Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :) - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-15, 22:58   #2041
Judi21_84
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :)

ooo Wersta czyli mamy za swoje... trzeba było nie nazywać wątku-letnie wyjce na własne zyczenie mamy....
No nic lecę w kimę
dobrej nocki
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 23:37   #2042
leleth
Wtajemniczenie

Heh ja wyslalam tzta ze ssakiem po moja gazete a sama nadrabiam zaleglosci w pracy... bo nie za duzo dzis zrobilam haha.. nie mowiac juz o zleglosciach szkolnych chyba bede jutro robic slodkie oczka do mojego ulubionego profesora
Stary 2009-09-16, 08:54   #2043
anka1900
Zakorzenienie

hello
ale mamy piękną pogodę, w sam raz na jakiś wypad poza miasto,
spylam dzis z Mikim na łono natury
ps. co do złości i histerii to mam to na co dzień, szczególnie jak trzeba zejść z placu zabaw, albo trzeba w końcu usnąć , bo ledwo na oczy się widzi
a oto Miki i jego ulubiona ostatnio zabawa, zmykanie dookoła kanapy, tak czysto nie miałam za nią od lat
Stary 2009-09-16, 08:55   #2044
Ania P10
Raczkowanie

Czyżby wątek wygasł, czy nikt tu jeszcze dzisiaj nie zaglądał ..??? Dzień dobry mamuski i pociechy ///
Ania P10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 09:13   #2045
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

heloł

smaram, kaszle, stekam, noc przespana.. piter obudzil sie o 5.30, dwa razy glebnal z lozka z poduszka wiec nic sie nie stalo..

przepisze pozniej bo musze cos machnac szybko w pracy

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 09:48   #2046
ver_ona
Zakorzenienie

Hi!
My od 8 na nogach. chalupa posprzatana i moge zasiasc do sniadania...w sumie kawe zrobilam jakies 1,5 godz. temu i ani llyczka nie wzielam, tak sie zaaferowalam tym sprzataniem! hehe
Stary 2009-09-16, 09:59   #2047
Cestia
Zakorzenienie

Mam chwilę spokoju bo na mini-mini lecą sezamki, więc weszłam zobaczyć co tam słychać

Cytat:
Napisane przez poulette Pokaż wiadomość
Chcialam sie zapytac czy ktoras z was czytala sage Twilight Meyer'a. Czy warto ?
Nie wiem jak to tlumacza na polski, ale pewnie jak ktoras czytala to wie o co mi chodzi. Zastanawaim sie nad zakupem w celach czytelniczych..... choc lepiej moze byloby w koncu zapisac sie do biblioteki, 50 euro w kieszeni by bylo....
Poulette, ja nie czytałam, ale też chciałabym przeczytać Tak samo jak chciałabym zobaczyć filmy. Zniechęciło mnie to samo co Leleth, podjarane nastolatki kwiczące na widok głównego bohatera Jak przeczytasz, daj znać No chyba że będę pierwsza to Ci napiszę

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
MaladT ja Ciebie nie witam chlebem i solą, bo ja juz Ci nie ufam, uważam sie za pokrzywdzoną Twoimi posądzeniami, przez sprawę w wyniku której nie mogłaś z nami więcej pisać oraz oskarżyłaś nas, że wykorzystamy Twoje wpisy przeciwko Tobie
to po jakie licho wróciłaś to ja nie wiem, w innym gronie nie było zbytniego zainteresowania Twoją osobą? czy jak?
dla mnie jesteś spalona na wieki
przypomnij sobie co nam napisałaś na pożegnanie a potem sie zastanów czy faktycznie trafiłaś na odpowiednie forum, bo może cos Ci sie pomieszało
koniec wywodu
nie lubię takich sytacji robi mi sie

I jeszcze ten wstęp... jak to było? pokątne obgadywanki?

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
Iga nie wali pięściami tylko głową
a ja ją podjudzam, że wyleci wszystko czego się nauczyła
Mati robi to samo Ostatnio jej przeszło bo myślała, że walenie głową w podłogę jest tak bezbolesne jak walenie w kanapę
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 10:17   #2048
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
Judi nie wszystkie na placu zabaw u nas są czasem takie bliźniaczki (2 urodz. mają mieć pod koniec roku - wiem od niani siąsiadów ) i siedzą takie 2 mimozki, ani się nie poruszą jak je wsadzą do piaskownicy to siedzą 2 trusie serce mi się ścisnęło
to ja już wolę swojego łobuza, bo jakieś mi się to bardziej zdrowe wydaje

ale, odpukać - nie chcę zapeszać, moja ostatnio nie ma ataków z rzucaniem się na ziemie, waleniem głową itp. miała taki okres, terez nieco stonowała... ale potrafi walczyć o swoje, oj potrafi....

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

poza tym muszę szczerze przyznać, ze w histerię wpada głównie jak jest głodna lub zmęczona. Po tym czasem poznaję,że czas do łóżka. Bo normalnie, to da się jej wszystko zabrać, zabronić (czasem trzeba 100 razy powtórzyć) bez wycia.
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 10:20   #2049
ver_ona
Zakorzenienie

a to moj maly łobuz dzisiaj rano:
Stary 2009-09-16, 10:39   #2050
dorbar
Wtajemniczenie

Witajcie Dziewczyny,

u mnie fajny dzień się zapowiada.
Wczoraj Ala obudziła się po 21 umyłam ją, dałam butelke, oczywiście spać nie chciała, więc położyłam ją do siebie do łóżka i po jakiś 20 minutach zasneła, wtedy odłożyłam ją do łóżeczka. Coś ostatnio bardzo dużo śpi.

Cytat:
Napisane przez kristi75 Pokaż wiadomość
dziewczyny doradźcie mi czy mam jutro iść na to szczepienie
bo małemu się leje z nosa coraz bardziej
i ja już nie wiem co mam robić\
zadzwoń i powiedz, że Mały ma katar bo po co masz tam iść, może coś więcejdostać, a wydaje mi się, ze i tak zaszczepiony nie będzie.

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
Judi nie wszystkie na placu zabaw u nas są czasem takie bliźniaczki (2 urodz. mają mieć pod koniec roku - wiem od niani siąsiadów ) i siedzą takie 2 mimozki, ani się nie poruszą jak je wsadzą do piaskownicy to siedzą 2 trusie serce mi się ścisnęło
Ala raczej nie jest taka spokojna, ale czasami jak są inne dzieci to początkowo jest jak by nieśmiała, stoi i się wptruje, więc może te bliźniaczki też tak miały akurat. Może taki dzień miały, a gólnie są wyjce

Miki i Borysek co za przytsojniacy

Będę musiała wreszcie też wkleić jakąś fotke Ali bo dawno nie zamieszczałam na wizazu tylko na NK.
Stary 2009-09-16, 10:53   #2051
Cestia
Zakorzenienie

Ach no właśnie... zapomniałam pochwalić mojego słodkiego zięciunia, że tak ładnie mamie za kanapą sprząta Miki? Może tak do taboreta? Ja kanapy mam dwie A przystojniak z Ciebie taki że hoho... taboretowa z dumy puchnie

Borysek, super słodki uśmiechnięty chłopczyk

Mati marudziła (u nas też głównie jak jest śpiąca i zmęczona ) no i położyłam ją spać. Nastała cisza więc mniemam że śpi. Czas na kawusie a potem do końca dnia luuuuuuuz bo wczoraj wieczorem ugotowałam gar bigosu i obiad na dziś z glowy
Stary 2009-09-16, 11:42   #2052
jowisz
Zakorzenienie

elo dziś trzeci dzień z rzędu wstałam o 9

młoda na spacerze z tatusiem, ja zrobiłam jej zupę, wstawiłam pranie i coś tam poprasowałam. zaraz jeszcze meble przetrę bo syf i też się będę lenić do końca dnia. z wyjcem u nogi
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 11:43   #2053
Judi21_84
Zakorzenienie

hej, nadrobię za chwilkę
Pojechałam an to szkolenie bhp. W sumie zatrudnili 4 osoby, ja jako jedyna wróciłam do domu, pozostała 3 poszła po szkoleniu od razu do pracy. Ja zaczynam tak jak miało być od początku 24 września w czwartek. Także delektuję się ostatnim wolnym tygodniem
Dobrze wyszło, bo noc miałam cieżką, w ogóle nie mogłam spać i zdycham. Czekam z utęsknieniem na drzemkę Tymka, bo walne się z nim
Stary 2009-09-16, 11:52   #2054
Cestia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
elo dziś trzeci dzień z rzędu wstałam o 9
Aaaaaaaaa więc to Ty mi ukradłaś spanie do 9tej Bo ja od 3 dni muszę wstawać o 8mej

Bobas dalej śpi, a ja z nudów przeglądam stare zdjęcia.
Stary 2009-09-16, 11:53   #2055
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cześć babeczki kochane

Ja też po spacerku i zakupach. Ola póki co komarzy ocho... już ją słyszę, zaraz się okaże czy po spaniu.

Nie można mieć codziennie 2 h snu

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 11:53   #2056
wersta
Zakorzenienie

ach zapomniałam dodać, ze serce mi się ścisnęło, że są grzeczne dzieci na świecie, a ja uganiam się za tym moim spoconym półdiablem po całym placu

powinnam posprzątać, ale mi się nie chce
Jowiszkowa nie za dobrze Ci
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 11:54   #2057
Kasiulka22
Zakorzenienie

Powiesiłam sobie pranie i się lenię.

Ola dziś wzięła przykład ze swojego przyszłego męża i rąbnęła kloca nie wiem o której wnocy. Jeszcze całkiem do życia nie doszłam z jej Fredrosławą to już mam na nowo zabawę... ja się załamię Judi faktycznie dobry ten alantan? jak tak to też dziś kupię

Stary 2009-09-16, 12:09   #2058
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Powiesiłam sobie pranie i się lenię.

Ola dziś wzięła przykład ze swojego przyszłego męża i rąbnęła kloca nie wiem o której wnocy. Jeszcze całkiem do życia nie doszłam z jej Fredrosławą to już mam na nowo zabawę... ja się załamię Judi faktycznie dobry ten alantan? jak tak to też dziś kupię
Kasiunia kiedyś jak Tymek miał po antybiotyku rany krwawiące na pupci to alantan plus tormentiol przy każdej zmianie pieluchy pomogły

Tymek dzisiaj obudził się po 6, zaniosłam go tz-towi do łóżka, zrobiłam mleko. Niestety tz go musiał karmić ja wyszłam, słyszałam tylko jak popłakuje przy tej butli, że to nie mama mu daje a tatuś... i pierwszy raz zdarzyło się że po butli nie zasnął. Aż zdziwiłam się bo on potrafi po butelce spać do 9. Dzisiaj jednak nie było mamy więc spania też nie było...
Powiem Wam szczerze, że jak wychodziłam do domu to łzy miałam w oczach że on tak łka przy tej butli a ja muszę isć...

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

pozatym dobrze, że będę pracować wieczorami i nocami bo ja NIENAWIDZĘ wstawać rano Normalnie usłyszałam dzisiaj ten budzik i od razu byłam wkurzona Także dobrze ze na tą nieszczęsną 8 będę chodzić tylko około tygodnia potem już normalnie wieczory i noce
Stary 2009-09-16, 12:20   #2059
Kasiulka22
Zakorzenienie

Judi dziękuję za odpowiedź kochana, to na pewno kupię, a tormentiol można kupić bez recepty?

Stary 2009-09-16, 12:30   #2060
Cestia
Zakorzenienie

Ja też polecam Tormentiol na odparzenia A i na pryszcze jest rewelacyjny Używam od lat, na te fantastyczne niespodzianki

Kasiu, bez recepty i nie przejmuj się tym, że pisze że u dzieciaków nie można stosować.
Stary 2009-09-16, 12:36   #2061
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
Ja też polecam Tormentiol na odparzenia A i na pryszcze jest rewelacyjny Używam od lat, na te fantastyczne niespodzianki

Kasiu, bez recepty i nie przejmuj się tym, że pisze że u dzieciaków nie można stosować.
Ja bym tylko tak punktowo zastosowała bo Oli takie wypierdki zostały właśnie po tym pierwszym zaczerwienieniu odparzeniu - co mi pimafukort na to dała. Próbowałam mąką ziemniaczaną, ale może ciut zbladły, niewiele. Także dziś wycieczka do apteki

Dziękuję Cestunia

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Maluśna widzę Cię ciekawa jestem czy Ty teraz na co dzień jeździsz Walkerem czy Tripem?

Stary 2009-09-16, 12:40   #2062
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
Tymek dzisiaj obudził się po 6, zaniosłam go tz-towi do łóżka, zrobiłam mleko. Niestety tz go musiał karmić ja wyszłam, słyszałam tylko jak popłakuje przy tej butli, że to nie mama mu daje a tatuś... i pierwszy raz zdarzyło się że po butli nie zasnął. Aż zdziwiłam się bo on potrafi po butelce spać do 9. Dzisiaj jednak nie było mamy więc spania też nie było...
Powiem Wam szczerze, że jak wychodziłam do domu to łzy miałam w oczach że on tak łka przy tej butli a ja muszę isć...

pozatym dobrze, że będę pracować wieczorami i nocami bo ja NIENAWIDZĘ wstawać rano Normalnie usłyszałam dzisiaj ten budzik i od razu byłam wkurzona Także dobrze ze na tą nieszczęsną 8 będę chodzić tylko około tygodnia potem już normalnie wieczory i noce
Judi, a czym będziesz się zajmowała w pracy? Ja też nie lubie rano wychodzić jak Ala już nie śpi bo jak mnie zobaczy to płacze. Kiedyś jak wychodziłam, a ona już była ubrana to biegła za mną do drzwi i jak zamknelam to słyszałam jak płacze

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Judi dziękuję za odpowiedź kochana, to na pewno kupię, a tormentiol można kupić bez recepty?
ja Ali też smaruje tormentiolem i kupuje go bez recepty

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość

a to nie wiedziałam, że na pryszcze też jest dobry
Stary 2009-09-16, 12:45   #2063
ver_ona
Zakorzenienie

No i stalo sie!! Co?? Moje dziecie, podczas zasypiania chcialo sie uwolnic od swojego lozeczka, wystawilo szkite i wylecial górą z niego! Poplakal troche odlozylam spowrotem i dalej wariuje. Oj musze cos zrobic z tym jego łożem!
Stary 2009-09-16, 12:50   #2064
Sosnowa
Zakorzenienie

ło rany, a to łóżeczko ma taką standardową wysokość??? o żesz, mam nadzieję, ze Łucja nie za szybki pójdzie w ślady Borysa
Stary 2009-09-16, 12:57   #2065
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
ło rany, a to łóżeczko ma taką standardową wysokość??? o żesz, mam nadzieję, ze Łucja nie za szybki pójdzie w ślady Borysa
A no ma taka wysokosc i nie da sie jej obnizyc juz bardziej!
P.S. nie patrzec na to pikne body, dziecie wlasnie uczy sie pic z kubka
Stary 2009-09-16, 13:01   #2066
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorbar Pokaż wiadomość
Judi, a czym będziesz się zajmowała w pracy? Ja też nie lubie rano wychodzić jak Ala już nie śpi bo jak mnie zobaczy to płacze. Kiedyś jak wychodziłam, a ona już była ubrana to biegła za mną do drzwi i jak zamknelam to słyszałam jak płacze

ja Ali też smaruje tormentiolem i kupuje go bez recepty

a to nie wiedziałam, że na pryszcze też jest dobry
Dokładnie Cestia na syfy tormentiol super

Dorbarq realizowaniem zamówień- to znaczy moim zadaniem będzie wg faktury spakować to co sklep zamówił

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Verona no rzeczywiście dziwnie wysoko to łóżeczko ma dno, Tymek ma dno na samym dole, tam gdzie kończą się szczebelki.
A nie da się wywiercić na samym dole tych dziurek...???
Stary 2009-09-16, 13:06   #2067
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
Dokładnie Cestia na syfy tormentiol super

Dorbarq realizowaniem zamówień- to znaczy moim zadaniem będzie wg faktury spakować to co sklep zamówił

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Verona no rzeczywiście dziwnie wysoko to łóżeczko ma dno, Tymek ma dno na samym dole, tam gdzie kończą się szczebelki.
A nie da się wywiercić na samym dole tych dziurek...???
no wlansie nie, bo przeszkadzaja szczebelki, dziurki sa od wew. strony.
Stary 2009-09-16, 13:07   #2068
dorbar
Wtajemniczenie

Veronko , nie dziwie się, że Boryskowi udało się wyjść z tego łóżeczka. Dziwne, że nie można bardziej obniżyć. Ala ma łóżeczko, które można obniżyć do samego dołu. A jak byscie zrobili otwory na dole i obniżyli łżeczko, bo na tej wysokości co ma to niebezpiecznie tak Małego zostawiać samego w pokoju.
Stary 2009-09-16, 13:07   #2069
Cestia
Zakorzenienie

Biedny Borysek

Verona, my poprzednie łóżeczko (poprzednie bo musieliśmy je oddać) mieliśmy od znajomej i ona twierdziła, że nie da się już bardziej obniżyć, a dało się Nie wiem jak to Wasze wygląda, ale może też się da?

Mati ostatnio wykopała te wyciągane szczebelki... ale nie wyszła bo chyba sama była w ciężkim szoku
Stary 2009-09-16, 13:08   #2070
Sosnowa
Zakorzenienie

oł, nasze jest na szczęście dużo wyższe.. ale Borys sprytek jest.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości