Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. VI - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-14, 18:32   #4531
gajqa
Wtajemniczenie

GG do gajqa
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. VI

7.39-8.12 :P

tyneczka przykro mi ze sie nie udalo...ja wsumie mialam farta chyba bo nie wzial mnie na szczescie do centrum...moze na miescie bym oblała bo teraz duzo mlodziezy lazi i sie pchają na przejscia...i ulice zakorkowane.. heh
gajqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 18:33   #4532
s4bin4
Rozeznanie

Tyneczka nie masz co sie martwic wiem ze dzis to jeszcze takie wszytsko swieze i wogole ale powiem CI z wlasnego doswiadczenia ze nawet sie ciesze ze nie zdalam za pierwszym wiadomo ze kasa nerwy i czas ale nawet z kolezankami ktore juz ktorys tam raz zdawaly to teraz sie z tego smiejemy...kolezanka tez dostala adnotacje ze stanowi zagrozenie dla ruchu ale za 3 zdala i jezdzi super a inna zdawala u tego samego egzaminatora zdala za 1 i juz pierwszego dnia po odebraniu prawka miala stluczke bo wymusila takze nie ma reguly glowa do gory bedzie ok

Maturzystka 2010

Jestem Kierowcą! od 3.09.09

Konsultantka Oriflame 6%
s4bin4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 18:34   #4533
Kiniolek91
Raczkowanie

tyneczka, nie martw się...

Ja to w sumie się nie nastawiam na zbyt wiele na moim pierwszym egzaminie. Mój insturktor mi kiedyś mówią, że wudług statystyk zdają jakieś 3 osoby na 10/ zdających za pierwszym razem; i że egzaminatorzy bardzo lubią trzymac się tych statystyk...

Kurcze, jedna z Was pisała, że na egzaminie jednym z wymaganych punktów jest rozpędzenie się do 50km/h i zatrzymanie w wyznaczonym miejscu. Jestem przerażona, bo pierwsze o czyms takim słyszę (czytam)

Któres dziewczyny zdają w czwartek egzamin - wybaczcie, nie pamiętam dokładnie kto, ale zapamiętałam w podpisów - to tak jak ja =D tyle, że ja mam w czwartek praktykę wewnętrzną, a w sobotę idę napisac teorię. I jak dobrze pójdzie, czyli zdam wszystko, to może w poniedziałek za tydzien się zapiszę na egzamin... Ciekawe ile będę czekać... Jest tu ktoś zdajacy w Poznaniu?

"Trudno jest złapać wiatr,
brać na żarty ten szalony świat.
Trudno jest, przecież wiem,
wierzyć w bajki, jeszcze w życie wplatać je..."

"To, czego tylko chcę - ja z Tobą w chłodnym deszczu"
Kiniolek91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 19:05   #4534
madzioonia18w
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kiniolek91 Pokaż wiadomość
Któres dziewczyny zdają w czwartek egzamin - wybaczcie, nie pamiętam dokładnie kto, ale zapamiętałam w podpisów - to tak jak ja =D tyle, że ja mam w czwartek praktykę wewnętrzną, a w sobotę idę napisac teorię. I jak dobrze pójdzie, czyli zdam wszystko, to może w poniedziałek za tydzien się zapiszę na egzamin... Ciekawe ile będę czekać... Jest tu ktoś zdajacy w Poznaniu?
No to będziemy trzymam kciuki żebyś zdała te 2 egz. wewnętrzne

tisane7
rehab4181

Powodzenia
madzioonia18w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 19:23   #4535
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gajqa Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny do tej pory nie moge sobie tego do glowy wbic ze to juz za mna .. no wiec opowiadam wszystko pokolei :p

egzamin mialam na 7.30 wiec pobudka 5.30 i czas szykowania...wyszykowalam sie ,ze stresu sniadania nie jadlam nawet, no i wychodze bo kumple po mnie przyjechali ze mnie zawiezc :P ide do nich patrze a z tylu w samochodzie jeden z nich ma aparat ja biedna zaspana,zestreesowana a jemu filmow nagrywać sie zachciało no ale dobra...mysle sobie bedzie pamiątka hehe dojechalismy do wordu o 7...stalismy i patrzylismy jak inni zdają no i gdzies tak 15 po 7 poszlam do budynku a raczej przed :p no i sama tam sobie siedze siedze... brzuch bolał mnie neisamowicie a do tego doszedl jeszcze bol głowy i jeszcze wiekszy stres ;p obok wordu jest stacja PKP i wiecie... jak jedzie pociag to jest takie PIIIIP pociag osobowy bla bla bla i w wordzie tez jest takie PIP i wyczytują nazwisko... ja siedze bidna skupiona kiedy mnie wyyczytaja a tu nagle PIIIIIIIIP (oczywiscie z pkp'u) mi juz serce do gardla podeszlo ale dopiero jak zaczeli mowic o pociągu jakims tam to sobie uswiadomilam ze jeszcze nie czas no i siedze sobie dalej i w koncu mnie wyczytali :p wyszedl moj pan egzaminator i oczywiscie spytal jaka corsa chce zdawac...powiedzialam że nową i poszlam na łuk.. tam wylosowal mi że mam pokazac zbiornik z plynem chlodniczym i swiatla drogowe :p ja zdenerwowana podchodze zeby otworzyc silnik i proboje otworzyc i nic zapomnialam calkiem o tym ze w samochodze w srodku trzeba za takie cos pociagnac zeby klapa sie otworzyla no i poszlam otworzylam sobie pokazalam mu ten zbiornik no i swiatla..robie łuk..podejscie pierwsze nieudane...chyba w koperte nie udalo mi sie wjechac tzn za wczesnie sie zatrzymalam .. ale za drugim razem sie udalo pozniej na górke .. udalo sie od razu no i na miasto... ja juz szczesliwa ze wogole udalo mi sie z placu wyjechac...macham do kumpli pokazując zeby trzymali kciuki wsiadl pan egzaminator i w droge :p ja juz szczesliwa ze nie pojechalismy do centrum tylko na jakies osiedle blokowe i domkow jednorodzinnych :p jedziemy jedziemy i kazal mi zatrzymac sie na poboczu,pozniej jedziemy dalej i kazal mi zawrocic , ja sie pytam w ktorej bramie a on ze w ktorej chce.. no i zawrocilam sobie tyłem.. pozniej zrobilam jeszcze parkowanie prostopadle , przechalismy przez pare skrzyzowan ze swiatlami, z 2 razy przez rondo no i jedziemy dalej... ja juz stracilam poczucie orientacji w terenie ale se mysle..zobaczymy gdzie pojedziemy teraz...jedziemy jedziemy i patrze a tu żółte barierki (WORD) widze z daleka kupli i juz mi sie geba cieszy.. przez chwile pomyslalam ze moze specjalnie chce mnie wziac kolo wordu zeby tylko przjechac i ze pojedziemy dalej ALE NIE skrecilismy do osrodka i wypisal mi karteczke pozaznaczal co trzeba i kazal odebrac MOJE prawo jazdy w swoim urzedzie hihhi wybieglam z samochodu i rzucilam sie kumplom w ramiona... i oczywiscie sie poryczalam :P cudowne uczucie po prostu pozniej do kazdego sie nadzwonilam i szczesliwie wracalismy do domku

(ale sie rozpisalam )
Jak byłam ostatnio to nie pipali xD Ale ja nigdy nie słyszałam pipów () z PKP
No nic, nie zagłębiajmy się w to Jeszcze raz gratuluję iii... napiszesz mi na PW jaki egzaminator i trasa mniej więcej?

Cytat:
Napisane przez girl99 Pokaż wiadomość
I moze z cyklu ,,z kursu girl99" zapomnialam Wam powiedziec, ze robilam luk z taka pasja, ze walnelam w szybe i oko sobie podbilam

~ Thomas Fuller ~
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 19:25   #4536
madzia9018
Raczkowanie

Dziewczyny nie uwierzycie ale już dziś zadzwonili do mnie o 13 i kobietka mi powiedziała że proponują mi najbliższy termin już na sobotę na 9.00 i oczywiście się zgodziłam tylko muszę znowu jutro jechać z rana żeby ten termin sobie zaklepać bo inaczej przekaża go komuś innemu

Tak więc proszę o dopisanie mnie na 19.09 na godz 9.00 - tak apropo to same 9 hmmmm moze przyniosą mi wreszcie szczęscie
Stary 2009-09-14, 19:29   #4537
madzioonia18w
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzia9018 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie uwierzycie ale już dziś zadzwonili do mnie o 13 i kobietka mi powiedziała że proponują mi najbliższy termin już na sobotę na 9.00 i oczywiście się zgodziłam tylko muszę znowu jutro jechać z rana żeby ten termin sobie zaklepać bo inaczej przekaża go komuś innemu

Tak więc proszę o dopisanie mnie na 19.09 na godz 9.00 - tak apropo to same 9 hmmmm moze przyniosą mi wreszcie szczęscie
O super

Kurcze fajnie z tymi przyspieszonymi egzaminami szkoda że sama na taki pomysł nie wpadałam chociaż nawet powodu bym nie miała, bo szkoła to chyba żaden powód
madzioonia18w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 19:30   #4538
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:

oby! będę trzymać kciuki.
Jeśli jutro mi się nie uda, to klapa. Będę musiała zrobić sobie przerwę z powodów finansowych, ten word mnie wykończy

bziii ♡.
rehab4181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 19:31   #4539
syyluusiiaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez souvenir Pokaż wiadomość
jakie to prawdziwe stwierdzenie normalnie ile razy np chciałam za kimś jechać eLką odruchowo a tu się okazywało że nie mogę bo on jedzie źle wiadomo że większa prędkość to normalka ale i reszta przepisów. Wkurza mnie jak stoję na rondzie i zjeżdzający nie pokazują kierunku że z niego zjeżdzają a ja muszę stać jak głupia A co do prędkości to z drugiej strony rozumiem jak piękna trzypasmówka, zawsze przejezdna i można jechać 50km/h to ma się wrazenie że się strasznie wlecze jak inni Cię wyprzedają no ale przepisy to przepisy, na pewno jako początkujące nie będziemy ryzykować

taaaa, ja powiem tak jak bylam kursantka to eLki mi nie przeszkadzaly, a teraz jak prowadze i jedzie przede mna eLka to mnie szlag trafia

Cytat:
Napisane przez nanaa Pokaż wiadomość
hej! miałam dzis pierwszy egzamin. zdawałam w ciechanowie.byłam ostro zestresowana. sama nie wiem dlaczego, przeważnie się aż tak nie stresuje/ testy zdałam bez problemu (o bł). na placu powtarzałam łuk bo za pierwszym razem zatrzymałam się za daleko od pachołka. potem na miescie było ok, dopóki nie kazał mi wjechac w 2-kierunkową(na której nigdy nie byłam). była strasznie wąska i jakos tak zakodowało mi się że to 1 kierunkowa. kazał mi skręcic w lewo, a ja zjechałam do lewej i chciałam skręcac tak jak z jedno kierunkowej ..;/ zajechałam drogę jakiemus kolesiowi( chyba nawet mu głupio było bo widział że własnie oblewam, i nawet nie zatrąbił tylko czekał spokojnie). a egzaminator mnie opierdalał;/ jak juz mnie oblał( w 25 minucie--porażka..) był baaardzo miły i zaczął mi opowiadac o swoim dzieciństwie... szkoda że mnie wczesniej nie odstresował.
jutro idę się zapisac na kolejny termin. proszę, 3majcie kciuki..

przykro mi bardzo kciuki beda trzymane

QUOTE=girl99;14235535]Wlasnie kloce sie z bratem On nie kapuje jak mozna luk schrzanic, a ja nie kapuje jak on sie bal gorki i srednio mu wychodzila. Niby rodzenstwo a calkiem inni
Nasza ostatnia rozmowa
- Ide 21.09 na egzamin
- Gdzie sie tak spieszy.?? (I juz mnie przedrzeznia) udaje ze placze i : ,,zgasl mi na gorce<beczy> .... wymusilam <beczy>"
Z rodzenstwem zawsze ma sie ciekawie w domu

nanaa - nie daj sie pierwsze koty za ploty

Jak zawsze trzymam kciuki za wszystkie

I te, ktore maja prawo jazdy niech uwazaja, zeby mnie nie spotkac w ciemnej uliczce bo jeszcze im zwine prawka z zadrosci [/QUOTE]

Wariatka Kochana

[QUOTE=tyneczka;14236011]Gajqa gratulację!

Ja niestety po raz kolejny przekonuję się, że mam pecha w życiu!!

nie martw sie bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez miss_piggy Pokaż wiadomość
tyneczka bidulka trzymamy dalej kciuki

------------------------------------------
Oglaszam wszem i wobec :
(9/14/09) Prawo Jazdy:: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.

oł jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeee

a widzisz mowilam ze dzisiaj juz bedzie to pisalo

pewnie w piatek juz bedziesz miala plastik

mosialam troche emikonek usunac bo bylo przeladowane grafika

KCŁ

Na ZAWSZE Tylko Ty

2 wrzesień 2009 - ZDAŁAM prawo jazdy

Ciche szczęście w zakątku, obok galopującej wieczności...
syyluusiiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 19:36   #4540
madzia9018
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rehab4181 Pokaż wiadomość
Jeśli jutro mi się nie uda, to klapa. Będę musiała zrobić sobie przerwę z powodów finansowych, ten word mnie wykończy
Uda sie uda ale to jest fakt tak ciągną od ludzi kase że dramat ja jakbym chciała podliczyc ile mnie już to prawko kosztowało to chyba bym oszalała na taką sumę
Stary 2009-09-14, 19:42   #4541
sylabud
Raczkowanie

Cytat:
No to zdajemy we trzy( ja, ty i BeaS) Oby ta trójka przyniosła nam szczęście( 3 podejście)

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

tisane7
rehab4181
Powodzenia jutro
Ps: rehab4181 pamiętaj do 3 razy sztuka

17.09.09 zdany egzamin

Matura 2010
sylabud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 19:56   #4542
Agnes140489
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syyluusiiaa Pokaż wiadomość

a to juz mnie przerazilo :

Sam egzamin na prawo jazdy bardzo się nie zmieni. Ale i tak zdających czeka dodatkowa jazda w terenie niezabudowanym, obowiązkowe testy psychologiczne i egzamin teoretyczny na żywo.

- Będzie on znacznie prostszy od dotychczasowego - twierdzi Tomasz Piętka z Krajowej Rady Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego. "Zdający, oglądając sytuację na filmie, będzie musiał w ciągu 10 sekund zdecydować, kto ma pierwszeństwo" - mówi.

Ale prawdziwa rewolucja czeka młodych kierowców dopiero po dostaniu prawa jazdy. Na początek będą musieli nakleić na szybę samochodu zapomniany już zielony listek. Planowane jest też dodatkowe przeszkolenie. Najpóźniej do siódmego miesiąca od zdobycia prawa jazdy kierowca będzie musiał zgłosić się na specjalny kurs organizowany przez wojewódzki ośrodek ruchu drogowego. Zostanie tam przeszkolony z jazdy na płycie poślizgowej, zderzy się też z dużą prędkością z tekturową ścianą. Dodatkowe ćwiczenia mają trwać trzy godziny i kosztować 100 zł.

- Wszystko po to, by uświadomić niedoświadczonym kierowcom, jakie zagrożenia na nich czyhają. Chcemy ich też trochę przestraszyć. To właśnie w siódmym miesiącu od zdobycia prawa jazdy kierowcy zaczynają wierzyć, że są mistrzami kierownicy - mówi dziennikowi Tomasz Piętka.

swoją drogą niedawno sobie tak myślałam jak to się jeździ po płycie poślizgowej i wcale tego nigdzie nie czytałam

a z tym zielonym liściem z tylu samochodu to może i dobre jest... ale jak jednym samochodem będzie jeździć dwóch kierowców i jeden będzie miał prawo jazdy parę tygodni a drugi ładnych parę lat....przecież nikt nie będzie go zrywał z samochodu po zmianie kierowcy

It is the first step that is troublesome
Agnes140489 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 20:17   #4543
sylabud
Raczkowanie

Dziewczyny, które pisały podania o przyśpieszenie egzaminu, jakie podawałyście powody? Pytam się bo chciałabym się przygotować gdybym nie zdała w czwartek. A zaświadczenie o doszkoleniu po 3 niezdanych egzaminach, kiedy można najszybciej złożyć? Można w ten sam dźień co się nie zdało?

17.09.09 zdany egzamin

Matura 2010
sylabud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 20:22   #4544
miss_piggy
Raczkowanie

syyyluuusiuuuu niom smiesznie Ale się ucieszylam jak zobaczylam ten wpis hehe zobaczymy jak to będzie, a takie urocze zdjęcie mam do tego prawka, ze mmm... hehe

tisane7
(trzymaaaam kciuki mocno, jak obiecalam

rehab4181

miss_piggy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 20:40   #4545
tisane7
Raczkowanie

Powodzenia jutro rehab 4181 musimy zdac,nie ma innej mozliwosci

Dzieki dziewczyny za kciuki miss piggy hehe, 3mam Cie za slowo Oby pomoglo

15.09.09
zdobyłam prawko za 1x

tisane7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 20:51   #4546
rehab4181
Zadomowienie

dziękuję Kochane za kciukasy ;*

dzisiaj byłam na placu, rękaw podobno wychodził mi świetnie, a jednak boję się, że legnę na placu.. byle zdać, bo jak nie to zostaje mi komunikacja miejska i pkp..

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez tisane7 Pokaż wiadomość
Powodzenia jutro rehab 4181 musimy zdac,nie ma innej mozliwosci

oby
musimy egzaminatorom pokazać jak się śmiga!

bziii ♡.
rehab4181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 21:15   #4547
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzioonia18w Pokaż wiadomość

tisane7
rehab4181

Powodzenia
Dołączam się

Cytat:

No to super, że szybszy termin masz

~ Thomas Fuller ~
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 21:27   #4548
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

tisane7
rehab4181

i przepraszam za lakoniczność nie dajcie się stresowi !

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 21:40   #4549
justysia1304
Raczkowanie

Cytat:
ZDAŁAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ))

wiecej bedzie pozniej jestem meeeeeeeeeeeeeeega szczesliwa
Gratulacje !!!!!

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez benia1169 Pokaż wiadomość
Gajqa - gratulacje!!!!!!!!!!!!!!
Jak wy to robicie dziewczyny, żeby zdać , qrcze, ja to chyba w życiu tego nie dokonam, taki cioł ze mnie .
BENIA -ja po zdaniu w piątek (9.09.2009) egzaminu za 4 razem doszlam do wniosku ze to musi byc odpowiedni dzien -ten jeden jedyny .Przynajmiej w moim przypadku,pierwszy termin mialam wyznaczony na 1 grudnia , ale przemiła pani w okienku powiedziala- dzwon dziewczyno-i udało sie przeniesc egzam. na 11 wrzesnia i ja czułam ze to ten dzien ze zdam i wogule sie nie denerwowalam spokojnie poszlam do samochodu - i udalo sie , a zamin znalazl sie wczesniejszy termin byłam strasznie nastawiona ze juz napewno nie zdam , i nie ma to sensu . wiec nie poddawaj sie i walcz o swoje . Kazdy ma swoj dzien
Stary 2009-09-14, 21:41   #4550
girl99
Zakorzenienie

No dziolchy DO BOJU!!! Nie dajcie sie stresowi !!! Trzymam kciuki mocnooooo!!!!

A ja dzisiaj we snie pewnie znowu cala strefe egzaminacyjna przejade... jakby tak dobrze sie zastanowic, to we snie wyjezdzilam tyle samo godzin co na kursie

Vamos España
girl99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 21:50   #4551
sideritis
Zakorzenienie

Cytat:
ZDAŁAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ))

wiecej bedzie pozniej jestem meeeeeeeeeeeeeeega szczesliwa
gratuluję

Cytat:
Napisane przez paulinka7677 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki!
Bardzo chciałabym się do Was przyłączyć
Rok temu zaczęłam zdawać... I próbowałam 4 razy
Nie miałam szczęścia.
Pomyślałam, że przerwa dobrze mi zrobi. Muszę nauczyć się kontrolować emocje. Jak tylko widzę ten piekielny ośrodek to robi się ze mnie i
A jak słyszę moje nazwisko a później wsiadam do samochodu to myślę tylko o tym, żeby ta męka szybciej się skończyła i przestaje racjonalnie i trzeźwo myśleć
Wiem, że to skrajnie głupie
Spróbuje w 2010
Teraz pójde szkolić się na psychologa i zaaplikuję sobie terapię antylękową

Tymczasem, gratuluję wszystkim Dziewczynkom, które zdały, bo wiem jakie to trudne
I klepię "zdrowaśki" za te którym się nie udało
Pozdrawiam
podziwiam Cię za silną wolę, naprawdę. trzymaj się i nie daj stresowi !

Cytat:
Napisane przez tyneczka Pokaż wiadomość
Gajqa gratulację!

Ja niestety po raz kolejny przekonuję się, że mam pecha w życiu!! Jak zapisywałam się na egzamin 3 tyg temu, to potem postałam trochę na placu i obserwowałam jedną kobitkę. Patrzę na egzaminatora - bucoł, że hej! Typowy służbista, marynareczka, głupia mina i moja myśl wypowiedziana głośno: "Haha śmiesznie będzie jak mi się trafi". I oczywiście, kto mnie egzaminował? Właśnie on!! Jak czekałam na swoją kolej, to inni egzaminatorzy podchodzili do zdających, patrzyli na dowód i tyle, a on na dzień dobry zmierzał każdego wzrokiem - dosłownie rentgen przez kilka sekund. Na placu wszystko bez problemu poszło, miałam sprawdzić kierunkowskazy i płyn do spryskiwaczy. Luzik. Samochodzik też ładnie pracował i dobrze się prowadził, to ja już zadowolona. Stres trochę minął. Wyjechaliśmy, pojechaliśmy prosto przez skrzyżowanie, potem w prawo w osiedle, kazał mi zawrócić z wykorzystaniem infrastruktury. Następnie wyjechaliśmy z osiedla i jedziemy prosto i prosto i prosto przez najbliższe 4 duże skrzyżowania z sygnalizacją... i aż myślę sobie - kurna coś jest nie tak! I nagle on do mnie- na najbliższym skrzyżowaniu w prawo. No to skręcam, ciasna uliczka (dwukierunkowa), ale patrzę, że przy chodniku równolegle zaparkowane samochody. No to ja kierunkowskaz w lewo i zjeżdżam trochę. Jadę, patrzę, że zbliżamy się do równorzędnego, skupiam się już na tym czy nic nie wyjedzie, a tu nagle pisk opon i stoimy. Patrzę w prawo, a ja prawie lusterko w lusterko z zaparkowanym samochodem. I dziękuję, po zawodach. Na karcie napisał mi ledwo do odczytania, że: zachowanie kierującej może powodować zagrożenie na drodze. Potem jakieś 3 literki co w ogóle nie mogę zorientować o co chodzi i właśnie, że niedostosowanie odległości do omijających pojazdów. Zła jestem, bo jak jeździłam na kursie, to też często krzyczeli na mnie, że za blisko i kompletnie zapomniałam zwrócić na to uwagę właśnie dziś Jak wracaliśmy do ośrodka, to ten kretyn nie włączył kierunkowskazu przy skręcie, więc zwróciłam mu uwagę, a on cisza, a potem sobie westchnął na takiej zasadzie, że co ja mu będę tutaj jeszcze mówić. Wypisał mi co trzeba, spytał czy mam do niego jakieś pytania. Oświadczyłam wściekła, że nie, zabrałam i wyszłam z samochodu i się poryczałam. Potem przejrzałam ten papierek i pozaznaczał mi jako pół-błędu niektóre rzeczy, o których nie mam pojęcia, o co mu chodziło. Dopiero potem się skapnęłam czemu nie przyszło mi do głowy przy nim, to sprawdzić i zapytać :sciana: Następny termin mam dopiero 2 października. Kolejne 3 tyg czekania, ja pierdzieeeeelę!
Jeździłam z trzema instruktorami i każdy mi mówił, że za dobrze jeżdżę, by oblać na np niewłączaniu drugiego kierunku jak zawracam na skrzyżowaniach z sygnalizacją lub właśnie ta odległość i dupa! Właśnie na tym oblałam...
oj, okrponego mialas egzaminatora
nie martw sie, nastepnym razem bedzie lepiej
tisane7
rehab4181
trzymam
będzie dobrze

sideritis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 21:53   #4552
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

jezdzilam dzis po dlugiej przerwie na dodatek innym autem bo mitsubishi coltem i jezdzilo mi sie swietnie;] w srode egzamin)) i jakos mniej sie boje a nawet nie moge sie doczekac;d
Stary 2009-09-14, 22:12   #4553
lemonka
Zakorzenienie

Cytat:

napewno beda tak samo szczesliwe jak moje 9.9.09 !!!!

tisane7
rehab4181
trzymam kciuuuki!!!

...tylko oczy podkrążone i zgubiłam gdzieś koronę

nie lubię: zimnej herbaty, nijakich potraw, letnich uczuć
lemonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 22:24   #4554
syyluusiiaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miss_piggy Pokaż wiadomość
syyyluuusiuuuu niom smiesznie Ale się ucieszylam jak zobaczylam ten wpis hehe zobaczymy jak to będzie, a takie urocze zdjęcie mam do tego prawka, ze mmm... hehe

tisane7
(trzymaaaam kciuki mocno, jak obiecalam

rehab4181

hihihi ja tez mam fajowe zdjecie w prawku

dołączam sie do kciukow dziewczyny pokazcie na co was stac

a ja wlansie z kolega jezdzilam jego samochodem bylo super tak mnie wciaga jazda samochodem ze to jest nie porozumienie z wrazenia to chyba nie zasne

KCŁ

Na ZAWSZE Tylko Ty

2 wrzesień 2009 - ZDAŁAM prawo jazdy

Ciche szczęście w zakątku, obok galopującej wieczności...
syyluusiiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 22:29   #4555
tyneczka
Wtajemniczenie

GG do tyneczka

Cytat:
Napisane przez s4bin4 Pokaż wiadomość
Tyneczka nie masz co sie martwic wiem ze dzis to jeszcze takie wszytsko swieze i wogole ale powiem CI z wlasnego doswiadczenia ze nawet sie ciesze ze nie zdalam za pierwszym wiadomo ze kasa nerwy i czas ale nawet z kolezankami ktore juz ktorys tam raz zdawaly to teraz sie z tego smiejemy...kolezanka tez dostala adnotacje ze stanowi zagrozenie dla ruchu ale za 3 zdala i jezdzi super a inna zdawala u tego samego egzaminatora zdala za 1 i juz pierwszego dnia po odebraniu prawka miala stluczke bo wymusila takze nie ma reguly glowa do gory bedzie ok

A Ty w końcu zdałaś, bo tak patrzę na Twój podpis i się pogubiłam?

No mam nadzieję, że za drugim razem mi się uda.
A w ogóle, to strasznie jak za 3. razem się nie uda, to te zaświadczenie, dodatkowe godziny i w ogóle... zrobienie prawka, to strasznie kosztowna inwestycja

tisane7
rehab4181
Nie dajcie się jutro!

tyneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 22:33   #4556
girl99
Zakorzenienie

Zgadzam sie, prawko to droga zabawa. Dlatego jak sie zacznie to trzeba skonczyc, bo szkoda wyrzucic tyle kasy w bloto

Vamos España
girl99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 08:50   #4557
lemonka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez girl99 Pokaż wiadomość
Zgadzam sie, prawko to droga zabawa. Dlatego jak sie zacznie to trzeba skonczyc, bo szkoda wyrzucic tyle kasy w bloto
zabawa..
ja jako, że za prawko płaciłam z wlasnej kieszoneczki.. to chyba mnie najbradziej motywowalo by zdac teraz jakbym nie zdala to musialam wkleic jakies 400zl

...tylko oczy podkrążone i zgubiłam gdzieś koronę

nie lubię: zimnej herbaty, nijakich potraw, letnich uczuć
lemonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 09:23   #4558
Marcelka012
Raczkowanie

GG do Marcelka012

Cytat:
Napisane przez kociaczeq17 Pokaż wiadomość
Marcelka012 czyzbys miala w ten piątek praktyczny?? ja tez boje sie strasznie, ale dziewczyny troche mobilizuja i dodaja odwagi dzieks
i teoria i praktyka już mi się śnią koszmary po nocach chyba za bardzo panikuje,ale myślę że każda z was przechodziła,przechodzi albo bedzie przechodzić przez to samo

Marcelka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 09:29   #4559
souvenir
Zadomowienie

tisane7
rehab4181
Powodzenia!

Cytat:

Kurcze, jedna z Was pisała, że na egzaminie jednym z wymaganych punktów jest rozpędzenie się do 50km/h i zatrzymanie w wyznaczonym miejscu. Jestem przerażona, bo pierwsze o czyms takim słyszę (czytam)
tak jest i podobno to jest zawsze, wydaje się tylko takie straszne bo chodzi o to że egzaminator mówi żeby się rozpędzić do 50km/h i np zatrzymać na wysokosci przejścia dla pieszych, bramy jakiejś czy coś, to zwyczajne hamowanie, nie musi być ostre jak awaryjne, tylko np takie jak podjeżdzasz do świateł i widzisz że jest pomarańczowe już z jakiejś odległości i musisz zahamować. Może to być nawet hamowanie pulsacyjne tzw. aby się zatrzymać w wyznaczonym miejscu, nawet jak nie wyjdzie, można powtórzyć. Powiedz instruktorowi to na pewno przećwiczycie
souvenir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 10:17   #4560
tisane7
Raczkowanie

Zdałam!!!!!!!!!!!!!!!!! za pierwszym razem

Dziekuje Wam za wsparcie

Jezdzilam samochodem nr.13

Relacja wieczorkiem bo niestety zaraz praca

Co mam teraz zrobic, jesli mieszkam w Tarnowie, a prawko mam odebrac w Krakowie(bo tam jestem zameldowana) ?

15.09.09
zdobyłam prawko za 1x

tisane7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości