Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-15, 13:18   #1351
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

kochane, trzymajcie dziś za mnie kciukasy, bo idę na 18.00 do nowego gin. i strasznie to przeżywam co ja mu biedulka powiem, że odeszłam, bo Pani dr mnie źle traktowała...i się na nią obraziłam i skubała mnie z kasy jak się tylko dało???ale głupia sytuacja...nawet nie wiem czy on mi uzna ta kartę ciąży, którą mi tama założyła....masakra spalę się ze wstydu przy tym tłumaczeniu czemu zmieniam lekarza a do tego jeszcze dochodzi strach o dzidzię no i nadal to moje CRP wysokie mnie nurtuje....ehhh
Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 13:36   #1352
libra777
Zakorzenienie

ania nie piję tej czerwonej herbaty często nawet nie codziennie, od czasu do czasu można powiedzieć,teraz to w ogóle najwięcej piję żywiec zdrój niegazowanej i sok z czarnej porzeczki bez cukru,staram się wypijać 2,5 litra dziennie ,ale nie zawsze mi się to udaje.Na początku ciąży piłam soki warzywne Vega ale teraz już nie mogę na nie patrzeć.

baobabek idź śmiało, faktycznie trochę dziwna sytuacja, ale ten lekarz do którego pójdziesz to raczej chyba powinien być zadowolony,że to jego wybrałaś.A ostatecznie nie będziesz się tłumaczyć przed tą lekarką od której odeszłaś(chyba ,że będziesz)
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 13:41   #1353
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
kochane, trzymajcie dziś za mnie kciukasy, bo idę na 18.00 do nowego gin. i strasznie to przeżywam co ja mu biedulka powiem, że odeszłam, bo Pani dr mnie źle traktowała...i się na nią obraziłam i skubała mnie z kasy jak się tylko dało???ale głupia sytuacja...nawet nie wiem czy on mi uzna ta kartę ciąży, którą mi tama założyła....masakra spalę się ze wstydu przy tym tłumaczeniu czemu zmieniam lekarza a do tego jeszcze dochodzi strach o dzidzię no i nadal to moje CRP wysokie mnie nurtuje....ehhh
Baobabek nie masz sie kompletnie czego wstydzic,moim zdaniem wogole nie musisz sie tłumaczyc a jak juz sie zapyta to powiedz ze z przyczyn osobistych,nie sądzę zeby Cie ciągnął za język,powinno byc mu przyjemnie ze zmieniasz wlasnie na niego,wkoncu to jakis rodzaj zaufania dla doktora,bedzie dobrze,nie martw sie

madziwnia prosze wypluj te słowa "Brakuje tylkjo żewby nam wsyztskie zeby poleciały to po porodzie odrazu nie macierzyński tylko emerytura!!"

mrowak tutaj jeszcze zobacz,moze cos przypadnie do gustu
http://ciasta-i-ciasteczka.blogspot....%20winogronami
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 13:46   #1354
201607291951
Konto usunięte

Cytat:
Co Ty niczym się nie przejmuj, też zmieniłam lekarza, nie ma w tym nic dziwnego
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 13:50   #1355
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Ja także uważam że nie powinnaś się tłumaczyć. Po prostu chciałaś zmienić lekarza i tyle. A jeżeli już padnie to pytanie Dlaczego? Zawsze możesz powiedzieć że nie chcesz na ten temat rozmawiać lub np. niezgodność charakterów. Trzymam kciuki aby tym razem była ta zgodność charakterów.
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 14:35   #1356
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Baobabku ty sie nie przejmuj i wcale nie tłumacz lekarze nie lubią gdy sie na innych gada .
Więc bezpieczniej powiedz że byłas niezadowolona i tyle

A mamusia marcowa 2009 to miała 4 lekarzy i dwie karty ciązy i wcale sie nie przejmuj!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 16:50   #1357
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Czym ty się martwisz kobito Ja poprzednio zmieniłam w 4 misiącu bo dostAŁam karte do przychodni i poprostu w tej nowej miałam wszystko w pAkiecie , teraz na dwóch wizytach byłam u innego lekarza i na USG tez u niego bo do moje są terminy po 1.5 miesiąca dopiero potem ona dopisuje na wizyty jak już kogoś prowadzi . I temu lekarzowi powiedziałam ostatnio że przyszłam do niego bo u mojej trudno o termin i tyle . I nawet mu powiedziałam ostatnio prosto z mostu że jak będę potrzebowała przyjść nagle to przyjdę napewno do niego bo jest fajny i sympatyczny . Powiedział że bardzo mu miło i ze rozumie że to moja druga ciąża i że mam już tamtą lekarkę . Szczerze i tyle nie było się czego bac . A w razie czego urlopu czy choroby tamtej mam drugiego gina. Karte też mi ten załozył .
Mam jedną kolezanke co chodziła w pułtusku bo tam mieszkała , przeprowadziła się do wawy w 8 miechu i poszła na inflancką do przyszpitalnej bo tam chciała rodzić . Facet ja op.. że ona nie jest jego pacjentka itp. że jej nie przyjmie ... Frajer jeden . Ona tak się zdenerwowała biedna że załatwiła sobie CC w prywatnej klinice

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
ania nie piję tej czerwonej herbaty często nawet nie codziennie, od czasu do czasu można powiedzieć,teraz to w ogóle najwięcej piję żywiec zdrój niegazowanej i sok z czarnej porzeczki bez cukru,staram się wypijać 2,5 litra dziennie ,ale nie zawsze mi się to udaje.Na początku ciąży piłam soki warzywne Vega ale teraz już nie mogę na nie patrzeć.

)
Wstretne sa te soki ... fuj .. ja ostatnio pije wodę gazowana z sokiem pomarańczowym . Taka pseudo fanta
Stary 2009-09-15, 17:44   #1358
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Znowu ładnie naskrobałyście. Ja tylko wpadłam na chwilke z informacją jaka dostałam od lekarza mojego dziecka. Otóż w czasie ciaży nie powinno sie łykać rutinoskorbinu ani rutinacea ani nic co zawiera rutynę bo działa ona źle na macicę, przynajmniej w tych pierwszych miesiacach.
Tak poza tym to mnie troche pocieszyłyscie tym ze to nie mi tylko brzuch tak "wydyma" i dzieki za rady na temat swędzenia.
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 17:54   #1359
mrowak
Zakorzenienie

Dziewczyny, które kupowały już ciążowe ciuchy na allegro- dajcie cynk u kogo kupowałyście jeśli jesteście zadowolone. Ja jakoś nie potrafię ubrań bez dotykania kupować, ale jak powiecie że są OK, to może warto, bo sporo taniej wychodzi niż w sklepach.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 18:52   #1360
asienka240
Rozeznanie

hej dziewczyny wiec kupiłam wydałam na 3 pary spodni prawie 400zł :P ale co tam... kupiłam sobie dwie pary jeansow z ta wysoka guma czy tam "golfem" bardzo fajne, jak bede miala aparat to zrobie zdjecie i wkleje bo poki co nie mam i takie eleganckie na drugi dzien wesela... bo na 2 dzien mamy tylko obiad... wiec jakos sie trzeba ubrac jestem bardzo zadowolona. musze tylko skrocic, ale to juz jutro podreptam sobie do krawcowej i bede ubierac moje nowe nabytki a jakie wygodne, ohoho... pani w sklepie na pytanie jak jej odpowiedzialam- ktory miesiac i tydzien - a ja na to ze 4 i 15 to powiedziala ze mam malutki brzuszek... troszke mnie to zasmuciło
Stary 2009-09-15, 19:06   #1361
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

widzicie jakiego ja mam pecha!!!!!!!!!!!!!! wyczekałam się 3 godziny bo ten nowy lekarz jechał z daleka z jakiejś konferencji i w końcu zadzwonił do gabinetu, że niestety nie da rady bo jest za daleko i pielęgniarka wszystkich poprzepisywała na jutro!!! i tym sposobem nie zrobiłam dzisiaj zebrania w szkole, które przełożyłam na jutro, a jutro z kolei jak wyjdę z zebrania o 19 ej to będę zachrzaniać tam z wywieszonym jęzorem i pewnie znowu albo przyjmie albo nie i teraz mam depresje bo chciałam zobaczyć już moje maleństwo i upewnić się , że żyje i wszystko z nim dobrze, a tu jeszcze nerwicy się nabawię przez jutrzejsze zebranie z rodzicami i znowu tym koczowaniem pod gabinetem
Idę płakać Śpijcie dobrze
Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 19:17   #1362
madziwnia
Zakorzenienie

Baobabku dzis sobie płacz ile wlezie a jutro bedziemy z toba sie cieszyły z kosmity .. jutro tylko ze szczescia bedziesz płakać

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2009-09-15, 19:29   #1363
gooffi
Raczkowanie

Baobabek - nie płacz , nic nie dzieje się bez przyczyny, nie wiadomo czemu, ale tak właśnie miało być. Jutro pójdziesz i okarze się, że wszystko jest w porządku! A zebranie zrób mega szybkie, może sie nawet rodzice ucieszą z tego powodu

Jeszcze o adapterze do pasów bezpieczeństwa, można natrafić na allegro na takowe za 100 zł (wysyłane są z Anglii - nie wiem ile przesyłka, ale z tego co gość pisze, to 12 zł). http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=740127149

W czwartek idę na badanie przezierności: czwarta wizyta i czwarte usg - chyba w końcu zapytam czy nie za dużo tego, ale za każdym razem było potrzebne.

Ps. mój kot dalej śpi na fotelu od kompa, a ja się dalej dziwię

Edytowane przez gooffi
Czas edycji: 2009-09-15 o 19:38
gooffi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 19:30   #1364
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka240 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny wiec kupiłam wydałam na 3 pary spodni prawie 400zł :P ale co tam... kupiłam sobie dwie pary jeansow z ta wysoka guma czy tam "golfem" bardzo fajne(...) takie eleganckie (...) musze tylko skrocic (...) a jakie wygodne, ohoho...
asienka, a dlaczego Ty moja droga kradniesz moje myśli sprzed tygodnia? Poza fragmentami, które zastąpiłam (...) mogłabym napisać jota w jotę to samo 3 pary, pieruńsko drogie i jedne do skrócenia (takie eleganckie) I baaardzo wygodne!
A panią ze sklepu to się kompletnie nie przejmuj-KAŻDA CIĄŻA JEST INNA I KAŻDA BABECZKA JEST INNA WIĘC NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK POPRAWNY ROZMIAR BRZUSZKA!!!

Baobabek, jeśli płacz ma Ci ulżyć to płacz sobie ile wlezie, a z maluchem i tak jest wszystko OK
Stary 2009-09-15, 19:32   #1365
libra777
Zakorzenienie

mrowak ja kupiłam takie,u tego sprzedawcy:http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=11716708

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-15, 19:44   #1366
megi-megi
Zakorzenienie

Baobabek - na pewno wewnętrznie czujesz, że wszystko jest dobrze i właśnie tak jest. No i tak na logikę - jakby było coś nie tak, to Ty też byś się źle czuła - reakcja organizmu na taka sytuację. Więc jakby nie spojrzeć - musi być dobrze, nie ma wyboru.
Trzymaj się zatem dzielnie
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 19:46   #1367
JoannM
Zadomowienie

Witam przyszle mamusie i dolaczam do Waszego grona

Co do ciuchow to rzeczywiscie strasznie drogie sa te ciazowe jak sie przeszlam po miescie tak dla rozeznania to ponizej 120 zl spodni z guma nie uswiadczysz
Po mnie to na razie nic nie widac, choc czasem wypycham na maksa brzuch zeby swojego Tz-ta postraszyc
Pozdrawiam

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 20:18   #1368
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka240 Pokaż wiadomość
a jakie wygodne, ohoho... pani w sklepie na pytanie jak jej odpowiedzialam- ktory miesiac i tydzien - a ja na to ze 4 i 15 to powiedziala ze mam malutki brzuszek... troszke mnie to zasmuciło
Uśmiałam się z Twojego posta he he ..
Bo pamietam siebie w pierwszej ciązy jak chciałam nosić te spodnie i zeby było widać he he .. Teraz się modlę żeby jak najdłużej latac w swoich . Nawet były kiedyś takie żarty jak to jest przy kolejnych dzieciach : szło to tak :
Twoje ubrania
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe stają się twoimi normalnymi ciuchami.

Przygotowanie do porodu
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

Ciuszki dziecięce
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w cypisku w 90 stopniach, dzielisz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

Płacz
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

Gdy upadnie smoczek
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

Przewijanie
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

Zajęcia
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

Twoje wyjścia
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.

W domu
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

Połknięcie monety
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wydali.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

I chyba jest w tym troszkę prawdy he he
Stary 2009-09-15, 20:45   #1369
fasolka73
Rozeznanie

super tekst!!!!
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-15, 20:46   #1370
Isis23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gooffi Pokaż wiadomość
Baobabek - nie płacz , nic nie dzieje się bez przyczyny, nie wiadomo czemu, ale tak właśnie miało być. Jutro pójdziesz i okarze się, że wszystko jest w porządku! A zebranie zrób mega szybkie, może sie nawet rodzice ucieszą z tego powodu

Jeszcze o adapterze do pasów bezpieczeństwa, można natrafić na allegro na takowe za 100 zł (wysyłane są z Anglii - nie wiem ile przesyłka, ale z tego co gość pisze, to 12 zł). http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=740127149

W czwartek idę na badanie przezierności: czwarta wizyta i czwarte usg - chyba w końcu zapytam czy nie za dużo tego, ale za każdym razem było potrzebne.

Ps. mój kot dalej śpi na fotelu od kompa, a ja się dalej dziwię
ja podobnie.. z tym ze moja najblizsza wizyta jakos w przyszłym tyg bedzie ... i bedzie to moja 3 wizyta

Ania- świetny text o kolejnych ciążach

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 21:09   #1371
minka26
Wtajemniczenie

mrowak ja kupiłam tą tunikę
http://www.allegro.pl/item731823701_...je_kolory.html

ja mam tą fioletowo/zieloną, pisza, że ma takie wymiary:
wymiary bez rozciągania:

biust (razy 2): 37cm
rękaw od pachy: 50cm
długość: 76cm
ale ja mam teraz w biuście dużo, spokojnie będzie 75F i ładnie się rozciąga i super wygląda. Tylko tutaj te kolory są trochę inne, ten fiolet to taka ciemna śliwka, a zielony jest trochę rażący w rzeczywistości. Ale poza tym bardzo mi się podoba

do tego kupiłam pasy ciążowe na tej aukcji
http://www.allegro.pl/item729641532_..._kolekcja.html
ale nie jestem zadowolona, wydawało mi się, że powinien to być solidniejszy materiał, albo chociaż złożony w dwóch warstw, alby mógł przytrzymać na tyłku rozpięte spodnie. A to taki kawałek szmatki, który może posłużyć bardziej do ozdoby. Może to moja wina, bo inaczej to sobie wyobrażałam... kolory odbiegają trochę od tych na zdjęciu, np. kolor 27 pomarańczowy, nie jest taki ładny jak tutaj, w rzeczywistości, to taki trochę przyćmiony, brudny pomarańcz. No niby spoko, bo to tylko 7zł, do tego zamawiasz 3 a 4 jest gratis, do tego jak bluzka za krótka to tym da się nadrobić. Może potem jak już brzusio urośnie to ładnie będzie wyglądał, jak będzie pokreślony takim pasem

kupiłam jeszcze to
http://www.allegro.pl/item729481411_...wy_kolory.html
któraś dziewczyna polecała, dla mnie on jest bardzo wygodny, nie uciska, nie uwiera, ale do mojego biustu trochę za mało trzyma, przez co mam cyce jak donice jako wyjściowy do ludzi, jednak muszę kupić inny

asienka urośnie! i pewnie nie raz będziesz miała go dość

baobabek trzymaj się!! dzidzia pewnie ma się dobrze i też nie może doczekać się spotkanie, żeby ci pomachać

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

ania dobre to dowód na to w jaką paranoję można wpaść przy pierwszej ciąży
minka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 21:47   #1372
mrowak
Zakorzenienie

Minka, fajna ta tunika

Właśnie się objadłam winogron-pęknę zaraz
Stary 2009-09-16, 08:00   #1373
asienka240
Rozeznanie

Baobabek - nie płacz
Mrowak my to myślimy chyba dokladnie tak samo :P
A jeśli chodzi o tą babeczke w sklepie to ona była bardzo miła. Powiedziała że sliczny brzuszek taki malutki okrąglutki, ale jak na 15 tydzień to mały, a ja jakoś się tym strasznie przejełam i teraz bym chciała zeby troszke urosł...
JoannM witam wśród nas i gratuluję mam nadzieję, że będziesz się wśród nas dobrze czuła
Ania P- dobry tekst !! i faktycznie chyba coś w tym jest :P ale się uśmiałam
Stary 2009-09-16, 08:19   #1374
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
do tego kupiłam pasy ciążowe na tej aukcji
http://www.allegro.pl/item729641532_..._kolekcja.html
ale nie jestem zadowolona, wydawało mi się, że powinien to być solidniejszy materiał, albo chociaż złożony w dwóch warstw, alby mógł przytrzymać na tyłku rozpięte spodnie. A to taki kawałek szmatki, który może posłużyć bardziej do ozdoby. Może to moja wina, bo inaczej to sobie wyobrażałam... kolory odbiegają trochę od tych na zdjęciu, np. kolor 27 pomarańczowy, nie jest taki ładny jak tutaj, w rzeczywistości, to taki trochę przyćmiony, brudny pomarańcz. No niby spoko, bo to tylko 7zł, do tego zamawiasz 3 a 4 jest gratis, do tego jak bluzka za krótka to tym da się nadrobić. Może potem jak już brzusio urośnie to ładnie będzie wyglądał, jak będzie pokreślony takim pasem
Ooo dzięki wielkie W tym sklepie internetowym, gdzie podawałam linka materiał jest podwójny, ale kosztuje 10 razy więcej (ok. 80 zł )
Ale np. nie zjeżdża Ci, nie roluje się?

Ja wczoraj miałam USG 3d Cudny widok,. chociaż malec nie chciał pokazać buzi Cały czas zasłaniał się rączkami. Płci jeszcze nie widać (chociaż ja i tak wiem swoje ) Chciałabym zrobić z filmu zdjęcie, ale jak wciskam print screen, to zapisuje się tylko czarny ekran i moje dane- bez dzidzi
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 08:22   #1375
ania p
Zakorzenienie

Impersona - a nie możesz gdzieś zgrać tego filmu i puścić linka ja tam chętnie filmik zobacze bo sama myślę nad tym 3D poprzednio nie byłam bo zwykłe miałam na kazdej wizycie a 3D u mnie kosztuje 200zł i jakoś nie miałam okazji się wybrac skoro ciągle mi normalne robili. Pod koniec to miałam co 2 tyg bo lekarka sprawdzała czy młody się przekreca , bo pośladkowo był ułozony
Stary 2009-09-16, 08:25   #1376
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

aniu- później postaram się zgrać Ja w poprzedniej ciąży też nie miałam, bo wtedy takie cudna dopiero wchodziły i nie były dostępne nawet w szpitalu (przeleżałam ostatni trymestr). Teraz się cieszę, że to jest, bo np. poprosiłam lekarza, zeby mi dokładnie obejrzał łożysko (w poprzedniej miałam najprawdopodobniej z nim problem) i na 3d łożysko lepiej można zobaczyć. Chociaż mój lekarz mówi, że dokładniej obejrzymy je w w 22 tc. No i co tu kryć- to takie zruszające, jak widzisz jak ten twój Bąbelek sobie tańczy, rusza się, zasłania itd
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 09:13   #1377
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

witam dziewczyny przeglądam poprzednie strony,bo pisalyscie co na chorobę i nic znaleźc nie mogę dzisiaj mnie tak gardło zaatakowało w nocy,ze śliny nie mogłam przełknąc.Wiem,ze pisalyscie,ze mozna tantum verde a z domowych sposobow oprocz mleka z maslem i herbatki malinowej?prosze pomozciemam nadzieje ze mnie teraz nie rozlozy.
wlasnie mama mi o tym mowila i sie zdziwilam ale szukam teraz na necie i jest zeby płukac gardło wodą z jodyną podobno szybko pomaga.

Baobabek czekamy na wiesci
Ania swietny ten tekst mysle,ze napewno z zycia wziety
Minka bardzo fajna ta tunika,chyba tez zakupię

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2009-09-16 o 09:26
Stary 2009-09-16, 09:45   #1378
libra777
Zakorzenienie

tylkooliwka ja płukałam kiedyś gardło jak mnie bolało ciepłą wodą z solą taką mocno posoloną wodą, niedobre to ,ale spróbuj mi pomogło
Stary 2009-09-16, 10:33   #1379
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gooffi Pokaż wiadomość

Nowy dziewczyny tu sie opłaca przeleciałam całe allegro a tej aukcji nie było jak ja kupowałam na poczatku sierpnia.
Ja za używany identyczny dałam 100 zł + przesyłka
Więc NAPARWDE u tego sprzedawcy warto
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
witam dziewczyny przeglądam poprzednie strony,bo pisalyscie co na chorobę i nic znaleźc nie mogę dzisiaj mnie tak gardło zaatakowało w nocy,ze śliny nie mogłam przełknąc.Wiem,ze pisalyscie,ze mozna tantum verde a z domowych sposobow oprocz mleka z maslem i herbatki malinowej?prosze pomozciemam nadzieje ze mnie teraz nie rozlozy.
wlasnie mama mi o tym mowila i sie zdziwilam ale szukam teraz na necie i jest zeby płukac gardło wodą z jodyną podobno szybko pomaga.
To ja ci moge cos z domowych sposobów polecić:
GOTUJESZ ziemniaki ze skórka tylko umyte odcedzasz i gorące lekko rozgniatasz na ścierce zwijasz i okładasz gardło.
Okład z gotowanych ziemniaków moja mam zawsze stosuje na gardło.
Zdrowiej

Ja wczoraj męzusiowi nakreślałąm brzuszek jak juz widac jak sie odznacza .
Jutro wizyta u gina o 13
w piątek wyjazd na wesele do łodzi(mam nadzieje że wszytsko bedzie ok i pojedziemy)

Minka tunika super ale mysle ża na mój 42 rozmiar i biust duże D 85
raczej sie nie zmieszcze albo bedzie niełądnie

witam Asie -NOWĄ MAMUSIE!!! i to z mojego terminu

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

FASOLOWE POLE
Jest już Nas 43

Mamusie MARCOWE 2010 już 24 ciężarówek

megi-megi( Magda 29lat) tp.1.03.10r. Lena lub Jakub
P0P70 (Ela lat 39) tp. 03.03.10r. Ania lub Sebastian
libra777 ( Agnieszka i 32 lata) tp. 07.03.10r Marysia lubMikołaj
asienka240
(Asia 21lat ) tp. 8.03.10r.
Amelka lub Igorek
Roza26 ( Hania 25 lat ) tp. 08.03.10r.???lub ???
karolka2211 ( Karolina ?? ) tp.8.03.10r. ??? lub ???
Baobabek ( ??? ) tp. 8.03.10r. Oliwia lub Hubert
mrowak (Ola lat 31) tp. 9.03.10r. ??? lub ???
mysia1234
(Joanna 20 lat)
tp. 9.03.10r. Wiktoria lub Piotr
catro (
Kasia, lat 27)
tp. 11.03.10r. ??? lub ???
dogisia
( ?? ??? )
tp. 12.03.10r. ??? lub ???
mezatka07 (Joanna, 23 lata) tp 17.03.2010 ??? lub ???
zosia21 (Ewelina l.24) tp. 17.03.10r. ??? lub ???
apple66 (Paula, 25lat) tp. 18.03.10 MAJA lub FILIP
magda3456
Magda 23l tp. 20.03.10r Wiktoria lub Denis

minka26 ( Asia 26 lat ) tp. 20.03.10r. Amelka lub ???
tylkooliwka (Agnieszka 28 lat) tp. 21.03.10??? lub ???
ISIS23
(Iza 25 lat ) tp.22.03.10
??? lub ???
inridia (Asia 31 lat ) tp.22.03.10r. ??? lub Leon
Impersona
( ??? lat ??? ) tp. 26.03.10r. Hania lub Leon
madziwnia (
Magda, 24 lata ) tp. 27.03.10r. Michalinka lub ???
JoannM ( Asia 25 lat ) tp.27.03.10r. ??? lub ???
gooffi(Iza, lat 29,) tp 27.03.10r. ??? lub ???
evitka21 (Ewa, 25 lat) tp. ??? ??? lub ???

Mamusie KWIETNIOWE 2010 już 19 ciężarówki

Agnieszka09
(Aga,lat 24)
tp.1.04.10 r. ??? lub ???
izaizula(Iza lat 27) tp. 2.04.10r. Antosia lub Antoś
ita83
(Paulina 26 lat)
tp. 4.04.10r ??? lub ???
Katalin (Kasia 24 lata ), tp. 04.04.10 ??? lub ???
justys76 ( Justyna 33 lata ) tp. 5.04.10r. ???lub ???
natka294 ( Natalia lat ?? ) tp.8.04.10r. Lenka lub Mateusz
Beatka1984 (Beata 26 lat)
tp. 9.04.10r. Wiktoria lub Przemek
fasolka73 ( Jola 36 lat ) tp. 9.04.10 Oliwia lub Kubuś
czarymary (maria 30 lat) tp 10.04.10r. Malina lub Witek
malgo421
(Malgosia 27lat)
tp. 12.04.2010 ??? lub ???
Kasina87
( Kasia 22 lata) tp. 14.04.10r. Amelia lub Leon
Olasia (Ola 21 lat)
tp. 15.04.10r. Laura lub Leon
ania P
( Ania 27 lat)
tp 15.04.10r. ??? lub ???
trolla2405
(Joanna ?? lat ) tp. 16.04.10r. ???lub ???
Izumi
(Izabela, 23 lata )
tp. 16.04.10r.??? lub ???
gosieg1
(
Małgorzta lat ?? ) tp. 18.04.10r. ??? lub ???
lucy007 (Ewa, lat 30) tp. 22.04.10r. Maja lub Adam
dytuś77 ( Edyta 31 lat ) , tp 24.04.10r. Kornelia lub ???
Maddie ( Marlena ?? lat ) tp. 29.04.10r. ??? lub ???

Na liście występuje również kolor biały:
karolcia228 Aniołek [*]
Karna 33 Aniołek [*]

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2009-09-16, 10:38   #1380
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
tylkooliwka ja płukałam kiedyś gardło jak mnie bolało ciepłą wodą z solą taką mocno posoloną wodą, niedobre to ,ale spróbuj mi pomogło
dzieki Libra wlasnie płucze tak od samego rana,niby troszke lepiej ale na chwilke,a o tych ziemniaczkach to jeszcze nie slyszalam moze wyprobuje,musze isc to apteki po ta jodynę,moze to pomoze

Madziwnia gdzie sie bawisz w Łodzi?
Ja tez mam jutro wizyte u gin,jakbyscie cos potrzebowaly zeby sie o cos dopytac to piszcie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości