Maturzystki 2010 cz. III - w oczekiwaniu na cud mobilizacji - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-14, 18:18   #2701
blue_apple
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. III - w oczekiwaniu na cud mobilizacji

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
krewetki.. no niestety są drogie :/ ale ojciec kupił worek już dawno temu i tak w sumie leżą, tyle co ja może w sumie z tego 10 szt. zjadłam..
trzeba wykorzystac..

a wiecie jakie tanie są krewetki w USA? taki wielki worek tylko 5$ kosztował... ale się wtedy objadałam krewetkami taniej niż jakiś drób to wychodziło
a jakie pyszne krewetki jadłam w chińskiej restauracji tam.. w takiej smacznej panierce... łojacje.
aż mi się zachcialo..
ciekawe jak te z maca smakują.. tylko one smazone na tłuszczu z 29 tłoczenia
przesmażonym 31 razy yeah.

a soję kupiłam firmy sante chyba dobra
zjadłam taką małą szklaneczkę i się tak najadłam

już mi bic wychodzi od tych ćwiczeń ojciec się śmiał, że muszę iść na pakernię przykoksować żeby lepszy efekt był haha.

idę robić z polaka mapkę mentalną
i pouczę się z geo
cicho bądź
a te z maca to i tak drogie są tzn tańsze ale i tak drogie
ale to byla taka soja w proszku czy co?

koksiara
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 18:20   #2702
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
cicho bądź
a te z maca to i tak drogie są tzn tańsze ale i tak drogie
ale to byla taka soja w proszku czy co?

koksiara
no jak w proszku? normalna, w ziarnach
taka jak fasola :P
moczysz całą noc i gotujesz i taka jak mała fasola jest, tylko smaczniejsza

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 18:35   #2703
zviezdocka
Raczkowanie

A czy któraś z Was planuje może zdawać maturę z języka rosyjskiego????.....
zviezdocka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 18:37   #2704
s4bin4
Rozeznanie

chcialam ale nie dam rady...niestety...

Maturzystka 2010

Jestem Kierowcą! od 3.09.09

Konsultantka Oriflame 6%
s4bin4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 18:38   #2705
zviezdocka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez s4bin4 Pokaż wiadomość
chcialam ale nie dam rady...niestety...
jak to?? dlaczego??
Stary 2009-09-14, 18:38   #2706
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zviezdocka Pokaż wiadomość
ja raczej nie aspiruję, po 5 latach nauki tego języka .. poziom mam żenujący ;]

ode mnie z klasy 3 osoby zdają.

Warren Buffet
Stary 2009-09-14, 18:39   #2707
parodia
Zakorzenienie

Przyszłam ze szkoły, to zrobiłam matmę i na angielski. Przyszłam i siedzę znowu na angielskim
Cytat:
wyspały się dzieciaki do szkoły?
Spałam 9 h, a czuję się na 4
Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość
A wiecie jak on dużo daje? Kiedyś chodziłam codziennie przez 2 tygodnie na rehabilitację i musiałam po krio rozgrzać kolano na rowerku. Jeździłam po 10 minut (codziennie) i nogi mi tak zeszczuplały, że szok 10 minut Autentycznie
Na pewno? Ja pierwszej klasie lo jeździłam całą jesień, wiosnę i lato na przystanek. 2 km w jedną stronę, rano pod górkę, z powrotem z górki. I jakoś nie widziałam nic ale moja uda są obrośnięte tłuszczem, to mięśni mi pod spodem nie widać
Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj sie bycze, mam urodziny
Najlepszego!
które?
Cytat:
z ust mi wyjęłaś.

mam pytanie co do oddawania krwi: czy to prawda, ze jak juz raz oddasz, to musisz całe życie

A mój kolega, który oddawał już 3 razy (a jest ze stycznia, więc jak tylko mógł) mówi, że 2-3 miesiące po oddawaniu czuje, że "już musi", jakoś tłumaczył, że jak ćwiczy, to jakby mu krew uderzała do głowy, robi się od razu taki czerwony. A po oddaniu czuje się jak nowonarodzony
Źle napisałam "nowonarodzony"? Bo wydaje mi się, że dobrze, a głupi FF podkreśla
Cytat:
Jakie powtórzenie? Ja jestem na biol-chem-fiz. Po co mi powtórzenia z historii?
Co by dobrze historię łumieć
Cytat:
mnie też dokładnie od momenty powrotu do szkoły! pierwszy raz zaczęła mnie boleć jak miałam ostatnie godziny jazd i od tego momentu boli mnie codziennie! taki ucisk mózgu :/

Ja mam problemy z kręgoslupem (skrzywienie (skolioza, powiększona kifoza), kręgozmyk...) Mówiłam już kiedyś o tym, w każdym razie wypadałoby w koncu pójść do ortopedy, bo mi w lutym na prześwietleniu wyszło, że oprócz skoliozy ten kręgozmyk mam, cokolwiek to jest więc może i dobrze, że potrzebuje to zwolnienie, przy okazji okaże się co z tym kręgozmykiem.
Mi jeszcze tak na oczy od środka napiera
Oj (dlatego ja noszę lekkie plecaki i nie dźwigam ogólnie od małego ale to akurat, bo miałam przepuklinę )
Cytat:
Nie podobają mi się takie obcasy ile ja się naszukałam w tamtym roku butów, żeby były całkowicie płaskie... Bez tego prostokątnego obcasu, nawet na pół centymetra. Znalazłam w Deichmannie a teraz chcę sobie kupić jeszcze takie krótkie, musztardowe, ale oczywiście znowu nie ma

Idę do książków

Edytowane przez parodia
Czas edycji: 2009-09-14 o 18:42
parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 18:42   #2708
zviezdocka
Raczkowanie

Cytat:
ja raczej nie aspiruję, po 5 latach nauki tego języka .. poziom mam żenujący ;]

ode mnie z klasy 3 osoby zdają.
hehe, troje wybrańców będzie zdawać

a ja się chyba zdecyduję właśnie na ten język... tylko szukam właśnie jakiejś fajnej szkoły językowej w Krk....i niedrogiej najlepiej polecacie coś????
Stary 2009-09-14, 18:48   #2709
Naciaaa1991
Zadomowienie

Parodia, a propo butów... Ja nie wiem jakie znajdę na studniówkę, którą mam 16stycznia. Nr. 38 za duży, 37 za mały i tak CIĄĄĄĄĄGLE... Tylko w adidasach normalnie trafiam. Mam już dosyć!!! Dziewczyny kupują po 3 pary butów na letni sezon, a to jakieś półbuty, a to klapki, a to coś, a ja nie mogę znaleźć nic dla siebie
Dlatego boję się już o te studniówkowe szpilki
Może któraś z was ma podobnie?

A jutro luz w szkole, więc trochę się obijam Ale chyba zrobie jakieś zad.dom.tak do przodu, żeby już mieć

Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział:
- Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie...

Naciaaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 18:54   #2710
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Naciaaa1991 Pokaż wiadomość
Parodia, a propo butów... Ja nie wiem jakie znajdę na studniówkę, którą mam 16stycznia. Nr. 38 za duży, 37 za mały i tak CIĄĄĄĄĄGLE... Tylko w adidasach normalnie trafiam. Mam już dosyć!!! Dziewczyny kupują po 3 pary butów na letni sezon, a to jakieś półbuty, a to klapki, a to coś, a ja nie mogę znaleźć nic dla siebie

A jutro luz w szkole, więc trochę się obijam Ale chyba zrobie jakieś zad.dom.tak do przodu, żeby już mieć
a 37,5?
ja mam taki rozmiar.
zimowe kupuje zazwyczaj 38.
ale szpilki, adidasy to 37,5

Warren Buffet
Stary 2009-09-14, 18:55   #2711
s4bin4
Rozeznanie

Cytat:
jak to?? dlaczego??
Bo uczylam sie w podstawówce na dosc dobrym poziomie ( 5 godzin w tyg) a potem przez gim mialam przerwe i teraz w LO ucze sie ale to tylko jedna godzina i to dodatkowa gdybym sie od pierwszej klasy uczyla sama lub na korkach to dala bym rade ale jakos tak w pierwszej klasie nie myslam o maturze a korki bardzo dorgie sa przynajmniej u mnie...

Maturzystka 2010

Jestem Kierowcą! od 3.09.09

Konsultantka Oriflame 6%
s4bin4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 19:04   #2712
Naciaaa1991
Zadomowienie

Cytat:
a 37,5?
ja mam taki rozmiar.
zimowe kupuje zazwyczaj 38.
ale szpilki, adidasy to 37,5

A ja słyszałam, że połówek już nie produkują
Przymierzałam różne buty na targowiskach, sklepach obuwniczych, jakieś w CCC też się chyba znalazły. Niestety bez skutku...
A mieszkam w niedużym mieście więc nie mam dostępu do Deichmanna, a tam podobno mają inną rozmiarówkę
A poza tym nie mam możliwości,ani chęci wydania 100/200zł na szpilki...
W jakich sklepach kupujesz buty jeżeli mogę wiedzieć?

Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział:
- Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie...

Stary 2009-09-14, 19:05   #2713
zviezdocka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez s4bin4 Pokaż wiadomość
Bo uczylam sie w podstawówce na dosc dobrym poziomie ( 5 godzin w tyg) a potem przez gim mialam przerwe i teraz w LO ucze sie ale to tylko jedna godzina i to dodatkowa gdybym sie od pierwszej klasy uczyla sama lub na korkach to dala bym rade ale jakos tak w pierwszej klasie nie myslam o maturze a korki bardzo dorgie sa przynajmniej u mnie...
no tak....w tej sytuacji to troszkę Cię rozumiem..ale wiesz, do matury jeszcze rok został, jeszcze można wszystkiego od podstaw się nauczyć ja sobie tak wmawiam przynajmniej

ale znalazłam taką szkołę rosyjskiego w Krakowie... same zresztą zobaczcie---> http://rosyjskikrakow.pl , wydaje się fajna i ceny BAAAAARDZO niskie jak na Kraków! WOW!!!!

Edytowane przez zviezdocka
Czas edycji: 2009-09-14 o 19:06 Powód: aj, podwójnie mi się wkleiło;-)
Stary 2009-09-14, 19:35   #2714
malenstwo5
Wtajemniczenie

Hej

Wykończy mnie ten katar.. Nic mi nie pomaga Smarkam i kicham cały czas..
Kupiłam sobie dzisiaj buty na poprawę humoru Nie no i tak musiałam jakieś kupić na chłodniejsze dni.. Jutro do szkoły na 8sma i do 15tej Plan mi się zmienił..
Co do vademecum z biologii z operonu to ja kupiłam to z roku 2008 na allegro za 36.50 z wysyłką i zbyt wiele się nie różni od tego z roku 2009.. Kupiłam jeszcze w szkole na kiermaszu za 20 zł vademecum z polskiego z operonu i bardzo fajne jest Trzeba się pouczyć francuskiego i biologii..
malenstwo5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 19:40   #2715
Phoce
Flawless

Cytat:
Jakie powtórzenie? Ja jestem na biol-chem-fiz. Po co mi powtórzenia z historii?

Jesteśmy dopiero przy powstaniu styczniowym
O Dżizas, forgive me baby nie wiem, czemu wydawało mi się przez moment, że zdajesz maturę z histy

Dziś o 21.30 na TVP1 fajny spektakl - polecam http://www.teleman.pl/prog-1719599-t...i-teorban.html

Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 19:42   #2716
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
też mi się ta zdawało, ale wiadomo jak to jest przekonywać koleżankę, której kolega brata musi oddawać od końca życia, bo ma przez to za dużo krwi
.

ja czekam az skoncze 18 lat i na jakas akcje w szkole to pojde oddac

Cytat:
miała mozliwosc uczenia sie tego jezyka od pierwszej kalsy ale jakos mało osob z klasy sie zgłosiło, i w ogole szczerze to nie chciało mi sie :p

Cytat:

a ja nie lubie swoich stop.
mam rozmiar 40-41 i nawet nie masz pojecia jak mi ciezko fajne buty znalezc

---
byłam biegac i stwierdziłysmy z kolezanka ze musimy wydłuzyc trase
musze przeczytac streszczenie pierwszego tomu 'chlopow' bo jutro mam wypracowanie
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 19:45   #2717
paulincia77
Raczkowanie

Hej Właśnie jestem na etapie wybierania tematu na ustny polski. I oczywiście nie mogę się zdecydować Co sądzicie o tych?:

1. Znaczenie poety i poezji w życiu narodu. Zanalizuj temat, interpretując wybrane przykłady literackie.
2. Indywidualizm – wyraz dumy, wielkości człowieka, przejaw egoizmu, manifestacja inności… Oceń postawy wybranych bohaterów literackich, których można nazwać indywidualistami.
3. Kobieta w literaturze: żona, dama, opiekunka ogniska domowego, muza… Porównaj sposób kreacji kobiety (portrety i świat wewnętrzny) w analizowanych tekstach literackich.
4. Czy „inny” znaczy „gorszy”? Problem tolerancji w literaturze różnych epok. Scharakteryzuj i porównaj wybrane kreacje literackie oraz stosunek do nich innych bohaterów.
5. Konflikty pokoleń w literaturze XIX i XX wieku. Rozważ problem, analizując wybrane przykłady z literatury.
6. Analizując wybrane teksty literackie, zaprezentuj portrety bohaterów skazanych na samotność i samotnych z wyboru.
7. Analizując wybrane utwory, udowodnij, że polskie obrzędy i obyczaje stały się źródłem inspiracji literackich.
8. Obrazy idealistów i marzycieli w różnych epokach literackich. Przedstaw problem, analizując wybrane utwory.
9. Zjawy, duchy, sny, wizje – określ, jaką funkcję pełnią one w wybranych przez Ciebie utworach literackich różnych epok.
10. Przywołując utwory literackie XX wieku, scharakteryzuj zawarte w nich fascynacje śmiercią, przemijaniem i zachłanne ukochanie życia.

Szczególnie skłaniam się ku tym pogrubionym. Zresztą na razie na lekcje mam wybrać 3 tematy i babka nam doradzi, który jest najlepszy Ale nie mogę się zdecydować. Pomóżcie

mientes tu y mientes yo

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~
paulincia77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 19:47   #2718
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
O Dżizas, forgive me baby nie wiem, czemu wydawało mi się przez moment, że zdajesz maturę z histy

Dziś o 21.30 na TVP1 fajny spektakl - polecam http://www.teleman.pl/prog-1719599-t...i-teorban.html

moze byc ciekawy
jak nie zapomne to pojde obejrzec

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez paulincia77 Pokaż wiadomość
Hej Właśnie jestem na etapie wybierania tematu na ustny polski. I oczywiście nie mogę się zdecydować Co sądzicie o tych?:

1. Znaczenie poety i poezji w życiu narodu. Zanalizuj temat, interpretując wybrane przykłady literackie.
2. Indywidualizm – wyraz dumy, wielkości człowieka, przejaw egoizmu, manifestacja inności… Oceń postawy wybranych bohaterów literackich, których można nazwać indywidualistami.
3. Kobieta w literaturze: żona, dama, opiekunka ogniska domowego, muza… Porównaj sposób kreacji kobiety (portrety i świat wewnętrzny) w analizowanych tekstach literackich.
4. Czy „inny” znaczy „gorszy”? Problem tolerancji w literaturze różnych epok. Scharakteryzuj i porównaj wybrane kreacje literackie oraz stosunek do nich innych bohaterów.
5. Konflikty pokoleń w literaturze XIX i XX wieku. Rozważ problem, analizując wybrane przykłady z literatury.
6. Analizując wybrane teksty literackie, zaprezentuj portrety bohaterów skazanych na samotność i samotnych z wyboru.
7. Analizując wybrane utwory, udowodnij, że polskie obrzędy i obyczaje stały się źródłem inspiracji literackich.
8. Obrazy idealistów i marzycieli w różnych epokach literackich. Przedstaw problem, analizując wybrane utwory.
9. Zjawy, duchy, sny, wizje – określ, jaką funkcję pełnią one w wybranych przez Ciebie utworach literackich różnych epok.
10. Przywołując utwory literackie XX wieku, scharakteryzuj zawarte w nich fascynacje śmiercią, przemijaniem i zachłanne ukochanie życia.

Szczególnie skłaniam się ku tym pogrubionym. Zresztą na razie na lekcje mam wybrać 3 tematy i babka nam doradzi, który jest najlepszy Ale nie mogę się zdecydować. Pomóżcie

pogrubione
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 19:49   #2719
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:

tez tak mam! 37 za duzy, 36 za maly
czyli buty na obcasie znalesc to wyzwanie

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 19:58   #2720
Naciaaa1991
Zadomowienie

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14238982]
a ja nie lubie swoich stop.
mam rozmiar 40-41 i nawet nie masz pojecia jak mi ciezko fajne buty znalezc [/QUOTE]

Oj... Takie szukanie i szukanie na pewno nie należy do najprzyjemniejszych zajęć... Najlepiej mieć taką wymiarową stopkę, nie za dużą, nie za małą, o!

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
tez tak mam! 37 za duzy, 36 za maly
czyli buty na obcasie znalesc to wyzwanie
No właśnie - wyzwanie Ale udaje Ci się kupić jakieś ładne szpilki? Firmowe, czy raczej w jakiś pobocznych sklepach?
Właśnie mam na myśli te "wyjściowe" buty, bo adidasy to zawsze jakieś znajde
Gorzej z półbutami, szpilkami...

Edytowane przez Naciaaa1991
Czas edycji: 2009-09-14 o 19:59
Stary 2009-09-14, 20:15   #2721
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 38 (a tak koniec podstawówki, jak noga mi skończyła rosnąć, to miałam 40 ), ostatnio coraz częściej 37, szczególnie letnie buty.
Szpilki 37 po kilku 18stkach tak się rozbiły, że mi z nogi lecą a były śliczne szukam teraz czegoś podobnego na resztę 18stek, studniówkę... Ale tylko skórzane, inaczej mam murowane starte pięty do krwi bo mam takie dziwnie wystające.
I poszukiwania kozaków z moimi łydkami: jak znaleźć takie, które po wsunięciu w nie spodni nie spadną
Cytat:
Wtedy to ja będę jeszcze reakcje pisać albo uczyć się pojęć typu strumień indukcji magnetycznej, samoindukcyjność, zawada

Stary 2009-09-14, 20:25   #2722
Naciaaa1991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Ja mam 38 (a tak koniec podstawówki, jak noga mi skończyła rosnąć, to miałam 40 ), ostatnio coraz częściej 37, szczególnie letnie buty.
Szpilki 37 po kilku 18stkach tak się rozbiły, że mi z nogi lecą a były śliczne szukam teraz czegoś podobnego na resztę 18stek, studniówkę... Ale tylko skórzane, inaczej mam murowane starte pięty do krwi bo mam takie dziwnie wystające.
I poszukiwania kozaków z moimi łydkami: jak znaleźć takie, które po wsunięciu w nie spodni nie spadną

Wtedy to ja będę jeszcze reakcje pisać albo uczyć się pojęć typu strumień indukcji magnetycznej, samoindukcyjność, zawada

A ja właśnie nie mogę "rozchodzić" pewnych butów (kiedy przymierzałam, wydawały mi się dobre...) i zamierzam je sprzedać na Allegro Nawet szewc nie pomógł. Rozbił je i nadal ciasnota. Tak to ani kasy, ani butów nie mam.
Tzn.raz je założyłam... Do teraz mam rany i próbuję je zaleczyć

Jak dobrze, że już nie mam fizyki... Ale chemie niestety tak

Edytowane przez Naciaaa1991
Czas edycji: 2009-09-14 o 20:27
Stary 2009-09-14, 20:44   #2723
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
A ja słyszałam, że połówek już nie produkują
Przymierzałam różne buty na targowiskach, sklepach obuwniczych, jakieś w CCC też się chyba znalazły. Niestety bez skutku...
A mieszkam w niedużym mieście więc nie mam dostępu do Deichmanna, a tam podobno mają inną rozmiarówkę
A poza tym nie mam możliwości,ani chęci wydania 100/200zł na szpilki...
W jakich sklepach kupujesz buty jeżeli mogę wiedzieć?
no ja różnie.. ogolnie rozmiarówki z połówkami dostaniesz w zagranicznych sieciach.
popatrz na allegro, zmierz stopczaka, może akurat trafisz coś fajnego i w miare taniego (ja czasami tak poluję, ale rzadko kupuję buty przez internet, jeśli nie mogę ich wcześniej przymierzyć w jakimś sklepie, albo chociaż wiem, że dany numer tej firmy będzie OK.)

ja niestety staram się na butach nie oszczędzać. Lepiej zapłacić więcej, lub dużo więcej, a nosić dłużej, dużo dłużej
oczywiście ból wielki przy kupnie butów, ale no juz 600zł za buty (chodzi mi głownie o kozaki bo adidasy to zawsze promocyjne ) to dla mnie za dużo stanowczo.

przyznam się, że nie pamiętam kiedy ostatni raz kupiłam buty w jakimś CCC czy czymś podobnym. W moim mieście odwiedzam tylko sklepy Ryłko.

ewentualnie baletki w h&m, ale tam też mi ciężko trafić z rozmiarem, także one tylko do samochodu w sumie są.
szukałam sobie nawet kiedyś butów w tych CCC i Deichmanach.. ale nic na mnie nie pasuje :/ poza tym nie lubie tych topornych, twardych podeszew butów...

Warren Buffet
Stary 2009-09-14, 20:47   #2724
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
A ja właśnie nie mogę "rozchodzić" pewnych butów (kiedy przymierzałam, wydawały mi się dobre...) i zamierzam je sprzedać na Allegro Nawet szewc nie pomógł. Rozbił je i nadal ciasnota. Tak to ani kasy, ani butów nie mam.
Tzn.raz je założyłam... Do teraz mam rany i próbuję je zaleczyć

Jak dobrze, że już nie mam fizyki... Ale chemie niestety tak
Mi czasami mama rozbija, bo ma o rozmiar większą nogę (a jest 10 cm niższa )
Zapomniałam, że z peep toe mi zawsze noga wylatuje tzn z takich prawdziwych nie, ale jak mają trochę większe wycięcie, to od razu... Dlatego nie mam innych klapek niż japonki

Martyna, jak tam geografia?

Stary 2009-09-14, 20:52   #2725
mtynai
Zakorzenienie

o, właśnie... z polskich firm.. to Ryłko ma połówkowe numeracje butów
ale warto zapłacić nawet te 150 czy 200zł za buty ze skóry, które Ci wytrzymają kilkanaście lub kilkadziesiąt wyjść.

ja jedne kupiłam na studniówkę dwa lata temu.. łaziłam w nich na zakonczenia, rozoczecia itd.. firmy eksbut chyba.
zapłaciłam 160zł.. a buty jak nowe (po jednej wymianie fleków )

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Dżast, geo lipnie. haha.

Warren Buffet
Stary 2009-09-14, 21:03   #2726
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Tak... przez cale liceum bylam uczona angielskiego na niskim poziomie, przez co osiagnelam regres, musze powtorzyc wszystko. Matematyke, to sama musze podkuc rozszerzona, a z epok do romantyzmu z polskiego jestem noga stolowa. No i biologia.... Wychodze z zalozenia, ze lepiej zebym sama od poczatku sie pouczyla ^^ Wyjdzie mi to na zdrowie.
Ale dzisiaj sie bycze, mam urodziny
najlepszego
cześć dziewczyny. Głupi dzień i w ogóle ciężki tydzień mnie czeka.
i ! no.
miałam dziś jazdy i już w sumie mnie one męczą.
nie uczyłam się na polski i nie bardzo umiem logarytmy, a jutro spr., fajnie?!
mówiłyście o szpilkach, nie umiem w nich łazić. (jeszcze). Wolę płaskie obuwie. A z kupnem nie mam problemu, mam nr. 36, 37.
dobra chciałam się trochę wygadać, mam dziś doła.
lecę coś porobić, papa żbiki

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 21:21   #2727
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
najlepszego
cześć dziewczyny. Głupi dzień i w ogóle ciężki tydzień mnie czeka.
i ! no.
miałam dziś jazdy i już w sumie mnie one męczą.
nie uczyłam się na polski i nie bardzo umiem logarytmy, a jutro spr., fajnie?!
mówiłyście o szpilkach, nie umiem w nich łazić. (jeszcze). Wolę płaskie obuwie. A z kupnem nie mam problemu, mam nr. 36, 37.
lecę coś porobić, papa żbiki

ja mialam dopiero dzisiaj 3 lekcje z logarytmow, nawet kumam o co tam chodiz, ale bede musiala w domku troche zadan porozwiazac

ide juz spac, bo jestem troche zmeczona.
do jutra
Stary 2009-09-14, 21:26   #2728
Naciaaa1991
Zadomowienie

Cytat:
no ja różnie.. ogolnie rozmiarówki z połówkami dostaniesz w zagranicznych sieciach.
popatrz na allegro, zmierz stopczaka, może akurat trafisz coś fajnego i w miare taniego (ja czasami tak poluję, ale rzadko kupuję buty przez internet, jeśli nie mogę ich wcześniej przymierzyć w jakimś sklepie, albo chociaż wiem, że dany numer tej firmy będzie OK.)

ja niestety staram się na butach nie oszczędzać. Lepiej zapłacić więcej, lub dużo więcej, a nosić dłużej, dużo dłużej
oczywiście ból wielki przy kupnie butów, ale no juz 600zł za buty (chodzi mi głownie o kozaki bo adidasy to zawsze promocyjne ) to dla mnie za dużo stanowczo.

przyznam się, że nie pamiętam kiedy ostatni raz kupiłam buty w jakimś CCC czy czymś podobnym. W moim mieście odwiedzam tylko sklepy Ryłko.

ewentualnie baletki w h&m, ale tam też mi ciężko trafić z rozmiarem, także one tylko do samochodu w sumie są.
szukałam sobie nawet kiedyś butów w tych CCC i Deichmanach.. ale nic na mnie nie pasuje :/ poza tym nie lubie tych topornych, twardych podeszew butów...
Cytat:
o, właśnie... z polskich firm.. to Ryłko ma połówkowe numeracje butów
ale warto zapłacić nawet te 150 czy 200zł za buty ze skóry, które Ci wytrzymają kilkanaście lub kilkadziesiąt wyjść.

ja jedne kupiłam na studniówkę dwa lata temu.. łaziłam w nich na zakonczenia, rozoczecia itd.. firmy eksbut chyba.
zapłaciłam 160zł.. a buty jak nowe (po jednej wymianie fleków )

Ja niestety nie mam możliwości wydania jednorazowo ok. 160zł czy więcej... Więc rzadko zaglądam do firmowych sklepów typu Ryłko.
Ale dziękuję za odp.

Stary 2009-09-14, 21:27   #2729
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:
idź się łucz, tez się zajmę czymś.
Łuczyłam się całe 10 minut Przyszła do mnie koleżanka i sobie pogadałyśmy Ale jutro mam na późniejszą godzinę, więc myślę, że zdąże ogarnąć

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Co by dobrze historię łumieć
Nie zamierzam łumieć historii xD

Cytat:
W życiu

------------

Wpadłam na chwilę przeczytać Wasze bazgroły i wypadam. Może się chemii nałuczę (fajnie to słowo z 'ł' wygląda )

Papa, Dziunie ;*

~ Thomas Fuller ~

Edytowane przez BeaS
Czas edycji: 2009-09-14 o 21:28
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 21:30   #2730
visionario
Rozeznanie

Cytat:
ja miałam pierwszy rozbiór Polski na ostatniej lekcji to aż nie jest śmieszne tylko tragiczne
Pierwszy rozbiór a ile masz historii w tygodniu?

Cytat:
Napisane przez peggy sue Pokaż wiadomość
nie właśnie skończyłam czytać 'Jądro ciemności', jutro to omawiam, a w środę powtórzenie z Młodej Polski czyli godzinne pytanie a moja babka od polskiego to straszna kobieta jest i coś czuję, że będzie masakra
idę się uczyć
Wróciła już Twoja 'ukochana' nauczycielka?

Cytat:
Fajnie się zapowiada, obejrzę sobie, dzięki za info

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
Trzymaj się Ewa

---
Ale jestem wykończona Obejrzę ten spektakl i idę spać, bo padam na twarz ze zmęczenia. Do jutra, miłego dnia Żbiki

visionario jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości