|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
Paczka, przykro mi, że Grzesiek nie zdał, ale trzymam kciuki już teraz za powodzenie następnym razem.
Kolanosia, Kropka, trzymajcie się dziewczyny. Nie dajcie jakimś choróbskom, a maluchy na razie mają zakaz wybierania się na ten świat ![]() Dudziakowa, nie złość się. Wiadomo, że jeśli będzie sytuacja kryzysowa, to przecież maleństwa nikt na siłę w brzuchu nie zatrzyma. Najważniejsze, żeby było zdrowe i żeby później wszystko było dobrze. Głowa do góry Sexy Body, czym ty się przejmujesz z tą wyprawką. Masz jeszcze szmat czasu do końca grudnia Ja właśnie skończyłam kleić pierogi, 50 sztuk Jednak nie było tak źle i jakoś poszło Zmykam w takim razie pod prysznic trochę się odświeżyć po tej całej dzisiejszej bieganinie, bo potem do SR i trzeba jakoś do ludzi wyglądać ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-14 o 17:36 |
|
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhhh
juz sie zaczyna.... znacie sytuacje miedzy tesciami moimi a nami....juz dzwonila tz matka jak gdyby nudy nic, że przyniesie nam pierogi....hahaha....Tz powiedzial, ze jakby cos aam sobiep rzyjdzie...ani be ani me z weselem, ze slubem, ludzie, wkurzylam sie brzuch mnie masakrycznie zaczal boleć:/:/:/ Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-09-14 o 18:20 |
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie ja juz po wizycie. Z Kamilka wszystko dobrze rosnie sobie zdrowo wazy juz 1600 g
Chyba dzis juz was nie zdaze nadrobic bo uciekam sie myc i do wyrka bo katar dalej mnie meczy i plecy cos bola, ale jutro mam wolny dzien od pracy wiec wszystko nadrobie Aha i mam jeszcze prosbe, ktoras z was podawala link spodni co sobie zamowia na allegro tez bym je chciala zamowic jak aukcja jest jeszcze aktualna, to poprosilabym jeszcze raz o wklejenie tego linka
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domi nie denerwuj sie nie wolno Ci
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
najpierw zadzwonila siora a zaraz dala matke, pewnie siedza i juz ich tak ciekawosc swierzbi, zeby tu przyjsc po sie nudza, a po cholere mi takie fałszywe osoby
|
|
|
|
#4596 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4597 |
|
Raczkowanie
|
Pietrusia - fajnie że z dzidzią jest wszystko dobrze.I że wizyta udana.
Domi - niedenerwuj sie kochana daj na luz i nieprzejmuj sie nimi. Ja właśnie wyszłam z kąpieli z Nikolką aż sie głodna zrobiłam,zjadłabym coś dobrego.Zjem mleko z makaronem pychotka jak dla nas hi hi. Zaraz kładę sie jak tylko zjem dziś chyba już niezajrze do was kochane ale postaram sie. BUZIAKI KOCHANE
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mam to zrobic?jak juz tyle przeszlam przez tych ludzi |
|
|
|
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domi pamiętaj o córeczce, nie możesz się denerwować, bo to jej szkodzi. Zajmij się czymś innym, nie myśl o nich. Ja zaraz wychodzę do dentysty ![]() Ciekawe jak długo posiedzę dzisiaj na fotelu
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
my bylismy z bandziorkiem na placu zabaw.. mlody wrocil i kicha caly czas a na placu w kurtce nie chcial chodzic bo mu gojąco
jeszcze mi tego brakuje aby sie przeziebil![]() Paczka i jak tam Grzesiek?? zdal?? mozna juz swietowac?? Brombi oby nie za dlugo na tym fotelu i bezbolesnie Gucia ode mnie rispekt za te pierogi ![]() Pietrusia ale ci Kamilka rosnie jak na drozdzach ![]() Domi no co.. tesciowa pewnie mysli ze jak nie wspomni o slubie to tak jakby go nie bylo
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-09-14 o 19:29 |
|
|
|
#4601 |
|
Zadomowienie
|
tak brombusia biore natamacyne, teraz mam nystatyne i gynalgin.
elank nie mam jeszcze butelek więc nie wiem czy pasują te co są napisane. Jak tylko kupie jeszcze nie wiem jaką firme to napisze czy pasują butelki. Pietrusia duża już dziewczynka ![]() Dziewczyny jak śpicie tzn. na boczku czy na pleckach? Mi jakoś cieżko wybrać pozycje brzuch mnie ciągnie to zaś biodra bolą. Najlepiej mi na plecach ale ponoć dziecko ma mniej tlenu. Najlepsza pozycja to lewy bok. |
|
|
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dokładnie Ona jak gdyby nigdy nic zadzwonila, jakby nic sie nei stalo ale jestem jakas rozdrazniona, wszytsko mi sie przypomnialo... Maria ja od poczatku ciazy nauczylam sie spac na lewym boku, juz od pierwszych tygodni i teraz mi tak najlepiej, na prawym mnie wszystko boli a na plecach nie moglabym oddychac... |
|
|
|
|
#4603 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorkiem
Ja dziś cały dzień albo się uczyłam albo sprawdzałam pocztę ale niestety pani doktor ma mnie gdzieś. Wychodzi na to że będę musiała specjalnie jechać 60 km na uczelnie żeby sprawdzić wyniki a jeśli nie zdam to od razu poprawiać Cytat:
Poczekam aż do Nas wróci i jeśli będzie wszystko ok to kupię ten sam.Cytat:
I mówią że jak dzieci w ciąży słuchają Mozarta to są spokojniejsze także siedzę i słuchamCytat:
Cytat:
ale tego mi tż zabrania pić![]() Cytat:
Ja mam pościągane z tąd. To jest taka płyta Mozart for Babies http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/wacko/muza/2.+rel...+CD+I+Playtime Zmykam robić kolacyję |
|||||
|
|
|
#4604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Domi jak byś mogła mi też przesłać kołysanki ?zakrecona0330@op.pl
|
|
|
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam te kołysanki, które wysłalam Agusi przedtem na Chomikuj, dzieki poscie katekatee
![]() http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/isiula/ko*c5*82ys...niemowl*c4*85t mam takie pytanie: mimo, że zyjecie dobrze z tesciowymi to ne was czesto nawiedzaja? i jak to bedzie po porodzie?beda przychodzic Wam pomagac? |
|
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko 40 minut na fotelu i bez znieczulenia, a prawie nic nie bolało
![]() Już wszystkie kanały mam wypełnione, tylko za dwa tygodnie będzie mi zakładać plombę, bo na razie mam fleczer. I finito. Wrócę tam dopiero po porodzie, zrobić rtg, żeby sprawdzić czy wszystko dobrze zrobione. Ale to jest przecież taki jak kupowała Karenina ![]() Ja tez śpię na boku, a na ból bioder dobrze jest włożyć między nogi jakąś poduchę, mnie pomaga Moja teściówka jest z tych nie wtrącających się, więc ona zanim mnie odwiedzi to najpierw dzwoni się umówić i generalnie widzimy się 1-2 w tygodniu, bo lubię się z nią spotykać. Pewnie będzie chciała mi pomagać, ale też na pewno nie będzie się narzucać.
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo dziekuję Wam za komplementy
![]() a w ogóle jak ostatnio tu byłam to nie było tego śmiesznego emotikona i tego przystojniaka he he śmieszne to. tylko okres rzygania to juz akurat za nami ![]() byłam dziś u ortodonty na wizycie i sie wkurzyłam bo miał mi dziś obwiescic cudowny termin zdjęcia aparatu a on tylko że zdejmie jak mi się zęby naprostuja a tak się napaliłam jak szczerbaty na suchary dobrze że chociaż promotor nie miał dzisiaj dla mnie złych wieści... ale co ja tu będę pierdziała nie na temat - zaraz sie mamusie wkurzą wiecie dziewczyny, strasznie mnie ostatnio brzuch swędzi, macica mnie boli (tzn wargi sromowe, mam wrazenie jakbym miała odważniki do nich poprzyczepiane ) i jakoś mi ten brzuch zaczyna coraz bardziej dawac sie we znaki, boli, bejbik kopie po żebrach... a tu jeszcze 3 m-ce chyba mnie na zrzędzenie dziś wzieło... ale ginka mówiła że szyjka ładnie zamknieta wiec nie mam sie czym martwic. gorzej ma Dudziakowa ( 3 mam kciuki żeby było ok ) i inne mamusie którym cos złego się dzieje z dzidziusiem. a ja zamiast sie cieszyc ze jest ok to jeszcze wymyślam dobranoc mamunie |
|
|
|
#4608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klas ki:Domi - tylko spokój zachowaj.... Ty sie nie pownnas denerować, ale Twoja mąż powinien z nimi porozmawiać... Dobranoc, jeszcze pohuśtam sie na piłce troszke i zmykam. Acha ten podgrzewcz to naprawde taki dobry? Bo cos za tani mi się wydaje, mowicie że jest porządny?
|
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za komplementy nt pierożkwów
W sumie gdybym miała gdzie, to też bym pewnie kupowała Muszę tylko najpierw wyniuchać jakiś polski sklep w okolicy ![]() Maria, ja sypiam na boku, albo lewym, albo prawym (chociaż głównie lewym) z poduchą między nogami. Jak leżę na plecach to dostaje zgagi Wow, Kate, tobie cola pomaga na zgagę Ja po coli dostaję megazgagęDomi, prześlij jeszcze raz linka do tych kołysanek Umer i Turnaua z chomikuj A my właśnie wróciliśmy z sr i okazało się, że ubyło nas w grupie, bo jedna dziewczyna urodziła w zeszłym tygodniu. Była w 32 tc, synek ważył 1900. Coś te mamuśki listopadowe wcześnie się rozpakowują A na samym kursie byliśmy na porodówce, poćwiczyliśmy kilka pozycji (urodziłam trojaczki Dziś ogólnie czułam się nie za ciekawie. Raz że córunia mnie kilka razy w jakiś nerw kopnęła, że aż mnie zgięło z bólu. Do tego chodzę jak potłuczona, tak mnie biodra bolą. Czy to już czas, żeby stawy zaczęły się rozchodzić? A tak w innym temacie, jak często wasze maluszki miewają czkawkę? Moje ma średnio 3-4 razy na dzień po ok 15 minut. Trzymajcie jutro rano kciuki. Mam wizytę i kolejne usg anatomiczne i mam nadzieję, że ten gin potwierdzi córcię ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-14 o 23:13 |
|
|
|
#4610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A odnosnie czkawki to ja powiem szczerze ze ja nie umiem rozpoznac kiedy moj maly ma czkawke,jeszcze nigdy nie czulam jak maly ma czkawke albo nie potrafie tego odroznic ![]() Jakos mnie dzis sennosc juz bierze wiec klade sie do łozka i spac,mam nadzieje ze jutro dostane wkoncu łózeczko zamawiane na all bo juz ponad tydzien czekam a do jutra maja czas Milej nocki mamusie
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2009-09-14 o 23:43 |
|
|
|
|
#4611 |
|
Zadomowienie
|
Niestety nie znam skutecznego sposobu. Sama się "męczę"z moją teściową- problemy są inne niż u ciebie ale też było mi ciężko. Pisze "było" bo po 7 latach małżeństwa przyzwyczailam sie do pewych rzeczy i zaczęlam podchodzić do nich z większym dystansem. Nie mieszkamy razem ale moj TZ jest jedynakiem wiec teściowa żyje tylko naszym życiem i traktuje nas jak parę nastolatków których trzeba wypytać o każdą impreze, wyjście, wyjazd- czy " Piotruś był grzeczny" (Piotruś= moj TZ= 32lata)
|
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam tesciowa miodzio
widuje ja raz w roku przez tydzien i nie osmielilaby sie slowem wspomniec mi czy tz ze cos jej sie ne podoba. jest na to zbyt kulturalna![]() za to moja mama jest taka sobie tesciowa dla mojego szwagra.. no ale oni mieszkaja ze soba o zupelnie inaczej.. Aspat i Alat wciaz mi rosnie pomimo lekow
|
#4613 |
|
Zadomowienie
|
Gucia trzymam kciuki
Sama też mam dzis wizytę więc również poprosze o trzymanie żebym nadal była "pozamykana":rolleyes : |
|
|
|
#4614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspolczuje Ci tez w takim razie ![]() ja wstalam bez humoru, Tz poszedl do pracy, ostatnio mu robilam kanapki a dzis mu nie zrobilam i poszedl bez kanapek. Jakos zła jestem tez na niego. Wczoraj jak one dzownily, to Tz powiedzial, ze sam po te pierogi przyjdzie, jakby nie mogł powiedziec, ze ma od gotowania mnie i nie potrzebuje łaski i udawania. Zreszta ja widze juz powod, czemu nagle taka zmiana. Tz brat sie wyprowadzil do tego mieszkania, ktore dal mu ojciec (jak pamietacie mojemu Tz nic nie dali i nawet zyczen na slub nei zlozyli, tylko stresowali tydzien przed) a one pewnie siedza caly czas i sie nudza i tez nie maja juz czyims zyciem zyc, więc wio! do nas! jeszcze mysla, ze skorzystaja. Juz nie pamietaja jak sie zachowywali?odkad jestem w ciazy, to ciagle przez nich byly probelmy, przez tych ludzi. Za wszelka cene chca sprawic, zebym w tej ciazy nie była! ![]() ![]() |
|
|
|
|
#4615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4616 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam wtorkowo
![]() Boli mnie trochę te dziąsło rozgrzebane, mam nadzieję, że to szybko przejdzie, bo musiałam się trochę nagimnastykować przy jedzeniu Cytat:
O ile dobrze pamiętam ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że nie jest jednak aż tak źle . Guciu trzymam za dzisiejszą wizytę.I za Marię też ![]() Powyciągałam ciuszki Małego, żeby je przełożyć gdzieś indziej, zaczęłam je oglądać i taka mnie tęsknota wzięła ![]() Eh, jeszcze tylko kilka tygodni. ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
![]() Domi nie gniewaj się na męża, on jest w ciężkiej sytuacji, w końcu jaka by to nie była rodzina, to jednak jego rodzina. I nie denerwuj się, bo nie warto. Nie zapraszaj ich do domu, ale też nie zaprzątaj sobie nimi myśli, bo nie warto.
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje, ze rozumiecie moją frustracje i że teraz takiego udawania z ich strony nie chce. I szczerze nie chce, żeby do mnie przychodziły. Po co mi takie osoby. Tym bardziej wiem, że przyjda i bedzie panoszenie i zagladanie wszedzie, a tego to bym już całkiem nie zniosła. Kazałam Tz powiedziec, ze jakby poszedl do nich albo ich spotkal na miescie, w ogole jakie kontakt by mial, to jak sie beda pytac czy mamy cos dla dziecka, ma powiedziec, ze nic. Bo ja nie mam zamiaru sie chwalic.Od obcych osob dostalismy, od nich nic, wiec co ich to obchodzi
moze sie wydaje dla kogos niewtajemniczonego glupie, co pisze, ale takie sytuacje potrafia wyprowadzic z równowagi.Moglabym sie tak nie przejmowac nimi, ale wolalabym, żeby tz im cos powiedzial a nie zbywał. Oni mogli nam rozne rzeczy mowic, wiec czemu on im nie moze pwoeidziec ![]() Ide zaraz do laboratorium zapytac o badanie glukozy, bo juz 28 tydz prawie, w tym tyg konieznie musze to badanie zrobic. |
|
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie.
Chiciaż widzę, że nie dla wszystkich jest on taki dobry. Malina, za dzisiejszą wizytę.Kropka, współczuję Domi, normalni brak mi słów na teściową I wpsółczuję takich chorych układów. Pewnie tak jak powiedziała Malina, będziesz musiała się przyzwyczaić do ich wybryków. Ewentualnie jest z tego wyjście, dość co prawda drastyczne - przeprowadzić się daleko, żeby nie mieli jak zawracać wam głowy ![]() A mnie dziś w nocy mój kochany obudził uderzeniem w głowę. Tak się przez sen ładnie tryknęliśmy, ale na szczęście nie mam siniaka na czole .Nic to. żmykam na śniadanko i do lekarza.
|
#4619 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3mam kciuki za wizytę ![]() Cytat:
![]() łączę się w bólu - ja po wczorajszej kontroli u orto też tylko jogurt zjadłam bo boli mnie każdy zab w szczęce ![]() Cytat:
dziewczyny dostałam skierowanie na zrobienie badania na WR. o co kaman? |
|||
|
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba wszystkie ciężarne profilaktycznie mają zlecone to badanie. Nie ma się czym martwić
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

Jednak nie było tak źle i jakoś poszło 

jeszcze mi tego brakuje aby sie przeziebil

Ja dziś cały dzień albo się uczyłam albo sprawdzałam pocztę ale niestety pani doktor ma mnie gdzieś. Wychodzi na to że będę musiała specjalnie jechać 60 km na uczelnie żeby sprawdzić wyniki a jeśli nie zdam to od razu poprawiać
z gory dziekuje

i tego przystojniaka
a tak się napaliłam jak szczerbaty na suchary
dobrze że chociaż promotor nie miał dzisiaj dla mnie złych wieści... ale co ja tu będę pierdziała nie na temat - zaraz sie mamusie wkurzą
) i inne mamusie którym cos złego się dzieje z dzidziusiem. a ja zamiast sie cieszyc ze jest ok to jeszcze wymyślam
Ja po coli dostaję megazgagę
widuje ja raz w roku przez tydzien i nie osmielilaby sie slowem wspomniec mi czy tz ze cos jej sie ne podoba. jest na to zbyt kulturalna