|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar X
Melk, też się byczę, bo mam dziś wolne
Czekam aż mi się pojawi wypłata na koncie i idę oglądać ceny Samsary EDP w necie. Chyba się skuszę na flaszkę w tym miesiącu, bo potem może być krucho z finansami.Choć z nadgarstka nęci mnie Midnight Poison. Ale będę twarda i nie będę ulegać nagłym pokusom.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#1772 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jakoś ostatnio miałam inne wydatki, a z drugiej strony i przypływ gotówki większy - i to jest właśnie ciekawe, bo im więcej mam ostatnio kasy do wydania na przyjemności, tym częściej myślę sobie "kurczę, znowu na perfumy mam wydać? No i ostatecznie nie kupowałam perfum. Trochę uzupełniłam kolorówkę, poza tym wsiąkłam w biochemię, do tego parę koncertów, no i wyjazd sporo kasy pochłonął, a nie dysponuję megabudżetem ![]() Nie mam nie wiadomo ilu flaszek, lista marzeń długa, a i tak myślę sobie, że to, co mam każdemu normalnemu człowiekowi powinno wystarczyć Czynny perfumoholizm w zaniku. Niedobrze.
|
|
|
|
|
#1773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za życzenia zdrówka i donoszę, że jedno z potencjalnych źródeł zostało dziś wyeliminowane - skończyłam praktyki Cytat:
To może jak Ci się tam znudzi, to do mnie przyjdziesz pozmywać? ![]() Ahoj, macham do wszystkich zgromadzonych! Koniec praktyk, życie jest piękne!
Edytowane przez Pin up girl Czas edycji: 2009-09-14 o 16:37 |
||
|
|
|
#1774 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
posłuchaj Madzika Cytat:
Cytat:
ale wiesz, pogoda się już kończy więc nie wiem czy w tym roku jeszcze zdążysz ja również poproszę ![]() Cytat:
Co do perfum to mam podobnie do Ciebie Melk. Bardzo dawno nic nie kupiłam a wręcz się pozbywam, nie wiem czy się martwić ![]() Jestem dzisiaj padnięta jak dętka
|
|
#1775 | |||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hejka Melk. Ależ femme fatele w Twoim awatarze. Mrrrr... Cytat:
U nas drinki Red Bull + wódka nazywało sie Małyszami kiedyś. ![]() Cytat:
Ja czytam zeznania gościa będącego ostatnim żywym członkiem sekty, która popełniła samobójstwo, porwał samolot i lecąc nim sam aż skończy się paliwo nagrywa na pomarańczową czarną skrzynkę opowieść o swoim życiu. Mniej emocjonujące, niż się spodziewałam. ![]() Cytat:
A książki...? Ja już pisałam i nadal tak myślę, że perfumy to tylko któraś z kolei moja pasja życiowa. Wcale nie najważniejsza. Książki, muzyka, fantastyka (jako forma zobowiązania towarzyskiego ) i parę innych rzeczy zajmuje w moim życiu więcej miejsca. I tak jest dobrze - nie traktuję perfumeryjnego światka hiperpoważnie, nie mam ścisku zwieraczy przy każdym poście i komentarzu na blogu. A wspominam o tym, bo zadziwia mnie, co pisze Twister na swoim blogu, o "środowisku", ambicjach, kreowaniu się etc. Jak rany, tu większość osób po prostu lubię. Gadałabym z Wami o czymkolwiek. W sumie... przecież gadam o czymkolwiek. ![]() Cytat:
![]() A zakończenia praktyk gratuluję.
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobrze, bo mogłoby się to skończyć chronicznym zaparciem czy cuś... ![]() A co do praktyk - otoczenie bardzo miłe, ale robota czyniła ze mnie dętkę... No i na zakończenie dnia miałam super przygodę w 2 perfumeriach, myslałam, że trupem padnę
|
|
|
|
|
#1777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już nie będę, dopsz. Sabb, ale blog to ma być przyjemność, a nie przymus klepania obowiązkowego posta co tydzień. Owszem, ktoś czyta, czeka, ale to nie powód żeby zmuszać i mieć jakieś wątpliwości. Takie przestoje są normalne, czasem się nie ma ochoty, czasem weny, czasem materiału.... i to jest normalne ![]() ![]() Cytat:
Zawsze uważałam, że do wszystkiego warto mieć dystans, żeby nie uderzyć w patos, powagę, pompatyczność i zadęcie oraz nadęcie, własną wspaniałość, wielkość i nieomylność Mi zostało jeszcze 2 tyg stażu, będę dzielna ![]() Czemu Midnight Poison tak dziś pięknie na mnie pachną, jak jeszcze nie pachniały? Kufa soń...Nie chcę ich, nie chcę ich, nie chcę ich....
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-09-14 o 18:18 |
||
|
|
|
#1778 |
|
grozi wypollizowaniem
|
znowu jest jakiś mecz?
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
Nic mi o tym nie wiadomo
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#1780 |
|
grozi wypollizowaniem
|
|
|
#1781 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny, jest Chergui u nas w Douglasach?
Bo widziałam w Holandii (niestety nie było testera), więc pewnie jest eksportem... A tu nie mam lutkowego D. w promieniu 200 km, więc nie mam jak sprawdzić. |
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam pomachać bo dawno tu nie zglądałam - kiedy ja to wszystko przeczytam to nie wiem
![]() Ale się narobiło.... zostałam macochą dla kotów mojej siostry - wyjechała na pół roku do Anglii a ja zostałam z czwóreczką kotów + piąty mój i sobie tak mieszkamy
|
|
|
|
#1783 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Wpadam, żeby troche pomarudzić... Bo ja tu zawsze wpadam, żeby pomarudzić. Ale wtedy jakoś raźniej.
Na ile jest normalne martwienie się problemami byłego męża? Na ile powinno sie matwić problemami byłego męża? Jesli to on cię skrzywdził, zostawił na lodzie itp. rzeczy, to czy można sobie powiedziec stanowczo: "już mnie jego problemy nie dotyczą". Czy można z czystym sumieniem tak sobie powiedzieć? Boję się, że jego problemy zdominują mi moje życie, bo ciągle się o niego martwię. A u niego źle się dzieje. Wiem, że jeśli bym tak sobie powiedziała (że nie dotyczą i nie obchodzą), to było by mi łatwiej. Bo jest mi ciężko. I mój sunny to widzi. A to już źle. Bardzo źle. Ale czy mogę z czystym sumieniem tak sobie powiedzieć? Czy będę wtedy "nieludzka", "bez serca"? A jesli to są duże problemy? Na ile się moge od nich odciąć? Jeśli koleś wylądował w szpitalu. Zdrowie mu się pogorszyło. Tzn. od dawna był chory, ale troszczyłam się o niego jak mogłam, walczyłam ze wszystkim co by poglębiało mu chorobę. Papierosy, alkohol, wysyłek fizyczny. Walczyłam z tym jak mogłam. Ile kłotni nawet o to nieraz było, że nie pozwalam na to czy tamto. I nawet polepszyło mu się bardzo to serce. No ale od rozstania zj***ł sobie zdrowie doszczętnie. Jeszcze ostatnio popił z kolegami na wyjeździe. A alkohol w kardiomiopatii jest najgorszy. I teraz powiedzieli, że jak się nie poprawi za jakiś czas to wszczepią mu rozrusznik i wpiszą na listę oczekujących na przeszczep. Kaplica. Tak źle jeszcze nie było. W dodatku lekarz nie dopuścił go do pracy. W ogóle nie moze pracować. A tonie w długach (które ma również u mnie). Wiem, że nie jest sam. Ma przyjaciół. Może naprawdę nie powinnam sobie tym tak mocno zawracać głowy. W końcu to on mi "podziękował za współpracę" i bujał sie z 20stką. Sam odebrał mi prawo do martwienia się o niego. Tak szukam usprawiedliwienia, żeby móc sie psychicznie od tego troche odciąć. Bo nie wydolę, normalnie nie wydolę, żeby jeszcze się czyms dołować. Tyle mnie złego w życiu spotkało. Smierć mamy, cięzka depresja taty, w końcu samobójstwo. Tyle w czasie moich studiów. W międzyczasie pojawił się on. To było wszystko co miałam. Wszystko najlepsze. Potem jego choroba. Ciągły lęk, walka. Jak się polepszyło, to, kuźwa, zakochał się w innej i zostałam sama zupełnie nagle, ciężko przerażona. Myślałam, że to koniec. Ale teraz jest sunny. Jest dobrze, cudownie. Czuję, że znowu kocham. Czy ja dam radę znowu cierpieć? Ale czy ja dam radę nie cierpieć widząc co się dzieje? A jak umrze? Co ja mam czuć jak on umrze? Kilka lat się bujałam z tym lękiem widzac jego chorobę. Czy ciagle mam życ w strachu myśląc o tym? Czy moge się odciąć? Czy to choroba i problemy zupełnie obcego człowieka, ewentualnie dalekiego znajomego, czy kogoś bardzo bliskiego? Jak jestem sama, to mam ochote zaryczec się na śmierć. A jak jestem z sunnym i zapominam o tym wszystkim, to jestem taka szczęśliwa. To jaka mam w końcu być, bo kuźwa, zeschizuję
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie. I na dodatek część już posiadanych postanowiłam wysłać w świat.
Męczący dzień mam za sobą. Byłam u chirurga-onkologa, w przyszłym tygodniu wycinają mi podejrzane znamię. Postanowiłam sobie,że jak wreszcie pozbędę się cholerstwa to wyjeżdżam z TŻ na dłuższy weekend. Tylko nie wiem jeszcze gdzie. Wytypowane mam trzy miejsca http://www.booking.com/hotel/nl/hem....out=2009-09-21 (Melk, świeżo po pobycie jesteś, to przyzwoita cena?), http://www.booking.com/hotel/de/scho...out=2009-09-27 , albo http://www.booking.com/hotel/cz/apol...out=2009-09-27 . Tylko nie mogę zdecydować się gdzie Macie pomysły, które z miast jest najfajniejsze na dłuższy weekend?
|
|
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
Polly, ja tu zawsze jestem. To już choroba
![]() Mnie się zaczyna wqrw.... przed jutrzejszą wizją powrotu do pracy. Ale jeszcze tylko 14 dni.... Kupiłam sobie właśnie perfumy Myślę, że cena okazyjna. Miałam kupić 30-tkę, ale koniec końców będę miała 100 ml Samsary I będę zabijać otoczenie, ha![]() Madzikon - cześć
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-09-14 o 21:48 |
|
|
|
#1786 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jak byście się zdecydowali na Amsterdam, to służę planami wycieczek, mapkami, adresami i w ogóle całym moim amsterdamskim zeszytem podróżniczym
|
|
|
|
|
#1787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gwai to aż dziwne ale można rzec ,ze jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji i jak widzę podobne zdarzenia miały miejsce w naszym życiu toteż Ci powiem......że ja rozumiem bo też nie jest mi obojętne co się z Nim dzieje..każda rozmowa telefoniczna to krótkie co u mnie a dalej to już 40 minut jego zmartwień i problemów,ale fakt trzeba z tym trochę walczyć ....nie można dać się tak obarczać Jego zmartwieniami ,w końcu mógł mieć Ciebie ,mogłaś byc teraz przy Nim i go wspierać ,ale nie chciał,wolał Cię wymienić na Nowszy model ,który znając życie też prawdopodobnie jest już byłym nowszym modelem.Teraz należy Ci się wreszcie szczęście.....nie uważam ,ze masz powiedzieć spadaj i trzasnąć słuchawką ,ale nie daj się...bo im bardziej będziesz się zagłębiać w tą troskę i jego kłopoty,problemy tym mniej w Twoim życiu będzie miejsca na Twoje życie i coraz więcej rozterek w serduszku...A myślisz i się martwisz bo Ty dobry człowiek jesteś i ja też......przybij piątkę
|
|
#1788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż Praga i Berlin też kuszą
|
||
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Vesenko - Amsterdam, głosuję na Amsterdam - nigdy nie byłam ale kiedyś pojadę ewentualnie Praga bo Pragę uwielbiam i za każdym razem jest fajniej. Berlin raczej nie - miałam wrażenie że to wymarłe miasto - w sensie mało ludzi na ulicach ale muzea fajne ![]() Gwai
|
|
|
|
|
#1790 |
|
Zadomowienie
|
chyba troche przesadziłam z publicznym wywlekaniem sie w spokojnym szczęśliwym towarzystwie
Jakoś opamiętanie mnie naszło jak juz wysłałam post. Nie ma to, jak ktoś przylezie nagle i zrąbie cały nastrój, nasieje smrodu i pójdzie Dusza towarzystwa
|
#1791 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
A mnie dopadło dzisiaj przeziębienie
![]() Impreza urodzinowa odpada,nie mam siły nic robić
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#1792 |
|
Zadomowienie
|
Gwai, ja pewnie nic nie doradzę... Martwić się będziesz zawsze, bo jakiś czas z nim przeżyłaś i były momenty, że było wspaniale. I to, że się martwisz, dobrze o Tobie świadczy (martwisz mimo tego wszystkiego, co wycierpiałaś). Ale nie możesz za kogoś dźwigać cieżaru jego życia. Nie możesz cały czas walczyć o zdrowie kogoś, kto sam się o to nie stara, a jak ty się starałaś, to jeszcze miał pretensje, że go ograniczasz (to w końcu jego życie, a można chyba przyjąć, że to osoba dorosła/dojrzała/świadoma i wie, co chce ze sobą zrobić; chyba jakiś instynkt samozachowawczy ma, a jak nie ma, to Ty nic nie pomożesz). Tobie teraz należy się szczęście i o to szczęście walcz. Według mnie o byłego możesz się martwić, owszem (z powodów wyżej wspomnianych), ale nie jak żona, najbliższa mu osoba, ale jak przyjaciel (specjalnie męska forma). I nie musisz tego robić, a właśnie możesz. Nie, absolutnie za nic nie czuj się winna, cokolwiek by się działo, bo Ty już swoje zrobiłaś. Teraz niech były weźmie swoje życie we własne ręce.
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
Gwai - my spokojne?
To nie są żadne głupoty.
|
|
|
#1794 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#1795 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aby się wygadać A poza tym to dziewczyny mają rację - jesteś za dobra !
|
|
|
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
Gwai - odniosę się tylko do jednej kwestii. Dorosły człowiek wie, że ma problemy ze zdrowiem, że pić mu nie wolno, a to robi. A ty się zamartwiasz
Coś jest nie teges. Nie ty się powinnaś martwić.
|
|
|
#1798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co to znaczy "zacieszasz"? Fajne słowo ![]() Dzięki wszystkim. A wiecie, mój sunny to tez taki nadwrażliwiec, jak ja. Strasznie to w nim lubię. Wiem, że podobny mamy poziom troszczenia sie o to żeby tej drugiej osoby nie zranić za żadne skarby. Dlatego mam nadzieję, że on mnie nie zrani. Boszsz, on jest taki inny od exa. Czasami nie moge się nim nazachwycać. Tylko myśl o tym co się dzieje z exem wszystko psuje. Naprawdę bym chciała, żeby jemu (exowi) sie układało, żeby był zdrowy, szczęśliwy i się realizował. Ale wszystko jest totalnie na odwrót, a mnie to boli.
|
|
#1799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gwai " zacieszasz" ,znaczy....zacieszasz o tak:
No cóż ,nie da się uszczęśliwić wszystkich na siłę...a ex jak widać sam za bardzo się o to nie troszczy....ale normalne całkiem normalne są te Twoje odczucia Gwai tylko wiesz jak jest w życiu.....Jak toś ma miękkie serce to musi mieć twardą ![]() Można ,se jeszcze powiedzieć ,ze nadgorliwośc jest gorsza od faszyzmu i w w ogóle różne rzeczy można sobie mówić.....
|
|
#1800 | ||||
|
BAN stały
|
"Der Kannibalenclan", znalazlem na tutejszym regale z ksiazkami
Ksiazka (a wlasciwie dokument) masakryczna - okazuje sie, ze w Rosji nikt nie interesuje sie losem zaginionych/bezdomnych dzieci (uprowadzane sa i usmiercane w celu zdobycia narzadow, sprzedawane przez zadluzonych rodzicow do burdeli, prostytuujace sie dziesieciolatki na porzadku dziennym, ba! zdarza sie, ze nawet policjanci korzystaja z takich uslug, ze o narkomanii nie wspomne). Nasze polskie realia okazuja sie byc rajem A co wyjatkowo wstrzasajace - Nadiezda, siostra mordercy, znajduje sie na wolnosci, mimo oczywistego wspoludzialu w tym horrorze (ba! nadal pracuje w sadzie...) ![]() Ja tez... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale, szczerze mowiac, nigdy nie jadlem potraw z grilla czesciej, niz 3 razy w sezonie, wiec roznicy to wielkiej nie robi ![]() Cytat:
A poza tym drinki z Red Bullem (i innymi "energetykami") sa bardzo zdradliwe - maskuja smak alkoholu i bardzo latwo mozna zrobic sobie kuku To calkowiecie normalne, ze nie mozesz ot tak powiedziec sobie:"On mnie juz nie obchodzi" i wyprzec go z pamieci. Tym bardziej, gdy w gre wchodzi jego zdrowie, a nawet zycie. Musisz jednak pamietac, ze on wczesniej podjal juz decyzje, decydujac sie na zdrade i zostawienie Ciebie (a jest w koncu dorosla osoba przy zdrowych zmyslach). Nikt nie moze wiec oczekiwac od Ciebie, ze rzucisz wszystko i, jak wczesniej, bedziesz pochlonieta tylko nim. Piszesz, ze jestes szczesliwa, dlatego tez na pierwszym miejscu zajabym sie pielegnowaniem tego szczescia i mysleniem o sobie, a dopiero pozniej, oczywiscie jesli masz na to ochote, o nim. Przeszlas w swoim zyciu zbyt wiele, aby po raz kolejny narazac sie na "niepewnosc losu" i rezygnowac z tego, co sprawia, ze czujesz sie szczesliwa. Musisz zachowac dystans, nie angazowac sie za bardzo (wiem, wiem... to wszystko latwo sie pisze, ale takie jest po prostu moje zdanie). Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego ![]() Cytat:
![]() A ceny w hotelach naprawde niczego sobie
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:12.

Czekam aż mi się pojawi wypłata na koncie i idę oglądać ceny Samsary EDP w necie. Chyba się skuszę na flaszkę w tym miesiącu, bo potem może być krucho z finansami.

znaczy się, byczyć się nie lubię, ale do pracy nie chce mi się wracać 
- sio na zakupy! 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

) 

znowu jest jakiś mecz?

Macie pomysły, które z miast jest najfajniejsze na dłuższy weekend?

To nie są żadne głupoty.