Aparaty ortodontyczne cz. VII :) - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-14, 18:04   #1441
gabryssiaa
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
to normalne hihih wszystko przejdzie za parę dni
heh no boli boli na początku (tak jak mówiłam) nawet bobu nie potrafiłam ugryźć, ja też tak miałam nie martw się. I tak się o niego troszczyłam, że dopiero po miesiącu zaczełam normalnie jeść heheh. Ale niiee no dało rade nie jadlam papek, jogurtow i zupek-jadlam normalnie ale zeby bolaly (tylko przy gryzieniu)
gabryssiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 18:07   #1442
hotgirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulina.t11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, byłam na kolejnej wizycie 10 września. Orto dała mi wyciągi na 3 górną i 3, 4 dolną. Przez dwa dni trochę bolało, ale rteraz zakładam sobie te mocne i jest spoko. Ligaturki wzięłam sobie czerwone A najważniejsze jest to, że widzę widoczną poprawę!!! Jak dorwę aparat, to wstawię zdjęcia przed i obecnie.

P.S. Aparat noszę od 25. 11. 08r.
koniecznie wstaw zdjęcia jak możesz z wyciągami razem ja niedługo będe musiała nosić też te wyciągi i sie zastanawiam co to za ból, było strasznie? po ile h je nosisz?
hotgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 18:31   #1443
yourenglish
Raczkowanie

milunia,moonlight - ladnie,ladnie,ladnie! Takie zdjecia zawsze podnosza na duchu. Jak juz sama bede takie miala, to poniose orto kwiaty

moonlight, warto zapytac sie orto o dol jeszcze z jednego powodu: niektorzy proponuja platnosc za drugi luk w ratach. U mojej orto taka mozliwosc istnieje,a i dygotka podobnie placi/-la.

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

yourenglish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 19:01   #1444
villemoo
Raczkowanie

Witam ;p ja z takim pytaniem.. wkrótce.. myślę ze do 3 tygodni będę miala zalozony aparat ortodontyczny. chcialabym wczesniej czyli teraz sprobowac sobie troszke zeby wybielic paskami crest.. tylko nie wiem czy to jest rozsądne :P w sumie zaparat dopireo za ok 3 tyg... a przyklejanie paskow tydzien trwa..

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

chyba ze to piaskowanie swoją robote zrobi..
villemoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 19:44   #1445
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Napisane przez milunia27 Pokaż wiadomość
Karolka dziękuję Ci baaardzo też jestem zadowolona że zdałam za pierwszym razem!!
Pewnie, jest z czego być zadowolonym Jestem z Ciebie dumna.!

Czasami potrzeba odrobiny szaleństwa, by postawić kolejny krok.

Nieustanna marzycielka.!
kar0link4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 20:17   #1446
gabryssiaa
Zakorzenienie

oo karolink4 a jak Twoje ząbki?
gabryssiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 20:22   #1447
Yoggobela
Raczkowanie

GG do Yoggobela

A mnie aż korci by się pochwalić, że zakończyłam z przekręcaniem hassa. Jutro wizyta u orto, żeby zablokować tą śrubę i tylko czekać na zdejmowanie. Fotki jutro wkleję.

Yoggobela jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-14, 20:28   #1448
Morfina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Yoggobela Pokaż wiadomość
A mnie aż korci by się pochwalić, że zakończyłam z przekręcaniem hassa. Jutro wizyta u orto, żeby zablokować tą śrubę i tylko czekać na zdejmowanie. Fotki jutro wkleję.

ja dzisiaj zakończylam przekręcanie HYRAXA obydwie w praiwe tym samym czasie

Aparat stały góra i dół 25.11.09r.

59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg
Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm
paznokcie; włosy; skóra
cellulit; tłuszcz; rozstępy
Morfina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 20:40   #1449
Yoggobela
Raczkowanie

GG do Yoggobela

Cytat:
Napisane przez Morfina Pokaż wiadomość
ja dzisiaj zakończylam przekręcanie HYRAXA obydwie w praiwe tym samym czasie
Nom, ale z tego co pamiętam, Ty będziesz go krócej nosić. :P Jutro wypytam dokładnie orto o termin ściągania.
Yoggobela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 21:24   #1450
Lady in Blue
Zakorzenienie

Coś mało tu zaglądam ostatnimi dniami Odliczam dni aż mi orto zdejmie tego *&%$@ HYRAXA i założy stały aparacik na dolne zęby

A no i w piątek idę ostatnią czwórkę usunąć, ale to pikuś
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 21:31   #1451
moonlight88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez villemoo Pokaż wiadomość
Witam ;p ja z takim pytaniem.. wkrótce.. myślę ze do 3 tygodni będę miala zalozony aparat ortodontyczny. chcialabym wczesniej czyli teraz sprobowac sobie troszke zeby wybielic paskami crest.. tylko nie wiem czy to jest rozsądne :P w sumie zaparat dopireo za ok 3 tyg... a przyklejanie paskow tydzien trwa..
No moim zdaniem troszkę to nie rozsądne ponieważ wybielanie bardzo ząbki osłabia. Jak miałam zakładany aparat to orto gadała ze swoja pomocnicą i własnie opowiadała ze jakaś pacjentka przyszla na zakladanie aparatu zaraz po wybielaniu (w gabinecie dentystycznym ) i porobily sie jej jakieś "pory"(dziurki) w ząbkach niewidoczne gołym okiem i przez to nie mogła przykleić zamków bo się odklejały cały czas ;/ I musiała coś tam kombinować.
Z resztą moim zdaniem i tak w trakcie noszenia aparatu zęby żółkną może nie bardzo, ale nie da sie ukryć, że jest je ciężko dopucowac tak jak by się chciało przez te druty. Ja wybielanie planuję po ściągnięciu już, chyba jak wiele osób tutaj

Edytowane przez moonlight88
Czas edycji: 2009-09-14 o 22:11
moonlight88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-14, 21:43   #1452
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Morfina Pokaż wiadomość
nom tylko albo aż 3 miesiące
a ty widze masz za 3 dni zadrutowanie?
Tak, tak i nie mogę się doczekać czwartku!
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 22:30   #1453
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
przepraszam za późną odp, nie było mnie przez weekend

nie ma za co mam nadzieje, ze jest juz lepiej

a moje ząbki? ostatnio była mała rewolucja, usuwanie górnych piątek i gruby drut + łańcuszki. cierpiałam niemiłosiernie, zresztą do tej pory jest mały dyskomfort. ale to wszystko opisywalam, dwie noce siedzialam na naszym wątku i pisałam o 3-4 rano, bo nie mogłam z bólu spać. ale teraz mam nadzieję, że coś ruszy, bo w końcu jest miejsce, żeby się ząbki schowały.

już niedługo, bo 24 września zakładam dół i z jednej str nie mogę się doczekać, a z drugiej mam dość bólu.... eh.... jak będziecie chciały to po założeniu aparatu na dół zamieszczę fotki.

buziaki
Może dodasz jakieś fotki? Dzwonili dzisiaj do mnie z poradni, do której chodzę i przenieśli mi wizytę z 19 września na 24, ponieważ moja orto ma jakiś ważny wyjazd....;>

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Napisane przez moonlight88 Pokaż wiadomość
ojej zanim się przedarłam od 3 wątku tutaj, to troszkę mi to zajęło Chciałam powitać wszystkich. Mam nadzieję, że zostane przyjeta do grona stałych aparatek Mam aparat juz prawie 7 miesięcy, ale dopiero teraz postanowiłam sie poudzielać. Więc może na poczatek moje krzywusy, nie najlepszej jakosci ale sa Z poczatku leczenia i po 5 miesiącach Dół niestety pozostaje bez zmian, miałam miec zakladany po pół roku, ale niestety mnie pieniążki nie puściły jak na razie. I tu pytanie do Was czy jest możliwość założenia aparatu w poźniejszym terminie, albo już po zdjeciu góry? Moja orto załatwia ze mna wszystko w 5 minut i zawsze pełen gabinet ludzi i nigdy nie mam odwagi jej zawracać głowy i sie o cokolwiek pytać
Witamy Pięknie Ci się ząbki prostują Jak dla mnie rewelka! Dopisuj się do naszej listy zadrutowanych Szczegóły na pierwszej stronie

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Napisane przez milunia27 Pokaż wiadomość
mojeząbki po wizycie dawno miałam wstawic;-) pozdrawiam wsxystkie aparatki;-)
ostatnie przed założeniem..
Twoje ząbki też już coraz lepiej wyglądają

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Napisane przez kar0link4 Pokaż wiadomość
Dawno Cie tutaj nie bylo Jak tam? Pytalas sie juz o termin sciagania aparatu?

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 23:56   #1454
patrznamnie
Raczkowanie

hej. niedawno sie uparłam na aparat na zęby, mam strasznie krzywe, żółte zęby i do tego fatalny profil. poszłam do orto, powiedziałam o co mi chodzi -> głównym celem moim był aparat NIEWIDOCZNY czyli jakis tam porcelanowy czy coś no i po 2 wizytach polecił mi aparat Damona (na 1rok i 3mies max) - nie wiem co to znaczy, bede go miała zakładanego za 2 tyg i dopiero dzisiaj przeszukałam neta i z tego co znalazłam to nie ma tych aparatów niewidocznych !! czy to prawda czy tylko jestem lewa i nie umiem szukać???

sory za taki z dupy post ale jestem lekko zdesperowana, jeśli to sie okaże prawda to idę rano odwołać to wszystko bo to znaczy ze mnie wychujał koleś ;\
patrznamnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 07:01   #1455
villemoo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moonlight88 Pokaż wiadomość
No moim zdaniem troszkę to nie rozsądne ponieważ wybielanie bardzo ząbki osłabia. Jak miałam zakładany aparat to orto gadała ze swoja pomocnicą i własnie opowiadała ze jakaś pacjentka przyszla na zakladanie aparatu zaraz po wybielaniu (w gabinecie dentystycznym ) i porobily sie jej jakieś "pory"(dziurki) w ząbkach niewidoczne gołym okiem i przez to nie mogła przykleić zamków bo się odklejały cały czas ;/ I musiała coś tam kombinować.
Z resztą moim zdaniem i tak w trakcie noszenia aparatu zęby żółkną może nie bardzo, ale nie da sie ukryć, że jest je ciężko dopucowac tak jak by się chciało przez te druty. Ja wybielanie planuję po ściągnięciu już, chyba jak wiele osób tutaj
no wlasnie tego sie obawialam. aczkolwkek kto pyta nie bladzi juz niedluuugo i do Was dolaczam

Edytowane przez villemoo
Czas edycji: 2009-09-15 o 07:04
villemoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 07:45   #1456
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość
Może dodasz jakieś fotki? Dzwonili dzisiaj do mnie z poradni, do której chodzę i przenieśli mi wizytę z 19 września na 24, ponieważ moja orto ma jakiś ważny wyjazd....;>
fajnie, będziemy miały wizytę w tym samym dniu ja mam na 14 a Ty?

a fotki dodam, jak będę miała już dół, czyli właśnie 24. przecież będę musiała się pochwalić, nie wytrzymam
Stary 2009-09-15, 07:52   #1457
Morfina
Rozeznanie

[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;14243467]Tak, tak i nie mogę się doczekać czwartku![/QUOTE]

ja też w czwartek wyrywam drugą ósemke...
A tak na poważnie to nie mogę sie doczekac tego aparatu...

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Yoggobela Pokaż wiadomość
Nom, ale z tego co pamiętam, Ty będziesz go krócej nosić. :P Jutro wypytam dokładnie orto o termin ściągania.
mi dokladnie wyjdzie 3 miesiące i tydzień

Aparat stały góra i dół 25.11.09r.

59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg
Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm
paznokcie; włosy; skóra
cellulit; tłuszcz; rozstępy
Morfina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 08:22   #1458
milunia27
Raczkowanie

GG do milunia27

Cytat:
Napisane przez kar0link4 Pokaż wiadomość
dziękuję kochana!!!!
Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Twoje ząbki też już coraz lepiej wyglądają

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

dziękuję widzę ,że jest coraz ładniej ale zawsze coś mi nie pasuje hehe

Aparatka od 27 maja 2008r.
góra-metal
dół-metal od 4 marca 2009r.

Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009.
milunia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 09:51   #1459
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrznamnie Pokaż wiadomość
hej. niedawno sie uparłam na aparat na zęby, mam strasznie krzywe, żółte zęby i do tego fatalny profil. poszłam do orto, powiedziałam o co mi chodzi -> głównym celem moim był aparat NIEWIDOCZNY czyli jakis tam porcelanowy czy coś no i po 2 wizytach polecił mi aparat Damona (na 1rok i 3mies max) - nie wiem co to znaczy, bede go miała zakładanego za 2 tyg i dopiero dzisiaj przeszukałam neta i z tego co znalazłam to nie ma tych aparatów niewidocznych !! czy to prawda czy tylko jestem lewa i nie umiem szukać???

sory za taki z dupy post ale jestem lekko zdesperowana, jeśli to sie okaże prawda to idę rano odwołać to wszystko bo to znaczy ze mnie wychujał koleś ;\
nono, spokojnie
porcelanowy to porcelanowy, damon porcelanowy nie jest-będzie widoczny, ale za to krócej noszony (no coś za coś).
posiedź tu z nami przez te 2 tygodnie, pooglądaj fotki, popytaj dziewczyn z damonami i może się przekonasz a jak nie, molestuj orto o kosmetyczny-ja taki mam i szczerze mówiąc nie jest on tak znów całkiem niewidoczny. no nie rzuca się w oczy, ale nie jest też niewidzialny, cudów nie ma chyba że masz więcej kasy na zbyciu, to załóż lingwalny i po sprawie
a skąd ta panika jeśli można spytać? skoro-jak twierdzisz-masz takie fatalne zęby, to czy założenie tego aparatu naprawdę tak pogorszy ci życie? take it easy bejbe

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-15, 10:42   #1460
sQuaara
Zakorzenienie

a co z narastaniem(opadaniem) dziasła na zamki ?? staram sie je podważac ze tak powiem ale kurcze noo(
Stary 2009-09-15, 10:43   #1461
88Ekaterina88
Zakorzenienie

czym ty dziąsła podważasz ? gdzie ci one opadaja?

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 10:57   #1462
milutek
Wtajemniczenie

widać, że koleżance patrznamnie się wszystko pomieszało
poczytaj sobie tu o rodzajach aparatów: http://www.ortodonta.info/aparaty.html

no i oczywiście jak będziesz miała jeszcze jakieś wątpliwości to Aparatowe FAQ- przeczytaj zanim zapytasz na forum ortodontycznym: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=302074

tyle
Stary 2009-09-15, 11:18   #1463
patrznamnie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
a skąd ta panika jeśli można spytać? skoro-jak twierdzisz-masz takie fatalne zęby, to czy założenie tego aparatu naprawdę tak pogorszy ci życie? take it easy bejbe

aa no pomieszało mi sie wszystko za bardzo podjarana byłam na wizytach żeby go dokładnie słuchać ;d na pierwszej wizycie powiedział mi że do tych Damonów wychodzą jakieś nowe przezroczyste zamki na jesień a moim głównym ultimatum było że albo przezroczysty albo żaden ... no i wylądowałam z takim jak wam pisałam ;] nie chciałam żelastwa poprostu nosić . ale chyba te porcelanowe itd są słabsze w działaniu nie? w sumie lekko ponad rok nosić aparat to chyba nie aż taka tragedia? no i nie wiem czy ten porcelanowy zrobiłby to co mi jest potrzebne - poprawił profil bez wyrywania zębów. jedyne czego sie boję to że wargi bedą mi odstawać brzydko ;\

a i jeszcze ciekawa jestem czy po Damonie trzeba nosić po zdjęciu jakieś nakładki czy coś?
dzieki za odp
Stary 2009-09-15, 11:24   #1464
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
aa no pomieszało mi sie wszystko za bardzo podjarana byłam na wizytach żeby go dokładnie słuchać ;d na pierwszej wizycie powiedział mi że do tych Damonów wychodzą jakieś nowe przezroczyste zamki na jesień a moim głównym ultimatum było że albo przezroczysty albo żaden ... no i wylądowałam z takim jak wam pisałam ;] nie chciałam żelastwa poprostu nosić . ale chyba te porcelanowe itd są słabsze w działaniu nie? w sumie lekko ponad rok nosić aparat to chyba nie aż taka tragedia? no i nie wiem czy ten porcelanowy zrobiłby to co mi jest potrzebne - poprawił profil bez wyrywania zębów. jedyne czego sie boję to że wargi bedą mi odstawać brzydko ;\

a i jeszcze ciekawa jestem czy po Damonie trzeba nosić po zdjęciu jakieś nakładki czy coś?
dzieki za odp
po każdym aparacie trzeba nosic retainer, przeczytaj orto FAQ to bedziesz wiedziała co i jak przed i po aparacie. tutaj masz link https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=302074
a orto moiw ci ile bedzie kosztował przeźroczysty damon? bo jak wchodzi na jesien dopiero to pewnie bedzie b.drogo. damon to szansa na szybsze skonczenie leczenia, gdzie przy porcelanie czy krysztale bedzie trwac 2 lata

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-09-15, 11:33   #1465
patrznamnie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
po każdym aparacie trzeba nosic retainer, przeczytaj orto FAQ to bedziesz wiedziała co i jak przed i po aparacie. tutaj masz link https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=302074
a orto moiw ci ile bedzie kosztował przeźroczysty damon? bo jak wchodzi na jesien dopiero to pewnie bedzie b.drogo. damon to szansa na szybsze skonczenie leczenia, gdzie przy porcelanie czy krysztale bedzie trwac 2 lata

no własnie skończyłam FAQ wiem już więcej hihi ;]
no ogólnie płace 5tys za góre i dół. mam nadzieję że to sie wszystko szybko skończy . a jak te retainery wyglądają bo jakoś ciężko mi to sobie wizualizować, czy to wygląda jak zwykły aparat czy tylko takie przezroczyste nakładki ? jeju jakie to prostowanie to długii proces ;\ myślałam że to tylko rok i potem koniec ;]
Stary 2009-09-15, 11:42   #1466
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie skończyłam FAQ wiem już więcej hihi ;]
no ogólnie płace 5tys za góre i dół. mam nadzieję że to sie wszystko szybko skończy . a jak te retainery wyglądają bo jakoś ciężko mi to sobie wizualizować, czy to wygląda jak zwykły aparat czy tylko takie przezroczyste nakładki ? jeju jakie to prostowanie to długii proces ;\ myślałam że to tylko rok i potem koniec ;]
tu masz retencje http://www.ortodonta.com.pl/informac...aty-retencyjne

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-09-15, 13:09   #1467
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
a co z narastaniem(opadaniem) dziasła na zamki ?? staram sie je podważac ze tak powiem ale kurcze noo(
Nie grzeb w tym bo cos tam wejdzie i Ci się dopiero narobi. Było o tym już pisane, że tak się zdarza niektórym (ja tak mam), poszukaj na forum. Tymczasem masuj dziąsła miękką szczoteczką. To ustąpi po zdjęciu aparatu.
Stary 2009-09-15, 13:18   #1468
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
nie chciałam żelastwa poprostu nosić . ale chyba te porcelanowe itd są słabsze w działaniu nie? w sumie lekko ponad rok nosić aparat to chyba nie aż taka tragedia? no i nie wiem czy ten porcelanowy zrobiłby to co mi jest potrzebne - poprawił profil bez wyrywania zębów. jedyne czego sie boję to że wargi bedą mi odstawać brzydko ;\
słabsze czy nie słabsze, są różne opinie. ja tam będę się trzymać tego co mi orto powiedziała, czyli że bez różnicy
z tym niewyrywaniem zębów to wiesz, nic pewnego no chyba, że orto już ci powiedział, że da radę ale co to tam takie wyrwanie, nie takie historie my tu przechodziły
a odstające wargi-wychodzi z ciebie pesymista, ja tam liczyłam na usta angeliny jolie spoko luz, aparat nie jest znów taki wielki, żeby aż tak beznadziejnie to wyglądało. (dla pewności spojrzałam w lusterko, przy zamkniętych ustach nie odstaje mi nic nici z jolie )

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 13:18   #1469
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
fajnie, będziemy miały wizytę w tym samym dniu ja mam na 14 a Ty?

a fotki dodam, jak będę miała już dół, czyli właśnie 24. przecież będę musiała się pochwalić, nie wytrzymam
Ja mam na 18:40. Zawsze wybieram godziny wieczorne, bo szukam pracy i moze anoz sie cos trafi. 3majcie kciuki. Jutro ide na rozmowe w sprawie odbycia stazu

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 13:19   #1470
sQuaara
Zakorzenienie

poszukam oczywiscie ale myslalam ze jest jakas szybka krotka rada na to;D

kurde po zdjeciu?? w 2011 ?
ta to mnie pociesza

no Katerina no normalnie mam aparat na gorze i dziaslo nachodzi mi na zab az do aparatu jakby chcial przyswoic cialo obce !

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości