|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
no teoretyczni, tylko ja startowałam z wagi 95 kg.
nie ćwiczyłam. zaczęłam basen wczoraj. |
|
|
|
#782 |
|
Przyczajenie
|
no to dopisuje sie do Was laski
![]() dietke zaczelam 31 sierpnia z waga 75kg pzry wzroscie 168, wiec troche mnie za duzo niestety na razie spadlo mi tak ze 3 kilo chyba, bo cos waga mi szwankuje, cos jak Tobie Bogaczko mialam sobie kupic elektroniczna, ale mezus mnie ubiegl i sprezentowal mi dzis...... rowerek stacjonarny nie ma co, teraz trza sie wziasc za cwiczenia takze ![]() a wlasnie ja chce osiagnac 55 kilo, bo z taka waga przed ciaza dobrze sie czulam i tu mam pytanie do kredki pisalas ze nie cwiczylas i zrzucilas na diecie 19 kg w 4 miesiace jesli sie nie myle, powiedz mi prosze jaki jest stan Twojej skory? bo moj brzuch po ciazy, ktory spadl sam sila rzeczy po jakims czasie od porodu wyglada okropnie i boje sie co to bedzie jak zrzuce jeszcze 20 kg, skora bedzie wygladac masakrycznie ![]() drugie pytanko mam do wiolnq jako, ze ja tez z UK, powiedz mi prosze gdzie sie zaopatrujesz w podstawowe produkty do diety, bo mam z tym maly problem, szczegolnie z otrebami, znalazlam w waitrose otreby pszenne, ale o owsianych moge zapomniec, a ciezko mi bazowac na paczkach z Polski
|
|
|
|
#783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czesc !!! ja mieszkam w Augsburgu / Niemcy / i z otrebami nie ma problemu... Sa one umieszczana w dziale ze zdrowa zywnoscia lub gdzies przy musli i platkach owsianych .... Mozna tez je kupic w formie sprasowanej jak male chrupeczki i sa samakowe np: sliwkowe... Pozdrawiam i zycze udanych zakupkow.. |
|
|
|
|
#784 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
i minał kolejny dzien diety :P dopiero drugi a jakos mam dosc serka białego :P w sumie to duzo nie zjadłam ale mało mam pomysłow na niego:P ja bede wam narazie pisac co zjadłam przez dzien cały a wy mi jakies błedy wytknijcie a wiec taksniadanko : serek biały z cynamonem popity herbatką obiad : piers z kurczaka do tego dwa jajka i polane serkiem wiejskim z odrobina musztardy i herbatka kolacja: serek wiejski z kurczakiem i zielona cebulka 2 plasterki szynki i tez herbatka ![]() w miedzyczasie piłam tez wode ![]() tak troche monotonnie ale nie mam pomysłow juz co zrobic dobrego ;p mam jeszcze tunczyka w lodowce tylko nie wiem z czym go zrobic :P ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- jeszcze zapomniałam o małej szklance coca coli light i połowce biszkopta ktory zjadłam przez przypadek jak moj synek mi go dał:P
|
|
#785 |
|
Raczkowanie
|
Jutro zaczyna mi się p+w, ma ktoś może pomysł jak zrobić gęstą zupę pomidorową w malakserze, to byłabym wdzięczna, bo nigdy tego nie robiłam, a zawsze taką chciałam : P A boje się znów eksperymentować, bo dziś zmarnowalam dużo jedzenia próbując zrobić omlet :P
|
|
|
|
#786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba troche za mało jesz. Wprowadź jeszcze 2 małe posiłki żeby nie rozleniwić metabolizmu.
|
|
#787 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, Drogie Dukanki! Ale się rozpisałyście!
Ale to dobrze, bo tu same pozytywy: a to 30 kilo, a to 9 w 21 dni - tego mi było trzeba, bo ja mam jakiś spadek motywacji Waga od tygodnia stoi i ani rusz, ani tyci, tyci! Ja rozumiem, że dziś ostatni dzień P+W, że mam @, ale tak całkiem nic? ![]() Od jutra znów same P, kurczak juz dochodzi w piekarniku i walczymy dalej. Zresztą, nie mam wyjścia - postanowiłam, że do 14 października wytrzymam, choćby waga dostała już całkowitego paraliżu. Ech, życie na diecie...
Start diety: 1/09/2009, 88,2 kg, wzrost: 173 cm Zakończenie pierwszego etapu: 74,7 kg 30/11/2009 Drugi etap od 15/02/2010, cel: 68 kg Aktualnie: 75,8 kg http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...7414f241a9.png Edytowane przez Dianae Czas edycji: 2009-09-15 o 22:16 |
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pytałam się dziś czy jecie codziennie mięso.
Takie zwykłe pytanie nawet nie trzeba szukać w książkach i nic. Dodałam napiszcie proszę,ale co tam. Jakby się ktoś pytał po raz dziesiąty czy można jeść chleb ,byłoby pewnie dużo odpowiedzi. Na prawdę wielkie dzięki. |
|
|
|
#789 |
|
Raczkowanie
|
Ja jem codziennie, głównie mięso, bo serki lubię tylko na słodko, a u mnie trudno znaleźć niskotluszczowe serki itp., więc codziennie pierś z kurczaka/panga, a czasem jakaś wołowina.
|
|
|
|
#790 |
|
Raczkowanie
|
ja w sumie ogolnie tak jem ze 3 posiłki:P zawsze gdzies pomiedzy była akas czekoladka albo cos:P poptostu nie mam czasu na dodatkowe posiłki przy dwojce dzieci :P z checia bym cos jeszcze pomiedzy zjadła ale nie mam pojecia co zrobic :P
|
|
#791 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem na ile to prawidlowe podejscie, ale mi z tym dobrze . w koncu z listy jedzenie, prawda?
...:::not just another face in the crowd:::... ____________ kg do zrzucenia 15.07.09 \/ 34 33 32 3130 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20.... 1 0 ![]() ------------------------/\ 26.10.09 (ruszylo!!) Edytowane przez margaretkaat Czas edycji: 2009-09-15 o 22:57 |
|
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ja też jem ,ale dziś to już przełknąć nie mogłam
|
|
|
|
#793 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, generalnie jem codziennie mięso. Czasami ciężko mi się najeść samym nabiałem i do pracy biorę coś konkretnego - kurczaka głównie. Nie do końca wiem, które kawałki wołowiny są uznawane za chude stąd mój problem. Niestety mam ostatnio obrzydzenie do wędliny drobiowej. Jak dla mnie totalnie bez smaku.
|
|
#794 |
|
Raczkowanie
|
Jestem po 1 dniu, czuje się w miarę najedzona
choć w sumie dużo nie jadłam. Na obiadek miałam pyszna pierś z kurczaka z grilla z sosem jogurtowo bazyliowym. Na kolacje w sumie serek homogenizowany z kakaem. No i oczywiście przez cały dzień woda A i zrobiłam sobie placuszki otrębowe nie sądziłam że są takie dobre Jutro mam zamiar zrobić sobie bezy z książki "350 przepisów..." Na wagę jeszcze nie staje bo pewnie nic nie spadło sprawdzę za 2 dni może mi zrobi waga niespodziankę hehe Pozdrawiam
Życie nie oferuje wyjaśnień czy przeprosin. To my je wymyślamy. Dieta Dukana: 15.09.2009-9:15- 63kg ![]() Faza I zakończona 20.09.2009- 61kg ![]() Faza II 23.09.2009-60kg ![]() 06.10.2009-59kg ![]() 15.10.2009- 58kg miesiąc diety |
|
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie obrażąj się, czasami trzeba krzyknąc, zeby zostać zauważonymw furze innych postów z pytaniami o chleb ![]() ulinka - ja mam 4kę i jakoś daję radę Usmaż, czy upiecz sobie po prostu więcej, żeby potem wszamać na zimno.syb - jak Ci kurczak zbrzydnie, zapoluj na indyka. Inną konsystencję ma, tylko skubaniec dłuzej się piecze... dnianae - będzie dobrze, zobaczysz, ze na samych P znowu waga poleci w dół! pupuru - no ja bym zwyczajnie dąła mało wody.... ew. zageścić mozna mąką kukurydzianą, albo otrębami, ale smak może się zmienić bardzo... elosh - znajdź sobei w ling.pl jak są otręby po angielsku, idź do dużego sklepu i w dziale bio znajdziesz na pewno. cośjeszcze miałam, ale zapomniałam....
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś to w ogóle chce mi się cały dzień jeść.Do @ jeszcze daleko,a tu nadszedł wielki żer.Oczywiście nie zgrzeszyłam,ale leży sobie bułka słodka z serem i chyba coś do mnie mówi
![]() Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Ciężki mam dziś dzień. |
|
|
|
#797 | |
|
Raczkowanie
|
Trafilam wlasnie na wywiad z dr Dukanem. I wracajac do cholesterolu
Cytat:
Czego to czlowiek nie znajdzie, jak szuka informacji o zalecanej/narzucanej ilosci miesa
|
|
|
|
|
#798 |
|
Raczkowanie
|
Zrobiłam test dukan i wyszło mi ze F I mam stosować 2 dni starce 1,1kg pozniej do 30.10.2009 mam stosować Faze II a później już Faza III. I moje upragnione 57kg uzyskam do 30.10.2009. Czy wy się stosowałyscie wedlug tego testu czy nie??
Życie nie oferuje wyjaśnień czy przeprosin. To my je wymyślamy. Dieta Dukana: 15.09.2009-9:15- 63kg ![]() Faza I zakończona 20.09.2009- 61kg ![]() Faza II 23.09.2009-60kg ![]() 06.10.2009-59kg ![]() 15.10.2009- 58kg miesiąc diety Edytowane przez agus8609 Czas edycji: 2009-09-15 o 23:23 Powód: pomyłka |
|
|
|
#799 |
|
Raczkowanie
|
witam, witam .
Jestem drugi dzień na uderzeniowej i jakoś sobie radzę. Wczoraj po zaledwie jednym dniu spadło 2 kg ![]() Jestem w szoku, aczkolwiek wiem, że to jest woda, która się we mnie gromadzi szczególnie po tabletkach antykoncepcyjnych, które biorę już trochę czasu. Ale i tak się cieszę z 59.9 zrobiło się 57.9, a jedzenia sobie nie oszczędzałam .
|
#800 |
|
Raczkowanie
|
A ja zjadłam właśnie kanapkę z serem i keczupem :/ jutro pierwszy dzień p+w, ale może 'za kare' zrobię sobie dodatkowy dzień uderzeniowej : P
|
|
|
|
#801 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobra, ja idęjescze jakiś serek wszamać i spać. Papa!
|
|
|
#802 |
|
Raczkowanie
|
ja mam jednego dzieciaka z trakcie buntu dwu latka a drugiego w fazie wspinam sie i przerwacam sie wiec roboty mam co niemiara no nic dojde do wprawy zapewne
muszese placuszki zrobic tylko nabyje gdzies otreby:P a co do jogurtow owocowych light to przedchwila przeczytalam ze mozna ale nie wiecej niz 2 dziennie:P wiec juz nie wiem czy mozna czy nie:P własnie brakuje mi tu czegos takiego jak jogurt slodkiego.. ser bialy z cynamonem albo z czyms innym jest taki suchy a wiesniak troche mdły :P
|
|
#803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) albo tak jak dziewczyny podpowiadają upiecz/usmaż więcej mięska, podziel na porcje i podjadaj w porze dodatkowych posiłków
|
|
|
|
|
#804 |
|
Raczkowanie
|
cocci ->Poszukałam i znalazłam nawet na naszym wątku hehe
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=362623&page=15 tu masz ten wątek z przetłumaczonym testem i stronka do testu http://www.regimedukan.com/je-minscris.html
Życie nie oferuje wyjaśnień czy przeprosin. To my je wymyślamy. Dieta Dukana: 15.09.2009-9:15- 63kg ![]() Faza I zakończona 20.09.2009- 61kg ![]() Faza II 23.09.2009-60kg ![]() 06.10.2009-59kg ![]() 15.10.2009- 58kg miesiąc diety |
|
|
|
#805 |
|
Raczkowanie
|
czesc
cos mi nie wyszedł wczorajszy dzien dzis waga nadal pokazuje 71,8 myslicie ze to przez @ ktora mnie odiwedziła?? tylko ten fakt mnie pociesza własnie sobie jem jajecznice z kurczaczkiem i pare plasterkow szynki mam nadzieje ze jutro waga juz spadnie bo chyba nie jadłam wczoraj nic złego ??
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Ulinka nie martw się,to na pewno przez@ waga stoi wiadomo.że zatrzymuje się woda.Mamy w tej chwili prawie taką samą wagę ja mam dziś rano 71,7 kg Miłego dnia
|
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny 3 dzień uderzeniówki i tylko 400 g minus tragedia czytałam u was o kg a tu tylko kilka gram
|
|
|
|
#808 |
|
Rozeznanie
|
hej
malduje o moich wynikach waga z 66 spadła na 63 było by lepiej ale przez te 1,5 tygodnia mialam 2 grzeszki hihihih w tym jedno tiramisu ![]() narazie trzyama sie dzielnie. Przechodze na P/W, w zwiazku z tym mam pytanie czy 1/1 daje jakies rezultaty czy lepiej zrobic 5/5 jezeli chodzi o jedzienie naprzemian protein i warzy?
|
#809 |
|
Raczkowanie
|
A u mnie nie, nic, dalej nic! ;-( Wiem, że trzeba być cierpliwym, ale jak się człowiek tak stara, a ja naprawdę od dwóch tygodni odmawiam sobie wszystkiego i nie popełniłam jednego grzeszka, to chciałbym widzieć, że to ma sens, choćby jakiś minimalny efekt, symboliczne 0,1 kg na dwa dni... Bo tak to mam wrażenie, że ja się tu katuję całkiem niepotrzebnie, bo to i tak nic nie da. Buuuuu...
Start diety: 1/09/2009, 88,2 kg, wzrost: 173 cm Zakończenie pierwszego etapu: 74,7 kg 30/11/2009 Drugi etap od 15/02/2010, cel: 68 kg Aktualnie: 75,8 kg http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...7414f241a9.png |
|
|
|
#810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
cześć laski! Dianae - mam identycznie! - jarzysz), fakt ze mam zaburzenia hormonalne okropne, do tego ostanio wlaczyl mi lekarz dodatkowe tablety i pewnie dlatego, do tego caly czas mam albo @ albo plamienia wiec ciagle jest cos nie halowiec tlumacze sobie ze dlatego ta waga tak stoi ale na moja motywacje wplywa to fatalnie i zadaje sobie takie same pytania jak ty ale coz, ciagne dalej bo zmniejszyly mi sie obwodymoze i ty sprobuj sie pomierzyc, np w pasie i biodrach |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.

na razie spadlo mi tak ze 3 kilo chyba, bo cos waga mi szwankuje, cos jak Tobie Bogaczko 

"
Ale to dobrze, bo tu same pozytywy: a to 30 kilo, a to 9 w 21 dni - tego mi było trzeba, bo ja mam jakiś spadek motywacji
Waga od tygodnia stoi i ani rusz, ani tyci, tyci! Ja rozumiem, że dziś ostatni dzień P+W, że mam @, ale tak całkiem nic? 

z sosem jogurtowo bazyliowym. Na kolacje w sumie serek homogenizowany z kakaem. No i oczywiście przez cały dzień woda

i zadaje sobie takie same pytania jak ty ale coz, ciagne dalej bo zmniejszyly mi sie obwody