|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#6871 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: powiekszenie piersi!wazne pytania!
Cytat:
|
|
|
|
|
#6872 |
|
Zakorzenienie
|
Moli-Skarbie, dobrze słyszeć że u Ciebie już dobrze i piersiątka dochodzą do siebie
Tak to wygląda teoretycznie. U niektórych jednak torebki są słabe-dłużej sie budują,czasem zosają już słabe, niekiedy dochodzi do otorbienia np jednego implantu a w drugiej piersi wszystko jest ok. U mnie moje torebki oglądał lekarz tydzień przed pęknięciem-były mocne, pochwalił je. Jednak kieszenie-wyglądały na za dużą. I być może dlatego implant wymusił inną pozycję i stworzenie nowej torebki w tej dużej kiszeni. ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Maszeńko - Słoneczko buziaki ogromne
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|
|
|
#6873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wpadne jutro |
|
|
|
|
#6874 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny, ile czekacie na operację od chwili pierwszej konsultacji - założywszy, że wówczas jesteście 100% zdecydowane? Chciałabym jakoś sobie życie zaplanować, w lutym/marcu czeka mnie egzamin zawodowy, z kolei w lato nie chciałbym mieć operacji np w lipcu. Czy można jakoś to sobie ustalić, zaplanować?
|
|
|
|
#6875 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mialam konsultacje 30min przed zabigiem , ale tylko dlatego, ze niestety nie mieszkam w PL i ze wzgledu na prace nie moglam wybrac sie na konsultacje, a poza tym prawie w ostatniej chwili zmienilam wybor kliniki i doktorka
|
|
#6876 |
|
Przyczajenie
|
witam wszystkie mile Panie
![]() zdecydowalam sie na operacje, jestem z warszawy i podstawowe poytanie DO KOGO WARTO? czy znacie kogos kogo mozna polecic lub powod dla ktorego warto wyjechac i zoperowac sie gdzies dalej? no i mniej wiecej ile kosztuje taka wizyta wywiadowcza i czego ciekawego mozna sie na niej dowiedziec? z zazdroscia pozdrawiam cieplo Was wszystkie ktore sa szczesliwymi posiadaczkami slicznych cycuchow
|
|
|
|
#6877 | |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=MyaDiva;14217770]Moli-Skarbie, dobrze słyszeć że u Ciebie już dobrze i piersiątka dochodzą do siebie
Tak to wygląda teoretycznie. U niektórych jednak torebki są słabe-dłużej sie budują,czasem zosają już słabe, niekiedy dochodzi do otorbienia np jednego implantu a w drugiej piersi wszystko jest ok. U mnie moje torebki oglądał lekarz tydzień przed pęknięciem-były mocne, pochwalił je. Jednak kieszenie-wyglądały na za dużą. I być może dlatego implant wymusił inną pozycję i stworzenie nowej torebki w tej dużej kiszeni. Rzadko tu bywam niestety W każdym razie moje cycusie jutro będą miały już miesiąc Mya - w czasie Twoich problemów, niepewność i bojów z doktorkiem myślami cały czas byłam z Tobą , tym czasem teraz mam 360 anatom i bez żadnych udziwnień i jestem mega zadowolona.Ok to teraz jedno pytanko do ekspertek , jak to jest z tą torebką, bo mnie przeraziłyście rok, półtora roku ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
, mi mówili ze zamawiają około 2tyg przed wiec do tego czasu poinformowałam doktorka jakie chce ostatecznie, ale w dzień operacji doktorek zapytał czy chce 320 czy 360 więc mniemam, że mieli jedne i drugie.
|
|
|
|
|
#6878 |
|
Raczkowanie
|
estelle85 mam kumpele ktora ma żelki i śmiga na nartach jak stara i nawet świeżo po op, jakiś czas temu nawet nieźle się wypier...ła i rękę złamała ale cycki były na miejscu i nic im się nie stało
|
|
#6879 |
|
Raczkowanie
|
ale duzo tu nabazgrałyście przez wekend
i agneska i maszka wróciła, ale mi tu od kilku dni foxy brakuje! |
|
|
|
#6880 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
,Ja robiłam miesiac temu też w wawie u Stańczyka w LineaCorporis i naprawe mogę polecić i lekarz i klinikę bo opieka po op. bardzo dobra, a lekarz rzeczowy, no i cycuchy.... Facet ma takie oko że jak mi dobral żelki to są jak ulał i wyglądają mega naturlane mimo że są cudownie duże - jak dla mnie Co do konsultacji ja dałam 200zł, ale byłam jeszcze u Sankowskiego -500zł, ale jak czytałaś poprzednie posty to pewnie juz wiesz że ten adres należy omijać szerokim łukiem. Co do pytań to przed konsultacją przeczytałam całe to forum, napisałam sobie pyt. na karteczce, a jak coś mi sie juz po konsultacji przypomniałao to wysłałam pyt na maila ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#6881 |
|
Raczkowanie
|
nie straszcie dziewczyny
![]() bo kurcze wyjdzie, ze po operacji to tylko stac i dawac sie podziwiać ![]() ja mam nadzieje, ze po operacji bede mogla prowadzic zycie takie jak przed operacja tylko troszke szczęsliwsze bo z pelnymi piersiami ![]() a moze sie myle? |
|
|
|
#6882 | ||
|
Zakorzenienie
|
estelle85-po pierwsze gratuluje udanej operacji
ale już po innych konsultacjach byłam u innych lekarzy i wywalczyłam 310, a potem nawet 350. I ustalone było 350 ale tak mnie przerobili 5min przed operacją, że zgodziłam się na 310.Oni to tam chyba doktoraty mają ale z psychologii i z prawa![]() ![]() .A dokładnie jaki masz model wkładeczek? ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() Dlatego dla pewności jeżdząc np. na nartach czy dzwigając sztangi najlepiej w tym pierwszym roku taki właśnie biustonosz zakładać ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2009-09-13 o 21:15 |
||
|
|
|
#6883 |
|
BAN stały
|
A jak wygląda to dochodzenie do siebie po? Rozumiem, że 2 tygodnie zwolnienia=pobytu w domu. Czy leki przeciwbólowe sprawiały, że chciało Wam się spać i nie miałyście siły na naukę? Dla mnie optymalnie byłoby połączyć okres rekonwalescencji na zwolnieniu lekarskim czy urlopie z nauką.
|
|
|
|
#6884 | |
|
Zakorzenienie
|
listopadowa- to że spotkamy się w listopadzie nie znaczy wcale, że przymkniemy oko na jakiś za duży sweterek
, tak więc kombinuj Chodzisz na ten basen? i po ile możesz pływać? Basen wydaje się dość ciężki,, ale pamiętam, że była tu kiedyś dziewczyna od dr Skwiercz i ona też pływała-i chwaliła, że dobrze robi.Ja pływać nie umiem ale jak będzie trzeba na stare lata się naucze-już nawet instruktora znalazłam ![]() ![]() młodego i operatywnego![]() ![]() -szkoda, że basen publiczny---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
Jeśli chodzi o leki p/b myślę, że nie będą Ci potrzebne aż dwa tygodnie.Najcięższy jest pierwszy tydzień- ale każda z nas przechodziła to oczywiście inaczej. Ja nie wzięłam ani jednej tabletki- mi nie były potrzebne wcale.
|
|
|
|
|
#6885 |
|
BAN stały
|
Wow, twarda sztuka z Ciebie!
Zwolnienie lekarskie to nawet na miesiąc możesz dostać. Z tym że nie wszystkie oddziały NFZ (w różnych miastach) honorują te zwolnienia i nie płacą za nie. Dlatego lepiej dowiedzieć się wczesniej jak to wygląda w danym mieście i ewentualnie zabezpieczyć się w inny sposób. Jeśli chodzi o leki p/b myślę, że nie będą Ci potrzebne aż dwa tygodnie.Najcięższy jest pierwszy tydzień- ale każda z nas przechodziła to oczywiście inaczej. Ja nie wzięłam ani jednej tabletki- mi nie były potrzebne wcale.[/QUOTE] |
|
|
|
#6886 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tworzenie się torebki łącznotkankowej można przyrównać do tworzenia blizny (bo blizna to nic innego jak tk. łączna włóknista ---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- Cytat:
- wiem, że to doskonały trening dla mięśni przy czym nie męczą się one zbytnioA na nasze spotkanko pożyczę od mojej babci super babciny sweterek w rozmiarze XL Czekoladowa sowa - pytałaś o duży sklep w Gdyni - polecam Klif (Gdynia-Orłowo), a jak chcesz ostro zaszaleć z zakupami to Galerię Bałtycką w Gdańsku - Wrzeszczu ![]() ---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ---------- Bankierko - hmm jak ci to powiedzieć - imprezka była przednia![]() ---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ---------- Cytat:
Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2009-09-14 o 01:06 |
||||
|
|
|
#6887 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak na poważnie- Moli - te 'objawy', które opisałaś są jak najbardziej normalnie ![]() ---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ---------- Cytat:
(a uwierz, jestem osobą o niskim progu bólowym). Leki przeciwbólowe nie działały na mnie nasennie.---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ---------- Cytat:
Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2009-09-14 o 09:04 |
|||
|
|
|
#6888 |
|
Raczkowanie
|
... żeby nie było - ja wszystko czytam (deska-deska)
A że ostatno jedynie noc na przyjemności mam... - to z wami noce spędzam... Maszka - pierwszy raz spędzam noc z Twoim dekoltem... mniam (oprócz avatarków niczego nie widziałam)...
|
|
|
|
#6889 |
|
Przyczajenie
|
witam mam pytanie , jeszcze nie byłam z tym pytzniem u specjalisty , tak jak mówiłam mam zamiar powiększyć piersi ale , cierpię od kilkunastu lat na mastopatię tzn , różnego rodzaju guzki o podłożu hormonalnym
Nie wiem czy w tym wypadku można robić taki zabieg ? Narazie może ktoś udzieli mi odpowiedzi na tym forum ( jeszcze nie byłam u żadnego lekarza hir. plastyka ).
|
|
|
|
#6890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#6891 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#6892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ze swej strony polecam dr Skwiercz z Gdyni. Konsultacja 100zł. Przed wizytą u chirurga warto jak najwięcej poczytać na temat powiększania piersi i wypisać na karteczce nurtujące pytania. Na wizycie - pytać o wszystko |
|
|
|
|
#6893 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja osobiście robiłam w samej Warszawie , w klinice Sfera u dr J.Obrockiego. Szczerze polecam Obsługa jest naprawde super a dodatkowo poważnie traktują pacjentke (nie tak jak w przypadku MyaDivy). To bardzo ważne. Za całość zapłaciłam 14 000 + 100 zł konsultacja Późniejsze konsultacje były już w cenie zabiegu jak cała reszta. Doktorek jest bardzo miły i rzeczowy, na każde pytanie odpowiada konkretnie. Oczywiście wybór lekarzy masz wielki i tutaj dziewczyny ci napewno coś jeszcze polecą. Ja piszę o moim tylko dlatego że jesteś ze stolicy i miałabyś blisko - zabiegi robią na Rembertowie Cytat:
są wśród nas Panie które miały kilka konsultacji, z czego pierwszą nawet z rocznym wyprzedzeniem, ale są i takie które rano się skonsultowaly a po południu były już po zabiegu jak ja Myśle że takie rozwiązanie jest szalone bo troszkę załuje że nie porozmawialam ze dwoma lekarzami jeszcze choćby dla porównania Ale ja jestem z zabiegu zadowolona, więc ta szalona decyzja mnie akurat wyszła na dobre. Cytat:
Na dobrą sprawę to cały czas trzeba uważać Ale myśle ze teraz, bez mała dwa miesiące po zabiegu mogę bezstresowo biec do autobusu chociaż moje dziewczynku nauczyły się skakać Kurcze wiecie że to dla mnie nowość ...fajne uczucie Wczesniej nie mialo co skakać Ale uważam na nie W końcu są tego warte Ale chyba basen już mogę sobie zaservować ???
|
|
#6894 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ja mam mastopatie i po kilkanascie torbielek w kazdej piersi, ale ani moj ginekolog, ani onkolog, z ktorym sie konsultowalam nie uznali tego za przeciwskazanie do zabiegu. Implanty mam pod miesien, wiec gruczol nie byl naruszony. Przed zabiegiem mialam zalecane kontrole raz na rok i tak samo po zabiegu. Wlasnie w piatek bylam na USG i wszystko jest ok. Przed zabiegiem mialam watpliwosci czy powinnam sie zdecydowac, ale jak uslyszalam od lekarzy, ze implanty nie sa w moim przypadku szczegolnym zagrozeniem , to bez chwili zastanowienia zrobilam termin OP ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
Edytowane przez Agnessa30 Czas edycji: 2009-09-14 o 12:47 |
||
|
|
|
#6895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony, najmniej wskazane jest wykonywanie plastyki piersi u pań ze znacznymi zmianami mastopatycznymi, pacjentki otyłe oraz panie z bardzo małymi piersiami, dużą ilością luźnej skóry i licznymi rozstępami. Z innej kliniki: Optymalna kandydatka: pacjentka z małymi piersiami bez ich obwisłości i nadmiaru luźnej skóry Najlepsze wyniki uzyskuje się u pacjentek bez zmian mastopatycznych w piersiach oraz w miarę elastyczną skórą bez rozstępów Fragment artykułu z Polki.pl: Przeciwwskazania Jest ich stosunkowo niewiele. Operacja nie powinna być wykonana, jeśli masz podejrzenie nowotworu lub wiele rozsianych zmian mastopatycznych w piersiach (łagodne zmiany np. torbielowate), jesteś w ciąży, karmisz (po zakończeniu laktacji zalecane jest odczekanie 6–12 miesięcy), masz nieuregulowane ciśnienie, nieleczoną cukrzycę, zaburzenia krzepliwości krwi, chorobę przewlekłą (np. łuszczycę) lub aktywną infekcję skóry klatki piersiowej. Niemniej jednak najważniejsza jest opinia onkologa |
|
|
|
|
#6896 |
|
Raczkowanie
|
Dzwoniłam do kliniki zapytałam o model itp. powiedziano mi tylko to co wiedziałam właściwie Allergan McGhan TRX.
Nic więcej. jaki profil nie wiedziala. Zapytałam dlaczego w karcie nie ma uwzględnienia 420, tylko 400 w wielkosci. powiedziala mi ze tak widocznie bylo ustalone i ze jest mniej niz dwa tygodnie do zabiegu i za pozno na zmiane. umowilam sie wiec na jutro na 13.30 ze dr.Stańczykiem żeby to sobie wyjasnic. Co innego ustalalam. Mówił ze zamowi 400 i 420 i zobaczy co wsadzic podczas zabiegu. Napisane przez malinowa83 witam wszystkie mile Panie ![]() zdecydowalam sie na operacje, jestem z warszawy i podstawowe poytanie DO KOGO WARTO? czy znacie kogos kogo mozna polecic lub powod dla ktorego warto wyjechac i zoperowac sie gdzies dalej? no i mniej wiecej ile kosztuje taka wizyta wywiadowcza i czego ciekawego mozna sie na niej dowiedziec? z zazdroscia pozdrawiam cieplo Was wszystkie ktore sa szczesliwymi posiadaczkami slicznych cycuchow ![]() ja ide niebawem więc o wrażeniach napisze po. Wybrała dr. Stańczyka z Linea Corporis. Kierowałam się opinią z forum. Wizyta "zwiadowcza" 200zł. Badania (krew) 200zł Zabieg cena 11.400zl (w tym, dwa tygodnie przed zabiegiem zaliczka 1000zl) Wrażenia z wizyty u dr. bardzo pozytywne. estelle85 POCIESZYLAS MNIE TROCHE. tak wlasnie ustalilam z lekarzem, ze bede mogla zdecydowac, a tu mnie baba straszy. Dla pewnosc pojde ich jeszcze pozadreczac jutro dla pewnosci. szkoda ze tego nie rozkminilam wczesniej, bo bym sobie raczej ok 450 wybrala. A wszystko przez HORO bo szczuje tymi nowymi nabytkami, ze ja juz zglupialam. pierwsze cycochy miala klasa, ale teraz to poprostu bajka. nie moge sie napatrzec. trudno. jakie beda, takie beda. wazne ze i tak wiecej niz mam teraz. tak przy okazji estelle85, wystawiałas jakies fotki?
dr. Stańczyk 25.09.2009 400 ml Allergan McGhan TRX Edytowane przez angelnight1 Czas edycji: 2009-09-14 o 14:59 |
|
|
|
#6897 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Moj lekarz, ktory przeprowadza co roku USG i badania moich torbielek twierdzi, ze niektore kobiety maja "taki urok" piersi , malo tkanki, przerwy miedzy tkankami, ale jednak pozwolil na zabieg. Zapewniam, ze gdyby chociaz padlo jedno slowo, ze przez implanty moze moj stan sie pogorszyc, to na pewno nie poddalabym sie zabiegowi.Oczywiscie kazda z nas, ktora ma jakiekolwiek zmiany w piersiach powinna skonsultowac to przed zabiegiem z onkologiem.
|
|
#6898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wiadomo, że w głównej mierze zależy to od budowy tkanki gruczołowej, liczebności i stopnia rozsiania torbieli i włókniaków |
|
|
|
|
#6899 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#6900 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulka Nowa - a jak twój synek się czuje? Wiesz już co mu dolega - czy to ospa czy wysypka alergiczna?
Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2009-09-14 o 19:06 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.

, tym czasem teraz mam 360 anatom i bez żadnych udziwnień i jestem mega zadowolona.

ale już po innych konsultacjach byłam u innych lekarzy i wywalczyłam 310, a potem nawet 350. I ustalone było 350 ale tak mnie przerobili 5min przed operacją, że zgodziłam się na 310.Oni to tam chyba doktoraty mają ale z psychologii i z prawa

Ja osobiście robiłam w samej Warszawie , w klinice Sfera u dr J.Obrockiego. Szczerze polecam