![]() |
#241 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
[QUOTE=kropka75;14228262]Widzę, że już macie jakieś smaki?
![]() Ja na razie nic w tym temacie nie widzę. Tzn. żrę kwaśne jak małpa kit, ale ja w ogóle jestem kwasożercą, więc to żadna nowość. Natomiast drażnią mnie mocne zapachy. Wczoraj łaziłam po Centrum Handlowym i wkurzał mnie co drugi zapach w sklepie. ![]() QUOTE] Oooo ostatnio nadwrażliwy mi sie nosek zrobił na zapachy... Do tego jak wcześniej mogłabym litrami pić cole itd tak teraz każdą słodycz wyczuje na kilometr, przez co moje wizyty w sklepie trwają zdecydowanie dłużej, bo się zastanawiam co wybrać, żeby nie zwrócić ![]() Eniggma ![]() ![]() Mykam robić naleśniki ![]()
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja liczę na dwa sposoby. Dla siebie (bo wiem) od zapylenia. Lekarz pewnie policzy od @. Z drugiej strony na USG chyba liczą ciążę faktyczną, bo wg wielkości dziecka... Zakręcone. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zgadnij_MS ja też zaraz wezmę się za smażenie ale zrobię jednego dużego omleta - nie chce mi się stać nad patelnią ![]()
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to dobrze, żadnych witamin tam nie ma. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Znaczy tradycja rodzinna.
![]() Super. Choć pewnie strach podwójny... wiadomo, większa odpowiedzialność. Ja się zawsze zastanawiam jak to się potem ogarnia. Jak jedno w lewo, a drugie w prawo biegnie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale masz racje. Mysle, ze lekarz po badaniu ustali co i ile... w moim przypadku aby do srody.. Cytat:
Wczesniej mialam faze na biale, twarogi, mleko, kefir...wszystko szlo jak woda ![]()
![]() |
#248 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() i wogole o dzieciach mało wiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() O, widzę że smaki się zmieniają. A tak bym chciała by mi nie weszła faza na słodkie... ech... Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Rozeznanie
|
eniggma-oby było wszystko dobrze
![]() ![]() ja dzisiaj jakaś smutna jestem i znalazłam tysiąc powodów na to jakos ryczeć mi sie chce. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Zadomowienie
|
dzień dobry!
w pracy mam problemy, żeby się zalogować na wizaż ![]() Mam do was dziewczęta pytania: czy już powiedziałyście w pracy o ciąży? A jeżeli jeszcze nie to kiedy zamierzacie? Cieawi mnie tez inna kwestia: Czy macie chęć od razu iść na zwolnienie czy też tylko wtedy jeśli faktycznie będzie to wskazane? |
![]() ![]() |
![]() |
#253 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. Ja tu się nie powinnam chyba wypowiadać, bo jestem zagorzałą przeciwniczką zwolnień na życzenie / bez wskazań medycznych. Ale nie - jeśli tylko będę mogła, będę pracować. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zadomowienie
|
Witam, dołączam
![]() To będzie moje drugie dziecko, termin porpodu mam wyznaczony na 14.05 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Yolanda ja pracuj w domu, więc u mnie L4 odpada a szefowi powiem, ale kiedy to nie wiem... Na razie nie czuje takiej potrzeby...
Jaatkaa witaj ![]() Bela ![]() Eniggma na którą idziesz do gin?? Kropko w coli mnie dażni smak, a raczej ta słodycz... Nie sądziłam (przed ciążą), że cola jest tak słodka, dopiero poczułam jej smak chyba w ciąży hihihi Naleśniczki zjadłam, ale tylko 3 bo więcej mi nie weszlo :slinka:
Edytowane przez zgadnij_MS Czas edycji: 2009-09-14 o 09:34 |
||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
BAN stały
|
na 12
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
napewno bedzie dobrze Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zreszta nie powiedzialam jeszcze nikomu. Ja mam zamiar pracowac tak dlugo ile sie da. Lubie cos robic i wiem, ze w domu bylo by mi nie za dobrze. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#258 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
ja wprawdzie nie pracuje i po porodzie nie zamierzam za wczesnie ale mam zamiar zaczac prace "na zlecenie" w szkole z polskimi dziecmi... tez uwazam ze jak sie kobieta dobrze czuje to nie ma sensu siedziec w domu! ja siedzialam juz chyba troszke za dlugo (miesiac) i zaczelam rozmyslac czy wszystko jest ok i wogule a jakbym poszla do pracy to po prostu sie czlowiek nie zastanawia niepotrzebnie nad glupotami..... takie jest moje zdanie...
Kropko.... a czy ja Ciebie nie pamietam z "probojemy zajsc w ciaze w 2009"??
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam też w "próbujemy... w 2008". A potem na "próbować do skutku". ![]() Ja Ciebie też skądś znam i nie bardzo wiem skąd. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wszystko będzie dobrze, zastrzyki dadzą radę. Czekamy na relację z usg. I oczywiście mega ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
Wróciłam z wojaży...przypomnę że byłam u rodziców i przy okazji u swojego gina bo wyprowadziłam się z mojego miasta jakiś czas temu.Mój doktor zbadał mnie, zrobił usg...pogratulował, ochrzanił, że powinnam znaleźć sobie lekarza w Gdańsku, bo tu teraz mieszkam, a nie jak planowałam, jeździć do Olsztyna bo tu mam swojego lekarza...Polecił mi klinikę gdzie według niego świetnie prowadzą ciążę i naprawdę dbają o mamusie.na usg nie było wiele widać- tylko pęcherzyk-1 sztuka i ciałko żółte...no i zauważył jakieś krwawienie.Mam się nie przejmować bo to początki ale ja nawet nie wiem skąd te krwawienie i co ono oznacza...Może Wy Mamusie wiecie???poza tym przepisał mi leki(duphaston i feminatal), gdzie poprzedni lekarz nic nie mowił i powiedział że to co kupiłam czyli Falvit Mama jest ok i wystarczy. Wiek maluszka na podstawie USG wyszedł 7 tygodni i 6 dni, badanie było w piątek czyli dziś 8 tygodni i 2 dni.Pisałyście prawie wszystkie, że w tym czasie widziałyście już swoje skarby, niektóre widziały serduszka a ja tylko ciałko żółte- czyżby mój Bejbik słabo się rozwijał?Niby lekarz powiedział, że jest w porządku ale te krwawienie gdzieś w macicy i mimo takiego wieku Bejbika prawie go nie widać...martwi i męczy mnie to...
A....dostałam termin-wg usg na 21 kwietnia, wg @ na 1 maj....skoro ten kwiecień to powinnam się stąd wypisać ale dobrze mi tu z wami-mogę zostać? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Zadomowienie
|
Kitty,
fajnie, ze juz po wizycie i raczej zaufaj lekarzowi jesli mowi, ze wszystko jest dobrze, napewno tak jest. Co do krwawien to nie znam sie ale rownie dobrze moze to byc pekniete naczynko lub maly krwiak i jak lekarz nie uznal, ze trzeba sie martwic to nie trzeba. Mysle, ze podobnie jest z wiekiem maluszka. Czasmi jest ciut mlodszy niz sie wydawalo i nie dzieje sie nic niepokojacego. Mysle, ze kolejna wizyta juz Ci potwierdzi, ze z jest wsio ok ![]() I szukaj lakarz u siebie ![]()
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uszy do góry! A maluch nadrobi, nic się nie martw. Ja bym się na kwietniówki też wpisała na Twoim miejscu. Tam Ci się obecność przyda, gdy przyjdzie termin porodu, bo mamusie tu jeszcze będą trochę przed tą przyjemnością. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Napisane przez yolanda9
![]() dzień dobry! w pracy mam problemy, żeby się zalogować na wizaż ![]() Mam do was dziewczęta pytania: czy już powiedziałyście w pracy o ciąży? A jeżeli jeszcze nie to kiedy zamierzacie? Cieawi mnie tez inna kwestia: Czy macie chęć od razu iść na zwolnienie czy też tylko wtedy jeśli faktycznie będzie to wskazane? myślę że zwolnienie lekarskie zależy tylko i wyłącznie od Ciebie ![]() ![]() ![]() ![]() ja powoli świruje w domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Niestety, ale... jak zwał tak zwał, natomiast na pewno nie jest to prawo. Chorobowe jest dla osoby chorej, także dla chorej ciężarnej, nie dla kobiety po prostu w ciąży. Ciąża to nie choroba, na tę przypadłość L4 nie ma.
![]() ![]() Uprzedzam, bo ZUS robi naloty. Odwiedza w domach i wzywa na kontrole. Może być problem i źle się takie "chorowanie" może skończyć. Najłagodniejsza wersja to odebranie świadczenia, czyli zero kasy. Plus zwrot świadczeń niesłusznie wypłaconych. Z odsetkami. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-09-14 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zadomowienie
|
Ja powiedziałam w pracy następnego dnia po wizycie u lekarza - tylko i wyłącznie dlatego żeby nie siedzieć przed komputerem 8 a tylko 4h. Kierowniczka się ucieszyła. Niestety już następnego dnia czyli w środę tydzień temu poszłam na l4, bo miałam bóle brzucha i przykaz odpoczywania. Ale do pracy zamierzam wrócić
![]() Kitty241 hmm ja mam niby termin na 29 KWIETNIA i nie wiem, nie chce mi się stąd przenosić... Edytowane przez Biricchina Czas edycji: 2009-09-14 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#268 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Biricchina, Kitty dla mnie możecie zostać tutaj, a jak chcecie na mamusiowy kwietniowy to przyjmą Was z otwartymi ramionami
![]() ![]() Eniggma daj znać jak wrócisz ![]() Dziewczyny, ale za mną chodzi bigos ![]() ![]() ![]()
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
no toja juz po wizycie
nigdy w zyciu bym sie nie spodziewala zlych wiesci, tym bardziej ze 2 dzieci juz mam i nie bylo zadnych problemow. a teraz lekarz mowi ze ciaza wyglada na duzo mlodsza ( ale wtedy nie wspolzylismy). zreszta test robilam dzien po spodziewanej @ i wyszedl pozytywny ( a wlasciwie 6 testow) wiec gdyby ciaza byla mlodsza to by nie wyszedl. widac pecherzyk i cialko. dostalam duphaston i L4. czekam do przyszlej srody na powtorke USG. dzis o 15 mam wyniki bety bo robilam po drodze w szpitalu. za 2 dni powtorze. jest mi bardzo smutno. siedze i rycze
#270 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem w fazie ogórków kiszonych i takich z octu. ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Nie płacz. Mieliśmy już tutaj mamusie, którym lekarz odjął 2-3tyg. ciąży. Dzieci nadrabiały po paru tyg. i teraz nikt by nie pomyślał, że na początku były mniejsze. Wszystko będzie dobrze. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.