|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :)
Ja jezdem i niestety mamy pokoj z malym i chyba jeszcze przez jakis mies. bedziemy mieli. Z tym, ze to tez jest nasz pokoj dzienny i tv. Bo jezeli chodzi o spanie w jednym pokoju, to nie ma problemu. Dzidziol zasypia sam w lozeczku od urodzenia i spal z nami tylko jak wymiotowal ii balam sie, ze sie zadlawi...Teraz od jakiegos mies. ma wyciagniete szczebelki z lozeczka i jak sie rano obudzi to sobie wychodzi i sie bawi, albo przychodzi do nas i krzyczy AM!to zazwyczaj jego pierwsze slowa rano.
Dzis mnie dziecie ubawilo do lez. Slysze, ze cos cisza w pokoju, dziecia nie slychac. Ide go poszukac, a on w kuchni wlasnie otwiera szuflade z chlebem i wyciaga sucha bułę! hehe, nie to, zeby sie cos nudzil w kuchni i majstrowal, tylko wszedl wlasnie do kuchni i od razu do szafki gdzie jest chleb. A ta bula taka sucha byla, bo ja zostawiam zawsze, zeby miec do mielonego hihi, nadgryzl ja w 2 miejscach. Bidulek nasz taki, glodne dziecie po domu chodzi, suche bulki musi jesc |
|
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem wiem, wyrodna matka ze mnie!!
Powtorzyl ta akcje juz 3 razy! Wyciagnelam juz te suche buly i wlozylam biszkopty i ciasteczka, ciekawe czy nastepnym razem je wezmie
|
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
cześć wszystkim
ja tak na moment, nadrobiłam wszystko , a mało tego było bo coś się opieprzałyście , żeby dopiero napisać posta o 13 godzinie co się z wami robi a tak w ogóle to ubawiłam się przy tym czytaniu ale jak doczytałam do nie posprzątanej rzezi w kroku Kasiulki to juz padłamKasiulka Kurteczki super już widzę jak Oleńka paraduje w tym a co do ciuszków to ja też nie mam aż tak dużo ( jak Kasiulka ) ale wydaje mi się że dla dziewczynek to trzeba więcej ciuszków jak dla chłopców ja tam duzo kupować nie muszę bo mam dużo po starszych dzieciach ale miło dokupić sobie od czasu do czasu jakiś fajny nowy ciuch veronko mój Karolek to też ma duży ubaw jak dorwie jakąś suchą bułkę albo chlebek wtedy on to tak wcina choćby co najmniej kilka dni nic nie jadł |
|
|
|
#1865 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
wczoraj pojechalismy do h&m i kupilismy mu dwie pary spodni, bluze i kamizelke bo chodzilby tylkow rzeczach z zeszlej zimy... musze mu jeszcze tylko kupic czapke i jakies buty bo ma tylko jedna pare hihi.... Cytat:
Edytowane przez leleth Czas edycji: 2009-09-14 o 04:05 |
|||
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
cześć ludu pracujący i byczący sie jeszcze w łóżeczkach
![]() Miki dał mi dzis popis swojego przywiązania do cycuszków, budził mi sie ze 3 razy w nocy, samo przytulanie nie pomaga, musiałam mleczarnię otworzyć, a co najdziwniejsze na kolację je tylko kaszę, wiec myślałam że juz super, bedziemy sie żegnać z karmieniem, a tu Miki śpi w swoim pokoiku, odkąd tu zamieszkaliśmy czyli jak miał 4 miesiące przetransportowałam go do osobnego pokoju, wcześniej był z nami bo to był nasz jedyny pokój dla mnie na początku to bez rewacji było, bo i tak musiałam ganiać do niego i karmić cycem, no ale był juz na swoim![]() a ja wczoraj przegrałam aukcję na nowy zestaw body długi rękaw na 18-24 miesiące, szkoda było mi wiecej kasy ustawiać, to sie przejechalam no nic może jeszcze cos upoluję do zimy, bo takie body to głównie używam np. w takie dni jak dzis co to sie chłodniej zrobiło, lub na wiosnę bedą jak znalazł Miki wygalantowany po domu nie chodzi, bo spodnie dżisnowe czy sztruksowe to tylko na dwór lub w gości, po domu w dresikach pomyka, wydaje mi się, że takie miękkie lepsze dla dzieci nie krępują tak ruchów
|
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
ja haruje od rana jutro jade na jakas jednodniowa delegacje i sie wkurzam bo nic nie wiem, a kazdy ma to w dupie.. a trzeba auto zalatwic i jelenia, ktory pojedzie. ja nie bede wiozla 3 doroslych chlopow bo im sie nie chce zada ruszyc Aniu, Piter tez chodzi w bodziakach i dresowych spodniach ewewntualnie w rajtuzach na dwor zakladam mu dziny zazwyczaj lub bojówki musze mu jakas kurtke na zime kupic... i czapencje, kombinezony mam juz dwa, no i kilka cieplych bluz
|
#1868 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wow, ale Ola ma szafencję... mnie by szkoda kasy było na ciuch, który tylko kilka razy założy Cytat:
Cytat:
o tak, mamy ,mamy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- a, i faktycznie ten zestaw, co Jowiszowa przegrała był rewlekacyjny... kapitalne ciuchy... ale i tak bym tyle nie dała |
|||
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulko
cos dla Olci na przyszłość http://www.allegro.pl/item741294893_...a_92_98cm.html http://www.allegro.pl/item741294089_...a_3_latka.html |
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
wysłałam małża na pierwszy spacer, chwila ciszy. młodej gotuję rosól, za jakieś 2godz. zje i do spania.potem już same będziemy bo małż zjedzie z pracy po 22.
ja już mam kolejny zestaw na oku, tylko mniejszy. chcę kupić szybciej ale chyba nie da rady. nic to, snip już ustawiony ![]() dziś też dwie aukcje się kończą wieczorem, poluję na bluzkę i spódnicę. |
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
witam po stosunkowo baaardzo i wielokrotnie udanym łikendzie
ee tam mi nie żal kupować ciuszków, bo dla mnie to sama przyjemność jak taki ładny krasnal zasuwa po chałupie spuchłam z dumy - jak mawia Kasiulka ![]() idę nadrabiać co żeście nawypisywały, bo tylko ostatnią stronę machnęłam
|
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
no jakbym miała dużo kasy, to pewnie też bym dużo częściej kupowała ciuchy - dla mnie to tez przyjemność. Ale uważam, że po prostu nas na to nie stać, żeby mała chodziła po domu w sukience h&m czy czymś w ten deseń.
Edytowane przez Sosnowa Czas edycji: 2009-09-14 o 12:18 |
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie wystawilam kilka aukcji na all...mam nadzieje, ze cos pojdzie, bo mi sa juz nie potrzebne...sprzedaje tez krzeselko do karmienia, wogole z niego nie korzystamy. wczoraj w tym sklepie dziecko byly tez kombinezony zimowe i tak sobie ogladalam i zobaczylam, ze tej firmy co ma Bor (dostalismy od kolezanki z pracy) za po 300zl
![]() faktycznie fajny ten kombinezon, ale chyba bym za niego tyle nie dala. dobrze, ze w zeszlym roku byl za duzy,a mlode jeszcze nie chodzilo bo teraz jest taki ok i nie bede kupowac nowego, a oprocz tego ma zimowa kurtke i mysle, ze wystarczy |
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
co do ubranek to ja kupuje na allegro uzywki, czesto C&A, Qubus, Smyk, H&M, Reserved, nie przeszkadza mi to, ze uzywki
![]() a polecam wam bodziaki z firmy Tex, super bawelenka i swietnie leza
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie sąsiadka też raz pokadziła, że Ola jest ślicznie ubrana i gdzie ciuszki kupuję Co do cen to kiedyś szalałam bardziej, pamiętacie może ja pamiętam te paczki za ok. 400 zł coś w stylu Jowiszkowego zestawu tylko to wtedy mniejsze rzeczy były. Przez to miałam naprawdę mnóstwo ciuszków. Teraz kupuję raczej pojedyncze i różnie, raz w sklepie raz na Allegro, ale jednak o wiele, wiele bardziej opłaca się na All i raczej tu się będę koncentrować. Kupiłam Oli niedawno w Wójciku spódnicę. Dałam 100 zł, a na All znalazłam niby nowa, ale bez metki taka sama za 40 zł. Do tego kupiłam legginsy za 40 zł, na All za 15... jednak wolę Allegro i jak więcej grosza zostaje w kieszeni. Baby zdycham dziś dalej. Katar gigancior, do tego mega osłabienie. Rano miałam 35,7 stopnia a teraz mam 36,00 czuję się jakby mnie walec rozjechał Dziewczyny a nie wiecie ile kosztuje nowy kombinezon Wójcika? na głównej stronie nie zauważyłam cen, a tam gdzie kupowałam ostatnio spódnicę nie zapytałam, ale pewnie jakiś kosmos cenowy.
|
|
#1876 | ||
|
Zakorzenienie
|
ooo, jakie nowosci-mialam 3 strony nadrabiania
![]() ja cala niedziele wystawialam z tz aukcje, klocilismy sie jak gupki bo kazdy co innego chce i nie mozna dojsc do porozumienia no ale wiekszosc mam wystawione, choc watpie, ze cokolwiek sie sprzeda...Cytat:
to tak dobrze wchodzi, ze az strach a Maja tyle wazy na domowej wadze, ona pewnie troche oszukuje bo nie wydaje mi sie zeby ona duza byla Cytat:
znaczy w lozeczku spala od samego poczatku, z nami chyba 1 czy 2 sie zdarzylo ale to jakas trauma dla mnie byla jestem mega wyrodna bo z utesknieniem czekam na wieczorny sen, dzien w dzien tak samo ![]() Kasiulka - jak ja ci zazdroszcze tych Olusiowych ciuszkow Maja na jesien ma tylko 1 polarowy dresik zadnej kurtki, bluzy, butow
|
||
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() My po spacerku, dziecię chrapie od 15 minut, idę zaraz gotować mu rosołek i tz-towi jakiś obiad upichcić. Do pracy jednak nie idę w tym tygodniu, bo mój kadrowiec z COTY powiedział, że będąc na macierzyńskim nie mogę pracować na cały etat-to znaczy zus napewno bedzie mnie scigał zebym zwróciła składki za te kilka dni. Na szczęście w ambrze nie będą robić problemu że mogę zacząć pracę dopiero za tydzień ![]() Także jeszcze troche byczenia się mam
|
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
Maluśna Ola na teraz będzie miała (tzn. na jesień) kurtkę polarkową, kurtkę z coccobello taką też na polarku w środku, płaszczyk ten w grochy z wczoraj, dalmatyńczyka i futerko z ladybird
więc muszą być ciepłe pory i kurtka - kombinezon dwuczęściowy ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Ciekawa jestem czy mój komplet puchatkowy znajdzie nabywcę kurna, mam nadzieję
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cos sie panu popitolilo
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
małż już w pracy. Iga pochłonęła talerz rosołu i kima już jakiś czas.
ja spiłam kawkę. popołudniu przejdę się z nią do Carrefura po nowy niekapek tym razem bez miękkiego ustnika bo w tym już go prawie odgryzła.
|
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
ja też kupię kombinezon. tylko dumam właśnie czy jednoczęściowy czy dwu
|
|
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwazniejsze by mialy dziury na nogi
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
witam
ja tak na moment bo dzieci mam na placu i muszę zaraz tam iść co do zimowych rzeczy to ja też jeszcze nie mam ale ja w przeciwieństwie do kasiulki to ja wolę kupować w sklepie bo muszę widzieć i podotykać no i jak trzeba to można przymierzyć na alegro to się boję kupować ciuszki że nie będą pasowały że za małe lub za duże a ja myślę kupić taki komplecik spodnie na szelkach z kurteczką bo to zawsze dłużej ponosi a kombinezon szybko się robi maławy a na plac na śnieg to jakis kombinezon jeszcze mam po chłopcach a takie spodnie to plecka też doskonale przykrywają |
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
co do kombinezonów to taki na szaleństwa w śniegu lepszy będzie jednoczęściowy, bo na pewno śnieg nigdzie nie wpadnie.
|
|
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie bede kupowac, bo pewnie beda za dlugie
piter to krotkonogi koles
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
a czy w sklepach są juz zimowe rzeczy??? Moze ktoś wie...???? Chodzi mi o dzeiciowe ciuchy... na przykład czy w tesco jest już coś?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

to juz padłam

no nic może jeszcze cos upoluję do zimy, bo takie body to głównie używam np. w takie dni jak dzis co to sie chłodniej zrobiło, lub na wiosnę bedą jak znalazł
jutro jade na jakas jednodniowa delegacje i sie wkurzam bo nic nie wiem, a kazdy ma to w dupie.. a trzeba auto zalatwic i jelenia, ktory pojedzie. ja nie bede wiozla 3 doroslych chlopow bo im sie nie chce zada ruszyc 

to tak dobrze wchodzi, ze az strach