![]() |
#1351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
kochane, trzymajcie dziś za mnie kciukasy, bo idę na 18.00 do nowego gin. i strasznie to przeżywam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1352 |
Zakorzenienie
|
ania nie piję tej czerwonej herbaty często nawet nie codziennie, od czasu do czasu można powiedzieć,teraz to w ogóle najwięcej piję żywiec zdrój niegazowanej i sok z czarnej porzeczki bez cukru,staram się wypijać 2,5 litra dziennie ,ale nie zawsze mi się to udaje.Na początku ciąży piłam soki warzywne Vega ale teraz już nie mogę na nie patrzeć.
baobabek idź śmiało, faktycznie trochę dziwna sytuacja, ale ten lekarz do którego pójdziesz to raczej chyba powinien być zadowolony,że to jego wybrałaś.A ostatecznie nie będziesz się tłumaczyć przed tą lekarką od której odeszłaś(chyba ,że będziesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1353 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() madziwnia prosze wypluj te słowa ![]() ![]() mrowak tutaj jeszcze zobacz,moze cos przypadnie do gustu ![]() http://ciasta-i-ciasteczka.blogspot....%20winogronami |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1354 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1356 |
Zakorzenienie
|
Baobabku ty sie nie przejmuj i wcale nie tłumacz lekarze nie lubią gdy sie na innych gada .
Więc bezpieczniej powiedz że byłas niezadowolona i tyle ![]() A mamusia marcowa 2009 to miała 4 lekarzy i dwie karty ciązy i wcale sie nie przejmuj!
![]() |
#1357 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam jedną kolezanke co chodziła w pułtusku bo tam mieszkała , przeprowadziła się do wawy w 8 miechu i poszła na inflancką do przyszpitalnej bo tam chciała rodzić . Facet ja op.. że ona nie jest jego pacjentka itp. że jej nie przyjmie ... Frajer jeden . Ona tak się zdenerwowała biedna że załatwiła sobie CC w prywatnej klinice Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1358 |
Rozeznanie
|
Znowu ładnie naskrobałyście. Ja tylko wpadłam na chwilke z informacją jaka dostałam od lekarza mojego dziecka. Otóż w czasie ciaży nie powinno sie łykać rutinoskorbinu ani rutinacea ani nic co zawiera rutynę bo działa ona źle na macicę, przynajmniej w tych pierwszych miesiacach.
Tak poza tym to mnie troche pocieszyłyscie tym ze to nie mi tylko brzuch tak "wydyma" i dzieki za rady na temat swędzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1359 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które kupowały już ciążowe ciuchy na allegro- dajcie cynk u kogo kupowałyście jeśli jesteście zadowolone. Ja jakoś nie potrafię ubrań bez dotykania kupować, ale jak powiecie że są OK, to może warto, bo sporo taniej wychodzi niż w sklepach.
#1360 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1361 |
Zakorzenienie
|
widzicie jakiego ja mam pecha!!!!!!!!!!!!!! wyczekałam się 3 godziny bo ten nowy lekarz jechał z daleka z jakiejś konferencji i w końcu zadzwonił do gabinetu, że niestety nie da rady bo jest za daleko i pielęgniarka wszystkich poprzepisywała na jutro!!! i tym sposobem nie zrobiłam dzisiaj zebrania w szkole, które przełożyłam na jutro, a jutro z kolei jak wyjdę z zebrania o 19 ej to będę zachrzaniać tam z wywieszonym jęzorem
![]() ![]() ![]() Idę płakać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1362 |
Zakorzenienie
|
Baobabku dzis sobie płacz ile wlezie a jutro bedziemy z toba sie cieszyły z kosmity .. jutro tylko ze szczescia bedziesz płakać
![]()
![]() |
#1363 |
Raczkowanie
|
Baobabek - nie płacz
![]() ![]() Jeszcze o adapterze do pasów bezpieczeństwa, można natrafić na allegro na takowe za 100 zł (wysyłane są z Anglii - nie wiem ile przesyłka, ale z tego co gość pisze, to 12 zł). http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=740127149 W czwartek idę na badanie przezierności: czwarta wizyta i czwarte usg - chyba w końcu zapytam czy nie za dużo tego, ale za każdym razem było potrzebne. Ps. mój kot dalej śpi na fotelu od kompa, a ja się dalej dziwię ![]() Edytowane przez gooffi Czas edycji: 2009-09-15 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A panią ze sklepu to się kompletnie nie przejmuj-KAŻDA CIĄŻA JEST INNA I KAŻDA BABECZKA JEST INNA WIĘC NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK POPRAWNY ROZMIAR BRZUSZKA!!! Baobabek, jeśli płacz ma Ci ulżyć to płacz sobie ile wlezie, a z maluchem i tak jest wszystko OK ![]()
![]() |
#1365 |
Zakorzenienie
|
mrowak ja kupiłam takie,u tego sprzedawcy:http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=11716708
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1366 |
Zakorzenienie
|
Baobabek - na pewno wewnętrznie czujesz, że wszystko jest dobrze i właśnie tak jest. No i tak na logikę - jakby było coś nie tak, to Ty też byś się źle czuła - reakcja organizmu na taka sytuację. Więc jakby nie spojrzeć - musi być dobrze, nie ma wyboru.
Trzymaj się zatem dzielnie ![]()
#1367 |
Zadomowienie
|
Witam przyszle mamusie i dolaczam do Waszego grona
![]() Co do ciuchow to rzeczywiscie strasznie drogie sa te ciazowe ![]() ![]() Po mnie to na razie nic nie widac, choc czasem wypycham na maksa brzuch zeby swojego Tz-ta postraszyc ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo pamietam siebie w pierwszej ciązy jak chciałam nosić te spodnie i zeby było widać he he .. Teraz się modlę żeby jak najdłużej latac w swoich . Nawet były kiedyś takie żarty jak to jest przy kolejnych dzieciach : szło to tak : Twoje ubrania Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe stają się twoimi normalnymi ciuchami. Przygotowanie do porodu Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. Ciuszki dziecięce Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w cypisku w 90 stopniach, dzielisz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? Płacz Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. Gdy upadnie smoczek Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. Przewijanie Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. Zajęcia Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. Twoje wyjścia Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. W domu Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. Połknięcie monety Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wydali. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego. I chyba jest w tym troszkę prawdy he he
![]() |
#1369 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() super tekst!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ania- świetny text o kolejnych ciążach ![]() ![]()
![]() |
#1371 |
Wtajemniczenie
|
mrowak ja kupiłam tą tunikę
http://www.allegro.pl/item731823701_...je_kolory.html ja mam tą fioletowo/zieloną, pisza, że ma takie wymiary: wymiary bez rozciągania: biust (razy 2): 37cm rękaw od pachy: 50cm długość: 76cm ale ja mam teraz w biuście dużo, spokojnie będzie 75F ![]() ![]() do tego kupiłam pasy ciążowe na tej aukcji http://www.allegro.pl/item729641532_..._kolekcja.html ale nie jestem zadowolona, wydawało mi się, że powinien to być solidniejszy materiał, albo chociaż złożony w dwóch warstw, alby mógł przytrzymać na tyłku rozpięte spodnie. A to taki kawałek szmatki, który może posłużyć bardziej do ozdoby. Może to moja wina, bo inaczej to sobie wyobrażałam... kolory odbiegają trochę od tych na zdjęciu, np. kolor 27 pomarańczowy, nie jest taki ładny jak tutaj, w rzeczywistości, to taki trochę przyćmiony, brudny pomarańcz. No niby spoko, bo to tylko 7zł, do tego zamawiasz 3 a 4 jest gratis, do tego jak bluzka za krótka to tym da się nadrobić. Może potem jak już brzusio urośnie to ładnie będzie wyglądał, jak będzie pokreślony takim pasem ![]() kupiłam jeszcze to http://www.allegro.pl/item729481411_...wy_kolory.html któraś dziewczyna polecała, dla mnie on jest bardzo wygodny, nie uciska, nie uwiera, ale do mojego biustu trochę za mało trzyma, przez co mam cyce jak donice ![]() ![]() asienka urośnie! i pewnie nie raz będziesz miała go dość ![]() baobabek trzymaj się!! dzidzia pewnie ma się dobrze i też nie może doczekać się spotkanie, żeby ci pomachać ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- ania dobre to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1372 |
Zakorzenienie
|
Minka, fajna ta tunika
![]() Właśnie się objadłam winogron-pęknę zaraz ![]()
#1373 |
Rozeznanie
|
Baobabek - nie płacz
![]() Mrowak my to myślimy chyba dokladnie tak samo :P A jeśli chodzi o tą babeczke w sklepie to ona była bardzo miła. Powiedziała że sliczny brzuszek taki malutki okrąglutki, ale jak na 15 tydzień to mały, a ja jakoś się tym strasznie przejełam i teraz bym chciała zeby troszke urosł... ![]() JoannM witam wśród nas i gratuluję ![]() ![]() Ania P- dobry tekst !! i faktycznie chyba coś w tym jest :P ale się uśmiałam
#1374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale np. nie zjeżdża Ci, nie roluje się? Ja wczoraj miałam USG 3d ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1375 |
Zakorzenienie
|
Impersona - a nie możesz gdzieś zgrać tego filmu i puścić linka ja tam chętnie filmik zobacze bo sama myślę nad tym 3D poprzednio nie byłam bo zwykłe miałam na kazdej wizycie a 3D u mnie kosztuje 200zł i jakoś nie miałam okazji się wybrac skoro ciągle mi normalne robili. Pod koniec to miałam co 2 tyg bo lekarka sprawdzała czy młody się przekreca , bo pośladkowo był ułozony
#1376 |
Zakorzenienie
|
aniu- później postaram się zgrać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1377 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() ![]() ![]() wlasnie mama mi o tym mowila i sie zdziwilam ale szukam teraz na necie i jest ![]() Baobabek czekamy na wiesci Ania swietny ten tekst mysle,ze napewno z zycia wziety ![]() Minka bardzo fajna ta tunika,chyba tez zakupię ![]() Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2009-09-16 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1378 |
Zakorzenienie
|
tylkooliwka ja płukałam kiedyś gardło jak mnie bolało ciepłą wodą z solą taką mocno posoloną wodą, niedobre to ,ale spróbuj mi pomogło
|
![]() ![]() |
![]() |
#1379 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja za używany identyczny dałam 100 zł + przesyłka Więc NAPARWDE u tego sprzedawcy warto ![]() Cytat:
GOTUJESZ ziemniaki ze skórka tylko umyte odcedzasz i gorące lekko rozgniatasz na ścierce zwijasz i okładasz gardło. Okład z gotowanych ziemniaków moja mam zawsze stosuje na gardło. ![]() Zdrowiej Ja wczoraj męzusiowi nakreślałąm brzuszek jak juz widac jak sie odznacza . Jutro wizyta u gina o 13 ![]() w piątek wyjazd na wesele do łodzi ![]() Minka tunika super ale mysle ża na mój 42 rozmiar i biust duże D 85 raczej sie nie zmieszcze albo bedzie niełądnie witam Asie -NOWĄ MAMUSIE!!! i to z mojego terminu ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- ![]() ![]() Jest już Nas 43 ![]() Mamusie MARCOWE 2010 ![]() megi-megi( Magda 29lat) tp.1.03.10r. Lena lub Jakub P0P70 (Ela lat 39) tp. 03.03.10r. Ania lub Sebastian libra777 ( Agnieszka i 32 lata) tp. 07.03.10r Marysia lubMikołaj asienka240 (Asia 21lat ) tp. 8.03.10r. Amelka lub Igorek Roza26 ( Hania 25 lat ) tp. 08.03.10r.???lub ??? karolka2211 ( Karolina ?? ) tp.8.03.10r. ??? lub ??? Baobabek ( ??? ) tp. 8.03.10r. Oliwia lub Hubert mrowak (Ola lat 31) tp. 9.03.10r. ??? lub ??? mysia1234 (Joanna 20 lat) tp. 9.03.10r. Wiktoria lub Piotr catro (Kasia, lat 27) tp. 11.03.10r. ??? lub ??? dogisia ( ?? ??? ) tp. 12.03.10r. ??? lub ??? mezatka07 (Joanna, 23 lata) tp 17.03.2010 ??? lub ??? zosia21 (Ewelina l.24) tp. 17.03.10r. ??? lub ??? apple66 (Paula, 25lat) tp. 18.03.10 MAJA lub FILIP magda3456 Magda 23l tp. 20.03.10r Wiktoria lub Denis minka26 ( Asia 26 lat ) tp. 20.03.10r. Amelka lub ??? tylkooliwka (Agnieszka 28 lat) tp. 21.03.10??? lub ??? ISIS23 (Iza 25 lat ) tp.22.03.10 ??? lub ??? inridia (Asia 31 lat ) tp.22.03.10r. ??? lub Leon Impersona ( ??? lat ??? ) tp. 26.03.10r. Hania lub Leon madziwnia (Magda, 24 lata ) tp. 27.03.10r. Michalinka lub ??? JoannM ( Asia 25 lat ) tp.27.03.10r. ??? lub ??? gooffi(Iza, lat 29,) tp 27.03.10r. ??? lub ??? evitka21 (Ewa, 25 lat) tp. ??? ??? lub ??? Mamusie KWIETNIOWE 2010 ![]() Agnieszka09 (Aga,lat 24) tp.1.04.10 r. ??? lub ??? izaizula(Iza lat 27) tp. 2.04.10r. Antosia lub Antoś ita83 (Paulina 26 lat) tp. 4.04.10r ??? lub ??? Katalin (Kasia 24 lata ), tp. 04.04.10 ??? lub ??? justys76 ( Justyna 33 lata ) tp. 5.04.10r. ???lub ??? natka294 ( Natalia lat ?? ) tp.8.04.10r. Lenka lub Mateusz Beatka1984 (Beata 26 lat) tp. 9.04.10r. Wiktoria lub Przemek fasolka73 ( Jola 36 lat ) tp. 9.04.10 Oliwia lub Kubuś czarymary (maria 30 lat) tp 10.04.10r. Malina lub Witek malgo421(Malgosia 27lat) tp. 12.04.2010 ??? lub ??? Kasina87 ( Kasia 22 lata) tp. 14.04.10r. Amelia lub Leon Olasia (Ola 21 lat) tp. 15.04.10r. Laura lub Leon ania P ( Ania 27 lat) tp 15.04.10r. ??? lub ??? trolla2405 (Joanna ?? lat ) tp. 16.04.10r. ???lub ??? Izumi (Izabela, 23 lata ) tp. 16.04.10r.??? lub ??? gosieg1 (Małgorzta lat ?? ) tp. 18.04.10r. ??? lub ??? lucy007 (Ewa, lat 30) tp. 22.04.10r. Maja lub Adam dytuś77 ( Edyta 31 lat ) , tp 24.04.10r. Kornelia lub ??? Maddie ( Marlena ?? lat ) tp. 29.04.10r. ??? lub ??? Na liście występuje również kolor biały: karolcia228 Aniołek [*] Karna 33 Aniołek [*]
![]() ![]() |
![]() |
#1380 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Madziwnia gdzie sie bawisz w Łodzi? Ja tez mam jutro wizyte u gin,jakbyscie cos potrzebowaly zeby sie o cos dopytac to piszcie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.