|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
| Poka¿ wyniki sondy: Jak uzy¶kaæ te piêkne loki? | |||
| .. |
|
19 | 48,72% |
| .. |
|
7 | 17,95% |
| .. |
|
5 | 12,82% |
| .. |
|
8 | 20,51% |
| G³osuj±cy: 39. Nie mo¿esz g³osowaæ w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#481 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 19
|
Dziewczyny jak i czym mam u³ozyæ w³oski, ¿eby przypomina³y te ze zdjêcia Any Beatriz Barros?? Macie jakie¶ pomys³y??
|
|
|
|
|
#482 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ¶liczne w³oski
podbiajam watek
|
|
|
|
|
#483 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 19
|
nikt nie wie?? ;-(
|
|
|
|
|
#485 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 636
|
W³osy nawiniête po myciu na bardzo grube wa³ki, potem podsuszone (g³owa w do³) i gniecione w d³oniach "ociapcianych" w pa¶cie/kremie do uk³adania.
|
|
|
|
|
#486 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
Dot.: Loki z foty - jak uzyskaæ takie cudo? ^_^
Cytat:
zreszta wlasnie dlatego lubie dluzsze wlosy, bo zawsze jest pare sposobow na ich ulozenie lub zwiazanie, i ma sie chociaz "odrobine" wrazenie ze nie jest to ciagle ta sama fryzura
|
|
|
|
|
|
#487 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 908
|
takie mi siê marz±
|
|
|
|
|
#488 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 119
|
Jej, dawno tu nie zagl±da³am, ale widzê ¿e w±tek nadal ¿yje
Podzilê siê wiêc z Wami swoim ostatnim odkryciem. Przeczyta³am w którym¶ z pism (Glamour albo Cosmo) ¿e, ¿eby zrobiæ falo - loki pasma trzeba nawijaæ w przeciwne strony. To znaczy np. nawijamy jedno pasmo do góry, a kolejne s±siaduj±ce w dó³. Inaczej uzyska siê loki, a nie fale. Niewa¿ne czy u¿ywamy paplotów, lokówki, czy wa³ków itp. Zawsze ma byæ w przeciwne strony ( Mo¿e byæ jeszcze dodatkowo raz w prwo, raz w lewo) Sposób ten wypróbowa³am na siostrze. W³osy ma zdecydowanie niepodatne na krêcenie i proste, za ³opatki. U¿y³am zwyk³ych papilotów, na prawie suche w³osy tylko w trakcie delikatnie pasma zwil¿a³am. Nie u¿ywa³am tez pianki, tylko tylko siostra po umyciu g³owy uzy³a jedwabiu. Trzyma³a na g³owie te loki jakie¶ 2 godziny i efekt by³ naprawdê dobry. Nie by³y to loki, tylko w³a¶nie fale, a w³osy nie by³y posklejane. Chêtnie bym wklei³a fotkê ,ale na razie nie mam cyfrówki (ale mo¿e ju¿ nied³ugo ). W ka¿dym razie ten trik z "prawo, lewo..." niezle siê sprawdzi³ |
|
|
|
|
#489 |
|
Zadomowienie
|
Agatka_90 teraz przyjrza³am siê Twoim fotkom (wymarzonym lokom
) i w³asnie taki efekt by³ na w³osach.
|
|
|
|
|
#490 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
Hej
![]() pozdrawiam![]()
|
|
|
|
|
#491 |
|
Rozeznanie
|
maxi92 - bêde dzisiaj mêczyæ siostrê, albo mamê ¿eby mi pomog³y
je¶li wyjdzie mi takie cU¶ jak na tych fotkach Jessici, to chyba padnê ze szczê¶cia dziêki za nowy sposób! |
|
|
|
|
#492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#493 |
|
Rozeznanie
|
hihi, dziêkujê za wskazówki!
jak tylko wypróbujê, to na pewno napiszê, jak wysz³o! a samej to jako¶ mi sie nie chce |
|
|
|
|
#494 |
|
Raczkowanie
|
takie loki to ja mam po godzinnym prostowaniu...wiec wyobrazcie sobie co mam na glowie
skrety maxymalne i gestosc tez...fech...
|
|
|
|
|
#495 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Trwa³e i ³adne loki lub fale!
Mam proste w³osy, dosyæ grube... No ale najbardziej interesuje mnie, jakie macie sposoby na zrobienie piêknych loków lub "bardzo falowanych fal" tak aby trzyma³y siê ca³y dzieñ. Na wa³kach jak ¶pie to efekt jest taki ¶redni troche, bo mi odstaj± w³osy u góry, a lokówk± to zaraz siê rozpadaj±... Pomocy!!!
|
|
|
|
|
#496 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Trwa³e i ³adne loki lub fale!
Chodzi³oby mi o fryzurê tego typu, jednak z bardziej efektywnymi lokami, nie a¿ tak bardzo, no ale co¶ w tym stylu
|
|
|
|
|
#497 |
|
Przyczajenie
|
Podoba mi siê tak¿e fryzura Kasi Bujakiewicz z Magdy M. Chodzi³o by mi najbardziej o taki efekt i ¿eby siê trzyma³o
|
|
|
|
|
#498 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 40
|
Bardzo ³adna ta fryzurka Kasi.Te¿ jestem ciekawa jak siê j± robi.
|
|
|
|
|
#499 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 110
|
Ja aby uzyskaæ fale lub loki nawijam suche wloski na palce nak³adam na nie foliê aluminiow± i traktuje prostownic±
wychodz± cudownie
Let's dance like no one is praising us Let's love like we've never been hurt before Let's sing like no one is listening to us Let's work like we don't need money for it Let's live like today is the doomsday |
|
|
|
|
#500 |
|
Raczkowanie
|
mozna to zrobic z falkami lokuwk± nailepiej gruba lak takie szybkie na 1 dzie poten jusz do zmycja.mailepiej na grybe dzuze walkina mokro i lepie dodac troche zelu to sposun na waliki.ociwiscie po efekcie tszeba ladnie uczesac tak jak sie chce
taka frizure mozna dardzo latwo zrobic jak dlamnie pozdrawiam! |
|
|
|
|
#501 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 121
|
.................
Edytowane przez sheerine Czas edycji: 2006-04-18 o 13:31 |
|
|
|
|
#502 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
witam, czytam wszystkie wasze rady ale niestety nie potrafie uzyskac zadnego sensownego efektu. kupilam sobie lokowke z kilkoma nakladkami( loki trojk±tne, zygzaki itp ) ale za diabla nie wychodzi. co mam zrobic zeby miec na g³owie cos w rodzaju wyci±gnietych delikatnych korkoci±gow, ale nie takich jak po spiralnej lokowce tylko takie grubsze pasma. prosze pomozcie mi
|
|
|
|
|
#503 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
kulki bawelniane mozna zastapic wata zwinieta w ...waciane kulki
i efekt jest ten sam
|
|
|
|
|
#504 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
hmmm... mam takie pytanie nie wiem jak pokrêciæ w³osy w "rurki" czyli nei tak nornalnie krêcone, nie wiem dok³adnie jak to wyt³umaczyæ
, nie chce trwa³± tylko tak na jeden raz ?? dziekuje z góry |
|
|
|
|
#505 |
|
Moderator
Wiadomo¶ci: 5 468
|
Dot.: jak pokrêciæ w³osy
mysle ze lokowka mozesz takie rurki zrobic -na wilgotne wlosy dac troche pianki dobrze rozczesac o cienkich zebach grzebieniem posuszyc suszarka i mozesz krecic gdy zrobia ci sie takie rurki to spryskujesz puzniej lakierem zeby sie trzymaly dluzej
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 5 468 postami tego u¿ytkownika na forum. Jak za³o¿yæ tak± reklamê? (klik!) |
|
|
|
|
#506 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Dot.: jak pokrêciæ w³osy
dziêki z góry wypróbuje
|
|
|
|
|
#507 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
jak sie robi te "waciane" kulki? i jak trzeba na nie nawijac w³osy.Pod wzglêdem robienia sobie fryzur jestem niekumata. mam d³ugie ,proste i geste w³osy, jednak mysle ,ze s± podatne na skrêcanie. potrzebujê tylko jakiej¶ prostej wskazówki. Jesli wiesz jak to sie robi to prosze napisz. Z góry wielkie, wielkie dzieki
|
|
|
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 235
|
Cytat:
![]() i to wystarczy³o w tym w±tku, nei trzeba by³o w sieci, czy tez na ca³ym forum wizaz.pl http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...5&postcount=20 http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...0&postcount=25 nie ma za co |
|
|
|
|
|
#509 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 113
|
Ja te¿ chcia³abym mieæ fajne loki. Dlatego zastanawiam sie nad kupnem lokówki spiralnej firmy Babyliss Model to 2331CU ( ogrubo¶ci 32mm). Mo¿e kto¶ ma tak± i mi powie czy warto?!
|
|
|
|
|
#510 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
chcialabym w³oski jak shakira czy ktos moze wie jak takie zrobic??
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

Podzilê siê wiêc z Wami swoim ostatnim odkryciem. Przeczyta³am w którym¶ z pism (Glamour albo Cosmo) ¿e, ¿eby zrobiæ falo - loki pasma trzeba nawijaæ w przeciwne strony. To znaczy np. nawijamy jedno pasmo do góry, a kolejne s±siaduj±ce w dó³. Inaczej uzyska siê loki, a nie fale. Niewa¿ne czy u¿ywamy paplotów, lokówki, czy wa³ków itp. Zawsze ma byæ w przeciwne strony ( Mo¿e byæ jeszcze dodatkowo raz w prwo, raz w lewo) Sposób ten wypróbowa³am na siostrze. W³osy ma zdecydowanie niepodatne na krêcenie i proste, za ³opatki. U¿y³am zwyk³ych papilotów, na prawie suche w³osy tylko w trakcie delikatnie pasma zwil¿a³am. Nie u¿ywa³am tez pianki, tylko tylko siostra po umyciu g³owy uzy³a jedwabiu. Trzyma³a na g³owie te loki jakie¶ 2 godziny i efekt by³ naprawdê dobry. Nie by³y to loki, tylko w³a¶nie fale, a w³osy nie by³y posklejane. Chêtnie bym wklei³a fotkê ,ale na razie nie mam cyfrówki (ale mo¿e ju¿ nied³ugo 

, nie chce trwa³± tylko tak na jeden raz