|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
Cytat:
No to Bravurka testuj a my trzymamy kciuki za jedna kreseczke
|
|
#4682 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny,
chwile mnie nie bylo i teraz nadrabiam to co tu naplodzilyscie ![]() a przy okazji, jak sie ktorejs nudzi, to podrzucam watek porodowy niektore historie normalnie lzy ze mnie wycisnely http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...a-wesolo-7030/ pozdrawiam Edytowane przez gusiec Czas edycji: 2009-09-15 o 16:58 |
|
|
|
#4683 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Guciu, gratuluję zdrowej i dużej córeczki Marta, trzymam kciuki zeby wszystko było ok ![]() Madziu, współczuję Izuni tych wstrętnych wirusów Kropka, życzę Ci żebyś jednak nie musiała iść do szpitala... No a przede wszystkim żebyś poczuła się lepiej! Kate, za wyniki egzaminu...Domi, śliczne ciuszki zakupiłaś ...i nie pamiętam co jeszcze chciałam napisać - tyle tych nowych postów ![]() Aha, pisałyście o masażu krocza... Też o tym myślałam bo panicznie boję się cięcia/pękania/szycia i wszystkich tych okropieństw które się z tym wiążą... Nie wiem tylko czy taki masaż każda kobieta może sobie fundować... Na stronie tego olejku do masażu Weleda pisze na przykład, żeby się nie masować przy skłonnościach do skurczów macicy... A ja już je miałam i trochę się boję żeby sobie przypadkiem takim masażem nie zaszkodzić ![]() A zmieniając temat: byłam dzisiaj na zakupach i zaopatrzyłam się w brakujące elementy garderoby dla mojej córeńki ![]() I myślę, że jeżeli chodzi o zakupy odzieżowe mam już dla niej chyba wszystko - oprócz kombinezonu i ciepłej czapeczki, ale to już zapoluję na All... No a teraz czas będzie zająć się całą resztą zakupów dla dzidzi - łóżeczka, pościeli, wózka, kosmetyków, butelek, pieluszek i tak dalej... Oj, lista jeszcze długa ![]() Pochwalę się Wam jeszcze co dzisiaj dzidzi kupiłam )
|
#4684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tyle, że ja dziś nie będę prasować. Jutro będę robić białe pranie, a tam jest jeszcze parę koszul tzta. Wolę jak się trochę uzbiera i potem prasuję hurtowo
![]() A dziś będę piekła kruszona z owocami leśnymi Tylko muszę się do przepisu dogrzebać Cytat:
![]() Bravurka, tym razem za jedną kreseczkę ![]() Cytat:
Więc poczytałam sobie co tam jest w tym olejku i to co może zaszkodzić to ten nieszczęsny olejek szałwiowy, który warto używać już podczas porodu, bo wzmacnia skurcze. A sam masaż to raczej może tylko pomóc. Ja używam tylko olejku bazowego bez dodatków eterycznych. Co do samych nieprzyjemności związanych z szyciem to jakoś tak w miarę spokojnie już podchodzę do tej sprawy. Jak trzeba będzie to i tak się stanie jak się stanie. Jedynie to co mi znajoma polecila, to żeby się podmywać potem roztworem Tantum Rosa. Ona się po tym ładnie i szybko zagoiła. Jeszcze fotka mojej córci (wcześniej nie miałam natchnienie na zeskanowanie )
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-15 o 16:21 |
||
|
|
|
#4685 | |
|
BAN stały
|
musze nadrobic koniecznie wszytko
ale teraz będzie coraz mniej czasu . jutro jeszce ide do "pracy" na pare godzin wiec nie wiem. Wszytkie ciuszki które tu dodajecie są sliczne ![]() a wy mamusie jesteście przecudowne. pozdrawiam ![]() mam dzisaj jakiś dobry humor. jeszce 3 dni i mój mały bedzie w domu ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
heheno ale oczywiście dziękuje córcia PRZEŚLICZNA |
|
|
|
|
#4686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zakupy pojda szybciutko zobaczysz,jak w trans wpadniesz to szybko pojdzie Cytat:
To podrzuce Ci moze i moje bo ja tego nie nawidze robic ale jak trzeba to trzeba ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Gucia corcia przesłodka!!!!!!! Bravurko te 3 dni mina a pozniej juz tylko bedzie synus,super ze tak wszystko sie potoczylo i Patryczek juz wychodzi A powiedz mi jak karmienie piersia u Was wyglada? No i czekamy na foteczki maluszka ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Ale mnie dzis nosi po tej kawie,mimo ze bylo w niej wiecej mleka niz kawy serducho mi wali jak szalone,nigdy wiecej kawuchy!!
|
|
#4687 |
|
BAN stały
|
Malutki już sie nauczył ssania oddychania i połykania na raz także radzi sobie.
wtedy jak z nim jestem to go karmie a w nocy to butelka. a i tak pokarm musze odciagac bo mam go za dużo |
|
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to ciesze sie ze malutki umie juz ssac piers bo to najlepszy pokarm teraz dla niego Oj jak ja bym tez chciala moc karmic piersia,mam nadzieje ze bedzie mi to dane
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
Ach... Gissh, zapomniałam napisać, że ubranka są śliczne
Kachula, ja przy prasowaniu się niezwykle relaksuję. Chyba na porodówkę wezmę sobie deskę i pół szafy do prasowania żeby móc się trochę odprężyć
|
#4690 |
|
Rozeznanie
|
Pomocy
!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!Przepraszam że wcinam sie tak ale.... nie wiem juz co myśleć.... Dziewczyny czy to normalne że nie ma sie w ogole ale to w ogóle ochoty na seks? Każda mysl z tym zwiazana wywołuje u mnie obrzydzenie.... Nawet jak sobie cycki smaruje oliwką to nie mogę znieść swojego własnego dotyku na tych cyckach!!!!!!!!! Zrobiłam się aseksualna do granic możliwosci!!!!!!!!! Już od kilku tygodni to trwa a ja nie wiem czy to normalne????????????????? ?? Nawet nie chcę spać z mężem bo to mnie odrzuca!!!! Czy to sie jeszcze ieści w jakiejs normie czy udac się z tym do specjalisty???? Prosze niech mi ktoś napisze coś mądrego. Bo chyba jestem jakimś zombi...
|
#4691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tylko pozazdroscic ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
Oj to ja nie bardzo pomoge bo u mnie wrecz odwrotnie jest,ciagle mogla bym molestowac tz
|
|
#4692 |
|
Raczkowanie
|
DOMI I GISHH - ciuszki są prześliczne
GUCIA - córcia śliczniutka kochana Ja od rana sama.Misiu zjadł obiadek i pojechał na fuche.Dobrze niech robią niejestem zła tylko zadowolona bo potrzebujemy teraz kaski A takto to siedzę,oglądam tv,wyprałam sobie spodnie no i siedzę i się nudzę. :confused :![]() BRAVURKA - a napisz tak naprawdę co byś chciała zobaczyć na tym tescie cio Wynik pozytywny czy negatywny kochanie.![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zamówiłam na allegro sukienke koleżance dziś przyszła pocztą wstawie link stronki to ją zobaczycie jest super ![]() http://www.allegro.pl/item719005936_...le_kolory.html
KOCHAMY WAS MALUSZKI Edytowane przez paczka22 Czas edycji: 2009-09-15 o 17:04 |
|
|
|
#4693 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A koszula też niezła Cytat:
Cytat:
Ale będzie w piątek święto ![]() Cytat:
Jedne jak Kachula molestują swoich TŻ a inne mają na odwrót i je odrzuca.U mnie akurat to chciejstwo utrzymuje się na normalnym stałym poziomie ![]() Do specjalisty raczej nie musisz iść, może zapytaj gina na następnej wizycie?
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie jestem jakoś nadmiernie pobudzona i ochoty raczej brak. Wierzę jednak, że po ciąży przejdzie Paczka, sukieneczka rzeczywiście ładniutka. W sumie ubrań staram się nie kupować na allegro, bo nie zawsze mogą pasować. Chociaż suknię ślubną kupiłam bardzo okazyjnie na all i pasowała jak ulał ![]()
|
|
#4695 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje cudowne ciuszki, uwielbiam ogladac a mi tez brakuja teraz podobne rzeczy jak TobieCytat:
cudna ![]() Cytat:
super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dzieki ![]() Bylismy z Tz na szkole rodzenia dowiedzialam sie troszke rzeczy. No i z kolei u mnie położna mowiła, że lepiej byc nacietym, niz ma to wszytsko popekac i z reguly (przynajmniej u mnie w szpitalu) sie nacinaPoza tym mówiła, ze teraz jest nowa moda na majtki jednorazowe i co ktoras kobieta przychodzi rodzic to je wyciaga i sie chwali Nie ma u mnei w szpitalu sali do porodow rodzinnych, ale na sali tej zwyklej, jesli ktos obok rodzi i wyrazu zgode to maż może byc |
||||||
|
|
|
#4696 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak darowanemu w zęby się nie zagląda, więc się cieszę z tego co dostaliśmy. No i pewnie większość naszych bąbli to będą modnisie! Przecież Mamusie szaleją co dzień jakieś nowe nabytki ![]() Cytat:
rodzice są niemożliwi!!! A wózek dam, jak bedzie złożony, bo teraz wszystko ma osobno! TZ zabawił się w MacGyvera. Mam nadzieję że złoży go z powrotem, żeby działał! ![]() Jutro zakupię olejek i zaczynam masaże! przede mną jeszcze 8-10 tyg więc coś powinno zadziałać ![]() Cytat:
A TZ wie, że kupujesz majtasy na spotkanie z ginem??? Cytat:
![]() Córcia piękna!!!! sexy body - hormony. nie panikuj pogadaj z gin na kolejnej wizycie ale wg mnie to nic groźnego
|
||||
|
|
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Też tak mi się wydaje. Będzie córeczka tatusia
A potem będzie miała wzięcie, tylko tatuś na razie straszy, że będzie czekał z wiatrówką na potencjalnych kandydatów na chłopaków Cytat:
A co do tych jednorazowych majtek, to słyszałam właśnie, że w wielu szpitalach nie pozwalają na takie. W moim nie ma w sumie wymogu, mogą być nawet najzwyklejsze majtasy bawełniane i niezbyt obcisłe. Chociaż ja i tak kupiłam sobie takie spodenkowate siatkowe elastyczne gatki i mam nadzieję, że nic mnie tam nie będzie obciskało
|
|
#4698 |
|
Raczkowanie
|
dobry wieczor mamusie
dawno sie nie odzywalam ale po ostatniej wizycie u gina nie mam na nic ochoty. Trzymie dietę i boje sie wchodzic na wagę Mam pytanie, gdyż rozglądam sie za wozkami, wiem ze kiedys poruszalyscie ten temat ale nie chce mi sie tego szukac. Czy któras z was wie cos na temat polskich wozkow "skrzat"?? http://allegro.pl/item739277404_zest...a_pompowa.html Znalazlam taki link i zastanawiam sie czy to dobra okazja czy moze nabijanie w butelkę. Proszę o opinie co o tym myslicie no i jesli znalzłyscie lepsze okazję równiez proszę o linka. |
|
|
|
#4699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Ci dam zboczka hehehe Umnie tez polozna mowila ze lepiej zeby naciac niz mamy popekac na wszystkie strony swiata,wiadomo ze wolala bym chronic krocze ale jak trzeba bedzie naciac to trudno,niech juz tna Cytat:
A no dobrze piszesz ze jeszcze takiego chyba nie zrobili wozka zeby w 100 % dogodzic kazdemu a mi to szczegolnie hihi![]()
|
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko zależy od tego, czy taka opcja będzie ci odpowiadać. Bo tutaj nie ma skrętnych przednich kół - dla wielu całkiem nieistotny szczegół, nie masz możliwości rozłożenia wózka do samego stelaża = nie można wyjąć gondoli jako takiej, a fotelik zakłada się na spacerówkę. Jeśli nie podróżujesz, to pewnie te gabaryty nie będą dla ciebie tak istotne. Wtedy taki wózeczek na pewno się opłaca
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już wiem po co ten akt małżenstwa
u mnie tez jest wymagany |
|
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
![]() nie pojde do szpitala lezec ale dostalam skierowanie na patologie ciazy i tam mnie maja tez inni lekarze zbadac, poogladac, cos poradzic.. w kazdym razie moj lekarz obejrzal mnie (a na majtki nie zwrocil uwagi szyjka ok, brzuszek jak ta lala tylko swedzi mnie jak cholera.. chcial klasc mnie na oddzial ale porozmawialismy i zdecydowalismy sie na leczenie bez szpitala.. jutro rano ide tam na ta patologie.. Elalank tz byl przy tym jak wybieralam majtki a co do swedzenia to chyba juz pisalam kiedys ze w ciazy z Adrianem sobie cielam stopy zyletkami aby bolaly a nie swedzialy narazie lod pomaga.. Sexy ja tez juz od jakichs kilku tyg nie mam w ogole ochoty na zadne przytulanka.. ostatnio bylo ale to mi bylo szkoda tz i dlatego (dobrze ze on tego nie bedzie tlumaczyl )
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuski, ktore maja awersje do przytulanek!sa inne zabawy
|
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
No ja właśnie dalej za sweterek się wzięłam
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
no co Ty
|
|
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na jutro jakieś fikuśne majtaski masz ? Skoro tyle lekarzy ma Cię oglądać ![]() Ja mam wieczorny spadek formy, boli mnie pseudokorzonek, żołądek i coś mnie strasznie kłuje w lewej piersi
|
|
#4707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No taki dla oziębłychA może to ja sobie powinnam taki zrobić, skoro ostatnio oziębła jestem Cytat:
![]() Nie daj się. Na żołądek napij się miętowej herbatki, na korzonek połóż sobie termofor, a na pierś to nic niestety nie doradzę.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-15 o 20:27 |
||
|
|
|
#4708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głodnemu chleb na mysli ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
#4709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dosłownie o głod mi chodzi, o buzie |
|
|
|
|
#4710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle to mam ochotę na watę cukrową ![]() Powiedziałam to TŻ, ale biedny stwierdził, że nic nie poradzi, muszę poczekać do niedzieli, będzie odpust ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

za wyniki egzaminu...

Tylko muszę się do przepisu dogrzebać

!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!

No taki dla oziębłych