłużej sie budują,czasem zosają już słabe, niekiedy dochodzi do otorbienia np jednego implantu a w drugiej piersi wszystko jest ok.
U mnie moje torebki oglądał lekarz tydzień przed pęknięciem-były mocne, pochwalił je. Jednak kieszenie-wyglądały na za dużą. I być może dlatego implant wymusił inną pozycję i stworzenie nowej torebki w tej dużej kiszeni.

Rzadko tu bywam niestety , ponieważ mój net kiepsko działa i nie mogę sie udzielać, ale z czytaniem postów jestem na bierząco.
W każdym razie moje cycusie jutro będą miały już miesiąc z czego bardzo się ciesze.
Mya - w czasie Twoich problemów, niepewność i bojów z doktorkiem myślami cały czas byłam z Tobą , ja byłam u tego lekarza na konsultacji, w rezultacie wybrałam kogo innego ale do końca zostanawiałam się czy to była dobra decyzja, teraz juz wiem ze dobra. Nie wiem, ale moze on poprostu nie umie wkłądać anatomów, bo ja od początku byłam zdecydowane na anatomy a on mnie usilnie przeonywał do okrągłych i do tego: a) lilipuciastych bo tylko 240cc , b) w różnych rozmiarach bo mam z jednej str zapadnietą klate czyli 240cc i 275cc , tym czasem teraz mam 360 anatom i bez żadnych udziwnień i jestem mega zadowolona.

Ok to teraz jedno pytanko do ekspertek czyli do was , jak to jest z tą torebką, bo mnie przeraziłyście rok, półtora roku , a ja chce jechać zimą na narty? czy myślicie że to może być ryzykowne?

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez angelnight1 Pokaż wiadomość
Dzwonilam do kliniki, ale niestety w niedziele nie ma mi kto sprawdzić modelu i profilu.
Ile dni przed zabiegiem, można dokonywać zmian w dokonanym wyborze rozmiaru?
angelnight - ja miesiac temu robiłam u Stańczyka cycochy i też sie zastanawiałam nad dwoma rozmiarami czy 320 czy 360, w końcu zdecydowałam sie na 360 , mi mówili ze zamawiają około 2tyg przed wiec do tego czasu poinformowałam doktorka jakie chce ostatecznie, ale w dzień operacji doktorek zapytał czy chce 320 czy 360 więc mniemam, że mieli jedne i drugie.
estelle85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 19:27   #6878
ruda
Raczkowanie

estelle85 mam kumpele ktora ma żelki i śmiga na nartach jak stara i nawet świeżo po op, jakiś czas temu nawet nieźle się wypier...ła i rękę złamała ale cycki były na miejscu i nic im się nie stało napewno musisz być dość ostrożna ale myślę że spokojnie będziesz już mogla wybrać się na białe szaleństwo
Stary 2009-09-13, 19:32   #6879
KUBUŚ
Raczkowanie

ale duzo tu nabazgrałyście przez wekend
i agneska i maszka wróciła, ale mi tu od kilku dni foxy brakuje!
KUBUŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 19:43   #6880
estelle85
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez malinowa83 Pokaż wiadomość
DO KOGO WARTO? czy znacie kogos kogo mozna polecic lub powod dla ktorego warto wyjechac i zoperowac sie gdzies dalej? no i mniej wiecej ile kosztuje taka wizyta wywiadowcza i czego ciekawego mozna sie na niej dowiedziec? z zazdroscia pozdrawiam cieplo Was wszystkie ktore sa szczesliwymi posiadaczkami slicznych cycuchow
Witam kolejną odważną ,
Ja robiłam miesiac temu też w wawie u Stańczyka w LineaCorporis i naprawe mogę polecić i lekarz i klinikę bo opieka po op. bardzo dobra, a lekarz rzeczowy, no i cycuchy.... jak dla mnie super , aha no ja od siebie moge powiedzieć że zero bólu.
Facet ma takie oko że jak mi dobral żelki to są jak ulał i wyglądają mega naturlane mimo że są cudownie duże - jak dla mnie - chciałam średnie C i takie są.
Co do konsultacji ja dałam 200zł, ale byłam jeszcze u Sankowskiego -500zł, ale jak czytałaś poprzednie posty to pewnie juz wiesz że ten adres należy omijać szerokim łukiem.
Co do pytań to przed konsultacją przeczytałam całe to forum, napisałam sobie pyt. na karteczce, a jak coś mi sie juz po konsultacji przypomniałao to wysłałam pyt na maila .

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez ruda Pokaż wiadomość
estelle85 mam kumpele ktora ma żelki i śmiga na nartach jak stara i nawet świeżo po op, jakiś czas temu nawet nieźle się wypier...ła i rękę złamała ale cycki były na miejscu i nic im się nie stało napewno musisz być dość ostrożna ale myślę że spokojnie będziesz już mogla wybrać się na białe szaleństwo
Oj to mnie pocieszyłaś , bo zimą sport też potrzebny, a na nartach o gwałtowne ruchy naprawde nie trudno
estelle85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 20:49   #6881
czekoladowa_sowa
Raczkowanie

nie straszcie dziewczyny

bo kurcze wyjdzie, ze po operacji to tylko stac i dawac sie podziwiać ani nagłych ruchow, ani uprawiac sportów zwyklych, bo przeciez narty to zadna ekstrema

ja mam nadzieje, ze po operacji bede mogla prowadzic zycie takie jak przed operacja tylko troszke szczęsliwsze bo z pelnymi piersiami

a moze sie myle?
czekoladowa_sowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 21:35   #6882
MyaDiva
Zakorzenienie

estelle85-po pierwsze gratuluje udanej operacji, po drugie wyboru lekarza-mnie niestety intuicja zawiodła. Też mi na początku zaproponował 225 ale już po innych konsultacjach byłam u innych lekarzy i wywalczyłam 310, a potem nawet 350. I ustalone było 350 ale tak mnie przerobili 5min przed operacją, że zgodziłam się na 310.Oni to tam chyba doktoraty mają ale z psychologii i z prawa.

A dokładnie jaki masz model wkładeczek?

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladowa_sowa Pokaż wiadomość
nie straszcie dziewczyny

bo kurcze wyjdzie, ze po operacji to tylko stac i dawac sie podziwiać ani nagłych ruchow, ani uprawiac sportów zwyklych, bo przeciez narty to zadna ekstrema

ja mam nadzieje, ze po operacji bede mogla prowadzic zycie takie jak przed operacja tylko troszke szczęsliwsze bo z pelnymi piersiami

a moze sie myle?
Ależ oczywiście, że będziesz mogła. Ja po miesiąca już wróciłam do normalności od 6 tyg lekarz pozwolił mi do ćwiczeń w klubie powrócić-i ćwiczyłam, ale zawsz w sportowym, dobrze ściskającym biustonoszu, takim w którym biust nie skakł. I przez 9 msc nic się nie stało. Malowanie paznokci okazało się bardziej niebezpieczne od siłowni
Dlatego dla pewności jeżdząc np. na nartach czy dzwigając sztangi najlepiej w tym pierwszym roku taki właśnie biustonosz zakładać Wtedy na pewno nic się nie stanie.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Oczywiście wszystko da się zaplanować. Musisz tylko odpowiednio wcześniej wybrać się na konsultacje i wybrać odpowiadający Ci termin. U niektórych lekarzy czeka się na operacje dwa mies u innych nawet 8 msc.

15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2009-09-13 o 21:15
Stary 2009-09-13, 21:45   #6883
evitanna
BAN stały

A jak wygląda to dochodzenie do siebie po? Rozumiem, że 2 tygodnie zwolnienia=pobytu w domu. Czy leki przeciwbólowe sprawiały, że chciało Wam się spać i nie miałyście siły na naukę? Dla mnie optymalnie byłoby połączyć okres rekonwalescencji na zwolnieniu lekarskim czy urlopie z nauką.
Stary 2009-09-13, 22:04   #6884
MyaDiva
Zakorzenienie

listopadowa- to że spotkamy się w listopadzie nie znaczy wcale, że przymkniemy oko na jakiś za duży sweterek, tak więc kombinuj
Chodzisz na ten basen? i po ile możesz pływać? Basen wydaje się dość ciężki,, ale pamiętam, że była tu kiedyś dziewczyna od dr Skwiercz i ona też pływała-i chwaliła, że dobrze robi.Ja pływać nie umiem ale jak będzie trzeba na stare lata się naucze-już nawet instruktora znalazłam młodego i operatywnego-szkoda, że basen publiczny

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
A jak wygląda to dochodzenie do siebie po? Rozumiem, że 2 tygodnie zwolnienia=pobytu w domu. Czy leki przeciwbólowe sprawiały, że chciało Wam się spać i nie miałyście siły na naukę? Dla mnie optymalnie byłoby połączyć okres rekonwalescencji na zwolnieniu lekarskim czy urlopie z nauką.
Zwolnienie lekarskie to nawet na miesiąc możesz dostać. Z tym że nie wszystkie oddziały NFZ (w różnych miastach) honorują te zwolnienia i nie płacą za nie. Dlatego lepiej dowiedzieć się wczesniej jak to wygląda w danym mieście i ewentualnie zabezpieczyć się w inny sposób.
Jeśli chodzi o leki p/b myślę, że nie będą Ci potrzebne aż dwa tygodnie.Najcięższy jest pierwszy tydzień- ale każda z nas przechodziła to oczywiście inaczej. Ja nie wzięłam ani jednej tabletki- mi nie były potrzebne wcale.

Stary 2009-09-13, 22:36   #6885
evitanna
BAN stały

Wow, twarda sztuka z Ciebie!

Zwolnienie lekarskie to nawet na miesiąc możesz dostać. Z tym że nie wszystkie oddziały NFZ (w różnych miastach) honorują te zwolnienia i nie płacą za nie. Dlatego lepiej dowiedzieć się wczesniej jak to wygląda w danym mieście i ewentualnie zabezpieczyć się w inny sposób.
Jeśli chodzi o leki p/b myślę, że nie będą Ci potrzebne aż dwa tygodnie.Najcięższy jest pierwszy tydzień- ale każda z nas przechodziła to oczywiście inaczej. Ja nie wzięłam ani jednej tabletki- mi nie były potrzebne wcale.[/QUOTE]
Stary 2009-09-14, 01:18   #6886
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Moli-Skarbie, dobrze słyszeć że u Ciebie już dobrze i piersiątka dochodzą do siebie. Jeśli chodzi o te torebki to do tego co napisała Ruda dodam jeszcze słówko. Proces tworzenia zaczyna się w pierwszym tygodniu po zabiegu. Są to z początku mikroskopowe wartości-dlatego trzeba na początku tak uważać. W tym okresie przy naderwaniu, przeciągnięciu ból będzie niewielki a jednak miejscami proces musi się zacząć od nowa-a to sprzyja nieprawidłowemu otorbieniu (ztwardnieniu torebki). Po 3 tyg torebką jest juz otoczony cały implant-jest cieniutka i zaczyna się jej budowa. Po 4 msc powinna być już na tyle mocna, że nic nie powinno jej grozić przy normalnym postępowaniu.Jednak cały proces wytwarzania torebki kończy się po roku!!!! a w przypadku młodego organizmu nawet 1,5 roku.
To ja jeszcze od siebie dodam, żeby to lepiej zobrazować:
tworzenie się torebki łącznotkankowej można przyrównać do tworzenia blizny (bo blizna to nic innego jak tk. łączna włóknista). Blizna wytwarza się szybko, ale jej przebudowa trwa do około roku i nawet dłużej. Zatem podobnie jest z torebką wokół implantów. Naruszona blizna (w wyniku drażnienia, stanu zapalnego czy urazu, a nawet predyspozycji osobniczej) może przerastać - tak samo jest z torebką łącznotkankową

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

Cytat:
listopadowa- to że spotkamy się w listopadzie nie znaczy wcale, że przymkniemy oko na jakiś za duży sweterek, tak więc kombinuj
Chodzisz na ten basen? i po ile możesz pływać? Basen wydaje się dość ciężki,, ale pamiętam, że była tu kiedyś dziewczyna od dr Skwiercz i ona też pływała-i chwaliła, że dobrze robi.Ja pływać nie umiem ale jak będzie trzeba na stare lata się naucze-już nawet instruktora znalazłam młodego i operatywnego-szkoda, że basen publiczny
Na basen jeszcze się nie wybrałam - wiem, że to doskonały trening dla mięśni przy czym nie męczą się one zbytnio. Ale jakoś ciężko u mnie dopasować wszystko z czasem, doba za krótka

A na nasze spotkanko pożyczę od mojej babci super babciny sweterek w rozmiarze XL. Strasznie nie lubię marznąć

Czekoladowa sowa - pytałaś o duży sklep w Gdyni - polecam Klif (Gdynia-Orłowo), a jak chcesz ostro zaszaleć z zakupami to Galerię Bałtycką w Gdańsku - Wrzeszczu

---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ----------

Cytat:
Pierwsza konsultacja w połowie maja 2009 - zabieg miał odbyć się pod koniec maja - nie wyszło, bo na usg wykryto 'małpę'. Potem BAC, czekanie na jej wynik; konsultacja u onkologa i zabieg ostatecznie 29 czerwca. Czyli szybko i sprawnie

---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ----------

Cytat:
Napisane przez bankierka Pokaż wiadomość
LISTOPADOWA rozumiem że na imprezce był duży dekold???
Bankierko - hmm jak ci to powiedzieć - imprezka była przedniaale ja jak zwykle w małym dekoldzieJa tak 'szeptem' piszę co by Mya nie doczytała

---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ----------

Cytat:
Napisane przez bankierka Pokaż wiadomość
Witam moje kochane dziewczynki za 8 dni mój wielki dzień doradźcie czy powinnam smarować kremem przeciw rozstepom cycusie czy to moze juz za późno...całkiem o tym zapomniałam.Będąc w ciąży smarowałam brzuszek 2 m-ce przed porodem i nigdzie żadnych rozstepów nie maZnacie jakiś dobry krem(bo ja już zapomniałam jakiego używałam,mam prawo moja córeczka ma 5 latek )
Ja krem zaczęłam wcierać na 2 tyg. przed op. - osobiście polecam Mustelę; co nie znaczy, że inne gorsze

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2009-09-14 o 01:06
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 01:35   #6887
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez molinezja75 Pokaż wiadomość

apropo, nurtuje mnie jedna sprawa, Mya kochanie jak to jest z tymi torebkami ? wytłumacz mi prosze tak z biologicznego pktu widzenia.. kiedy się tworzy , jak to wygląda od środka itd... w sumie listopadowa mogłaby mi dac wykład tez bo jej wiedza jest ogromna
bo, Matura z biologii zdana na 5

A tak na poważnie- Moli - te 'objawy', które opisałaś są jak najbardziej normalnie. Nic ci się tam nie przemieszcza. Ponadto cieszę się, że dobre samopoczucie wróciło Teraz to już z górki

---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ----------

Cytat:
Ja prawie całkowicie doszłam do siebie po 2 tyg. - tzn. ból piersi, mostka i kręgosłupa całkowicie ustąpił, natomiast wciąż utrzymywał się lekki dyskomfort (normalka). Leki przeciwbólowe brałam jedynie przez 5 dni - czyli w okresie największej bolesności, potem mimo iż ból nadal odczuwałam, był on znacznie mniej nasilony, tak więc obyło się bez proszków (a uwierz, jestem osobą o niskim progu bólowym). Leki przeciwbólowe nie działały na mnie nasennie.

---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ----------

Cytat:
Napisane przez ruda Pokaż wiadomość
\

molinezja torebki tworzą się w krótkim czasie po op nasz organizm implanty traktuje jako ciało obce i dlatego je otarbia żeby odseparować je od naszego organizmu czasem następuje ich przerost i wtedy zaciskają one implant powodując jego zniekształcenia, ale czasem są one za słabe i w tedy implant ma tendencję do obwisania, zdarza się tak jak w przypadku Mya że torebka pęka najczęściej w skkutek urazu takiego jak wypadek samochodowy czy upadek na piersi , wttedy wskazane jest chodzenie w staniku takim jak pooperacyjny 24h\dobę no i zero wysiłku fizycznego i to wszystko co mogę powiedzieć w tym temacie
odnośnie twoich dolegliwości w tak krótkim czasie od op są jak najbardziej normalne, mrowienie czy swędzenie świadczy o tym że odbudowują się wszystkie struktury które zostały naruszone podczas operacji połączenia nerwowe itd, a nadwrażliwość po jakimś czasie mija przynajmnniej tak było w moim przypadku
Może zdarzyć się sytuacja, iż organizm początkowo jest taki 'niepewny' co do implantów i wtedy proces wytwarzania (czyli pierwszy etap) torebki trwa trochę dłużej...

Czas edycji: 2009-09-14 o 09:04
Stary 2009-09-14, 02:46   #6888
zuzanka2006
Raczkowanie

GG do zuzanka2006

... żeby nie było - ja wszystko czytam (deska-deska)
A że ostatno jedynie noc na przyjemności mam... - to z wami noce spędzam...
Maszka - pierwszy raz spędzam noc z Twoim dekoltem... mniam (oprócz avatarków niczego nie widziałam)...
zuzanka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 08:14   #6889
Antonina7
Przyczajenie

witam mam pytanie , jeszcze nie byłam z tym pytzniem u specjalisty , tak jak mówiłam mam zamiar powiększyć piersi ale , cierpię od kilkunastu lat na mastopatię tzn , różnego rodzaju guzki o podłożu hormonalnym Nie wiem czy w tym wypadku można robić taki zabieg ? Narazie może ktoś udzieli mi odpowiedzi na tym forum ( jeszcze nie byłam u żadnego lekarza hir. plastyka ).
Antonina7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 09:01   #6890
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antonina7 Pokaż wiadomość
witam mam pytanie , jeszcze nie byłam z tym pytzniem u specjalisty , tak jak mówiłam mam zamiar powiększyć piersi ale , cierpię od kilkunastu lat na mastopatię tzn , różnego rodzaju guzki o podłożu hormonalnym Nie wiem czy w tym wypadku można robić taki zabieg ? Narazie może ktoś udzieli mi odpowiedzi na tym forum ( jeszcze nie byłam u żadnego lekarza hir. plastyka ).
Rozsiane zmiany mastopatyczne są przeciwwskazaniem. Pojedyncze guzki raczej nie. Najlepiej skonsultuj się z onkologiem i chir. plastykiem
Stary 2009-09-14, 09:35   #6891
ruda
Raczkowanie

Cytat:
ja teeż mam mastopatię ale są to pojedyncze guzki i od ponad pół roku jestem szczęśliwą posiadaczką żelek, ale jeśli czujęsz w tym względzie jakieś obawy to tak jak radzi Listopadowa najlepiej to skonsultować z lekarzem
Stary 2009-09-14, 09:37   #6892
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Warto udać się do sprawdzonego, dobrego chirurga plastyka - niezależnie od miejsca zamieszkania I niekoniecznie musi być to lekarz znany z mediów
Ja ze swej strony polecam dr Skwiercz z Gdyni. Konsultacja 100zł.
Przed wizytą u chirurga warto jak najwięcej poczytać na temat powiększania piersi i wypisać na karteczce nurtujące pytania. Na wizycie - pytać o wszystko. A przed samym zabiegiem uważnie przeczytać to co dają do podpisania! - w razie jakichkolwiek wątpliwości (czyli: lekarz nie bierze odpowiedzialności za efekt op.) nic nie podpisywać (i poszukać innego plastyka)!
Stary 2009-09-14, 11:35   #6893
molinezja75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
bo, Matura z biologii zdana na 5

A tak na poważnie- Moli - te 'objawy', które opisałaś są jak najbardziej normalnie. Nic ci się tam nie przemieszcza. Ponadto cieszę się, że dobre samopoczucie wróciło Teraz to już z górki
dzieki kochana ale i tak jak mi sie coś będzie przemieszczać będę się tu żaliła

Cytat:
-witaj malinowa wsród nas Ja osobiście robiłam w samej Warszawie , w klinice Sfera u dr J.Obrockiego. Szczerze polecam Obsługa jest naprawde super a dodatkowo poważnie traktują pacjentke (nie tak jak w przypadku MyaDivy). To bardzo ważne. Za całość zapłaciłam 14 000 + 100 zł konsultacja Późniejsze konsultacje były już w cenie zabiegu jak cała reszta. Doktorek jest bardzo miły i rzeczowy, na każde pytanie odpowiada konkretnie. Oczywiście wybór lekarzy masz wielki i tutaj dziewczyny ci napewno coś jeszcze polecą. Ja piszę o moim tylko dlatego że jesteś ze stolicy i miałabyś blisko - zabiegi robią na Rembertowie

Cytat:
- no cóż, tu chyba nie ma reguły są wśród nas Panie które miały kilka konsultacji, z czego pierwszą nawet z rocznym wyprzedzeniem, ale są i takie które rano się skonsultowaly a po południu były już po zabiegu jak ja Myśle że takie rozwiązanie jest szalone bo troszkę załuje że nie porozmawialam ze dwoma lekarzami jeszcze choćby dla porównania Ale ja jestem z zabiegu zadowolona, więc ta szalona decyzja mnie akurat wyszła na dobre.

Cytat:
- rozjaśniłaś mi słonko we łbie Na dobrą sprawę to cały czas trzeba uważać Ale myśle ze teraz, bez mała dwa miesiące po zabiegu mogę bezstresowo biec do autobusu chociaż moje dziewczynku nauczyły się skakać Kurcze wiecie że to dla mnie nowość ...fajne uczucie Wczesniej nie mialo co skakać Ale uważam na nie W końcu są tego warte Ale chyba basen już mogę sobie zaservować ???
Stary 2009-09-14, 12:35   #6894
Agnessa30
Raczkowanie

Cytat:
Witaj , ja mam mastopatie i po kilkanascie torbielek w kazdej piersi, ale ani moj ginekolog, ani onkolog, z ktorym sie konsultowalam nie uznali tego za przeciwskazanie do zabiegu. Implanty mam pod miesien, wiec gruczol nie byl naruszony. Przed zabiegiem mialam zalecane kontrole raz na rok i tak samo po zabiegu. Wlasnie w piatek bylam na USG i wszystko jest ok. Przed zabiegiem mialam watpliwosci czy powinnam sie zdecydowac, ale jak uslyszalam od lekarzy, ze implanty nie sa w moim przypadku szczegolnym zagrozeniem , to bez chwili zastanowienia zrobilam termin OP

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez KUBUŚ Pokaż wiadomość
ale duzo tu nabazgrałyście przez wekend
i agneska i maszka wróciła, ale mi tu od kilku dni foxy brakuje!
Hej Kubusiu

Edytowane przez Agnessa30
Czas edycji: 2009-09-14 o 12:47
Stary 2009-09-14, 13:33   #6895
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnessa30 Pokaż wiadomość
Witaj , ja mam mastopatie i po kilkanascie torbielek w kazdej piersi, ale ani moj ginekolog, ani onkolog, z ktorym sie konsultowalam nie uznali tego za przeciwskazanie do zabiegu. Implanty mam pod miesien, wiec gruczol nie byl naruszony.
Fragment ze strony internetowej jednego z chirurgów plastyków:
Z drugiej strony, najmniej wskazane jest wykonywanie plastyki piersi u pań ze znacznymi zmianami mastopatycznymi, pacjentki otyłe oraz panie z bardzo małymi piersiami, dużą ilością luźnej skóry i licznymi rozstępami.

Z innej kliniki:
Optymalna kandydatka: pacjentka z małymi piersiami bez ich obwisłości i nadmiaru luźnej skóry Najlepsze wyniki uzyskuje się u pacjentek bez zmian mastopatycznych w piersiach oraz w miarę elastyczną skórą bez rozstępów

Fragment artykułu z Polki.pl:
Przeciwwskazania
Jest ich stosunkowo niewiele. Operacja nie powinna być wykonana, jeśli masz podejrzenie nowotworu lub wiele rozsianych zmian mastopatycznych w piersiach (łagodne zmiany np. torbielowate), jesteś w ciąży, karmisz (po zakończeniu laktacji zalecane jest odczekanie 6–12 miesięcy), masz nieuregulowane ciśnienie, nieleczoną cukrzycę, zaburzenia krzepliwości krwi, chorobę przewlekłą (np. łuszczycę) lub aktywną infekcję skóry klatki piersiowej.

Niemniej jednak najważniejsza jest opinia onkologa
Stary 2009-09-14, 14:15   #6896
angelnight1
Raczkowanie

Dzwoniłam do kliniki zapytałam o model itp. powiedziano mi tylko to co wiedziałam właściwie Allergan McGhan TRX.
Nic więcej. jaki profil nie wiedziala. Zapytałam dlaczego w karcie nie ma uwzględnienia 420, tylko 400 w wielkosci. powiedziala mi ze tak widocznie bylo ustalone i ze jest mniej niz dwa tygodnie do zabiegu i za pozno na zmiane. umowilam sie wiec na jutro na 13.30 ze dr.Stańczykiem żeby to sobie wyjasnic. Co innego ustalalam. Mówił ze zamowi 400 i 420 i zobaczy co wsadzic podczas zabiegu.

Napisane przez malinowa83

ja ide niebawem więc o wrażeniach napisze po.
Wybrała dr. Stańczyka z Linea Corporis.
Kierowałam się opinią z forum.
Wizyta "zwiadowcza" 200zł.
Badania (krew) 200zł
Zabieg cena 11.400zl (w tym, dwa tygodnie przed zabiegiem zaliczka 1000zl)
Wrażenia z wizyty u dr. bardzo pozytywne.

estelle85
POCIESZYLAS MNIE TROCHE.
tak wlasnie ustalilam z lekarzem, ze bede mogla zdecydowac, a tu mnie baba straszy. Dla pewnosc pojde ich jeszcze pozadreczac jutro dla pewnosci. szkoda ze tego nie rozkminilam wczesniej, bo bym sobie raczej ok 450 wybrala.
A wszystko przez HORO bo szczuje tymi nowymi nabytkami, ze ja juz zglupialam. pierwsze cycochy miala klasa, ale teraz to poprostu bajka.
nie moge sie napatrzec.
trudno. jakie beda, takie beda. wazne ze i tak wiecej niz mam teraz.
tak przy okazji estelle85, wystawiałas jakies fotki?

Edytowane przez angelnight1
Czas edycji: 2009-09-14 o 14:59
angelnight1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 15:06   #6897
Agnessa30
Raczkowanie

Cytat:
Fragment ze strony internetowej jednego z chirurgów plastyków:
Z drugiej strony, najmniej wskazane jest wykonywanie plastyki piersi u pań ze znacznymi zmianami mastopatycznymi, pacjentki otyłe oraz panie z bardzo małymi piersiami, dużą ilością luźnej skóry i licznymi rozstępami.

Z innej kliniki:
Optymalna kandydatka: pacjentka z małymi piersiami bez ich obwisłości i nadmiaru luźnej skóry Najlepsze wyniki uzyskuje się u pacjentek bez zmian mastopatycznych w piersiach oraz w miarę elastyczną skórą bez rozstępów

Fragment artykułu z Polki.pl:
Przeciwwskazania
Jest ich stosunkowo niewiele. Operacja nie powinna być wykonana, jeśli masz podejrzenie nowotworu lub wiele rozsianych zmian mastopatycznych w piersiach (łagodne zmiany np. torbielowate), jesteś w ciąży, karmisz (po zakończeniu laktacji zalecane jest odczekanie 6–12 miesięcy), masz nieuregulowane ciśnienie, nieleczoną cukrzycę, zaburzenia krzepliwości krwi, chorobę przewlekłą (np. łuszczycę) lub aktywną infekcję skóry klatki piersiowej.

Niemniej jednak najważniejsza jest opinia onkologa
Listopadowa, oczywiscie nie twierdze, ze to nie jest niebezpieczne i dlatego tez konsultowalam sie z onkologiem, ginekologiem, chirurgiem . Moj lekarz, ktory przeprowadza co roku USG i badania moich torbielek twierdzi, ze niektore kobiety maja "taki urok" piersi , malo tkanki, przerwy miedzy tkankami, ale jednak pozwolil na zabieg. Zapewniam, ze gdyby chociaz padlo jedno slowo, ze przez implanty moze moj stan sie pogorszyc, to na pewno nie poddalabym sie zabiegowi.Oczywiscie kazda z nas, ktora ma jakiekolwiek zmiany w piersiach powinna skonsultowac to przed zabiegiem z onkologiem.

Stary 2009-09-14, 15:19   #6898
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnessa30 Pokaż wiadomość
Listopadowa, oczywiscie nie twierdze, ze to nie jest niebezpieczne i dlatego tez konsultowalam sie z onkologiem, ginekologiem, chirurgiem . Moj lekarz, ktory przeprowadza co roku USG i badania moich torbielek twierdzi, ze niektore kobiety maja "taki urok" piersi , malo tkanki, przerwy miedzy tkankami, ale jednak pozwolil na zabieg. Zapewniam, ze gdyby chociaz padlo jedno slowo, ze przez implanty moze moj stan sie pogorszyc, to na pewno nie poddalabym sie zabiegowi.Oczywiscie kazda z nas, ktora ma jakiekolwiek zmiany w piersiach powinna skonsultowac to przed zabiegiem z onkologiem.
A ja nie twierdzę, że mastopatia jest bezwzględnym przeciwwskazaniem do zabiegu powiększania piersi. Wiadomo, że w głównej mierze zależy to od budowy tkanki gruczołowej, liczebności i stopnia rozsiania torbieli i włókniaków. Dlatego ocenę kandydatek do tego rodzaju zabiegu pozostawiam onkologom i chirurgom plastykom . Jedno jest pewne - u takiej pacjentki nie należy, z oczywistych względów, umieszczać implantu pod tkanką gruczołową.
Stary 2009-09-14, 15:51   #6899
Agnessa30
Raczkowanie

Cytat:
A ja nie twierdzę, że mastopatia jest bezwzględnym przeciwwskazaniem do zabiegu powiększania piersi. Wiadomo, że w głównej mierze zależy to od budowy tkanki gruczołowej, liczebności i stopnia rozsiania torbieli i włókniaków. Dlatego ocenę kandydatek do tego rodzaju zabiegu pozostawiam onkologom i chirurgom plastykom . Jedno jest pewne - u takiej pacjentki nie należy, z oczywistych względów, umieszczać implantu pod tkanką gruczołową.
nic dodac, nic ujac

Stary 2009-09-14, 18:58   #6900
listopadowa80
Zakorzenienie

Kasiulka Nowa - a jak twój synek się czuje? Wiesz już co mu dolega - czy to ospa czy wysypka alergiczna?

Czas edycji: 2009-09-14 o 19:06
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości