Offtopowe zapuszczanie cz IV. - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-15, 20:07   #4891
Magdzia94
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz IV.

Cytat:
Napisane przez legallybrunette Pokaż wiadomość
3 dzien dzis mija a ja nawet nie moge sie skupic na czytaniu was ;(

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 20:10   #4892
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Hah Zastanawiam się jeszcze nad Małgorzatą Ale mam jeszcze czas, nie zaczęłam nawet do kościoła chodzić po podpisy

Akcja kot part. 1. Misja przegrana, znowu.
A Twoja mama ma jakiś konkretny argument czemu nie? czy tak na zasadzie nie bo nie?
Stary 2009-09-15, 20:11   #4893
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ale ja głupol jestem... Wlałam olejek rozmarynowy do szamponu i nie będę miała czym tego spłukać... Jutro musze isc do rossmana. Kurde dlaczego ja mam taki zaplon myslowy
Ale tak możesz go spokojnie używać, ja też tak kiedyś robiłam On nie tłuści w ogóle, nie jest tak jak np. olej rycynowy.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 20:15   #4894
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja głupol jestem... Wlałam olejek rozmarynowy do szamponu i nie będę miała czym tego spłukać... Jutro musze isc do rossmana. Kurde dlaczego ja mam taki zaplon myslowy
generalnie w tych olejkach i olejach z Twojego postu jest zupełne pomieszanie z poplątaniem przede wszystkim trzeba odróżnić olejki eteryczne (np.rozmarynowy, lawendowy) od olejów (np.ze słodkich migdałów), tych pierwszych nie można używac bezpośrednio na skórę a jedynie w odpowiednim stężeniu w oleju bazowym (powinno być podane na opakowaniu jakie to stężenie)

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
No ostatnio to żadnej, przyznaję się bez bicia Ale jak brat przynosił w ciągu ostatnich dwóch lat to mu podkradałam.
Ale to prawda, że czytać, a uczyć się to zupełnie co innego. Tylko wierzę, że idąc na studia, które mnie bardzo mocno interesują, będę musiała zakuwać z książek, które zainteresują mnie chociaż troszeczkę

Chyba będę sobie zamawiać próbki minerałów z EDM... Dzisiaj przyjaciółka nagle wyskoczyła z propozycją wspólnego zamówienia z All Zaraz skoczę na forum minerałkowe, bo boję się, że najjaśniejsze kolory będą za żółte... Ale się cieszę, nareszcie będę mogła się czymś wypaciać na twarzy i nie będę pomarańczowa
najgorsze jest jak czytasz na temat który Cię interesuje ale książka jest napisana tak ze ziewasz przy czytaniu i generalnie masz ochote zabić autora ....
Stary 2009-09-15, 20:22   #4895
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Dzisiaj nie gadaja z nią na temat kota już. Sprobuj jutro/pojutrze wiem z doswiadczenia ze moja sie wscieka jak gednego dnia jej ciagle nawijam o jednym
Cytat:
Napisane przez dymka Pokaż wiadomość
Jaka szkoda
Powierć jeszcze dziurę w brzuchu jutro, pojutrze i...do skutku
Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
A Twoja mama ma jakiś konkretny argument czemu nie? czy tak na zasadzie nie bo nie?
Dzięki, Dziewczyny.
Mama cały czas zasłania się tym, że jak pójdę na studia, to ona sama zostanie z tym kotem, a tego nie chce. Niestety, na to argumentu nie mam, po pewnie będę mieszkać w akademiku, a tam, z tego co wiem, zwierząt nie można trzymać. Powtarza mi, że kot nie jest na 3 lata, a co najmniej na 10(jakbym tego nie wiedziała, mój poprzedni podopieczny miał ponad 15 lat, kiedy odszedł) i ona nie będzie się z nim bujać. Ma większe problemy na głowie i nie potrzebny jest jej kot.

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 20:27   #4896
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
generalnie w tych olejkach i olejach z Twojego postu jest zupełne pomieszanie z poplątaniem przede wszystkim trzeba odróżnić olejki eteryczne (np.rozmarynowy, lawendowy) od olejów (np.ze słodkich migdałów), tych pierwszych nie można używac bezpośrednio na skórę a jedynie w odpowiednim stężeniu w oleju bazowym (powinno być podane na opakowaniu jakie to stężenie)
Ja to znalazłam na stronce i wkleilam na zyczenie To jakbyś mogła to popraw, skorzystamy na tym wszystkie

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Ale tak możesz go spokojnie używać, ja też tak kiedyś robiłam On nie tłuści w ogóle, nie jest tak jak np. olej rycynowy.
Uf. To dobrze, bo już się bałam, że muszę szampon kupić. Tylko to się źle odmierza i nie wiem czy nie wlałam za dużo tego olejku... Nic no najwyżej zmyje drugim szamponem

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 20:34   #4897
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Uf. To dobrze, bo już się bałam, że muszę szampon kupić. Tylko to się źle odmierza i nie wiem czy nie wlałam za dużo tego olejku... Nic no najwyżej zmyje drugim szamponem
Myślę, że nie będziesz musiała

Ja jutro muszę iść po jakąś odżywkę... I nie wiem kompletnie, jaką wziąć No ale trudno, przejdę się pewnie do Natury i tam coś wybiorę.

Stary 2009-09-15, 20:41   #4898
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
3 dzien dzis mija a ja nawet nie moge sie skupic na czytaniu was ;(
I tak jesteś bardzo dzielna i twarda
będzie lepiej

Cytat:
Dzięki, Dziewczyny.
Mama cały czas zasłania się tym, że jak pójdę na studia, to ona sama zostanie z tym kotem, a tego nie chce. Niestety, na to argumentu nie mam, po pewnie będę mieszkać w akademiku, a tam, z tego co wiem, zwierząt nie można trzymać. Powtarza mi, że kot nie jest na 3 lata, a co najmniej na 10(jakbym tego nie wiedziała, mój poprzedni podopieczny miał ponad 15 lat, kiedy odszedł) i ona nie będzie się z nim bujać. Ma większe problemy na głowie i nie potrzebny jest jej kot.
Są to niestety całkiem logiczne argumenty choć moi znajomi w mieszkaniach studenckich mają kotki, chomiki i inne zwierzaki - musiałabyś tylko znaleźć pokój i prozwierzęcych współlokatorów
Stary 2009-09-15, 20:46   #4899
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Legally jestem z tobą jak się czujesz? Nadal zle? Nie przejmuj się, początki zawsze są trudne
Stary 2009-09-15, 20:56   #4900
legallybrunette
Rozeznanie

Zle sie czuje ale w sumie mam satysfakcje, powiedzialam mu ze i tak to nie mialo sensu bo beznadziejnie sie kocha i musialam go zdradzac z moim kumplem, bo w ogole mnie nie zapakajal. Najlepsze ze w to uwierzyl, nazwal mnie od k*** dzi*** . Ale to nic ! Wiem ze to szczeniackie i wyszlam na latawice, czy jakas kurewke ale mina gdy przechodzilismy obok siebie na ulicy BEZCENNE Takiego zmieszanego z blotem nigdy nie widzialam Jednak kocham zemstę, ale wiem ze to nie zadne wyjscie, pewnie teraz bedzie z ta swoja paradowal mi przed oknami zebym zazdrosna byla. Hahaha ale mnie to juz je ****. KOniec, sory za przeklenstwa bardzo emocjonująca wypowiedz
Stary 2009-09-15, 20:58   #4901
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jutro muszę iść po jakąś odżywkę... I nie wiem kompletnie, jaką wziąć No ale trudno, przejdę się pewnie do Natury i tam coś wybiorę.
Boże, gdybym ja nie wiedziała jaką odżywkę sobie kupić... Obecnego Timoteia nie skończyłam, w zapasie mam Ziaję Jojobę, a już wiem, jakie będą moje następne 3 odżywki

Cytat:
Napisane przez dymka Pokaż wiadomość
Są to niestety całkiem logiczne argumenty choć moi znajomi w mieszkaniach studenckich mają kotki, chomiki i inne zwierzaki - musiałabyś tylko znaleźć pokój i prozwierzęcych współlokatorów
Wiem o tym i to mnie najbardziej dobija
Właśnie, musiałabym znaleźć takich współlokatorów, którzy nie mieliby nic przeciwko, ale z moim szczęściem trafi mi się jakaś franca, co ledwo mnie będzie tolerować

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-15, 21:10   #4902
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Boże, gdybym ja nie wiedziała jaką odżywkę sobie kupić... Obecnego Timoteia nie skończyłam, w zapasie mam Ziaję Jojobę, a już wiem, jakie będą moje następne 3 odżywki
Gdybym miała kupić 10 to bym wiedziała jakie, ale chcę kupić jedną...

Cytat:
Zle sie czuje ale w sumie mam satysfakcje, powiedzialam mu ze i tak to nie mialo sensu bo beznadziejnie sie kocha i musialam go zdradzac z moim kumplem, bo w ogole mnie nie zapakajal. Najlepsze ze w to uwierzyl, nazwal mnie od k*** dzi*** . Ale to nic ! Wiem ze to szczeniackie i wyszlam na latawice, czy jakas kurewke ale mina gdy przechodzilismy obok siebie na ulicy BEZCENNE Takiego zmieszanego z blotem nigdy nie widzialam Jednak kocham zemstę, ale wiem ze to nie zadne wyjscie, pewnie teraz bedzie z ta swoja paradowal mi przed oknami zebym zazdrosna byla. Hahaha ale mnie to juz je ****. KOniec, sory za przeklenstwa bardzo emocjonująca wypowiedz
I dobrze I bardzo dobrze, że dobrze się z tym czujesz (ja z mojej wrodzonej wredoty jeszcze bym naopowiadała wszystkim wokół, jaki był beznadziejny, ale chyba lepiej, żeby nikt się do tej złotej rady nie stosował)

Stary 2009-09-15, 21:19   #4903
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
no szczeniackie, nawet bardzo... no nic, przynajmniej spaliłaś mosty Chociaż ja generalnie nie pochwalam takich metod....

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Gdybym miała kupić 10 to bym wiedziała jakie, ale chcę kupić jedną...
To wypisz te 10 na karteczkach i na chybił-trafił wybierz jedną i tą kup Ja pod koniec miesiąca kupije Johna Frieda do brązów

Edytowane przez viki1988
Czas edycji: 2009-09-15 o 21:18
viki1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 21:24   #4904
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
To wypisz te 10 na karteczkach i na chybił-trafił wybierz jedną i tą kup Ja pod koniec miesiąca kupije Johna Frieda do brązów
Jakbym miała kasę, to nawet bym się nie zastanawiała, to samo bym wzięła Myślę, że wezmę to, co będzie w promocji takie rzeczy jakoś łatwiej się kupuje

Stary 2009-09-15, 21:39   #4905
legallybrunette
Rozeznanie

no szczeniackie ale mi ulzylo, niech go tez poboli dlaczego tylko ja mam cierpieć?

jutro dzien odnowy biologicznej pilingi maseczki vatika balsamy malowanie pazurkow itd.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-15, 21:43   #4906
Jagoda90
Zadomowienie

byłam dziś u TŻ, siedzimy i nagle reklama Timotei- blondynka , długie piękne włosy oczywiście słychać moje jęki na temat tego jakie ładne włosy
TŻ na to, że to Photoshop...
a ja do Niego: to ja pokażę Ci dzisiaj, jakie włosy ma Narek i Miki to zobaczysz, że można mieć takie śliczne włosy

Kupiłam dziś Nerila, całkiem przyjemny ma zapach

Jagoda90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 21:57   #4907
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
no szczeniackie ale mi ulzylo, niech go tez poboli dlaczego tylko ja mam cierpieć?

jutro dzien odnowy biologicznej pilingi maseczki vatika balsamy malowanie pazurkow itd.
szczeniackie - ale masz dyspensę
A dzień odnowy to świetny pomysł
Stary 2009-09-15, 22:10   #4908
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Jakbym miała kasę, to nawet bym się nie zastanawiała, to samo bym wzięła Myślę, że wezmę to, co będzie w promocji takie rzeczy jakoś łatwiej się kupuje
heheh ja sie tak nakręciłam na ta odżywke ze jak sie okaże średnia to bede bardzo zawiedziona chociaż ostatnio jak byłam w Douglasie (sprawdzałam czy jest) to zerknęłam na skład i wydaje sie ze powinna być w miarę w porządku Jesli bedzie dodawać chłodnych refleksów moim włosom to będę ja wielbić do końca życia

Edytowane przez viki1988
Czas edycji: 2009-09-15 o 22:12
viki1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 22:27   #4909
Anariel
Wtajemniczenie

jyyli mineralki super sprawa!!! Ja sie zakochalam w nich teraz tylko nimi sie maluje, naprawde polecam.

Chatul ja jeszcze nie spotkalam normanego ksiedza...

legallybrunette wiem,ze pewnie potrzebowalas aby go zranic ale to nie jest dobra metoda. Najlepiej jakbys po prostu dala sobie spokoj, obojetnosc bylaby dla niego najgorsza.
-Od Lipca 2009 dbam o paznokcie

Anariel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-15, 22:29   #4910
*piękna
Zakorzenienie

Dziewczyny potrzebuję pomocy Warszawianek. Wczoraj zamieściłam na modowym wątek ale niestety pomocy nie uzyskałam, więc pomyślałam o Was Jakby któraś z Was wybierała się do złotych tarasów do new yorkera to wdzięczna bym była gdyby zerknęła czy ta kurteczka jest jeszcze w sprzedaży i w jakiej cenie i rozmiarach.

http://www.cogdziezaile.pl/index.php?p=12388

Tak mi sie spodobała, że się napaliłam na nią a nie wiem czy jeszcze jest.

A co do włosów to muszę pochwalić się, że służy mi maseczka z żółtka, oleju rycynowego i miodu dodaję do tego trochę jakiejś maski czy odżywki i jest superowo

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 23:21   #4911
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
heheh ja sie tak nakręciłam na ta odżywke ze jak sie okaże średnia to bede bardzo zawiedziona chociaż ostatnio jak byłam w Douglasie (sprawdzałam czy jest) to zerknęłam na skład i wydaje sie ze powinna być w miarę w porządku Jesli bedzie dodawać chłodnych refleksów moim włosom to będę ja wielbić do końca życia
Też ją oglądałam - cena nawet do przełknięcia na szczęście nie wiedziałam, że jest to obiekt na wizażu pożądany i nie wzięłam Za to spray z keratyną mnie kusi... może sobie na Mikołajki zażyczę
Stary 2009-09-16, 06:11   #4912
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
To u Was nie ma rocznego przymusowego chodzenia do kościoła?
Tylko u mnie taka zaściankowość jest?
mi sie udało z bierzmowaniem (tylko 3 próby mieliśmy), mojemu bratu juz nie, bo musial chyba ze 2 lata chodzic na msze i zbierac potwierdzenia obecnosci

Cytat:
Dziewczyny, koleżanka mojej siostry ciotecznej ma na zbyciu koty, takie małe, śliczniaste i tak się zastanawiam, czy nie przytachać jednego do domu
oczywiscie, że brac

Cytat:
No ale ja nie wymagam od niego, żeby przy każdej rozmowie ze mną używał słownika ,
a szkoda, bo mogłabys mu pomagać w walce z tą chorobą.

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Ja chodziłam co tydzień w sobotę. Korkonka, Msza, spotkanie. Wychodziłam z kościoła po 3 godzinach. i trzy lata to trwało. Teraz trzeci rok nauk przedmałżeńskich.
zwariowali? to ile lat to trwa ogólnie? masakra

Cytat:
A najpiękniejsze są imiona staroświecie...
kwestia gustu, mi sie takie nie podobają

Cytat:
Albo np wybrać imię babci, to wspaniały prezent dla takiej osoby.
ja tam nigdy nie rozumiałam "dziedziczenia" imienia po babci/dziadku

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

Moje zdanie na temat ortografii to chyba każdy na Wizażu zna xD Wiecznie poprawiam innych przez prywatne wiadomości [ tu oficjalnie przepraszam za formę, lepszej jeszcze nie znalazłam ;/ Mnie nie chodzi o pokazanie wyższości itd, tylko o poprawną polszczyznę, naprawdę. ]
na takie coś jeszcze nie wpadłam

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
E no, pewnie, że dysleksja to choroba. Sama ją mam. Ale da się z nią wygrać, naprawdę
Ja zasad ortograficznych do tej pory nie znam, a piszę raczej bezbłędnie [ o tym, że język polski to moja obsesja to nie wspominam xD ]

.
jestes żywym dowodem, że wystarczy chcieć i można

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Niezłe

A propo dziwnych zachowań - TZ opowiadał mi kiedyś, że jego siostra miała takie akcje (spali w jednym pokoju, a siostra chodziła wczesniej spać), że obudziła się w nocy, usiadła na łóżku i pyta "Gdzie mieszka Rybak? (taki nasz kolega), TZ zgłupiał i mówi, że nie wie, a ona do niego "A bo ty to nigdy nic nie wiesz!" i dalej poszła spać.
Albo inna akcja, to samo, obudziła się, otworzyła oczy i pyta: "Gdzie jest krowa?" (mieszkamy w mieście ) TZ znowu zgłupiał i odpowiedział "Biega po polu", a jego siostra "Aha" i znowu poszła dalej spać
Rano oczywiście nic nie pamiętała
ten sam typ co ja

Cytat:
Zle sie czuje ale w sumie mam satysfakcje, powiedzialam mu ze i tak to nie mialo sensu bo beznadziejnie sie kocha i musialam go zdradzac z moim kumplem, bo w ogole mnie nie zapakajal.

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 06:49   #4913
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Haha legally pięknie mu pojechałaś a faktycznie tak było?
Stary 2009-09-16, 06:55   #4914
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniaaa PlayMate Pokaż wiadomość
Haha legally pięknie mu pojechałaś a faktycznie tak było?

naparwde tak uważasz ze "pięknie"? zakładam, że to nie jest prawda, ale wyjechanie z takim tekstem "że jej nie zaspokajał" to dla mnie poniżej poziomu.
On sie nie zachował fajnie fakt, ale jej przynajmniej nie obrażał i powiedział wprost jej że kogos ma

[*] 11.09.2012
Stary 2009-09-16, 07:27   #4915
mOna01
Zakorzenienie

Legally, prawdę mówiąc to uważam że zachowałaś się gorzej niż Twój ex... w długich związkach zdarzają się wątpliwości, zauroczenia, oczywiście nie usprawiedliwiam go ale mógł być po prostu confused a te Twoje teksty żeby go tylko poniżyć nie były fajne...

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 07:30   #4916
motylek1007
Zakorzenienie

Mona "odkleiłaś" sie od TZ juz?

[*] 11.09.2012
Stary 2009-09-16, 07:35   #4917
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
Mona "odkleiłaś" sie od TZ juz?
No wczoraj już o 17.30 wrócił do siebie i dzisiaj jedziemy do Wrocławia do tego mieszkania co wynajmuję, bo jutro mam poprawkę, a we wtorek następną, to będziemy się sobą nacieszać

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 07:36   #4918
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
No wczoraj już o 17.30 wrócił do siebie i dzisiaj jedziemy do Wrocławia do tego mieszkania co wynajmuję, bo jutro mam poprawkę, a we wtorek następną, to będziemy się sobą nacieszać
jak?

[*] 11.09.2012
Stary 2009-09-16, 07:40   #4919
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
Legally, prawdę mówiąc to uważam że zachowałaś się gorzej niż Twój ex... w długich związkach zdarzają się wątpliwości, zauroczenia, oczywiście nie usprawiedliwiam go ale mógł być po prostu confused a te Twoje teksty żeby go tylko poniżyć nie były fajne...
No teksty nie były fajne, poniżej pasa... ale już nie dręczcie Legally - po prostu dziewczyna zareagowała emocjonalnie, facet okłamywał ją od jakiegoś czasu, spotykał się z inną, spał u niej...i tak sobie pewnego dnia przyszedł, powiedział że koniec i chyba jeszcze liczył na błogosławieństwo, skoro Legally powiedział, że ma nadzieję, że im się uda. Jeśli zmieszanie go z błotem choćby prymitywnymi narzędziami poprawi Jej stan psychiczny, pomoże się pozbierać to ja jej nie będę potępiać. My na to patrzymy bez emocji, a jej przecież serduszko pęka....

Mona - ale Ci dobrze
Stary 2009-09-16, 07:41   #4920
motylek1007
Zakorzenienie

Dymka a jakby sytuacja z płciami byla odwrotna i to facet tak powiedział kobiecie?

[*] 11.09.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości