powiekszenie piersi!wazne pytania! - Strona 231 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-14, 19:08   #6901
malinowa83
Przyczajenie

Dot.: powiekszenie piersi!wazne pytania!

eh, przekonalyscie mnie
na pierwszy rzut pojde do dr. stanczyka skoro tak zachwalacie.
A nie wiecie czy on robi takie cudo jak wlozenie implantu pod oba miesnie? bo mi sie marzy takie cosik zeby i sobie po ewentualnej ciazy brykac bez poprawek i zeby cysie bez staniczka ladnie wygladaly. Ale jak cos zle pisze to mnie poprawcie, bo za duzo informacji na raz przyswoilam

.. ah i jeszcze takie pytanie, przejrzalam galerie prac dr stanczyka i on wlasciwie ma same implanty anatomiczne, czy orientujecie sie w jakich przypadkach lepsze sa okragle a w jakich anatomiczne? bo jak na moje oko to polowa z tych anatomicznych wygladaja jak napiete pileczki czy cos mi sie nie zgadza... znowu...

Edytowane przez malinowa83
Czas edycji: 2009-09-14 o 19:19
malinowa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 19:22   #6902
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinowa83 Pokaż wiadomość
eh, przekonalyscie mnie
na pierwszy rzut pojde do dr. stanczyka skoro tak zachwalacie.
A nie wiecie czy on robi takie cudo jak wlozenie implantu pod oba miesnie? bo mi sie marzy takie cosik zeby i sobie po ewentualnej ciazy brykac bez poprawek i zeby cysie bez staniczka ladnie wygladaly. Ale jak cos zle pisze to mnie poprawcie, bo za duzo informacji na raz przyswoilam
Nie wiem czy dr Stańczyk umieszcza implanty pod oba mięśnie piersiowe.... Techniką tą operuje dr Skwiercz i chyba dr Krajewski.
Ale wiedzę dobrze przyswoiłaś - jak implant przytrzymywany jest przez mięsień piersiowy większy i mniejszy to faktycznie ryzyko zjechania cycuchów do pasa jest mało prawdopodobne
Jeśli ja dobrze pamiętam - jesteś z W-wy? A rozważałaś dr Szczyta? - na beauty ma same (chyba) pozytywne opinie
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 19:36   #6903
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:

.. ah i jeszcze takie pytanie, przejrzalam galerie prac dr stanczyka i on wlasciwie ma same implanty anatomiczne, czy orientujecie sie w jakich przypadkach lepsze sa okragle a w jakich anatomiczne? bo jak na moje oko to polowa z tych anatomicznych wygladaja jak napiete pileczki czy cos mi sie nie zgadza... znowu...
Anatomy świeżo po op. faktycznie wyglądają jak napięte piłeczki, ale po kilku/kilkunastu tygodniach piersi uzyskują kształt łezki

Czy okrągłe czy anatomy - to wszystko zależy od budowy klatki piersiowej i upodobań pacjentki.
Okrągłe - w zasadzie zalecane do powiększania piersi, sporo tańsze, często powodują efekt piłek (ale nie zawsze), ryzyko obrócenia i deformacji piersi praktycznie nie istnieje. Duży plus - piersi można obracać w każdą stronę. Minus - przy zbyt kościstej klatce piersiowej (tzn. wystające obojczyki, wystające żebra) - efekt op. może być mega nienaturalny, wręcz przekomiczny (właśnie z tego powodu pani dr absolutnie nie chciała mi włożyć żelek okrągłych - powiedziała mi prosto z mostu, że umieszczając mi takie implanty oszpeci mnie)

Anatomy - kiedyś zalecane jedynie do rekonstrukcji piersi, ale obecnie również stosowane w rutynowych zabiegach powiększania piersi. Dają ładny, naturalny kształt piersiom. Sporo droższe. Ryzko obrócenia lub podwinięcia implantu, co niestety powoduje deformację piersi. Idealne dla chudzielców z kościstą klatką piersiową
Stary 2009-09-14, 19:36   #6904
malinowa83
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy dr Stańczyk umieszcza implanty pod oba mięśnie piersiowe.... Techniką tą operuje dr Skwiercz i chyba dr Krajewski.
Ale wiedzę dobrze przyswoiłaś - jak implant przytrzymywany jest przez mięsień piersiowy większy i mniejszy to faktycznie ryzyko zjechania cycuchów do pasa jest mało prawdopodobne
Jeśli ja dobrze pamiętam - jesteś z W-wy? A rozważałaś dr Szczyta? - na beauty ma same (chyba) pozytywne opinie

a czy on robi pod oba miesnie? jego portoflio jakos mnie nie przekonuje, nie chcialabym nikogo urazic, ale piersi spod jego reki prawie wszystkie wygladaja na plastikowe... no przynajmniej te z galerii na jego stronie, ale chyba tym jakos bardzo nie mozna sie sugerowac prawda?
Stary 2009-09-14, 19:40   #6905
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
a czy on robi pod oba miesnie? jego portoflio jakos mnie nie przekonuje, nie chcialabym nikogo urazic, ale piersi spod jego reki prawie wszystkie wygladaja na plastikowe... no przynajmniej te z galerii na jego stronie, ale chyba tym jakos bardzo nie mozna sie sugerowac prawda?
Czy dr Szczyt wkłada implanty pod oba mięśnie to nie mam pojęcia
Ale na beauty czytałam na jego temat same pozytywy, widziałam też zdjęcia piersi w GZ i nie wydały mi się być plastikowe I powiem szczerze, że żadnym piersiom nie miałam nic do zarzucenia
Myślę, że dobry z niego fachowiec

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2009-09-14 o 19:51
Stary 2009-09-14, 20:05   #6906
malinowa83
Przyczajenie

Cytat:
Czy dr Szczyt wkłada implanty pod oba mięśnie to nie mam pojęcia
Ale na beauty czytałam na jego temat same pozytywy, widziałam też zdjęcia piersi w GZ i nie wydały mi się być plastikowe I powiem szczerze, że żadnym piersiom nie miałam nic do zarzucenia
Myślę, że dobry z niego fachowiec

w takim razie mam juz dwa nazwiska na mojej tajnej liscie: stanczyk i szczyt a czy na miejscu dostane bardziej obfita dokumentacje poprzednich operacji?

a moze ktoras z was dziewuszki ma taka liste o co sie pyta na pierwszej konsultacji? pliz, bo mam metlik w glowie...
wiem tylko ze chce zapytac o to czy mi sie nie rozciagnie pieprzyk ktory mam na piersi (wiem ze to brzmi absurdalnie) no i jak to bedzie po ciazy.. ale to chyba pytanie zostanie bez odpowiedzi
Stary 2009-09-14, 20:27   #6907
estelle85
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość

A dokładnie jaki masz model wkładeczek? .
Mya - ja mam Allergan 410 FX 360cc

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez angelnight1 Pokaż wiadomość
estelle85
POCIESZYLAS MNIE TROCHE.
tak wlasnie ustalilam z lekarzem, ze bede mogla zdecydowac, a tu mnie baba straszy. Dla pewnosc pojde ich jeszcze pozadreczac jutro dla pewnosci. szkoda ze tego nie rozkminilam wczesniej, bo bym sobie raczej ok 450 wybrala.
A wszystko przez HORO bo szczuje tymi nowymi nabytkami, ze ja juz zglupialam. pierwsze cycochy miala klasa, ale teraz to poprostu bajka.
nie moge sie napatrzec.
trudno. jakie beda, takie beda. wazne ze i tak wiecej niz mam teraz.
tak przy okazji estelle85, wystawiałas jakies fotki?
Nie fotek jeszcze nie strawiłam, wstydliwa jestem

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Jutro będę u doktorka na kontroli to jak nie zapomne to zapytam czy wkłąda pod dwa mięśnie , a co do wyglądu to króko po op faktycznie wyglądają jak okręgłe, moje narazie mają miesiac i może jutro zamieszcze zdjecie to będziesz mogła zobaczyc bo ja mam anatomy, ala zaznaczam moje są mocno wypełnione od góry

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
a moze ktoras z was dziewuszki ma taka liste o co sie pyta na pierwszej konsultacji? pliz, bo mam metlik w glowie...
wiem tylko ze chce zapytac o to czy mi sie nie rozciagnie pieprzyk ktory mam na piersi (wiem ze to brzmi absurdalnie) no i jak to bedzie po ciazy.. ale to chyba pytanie zostanie bez odpowiedzi

He he to cie zdziwie co do pieprzyka , ja mam pieprzyk i nie powiekszył się po op. , nawet przed chwilą spr.
estelle85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 20:29   #6908
malinowa83
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez estelle85 Pokaż wiadomość
Jutro będę u doktorka na kontroli to jak nie zapomne to zapytam czy wkłąda pod dwa mięśnie , a co do wyglądu to króko po op faktycznie wyglądają jak okręgłe, moje narazie mają miesiac i może jutro zamieszcze zdjecie to będziesz mogła zobaczyc bo ja mam anatomy, ala zaznaczam moje są mocno wypełnione od góry

Dziekuje Ci bardzo i czekam na zdjecie ...zdjec mi nigdy za wiele
Stary 2009-09-14, 20:39   #6909
Agnessa30
Raczkowanie

Tak jak obiecalam, ponizej foteczki moich dziewczynek 300cc , zdjecia amatorskie, sama niestety musialam zrobic, ale cos widac ...i prosze udawac, ze nie widzicie mojej slonecznej alergii

Edytowane przez Agnessa30
Czas edycji: 2009-09-16 o 22:25
Agnessa30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 20:47   #6910
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnessa30 Pokaż wiadomość
Tak jak obiecalam, ponizej foteczki moich dziewczynek 300cc , zdjecia amatorskie, sama niestety musialam zrobic, ale cos widac ...i prosze udawac, ze nie widzicie mojej slonecznej alergii
Naprawdę fantastycznie prezentują się w staniczku
A co do alergii - patrzę, patrzę, ale nic nie widzę (chyba lekarz od ócz się kłania)
Stary 2009-09-14, 20:51   #6911
Agnessa30
Raczkowanie

Cytat:
Naprawdę fantastycznie prezentują się w staniczku
A co do alergii - patrzę, patrzę, ale nic nie widzę (chyba lekarz od ócz się kłania)
dzieki , ale wole je jednak live , a co do alergii, to pojawila sie chol...a w tamtym roku latem i w tym roku tez dala popalic, ale o dziwo tylko na dekoldzie, albo lepiej powiedziane AZ NA DEKOLDZIE. Przyszlo lato chcialam cycuchy wystawic , a tu plamy czerwone

Stary 2009-09-14, 20:54   #6912
kasiulka Nowa
Raczkowanie

Cytat:
Kasiulka Nowa - a jak twój synek się czuje? Wiesz już co mu dolega - czy to ospa czy wysypka alergiczna?
czesc skarbenkuwiesz co dopiero jutro mam wizyte bo lekarz powiedział ze jak di poniedzialku nie zejdzie to mam przyjechac...a synus ma juz nawet wysypke na policzkachbuziaczki:cmo k:
Stary 2009-09-14, 20:54   #6913
ruda
Raczkowanie

Cytat:
zgadzam się z koleżanką listopadową że w staniczku reprezentują się rewelacyjnie
a co do alergii choć też jej nie widzę możemy sobie podać ręce ja też całe lato walczę z fotouczuleniem
Stary 2009-09-14, 20:55   #6914
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki , ale wole je jednak live , a co do alergii, to pojawila sie chol...a w tamtym roku latem i w tym roku tez dala popalic, ale o dziwo tylko na dekoldzie, albo lepiej powiedziane AZ NA DEKOLDZIE. Przyszlo lato chcialam cycuchy wystawic , a tu plamy czerwone
Skąd ja to znam. W wakacje przez to samo przechodzę - mnie wysypka zawsze dopada w okolicy obojczyków
Stary 2009-09-14, 20:59   #6915
Agnessa30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ruda Pokaż wiadomość
zgadzam się z koleżanką listopadową że w staniczku reprezentują się rewelacyjnie
a co do alergii choć też jej nie widzę możemy sobie podać ręce ja też całe lato walczę z fotouczuleniem
i jak to diabelstwo zwalczasz jezeli moge wiedziec Mi kazal doktorek przed sezonem letnim lykac duzo wapnia i wychodzac na slonce smarowac ladivalem 50, a po kapieli wieczorem ladivalem po opalaniu do skory alergicznej. Nigdy nie mialam zadnej alergii, a teraz jak chce nosic bluzeczki i sukieneczki z duzym dekoldzikiem, to mnie wysypuje:b aba:

Stary 2009-09-14, 20:59   #6916
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiulka Nowa Pokaż wiadomość
czesc skarbenkuwiesz co dopiero jutro mam wizyte bo lekarz powiedział ze jak di poniedzialku nie zejdzie to mam przyjechac...a synus ma juz nawet wysypke na policzkachbuziaczki:cmo k:
Cześć kochana
A mały gorączkuje?
Przejrzałaś te zdjęcia w wikipedii - tam pokazana była typowa wysypka ospowa (ospy wietrznej)
Alergia skórna to raczej takie swędzące krostki bądź zaczerwienione szorstkie plamki
Stary 2009-09-14, 21:03   #6917
Agnessa30
Raczkowanie

Cytat:
Skąd ja to znam. W wakacje przez to samo przechodzę - mnie wysypka zawsze dopada w okolicy obojczyków
a juz myslalam , ze tylko ja mam takiego pecha. Za tydzien mam termin do kosmetyczki na zabieg mikrodermabrazji i mam nadzieje, ze po tym dekoldzik i geba beda lepiej wygladaly

Stary 2009-09-14, 21:04   #6918
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
i jak to diabelstwo zwalczasz jezeli moge wiedziec Mi kazal doktorek przed sezonem letnim lykac duzo wapnia i wychodzac na slonce smarowac ladivalem 50, a po kapieli wieczorem ladivalem po opalaniu do skory alergicznej. Nigdy nie mialam zadnej alergii, a teraz jak chce nosic bluzeczki i sukieneczki z duzym dekoldzikiem, to mnie wysypuje:b aba:
Przez 3 dni smaruję dziadostwo maścią sterydową (Advantanem) - ale tylko na noc (w dzień nie można posmarować odkrytej skóry, bo można dostać przebarwień). Czasem trzydniowa kuracja nie kończy sprawy, więc robię 3 dniową przerwę i powtórka z rozrywki. Ale zawsze w końcu pomaga, a już po pierwszym posmarowaniu zmian odczuwam wyraźną ulgę, gdyż świąd jest dużo słabszy. Na dzień za to krem z wysokim filtrem.
Stary 2009-09-14, 21:07   #6919
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze gdzie ta alergiaa, u mnie też nie widać
A cycszki paluszki lizaći to w miękkim staniczku tak się ładnie prezentują, pozazdrościć. A jak tam dołożysz te 100cc to dopiero będzie odjazd

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 21:08   #6920
kasiulka Nowa
Raczkowanie

Cytat:
Cześć kochana
A mały gorączkuje?
Przejrzałaś te zdjęcia w wikipedii - tam pokazana była typowa wysypka ospowa (ospy wietrznej)
Alergia skórna to raczej takie swędzące krostki bądź zaczerwienione szorstkie plamki
raczej to bedzie jakas alergia tylko jestesm ciekawa na co??ospa ospada bo nie ma żzadnej ropy w krostkachbuziaczki
Stary 2009-09-14, 21:10   #6921
ruda
Raczkowanie

Cytat:
sezon letni zaczynam już wiosną od bardzo krótkich sesji na solarium max 5min i łykam karoten w kapsułkach lub pijam sok z marchewki i tam samo łykam wapno, latem natomiast stosuję silne filtry nawet 50 i nie opalam się od 12-15 efekt jest tego taki że tak naprawdę to jestem tylko lekko zabeżowiona bo zresztą mam bardzo jasną karnację
jeśli mnie już dopadnie uczulenie to najczęściej smaruje się elidelem i maśćmi robionymi w aptece na receptę
Stary 2009-09-14, 21:11   #6922
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiulka Nowa Pokaż wiadomość
raczej to bedzie jakas alergia tylko jestesm ciekawa na co??ospa ospada bo nie ma żzadnej ropy w krostkachbuziaczki
Mnóstwo jest alergenów...
Może zastanówcie się czy nie wykonać synkowi testów alergicznych śródskórnych lub z krwi
Stary 2009-09-14, 21:12   #6923
Agnessa30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
Kurcze gdzie ta alergiaa, u mnie też nie widać
A cycszki paluszki lizaći to w miękkim staniczku tak się ładnie prezentują, pozazdrościć. A jak tam dołożysz te 100cc to dopiero będzie odjazd
Mya, ja teraz, to tylko miekkie staniczki, obiecalam sobie przed OP, ze juz nigdy nie kupie push-up (podobno moga znieksztalcic tkanke), a tych moich dodatkowych 100cc, to juz nie moge sie doczekac

Stary 2009-09-14, 21:13   #6924
ruda
Raczkowanie

Cytat:
Przez 3 dni smaruję dziadostwo maścią sterydową (Advantanem) - ale tylko na noc (w dzień nie można posmarować odkrytej skóry, bo można dostać przebarwień). Czasem trzydniowa kuracja nie kończy sprawy, więc robię 3 dniową przerwę i powtórka z rozrywki. Ale zawsze w końcu pomaga, a już po pierwszym posmarowaniu zmian odczuwam wyraźną ulgę, gdyż świąd jest dużo słabszy. Na dzień za to krem z wysokim filtrem.
polecam Elidel to jest bez sterydowa maść i mi świetnie pomaga, ale oczywiście jest tylko na receptę no i cena też nie zachęca za 10 lub 15g 70zł
Stary 2009-09-14, 21:14   #6925
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda Pokaż wiadomość
jeśli mnie już dopadnie uczulenie to najczęściej smaruje się elidelem i maśćmi robionymi w aptece na receptę
A skuteczny ten Elidel? Bo jego cena trochę odstrasza
Stary 2009-09-14, 21:16   #6926
ruda
Raczkowanie

Cytat:
Mnóstwo jest alergenów...
Może zastanówcie się czy nie wykonać synkowi testów alergicznych śródskórnych lub z krwi
zależy w jakim wieku jest synek na skórze dopiero od 3 roku i to przy wyraźnych wskazaniach lekarskich i tylko te są właściwie skuteczne

Listopadowa mi krem służy świetnie i mmoim dwóm synom też także śmiało mogę polecić i używam już od dłuższego czasu i nawet nie nastąpiło zobojętnienie

Edytowane przez ruda
Czas edycji: 2009-09-14 o 21:17
ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 21:20   #6927
MyaDiva
Zakorzenienie

U mnie od wczoraj 37.2 i niezle rozbita się czuje, pierś pobolewa nawet jak leże. Do kitu taka zabawa:cisz a: , po 9 msc powinnam się cieszyć z moich panienek- a tu znów powtórka -sportowy stanik i spanie na plecach.
Ten stan podgorączkowy to pewnie z tąd, że organizm się broni przed ciałem obcym i torebka zaczyna się tworzyć. Mam nadzieje, że teraz to juz odrzut jest niemożliwy .

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 21:20   #6928
czekoladowa_sowa
Raczkowanie

listopadowa dziekuje za namiar na centrum handlowe

a prosze pomóz mi jeszcze w ustaleniu miejsca noclegu
przyjade do gdyni na konsultacje, potem skocze sobie na zakupy do gdanska do galeri bałtyckiej, a rano bede chciala skoczyc do ikea. i gdzie ja mam spac

znasz jakis hotel/pensjonat w poblizu galeri bałtyckiej lub po drodze na ikee.
czekoladowa_sowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 21:23   #6929
guniaaa
Wtajemniczenie

Ale mnie straszycie tymi dolegliwosciami pooperacyjnymi. Mam strach przed takowa operacja do tego stopnia,że snia mi sie po nocach straszne rzeczy,że nie moge sie obudzic po op Wiem durna jestem Pozdrawiam
Stary 2009-09-14, 21:23   #6930
estelle85
Przyczajenie

Mhh no cóż to ja też dołączam do grona alergiczek , czasami mnie wysypie (to znaczy chociaż raz w miesiacu) i to niestety na twarzy , to co mi najbardziej pomaga to wapno w duuuużych ilościach no i oczywiści filtr przeciwsłoneczny 50+ i to też tylko sprawdzony bo na niektóre mam alergia

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości