Październikowe PM :) - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-13, 18:18   #1591
ania120kg
Raczkowanie

Dot.: Październikowe PM

Jutith no to rzeczywiście wszystko nie fortunnie się złożyło, przyjmij moje wyrazy współczucia,ja z moją babcią ma dość silne relację i nie wyobrażam sobie ze mogło by jej zabraknąć! Ale wierze że twoja babcia bedzie przy tobie w tym dniu.
Byłam dziś na pierwszej spowiedzi przed slubnej nie bedę wchodzić w szczeguły ale z nerwów ,aż mnie zołądek rozbolał. Ten ksiądz to jakieś gestapo normalnie!
A i pochwalę się ,że kupiłam buty do slubu i kieckę na poprawiny! Jutro postaram sie wkleić zdjęcie! Zaraz po tym jak wrócę z próbnego makijażu już mam nerwa, ale licze że bedzie oki bo dziewucha zdolna jest!

Pila złoto pasuje do każdej uroczystości jest dostojne i ponadczasowe pod warunkiem że wyrób nie ma kiczowatej formy! Ja decyduję się na srebro bo tak ustaliliśmy z TŻ na początku planowania imprezy on ma srebne spinki itp. Ale złoto jest jak najbardziej ok!

Wykupiliśmy już podróż poślubną- kochane 23 pażdziernika wylatuję na 2 tyg do egiptu już nie mogę się doczekać.

SSR chyba odgapię od ciebie te podziękowania dla gości w formie krzeseł- fajne są! A ty masz je już w domu? Jak wyglądaja w rzeczywistości?
ania120kg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 19:09   #1592
judith8
Rozeznanie

dziewczyny dziekuje za mile slowa i tz dziekuje za gratulacje

fretka my kupilismy takie proste spinki stalowe u kruka, w sumie to mama tz mu kupila bo mial wtedy urodziny i mama kupila mu w ramach prezentu, z tym ze sam sobie wybral
co do bielizny to na noc poslubna kupilam komplet z zalacznika ale w kolorze takim jak w linku http://www.asos.com/Louise-Redknapp/...clr=LightBrown tz robuje mnie naklonic zebym przymierzyla to zobaczymy czy dobrze lezy

lady my sie juz napewno zdecydowalismy na kosze z almy, ciesze sie ze moglam pomoc
super, ze siostrze udalo sie kupic sukienke a swoja droga to ja nie moge z dziewczyn ktore nie mysla o tym ze w tym dniu to panna mloda powinna blyszczec a nie one
co do szyfony to pojecia nie mam
przymiarke mam 18 wrzesnia i tz zabiera aparat wiec mam nadzieje ze beda zdjecia

pilaa co do tej nocy poslubnej to tz mowil ze on ma w lanach poranek ale jak zobaczyl te bileizne i ja kupilam to powiedzial ze zastanawia si enad zmian planow z poranka na noc poslubna

ania wrzuc zdjecia z probnego i sukienki na poprawiny
gratuluje wycieczki, nasi znajomi byli i sa zadowoleni; my w przyszlym roku planujemy poslubna do skandynawii
Stary 2009-09-13, 23:12   #1593
fretka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lady1980 Pokaż wiadomość
Fretka, raczej krawczyk zostanie, wszyskim bardziej się podoba, moje dwie kolezanki jak tego słuchaly to się popłakały. Ja chcialam niebieską piosenkę zostawić i mam dylemat. Do jednej i do drugiej walc przejdzie.
My generalnie zapisalismy sie na kurs tanca i jestesmy juz po dwóch spotkaniach. Musielismy bo jak widzę jak mój tz tanczy, to ręce mi opadają. Mam nadzieję, że bedzie jakiś efekt.
Wezmę te dwie piosenki na płycie na kurs tanca i zapytam instruktora jak to tanczyc i wtedy pewnie sie zdecydujemy która.

Moja siostra zadzwoniła do mnie jakies dwie godziny temu i powiedziala ze ona nie pójdzie w dlugiej sukience i ze ma to gdzies, bo byla już w Olsztynie i nic nie znalazła. Chcialam zeby szla w dlugiej, bo przy naszym stole będzie siedzial tz brat i jego narzeczona, która wylansowala sobie taką kieckę, ze równie dobrze moglaby przejsc jako suknia slubna i nie chcialam zeby przycmila moją siostrę, która jest świadkową.
Ta narzeczona tż brata trochę przegięla, bo suknie ma taką ksieżniczkową, białą w zlote grochy i z pasem rózowym. Bardzo ladna, swiadkowala w niej u swojej kolezanki i powiem Wam ze jak ogladalam zdjęcia, to przycmila pannę młodą, gdyż tamta byla sporo od niej niższa i miala skromną sukienkę.

Wlasnie siostra do mnie zadzwonila i powiedziala, ze kupila dlugą suknie na kole, w kolorze turkusowym, b. elegancką, wiec mi ulżylo. Chcialam ją ubrać w brudny róz, albo cos jasniutkiego, zebysmy wszyscy kolorystycznie do sibie pasowali, ale trudno. Najwyzej dostanie biale kalie do tego, a nie rozowe tak jak ja. Ważne ze elegancko będize wygladac, a nie tak jak co niektóre swiadkowe, którym pół tyłka w kosciele widac.

Dziewczyny, zlapał mnie stres przedslubny! Obudzialam się ze scisnietym żołądkiem, co oznacza, że jak tak dalej będzie to jeść nie będę mogla

Milej niedzieli! biegnę szukać kiecki na poprawiny!
ps. powiedzcie mi czy taki materiał jak szyfon gniecie się?
kurs na pewno da jakiś efektja to nie wiem jak nam będzie wychodziło w sumie najlepiej tak zrobić-wziąć obie te piosenki i instruktor/ka podpowie coś. a Tż która się podoba? czy jest mu obojętne i obie mogą być? bo jeżeli tak to ja bym wybrała osobiście tę, która mnie się najbardziej podoba ta krawczyka też ładna, ale jak Tobie mimo wszystko się podoba Niebieska piosenka-to bym tak zostawiła. Ja na niej ryczałamtak samo było z piosenką dla rodziców-Dzięki Wam-jak mój Tż zobaczył, że łzy mi poszły to od razu tę piosenkę wyeliminował, mimo, że ładna-chciałabym, żeby ją w kościele zaśpiewano-może znajdę kogoś i czy Tż się zgodzi

co do materiału to nie mam pojęcia
a ja nawet nie wiem czy moja świadkowa ma juz kreacje
dziś wraca z urlopu, więc zapytam ją na dniach. Ona na szczęście nie z tych co ubiorą, żeby goliznę było widać i nie założy sukni jakiejś takiej cudacznej.
a tę narzeczoną brata Tż to bym..czym takie laski się kierują???? nie pojmuję dobrze, że Twoja siostra kupiła coś stosownego, ale Ty i tak będziesz najładniejsza

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

[QUOTE=ania120kg;14219918]A i pochwalę się ,że kupiłam buty do slubu i kieckę na poprawiny! Jutro postaram sie wkleić zdjęcie! Zaraz po tym jak wrócę z próbnego makijażu już mam nerwa, ale licze że bedzie oki bo dziewucha zdolna jest!

Wykupiliśmy już podróż poślubną- kochane 23 pażdziernika wylatuję na 2 tyg do egiptu już nie mogę się doczekać.QUOTE]

to czekamy na fotki i gratulacje wyjazdumy w przyszłym roku się wybierzemy, ale jeszcze nie zastanawialiśmy się gdzie, bo to też zależy jak będzie z moim zdrowiem, choć staram się nie dołować i nie myśleć o tym teraz.

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Napisane przez judith8 Pokaż wiadomość
dziewczyny dziekuje za mile slowa i tz dziekuje za gratulacje

fretka my kupilismy takie proste spinki stalowe u kruka, w sumie to mama tz mu kupila bo mial wtedy urodziny i mama kupila mu w ramach prezentu, z tym ze sam sobie wybral
co do bielizny to na noc poslubna kupilam komplet z zalacznika ale w kolorze takim jak w linku http://www.asos.com/Louise-Redknapp/...clr=LightBrown tz robuje mnie naklonic zebym przymierzyla to zobaczymy czy dobrze lezy

lady my sie juz napewno zdecydowalismy na kosze z almy, ciesze sie ze moglam pomoc
super, ze siostrze udalo sie kupic sukienke a swoja droga to ja nie moge z dziewczyn ktore nie mysla o tym ze w tym dniu to panna mloda powinna blyszczec a nie one
co do szyfony to pojecia nie mam
przymiarke mam 18 wrzesnia i tz zabiera aparat wiec mam nadzieje ze beda zdjecia

pilaa co do tej nocy poslubnej to tz mowil ze on ma w lanach poranek ale jak zobaczyl te bileizne i ja kupilam to powiedzial ze zastanawia si enad zmian planow z poranka na noc poslubna

ania wrzuc zdjecia z probnego i sukienki na poprawiny
gratuluje wycieczki, nasi znajomi byli i sa zadowoleni; my w przyszlym roku planujemy poslubna do skandynawii
judith-przynajmniej spinki macie z głowy. Ja bym wolała kupić srebrne bez żadnych dodatków, choć te z fioletem były ładne. Więc tu nie wiem na co zdecyduje się Tż.
A ta bielizna Twoja to.. nie dziwie się, że już usiłuje Cię namówić chociażby na to, żebyś mu się w niej zaprezentowałabiedny Tż musi poczekać jeszcze trochę chyba, ze jednak się "ugięłaś"

piszecie o przymiarkach a ja kurcze nie mam żadnej
jedyne co to miałam miarę korekcyjną i tyle i suknie odbieram 18-19.
W razie czego będą ją poprawiać.
fretka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 08:00   #1594
judith8
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fretka82 Pokaż wiadomość
judith-przynajmniej spinki macie z głowy. Ja bym wolała kupić srebrne bez żadnych dodatków, choć te z fioletem były ładne. Więc tu nie wiem na co zdecyduje się Tż.
A ta bielizna Twoja to.. nie dziwie się, że już usiłuje Cię namówić chociażby na to, żebyś mu się w niej zaprezentowałabiedny Tż musi poczekać jeszcze trochę chyba, ze jednak się "ugięłaś"

nie ugielam sie ale tz miauczy nieustannie, powiedzialam ze nei i koniec, staram mu sie to jakos wynagrodzic ale jest ciezko, nie wiem co faceci maja na punkcie pasow do ponczoch, palma im odbija jak widza
co do tej mojej przymiarki to jest tak ze ja ja mam 18-tego i moja suknei juz przymierzalam bo dawna przyjechala z hiszpanii,. byla gotowa na termin 29 sierpnia kiedy to mialismy brac slub, wtedy byla dobra wiec ta moja przymiarka to tylko ewentualne skrocenie i zwezenie w paskie bo znowu schudlam
Stary 2009-09-14, 09:29   #1595
ramena
Raczkowanie

GG do ramena

Cytat:
Napisane przez ania120kg Pokaż wiadomość
Jutith no to rzeczywiście wszystko nie fortunnie się złożyło, przyjmij moje wyrazy współczucia,ja z moją babcią ma dość silne relację i nie wyobrażam sobie ze mogło by jej zabraknąć! Ale wierze że twoja babcia bedzie przy tobie w tym dniu.
Byłam dziś na pierwszej spowiedzi przed slubnej nie bedę wchodzić w szczeguły ale z nerwów ,aż mnie zołądek rozbolał. Ten ksiądz to jakieś gestapo normalnie!
A i pochwalę się ,że kupiłam buty do slubu i kieckę na poprawiny! Jutro postaram sie wkleić zdjęcie! Zaraz po tym jak wrócę z próbnego makijażu już mam nerwa, ale licze że bedzie oki bo dziewucha zdolna jest!

Pila złoto pasuje do każdej uroczystości jest dostojne i ponadczasowe pod warunkiem że wyrób nie ma kiczowatej formy! Ja decyduję się na srebro bo tak ustaliliśmy z TŻ na początku planowania imprezy on ma srebne spinki itp. Ale złoto jest jak najbardziej ok!

Wykupiliśmy już podróż poślubną- kochane 23 pażdziernika wylatuję na 2 tyg do egiptu już nie mogę się doczekać.

SSR chyba odgapię od ciebie te podziękowania dla gości w formie krzeseł- fajne są! A ty masz je już w domu? Jak wyglądaja w rzeczywistości?

ja właśnie mam zamiar iść na pierwsza spowiedź i kompletnie nie wiem co powinnam tam powiedzieć... podobno to powinna być spowiedź z całego dotychczasowego życia.... zupełnie nie wiem jak do tego podejsć... czy ksiądz zadaje jakieś szczegółowe pytania? jak jest ogólnie? napisz jeśli możesz...

A co do Egiptu to my też wybieramy się w tym terminie, planujemy Sharm choć jeszcze nic nie wykupiliśmy, powiedz z jakiego biura lecicie i w jakiej cenie? będę wdzięczna za info
Stary 2009-09-14, 09:59   #1596
judith8
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ramena Pokaż wiadomość
ja właśnie mam zamiar iść na pierwsza spowiedź i kompletnie nie wiem co powinnam tam powiedzieć... podobno to powinna być spowiedź z całego dotychczasowego życia.... zupełnie nie wiem jak do tego podejsć... czy ksiądz zadaje jakieś szczegółowe pytania? jak jest ogólnie? napisz jeśli możesz...

A co do Egiptu to my też wybieramy się w tym terminie, planujemy Sharm choć jeszcze nic nie wykupiliśmy, powiedz z jakiego biura lecicie i w jakiej cenie? będę wdzięczna za info
wszystko zalezy od tego na jakiego ksiedza trafisz, ja podeszlam profesjonalnie do tematu a ksiadz tylko rzucil monologiem ze jezeli nie zachowalam czystosci przedslubnej to nie dostane rozgrzeszeni ai zapytal czy zachowalam, nic wiecej go nei interesowalo
a i powiedzial ze mam sie modlic o dzieci hmmmm nie podzielilam sie z nim jaki mamy stosunek z tz do tematu dzieci

a tz mial spowiedz u braci zakonnych i bylo ok

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-09-14 o 10:07
judith8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 11:03   #1597
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

Cytat:
Napisane przez ramena Pokaż wiadomość
ja już byłam na swojej pierwszej spowiedzi przedślubnej. faktycznie, zalecane jest aby była ona spowiedzią generalną (z całego życia). było ciężko, ale jakoś tak się wyspowiadałam. poczytałam trochę jak ma to wyglądać, dowiedziałm się, że nie chodzi o to, że teraz mamy wyliczać, żę 10 razy skłamałyśmy do 10 roku życia, po prostu trzeba się wyspowiadać jeszcze raz z grzechów ciężkich (i ja dołożyłam te które leżały mi w jakiś sposób na sercu) i te bieżące. jakoś tak dziwnie mi było i zaznaczałam księdzy, że z tego już się spowiadałam. a i co jest bardzo ważne na samym początku trzeba powiedzieć, że to jest pierwsza spowiedź przedślubna i jak się robi generalną, to też. Kiedys taki znjaomy zapomniał powiedzieć i chyba ksiądz pomyślał, że wszystko co mówi to od ostatniej spowiedzi nabroił, nie krzyczał na niego, ale nie miał siły dalej spowiadać.

na wieczorze panieńskim była super atmosfera, naśmiałam się co nie miara i jestem zadowolona, bo potwierdził się mój wybór świadkowej. dziewczyna rewelacyjnie nadaje się do tej roli. dostałam oczywiście masę przedmiotów przydatnych do "wychowywania" męża.

pozdrawiam serdecznie!
kasiuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 11:59   #1598
hipka80
Raczkowanie

judith - przyjmij moje wyrazy współczucia

widze, ze juz końcówka przygotowań
My w sobote kupilismy podróż poślubną, chociaz przezyliśmy chwile grozy - babka powiedziała, ze juz nie ma miejsc. Na szczeście sprawdziła i było ostatni pokój, ale ta wycieczka, to zasługa TŻ'ta bo ja to chciałam sie jeszcze wstrzymać z zakupem
My bedziemy mieli tylko jedną spowiedź - przed samym ślubem;-/
kasiuha - super, ze panieński Ci sie udał;-)) ja mam w sobote;-)

Edytowane przez hipka80
Czas edycji: 2009-09-14 o 12:00
hipka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 12:07   #1599
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez hipka80 Pokaż wiadomość
SSR, jak to sie mówi " wyluzuj majteczki"dasz rade - Wszystkie damy - zostało 3 tyg wiec najwiecej roboty bo z detlami jest najwiecej pracy
Miłego weekendu dziewczyny!
Wyluzowałam majteczki i jeszcze gorzejZostało nam 19dni, ratunkuuuuuuuu
Cytat:
dekoracja bedzie taka http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1300
obraczek mialo nie byc ale tz powiedzial ze bedzi epusto i ze jemu si epodobaja te obraczki no to sie zgodzilam, niech ma jak chce, mi sie z tego powodu nic nie stanie mma nadzieje
dasz rade ze wszystkim, teraz rzeczywiscie sie kociol zaczyna, ja musze tz pochwalic ze sie wzial i zamowil tort wiec mamy juz z glowy jak ustalisz z dekoratorka i zamowisz kwiatki to daj znac co i jak
Dzisiaj idę z dekoratorką na salę, więc bedę wiedzieć co i jak Wybiorę dekorację, pokrowce na krzesła i może bukiet. No i teraz też się zastanwiam nad tymi obrączkami za nami, ale jak nie te obrączki to co?
Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Jeju jaki miałam sen zwariowany śniło mi się że przyszła moja suknia upatrzona, i była tak okropnie zżółknięta, ochyda! Na dodatek góra była zrobiona z t-shertu z oderwanymi rękawami i były 2 dziury na biuście, a falbany prawie nie było i tylko na samym dole taki rondel z tych falban, matko na dodatek jak ją ubrałam to miałam z 10 m szerokości w niej Ale liczę że to dobry znak
10m szerokości w sukni, to musiał być koszmarny sen
Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
SSR jak będzie wyglądała Wasza sesja narzeczeńska? My też jmyślimy o takim czymś, ale bardziej o filmiku niż o zdjęciach, tyle że jeszcze koncepcji nie mamy
Ja tak to nazywam sesja, ale w rzeczywistości jest to filmik Tak, żeby w całym filmie z wesela była wstawka przed przygotowanami z naszej sesji. A sesja będzie wygladac tak, jak się spotykamy zawsze czyli na rybach, będziemy w łódce na środku jeziora i bedziemy sobie łapać rybki
Cytat:
Napisane przez pilaa Pokaż wiadomość
ponczochyby biale ;] tyko zastanawiam sie czy nie burdelowki :/ nie wiem czy to w sumie dobry pomysl, moze lekka przesada :/
Ja sie zastanawiam nad zlotem, mam taki sluczny lancuszek z serduszkiem i mysle o dokupienia kolczykow. ale sczezrze nie spotkalam sie zeby jakas panna mloda miala zloto. Co myslicie???
SSR oo widze ze oprucz mnie tez ktos ma trzaskanie butelek, ja tez mam:/ i kurcze u nas jets tak ze jest alkohol , ciasto i jakies cieple posilki, i nie wiem czego ile ma byc bo to kazdy kto chce przychodzi, imprezka bez zaproszenia to nie wiem w sumie kogo sie spodziewac. i u nas jest dzien przed :/
A tak po za tym to menu jzu tez mamy wybrane, alkohol i napoje kupione
Co to są pończochy burdelówki
Przeważnie złoto ubierają dziewczyny w ecru sukienkach, ale widziałam PM w biało bordowej sukni i ze złotą bizu. Ja sama chciałam mieć zloto do białej sukni, ale jak chcę mieć diadem to wolę srebrny, więc postawiłamna srebro.
Na trzaskanie to bedę miała tylko alkohol, napoje, ciasto i jakieś przekąski, kanapeczki, koreczki może..... Nic ciepłego nie przygotowuję bo na klatce schodowej 2x2m nic się nie da zrobić. A ilu ludzi przyjdzie tego nigdy się nie dowiesz, lepiej mieć wiecej......
Pochwal się menu i jaką wódkę kupiliście?
Cytat:
SSR - tak przypuszczałam, że w makro bez koncesji to nici. Też ciekawe te krzesełka dla gości w ramach podziękowań
To trzaskanie to też nieźle wygląda..u mnie nie ma takiego czegoś.
a gdzie szukacie mieszkanka?
Ale w makro mają colę tańszą i kto wie czy jednak tam nie pojedziemy kupować, jużwszystkiego, bo jeszcze cuksy czekoladowe i produkty do koszy dla rodziców, no zobaczymy jeszcze. W tesco jest promocja na wina, jak sie bierze powyżej 6butelek to 5%upustu, czy jakoś tak.
Mieszkanka szukamy w TG.
Cytat:
w tym tyg mam nadz.że kupimy garnitur, do środy mamy podać grawer jaki chcemy, a na weekend jedziemy do mojego rodzinnego miasta, bo mamy spotkanie z dekoratorką, fotografem i odbieram suknię..
A jaki grawer chcecie?
Cytat:
kupilam bielizne na tzw. noc poslubna i mnie ponioslo bo kupilam jeszcze 5 kompletow tak dla tz po slubie

wogole to sie zbieram troche do kupy bo wczoraj moja babcia odeszla, miala 96lat i juz od kilku lat nie chodzila i za bardzo niewiedziala gdzi ejest, ki m jest itd. wiec i jest nam przykro i dobrze ze babcia nie cierpi juz, no ale generalnie to slaby mam nastroj do przygotowan; najgorzej bylo wczoraj jak mama zadzwonila jak bylismy na sali podpisac aneks do dekoracji, staralam sie trzymac fason na spotkaniu bo po co mowic o czyms takim wlascicielom osrodka, a jutro jeszcze nasi rodzice sie spotykaja bo moi nie chceili przekladac spotkania

tz sie obronil na swoich podyplomowych - na piatke a piatkowy ezgazmin zdal z jednym z najwyzszych wynikow na roku
Przykro mi z powodu babci
Gratulacje dlaTŻ
Koszyczek na zaproszenia?
No szalona jesteś z tą bielizna, swoją drogą to ja sobie kupiłam już 3 majtki na ślub, bo nie umiem się zdecydowac
A i bieliznę na noc poslubną też muszę jeszcze kupić.

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 12:10   #1600
hipka80
Raczkowanie

SSR - nie panikuj moja Droga, bo i ja sie stresuje.
Stary 2009-09-14, 12:16   #1601
judith8
Rozeznanie

SSR ja obstawiam ze ponczochy burdelowki to kabaretki
zdjecie koszyczka na zaproszenai postaram sie zrobic wieczorem i wstawie

hipka dziekuje
Stary 2009-09-14, 12:53   #1602
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
No to czekam na zdjęcia
Odgapiaj, odgapiaj Niestety nie mam ich jeszcze w domu, 10dni roboczych je robią. Ale jak tylko przyjdą to dam znać
Cytat:
Fajna, nie dziwię się TŻ
Cytat:
Nie martw się przymiarkami, po prostu suknię masz tak idealną, że nie trzeba jej przymierzać Moja to się szyje od podstaw, dlatego tak.

A ja się dziś dowiedziałam, że kumpel który maiął mi ubierac kościół leci naSycylię i wraca 4.X. No to teraz muszę wziąć i do kościoła moją dekoratorkę. Już widzę cenę tej przyjemności.......

z nowości:
- TŻ kupił garnitur na drugi dzień czarny w takie mini prążki chyba coś z brązem, do tego zielono groszkowa koszula, krawat i butki
- tata zaopatrzony w gang, koszule, krawaty i butki, full serwis na dwa dni
-w sobotę byliśmy na imprezie integracyjnej,wytańczyłam sie za szystkie czasy, moje mięśnie dają o sobie znać. ale fajny trening taneczny przed weselem mieliśmy. Teraz czujemy blusa i możemy zaczynać naukę 1tańca
- na bank w tym tygodniu musimy kupić wódkę, podpisać umowę na sali, zapłcić i za sale i za noclegi i za drugi dzień (obiad)-mamo jak tego dużo jest

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-09-14, 14:29   #1603
addda
Raczkowanie

A mnie dopadl stres przedslubny. Od dwoch tygodni nie moge spac,kupilam juz nawet jakies prochy,ale nie bardzo dzialaja. Do tego od kilku dni biore hormony wiec cala chodze nabuzowana z hustawka nastrojow,wrrrrr......... .....

Bizuterie juz mam ale w Polsce,wiec zobacze ja dopiero za tydzien. Ale mama mowi ze ladna

zosalo 2 tygodnie i 4 dni do mojego slubu - ja pierdziele.....
addda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 14:48   #1604
Marlen85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez addda Pokaż wiadomość
A mnie dopadl stres przedslubny. Od dwoch tygodni nie moge spac,kupilam juz nawet jakies prochy,ale nie bardzo dzialaja. Do tego od kilku dni biore hormony wiec cala chodze nabuzowana z hustawka nastrojow,wrrrrr......... .....
Cytat:

Bizuterie juz mam ale w Polsce,wiec zobacze ja dopiero za tydzien. Ale mama mowi ze ladna

zosalo 2 tygodnie i 4 dni do mojego slubu - ja pierdziele.....

Ja to dopiero jestem zestresiona-slub mam 24 a nawet przymiarki sukni slubnej nie mialam.Zero dodatków, NIC!
Chyba musze wziac sie ostro do roboty, bo zostane z niczym. Jak pomysle ze zostal mi miesiac to sciska mnie w zoladku normalnie i dreszcze mnie prezechodza na sama mysl
Marlen85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 15:41   #1605
fretka82
Raczkowanie

Cytat:
nie ugielam sie ale tz miauczy nieustannie, powiedzialam ze nei i koniec, staram mu sie to jakos wynagrodzic ale jest ciezko, nie wiem co faceci maja na punkcie pasow do ponczoch, palma im odbija jak widza
co do tej mojej przymiarki to jest tak ze ja ja mam 18-tego i moja suknei juz przymierzalam bo dawna przyjechala z hiszpanii,. byla gotowa na termin 29 sierpnia kiedy to mialismy brac slub, wtedy byla dobra wiec ta moja przymiarka to tylko ewentualne skrocenie i zwezenie w paskie bo znowu schudlam
jej jaki on jest biednytaka pokusa a tu nic-3ba czekaćja też właśnie nie wiem co mają, ale coś w tym jest skoro tak ich to kręci
aha, już rozumiem-i rozumiem, że też była szyta od podstaw.

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:

My w sobote kupilismy podróż poślubną, chociaz przezyliśmy chwile grozy - babka powiedziała, ze juz nie ma miejsc. Na szczeście sprawdziła i było ostatni pokój, ale ta wycieczka, to zasługa TŻ'ta bo ja to chciałam sie jeszcze wstrzymać z zakupem
My bedziemy mieli tylko jedną spowiedź - przed samym ślubem;-/
kasiuha - super, ze panieński Ci sie udał;-)) ja mam w sobote;-)
no to mieliście fuks, że ten pokój się znalazłsuper i kolejna rzecz do przodu My też będziemy mieli 1 spowiedź tuż przed ślubem-1.x..też nie mam pojęcia jak do tego się zabrać boję się trochę..ale mam nadz.ze nie będzie tak źle-będziemy spowiadać się u Saletynów, więc może jakoś to będzie.

kasiuha- cieszę się, że panieński się udał i do tego jak sprzęt już jest to git a miałaś może jakąś specjalną książeczkę, żeby jakoś się przygotować do spowiedzi?

SSR - ty już masz 3 a ja jeszcze nic muszę się wreszcie zebrać i kupić ją mamy taki dłuższy grawer i napewno on się na mojej nie zmieścirozmiar mojej obrączki to 9 więc max 18 znaków tylko a jak podzielimy to na 1 i na drugiej to też data się nie zmieścii tak kombinuję i na razie nic z tego nie wychodzi.
"light at the end of the world", mamy jeszcze ewentualnie 2 w zapasie.
Moją suknię w salonie też szyją od podstaw i stąd moje zdziwienie z tymi przymiarkami. A co do pozostałych rzeczy w makro-to tak-czasem mogą mieć taniej i opłaca się pojechać zwłaszcza, że sporo tego potrzeba no to poszalałaś na tańcach

adda- to wszystko na raz Cię dopadło..ale ja bym się nie katowała prochami tylko ewentualnie piła zioła, na które też trzeba uważać mimo wszytsko-dobry jest dziurawiec-ale jak bierzesz hormony to 3ba uważać i dodatkowo się zabezpieczać, bo obniża działanie anty.

Marlen - ja to bym chciała mieć m-c jeszcze bo też żadnych dodatków nie mam i Tż ubrania..a ten dzień już za 19 dni..
gorący i zabiegany okres teraz nas czeka..

tak napisałyście tutaj o tych stresach, że jeszcze bardziej się przeraziłam.. a do tego to całą noc nie spałam i od ranai siedzę struta w domu a miałam iść do kancelarii po zaświadczenie o zapowiedziach. Dziś miałam po nie przyjść bo wczoraj już 2ga niedziela minęła.
Stary 2009-09-14, 20:28   #1606
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

fretka nie miałam żadnej specjalnej książeczki, tylko taki ksiądz pożyczył mi stary numer takiej gazety katolickiej. ... zapomniałam teraz jak się nazywa i tam czytałam tak ogólnie o spowiedzi i m.in. o spowiedzi generalnej. potem jakoś już tak sama się przygotowywałam, poszłam na spacer sama i myślałam o tym wszystkim i jakoś tak mi poszło. i trafiłam rzecz jasna też na dobrego księdza w konfesjonale.
Stary 2009-09-14, 21:29   #1607
ania120kg
Raczkowanie

Hey kochane jestem po makijażu i powiem wam że pełna fachura
naprawdę jestem zadowolona! Niestety nie mam zdjęcia makijażu bo zapomniałam zrobić ale to chyba z przejęcia,że tak fajnie wyszło. Oczy są w kolorze srebra i grafitu cienie nie są perłowe raczej takie metaliczne i na tym mi właśnie zależało, podkład naprawdę ekstra dobrany. malowałam się już u tej kosmetyczki na wesele do mojej kuzynki i mam gwarancję że makijaż utrzyma się przez całą noc!
Jutro wrzucę obiecane zdjęcia bo dziś padam taki ciężki dzień miałam.
ania120kg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 22:07   #1608
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
SSR - nie panikuj moja Droga, bo i ja sie stresuje
Nie panikuję Ja wcale nie panikuję, aja wariuję ze stresu Taki mały żarcik
Cytat:
SSR ja obstawiam ze ponczochy burdelowki to kabaretki
zdjecie koszyczka na zaproszenai postaram sie zrobic wieczorem i wstawie
Mi też pierwsze co przyszło do głowy to kabaretki, ale może sie mylimy?
Czekam na zdjątko
Cytat:
A mnie dopadl stres przedslubny. Od dwoch tygodni nie moge spac,kupilam juz nawet jakies prochy,ale nie bardzo dzialaja. Do tego od kilku dni biore hormony wiec cala chodze nabuzowana z hustawka nastrojow,wrrrrr......... ....
Ja też już nie wyrabiam z czasem, ale jeszcze na nikogo nie krzyczę, to znaczy że ostaniej fazy furii jeszcze nie ma
Cytat:

SSR - ty już masz 3 a ja jeszcze nic muszę się wreszcie zebrać i kupić ją mamy taki dłuższy grawer i napewno on się na mojej nie zmieścirozmiar mojej obrączki to 9 więc max 18 znaków tylko a jak podzielimy to na 1 i na drugiej to też data się nie zmieścii tak kombinuję i na razie nic z tego nie wychodzi.
"light at the end of the world", mamy jeszcze ewentualnie 2 w zapasie.
Moją suknię w salonie też szyją od podstaw i stąd moje zdziwienie z tymi przymiarkami. A co do pozostałych rzeczy w makro-to tak-czasem mogą mieć taniej i opłaca się pojechać zwłaszcza, że sporo tego potrzeba no to poszalałaś na tańcach
No to leć po tą bieliznę, bo wbrew pozorom wcale łatwo się jej nie wybiera.
Ciekawe kiedy będą nasze obrączki? Zaczynam panikować, że jeszcze ich nie mam
Cytat:
Hey kochane jestem po makijażu i powiem wam że pełna fachura
naprawdę jestem zadowolona! Niestety nie mam zdjęcia makijażu bo zapomniałam zrobić ale to chyba z przejęcia,że tak fajnie wyszło. Oczy są w kolorze srebra i grafitu cienie nie są perłowe raczej takie metaliczne i na tym mi właśnie zależało, podkład naprawdę ekstra dobrany. malowałam się już u tej kosmetyczki na wesele do mojej kuzynki i mam gwarancję że makijaż utrzyma się przez całą noc!
Jutro wrzucę obiecane zdjęcia bo dziś padam taki ciężki dzień miałam.
To super, że jesteś zadowolona

A ja po wizycie na sali. Będę miała pokrowce białe z zielonymi kokardami (wybierałam między dwoma rodzajami atłas i taki lejący materiał, ale te z atłasu świeciły siejak psu jajca i wzięłam te drugie), organza drapowana na stołach. Świeczniki na długich nózkach, takie kileichy z wianeczkiem z zielonych margaretek dookoła, ikebana przed nami na stole. Za nami biało zielony materiał z obraczkami z wiliny i kwiatków i dwa serduszka plecione zczegoś zielonego. Zamówiłam też światełka za materiałem, za nami ale nie wiem czy nie będzie kiczowato? w rogach na takich suszonych wierzbach kokardy zielone, słupy drewniane owinięte białą i zieloną organzą. Przed salą wejście zrobione z trzciny (muszę jej naciąć w czwartek przed weselem). A i będzie też na sali puszczony bluszcz prawdziwy. Zero sztucznych kwiatów.
Zmartwiłam sie, bo w cukieni jak zamawiałąm ciast i tort to powiedzieli, że przywiozą w sobotę koło 12, a babka z sali powiedziała, ze ona chce mieć to o 10, bo się nie wyrobi. A kierowcy ponoć o 10 są na sklepach i nie przywiozą tak wcześnie. Jak sie nie zgodzą to chyba będe musiała zmienić cukiernię, a zaliczki już popłacone Nie wiem co zrobić w tej sytuacji?

Jutro mam pracowity dzień, bo po pracy do kosmetyczki na czyszczenie twarzy i regulacja i henna. Potem lecę do kwaiciarni zamówić bukiet i ugadać się co do formy, bo będzie z zielonych margaretek, z zielonych goździków i białej eustomy albo rózy. Później jedziemy do kierowcy autoakru dogadać się a potem do znajomych na party, kiedy ja to wszystko zrobię?
W piątek jedziemy na salę podpisać umowę i wpłacić kasę, ustalić menu uffff

Dziewczyny piłyście wódkę Palace? A smirnoff jest dobry?

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-09-14, 22:31   #1609
judith8
Rozeznanie

SSR zdjecia koszyczka zrobie jutro chyba dzisiaj bo padam na twarz dzisiaj i kitek jeden mi sie pochorowal
dzisiaj tz kupil dwie butelki wina do testowania szukamy polslodkich bo z wytrawnych lu b polwytrawnych wezmiemy wina porta http://www.wineo.pl/wino,54/Porta%20Reserve%20Syrah
co do wodek to ja sie nie znam, tz powiedzial ze palace ma ladna butelke, a smirnofa pil i woli czrnego (o ile dobrzze zapamietalam) tylko ze on drogi jest; moze dziewczyny cos wiecj napisza
zamowilam sobie na sesje skrzydla aniola kiczowate jak nic ale widzialam zdjecie pm w prostej sukni z takimi skrzydlami i bylo super, wiec mam koeljny rekwizyt na sesje
Stary 2009-09-14, 22:31   #1610
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

jakbym miała wybierać to chyba wolałabym smirnoffa niż palace. ale jakaś dobrze obeznana w wódkach, to nie jestem
Stary 2009-09-15, 00:19   #1611
fretka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiuha Pokaż wiadomość
fretka nie miałam żadnej specjalnej książeczki, tylko taki ksiądz pożyczył mi stary numer takiej gazety katolickiej. ... zapomniałam teraz jak się nazywa i tam czytałam tak ogólnie o spowiedzi i m.in. o spowiedzi generalnej. potem jakoś już tak sama się przygotowywałam, poszłam na spacer sama i myślałam o tym wszystkim i jakoś tak mi poszło. i trafiłam rzecz jasna też na dobrego księdza w konfesjonale.
dzięki za radę jutro jak już lepiej się poczuję to będąc w kancelarii zapytam czy mają coś takiego o czym napisałaś.

ania120 - cieszę się, że makijaż się podoba i czekamy na fotki

SSR - Twoim małym stresem, aż mi zawiało przez monitor
co do bielizny to wiem i dlatego takie mam wielkie chęci łażenia za nią może w rodzinnym mieście kupię w weekend-bo skoro buty tam się udało znaleźć takie jak chciałam to może i z bielizną nie będę miała problemua na kiedy miałaś mieć obrączki? my mamy odbiór 21go.

(...)A ja po wizycie na sali. 1.Będę miała pokrowce białe z zielonymi kokardami (wybierałam między dwoma rodzajami atłas i taki lejący materiał, ale te z atłasu świeciły siejak psu jajca i wzięłam te drugie), 2.organza drapowana na stołach. 3.Świeczniki na długich nózkach, 4.takie kileichy z wianeczkiem z zielonych margaretek dookoła, ikebana przed nami na stole.
5.Za nami biało zielony materiał z obraczkami z wiliny i kwiatków i dwa serduszka plecione zczegoś zielonego. Zamówiłam też światełka za materiałem, za nami ale nie wiem czy nie będzie kiczowato? w rogach na takich suszonych wierzbach kokardy zielone, słupy drewniane owinięte białą i zieloną organzą. Przed salą wejście zrobione z trzciny (muszę jej naciąć w czwartek przed weselem). A i będzie też na sali puszczony bluszcz prawdziwy.6.Zero sztucznych kwiatów. (...)

1.pokrowce i kokardy-ok, wszystkie krzesła w nich czy tylko Wasze?dobre to z tymi jajcami
2. ja bym jej nie dawała-za dużo będzie tego wszystkiego na stole
3.świeczniki ok-tylko jak są wysokie te na 70 cm to odradzam bo gościom będą/mogą przeszkadzać. Lepsze niższe.
4. a te kielichy to gdzie? na stołach gości czy u Was? czy tu i tu?
5.co do tego to strasznie tego dużo będzie i do tego te światełka więc może to nie wyglądac za ładnie.kiczowato-nie wiem bo dla każdego z nas kicz to nie to samo Ja bym w ogóle nie wieszała żadnych obraczek i serc-a jak już to któreś z nich-albo serca albo obrączki.
Ja osobiście nie jestem zwolennikiem takich "wystaw" za PM, ale t moje zdanie jeżeli się komuś to podoba to ja nie krytykuję, bo każdy ma swój gustja tylko doradzamświatełka może i nie są też złe ,ale z tym wszystkim, materiał, serca, obrączki i one do tego to stanowczo za dużo i może wyjść kicz -jak to nazwałaśCiężko mi tak stweirdzić bo tego nie widzę, jedynie wyobrażam sobie.
6. no i very good

poniżej zdjęcia sali mojej, której kiedyś zrobiłam zdjęcia jak była ubrana..myślałam, że mnie Tż wyniesie stamtąd jak zobaczyłam to wszystko na raz i te sztuczności na stole PM
właśnie za tym materiałem były jeszcze te światełka i nie wyglądało to ciekawie, ale tak jak mówię-to moje zdanie i innych nie krytykuję.
ja nie chcę niczego za stołem PM i stół w innym miejscu, na suficie też nie chcę nic bo sala sama w sobie ma swój klimat i taki wystrój mi sie nie podoba. Będę się widziała w weekend z dekoratorką to jej powiem dokładnie co chcę, a czego nie i jak to ma wyglądać. stoły dla gości były ładnie nawet delikatnie ozdobione, tylko na nich była położona tez organza-to u mnie jej na nich nie będzie. Aha i na stole PM nie będzie tych materiałów i tych sztucznych wrednych kwiatów-za dużo i będzie przeszkadzało jak będą jedzenia itp. tych tiuli z przodu-też nie będzie. mam zupełnie inną koncepcję ubrania stołu i mam nadz.że dekoratorka mi to zrobi. Ewentulnie gdybym zmieniła zdanie jeśli chodzi o za stołem PM to byłby biały materiał, wtedy te światełka, bez serc itp, ten łuk zakryty-czymś delikatnym owinięty,-z przypiętymi na przemian żywymi kwiatami-ale tego to jeszcze nie wiem.

co do wódki to piłam dawno i tę i tę, ale nie znam się na tym i nie pamiętam, która była lepsza. Tż mi tu podpowiada, że stanowczo smirnoff lepszy

a tu link, gdzie więcej zdjęć z sali :
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...239576&page=22

Edytowane przez fretka82
Czas edycji: 2009-09-15 o 00:24
Stary 2009-09-15, 08:19   #1612
judith8
Rozeznanie

Cytat:
dzięki za radę jutro jak już lepiej się poczuję to będąc w kancelarii zapytam czy mają coś takiego o czym napisałaś.

ania120 - cieszę się, że makijaż się podoba i czekamy na fotki

SSR - Twoim małym stresem, aż mi zawiało przez monitor
co do bielizny to wiem i dlatego takie mam wielkie chęci łażenia za nią może w rodzinnym mieście kupię w weekend-bo skoro buty tam się udało znaleźć takie jak chciałam to może i z bielizną nie będę miała problemua na kiedy miałaś mieć obrączki? my mamy odbiór 21go.

(...)A ja po wizycie na sali. 1.Będę miała pokrowce białe z zielonymi kokardami (wybierałam między dwoma rodzajami atłas i taki lejący materiał, ale te z atłasu świeciły siejak psu jajca i wzięłam te drugie), 2.organza drapowana na stołach. 3.Świeczniki na długich nózkach, 4.takie kileichy z wianeczkiem z zielonych margaretek dookoła, ikebana przed nami na stole.
5.Za nami biało zielony materiał z obraczkami z wiliny i kwiatków i dwa serduszka plecione zczegoś zielonego. Zamówiłam też światełka za materiałem, za nami ale nie wiem czy nie będzie kiczowato? w rogach na takich suszonych wierzbach kokardy zielone, słupy drewniane owinięte białą i zieloną organzą. Przed salą wejście zrobione z trzciny (muszę jej naciąć w czwartek przed weselem). A i będzie też na sali puszczony bluszcz prawdziwy.6.Zero sztucznych kwiatów. (...)

1.pokrowce i kokardy-ok, wszystkie krzesła w nich czy tylko Wasze?dobre to z tymi jajcami
2. ja bym jej nie dawała-za dużo będzie tego wszystkiego na stole
3.świeczniki ok-tylko jak są wysokie te na 70 cm to odradzam bo gościom będą/mogą przeszkadzać. Lepsze niższe.
4. a te kielichy to gdzie? na stołach gości czy u Was? czy tu i tu?
5.co do tego to strasznie tego dużo będzie i do tego te światełka więc może to nie wyglądac za ładnie.kiczowato-nie wiem bo dla każdego z nas kicz to nie to samo Ja bym w ogóle nie wieszała żadnych obraczek i serc-a jak już to któreś z nich-albo serca albo obrączki.
Ja osobiście nie jestem zwolennikiem takich "wystaw" za PM, ale t moje zdanie jeżeli się komuś to podoba to ja nie krytykuję, bo każdy ma swój gustja tylko doradzamświatełka może i nie są też złe ,ale z tym wszystkim, materiał, serca, obrączki i one do tego to stanowczo za dużo i może wyjść kicz -jak to nazwałaśCiężko mi tak stweirdzić bo tego nie widzę, jedynie wyobrażam sobie.
6. no i very good

poniżej zdjęcia sali mojej, której kiedyś zrobiłam zdjęcia jak była ubrana..myślałam, że mnie Tż wyniesie stamtąd jak zobaczyłam to wszystko na raz i te sztuczności na stole PM
właśnie za tym materiałem były jeszcze te światełka i nie wyglądało to ciekawie, ale tak jak mówię-to moje zdanie i innych nie krytykuję.
ja nie chcę niczego za stołem PM i stół w innym miejscu, na suficie też nie chcę nic bo sala sama w sobie ma swój klimat i taki wystrój mi sie nie podoba. Będę się widziała w weekend z dekoratorką to jej powiem dokładnie co chcę, a czego nie i jak to ma wyglądać. stoły dla gości były ładnie nawet delikatnie ozdobione, tylko na nich była położona tez organza-to u mnie jej na nich nie będzie. Aha i na stole PM nie będzie tych materiałów i tych sztucznych wrednych kwiatów-za dużo i będzie przeszkadzało jak będą jedzenia itp. tych tiuli z przodu-też nie będzie. mam zupełnie inną koncepcję ubrania stołu i mam nadz.że dekoratorka mi to zrobi. Ewentulnie gdybym zmieniła zdanie jeśli chodzi o za stołem PM to byłby biały materiał, wtedy te światełka, bez serc itp, ten łuk zakryty-czymś delikatnym owinięty,-z przypiętymi na przemian żywymi kwiatami-ale tego to jeszcze nie wiem.

co do wódki to piłam dawno i tę i tę, ale nie znam się na tym i nie pamiętam, która była lepsza. Tż mi tu podpowiada, że stanowczo smirnoff lepszy

a tu link, gdzie więcej zdjęć z sali :
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...239576&page=22
fretka dobrze robisz ze zmieniasz te dekoracje, ja tez wyraze swoja opinie, na dwopch ostatnich zdjeciach z linka ktory wrzucilas jest sala bez dekoracji i w zyciu bym nie pomyslala ze to ta sama sala
co do dekoracji SSR to trzeba by to zobaczyc, jak wyglada sala, jak wyglada ta dekoracja itd. bo tak trudno ocenic, ja sie tylko zastanawiam czy obraczki i serdeuszka to nie bedzie za duzo ale mowie nie wiem jak to ma wygladac; co do materialu ze swiatelakmi to u nas tak to wyglada i mnie sie podoba http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1300
u mnei na przyklad bedzie material ze swiatelkami na cala sciane za nami bo to robi klimat i jak tego nie ma to na scianie sa takie wywalone w kosmos drzwi wiec opcji nie ma, trzeba to zakryc, a obraczki i i nne rzeczy to kwestia gustu, ja nie lubie, tz lubi i kierownik powiedzial ze to pusto wyglada wiec beda, eeee co tam przezyje to jakos, male sa i dyskretne to loooz

SSR lacze sie z Toba w stresie, dzisiaj kolezanak przeslala mi zdjecia ze slubu do pracy, zlapal mnie taki stres przy ogladaniu i mysleniu ze niedlugo my ze ledwo zdazylam do lazienki i , dobrze ze u nas ludzie zaczynaja o 9.00 prace i ze mam w szafce paste i szczoteczke, jedyny plus

wogole to tz naprawde zaczeka na noc poslubna bo okazalo sie ze jestem powaznie chora, w sumie to sie lecze od kilku lat i teraz zrobili mi specjalistyczne badania, mam grozna bakterie i dostalam mega antybiotykowa kuracje; wogole to jakbym spotkala poprzednich lekarzy ktorzy wypisywali mi recepty na podstawie ogolnego wywiadu albo ogolnego badania to.... no ale licze ze po kuracji na slubie/nocy tudziez poranku poslubnym bedzie ok

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-09-15 o 08:35
judith8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 09:09   #1613
ramena
Raczkowanie

GG do ramena

Cytat:
SSR zdjecia koszyczka zrobie jutro chyba dzisiaj bo padam na twarz dzisiaj i kitek jeden mi sie pochorowal
dzisiaj tz kupil dwie butelki wina do testowania szukamy polslodkich bo z wytrawnych lu b polwytrawnych wezmiemy wina porta http://www.wineo.pl/wino,54/Porta%20Reserve%20Syrah
co do wodek to ja sie nie znam, tz powiedzial ze palace ma ladna butelke, a smirnofa pil i woli czrnego (o ile dobrzze zapamietalam) tylko ze on drogi jest; moze dziewczyny cos wiecj napisza
zamowilam sobie na sesje skrzydla aniola kiczowate jak nic ale widzialam zdjecie pm w prostej sukni z takimi skrzydlami i bylo super, wiec mam koeljny rekwizyt na sesje
ja

ja mam własnie Palace Wódkę , moi rodzice prowadza sklep monopolowo- spożywczy i mają znajomości w różnych hurtowniach alkoholowych i kiedy zapytał jaką wódkę na wesele to wszyscy hórem powiedzieli że Palace. Także myślę że to dobry wybór a i wygląd ma rzeczywiście świetny, właśnie robię na nią zawieszki więc jak się ją wystroi to będzie super
Stary 2009-09-15, 11:29   #1614
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

Cytat:
SSR lacze sie z Toba w stresie, dzisiaj kolezanak przeslala mi zdjecia ze slubu do pracy, zlapal mnie taki stres przy ogladaniu i mysleniu ze niedlugo my ze ledwo zdazylam do lazienki i , dobrze ze u nas ludzie zaczynaja o 9.00 prace i ze mam w szafce paste i szczoteczke, jedyny plus

wogole to tz naprawde zaczeka na noc poslubna bo okazalo sie ze jestem powaznie chora, w sumie to sie lecze od kilku lat i teraz zrobili mi specjalistyczne badania, mam grozna bakterie i dostalam mega antybiotykowa kuracje; wogole to jakbym spotkala poprzednich lekarzy ktorzy wypisywali mi recepty na podstawie ogolnego wywiadu albo ogolnego badania to.... no ale licze ze po kuracji na slubie/nocy tudziez poranku poslubnym bedzie ok
judith, SSR ach ten stres. dlaczego to tak jest?
ja wczoraj weszłam na nk i patrzę jedna z koleżanek zamieściła zdjęcia ze ślubu, pomyślałam "obejrzę sobie, w końcu i mnie nie długo to czeka". jak zaczęłam oglądać poczułam dziwne bóle brzucha i ogólnie jakoś tak się zdenerwowałam. co to się dzieje, że już podczas oglądania zdjęć takie objawy?
pozdrawiam wszystkie zestresowane!
Stary 2009-09-15, 11:46   #1615
misia_25_26
Wtajemniczenie

Witajcie

Wieki mnie tu nie byloale to przez to ze nie mialam dostepu do netapodejrzewam ze nie zdaze nadrobic tego wszystkiego co napislyscie
Powoli mnie zaczyna stres lapac,najgorsze jest to ze piewsza przymiarke sukni mam 28.09 a slub 3.10
Udalo mi sie kupic butypozyczylam etole od znajomej(zeszorocznej PM)bylam na probnym makijazu i fryzurce i jestem mega zadowolona,makijaz delikatny taki jak chcialam,zdjec fryzury nie mam po aparat mi sie rozladowal,
kobietki z 3.10 zostalo tylko 18 dni

Edytowane przez misia_25_26
Czas edycji: 2009-09-15 o 11:50
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 12:00   #1616
hipka80
Raczkowanie

Misia fajne buty
dziewczyny, ja już 2 tydzień mam sensacje żołądkowe z tych nerwów.
Wczoraj odebraliśmy obrączki - są absolutnie przepiękne, postaram sie jutro wstawić fotke.
dzisiaj przyszły winietki i zawieszki - zamawiałam jednak w decorisus:
http://www.decorisus.pl/p/55/125/170...1_17/r1/w.html
zobacze je dopiero wieczorkiem jak wróce do domku, mam nadzieje, ze na żywo też dobrze wygladają
Stary 2009-09-15, 12:28   #1617
lady1980
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia_25_26 Pokaż wiadomość
Witajcie

Wieki mnie tu nie byloale to przez to ze nie mialam dostepu do netapodejrzewam ze nie zdaze nadrobic tego wszystkiego co napislyscie
Powoli mnie zaczyna stres lapac,najgorsze jest to ze piewsza przymiarke sukni mam 28.09 a slub 3.10
Udalo mi sie kupic butypozyczylam etole od znajomej(zeszorocznej PM)bylam na probnym makijazu i fryzurce i jestem mega zadowolona,makijaz delikatny taki jak chcialam,zdjec fryzury nie mam po aparat mi sie rozladowal,
Misia, spoko butki. Ile cm ma obcas? Ja wstępnie tez myslałam o srebrnych, ale stanęło na klasyce, czyli w kolorze mojej kiecki.
Makijaż ladny, masz na nim doczepiane kepki rzes?

Co do przymiarki, to ja wlasnei sie umówiłam na 30 wrzesnia, a slub mam 24 października. Mnie z kolei martwi to, że mam za wczesnie, a jak znam życie to pewnie ze stresu spadnie mi 2-3 kg i obawiam się zeby kiecka nie byla za luźna . Na późniejszy termin babka w pracownii nie chciala mnie umówic, bo idzie na urlop. Sukienka do odebrania 15 pazdziernika i przymiarka jest tylko jedna.
Ty może masz i późno, ale dzieki temu nie będziesz miala czasu przytyć albo schudnąć

Edytowane przez lady1980
Czas edycji: 2009-09-15 o 12:32
lady1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 12:36   #1618
donata1987
Przyczajenie

A ja się jeszcze jakoś nie stresuję Pewnie z tydzień wcześniej zacznę. Dziewczyny, nie ma co się stresować, bo co będzie później Ja jedynie obawiam się pierwszego tańca, bo chodzimy na kurs i będziemy tańczyć walca wiedeńskiego...
Wczoraj byłam w salonie na przymiarce. Krawcowa skróciła mi sukienkę i poprawiła falbany I już pewnie nie będę szła na żadną przymiarkę. Nie sądzę, żebym schudła. Ja jak się denerwuje to jem
Bieliznę już tez kupiłam. W sobotę mam fryzurę próbną Jeszcze tylko muszę kupić bolerko, bo może być chłodno.
Stary 2009-09-15, 12:47   #1619
lady1980
Raczkowanie

Cytat:
Misia fajne buty
Wczoraj odebraliśmy obrączki - są absolutnie przepiękne, postaram sie jutro wstawić fotke.
zobacze je dopiero wieczorkiem jak wróce do domku, mam nadzieje, ze na żywo też dobrze wygladają
Hipka, winietki i zawieszki super! Ta firma generalnie ładne rzeczy robi. Mi stresik trochę minął, a powinnam mieć, zwazywszy na to że nei mamy rozdanych jeszcze kilku zaproszen, ale ludzie wiedza o slubie. U nas okazuje się, że będzie wiecej osób jesli chodzi o nocleg i wlasnie domówilam miejsca w trzecim hotelu. Bedziemy mieć ok 100 osób z noclegiem, wiec wydatek mamy spory

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez donata1987 Pokaż wiadomość
A ja się jeszcze jakoś nie stresuję Pewnie z tydzień wcześniej zacznę. Dziewczyny, nie ma co się stresować, bo co będzie później Ja jedynie obawiam się pierwszego tańca, bo chodzimy na kurs i będziemy tańczyć walca wiedeńskiego...
Wczoraj byłam w salonie na przymiarce. Krawcowa skróciła mi sukienkę i poprawiła falbany I już pewnie nie będę szła na żadną przymiarkę. Nie sądzę, żebym schudła. Ja jak się denerwuje to jem
Bieliznę już tez kupiłam. W sobotę mam fryzurę próbną Jeszcze tylko muszę kupić bolerko, bo może być chłodno.
Jak wam idzie taniec? My wczoraj byliśmy 3 raz i moj tz powiedzial ze on walca nie będzie tanczyl na pierwszym tancu, bo mu srednio wychodzi. Myslalam, że go zabije, jak powiedzial wczoraj na kursie, ze on ma zacmienie i nie pamięta w ogole kroków do walca. Ale nie ma bata, nie popuszcze mu, bo ja teraz nie będę szukała innej piosenki.

To co mnie stresuje, to spowiedz, przysiega w kosciele, pierwszy taniec i podziekowania dla rodzicow Reszta ujdzie

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

SSR, co do wystroju sali, to ja bym wzieła albo obrączki, albo serduszka za wami, żeby tego za dużo nie bylo.

Judith, bielizna super! Nie dziwię się ze Tż slinotoku dostaje
lady1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 13:27   #1620
fretka82
Raczkowanie

Cytat:
fretka dobrze robisz ze zmieniasz te dekoracje, ja tez wyraze swoja opinie, na dwopch ostatnich zdjeciach z linka ktory wrzucilas jest sala bez dekoracji i w zyciu bym nie pomyslala ze to ta sama sala
co do dekoracji SSR to trzeba by to zobaczyc, jak wyglada sala, jak wyglada ta dekoracja itd. bo tak trudno ocenic, ja sie tylko zastanawiam czy obraczki i serdeuszka to nie bedzie za duzo ale mowie nie wiem jak to ma wygladac; co do materialu ze swiatelakmi to u nas tak to wyglada i mnie sie podoba http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1300
u mnei na przyklad bedzie material ze swiatelkami na cala sciane za nami bo to robi klimat i jak tego nie ma to na scianie sa takie wywalone w kosmos drzwi wiec opcji nie ma, trzeba to zakryc, a obraczki i i nne rzeczy to kwestia gustu, ja nie lubie, tz lubi i kierownik powiedzial ze to pusto wyglada wiec beda, eeee co tam przezyje to jakos, male sa i dyskretne to loooz

więc po zdjęciach nie dziwisz się, że o mały włos Tż mnie nie wyniósł stamtąd widząc tak ubraną salę..no ale skoro ktoś sobie taki wystrój wybrał i mu się podobało to ok. ostatnio była w ecru ubrana,ale moi rodzice nie mieli za bardzo czasu podjechać i zrobić fotki

ja do światełek nic nie mam-bo sama jak się zdecyduję to będę je miała za materiałem. Mi chodziło o to, bo SSR pytała czy nie będzie kiczowato jak tyle (świtełka,obrączki,serca) będzie miała powieszonego za stołem, tylko nie napisała jakiej to wilelkości jest właśnie.Więc zaznaczyłam, że moze być tego za dużo i ciężko mi stweirdzić bo nie widzę tego, jedynie sobie wyobrażam. Ale nie krytykuję ani nie stwierdzam, że będzie to okropne.Najlepiej powiesić wszystko i wtedy zobaczyć jak to razem się prezentuje i jak komponje się zresztą sali.
Na pytanie SSR poprostu odpowiedziałam

U Ciebie całkiem to inaczej wygląda i jeszcze jak macie ogromne drzwi więc jest jak najbardziej wskazane, żeby je zakryć.
Ja tak jak Ty też serc, obrączek itp nie lubię, mój Tż też, więc stąd my nie będziemy mieć nic takiego-na co usłyszałam, że jestem dziwolągiembo jak to tak nie mieć -szczęść Boże młodej parze, serc,gołębi i cholera wie czego bo wszyscy tak mają..więc wyraźnie zaznaczyłam, że jak to zobaczę w Dniu Ślubu powieszone tam-to przed toastem, na oczach ludzi zedrę to bo nikt mnie nie będzie zmuszał do czegoś czego nie lubię fakt nie popisałbym się swoim zachowaniem. Jeżeli Tż'owi by się to podobało to poszłabym oczywiście na kompromis i coś malutkiego bym tam dała-bo to też jego dzień a nie tylko mój.
Jeżeli komuś się to podoba to w porządku, nie krytykuję, bo każdy ma swój gust.
A to zdjęcie co widziałaś nieubraną salę to jest druga,mała sala, bo dużej samej nie mam-ale mniej wiecej dostrzegłaś klimat i "urok". Więc do tego jak ona wygląda u mnie nie pasuje tak strojne ubranieno chyba, że się mylę i mam skrzywioną wyobraźnięi rzeczywiście wydziwiam..

a z tymto coś w tym jest bo ja wczoraj tak miałam myślałam, ze coś mi siadło na żołądku a to może poprostu przez nerwy..dobrze mieć coś takiego w szafce na wszelki wypadek
ojej-życzę zdrówkaa co do lekarzy, o których wspominasz to .. ja przez 6lat na ciągłe zapalenie pęcherza i bóli nerek-przynajmniej raz w m-cu-miałam tylko robione badania moczui ładowali we mnie same antybiotyki zamiast wysłać chociażby na usg i głębsze badania. Poszłam na studia, oczywiście dostałąm ataku kolejnego, poszłam też tutaj do zwykłego lekarza to się na mnie dosłownie wydarł jak to nie miałam nigdy w życiu usg nerekbo okazało się, że jedna jest bardzo malutka. a ja na to, że chodziłąm do lekarzy i nie moja wina, ze nie potrafią leczyć!i odsyłają do innych i nie chce im się myśleć co dalej zrobić z pacjentem! no i oczywiście wylądowałam w szpitalu i wsztko wyszło co i jak.. ech szkoda gadać, bo aż sie zdenerwowałam okropnie jak sobie przypomnę całą tę sytuację..

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez misia_25_26 Pokaż wiadomość
Witajcie

butki ładneniezły obcaspodziwiam bo ja po pół godz musiała bym je pewno zdjąć ja nwet nie chcę odliczać bo to mnie jeszcze bardziej stresuje..ale nie da się nie odliczać i nie myśleć o tym

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Misia fajne buty
winietki śliczne a na żywo to napewno będą jeszcze ładniejsze nigdy zdjęcia nie pokażą prawdziwego uroku ja pewno zrobię je ręcznie bo u nas nadal decyzja niepodjęta czy będą czy niea już mi nikt nie zrobi teraz bo za późno.
ja też mam nadz.że będę ucieszona obrączkami bo jakieś obawy wcześniej mnie dopadły jeżeli o nie chodzi. No i wstaw fotki

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Napisane przez lady1980 Pokaż wiadomość
Co do przymiarki, to ja wlasnei sie umówiłam na 30 wrzesnia, a slub mam 24 października. Mnie z kolei martwi to, że mam za wczesnie, a jak znam życie to pewnie ze stresu spadnie mi 2-3 kg i obawiam się zeby kiecka nie byla za luźna . Na późniejszy termin babka w pracownii nie chciala mnie umówic, bo idzie na urlop. Sukienka do odebrania 15 pazdziernika i przymiarka jest tylko jedna.
Ty może masz i późno, ale dzieki temu nie będziesz miala czasu przytyć albo schudnąć
mi na 3go też proponowali odbiór właśnie tak 28-29 tylko ja powiedziałam, że chciałabym mieć wcześniej-na 19-20 bo jak się okaże, że coś jeszcze zrzucę to ewentualnie będzie odrobina czasu na poprawkę. zobaczę teraz w weekend-i najwyżej ją zostawię.
choć teraz sie zastanawiam czy dobrze zrobiłam, że na 19 odbiór a nie na 25 bo to 2 tyg przed i może się zmienić.
Więc nie martw się bo ja jeszcze wcześniej ją będę miała. I przymiarki żadnej nie miałam. A jak zmierzysz 15go jeszcze odbierając ją to jak będzie tfu tfu coś nie tak to babka powinna Ci to jeszcze poprawić i spokojnie z tym zdążyć.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości